Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gino20

őstag

válasz B.Ricsike #47609 üzenetére

Ha nagyon világos a nappali, TV-vel szemben ablakok, sok a nappali időszakban történő felhasználás és oldalról is nézitek, akkor lehet IPS panelre van szükséged, aminek pl jobb a betekintési szöge, kevésbé zavaró a tükröződés, de a fekete inkább szürke és kontrasztban is bőven alul marad a VA paneltól. IPS típusokban nem vagyok jártas, de biztos írnak pár típust ha erre lenne szükséged.
    VA-ból ha igazán ,,prémiumot" akarsz, akkor ez lehet egy nagyon jó választás 270-ért, igaz egy kicsivel a max kereted felett van [XF9005] Triluminos kijelző ~ = pl Samsung QLED, natív 120Hz, jó mozgásmegjelenítés, ami akár a konzolhoz is jól jön....
    200k alatt 55"-ban ár/érték alapján ez is egy jó vétel lehet [55U7QF] VA QLED panel, HDR10+, Dolby Vision támogatás, amihez jár kellően jó fényerő és kontraszt, ami saját tartalom vagy Netflix esetén jól jön. Ez ,,csak" natív 60Hz, de a magas interpolációs érték miatt akár plazma után is jó lehet + alacsony input lag, ami konzol esetén megint csak jól jön.
    Sajnos a samu idén (szerintem) csúnyán túlárazta készülékeit és akár vevőt megtévesztve azonos számozással gyengébb minőséget ad. Pl 2020 Q80T ~ = 2019 Q70R és mondjuk egy 55"Q80T 320k, így inkább XF9005, vagyis a keresett összegért Én nem is tudnék jelenleg samut javasolni (ha VA-ban fogsz gondolkodni)
    Nem tudom mi a nézési távolság, de ha ár/érték arányban ki akarod maxolni a lehetőségeket, akkor még az U7QF 65"-ban is jó választás lehet [link]
    Itt tudsz a keresés mezőt használva pár infót megnézni pontos típusok esetén [link]

Új hozzászólás Aktív témák