Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90666 üzenetére
Amiket én találtam azok 245 eFt fölöttiek voltak, de meggyőztél rendeltem egy Samsung QE55Q80CATXXH tv-t 250 eFt-ért.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
paolinho #90664 üzenetére
Én oled mellett/után is elvoltam egy TCL mini leddel,többel is.
Jelen esetben egy 65C805 jóval olcsóbb,most 320ezer,mint mondjuk egy Lg 65C3.
Ha van kedv hozzá akkor én 14nap elállásban kipróbálnám otthoni körülmények között,mit tapasztalsz vele.
Ha nincs akkor marad egy 500ezres oled. -
pusiga
tag
válasz
Pendragon911 #90660 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Mondjuk nekem a Gaming nem szempont. -
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90657 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ezek egy kicsit magasabb árkategóriába tartozó készülékek.
A Samsung talán meggondolandó, ha tényleg jobb. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
pusiga #90656 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy oké, hogy az LG tv nyert, de miket vett számításba az oldal? Hogy az LG-n plusz egy USB csati van, pár milliméterrel nagyobb a képátló, könnyebb. De ebből nem következik, hogy jobb a képe, hangzása, milyen stabil a vezetéknélküli kapcsolat, stb. Erre nem adnék
Akkor én is mutatok egy összehasonlítást, ahol a TCL nyert
Összehasonlítás
Itt inkább olyan összevetést keress, ahol a két LED technológia van leírva. -
paolinho
őstag
Sziasztok!
Segítsetek már egy picit megvilágosodni az elmémet illetően, ugyanis a sok olvasgatástól már nem látok tisztán. Jelenleg van egy 55"-os LG OLED TV-m (nem vagyok otthon, és a pontos tipusra nem emlékszem), amit már 5 éve hajtok nagy megelégedéssel. Amit leginkább imádok benne, az a mélyfekete színhatás, amit képes produkálni. Most viszont, arra a döntésre jutottam, hogy lecserélem egy 65"-osra, de az előd képélményét nem szeretném alább adni. Eddig OK, vegyek egy 65"-os LG OLED-et. Viszont itt annyi jót írtok a TCL-ekről, és a Hisense-ekről, hogy elgondolkodtam azon, hogy esetleg ilyenbe ruházzak be, fóleg, ha ez jóval olcsóbb is, mint az LG. Persze a fő kérdés, hogy akad-e ezek között olyan, amely hozza, vagy legalább megközelíti az OLED szintjét. Mert az Összefoglalóból az jön le számomra, hogy nem, de hátha van itt ellenvélemény is!
Szóval kérdésem az lenne, hogy szerintetek a két fentebb említett kínai márka közül akad-e olyan, amely képes azt a szintet hozni mind képhatás, mind minden más módon, mint az LG OLED szintje? Hálás lennék, ha konkrét típust is adnátok iránymutatásul!
Előre is köszi a segítséget! -
tigribigri
tag
válasz
pusiga #90652 üzenetére
Már úgy értettem ár/érték arányban elég gáz ez a készülék. Nagyon gyenge kontraszt arányú IPS panel, edge-led háttérvilagítás borzalmas 6 (!) zónás local dimminggel nem túl acélos fényerő 245k árért.
Ennyiért, vagy akár olcsóbban lehet kapni:
TCL 55C805
Hisense 55U7KQ
Samsung 55Q80CÉs ezek szerintem mind sokkal jobb készülékek (pedig a Samu is túlárazott, de az Lg az szerintem rajta is túltesz)
-
pusiga
tag
válasz
Pendragon911 #90653 üzenetére
Köszönöm a választ. Az általad említett korábbi "igen részletes vélemény"-t sajnos nem találtam.
Olvastam máshol összehasonlítást egy hasonló kategóriás LG illetve TLC- ről, ahol szinte minden szempontból az LG-t hozta ki nyerőnek a cikk. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
pusiga #90650 üzenetére
Ha már ennyi, akkor inkább egy ilyennel próbálkozz: TCL 55C805
Épp ennél a típusnál van egy igen részletesen leírt vélemény, ha lejjebb görgetsz, szerintem az jól és szakszerűen összefoglalja a TV pozitív és negatív (utóbbiból nem sokat fogsz olvasni) tulajdonságait. Többek között az ilyen tapasztalok és az itt kapott segítség után hoztam meg mellette a döntésemet. Kezdetben a Hisense és az LG volt az opció, az első a nem túl kiforrott és appok terén hiányos oprendszer miatt, míg utóbbi az egykoron sokkal jobb helyzetben lévő ár/érték arány miatt csúszott lejjebb a listán és a TCL vette át a vezető pozíciót. Arról nem is beszélve, hogy pl. A Telekom-nál (de lehet ez gyártói akció és így máshol is), 5 évre ki lehet bővíteni ingyen a garanciát, ami azért akárhogy is nézzük, a mai világban egy egész jó dolog. -
pusiga
tag
válasz
tigribigri #90651 üzenetére
Miért is?
Kicsit bővebben kifejtenéd? -
kenicsab
tag
válasz
pusiga #90641 üzenetére
Szia!
Én kb 6 évig LG 55nano 8200 est használtam és a mai napig működő darab , helyette lett egy 65-s miniled TCL kb 1,5 x ár,
de ég és föld a különbség.
Hasonló helyzetben voltam kb 190e volt a lélektani határ, amit nem lehetett betartani, aztán egyszer csak sikerült 200e-ért egy Hisense 55 bontott de szép ami tetszett is de nem szuperált az erősítőn az 5.1 hang , csak 2.0.
Majd csere egy másikra 210 bontott , de szép az pedig bemutató darab lehetett, mert 198 nap volt a számlálójában, ezután akkor legyen új 240-ért, az meg egyszercsak kipurcant, mani viszza.
Legyen akkor 55-s TCL , ez már november vége akciósan 245, míg nem ugyanakkor a 65-s 299 lett (December).
Ez nem követendő, csak tanulságos.Idézet az árukeresőről, egy vélemény a kérdezett LG tv ről:
"Hátrányok
Az Lg Nanocell 2021-est cseréltem le 2024-esre, az Lg ügyfélszolgálat instrukciói alapján. A korábbi egyetlen hibája az volt, hogy a világos részek (pl. felírat) sötét háttér esetén "szellemképet" adtak. Ennél ez egyáltalán nincs. Ami viszont sokkal rosszabb, hogy a kép csak pont szemből nézve tényleg jó, de 20 fokkal oldalról beszürkül, rossz minőségű. A szoftvere pedig ugyanolyan lassú."Szóval hosszútávra nincs jó ár és megbízható kategória, vagy olcsó és alap vagy sokkal drágább viszont akár 5 év gari!
Saját tapasztalat az LG-m IPS kijelzős és EDGE háttérvilágítású, ami zavaró hogy függöny szerű a háttér fekete és szürke látvánnyal, vidzont bárhonnan nézheztő.
A TCL viszont VA kij. inkább szemből nézendő, de remek fekete és kontraszt! -
Csabi1984
addikt
válasz
westcoastog #90644 üzenetére
Igen szerintem mert itt is van egy átfutási idő. Még a hitelszerződésbe is jelen van, hogy 14 napod van lehetőséged elálni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #90642 üzenetére
Neten rendelés jó, ha mégsem tetszik elállsz tőle
.
-
westcoastog
veterán
válasz
Pendragon911 #90638 üzenetére
Kénytelen vagyok látatlanba rendelni ilyeneket én is, csak a neten olvasottakra meg a szerencsére támaszkodok.
-
pusiga
tag
Sziasztok! Egy közel húsz éves Panasonic plazma tv-t szeretnék lecserélni a nappaliban teljesen átlagos használatra egy új készülékre. Kétszáznál többet nem szeretnék ráfordítani. TV csatornákat és webes tartalmakat szeretnénk nézni rajta. Laikusként próbáltam tájékozódni a kínálatban. Van már egy másik LG tv-nk a hálóban (43" Ultra HD 4K TV Active HDR technológiával és webOS 3.5 Smart) kb. 3-4 éve amivel meg vagyunk elégedve. A most kinézett készülék egy LG 55NANO81T3A NanoCell smart 4K UHD TV webOS, amiről szeretném kikérni a véleményeteket. Előre is köszönöm.
-
11hh
tag
Sziasztok a TCL 55c845 most az emagon 243ezer Ft
TCL 75C745 meg 315ezer Ft
Mind a kettő elektro hétvége kuponnal elérhető, gondolom valakinek jó lehet. -
pekob
tag
Sziasztok!
A S90C OLED tulajdonoskent szeretnem megkerdezni, hogy milyen beallitosokat celszeru eszkozolni rajta. Foleg Netflix, MAX es Youtube lesz rajta nezve, plusz jatek.
Segitsegeteket elore is koszonom szepen.Udv.: Pekob
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
westcoastog #90636 üzenetére
Mondjuk most ezzel éppen magam ellen beszéltem, mert látatlanban rendeltünk mi is egy 65C805-öt 🤭, de előtte eléggé körbe lett járva a téma és ennek a típusnak is utánanéztem, a beszámolók és tesztek alapján egy Best Buy, majd meglátjuk
A The VR csapata tesztelt egy ugyanilyet 98"-os változatban és játékokat teszteltek rajta, teljes méretben meg voltak elégedve vele. Nagyon kíváncsi vagyok rá én is!
-
westcoastog
veterán
válasz
Pendragon911 #90635 üzenetére
Meg is rendeltem a c655-öt, várom.
-
westcoastog
veterán
válasz
Vhiktor #90634 üzenetére
Elképzelhető, mert azt nem vagyok hajlandó elhinni hogy ez alapból finomhangolva ilyen legyen..
Pendragon911
na igen, én is annak hiszek amit a szememmel látok.. 😁
csak ugye az akkor fog kiderülni ha már kibontottam és beüzemeltem 😁 -
Pendragon911
aktív tag
válasz
westcoastog #90631 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy addig nem hiszem el, míg saját szememmel, élőben nem láttam és ha van rá lehetőség, ki nem próbáltam. Még azt sem tartom kizártnak, hogy még a boltokban bizonyos márkáknál élénkebbre és jobban kinézőbbre állítják be a képet, máshol pedig úgy, hogy egymás mellé téve őket tuti a másik nyerjen, mert hiszen hát látszik, hogy jobb. Manyika néninek és Józsi bácsinak így nagyon könnyű lesz eladni, amivel majd főként az értékesítő jár jól, mert megkapja a prémiumot az eladott darabszám után
Javaslom, ne legyünk Manyika néni és Józsi bácsi, nézzünk a dolgok mögé és minél inkább tájékozódjunk, mert úgy nehezebben csapnak majd be minket
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #90633 üzenetére
Ettől presze még lehet, hogy jobb a Hisense, nem tudom, mert azt nem láttam még.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #90631 üzenetére
Ide is beteszem:
Az a baj az ilyen videókkal, hogy nem tudod hogy fizetett-e, nagy eséllyel igen....
Arról nem is beszélve, hogy kalibrálást ezek a tvk nem láttak, szóval 2 ki tudja milyen gyári képmódót ki tudja milyen beállítással összehasonlítani hatalmas szakbarbárság.
A videóit elnézve azt sem tudja, hogy mi a szabvány. Én erre nem adnék semmit. -
westcoastog
veterán
Ez a clouding effect mennyire lehet zavaró? Fenyerő csökkentés valamennyire segít rajta?
Hisense képe jobbnak tűnik, vagy csak koppra kilehet húzva a fényerő? Hisense féle sötét részek jobban tetszenek.
videó [link] -
tigribigri
tag
válasz
Palesztin994 #90619 üzenetére
Ugyanennyiért 55 colos Hisense U6KQ is kapható már
-
Monyo11
friss újonc
Sziasztok!
2023 novemberében vásároltam egy LG50NANO763QA készüléket. Januárban volt benne egy kijelzőcsere, mert az üvegen megjelent egy folt, ezt garanciában cserélték. Most a kijelző jobb alsó részén jelent meg egy fekete folt, és úgy néz ki lesz valami megállapodás. Az lenne a kérdésem, hogy az alább 4 TV közül melyik lehet jó választás (nanocell technika nálam leszerepelt, ezért nagyon szeretném, hogy tényleg jó képe legyen és azért ne legyen egy doboz hangja sem):
LG 50UR81003LJ
SONY Bravia KD-50X72KPAEP 4K Ultra HD
SAMSUNG UE50CU7172UXXH 4K Crystal UHD
Philips 50pus8118/12 teszt
Előre is köszönöm a válaszokat -
mrmft
senior tag
válasz
Quadgame94 #90625 üzenetére
Nincsenek egy szinten. P az nem QLED es nem 2.1. A C645 QLED, igy mint TV jobb es hangja is turheto. A C655 mar QLED Pro es az valoban 2.1 55"-tol felfele.
#90262 Stealth
A C655 jobbnak tunik mint a C645. -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #90625 üzenetére
Kösz.
A hangrendszert nem is néztem. A C655 meg kb C645, feltételezem. -
westcoastog
veterán
válasz
Quadgame94 #90621 üzenetére
Hű bocsi, szerintem félálomban elnéztem… Micro dimming ami odavolt írva.
Grat magamnak
[link] Ez a mostani tévém, ha ettől jobb képben a c655 akkor már nincs baj. De nem is voltam megelègedve vele a foltos képe miatt… Itt egy fotó a jelenlegi állapotáról [kép]
Homogén képeknél is iszonyat foltos, oldalazó mozgású képnél szintén feltűnő…
HDR igazából nem izgat. -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #90622 üzenetére
-
Quadgame94
őstag
válasz
Palesztin994 #90619 üzenetére
Jó ajánlat ennyiért.
-
Quadgame94
őstag
válasz
westcoastog #90620 üzenetére
Nem microLED
Valamit nagyon elnéztél microLED az brutál drága (több millió). A C645 és a C655 is sima LCD-LED. VA panellel, aminek jobb a kontrasztja és meg van támogatva kvantumpontokkal (quantum dot) innen jön a név, hogy QLED. C655 idei modell. Ajánlható alapvetően. Hasonló LG-k gyengébbek.
Azt tudni kell, hogy nincsenek ezek sem zónákra osztva. A fényerejük is kb 450 nit-ben ki is merül, valamint a HDR is csak marketing.
-
westcoastog
veterán
válasz
Pendragon911 #90618 üzenetére
645 nincs a diginél, c655 van [kép], árban a havi 7-9 ezer forintos részletfizu kategóriában gondolkodom. Azért is venném a szolgáltatótól. 🙂
Ha jól láttam a legkisebb tcl tv is microled háttérvágításos, a mostani lg-m pedig ledcsíkokkal világítjaa panelt, meg az én tv-m ips. -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Haverom keres az anyósának 140-150 ezerért 110cm képátló körüli TV-t.
Ez jó választás lehet, vagy tudtok jobbat?
Köszönöm!! -
Pendragon911
aktív tag
válasz
westcoastog #90612 üzenetére
Nem vagyok túl nagy szaki a témában, de kíváncsiságból megnéztem a TV-ket, amiket linkeltél és szerintem hasonló technológiát használnak a régi LG TV-hez, nem gondolom, hogy nagy minőségbeli előrelépés lenne bármelyik is. Mivel nem írtál árat, így egy olyat választottam, ami szerintem nem számít soknak, de talán jobb lehet, mint az említett típusok. Ezt majd talán mások is megerősítik vagy cáfolják
Éppen ezért még célszerű több típusnak is utánanézni, aztán ha minden kérdésre megvan a válasz, dönteni
TCL 55" C645 -
westcoastog
veterán
válasz
Quadgame94 #90616 üzenetére
C655 [kép] van a Digi-nél, árba még beleférhet (2 év részletre venném a szolgáltatótól, ott meg fix típusok közt tudok válogatni.)
-
Quadgame94
őstag
válasz
Inkább C645 vegyél.
-
westcoastog
veterán
válasz
Esetleg még ők is szóba jöhetnek, sőt szimpibbek.
PHILIPS 55PUS7008 -
[lAyCsI]
addikt
Random dobta be a FB, nem ismerem a boltot, de ennyiért igen baráti ár [link]
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 15m-es HDMI 2.1 kábelt? 🙂
Eddig ő a kiszemelt (kék-fekete színű aminek a képén szerepel az LMCNZZ felirat) -
westcoastog
veterán
Sziasztok! Használ valaki ilyen készüléket?
TCL 55"P655
7 éves 43"-as LG tévémet szeretném lassan lecserélni, kékülnek a háttérledek.Képe milyen? A mostani LG-m képe elég foltos, főleg homogén területeknél látni, oldalazó mozgás közben, elég zavaró.
Pc-re lenne kötve mint második monitor, youtube-hoz, filmnézéshez, okos funkciók abszolút hidegen hagynak, a képminőség és a megbízhatóság fontos. Az LG-m 7 év után kezdi megadni magát, de szerintem javítva lesz aliexpressről új ledekkel. -
joydrv
aktív tag
Én még élőben nem láttam az LG Oled G4 -et.
De fényerejéről - nappali fényben - sokat elmond ez a videó [link] -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Pendragon911 #90600 üzenetére
Nekem ez a 65" most teljesen OK (nyilván egyel nagyobb méret is elférne de nem panaszkodom)
Nagy volt az ugrás, lehet csak azért mondom
De tényleg alapigazság hogy ha belefér a keretbe menjen a nagyobb! -
MmDorian
őstag
koszi, hajlok a tcl fele, a hisense max nelkul teljesen kiesik.
igazabol a problemam az, ami az 5 evvel ezelotti androidos teloknal, de elhiszem, hogy tud fejlodni. -
ejoy
csendes tag
Sziasztok!
TCL 65C745: 230eFt (az Auchan-ben, nem kiállítási darab, bontatlan, megkérdeztem)
TCL 65C805: 320eFt (akcióban a közelmúltban bement már 300eFt alá is)Ha a kettőt egymás mellé tenném, használnám őket, érezném úgy, hogy a 805 megér 30-40% felárat??
Mi a véleményetek?
Köszönöm! -
intuicio
aktív tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
600k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Csak film+sori, ritkán tévénézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb: 4m OLED 65"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
inkább este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Full szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi extra
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Nincs kritérium
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Fel lesz szerelve fali konzolra
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG vagy Philips
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Most LG légegeres van, szeretjük.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, garisan
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
MmDorian #90589 üzenetére
Amíg nekem is a Xiaomi MI TV Stick (fullHD) első változata volt, addig én is úgy gondoltam, hogy jobban jártam volna valami más gyártó TV okosítójával, de aztán vettem egy 4K változatot ugyanebből, mert azt olvastam róla, hogy ég és föld a különbség az elődhöz képest és valóban így is van. Gyors, stabilnak mondható, minden is fut rajta, amire szükség van és ráadásul még külső megosztásból filmeket is szoktam nézni rajta WI-FI-n keresztül, probléma nélkül dolgozik. Így tehát egyre inkább arra hajlok én is, hogyha új TV és esetleg Google op. rendszer van rajta, akkor felőlem jöhet. Változnak a technológiák, újulnak, javulnak és úgy hiszem, hogy egy régebbi és egy újabb tv-n lévő Android rendszer között is van különbség. Régóta Hisense TV-re vágytam, mert tényleg jókat gyártanak, de a saját op. rendszere mások szerint is inkább mondhatni fapadosnak, pláne hiányosnak, ha az app-ok elérhetőségét nézzük és a Max, ShowTime hiánya elég jelentősnek számít. Amennyiben Google lenne rajta, nem kéne gondolkozzak, de így más irányba mentem és jelenleg a TCL xxC805 a kiszemelt, amin szintén Android alapú rendszer van és a tesztek, vélemények alapján ilyen árkategóriában ez ritkán látott stabilitású és gyorsaságú. Arról nem is beszélve, hogy sokan már a kijelző minőségét is az OLED-hez hasonlítják, ami szintén nagy pozitívum ebben az árkategóriában. Érdemes tehát átgondolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest