Hirdetés

Ilyen lett a Panasonic idei csúcs LCD tévéje

Kipróbáltuk a 4K felbontással, HDR támogatással kecsegtető, OLED-re hajazó dizájnnal bíró GX810E tévét!

Panasonic GX810E

A Panasonicnál az elmúlt években a televíziókkal kapcsolatos kommunikáció elsősorban az OLED modellekről szól, de ez nem jelenti azt, hogy a japán cég hanyagolta volna a hagyományosabb LED LCD készülékeket. Sőt, a vállalat ezen a fronton is gőzerővel fejleszt, aminek egyik kézzelfogható eredménye a szokatlanul vékony, a cég állítása szerint pazar képminőséget produkáló GX810E család.

Panasonic GX810E
Panasonic GX810E [+]

Ennek 58 hüvelykes változatát kaptuk kölcsön egy rövid teszt erejéig, és értelemszerűen nem csak arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen a képvilág, hanem arra is, hogy hogyan muzsikál az integrált hangrendszer, és milyen a házon belül fejlesztgetett okostévé-rendszer.

Hirdetés

Hagyományos külső

A Panasonic jó ideje dolgozik azon, hogy amennyire csak lehet, csökkentse LCD tévéinek vastagságát, és hogy az erőfeszítéseik sikerrel jártak, annak ékes bizonyítéka a GX810E. A készülékház felső része rendkívül vékony (igaz, alul kiszélesedik), és ennek köszönhetően külsejében kicsit az OLED televíziókat idézi. A káva alig egy centiméter széles, kikapcsolt állapotban láthatatlan, ugyanis a kijelzővel egy síkban helyezkedik el.


[+]

Az alsó részen végigfutó sötétszürke csík remekül harmonizál a fekete képernyővel, azonban a vékony, hajlított, fémszerű talpról ezt sajnos nem mondhatjuk el. Szerintünk egyáltalán nem passzol ide, sokkal jobb lett volna, ha a vállalat OLED tévéinél már megismert, monumentálisabb állvány mellett teszik le a voksukat a döntéshozók. Szerencsére ilyen változatban is kínálják a készüléket, amely GX800E név alatt fut.


[+]

Vannak olyan gyártók, akik kísérleteznek a ki- és bemenetek unortodox elhelyezésével, és azokat egy külső dobozra pakolják, a Panasonic azonban maradt a már jól bevált megoldásnál, így ezeket a hátlapra építette. Található itt három darab HDMI 2.1, egy-egy USB 3.0, USB 2.0, Ethernet, kompozit, komponens, optikai digitális és analóg audiocsatlakozó, illetve a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot.

Főbb paraméterek
Panasonic TX-58GX810E
Panel VA LCD
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 58 hüvelyk (148 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális fényerő 600 cd/m²
HDR HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Játék, Mozi, Normál, Sport, True Cinema, Egyéni
Hangbeállítások Alapbeállítás, Beszéd, Felhasználó, Környezet, Stadion, Zene
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
Interfész 3 db HDMI 2.1, 1-1 db USB 3.0, USB 2.0, komponens, kompozit, digitális audió, analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, kislexikon, EPG, médialejátszó, okostévérendszer, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, eSugó, HDR támogatás, Bluetooth, Miracast
Teljesítményfelvétel 92 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 129,7 x 75,9 x, 6,5 cm (talppal 129,7 x 80,9 x 22,9 cm)
Tömeg 20,5 kg (talppal 22 kg)
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-58GX810E
Fogyasztói ár kb. 330 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés