Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Szerintetek szabad TV-t venni ilyen "sufni" üzletektől, mint mondjuk tvmuszaki.hu ? Elvileg új, outlet, használt cuccokat is árulnak. Feltételezem, hogy olyasmi lehet, mint mondjuk hardveraprón vásárolni.
-
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Ezeknek a mostani TV-knek milyen a felskálázása? Egyenlőre rengeteg tartalom csak 1080p-s , amit néznék rajta, vagy játszanék, ezért fontos lenne, hogy normálisan nézzen ki. Döntően két márka, LG és Samsung lenne az esélyes. Az egyik a Samsung UE65TU8002 a másik pedig az LG SM8050PLA volna. Mi a véleményetek a 4k felskálázásról, illetve úgy általában véve? ( egy LG 49LH630V -t váltana le )
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, az LG 86UN85003LA és a Sony Bravia KD-85XH9096B között van szembeötlő különbség? Ha jól látom mind kettőn van 2db HDMI 2.1, szóval új konzol generációkra mind kettő alkalmas lehet. Az LG mellett szól, hogy olcsóbb picit és nagyobb, vagy jobb a Sony?
-
omg
csendes tag
Sziasztok! Samsung QE50Q60TAU tvről szeretnék véleményt kérni. Tv,és filmnézésre használnám, szemből nézve. Ha valaki ilyen tvt használ,megköszönném ha leírná a véleményét!
HBO GO csak a Samsung,és az Lg tvk-en "fut"?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Gino20
őstag
válasz
azelsomillio #47890 üzenetére
Ahogy írták MM-ben 65" U8QF és ha jól emlékszem 55" U7QF van, de ezek szerint már mindegy
. A Q70T talán más kat, ahogy azt a ~60-70 ezer Ft-os árkülönbség is sugallja. Amikor Én nézegettem ~170k volt az U7QF. Annyit szerintem megér, de persze ha már 200 körül menne és más márkánál meg jön egy jó akció, akkor az már más sztori
. Amúgy nappalimban samu TV van és hát a samunak jellemzően túlszaturált a képe (kalibrálással orvosolható) és lehet ez vonzotta a szemed
Ahogy elmézem, most nem mennek olyan jó áron ezek az UQF TV-k csak a 65" U7 -
-
kzkz
őstag
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, 2 kérdés:
- A nagyobb méretű TV-ket (mondjuk 60-75 és fölfelé) hogyan hozzátok el a boltból? Vagy ilyet csak kiszállításra érdemes kérni? Az merült fel bennem, hogy ezeknek olyan széles a doboza, hogy keresztben sem fér el egy átlag autóban. És akkor a súlyról nem is beszélve, hogy ezek nem 1 emberes tételek.
De még ha a futár ki is szállítja vétel esetén, a 14 napon belüli elállás vagy garanciális probléma esetén hogy viszitek el a boltba?- Tudom, hogy senki nem jós, de Black Friday alatt mennyire durva akciók szoktak lenni TV fronton? Én korábban csak telókat meg konzolokat néztem BF alatt, ezért nem vágom a TV-s tapasztalatokat.
(Zárójelben megjegyzem, hogy nemrég egy Media Markt-os eladó azt mondta, hog a covid miatt eléggé felborult az akciók rendje, és olyan kedvezmények vannak egy random hétvégén is, hogy attól szerinte nem lesz nagyobb BF alatt sem.) -
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Samsung QE55Q80T vagy LG 55CX? -
gabika1972
tag
lg 49 nano 813na [link]
A véleményetekre lennék kíváncsi, lányomnak lenne az új tévéje. Köszi szépen! -
rainman72
Topikgazda
válasz
Radioactive #47899 üzenetére
Már nem akciózza,éjfélkor lejárt!
Amennyi most annyiért meg sok!
Esteleg az 58s sztem az is drága [link] -
rainman72
Topikgazda
válasz
Blas109 #47891 üzenetére
Hali
Mire kell a tv attól függ!
Ha nem használod sokat netezésre,és elég a Netflix-Youtube páros akkor jó a DP600,ha többre vágysz,Plex,HBO GO,meg a sok app ami androidra van akkor marad a full hds változat!
Amugy én személy szerint jobban örültem vna a droidnak!
Van itthon két saját op.rendszeres TCL,az egyik szülőknél egy 50DP600-s,jó kis tv amugy ennyiért,az 55s változata pl 105e az edigiben! -
azelsomillio
csendes tag
válasz
katona84 #47894 üzenetére
Nekem ebbol az a tanulsag, hogy erdemes eloben megnezni a tv-ket, mert nem minden a specifikacio. Az a samsung szerintem minimum pariban volt a hisense-szel, de lehet hogy vakteszten meg nyert Is volna. Nyilvan rovid es nem ugyanaz a video, meg nem a nappaliban levo fenyviszonyok stb... de tanulsagos
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Philips 50PUS8545-ről mit gondoltok? Media Markt akciózza, és megtetszett. Vagy 50es méretben mi tekinthető best buynak?
Szerk: árat nem írtam ugyan, de ilyen 200-250 körül nézek készüléket.
Köszi,
R -
Sziasztok.
Xbox Series X érkezése miatt elgondolkoztam egy új tv vételén mely OLED és tudja a 120hz-et. Ebből adódóan filmezni és játszani venném. 55colnál nem fér nagyobb a szobába.
LG fan vagyok,de nyitott vagyok másra is. Nem szeretnék olyan 450 felé menni.
Mi lehet erre jó megoldás ami gamingra is alkalmas?Köszönöm előre is!
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. Két tv-t néztem eddig (Samsung UE65TU8502UXXH és TCL 65c715) ebben kérném a segítségeteket hogy melyik éri meg jobban az árát Teljesen átlagos felhasználás mellet. Youtube, Plex tv-zés,néha az idő engedi ps. Ami fontos még hogy mindenképpen a telekomtol szeretném megvenni mert jelentős készülék kedvezményem van, viszont a megadott készülék árai (250.000Ft) fölé sokkal nem szeretnék menni. Volt még 1 készülék (Samsung 65nano813na. 310
000Ft) ami drágább mint az előző kettő esetleg az még belefér, de ha nincs kiugró tudása a fent említett másik kettőhöz képest akkor inkább azoknál maradnék.Persze más alternatívát is meghallgatok ha van, eddig LG tv-im voltak de most lehet váltanék, kipróbálnék más márkát.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Kender23
aktív tag
válasz
Szia, nem csak a bemutató videó szép rajta, hanem minden más videó
Igaz én még csak egy hete használom, belőttem a saját ízlésem szerint, merítve ötleteket tesztoldalakról és nagyon meg vagyok vele elégedve. A kép gyönyörű szép kontrasztos, a fekete "tinta fekete", a fényerő HDR10+ tartalmaknál megy 600 nit fölé is és ott a 120hz. Ma volt időm filmezni, és a látvány világ miatt a "Pacific Rim" filmet néztem meg, ami megfelelő beállításokkal brutál volt.
-
katona84
tag
válasz
Az a Samsung kb a felét tudja "papíron" az U8QF-nek. HDR-ben elvérezne, ráadásul él-led megvilágítású.
Az 55" -os Hisense a specifikációk alapján a 350.e.+ os 55" Qled Samuk ellenfele.Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele de a hagyományos LED megvilágítású TV-knél, kapásból nézem hogy az adott TV melyik energiaosztályba van besorolva. Ha B-nél jobb, akkor a HDR felejtős...legtöbb esetben.
-
Blas109
csendes tag
Sziasztok!
[link]
Az ALZA-nal kapható TCL 40ES560-ról mi a véleményetek? Van jobb ár-érték arányú ilyen méretű TV? 40" fölé nem igazán mennék, de kéne hogy min. FHD legyen és okos.A másik kérdésem az lenne, hogy 32"-ben ugyanolyan feltételekkel (min. FHD, okos) mi az ajánlott masina? Inkább fontos lenne a jó ár-érték arány mintsem hogy csúcszuper de drága legyen.
Szerk.: Most találtam a TCL43DP600-at, ami alig drágább a 40ES560-nál. Kettő közül melyik lehet a jobb?
Előre is köszönöm!
-
azelsomillio
csendes tag
válasz
bsanya #47850 üzenetére
Na voltam a Dunakeszi Auchan-ban megnézni magamnak ezeket a Hisenseket
65U7QF: szép-szép, de nem tettem le tőle a hajamatvmi hiányzott belőle nekem, főleg, hogy ott volt alatta az 55U8QF
55U8QF: ugyanaz a bemutató videó ment rajtuk, viszonylag jól össze lehetett őket hasonlítani. Nyilván nem ua az árkategória, de ez érzékelhető is volt a képen. Több részlet jött ki rajta, mint a nagyobb 65U7QF-en
65U8QF: szintén szép, de az meg már a 340e-es árkategóriaSzó volt még itt a Samsung 55Q70T-ről, az is ki volt rakva: vsz jól összerakták a bemutató videót is, de az nagyon pengének tűnt
-
AL
addikt
válasz
concrete86 #47874 üzenetére
Szia. A Samsungnak van telefonos forródrótja, ahol az ilyen esetekben segítenek.
Valószínűleg a használati, vagy a garancia papírodon van rajta a telefonszám.
Egyik Kollégámnak már több problémáját is megoldották így.
Szükségesek hozzá a TV gyártási száma, vásárlási dokumentumok, stb.
Talán a Samsung oldalán is van telefonszám.
Okos dolog ez a Samsungtól, van minden terméküknél ilyen forródrót.
Üdv. -
Kiskutya
veterán
válasz
Petibaba46 #47880 üzenetére
Próbálj meg a fényerő vagy háttér világításból levenni hátha jobb lesz. Amúgy érdekes mert leírás szerint direct ledes és általában ilyen bevilagitas edge ledes tévéknél fordul elő. Ha a fényerő levétele nem javít és így is zavar küldd vissza!
-
Petibaba46
csendes tag
Problémákba ütköztem
http://kepkezelo.com/images/nnqxidjul3yg2yhl6zza.jpg
http://kepkezelo.com/images/3wotrmbt8ept1z639h9p.jpg -
Kiskutya
veterán
válasz
Petibaba46 #47878 üzenetére
Próbáld meg lefotózni milyen!
-
Petibaba46
csendes tag
Fél év szenvedés után lecsaptam végre egy jóféle MM akcióban egy PHILIPS 55PUS6704-re. Most csomagoltam ki és keltettem életre, de majdnem hanyatt estem mikor megláttam ezt. A bal felső részen a saroktól 10 centire egy olyan bevilágítás amit nem lehet nem észrevenni, lehetetlen figyelmen kívül hagyni, mindenhonnan odavonzza a szemem, megőrülök tőle. Konkrétan egy hófehér fény világít egyedül a sötétben. Sehol máshol nincs, a kép jó. Ez normális? Ez hiba? Szenvedjek a visszaküldéssel, vagy minden ilyen szar 140 körüli ársávban?
-
Kiskutya
veterán
válasz
concrete86 #47876 üzenetére
Ha sikerült megoldani írd meg legyszi ide is hátha segít másoknak is!
-
Kiskutya
veterán
válasz
concrete86 #47874 üzenetére
A Samsung topikba próbáltad? Valószínű hogy ott jobban tudnak segíteni főleg hogy ez egy elég jó és kedvelt modell.
-
concrete86
aktív tag
Sziasztok, van egy elég komplex problémám, ezért engedelmetekkel bemásolnám, amit a Samsungnak írtam (és azóta sem jött rá válasz). Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
...Vásároltam ey Samsung QE55Q70R típusú TV készüléket az Extreme Digital Kft-től. Az első hónapban előjött egy probléma, akkor azt észleltem, hogy a készülék hangerejét nem tudom változtatni, kizárólag 1-2 egységgel fel -és lefelé. Ezt megoldotta egy visszaállítás (Beállítások-általános-visszaállítás). Ezután a készülék működött, pár napja viszont újból előjött a probléma. Továbbiak, amiket észrevettem: a menüben semmilyen változtatást nem ment el a TV (pl. nyelvet nem tudom átállítani, kikapcsolás időzítőt nem tudok beállítani, a készülék engedi ezeket, de "enter" esetén nem menti el azokat), ha némítom a készüléket, nem engedi azt visszakapcsolni, továbbá a hangerőt megint csak nem lehet állítani a fentiek szerint. Kapcsolatba léptem a facebook ügyfélszolgálattal, az alábbiakon már túl vagyunk, nem segített: "Cold reset" (30 mp-re kihúztam a kábelt), Hanergőbeállítások visszaállítása, TV készülék gombjainak kipróbálása a távirányító helyett. Tehát, a fenti problémáim miatt ismét megkíséreltem a "hard resetet" a menüből, azonban a készülék csupán újraindul, néhány beállítást állít vissza alapértelmezettre (pl. fényerő), azonban a teljes rendszervisszaállítás nem történik meg, még a csatornakiosztás is megmarad. Többször próbáltam a hard resetet és a smart hub-resetet, eredménytelenül. Elmondható, hogy ki-bekapcsolás után 1-3 percig működik a hangerő, utána pedig nem. Jelenleg a Menü-Névjegy modellkódra "0"-t ír ki, Tvkey: 0000000207e9950e, szoftververzió: T-MSMDEUC.1361.0, A0710200/011300, BT - S, Állapotkód: 10111_AC193_IG1KA1. Kérem, hogy lehetőség szerint távsegítség útján szíveskedjenek közreműködni a problmémám helyreállításában, a készülék mérete, súlya és a jelenlegi vírushelyzet miatt a legvégső esetben választanám a visszaszállítást/helyszíni kiszállást. Megtisztelő válaszukat mielőbb várom, Üdv:....
Kiegészítés: sem a fent részletezett Visszaállítás, sem a Smart Hub reset nem segít. Pin kódot kér, beütöm, újraindul, 1-2 percig minden jó, aztán meg kezdődik előről. A neten keresgélve mindenki azt írja, hogy van még egy sima "visszaállítás" menü az öndiagnosztikán belül, de nekem ott csak a Smart Hub reset van. Tök jó lenne, ha valami szoftveres tweak-kel megoldhatnám a problémát (pl. újrarakni a fw-t, de USB-ről nem ismeri fel, gondolom azért, mert nem frissebb a jelenleginél), esetleg létezne valami billentyűkombinációs hard reset a smart controllerrel. Másnak is volt már ilyen? Egy 2016-os 4K modellt váltott ez a QLED, de azzal semmi gáz nem volt, még a divx-et is vitte.
Létezik, hogy hardveres probléma? Azért nem gondolom, mert vannak pillanatok, mikor rendesen működik. Köszi előre is a segítséget!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Chesterfield #47867 üzenetére
Ez a TCL Full hds,androidos,tehát le tudsz tölteni mindent rá [link]
Viszont a felvételt nem tudom! -
B.Junior
tag
Sziasztok!
Sony XF9005 vagy Samsung Q82r .
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik jobb képminőségben, mozgásmegjelenítésben?
Főleg filmekre, Netflix-re használnám... -
AL
addikt
válasz
Chesterfield #47867 üzenetére
Szia. Sony androidos tévék csak 4K - ban vannak.
A 43XG8.... és a 43XH8.... sorozatszámúak. .
Itt a teljes Sony választék ebben a méretben, de az FHD, HD tévéik és a 7... ezres sorozat nem androidosak : [link] , 40 es méretben nincs.
[link] , [link] . Ezeken az oldalakon láthatsz infókat róluk, csak a típusszámokat kell a jobb felső keresőbe beütni. Vagy a Sony márkaboltok oldalán. Üdv. -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak keresnék 40/43"-os android TV-t.
HBO GO, Netflix, Plex, Youtube, SD/HD
Fontos, hogy tudjon pendrive-ra adást rögzíteni.Úgy gondolom, hogy ekkora méretben elég lehet a HD is, de javítsatok ki, ha tévednék.
Tudtok javasolni néhány típust, ami szóba jöhet?
-
AL
addikt
Szia. Nagyon mereven kezeled a szöveget és tévesek az információid.
Azt nem muszáj mondani, hogy a gyerekek törték össze, egy felnőtt is megcsúszhat, vagy megbotolhat és akkor már nem lehet belekötni ( Ő több, mint 12 éves ).
Nem direkt és nem felelőtlenségből csinálta ez a lényeg.
Ha garancia idő alatt megy tönkre a tévéd, akkor nem vész el a + garancia díja, mert visszaadják, vagy átírathatod az új készülékedre. Nekem már a Sonynál és az MM nél is volt garanciaidőn belüli garanciális cserém, mind a kétszer visszaadták az összeget, illetve átírattam az új készülékre. Úgyhogy nem kell riogatni senkit .
Ha nem romlik el a készüléked, akkor kidobott pénznek tűnik, de ha elromlik, akkor többszörösét veszíted + garancia nélkül.
Ugyanolyan 2 esélyes dolog ez is, mint a szerencsejáték, 50 - 50 %
A Sonynál volt már a 4. évben cserém, ha nem lett volna + garancia, akkor 4 évet használtam, aztán oda az 500 ezres TV. Üdv. -
panav3
csendes tag
Kicsit off, de valaki próbálta már a Digis CI kártyát használni valamilyen Hisense 58A7100F- hez hasonló tévén? Nekem sajnos nem akar működni a kártya, pedig a másodikat próbálom már....
-
kzkz
őstag
válasz
Kiskutya #47857 üzenetére
LEginkább a kiterjesztett garancia miatt jó, hogy 2 év helyett 4 év lesz, ha nem balesetből származik a kár, hanem mondjuk elszáll a TV-ben valami. Ez 40e. Illetve ha még fizetsz +10e-t, akkor lesz baleseti védelem is, ami már nem annyival több, hogy ne érje meg.
Pár érdekesség még:
13. Kárkori avult érték (baleseti meghibásodás, villámcsapás, villámcsapás másodlagos hatása kár vagy lopás, rablás, zseblopás esetén bármilyen termékkategóriába tartozó biztosított termék esetében alkalmazandó): A biztosított termék vásárláskori új – számlával igazolt – bruttó értéke annyiszor csökkentve a vásárláskori új bruttó érték 1%-ával (mobiltelefonok és táblagépek esetében 2,5%-ával), ahány 30 napos periódus telt el a kockázatviselés kezdete és a biztosítási esemény bekövetkezése között.-->Tehát ha 4 év után megy tönkre egy villám miatt, akkor már kb. csak a felét fizeti ki.
6. 1. 2. Ha a biztosított termék nem javítható, vagy javítása nem gazdaságos: a biztosítási esemény bekövetkezésének napján. Ha a meghibásodott biztosított terméket a jelen feltételek szerint vállalt biztosítási szolgáltatás keretében kicserélik, a biztosítási fedezet nem száll át a biztosított termék helyébe lépő termékre.
6. 1. 3. Ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik (a biztosítási fedezet nem száll át a biztosított termék helyébe lépő termékre).Villámcsapás biztosítási eseménynek minősül, ha a biztosított vagyontárgyakba közvetlenül becsapódó villám romboló és gyújtó hatása a vagyontárgyat károsítja.
A villámcsapás másodlagos hatása biztosítási eseménynek minősül, ha a villámcsapás indukciós hatása a biztosított elektromos berendezésekben, felszerelésekben kárt okoz, feltéve, hogy a villám becsapódási helye a biztosított vagyontárgy 1000 méteres körzetében volt.
-->Ezt vajon ki és hogyan fogja bizonyítani?12.§ A Biztosító mentesülése
12. 1. A Biztosító mentesül a fizetési kötelezettsége alól, amennyiben bizonyítja, hogy a kárt jogellenesen a Biztosított, vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozta.Továbbá a Biztosító mentesül akkor is, ha
12. 1. 3. a károkozó alkoholos befolyásoltság, vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt állt, és ez közvetlen kapcsolatba hozható a kár keletkezésével,13. 8. olyan átalakításra, illetve a biztosított termék olyan kiegészítő használatára, amely nincs összhangban a gyártó ajánlásaival
-->Tehát ha nem a gyártó által ajánlott konzolról esik le.13. 12. üzembehelyezési-, újra üzembehelyezési-, rendszeres karbantartási-, beállítási-, ellenőrzési-, módosítási-, tisztítási- vagy szervizköltségekre, valamint az ezekkel a tevékenységekkel összefüggésben bekövetkező károsodásokra, továbbá TV termékkategóriába tartozó termékek esetén a TV konzolra való felszerelése és konzolról való leszerelése közben bekövetkező károkra
13. 13. (i) a szállítás során bekövetkezett károkra (ii) a szállítás költségeire, kivéve azon eseteket, amelyekről jelen feltételek eltérően rendelkeznek (ld. a 10.1.1. pontot), (iii) a meghibásodott biztosított termék szállításával kapcsolatban felmerült szét- és összeszerelési költségre;
13. 14. áramkimaradásból, bármely alkalmazás, illetve rendszerszoftver hibájából eredő károkra, közvetett veszteségre
13. 23. tűz és elemi károkra (tűz, robbanás, villámcsapás – ideértve a villámcsapás másodlagos hatását is -, vihar, árvíz, belvíz, felhőszakadás, jégverés, hónyomás, földrengés, földcsuszamlás), kivéve a TV és a szórakoztató elektronika termékkategóriába tartozó termék esetén, ahol a biztosítási fedezet a villámcsapás és villámcsapás másodlagos hatása kockázatokra kiterjed13. 42. azon károkra, amelyeket a biztosított terméket a biztosított tudtával és hozzájárulásával jogszerűen használó, Biztosítottal közös háztartásban élő 12 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása okozott, illetve olyan károkra, amelyek az alatt következnek be, amikor a termék 12 év alatti személy birtokában van,
13. 43. olyan károsodásra, amely háziállat cselekménye miatt következik be, amennyiben a körülmények vizsgálata során bebizonyosodik, hogy az így bekövetkezett biztosítási esemény azért következett be, mert a Biztosított, vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója a felügyeleti kötelezettségének súlyosan gondatlanul nem, vagy nem megfelelően tett eleget.13. 48. olyan készülékkel kapcsolatos biztosítási eseményre, amelyen egyébként gyártási szám vagy egyéb egyedi termékazonosító szerepel, de az nem olvasható.
15. 2. A Biztosító a kárrendezési eljárás során a biztosítási esemény elsőként megjelölt okát, illetve a szolgáltatási igényhez kapcsolódó egyéb körülmény elsőként előadott változatát veszi figyelembe az igény elbírálásakor.
-->Tehát ne pontatlanul add elő első felindulásodban, hogy miként ért a kár. -
KD6-3.7
őstag
Én csak úgy látatlanban kértem ezt a +3 évet, de úgy látom fölösleges volt. Max, 2 év után eladom az új tulajnak is lesz rá gari bár kétlem, hogy érdemi áron el lehet majd adni egy belépő szintű Hisense-t. Családban marad azt kész.
-
kzkz
őstag
1. 4. Baleseti meghibásodás: A biztosított termékben hirtelen, váratlan, előre nem látható külső behatás következtében bekövetkező károsodás, kivéve, ha azt a Szerződő/Biztosított szándékossága, vagy súlyos gondatlansága idézte elő. Baleseti meghibásodásnak minősül továbbá a biztosított termék rendeltetésszerű, gondos használata mellett folyadék hirtelen, balesetszerűen bekövetkező véletlen kiömlése, ráömlése által, vagy a biztosított termék hirtelen, váratlan, véletlenszerű folyadékba esése által (kizárva a súlyos gondatlanság miatti folyadékba esést) okozott meghibásodás is. (Súlyos gondatlanság: olyan magatartás, melynek lehetséges következményeit tanúsítója előre látja, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy a következményeket azért nem látja előre, mert a tőle az adott szituációban általánosan elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.)
Szerintem ebbe kapaszkodik leginkább a biztosító, ha nem akar fizetni.
Én a helyében ezt mondanám: "Labdáztál a TV előtt? Hát miért nem figyeltél és voltál körültekintő labdázáskor, hát ott volt a TV is a közelben?!" -
kzkz
őstag
Továbbá elbukom a +50e-t, ha 2 éven belül megy tönkre a TV:
Mikortól meddig tart a kockázatviselés?
— a biztosítási fedezet a szerződésben meghatározott időpontban kezdődik,
— a biztosítási fedezet megszűnik
• határozott időtartam lejárati napján 24 órakor,
• ha a biztosított termék nem javítható, vagy javítása nem gazdaságos: a biztosítási esemény bekövetkezésének napján,
• ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik, -
kzkz
őstag
Ha 12 év aluli gyerek csinálja a kárt, akkor nem fizet a Media Markt Garancia Plusz Biztosítás biztosítás.
Mire nem terjed ki a biztosítás?
A biztosító kockázatviselése nem terjed ki pl.:
adathordozókra, adatvesztésből származó kárra,
hibás szoftver, illetve programozás vagy letöltött vírus által okozott kárra,
nem rendeltetésszerű használatra,
tűz és elemi károkra,
azon hibákra, amelyek abból adódnak, hogy az eredeti hiba észlelését követően a terméket továbbra is használták,
elhasználódásra, rendeltetésszerű használattal járó kopásra,
a termék külső burkolatának korróziójára, zárlatra, horpadásra és karcolásra,
károkra, amelyeket a biztosított terméket a biztosított tudtával és hozzájárulásával jogszerűen használó, Biztosítottal közös ház-
tartásban élő 12 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása okozott, illetve olyan károkra,
amelyek az alatt következnek be, amikor a termék 12 év alatti személy birtokában van,
üzembehelyezés, újra üzembehelyezés során keletkezett károkra,
TV-k esetén a TV konzolra való felszerelése és konzolról való leszerelése közben bekövetkező károkra,
szállítás során bekövetkezett károkra, a meghibásodott biztosított termék szállításával kapcsolatban felmerült szét- és össze-
szerelési költségre.
A fenti felsorolás a legfontosabb kizárásokat tartalmazza, a kizárásokat a Media Markt Garancia Plusz Biztosítás Feltételei és Ügyfél-
tájékoztatója részletesen tartalmazza.Én azt gondoltam, hogy a baleseti biztosítás a vastagítottakra is kiterjed, pont emiatt kötöttem volna... De így kétszer is meggondolom, hogy kiadjak 50e-t a nagyjából semmire...
-
Mauzes
addikt
Lehet, hogy igazatok van a baleset biztosítással kapcsolatban, de a usernek sima lakásbiztosítása volt, az biztosan nem fedezi.
Az MM vagy Euronics biztosításával kapcsolatban viszont írhatna olyan, akinek tényleg van tapasztalata hasonló TV-s balesettel. Általánosságban inkább olyanokat hallani, hogy valamilyen indokkal mégis sikerült kib*sznia a biztosítónak a károsulttal.
-
bsanya
aktív tag
Szerintetek a MM által ajánlott kiterjesztett garancia a megbízhatóbb vagy a BusinessBox-s? Míg a MM-s biztosítás, Aegon termék, addig a Business Box-tól kapott levélben csak a kiterjesztett garancia szó szerepel (ami, ugye nem biztosítás).
Egyszerűen csak annyi lenne az elvárásom, hogy ha elromlik 5 éven belül, találjanak rá javítási megoldást. A baleset biztosítás része nem érdekel...
A "nagy" tévés korszakomban az első LG romlott csak el, de az a 2 éves gyári garancia vége előtt, így lett megoldás... A mostani Samsung plazmára is kötöttem biztosítást, de most 6-7 éves és szerencsére kutya baja. Ha tudnám, hogy a mostani is elmegy ennyit, nem érdekelné a téma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 4
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest