-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz jozefgucci1 #151898 üzenetére
Ja persze. Amiket ennyiért (vagy olcsóbban) kiosztott az ipon.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-
KAMELOT
titán
válasz zooorba #151895 üzenetére
Éppen most irtam a másik topikban,hogy szépen mennek le az árak.
PNY 3080...1400eu már van Lesz ez még olcsóbb is és tele a HA vga-kal. Majd szépen csökkentik, mert nem viszi ennyiért senki. Mindenki kivár, igy az eladó kénytelen lesz csökkenteni. AZ üzletekre meg rárohad majd annyiértV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zooorba
tag
Egy èrdekessèg találtam egy nèmet webáruházat ahol a MSI GeForce RTX3060 Gaming X 12G , 547euro csak az a baj hogy csak ausztriáig szállit . De mar 200 alatt van .
-
zooorba
tag
Ok de már ha 4k- n szeretnèk járszani ott kezdödik hogy veszek egy 4k-ás monitort már ott plusz kiadás jelenkezik plusz el kell adni a hd monitorom hogy ne áljon a sarokba ! Ès mèg annyi hamár váltok a kártyám birja high beállitásal mert amugy nincs èrtelme a váltàsnak !
-
nagyúr
válasz zooorba #151890 üzenetére
GTA V single player módban 4K-n bekérte a közel 6 GB-ot a 8 GB-ból... (Sapphire Nitro+ RX480 8 GB), nyilván nem volt minden fullra téve.
#151893zooorba: miért kellene eladni ?
mehet a 2 együtt is.
Nálam 4K@60HZ 43" TV + 1080p@144HZ 24" monitor van a gépre dugva.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zooorba
tag
válasz KAMELOT #151874 üzenetére
Èn csak saját tapasztalatból tudok nyilatkozni nekem gtx 1080- as kártyám van de èn full hd -ba játszom ès nagyon megvagyok elègedve a a játèk minösègèvel ès semmilyen kèsztetèst nem èrzek arra hogy akár 2k- ba vagy 4k-ba játszak annyira jó a grafika ! Nem beszèlve arról ha mègis váltanèk az egy kèsz vagyon lenne ! De ez már luxus !
-
Csupingo
veterán
válasz MésziGab #151882 üzenetére
Amit tutira ki tud "hajtani" fhd-ben, az pl. a gtx 1660 super, vagy hasonló erejű kártyák. Esetleg még kicsit erősebbek is választhatók mellé, pl. rtx 2060, vagy rx 5600xt. Nagyobb felbontáshoz akár ezeknél kicsit izmosabbak is szóba jöhetnek.
(#151887) kolopele: pont ezt írtam én is.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
fatpingvin
addikt
-
MésziGab
tag
Sziasztok
Ryzen 5 2600 - Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX FURY mellé milyen VGA-t ajánlatok amit még kitud hajtani a CPU? Köszönöm Szépen -
CJ4567
nagyúr
válasz Meggyi001 #151868 üzenetére
Nem tudom, hogy mit csinálna itt egy 6 gigás videókártya, ahol a játék éppen 6 gigát használ. (1080p, 4xMSAA, ultra graf)
Saját beállításaimmal is(1080p, ultra, és high beállítások keveréke, egy-két mediummal, 4xMSAA) elkér 5.6GB-ot, ami igaz, hogy belefér a 6 gigába, de nem sok VRAM-od marad.
Itt a 2016-os Deus Ex: Mankind Divided, 7,4-8GB között ugrálva.
AC Odyssey, F1 2020 amit még néztem, F1 2020 megáll 5GB körül, AC Odyssey 5,4-5,6-nál. (max grafika, F1 2020-ban élsimításnál FidelityFX + TAA volt beállítva.) És akkor nem beszéltünk modolható játékokról, egy Fallout 4, vagy Skyrim modolva simán képes 6GB felett használni, és nem csak lefoglalt 6GB-ról van szó, hanem valójában 6GB feletti kihasználtságról.
Most még a játékok nagy részének tényleg elég 6GB FHD-ban, viszont már voltak, és lesznek is, amik a 6GB fölé fognak menni, és nem biztos, hogy csak lefoglalt memória. És miért gond, ha többet foglal le, mint amennyit valójában használ? Lehet, hogy én tudom rosszul, de számomra logikus, hogy inkább lefoglal többet, mint amennyit használ, és bármikor hozzá tud nyúlni az extra VRAM-hoz.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
koko52
nagyúr
válasz KAMELOT #151874 üzenetére
Annyi fogy amennyi van, tudják mit kell csinálni. De az FPS-ed se több se kevesebb.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Floyd80 #151872 üzenetére
Én tudok olyat aki azért vette meg, mert 12GB és az neki az erőt demonstrálta. Szóval hidd el megvan a célközönség.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Floyd80
addikt
-
koko52
nagyúr
válasz zooorba #151870 üzenetére
FullHD a téma. Amúgy a 24GB szintén az. 8K-ra talán, csak ott meg elvérzik.
-
koko52
nagyúr
válasz Meggyi001 #151865 üzenetére
Semelyik, de ahol 6+ van ott megtölti a driver, hogy a paraszt örüljön milyen okos volt. Kedvencem a 3060 12GB vs 3080ti 10 GB Ehez a 3060-hoz nagyon hülyének kellett lenni.
-
lacus83
senior tag
válasz Qtya123 #151858 üzenetére
Nem sokára ismét vehetsz 30 ért is,habár én már azt sem venném meg a 4Gb miatt, sok játék még fhdn is bekéri a 6ot.
Nálam egy ideig az újszülött kislányom miatt pihent ez a játszunk téma,majd jött a bányaláz, de már idén ősszel már én is vissza akarok rázódni, addigra táncsak lesz már kártya ár/értékben.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
nobela
senior tag
válasz Qtya123 #151860 üzenetére
"Ezért érthetetlen számomra, hogy eddig hogyhogy nem szerezték be sokan már rég ezeket játékra és miért most van nagy keletje 80ezrekért a 4 GB-os változatoknak"
Mondjuk mert most raktam össze új gépet?Tavaly év végére terveztem, de feltorlódott a meló és nem volt rá időm. Ezért úgy döntöttem hogy majd akkor tavasszal
Csak éppen tavasszal már nem volt 5600XT amit eredetileg terveztem.... Úgyhogy jobb híján én is beálltam a sorba egy RX570-nel. Valószínűleg nem voltam egyedül.
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
Qtya123
őstag
válasz Meggyi001 #151859 üzenetére
Igen, de azt hittem, hogy akik 1080p FHD nyomják a játékot, azok már réges-rég megvásárolták maguknak ezeket a kártyákat.
Főleg, hogy fillérekért futottak ezek a kártyák. Emlékszem még 2019 őszén 8 GB-os RX480 Sapphire Nitro+ kártyák 35-40e Ft-ért mentek az aprón. Ezért érthetetlen számomra, hogy eddig hogyhogy nem szerezték be sokan már rég ezeket játékra és miért most van nagy keletje 80ezrekért a 4 GB-os változatoknak.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Rájmó #151846 üzenetére
Kis kiegészítés az észrevételedhez. Amiben még különbözhetnek a kártyák, a dupla memórián és az árán kívül. Az évek alatt tanultam meg ezt én is, amikor sok kártyát pasztáztam/pasztáztunk. Szóval vegyünk egy RX 580 4Gb-os és egy RX 580 8Gb-os verziót, legyen mindkettő ugyanaz a márka, mondjuk SAPPHIRE Radeon Pulse. Ezt a Bogyiszlói lelkész barátom mutatta meg nekem, (drobi). Egész véletlenül még bányászott is a hivatása mellett . Na szóval, mindkettő ugyanúgy néz ki, ugyanannyi áram csati kell neki, egyformák a ventik is, szóval minden tök ugyanaz, kivéve hogy az egyik 4 GB-al nagyobb. Na, és itt oda tette nekem a lelkész egymás mellé szétszedve a két kártyát, hogy látok e különbséget. Mondtam, nem látok. Erre megmutatta, hogy a központi Chip-en lévő réz/aluminium vastagsága eltér. Egész pontosan a 8 Gb-osé dupla olyan vastag volt. (legfelső kép)
A gyártok szeretnek különböző hűtési megoldásokat kipróbálni, használni, ezért van az, hogy sok kártya nagyon jó hűvös, míg más kártyák, holott mindkettő például RX 570 4GB, szóval a másik meg sokkal jobban melegszik. Pár gyártói megoldást képekbe szedtem. És ha a gyártó nem cseszte el a ventilátorokat ugye, vagy az egésznek kialakítását, akkor egy jó kártyát kapunk..... de az már egy másik story......
Kattints a képre a nagyobb változathoz
Egy XFX R9 390 brutál hütője
RTX 3090
És számomra pár gyengécskének tűnő hűtési megoldás...
Kattints a képre a nagyobb változathoz
Bocsánat mindenkitől, ha hosszúra sikeredett. Remélem, azért tudtam valakinek újat mondani. De tudom, hogy sokan itt ezeket tudjuk.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
vaakuum
addikt
válasz aProPeti87 #151854 üzenetére
Az első gépnél azt a 8*8 GB-ot nem írtad el?
(egyébként szerintem az újabbat)"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
aProPeti87
aktív tag
sziasztok
van egy 2 gépem amit kaptam, az egyik régebbi másik újabb , a kérdés az lenne melyiket érdemes megtartani
a régebbi : i5-4570
G.Skill RipjawsX DDR3 1600MHz 8x8 GB
Asus R9 280 3GB
1t hdd + SAMSUNG EVO 840 120GB ssdaz újabb : lenovo g5, ez olyan gyárilag összerakott gép
i5-10400k
geforce gtx 1650 super 4 gb
2x8 gb ddr4 ram 2933mhz
512gb ssd + 1tb hddIsten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...
-
veterán
válasz solfilo #151850 üzenetére
Valóban igazad van, ez egy több faktoros dolog.
A GTA: MSAA élsimítás használata esetén viszont sokkal lassabbak az AMD kártyák. Azóta rájöttem, hogy ehelyett a scale-t kell följebb venni hogy 2300 körül rendereljen. Másrészt ez az ő mérésük, nálam kicsit több volt a különbség.
De ha ugyan annyiért lenne 2 kártya, az egyik kevesebbet fogyaszt és gyorsabb rajta a játékod, akár csak 10%-kal ami RTSS nélkül észrevehetetlen, akkor miért vennéd a másikat?
A különbség láthatósága: ez FPS meg monitor függő.
Sync nélküli monitoron ha belövöd hogy legyen meg a 60 és 60-ra lekorlátozod akkor észreveszed ha bezuhan alá. Sync esetén is minél kisebb az fps annál észrevehetőbb. 144-ről 120-ra sima ügy. 40-ről 36-ra már szerintem gázabb.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz rasotamas #151849 üzenetére
Mivel én GTA-zok ami NAGYON Nvidia párti sokkal gyorsabb a 1060 mint az 580.
vs
Grafikonon 11% a difi GTA V-ben.
vs
De amúgy 10% különbséget meg nem nagyon veszel észre.
mod: off-ba tettem, csak a hsz belső ellentmondására kívántam felhívni a figyelmet[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz Rájmó #151848 üzenetére
Szerintem játékfüggő is. Mivel én GTA-zok ami NAGYON Nvidia párti sokkal gyorsabb a 1060 mint az 580. Itt egy játékonkénti összehasonlítás:
Nyilván függ az ártól is, az 580 többet is fogyaszt, de én játékok alapján döntenék. 1060-ból elég lehet a 3 gigás is (kicsit lassabb és nem csak a ram mennyisége miatt). De amúgy 10% különbséget meg nem nagyon veszel észre.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Rájmó
tag
Sziasztok, nézegettem egy használt vga-kat, ki is néztem egy rx580-at és azt vettem észre hogy a 8GB-os verzió majdnem kétszeres áron van mint a 4 GB-os.
Tényleg ennyire számít az a +4GB pls fullhd felbontás mellett? Vagy a másikkal jobban lehet bányászni és ezért adják ilyen drágán?Privátra illik válaszolni :)
-
őstag
válasz Csupingo #151841 üzenetére
Értem , én azt hittem kb azonos a tudásúak, és a garancia miatt a gtx1650felé hajlottam,mert egy árban tudtam a 2 kártyát.0De lehet akkor jobban jártam volna az rx580 4gb al. Viszont nem bánom, mert amire nekem kell elég az 1650 is és azt 2 hónapja vették újan,majd e év garanciás. Az rx meg elég régi kártya már ha jól tudom. Persze ezzel csak magam akarom nyugtatni 🤷
-
kolopele
nagyúr
válasz ribizly #151839 üzenetére
Akkor próbáld emelni a feszt, és úgy nézd meg, vagy csökkentsd az órajelet. Mondjuk általában fagyás szokott az eredménye lenni a kevés fesznek, de ki tudja. Mondjuk én mindig azt mondom, a gyári beállítások azok amelyek biztosan jók, hacsak nem feszelik nagyon túl. Volt két alaplapom, ami 1.256 volt feszt adott a 6700 - as prociknak, na az kemény volt, de ez elég ritka azért.
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
válasz mert_csokis #151829 üzenetére
Köszi úgy legyen .
-
ribizly
veterán
Egy nagyon gyors kérdésem lenne azokhoz, akik undervolt-oltak:
Nem tapasztaltak semmi problémát?Kifejtem.
Sikerült több szinten is alá lőni a gyári értékeknek (0.95-0.89V-on 1830MHz-es szintet is elértem, de minden esetben ugyanaz a vége), és a benchmark alapján úgy tűnik minden frankó (stabil, jó FPS értékek, hűvös és még az score is magasabb). Ez egészen addig van így, amíg a beállított maxfps (125) felett teljesít. Amint viszont alatta teljesít, akkor olyan stuttering vág arcba, amivel játszhatatlanná válnak a dolgok.Másnak nem volt ilyen tapasztalata?
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-
őstag
Sziasztok ! Nem vagyok nagyon jártas vga terén. Viszont szüksegem lenne egyre. Néztem egy palit gtx1650 4gb kártyát. Az minden napi használatra elegendő? Esetleg kisebb játék,de nem igen lesz arra használva. Továbbá annyira erős van mint egy 1050es,? Korábban volt egy olyan kártyám es az teljesen megfelelő volt. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
Èn akartam venni az aprón egy rx 570 4gb-kártyátol nagyobbat óvatosan fogalmazva jó áron hát nem jött össze meguntam . Felmentem az ebayre ès egy hètig vadásztam van rá időm . Ès sikerült beszereznem egy gainward gtx 1080 phonixet szlovákiábol házhozszállitásal , utánvètel úgy hogy kikerültem az ebayt 120 ezer forint volt mindenel együtt. Teszteltem ,játszotam minden ok úgy megy mint az óra . Magyarba egyszerüen nem tudtam èrtelmes áron kártyát venni!
-
Allihoppa
aktív tag
"Gondolom ezeknek EU garanciája van, ha baja van, jönnek érte és hozzák a cserét/javítottat."
Ez szerinted úgy van, hogy küldenek Magyarországra futárt, ráadásul ingyen? Remélem nem fogják sokan megszívni a külföldi forrásokkal. Illetve jóval lightosabbak kint a fogyasztói jogszabályok, mert ott például csak 2 év a jótállási idő. Bár szerencsére manapság nem nagyon romlanak el ezek a cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz Floyd80 #151814 üzenetére
Naja és akkor megint nem a kisker akar nekünk rosszat (Elhiszem, hogy van amikor a nagyker adja arany áron a kiskernek vagy a gyártó a nagynak és így tovább, de mikor már máshonnan behozzák bagóért és hülyére akarnak venni, na azt már nem tudom lenyelni)
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Floyd80
addikt
válasz Ferke77 #151813 üzenetére
Csak be is kell hozni, mert a HUN webshopok a végsőkig ki fognak tartani a lehúzással. FB-n is jönnek fel a hirdetések, hogy jött VGA, csökkentek az árak, aztán a német webshophoz képest ugyanúgy 2X többet kérnek.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
palfitom
félisten
Adatlapomon GÉP2: "RTX 3060 Vision ¤ i7-8700 ¤ H310i Pro ¤ HyperX 2x8GB ¤ BQ! Pure Power CM 400 ¤ NZXT H200i". Minőségi 400W is elég hozzá.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zooorba
tag
A casekingen egy GIGABYTE GEFORCE RTX 3060 GAMING OC 12G LHR, 12288 MB GDDR6". 650 euro remèlem mèg lesz olcsóbb ès lassan elgondolkozik az ember hogy vesz egyet bár ahhoz be kell hogy menjen 200ezer alá .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest