-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
Mostanában reális áron, hogyan lehet VGA-t beszerezni? A weboldalakon is túlárazva jelenik meg? Illetve, ha megjelenik akkor azonnal bukó mert mindenki ilyen különböző segédprogramokkal figyeli és azonnal elhappolja? Ha evga-tól rendelsz közvetlenül 1db-ot ott is ez történne?
-
Csupingo
veterán
válasz Libidec #150695 üzenetére
Csak a tv van a gépre kötve és úgy se megy 60 Hz-en?Mutass valami felbontás listát! Végső esetben kipróbálhatod az egyéni felbontást is.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Libidec
csendes tag
válasz Csupingo #150694 üzenetére
A 970 natív (vagy mi) 60 hz-t tud, de attól még szimplán 30 hz.
A TV vásárláskor a hozzá megfelelő HDMI kábelt választottam, illetve a bemeneti jelforrással sincs gond. Ahogy RX480-nal használtam, szintúgy próbáltam volna most is.
https://smartnavon.eu/product/navon-40-d-led-uhd-tv-dvb-t-c-navtv40dleduhd-2/
Igaz, ez csak 50 hz-es TV.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Libidec #150693 üzenetére
Érdekes, mert elvileg nvidia-nál már a 9xx-es kártyáktól kezdve hdmi 2.0 van rajtuk. Jó minőségű, mondjuk high speed with ethernet hdmi kábellel próbáltad? Persze létezik DP -> hdmi 2.0-ás átalakító is, de azok 5-10 ezer környékén vannak, nem olyan olcsók.
Milyen tv? Nem kell mondjuk PC módba váltani, vagy másik bemenetet használni rajt, mert nem mind 2.0-ás?
[ Szerkesztve ]
-
Libidec
csendes tag
Sziasztok!
4K TV-t használok, illetve használnék monitorként, szükségem lenne a 60hz-re.
Én két opciót tudnék (illetve ott a harmadik, hogy használjak inkább monitort).
A választáshoz, illetve a jó döntéshez szeretnék segítséget kérni.
Új GPU, vagy meglévő GPU-ból Display porton keresztül, kábel segítségével 60hz.Szóval jelenleg melyik a legolcsóbb (akár használt) 4K LED TV-n 60hz-et támogatni tudó (HDMI 2.0) GPU?
Birtokomban van jelenleg egy R9 380, illetve GTX 970. Az érdekelne milyen kábel, adapter, átalakító szükségeltetik ahhoz, hogy ki tudjam csalogatni Display porton keresztül a valós 60Hz-et. Display port to HDMI kellene értelemszerűen.
Úgy tűnik rosszul értesültem, hogy HDMI-n a 380 1440p-ben 60hz-et tud, míg a 970 azt 2160p-ben is. A gyári, legújabb drivereikkel az előbbi 1080p-n, utóbbi 2160p-n tudná, de az nem valós, ugyan úgy csak 30. 1080p-ben tudja a 60-at.
...RX480 tudta... kár volt eladni. -
Hegyirabló
veterán
válasz TechN7ne #150689 üzenetére
Csak vicceltem! Inkább lassan olyan harminc, az a tizenöt, 1992-1993 óta van IBM gépem, előtte meg Commodore volt. De ez az az ipar, ahol mindig lehet tanulni valami újat, én meg nem szégyellek kérdezni. Egy átlag felhasználónál sokkal-sokkal jobb vagyok, de sok dolog van, amihez nem értek, például hálózati dolgokhoz.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Hegyirabló #150688 üzenetére
Ne hülyéskedj ,nyilván nincs semmi kifogásom ellene (nem is lehetne) ,csak az elmúlt 10-15 évben feltételezem rád is ragadt némi tapasztalat.
Engem sokszor félrevezettek (sokan hasra csapnak és fingjuk sincs az adott kártyákról) ,az összes szériát saját magamnak kellett kiismerni személyesen ,természetesen ehhez szükség volt ahhoz ,hogy újonnan vegyem és éltem az elállás/csere lehetőségével.
(#150690)
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz kolopele #150687 üzenetére
Csak megengedi a kacsa, hogy egy fórumban kérdéseket tegyek fel.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
kolopele
nagyúr
válasz Hegyirabló #150686 üzenetére
Ha más nem privátban
-
Hegyirabló
veterán
válasz kolopele #150682 üzenetére
Én ezt természetesen tudom, számíthatsz is a kérdéseimre, ahogy én meg számítok majd a válaszaidra.
#150683 TechN7ne
Már elég sokat kérdeztem, ezért szerencsére nagyjából képben vagyok.
-
kolopele
nagyúr
válasz Krisz1000 #150681 üzenetére
Az Asus Dual 1060 esetében maga az Asus adott ki hozzá olyan biost hivatalosan, amelyiktől félpasszív lett, azt felrakhatod ha van ilyen kártyád. Az nagyon lényeges, hogy kizárólag a gyártó oldalán szereplő hivatalos oldalról szedjél le biost, mert nem ajánlatos össze-vissza próbálkozni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz pecccccccca #150680 üzenetére
Hát most más érdekel fontosabb
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Hegyirabló #150679 üzenetére
Ha vágja az ember a szériákat ,kategóriákat ,kérdezni sem kell ,sok minden amúgy sem változott ,egyedül a TUF szériák lettek jobbak csúcskategóriában az Asus - tól ,és még mindig az MSI Gaming vagy Asus Strix a csúcs ,ennyi röviden.
Vannak külföldi teszt oldalak ha tutira akarsz menni ,adott széria topikjában ha felhozod a kiszemelt alternatívát könnyebben találsz rögtön tulajdonost ,és be is számol a kártya minőségéről.Krisz1000
Szia
Bios cserével lehet probálkozni ,nálam pl. Asus Dual 6gb os 1060 on cseréltem le a biost és fel passzív lett belőle.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Hegyirabló #150679 üzenetére
Én nem készülök ki, szeretek válaszolgatni ráérő időmben
-
Krisz1000
tag
Sziasztok! ha adott egy bármilyen típusú 1060/3gb, amin gyárilag nincs fan-stop, tehát félpasszív hűtés, azt át lehet állítani valamilyen akár nem hivatalos segédprogrammal? tehát h netezés, szövegszerkesztés közben ne menjenek a ventik? vagy ott hardveresen le van tiltva ez a lehetőség? (pár zotac, asus-nál van ez a problem)
köcce
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz kolopele #150673 üzenetére
"Pityu kissé valóban sokat agyal"
Na majd ha elkezdem jövő hónap elején én is, kikészülsz!
Májusra volt tervezve a vásárlás, de laptopot kellett venni, így a kártya átcsúszott júniusra.
-
Pityu.
nagyúr
Azt hiszem most hasznosabbra fogok költeni mint a videokártya ,aztán majd lesz egyszer ár javulás.
-
barabasb
tag
Csak egy nyugodt csendes szombat délután. Ahh, priceless.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz TechN7ne #150674 üzenetére
Nem kell megértened, csak elfogadnod, a fórum beszélgetésre van adott témában, ezt ő még nem lépte át ellenben mi már számtalanszor. Vagy mit szeretnél, hogy csend legyen a topicban és ne legyen egy hsz sem? Esetleg a "Mikor fog csökkenni a vga ára?" kérdés legyen minden nap? Vagy mond mit gondoltál mi fog itt történni?
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Scarletiel #150672 üzenetére
Ne haragudj ,de ez már sok ,vlki max. pár kérdést rak fel ,de ő 2 hete itt variál.
Kapott számtalan ajánlatott ,elég unalmas hogy egy darab emberről szól a fórum fél hónapja ,én nem tudom sehogyan sem megérteni az ilyet. -
kolopele
nagyúr
válasz Scarletiel #150672 üzenetére
Ne foglalkozz vele, ilyen a stílusa. Minden rossz ami a másé, csak az a jó ami neki van, az 570 elég mindenre, az RMx táp szar (mellesleg neves tesztelők dicsérték agyba-főbe), a kisebb Seasonic tápok is kukába valóak, az AMD kártyáknak szebb a színük, szóval senkinek nincs igaza semmiben csak neki. Pityu kissé valóban sokat agyal, de akit ez idegesít az ne válaszoljon neki, hagyja figyelmen kívül, nem? Én szívesen reagálok neki, hiszen azért vagyunk itt, hogy segítsünk.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz TechN7ne #150671 üzenetére
Miért kell baszogatni a másikat? Neked elmentek otthonról? Igen túltolja a kártya kérdést ez tény és való, hisz vagy 20-an mondtuk neki, hogy 2 évig simán elvan még vele. Ha baja is van a kártyának amit értékesít majd esetleg itt, akkor azt meg a vevő ki fogja szúrni mikor megnézi, de az, hogy egyből vádaskodsz, és a még nem is létező üzletét rontod....
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz jozs6200ax #150663 üzenetére
Van annak a Zotac nak vlmi baja és meg akar tőle szabadulni ,annyira levágós az egész ,átlátom az ilyet rögtön.
De tök mind1 ,mert a kapzsiság és a túl sporolás újra egy extra gagyi kártyához fogja vezetni.
A jóra csak annyit mond ,hogy “drága” ,nem csak saját magát gyötri ezzel az egésszel ami még az egészségre is rámegy ,hanem már az egész topicot 2 hete lassan! -
barabasb
tag
válasz Pityu. #150662 üzenetére
A paypal nem számla, hanem egy fiók, ahova regisztrálsz email cimmel és bankkártyával, akár többel is. Egy kozvetito, ami azert jó, mert vasarlaskor nem kell kuldened sem bankkártya, sem számlaszámot, fizethetsz es vasarolhatsz email cimmel. Sőt, ha valami gáz van, ők megtéritik a károdat. Elméletben, nekem sose kellett, hal'istennek. A regisztracio kb 10 perc.
-
Pityu.
nagyúr
válasz jozs6200ax #150663 üzenetére
Most nem kínzom csak néha ránézek az oldalakra jelenleg nyugodt vagyok.
Viszont attól még jól jöhet egy paypal számla
[ Szerkesztve ]
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz Pityu. #150632 üzenetére
Még mindig kínzod magad ezzel a kártyával ? Van egy egyszerű recept , nem nézel róla semmi infót , nem keresed , nem követed és elmúlik a kisértés.... Felesleges szerintem cserélned . Amint rendeződik a piac majd lecseréled.De ha mégse bírsz a véreddel akkor 3060ti/3070, durrants oda a tárcának és ideig óráig megnyugszol.
-
kolopele
nagyúr
válasz Pityu. #150656 üzenetére
A Giga elég lutri a ventik miatt, meg szeretnek hangoskodni is.
Most ezt nem értem.....Miért lenne az jó ha hangos vagy éppen zörög a venti?
A Giga ad ugyanúgy fantázianeveket a kártyáinak mint más gyártók, de a ventiken már a Pascal óta nem változtatnak. A két ventisek ráadásul a 80 fokot is képesek túllépni sima játéknál, miközben a ventik süvítenek. Nem ajánlott. Már írtam, vegyél Asus Tuf - ot, Strixet, MSI Gaming X - et.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Floyd80 #150655 üzenetére
Hát lehet egyenlőre csak elmélet marad mert ahol láttam már most nincs valószínű kelendő volt a pontos neve nem jut eszembe a kártyának de egy 3 ventilátoros gigabyte volt
Azt hiszem ez volt
-
Floyd80
addikt
válasz Pityu. #150632 üzenetére
Ha neked nem hiányzik máshonnan ez a pénz, akkor igen. Meg lehet, hogy veszel idővel egy nagyobb monitort, akkor 1440-ben időtállóbb.
Ha csak "ennyit" kellene egy 3060-ra ráfizetnem, lehet én is cserélném, bár kérdés, milyen típus lenne, mondjuk én úgy is szétszednem és tenném rá az AIO-t.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ribizly
veterán
válasz barabasb #150636 üzenetére
Én tuti 10400F-et vennék. Jobban megállja a helyét a 6c/12t. Hozzá valami z570/590-es alaplapot (MSI, Gigabyte, ASRock, ASUS...), amin már megvannak azok, amik kellenek (amennyi USB, PCI-E, stb. portra szükség lehet, de ezt Ti tudjátok). RAM-ból meg a kiválasztott alaplap memória kompatibilitási listájáról érdemes elsősorban választani, amit típus alapján itthoni árukereső oldalakon is megtalálni hamar.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Csupingo
veterán
válasz barabasb #150651 üzenetére
Az a baj, hogy alaplapokból én is csak akkor szoktam kiokosítani magam, ha váltásra készülök. A mostani kriminális helyzetben meg szinte minden pc-s alkatrész nyomon követésével leálltam.
Nem figyeltem hogy ezt linkelték e, de a proci topikjában biztos mindent tudnak az alaplapokról is.
Igazából az alaplapon nem sok múlik sima felhasználás mellett. Legyenek meg rajt a megfelelő portok, memóriahelyek, kimenetek, stb. aztán gond nélkül kéne működnie. Extrém esetben lehet inkább gond, ha mondjuk egy nagy étvágyú processzort még tuningolnál is egy gyenge VRM-mel rendelkező lapban.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Na emberek akkor be is lehet fejezni az oltásokkal és egyebekkel kapcsolatos dolgokat, megvan a megfelelő topikja. Tessék visszatérni az eredeti témához. Aki nem fogta fel annak majd segítek egy topiktiltással.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Csupingo
veterán
válasz barabasb #150644 üzenetére
Gyors fejszámolás után szerintem tudnál már venni ennyi pénzből z490-es alaplapot és 10400f-es cpu-t 16 GB memóriával. Az egész kompromisszummentes megoldás lenne. Igazából mindkettő cpu bőven elég az 1060-hoz, de a 10400f egy erősebb, időtállóbb proci. Ha minden fillér számít, akkor akár b460-as alaplapot is lehet választani, de úgy tudom, akkor memóriákból be kell érni kicsit alacsonyabb órajelűekkel (2933MHz), de ha nem vagy maximalista, akkor ez talán nem olyan zavaró, mert a gyakorlatban annyira nem észrevehető.
Szerk: a b560 se rossz választás, kicsit olcsóbb mint a z490 és ha jól látom, abban is működnek a magasabb órajelű memóriák.
[ Szerkesztve ]
-
barabasb
tag
válasz giornalista #150645 üzenetére
M2 slotot mindenkepp akarok, amugy B560-as lapra gondoltam es majd nagyobbat lepunk, ha lecsendesedik a vga piac.
-
giornalista
senior tag
válasz barabasb #150644 üzenetére
1060 6gb mellé a 10400F jó választás egyébként, passzol hozzá a 16gb ram is. az új Battlefieldhez lehet, már kevés lesz, de egyébként jól passzoló rendszer.
alaplapból sem kell csodát venned, mondjuk ott én tényleg le vagyok maradva, rég volt rá szükség. valszeg a legolcsóbb chipset is elég lesz, ha az általa nyújtott szolgáltatások (slotok száma, M2 esetleg) elég neked. USB3.0 vagy USB3.1 port legyen azért rajta, én még arra figyelnék.
-
barabasb
tag
válasz giornalista #150641 üzenetére
Követem a topikot es tobbszor esett szó arról, hogy milyen proci hogyan hajt egy-egy kártyát, sok vagy kevés hozzá stb. Innen nézve kértem tanácsot a két processzorra, az alaplapot majd kisakkozom ennek alapján. De ha nincs tipp, akkor nincs, no hari.
-
-
barabasb
tag
válasz giornalista #150639 üzenetére
Szia, ott mar kérdeztem és nem kaptam választ, egyebkent a videokártyához venném a procit es alaplapot, tehát van itt helye, talán több mint a covidnak, továbbá ha zavar, ugord át nyugodtan, ne fáraszd magad fölöslegesen, szép napot.
-
giornalista
senior tag
-
barabasb
tag
Jonapot, egy kerdessel batorkodnék, ha szabad. Gyerekem gépét upgrade-elném. Amit kellene: proc, alaplap, memoria. Ami van: aorus gtx 1060 6gb, 500w táp, ezeket hagynám. Amiben gondolkodom: intel i5 9400F vagy 10400F. Nem az a tuningolós tipus, bar még csak 14, ki tudja hova fajulnak a dolgok. Egyelore csak minecraftozik, de ld mint előbb. Ramnak 2x8 gb-ra gondoltam, összegben max 130-140k. Mit javasolnátok? (alaplapban is) Köszi
-
Pityu.
nagyúr
Egy elméleti kérdés de most on-ban
Tudom alapból nem éri meg cserélni a 2060-at 3060-ra de mondjuk ha a 3060 csak 54000Ft be kerülne megérhetné?Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz giornalista #150625 üzenetére
Szerintem ezen a világon nincs szerencsés kor,mindig szar csak mindig másképp.
-
4264adam
veterán
válasz omfgk #150618 üzenetére
Vajon az idei év forgalma mennyi %-ban ment bányász célra? A játékészitő vállalatoknak a PC-s piac mennyi %-ot tesz ki a konzol vs PC vásárlásaik között. Arra szeretnék itt reflektálni, hogy igazából az AAA-s cíemeket eladva valamin futtatni is kell, de ha nem jut elég kártya a játékosok számára vajon a címek eladásán fog-e látszódni idén? Ha igen, szerintem egy idő után bele szeretnének szólni, hogy kell valami szabályzás, mert nem megy nekik sem a szekér
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
válasz omfgk #150618 üzenetére
És a TI is befutott vmi arab boltba.
MSI GeForce RTX 3080 Ti SUPRIM X allegedly goes on sale in UAE for 3500 USD - VideoCardz.com
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
addikt
https://www.rufusz.hu/cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.aspx?CIKKID=124767
Rendelhető 3080-as kb HA-s áron.
Nem mintha nem lenne így is pofátlanul drága csak betettem ide ,hogy visszatereljük a topikot a helyes irányba...De tényleg? Oltásellenesség, korona politika? Értem én ,hogy nincs vga sehol és beposhadt egy kicsit a topik, de lehet ám futni is kint egyet a jó levegőn, ha valaki ennyire hiperaktív...
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #150616 üzenetére
Kicsit olyan már mint a szépség királynő választáson,üzenj valamit mit mondanál,legyen világbéke megszeppenve,aztán meg megy minden tovább szarnak az egészre.Itt is már könnyek folynak a monitorból másnap meg mindenki szarik a szegényekre azt csá megy a költekezés tovább.Nem most kéne érzelgősködni hanem tenni kéne de azt meg senki nem tesz.De azért egy jó msrp árú videokari jöhetne
Az mi az a HA-s ár? Ha pénzem lenne rá?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest