Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dm1970
aktív tag
válasz
Gino20 #87283 üzenetére
Szia!
A samunál ez egy jack dugós IR feliratú aljzatba dugható kütyüvel volt megoldva. Szerintem a T-s SAT vevő nem tud ilyet alapból, de rákeresek.
#87285 Öcsielvtárs
Ma nem vagyok, holnap tesztelem.Köszi mindkettőtöknek.
Most esett le, hogy ezek nem teljesen ide tartozó kérdések voltak, megyek velük a saját topikba is, bár nagy az átjárás.
-
-
Gino20
őstag
válasz
dm1970 #87282 üzenetére
"meg jó volt, hogy bekapcsoláskor automatikusan kapcsolta a beltérit"
Ez csak HDMI CEC beállításoknak tűnik. Nézd meg mind a kettő eszközön (elsőnek a TV-n ha korábban ment)#87281pècsimunkás: Egyszer beüzemeléskor minden forrást Film/Filmmaker/Movie (ahogy épp az adott gyártó jelöli) módba állítom és utána soha nem nyúlok hozzá.
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám is megérkezett a C805. Az első tapasztalatok alapján nem lehet panaszom. Kicsit szokni kell a használatát. A felskálázással tényleg nincs semmi baj, s én is úgy gondolom, mint ahogy Vhiktor is írta jobb valamelyest, mint a H6400. A betekintési szöge is jobb. Még a finomhangolások hátra vannak, tervben van a kalibráló csomag beszerzése.
Amit nem találok (én sem), ennek a megoldása: [link] . Előrébb tudom mozgatni, de csak 3-mal, a GTV elé nem engedi húzni, pedig az nagyon kellene, hogy bekapcsoláskor a HDMI-n jelentkezzen be alapból. A távkapcsolóval, mint előttem írták én se vagyok teljesen elégedett, megszoktam a Samuét, meg jó volt, hogy bekapcsoláskor automatikusan kapcsolta a beltérit. Egy próbát megérne a C835-ös + távirányítója. Vajon hozzá lehet párosítani? Tud valaki egy típusszámot küldeni?
A kért információkat előre is megköszönöm.Üdv dm
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok.
Szokta valaki állítgani a kèp módot mondjuk egy film, termèszetfilm, vagy èppen egy focimeccs között?
Vagy simán, ahogy a tèvè alapbeállítása van úgy használjátok? -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Tisztelettel érdeklődni szeretnék, hogy van-e olyan igényes vevő, aki igényt tartana esetleg egy itteni ajánlások alapján sok szeretettel és bizalommal megvásárolt 65"-ös TCL805-ösre?
Látom, hogy tökéletes, de valahányszor a kezembe veszem a másik szobában lévő Samsung távirányítót, mindig úgy érzem, hogy sose fogom megszokni a TCL-t és bármilyen bután és laikusan hangzik (és akkor finoman fogalmaztam magamra), de ezen áll vagy bukik nálam a történet.
Szóval egy TCL-t egy alap-belépő Samsungért(természetesen a csere csak idézőjeles, az utódot majd intézem magamnak)
-
akossods
újonc
Szisztok!
Segítségeteket szeretnén kérni, milyen tv lenne alkalmas 43”- ban, sajnos nagyobb nem fér le, hálószobába kellene normál tv adások+netflix nézésére. Nemrég cseréltem egy lg nano-t egy tcl 43c645-re, de ennek nagyon csúnyán felhős a képe, főleg a szürkés jeleneteknél. Teljesen mindegy, hogy sima led, qled, vagy akár oled, bármit meghallgatok. Legyen normális képe, a hangzásról úgyis egy jbl soundbar gondoskodik. Köszönöm. -
zseko
veterán
Most ránéztem a Telekom oldalára, elvileg 103e-ért megkapnám a 43C645-öt, az 55-ös pedig 138e lenne. Adnák ők 73e (43") és 108e (55") forintos áron is, de kinevettem azt az ajánlatot
-
zseko
veterán
válasz
Quadgame94 #87267 üzenetére
Na, nem tudtam, emlékeim szerint akkor még pont nem gyártottak oledet mikor én tévét kerestem és vettem
Rá is néztem most, ámbár ~450e egy olyan tévéért ami nem tud sem DV-t sem DTS-t, miközben lassan szinte minden ebben jön ki a streaming szolgáltatóknál, hát... nem tudom.
-
NORBl
aktív tag
válasz
Quadgame94 #87268 üzenetére
-
Geza74
tag
válasz
PandaMonium #87273 üzenetére
Igen, közben utánajártam, tényleg leemelhető a doboz.
Bocsánat, nem volt még dolgom max 48" tévével, amiből még ki kellett emelni. Ezt a megoldást nem ismertem eddig. -
PandaMonium
őstag
válasz
Geza74 #87272 üzenetére
Mivel 20kg 2 embernek nem sok, így inkább csak ijesztő, mint nehéz a folyamat. Hidd el, hogy nem lesz nehéz megemelni.
Rajz alapján hungarocell tartja alul, úgyhogy nem fog felborulni, ha lehúzzátok róla a kartont, de azért érdemes nagyon óvatosan csinálni, egyenletes felületen. Nem hiszem, hogy ne lenne leragasztva az alja, inkább azt tudom elképzelni, hogy oldalára döntve felbontod az alját, visszaállítod és úgy húzod le róla a dobozt.
-
Geza74
tag
Sziasztok!
Tegnap (vasárnap) 11.54-kor az eMAG-ról megrendelt TCL 65C805 a mai nap (hétfő) 8.20-kor már meg is érkezett. Elképzelésem sincs, ezt hogy csinálták.
Egyelőre esélyem sincs kibontani, mivel egyedül vagyok itthon, de ez ügyben kérdeznélek titeket, hogy ekkora ba...tt nagy tévénél van-e valami bevált módszer a kidobozolásra, ha az ember gyermeke 170 cm, a párja pedig 158?
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy a 99,5 cm magas dobozból kiemeljünk biztonságosan egy 20 kg-s tévét. De lehet csak túl gondolom.A másik (ehhez kapcsolódó):
Ezt a rajzot tudja valaki értelmezni?
Vagy ez a három biztonsági pánt fogja tényleg a dobozt össze, tehát ha azokat levágom, akkor lehúzóható a doboz teteje? -
Lefty
addikt
válasz
Köszönöm!
-
Stealth
senior tag
válasz
Azért ez nem teljesen igaz.
Tessék!
Más kérdés, hogy milyen minőséget képviselnek. -
Quadgame94
őstag
40 inch TV nincs, 43 inch van. Mit jelent az hogy szép? Relatív fogalom. Alsó kategóriás TV jön ki ennyiből. 130 ezerért van 43C645 az viszonylag egy okés TV.
Lefty:
Neked is a C645 ajánlott. Fényereje ebben a kategóriában a tévéknek nagy nem lesz. 450 nit maximum. A többi gyártónál még ennyi sincs. -
Quadgame94
őstag
A DV hiánya az tényleg gáz. Van OLED-juk egyébként. Elég jó árban is mennek az LG C szériával összevetve. Az LCD tévéikkel az a gond, hogy árban nem versenyképesek. A Q80C nem lenne egy rossz TV, zónákra is van osztva (bár IPS...) de nagyon rossz az ára. 55Q80C 280 ezer
Annyiért kapsz miniLED-et is TCL-től.
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
100-120 körül szeretnék anyuméknak 40 col-os tv t.
Legyen okos
Legyen szép a képeMilyen opciók vannak ezekkel a kritériumokkal? Ti mit vennétek új, illetve használt piacról ennyiért?
Köszi,
N -
zseko
veterán
válasz
Quadgame94 #87262 üzenetére
Én vettem volna Samsungot, eredetileg azt is akartam, mivel a monitoraim, a tabletem, a telefonjaim évek óta Samsung modellek, és elégedett vagyok velük, még a mikrónk is az, de a DV hiánya alapból rögtön ki is lőtte a szóba jöhetőek közül. A másik, hogy oled sincs, és ha nem emlékszem rosszul, akkor mintha még lenne valami, ami mintha szintén hiányozna a tévéikből.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
nagyszülöknek tudnatok mondani par modellt 40-55" kozott, mondjuk 1-2 modell 40" körül ill. 50-55" között ami normalisabb kepminösegü de megis alsobb kategorias, tehat mondjuk 150-200k között. Nem baj ha a fenyerö kicsit nagyobb, amugy semmi extra igeny.
Köszönöm!
-
Quadgame94
őstag
válasz
Nordik #87258 üzenetére
Te nézed a tévét neked kell tudni a "legjobbat". Ezek a beallitások szubkektívek - kivéva ha kandencia helyesen akarod használni. Ezt a tévét meg felesleges kalibrálni. A "legjobb" amúgy is mást jelent neked és nekem is. Szóval állítsd be úgy ahogy a te szemednek jó.
Gino20: Ahogy haladunk tényleg TCL ajánló topic lesz. Pedig minden lehetősége adott a Samunak (is) hogy jó tévéket adjanak ki adott pénzért. R es a T sorozat jók voltak árban is.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Szia, nekem TCL 55c645 van bő 2 hónapja. Telekom IP tv-n hd csatornák jók, sport csatornák kifejezetten szépek, régi sd adások már nem az igaziak, lehet a tv mérete miatt, bár nem nagyon megy ilyen nálam. HBO, Prime Videó 4K hibátlan, bàr kicsit szenvedtem a kalibrálással. Hangja tipik tv hang, hangos, tiszta, de "vékony", én rákötöttem némi erősítést.
-
ad4m1337
aktív tag
Az a gond hogy tetszik az ambilight, es most nem tudom, hogy maga a panel gyengesege vagy csak rosszat fogtam ki.
Ha az osszes hasonlo akkor nyilvan vagy feljebb valtok Philipsnel ha meg akarom tartani az ambilight funkciot (pl 8818, az mar VA paneles) vagy lemondok errol es nezek masik gyartot pl. eleg meggyozo amit itt a topickban is irtak TCL C805...
-
zseko
veterán
válasz
Quadgame94 #87249 üzenetére
A fekete háttér eddig is megvolt, most szürkébbé állítottam a feliratot magát a teli fehérről, és így, bár furább, de legalább nem vakít éjjel.
Igazad van abban amit írsz, ugyanakkor erre csak azt tudom válaszolni, hogy ezen a tévén ~99%-ban kereskedelmi adók fognak csak menni leginkább, mintsem bármilyen streaming szolgáltató. Esetleg talán rá tudom venni anyumat hogy nézzen bele HBO-ba, vagy Netflixbe, de 99% fix, hogy nem fog vele foglalkozni, nézhetőek legyenek a csigatévén meg a retekklubbon a heresezádé meg a gülüszem szerű sorozatok, meg legyen híradó, meg History tv, meg hasonlók és kb ennyi... Apumat pedig még ennyire sem érdekli szerintem. Szóval alap tévé kell alap tévé adásra leginkább.
Magamnak természetesen mást vennék, ahogy mást is vettem.
-
zack
nagyúr
válasz
ad4m1337 #87252 üzenetére
De. Egyszerű. Állj el a vásárlástól indoklás nélkül. Nem véletlen volt az bontott, és olcsóbb.
Valószínűleg más már megvette, és visszaküldte. Alzánál tapasztalták a minőségi hibát, de nem akarták, hogy rajtuk maradjon így akciósan azt hitték, lesz olyan, akinek ez jó lesz, és esetleg nem veszi észre. Menj el egy olyan helyre, ahol lehet kifizeted a +50e, de meg tudsz győzödni arról, hogy nem kapsz hasonló minőséget. Tanultál ebből azt hiszem, többet soha bontottat, mert nem véletlen bontott!
Majd azért írd meg mi lett a vége.
Tudod már, hogy mit kell nézni. Ha máshol is ilyen a Philips minőség, akkor válassz másik gyártót.
-
zack
nagyúr
válasz
ad4m1337 #87237 üzenetére
Példa:
Rendeltem egy [S80QR]-t az LG honlapjáról, és előreutalással fizettem. Ez ezen a héten hétfőn reggel történt. Úgy számoltam, legkésőbb péntekig ideér. Kedden felhívtam az LG ügyfélszolgálatát, mert azt írta a rendelésnél, hogy várják az utalást. Jeleztem, hogy hétfőn reggel 6 óra magasságában el lett utalva, amit már meg kellett volna kapniuk, mire az ügyfélszolgálatos közölte, hogy nem tud mit tenni, mert utalás után a bank 3 napot ül az átutalt pénzen, és legjobb esetben csütörtökön vagy pénteken fogják látni a pénz beérkezését. Kérdeztem, tőle, "hogy mi van?" "A pénzemet milyen alapon tartja vissza a bank 3 napig?" "szeretnék látni egy ide vonatkozó jogszabályt, hogy ezt törvényileg megtehetik e, hogy 3 napig használják a pénzemet, mind ezt úgy, hogy velem ezt senki se közölte, és nem hívták fel erre a figyelmemet ha utalással fizetek, akkor ez a szopóroller vár rám". Azt mondta nem tud mit tenni, náluk ez így megy...Másnap balhéztam egyet az LG ügyfélszolgálaton, és közöltem, hogy péntekig szeretném ha ideérne, és nem fogadom el azt, amit az ügyfélszolgálaton mondtak, hogy pénteken fogják még csak látni a pénz beérkezését. Már kedden este azt láttam, hogy a rendelés státusza megváltozott. Megérkezett, le lett könyvelve az összeg, informálva email-ben, hogy szerdán hívnak a kiszállítással kapcsolatban. Szerda délelőtt hívtak is, hogy csütörtök délelőtti időpontban kapnám meg a terméket. Jeleztem, hogy tökéletes, és köszönet az ügyem prioritásként való kezelését illetően, és a gyorsaságukért. Ha nem szólok, szépen kényelmesen valamikor jövő hét közepén hozták volna. Nem volt olcsó, de megérte. Qurva szépen szól. Meg aztán 1 hónapon belül tévével együtt majd 900e-ért vettem LG terméket. Nyilván ez extra jogokat nem generál számomra, de azért ebben az ügyben is látszik, hogy a gyártóknak fontosak a fizetőképes ügyfelek, főleg ha még adott sztoriban vastagon igazuk is van. -
ad4m1337
aktív tag
koszi a kommentet, de egyelore nincs ezzel gond, pentek este hoztam el, hetfon telefonalok az alzanak, remenyeim szerint nem lesz gond a visszakuldessel.
Te is ugy gondolod a kep alapjan, hogy ez gyari hibas? Amugy nagyon bejon az ambilight, szoval jo lenne a tv ha ez nem lenne.... 2019 -es also kategorias Samsung tv -t valtana, igaz csak 43" de egyaltalan nem tunt fel ilyen jelenseg.
Amugy felbontott termekkent vettem az alzanal, igy 50k -el olcsobb volt, gondolom cserenel kifozettetnek a teljes arat, ami szinten nem tutti, hogy nem lenne ilyen csikos.... nem egyszeru helyzet
-
zack
nagyúr
válasz
ad4m1337 #87237 üzenetére
Én biztos, hogy nem hagynám annyiban.
Ha neten rendelted, egyszerűen csak elállsz a vásárlástól. Szerintem ez így egy új tv esetében nagyon gáz. Lehet van rosszabb is, de ettől még a tied nem lesz jobb, szebb, nézhetőbb.
300e környékéért ez nem minőség. Főleg hogy sport műsor alatt tűnt fel, magyarán normál használat mellett kezdett el zavarni.
Ha netes vásárlás, nézd meg hogy 14 vagy 30 nap az elállás. Ha elállsz a vásárlástól, nem kell indokolnod miért. Ha nem netes, törvényileg azt hiszem 3 napod van elállni.Te pénzed, te tévéd, te fogod éveken keresztül nézni, ők meg simán le akarnak nyomni a torkodon egy nem kellően minőségellenőrzött panelt teli áron. Ha pedig nem lesz elállásod, a gari lehet kevés lesz ide, bár ha a bolt, ahol vetted elutasítja, keresd fel a Magyarországi Philips márkaképviseletet. Mondd el a problémádat, és szeretnél helyette egy olyan tévét, ahol ilyen jellegű probléma nem áll fenn, és nem zavaró. Tehát a Philips-nél ne arra törekedj, hogy visszakérd a pénzt. Jó neked ez a típus, ezért választottad, de ez a minőség nem fér bele a 300e forintba. Ha tudnak adni, adjanak másikat szebb panellal. Ha nem tudnak adni, adjanak mást ami számodra megfelel. Ha ilyen sincs, utolsónak dobnám be, hogy akkor adják vissza a pénzt. Az a lényeg, legyél határozott, csalódott, és dühös, konkrétan tudd, hogy mit szeretnél, ugyanakkor add meg az ügymenetben eljáró szakemberek felé a kellő tiszteletet, és ne engedd magad elvinni arra felé, hogy jó ez neked. Mert nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest