Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Weetjoue

csendes tag

Hello, új TV-t szeretnék venni, de egyelőre még nem tudom hogy kell TV-zni. A TV választás során a legnagyobb bajom azzal van hogy nem ismerem semmilyen szinten tartalmakat, mivel eddig x264 tömörített 720p-s filmeket néztem egy mezei laptop képernyőjét és a laptop hangszóróját használva. Ehhez képest szeretnék most egy rendes szettet. TV-ből 55/65-ös OLED-en S90C/C3-okon gondolkozok, Q930C/Q990C soundbarral.

A tartalom most is nagyrészt PC-ről menne HDMI-vel, de nem érzem a szabványok támogatásának a fontosságát. Pl a S90C nem támogat DTS-t illetve DV-t. Ez nekem számít? Nyilván ha ilyen szettet veszek ki is akarom élvezni, de nem tudom, hogy az elérhető tartalmak ezeket a formátumokat valóban használják-e. Pl mikor megjelent a 3D TV akkor szüleim vettek egyet, megnéztünk egy két 3D filmet, de azóta nincs rá semmi tartalom. Honnan tudom hogy melyik formátum a fontos amire van tartalom?

1. Pl tegyük fel van egy régebbi film ami nem Atmos-os. Itt miért fontos a DTS support ha tud Dolby Digital-t a TV? Van olyan film amihez csak az egyik formátumban támogatja a hangot?

2. Ez pl egy Atmos-os példa egy torrentből kinézve. Itt pl lehetséges hogy magyar szinkronra nincs Atmos támogatás?
    Audio
    LANGUAGE....: Hungarian │ English
    CODEC.......: E-AC3 │ E-AC3 Atmos

Új hozzászólás Aktív témák