- E-book olvasók
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
Én meg vártam erre a válaszra.
Ez szerintem nem attól függ, hogy IPTV vagy sem, hanem a HDMI-től ami manapság gyakorlatilag már minden esetben tartalmazza a HDCP-t is.
Ugyanakkor elvileg megoldható külföldi beszerzéssel egy HDMI Splitter, ami leszedi a HDCP-t és úgy továbbítja HDMI-n tovább (esetemben a PC felé). Azzal nem lenne gond...
-
jockas
senior tag
Jelenleg Telekom IPTV. Viszont fontos lenne, hogy ne legyen a megoldás szolgáltató függő (ne kelljen már egy esetleges szolgáltató váltás után új eszközt venni). A jelenlegi megoldásom is 3 szolgáltatón ment keresztül. Ezért valószínűleg nem olyan megoldás lenne jó, ami átveszi az STB szerepét.
-
jockas
senior tag
Sziasztok!
Egy kis útbaigazítást, segítséget szeretnék kérni.
A jelenlegi rendszerem így néz ki: szolgáltatói STB -> SCART-RCA átalakítóval egy Leadtek TV-Tunerhez csatlakozik és a gépen a WinFast PVR2 TV program segítségével nézem a TV-t és tudok is felvenni műsort (manuális, ütemezett vagy időcsúsztatással).
Ezzel az a problémám, hogy ilyen összeköttetéssel az STB korlátozza a felbontást (vagy technikailag nem oldható meg, a végeredmény szempontjából mindegy), így korlátozott a minőség. Az STB-n van HDMI kimenet, amit a gépemmel jelenleg nem tudok összekötni (nincs HDMI bemenet). Erre szeretnék megoldást találni.
Merre induljak el? TV Tuner, digitalizáló kártya (pl. a manapság felkapott játék streamhez használt kártyák vagy valami hasonló) vagy más irányba?
Amennyiben lehetséges maradnék annál, hogy a gépen (is) tudjam nézni a TV-t (mivel a tuner rész ebben a formában lényegtelen), de ha úgy gondolom, akkor fel is tudjak venni onnan 1-1 műsort. Illetve kell-e hardveres tömörítés vagy jó lesz a szoftveres is?
Az egy másik kérdés, de ehhez kapcsolódik, hogy van-e hasonló program, mint a PVR2 vagy a PVR2-vel kell megoldanom? -
Bence008
tag
válasz
azbest #14881 üzenetére
Egy Realtek RTL2832u noname tunerem van eBay-ről és kettő Evolveo Mars. A Tvh egy Synology NAS-on fut, így sok mindent nem tudok mókolni.
Hétvégén kiiktattam egy antenna osztót a rendszerből, két nap folyamatos vétel mellett 0 error volt a stream-ben, már kezdtem is örülni, erre tegnap estére millió error-t dobott és megállt. Még arra gondoltam, hogy antennát cserélek, mert egy 10+ éves lepke van fent még az analóg időkből, LTE szűrő nélkül és arra gondolok, hogy időnként zavarja/gyengíti valami a vételt. Viccen kívül mondom, hogy a szomszéd Simsonja is gyanús, már összeraktam, hogy amikor elmegy vele a ház előtt, olyankor bukik egy hatalmasat a jel. Mindenesetre egy Triax Digi 343 felkerül a héten, új osztót is vettem, aztán folyt. köv.
-
azbest
félisten
válasz
Bence008 #14880 üzenetére
firmware fájl a tunerhez nem ideális. A libreelec repóban általában azok vannak benne, amelyek a legstabilabb vételt adják.. eh, bár úgy látom már megint palotaforradalom volt és talán a coreelec tartalmazza a legfrissebbeket [link]
Már, ha olyan tuner van, amihez kell külön fw fájl, mert például realtekhez nem kell. Egyébként meg lehet épp bugos kernel változat, amiben az adott tuner támogatása hibás volt...Palotaforradalom: openelec - fejlesztői vita -> libreelec -> coreelec.
Bár ahogy olvasom a core is mindig tartalmazza a libre módosításait csak amlogicra optimalizált változat. -
Bence008
tag
Üdv! A Mindig TV ingyenes csatornáit nézném Tvheadend segítségével, viszont folyton "Continuity counter error" hibával szórja tele a logot és rövid idő után elkezd kockásodni a kép, majd pár óra elteltével már annyi hiba lesz, hogy meg is áll az adás. Az SNR és a jelerősség a Tvheadend szerint 100/90-94%. Húztam új kábelt, kipróbáltam 3 különböző USB-s tunert, de a hiba nem szűnik meg. Asztali dekóderen nincs kockásodás órák után sem. Mit ronthatok el?
-
azbest
félisten
válasz
Bence008 #14871 üzenetére
Ha más más muxon van minden nézni kívánt csatorna, akkor 4-6 tuner kell hozzá. Szóval érdemes utánanézni, hogy van a csatornakiosztás náluk.
A műhold antenna is 4 állapotú, feszültség és kapcsolójel segítségével mondja meg a vevő a fejnek, hogy mit akar. Így vagy annyi fej kell ahány tuner, vagy olyan fej ami egyben tud többféle módot nameg kábelezés szemppntból is lehet jobb átgOndolnI. Kulcsszavak qiattro fej, multiswitch. Esetleg olyan megoldás amikor vevőnként egy-egy frekvenciára teszi át az éppen kért muxot. Szóval nem olyan egyszerű ez, csak pénz kérdése. Esetleg sat2ip is lehet.
Annak is utána kell nézni hogy a upc ditekt még mindig használható e saját eszközzel, megy e az oscammel az a kódolás. Talán igen.
Egyébként a tvheadend akár jó lehet. -
Bence008
tag
A VLC nekem tökéletes lenne tévézni amikor gépnél vagyok, de hozzátenném, hogy tv boxon is tud flottul működni egy m3u lista, akár csatornalogókkal, EPG-vel kiegészítve, persze megfelelő program kell hozzá. Egyébként közben arra jutottam, hogy egy Vu+ Linuxos set-top-box is megtenné erre a feladatra, 4-5 szálon biztosan tud stream-elni a helyi hálózatra és az ára pont annyi, mint egy komolyabb PCI-os tuneré. Lehet, hogy ebbe az irányba megyek tovább.
-
apezka
aktív tag
VLC-n simán lehet IPTV-s csatornákat nézni. Tvheadend-l pofon egyszerűen lehet playlist-t generálni a VLC számára (is). Így aztán azt a csatornát nézi az ember ameliyket akarja.
Én korábban a 3 darab haszálaton kívüli rPi-mhez rendeltem 1-1 USB tunert, akkor pont akciós volt. 5 csatornánként volt egy kölön tuner így jó eséllyel, ha nem ugyan abból az 5 csatornából nézték volna a műsort, nem okozott gondott a rendszernek a 3 egyidelyű kapcsolat. A 3db rPi csatornáiból összerakott playlist-et nyitottam meg VLC-ben és azt a csatornát néztem amelyiket szerettem volna. De a sok kábel miatt felszámoltam a rendszert.
Az új "projekt", HDHomeRun streamer box-a 2 vagy 4 tunnerral amit a már meglévő Plex szerverbe be tudok majd kötni, így a filmek/sorozatok/zenék és a tv csatornák egy alkalmazáson belül lesznek majd elérhetőek.
(#14871) Bence008:
Nem ismerem a UPC Direct-t, de úgy gondolom, hogy ahány tuner annyi kártyára lenne szükséged, vagy pedig kártya szervert kellene készítened.
Én anno itt "okosodtam", hogy azóta van-e már frissebb leírás nem tudom, de itt ph!-n biztosan tudnak segíteni ha konkrét kérdéseket teszel fel. -
Bence008
tag
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék saját használatra IPTV adást készíteni, amit kínai tv boxon, iPhone-on VLC-vel és asztali gépen, szintén VLC-vel néznék. Kb. 4-6 db egyidejű kapcsolatot kéne bírnia, különböző csatornákon. DVB-S2 lenne a szabvány, UPC Direct műholdas rendszerem van kiépítve, ehhez van előfizetői kártyám. Hogyan kéne elindulni? Tvheadend programot néztem ki a szerverre. Ezt tudnám telepíteni egy i3-as htpc-re Linux alá (PCIe kártyát fogad) vagy egy Synology DS218+ NAS-ra, ami csak usb-s tunert fogad. Plusz van még egy USB-s kártyaolvasóm a feladathoz, a NAS ezt tudná kezelni OSCam segítségével. Milyen tuner ajánlott erre a feladatra, ezekhez a gépekhez, amit a Tvheadend tudna kezelni? Mennyire bonyolult ezt kivitelezni? Köszi!
-
laszlodomoko
csendes tag
Hali!
Digitális Tv tuner kártyát keresnék a PC-be.
Digi a szolgáltatóm. PC Asrock z170 pro4S. Windows 10 64-bit.
GigaBlue DVB-C/T2 erről a kártyáról tudtok valamit tapasztalatból? -
kalidor55
tag
sziasztok! nem tudja valaki, hogyan lehet elmenteni a beállított adókat, csatornalistát és, majd azt visszarakni smart dvb-be, win telepítés után, hogy ne kelljen újrakerestetni megint az összes csatornát? egyébként vannak elmentett ini fájlaim, de nem találom, hol lehetne behívni őket.
-
törölt tag
válasz
apezka #14867 üzenetére
A TechniSat-okat nem azért linkeltem, hogy ez lenne számodra a megoldás, hanem azért, mert azokban van kódolt adás rögzítésének lehetősége (CI+ CAM fogadó).
Amúgy a TechniSat Set Top Box-ok nem streamelnek csak PVR (DVR) van bennük. (A DIGIT ISIO STC tud NAS-ra is rögzíteni, de streamelni az sem tud.)
A TVMosaic-ot szerintem félreérted kicsit. Ez egy komplex megoldás (hardver-szoftver). Mindent tud, amit jelenleg DVB-C/DVB-T adások streamelésében tudni lehet és akár a "saját" TVButler DVB-C/T USB stick tunerrel, akár HDHomeRun tunerrel működik (sok más tuner mellett).
Én már kb. 3 éve használom, csak én még DVBLink/TVButler (DVBLogic) néven vettem.
Bárhol a világban tudok DIGI TV kódolatlan adásokat nézni ill. a TV adásokat NAS-ra rögzíteni majd utólag megnézni, igaz én csak egy tunerrel használom, egy TVButler-el. (Nekem az 1 tuneres streaming megoldás eddig 99€ + postaköltségembe került, persze úgy hogy a NAS-om már megvolt.) Sajnos DVB-C platformon csak FTA adásokat kezel, de kódoltakat nem mert CI+-os kártyákat nem kezel. ... viszont CI kártyákat a leírás szerint kezel, tehát pl. a DVB-T - MindigTV - fizetős csatornáit. Bár ehhez meg olyan tuner kell, ami fogadja a CI-s Conax kártyát.
(Sajnos az új verziónak - TVMosaic - jelenleg vannak gyermekbetegségei, mert a napokban álltak át a régi DVBLogic megoldásról TVMosaic-ra, de gondolom hamar javítgatják a hibákat,mert az eredeti DVBLogic megoldás nagyon megbízható volt. Jelenleg is a régit használom. Az új TVMosaic-ot próbából tesztelgetem. 20 napos próbaverziója van ingyenesen.)
-
apezka
aktív tag
válasz
#29810560 #14865 üzenetére
Nem a lejátszót szeretném kiváltani, pont azt szeretném a Plex-be integrálni/hagyni. Szóval a HDHomeRun-ra keresek alternatívát nem a Plex-re.
Viszont ez a TechniSat StB ígéretesnek tűnik!
- Ci+ foglalat
- 4 db DVB-C tuner
- DVB-IPTV
- Árban ott van mint egy HDHomeRun Extend
Már csak azt kell kiderítenem, hogy az általuk ajánlott "HbbTV applications"-től el lehet-e szakadni?
Nagy köszönet érte! Ez még akár jó is lehet!Ha esetleg valaki tud még hasonló eszközről ne tartsa magában!
-
törölt tag
válasz
apezka #14863 üzenetére
A TV Mosaic (nemrég még DVBLogic) megoldást is érdemes megnézni.
Működik 4 tuneres HDHomeRun-al is.
(Sajnos ez sem CI+-os. Amúgy én nem ismerek CI+-os USB-s ill. LAN-os csatlakozású tunert, csak Set Top Box-okban ismerek CI+-ost. Pl. a TechniSat DIGIT ISIO STC-t.) -
Bozek
nagyúr
-
apezka
aktív tag
Igen ezt ismerem, de nincs asztali gépem, csak egy Intel NUC amibe meg ugye nincs PCIe slot. Ezért (is) kellene egy külön eszköz ami a "polc mélyén" teszi a dolgát.
Ha létezne CI+-os akkor UPC, de mivel az nincs ugye így marad a HFC-Network, mint szolgáltató Ami viszonylag jó csatornákat ad. Természetesen ha minden kötél szakad akkor beáldozok Mindig-re is de egyenlőre azzal főznék ami van.
És most gondolkozom, hogy lehet eddig nem is írtam hogy természetesen DVB-C-t (Mindig esetén DVB-T-t) kellene tudnia a tunereknek.Most látom csak, hogy mennyi elvárásom van...
-
apezka
aktív tag
Nyilván a legelegánsabb megoldás az lenne, ha minden csatornának külön tuner lenne beállítva.
Jelenleg maximálisan 4-5 kliens van (most nem itt nézik a tv-t de ez lenne a cél). Így alaphangon az Rpi+tuner ár 100e körül mozogna (HDHomeRun extend ~70e-80e) és nem számoltam a ráfordított időt. Bár jó kis projekt lenne!
De így még mindig csak IPTV plugint használnám a plex-ben és nem a live tv-t, vagy plusz eszközt+plusz távirányítót kéne használniuk. Jelenleg 1 kivételével minden készüléken közvetlenül működik valamilyen plex app (azon az egy helyen Rpi-n Rasplex fut). Tehát ezt az oldalt nem akarom bántani csak stabilabbá tenni a lejátszást.
Szóval várom az itthon is kapható hasonló tudású eszközöket, vagy esetleg a hasonló eredményt biztosító alternatív megoldásokat.Nyilván a nagy álom egy CI+-os foglalattal rendelkező minimum 4 tuner-es, DVB-C IP geatway lenne, de hát ugye ilyen nincs...
-
Weaver
senior tag
ez a tuner: [link]
" DVB-T A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére. "
az tuner infójában fel van tüntetve a DVB-T, ezek szerint "alkalmas" ?
-
apezka
aktív tag
válasz
róland #14857 üzenetére
Mivel már a Plex-hez kialakított lejátszók és tartalom van így szeretnék maradni ennél. Mivel a plex már mindenhol ott van ahol kell így adja magát. Másrészt lejátszáshoz a szülőknek és nagyszülőnek elég volt ezt is megtanulnia, nem szeretnék egy újabb "tanulni" valóval terhelni őket. Szóval maradnék a Plex Live TV verziónál.
Jelenleg az Rpi-n Kodi fut ami mellé fel van téve a TvHeadEnd és az így "kapott" .m3u van behúzva a Plex IPTV bővítményébe. Gyanúm szerint az Rpi+USB kevés a kérések kiszolgálására. De mivel sok a csatorna így olcsóbb lenne egy All-In eszköz, mint csatornánkét () egy Rpi+USB tuner.
-
apezka
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg Plex-es IPTV plugin-segítségével osztom meg egy RPi+USB-s tuner stream-ét, de nem túl stabil a stream. Ennek kiváltására szeretném használni a Plex Live TV szolgáltatását, amihez szükségem lenne egy All-In eszközre ami előállítja a stream(ek)-et.
Tudnátok ajánlani a HDHomeRun Extend-hez hasonló, Magyarországon is kapható tuner-t? Vagy esetleg egyéb alternatívát a Plex Live Tv megvalósításához?
Előre is köszönöm! -
Vesa
veterán
-
azbest
félisten
válasz
zolee145 #14850 üzenetére
set top boxhoz a scart-rca-jack megoldást használom sikerrel,
de kíváncsiságból vettem régebben filléres digitális - analóg átalakítót is (mint ez). Utóbbinál a táp zajok nem igazán vannak kiszűrve, szóval gagyi tápegységről búg és cincog.
Nameg van hdmi audio extractor is, de az múltkor kiderült, hogy dvi-re felfűzve nem ad hangot, mert akkor ő is dvi protokolt használ mindkét oldalán.
(#14852) zolee145
amúgy tényleg az a legegyszerűbb, nem kell plusz tápegységeket bekötni vagy usb-re kötni. Szívni ha zajos lenne. Digitálissal csak komolyabb hangrendszernél van bármi értelme szórakozni.Négy éve arról megy a settop boxhoz kötött monitor és hangfal [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest