- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri.sza
tag
válasz
Zilko87 #39793 üzenetére
Köszi a linket. Hát nem tudom én sem, engem nagyon meglepett, de aztán picit le lettem szólva itt a fórumban, h hát a TV nem arra van, h torrenten leszedett 4k-s videókat játsszon le, ha ilyet akar az ember, akk kell médialejátszó. Nekem is csak némelyik akad, viszont, ha pl. nem közvetlenül van bedugva a HDD a tv-be, hanem a router USB 3.0 portjába (tv vezetékkel van összekötve a routerrel), akkor pl. a Kodi ki is írja, h nem tudja lejátszani a filmet akadozás nélkül, szal ilyennel nem is tudok próbálkozni, így marad, h közvetlenül a tv-be legyen dugva, úgy ritkán akad, sűrűbben akkor, ha pl. hangot akarok adni, megdöccen egy picit...
-
Gino20
őstag
válasz
tothjozsi96 #39792 üzenetére
Szia! Szinte ugyanaz a 2 TV [link] (60Hz)
-
Zilko87
tag
válasz
gyuri.sza #39776 üzenetére
Nem tudom nálad mi lehet a 4K-s tartalmak akadozásának oka, de én még ilyennel nem találkoztam. Egy éve használom a tv-t, és ami elérhető UHD HDR remux, azt én kb mindent láttam, ráadásul eredeti hangsávval. Talán két film akadozott(asszem az egyik a Divergent vmelyik része) DTS-HD hangsávval, viszont a hulladék magyar ac3-al már sima volt az is. Tény, hogy nem a legjobb a lejátszó kezelése, mert mindent ömlesztve nyit meg a HDD-ről, de ha csak filmeket pakolsz rá és nem szemeteled tele akkor 1-2 percet ha vársz, már villám gyorsan megy neki bármi. Eleinte én is a Kodit használtam, mert annak azért fasza a menüje, de szerintem a belső lejátszó szebben jeleníti meg a tartalmakat, de lehet csak plecebo effect. Ami engem azért idegesít a tv-vel kapcsolatban az a local dimming. Mivel mindent felirattal nézek, főleg a sötét jeleneteknél ha van párbeszéd azért durván kivilágosodik körülötte a kép, szóval ez frusztráló egy kicsit. Ilyen téren elvérzik a Sony a Samsung Qled ellen. (tudom, Oledet kell venni)
Mindentől eltekintve imádom az XF90-et, iszonyat jó képe van, a színei is azok, marha jól néz ki, bár ez szubjektív, és bár eleinte nekem is lassúcskának tűnt, de szokható rajta az android sebessége.
Én e szerint állítottam be: [link] -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Elvileg a két TV elég hasonló, de a képfrissítési frekvenciáról pontos adatot sehol sem találtam.
Az LG 43UK6200PLA és 43UK6300MLB-t hasonlítanám össze, de nem találom a Hz-re vonatkozó értéküket.
Nekem a 6200-as van, olyant vettem észre (igaz csak YT alatt), hogyha nagy felbontású videót nézek néha elmosódik a kontúr. Ebből arra következtetek hogy csak 50Hz-es lehet a TV-m?
A 6300-ról találtam olyant is hogy 50-60 illetve 100 Hz-es?!
-
Gino20
őstag
válasz
BITBOYS #39772 üzenetére
Szia! Még sajnos nem kaptam meg. Áruszállítás várható időtartama szerint 10.-éig meg kellene jönnie, de valószínűleg a 75"-on kívül csalódás lesz
, de már megvárom. Sajnos a 75" és az akció hevében gyors döntés volt komolyabb előzetes infógyűjtés nélkül, de val a jelenlegi csak FHD, de 120Hz + valamilyen képfrissítés javító hókusz pókusz miatt a jelenlegi TV-mel elégedettebb leszek
-
-
AL
addikt
válasz
#76027648 #39730 üzenetére
Szia ! Úgy látom, mind VA paneles készülékeket választottál. Ha csak véletlen volt, akkor érdemes a fenti összefoglalót és ezt elolvasni a panelekről.
A Használtak jók, de már több évesek. Szerintem, elég kockázatos megvenni őket.
A RU8002 100 - 120 Hz ( jobb a mozgásmegjelenítése ), de nincs (a mostani Samsungokban) benne DTS decóder.
A Sony XG7005 50 - 60 Hz, jó TV, de drága, a Sony márkabolt drágábban ( 300 ezer ) adja, mint az XF9005 - öt, ami az egyik legjobb VA kijelzős TV. Az Elődjét XF7005 korábban 150 ért is árulták . Bevilágítási hibája minden LED tévének lehet, ez a Led betegsége.
Ha 200 - at szánsz rá, akkor az 55RU8002, vagy akciósan még a Samsung 55Q60 szokott kicsivel 200 felett lenni, de ezek mind VA panel ( főleg szemből jó ). Ismeretlen üzletekkel és Outletekkel vigyázni kell, mert sokszor kevesebb garanciát adnak és nem márkaszervizzel javíttatnak.
Üdv. -
India
aktív tag
Sziasztok!
LG OLED55C9PL berendelve kivancsi leszek -
vasii
senior tag
Sziasztok,
LG50PS8000 plazmát szeretném nagyobbra cserélni.
A hely ahova be kell férnie 160x105 cm, lásd [kép] .
Ez alapján 70 colra gondoltam, bár az éppen befér, nem tudom hogy nézne ki.
Főleg filmek és TV, sportból Forma1, nagyrészt szemből (~3.5m), illetve néha oldalról, kb 35°/2m-ről, lásd [kép] . Úgy gondolom erre még jó lehet a VA, így affelé húzok.
Keret mondjuk 300k.
Elsőre ezt néztem, bár a 60Hz nem tudom F1-nél elég lehet? [LG 70UM7450PLA]Tanács, vélemény, alternatíva?
Köszi
-
S_GTS
csendes tag
Üdv,
Mennyire problémás most,2020-ban 2.0 hdmi-vel rendelkező tvt venni?
A két kiszemelt tv, egy b9 es LG oled, illetve egy Q82 es Samsung.Az olednél ugye féltés van a beégéstől, a qlednél ettől nem kell tartanom, csak ugye azt meg nem érzem annyira jövőt-állónak a 2.0-s hdmi miatt, az LG pedig ebben mindenes..
Nehéz döntés
-
Doller
tag
-
gyuri.sza
tag
válasz
bikfic1 #39777 üzenetére
Anno ezzel szemeztem én is, de amikor elmentem a Sony Központi szalonba és megnéztem egy hasonló kategóriájú Sony IPS-t, az XF9005 mellett, brutál volt a különbség, sokkal jobb volt a VA panel. Persze az is kérdés, hogyha simán haza viszed és nézed mennyire jön ki a különbség, úgy h nincs mellette ugye egy VA paneles modell
Egyébként a VA panel miatt a színtorzulás nem nagyon észrevehető sztem, ha nem 170fokos szögről beszélünk, hanem egy picit oldalabbról nézi az ember. -
bikfic1
tag
Sziasztok!
Erről a tervéről mi a véleményetek?
megéri a 290 ezres árát?
nanocell, direct led, 120 hz, de ips sajnos. az nagy hátrány hogy nem va? a jó feketék és a hdr - nek annyi? -
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Ígértem, hogy fogok írni tapasztalatot a novemberben vásárolt Sony XF9005 tv-ről.
A képminősége engem nagyon meggyőzött LCD-hez képest a fekete nagyon mély, nekem nagyon bejönnek a színek is, alig állítgattam rajta egyébként valamit, tesztvideókat is néztem rajta youtube-ról, én nem találtam kivetnivalót rajtuk. (Egyébként a Nolan-féle Sötét lovagot néztem rajta és pl. a 3. részben egy csomó jelenetet IMAX kamerával vettek fel, pl. üldözések, vagy távoli felvételek a városról, hát én majd lefolytam a kanapéról, brutál jók voltak)
Térhangzása egyébként meglepően jó, nyilván a basszus elmarad, akinek ez fontos mindenképpen érdemes vmi hangfalat/hangprojektort beszereznie.
OS terén az Androiddal sincs különösebb probléma, nem kell arra számítani, h olyan gyors lesz minden, mint egy okostelefonon, de nem zavaróan lassú semmi, fagyással 1-2x találkoztam az elmúlt két hónapban, de nem jellemző, szerintem kényelmesen használható. A hangvezérlés meglepően pontos a távirányítón magyar szavakra is. Wifi stabil rajta.Ami engem meglepett, de ahogy láttam itt azért a legtöbb ember tisztában van vele, hogy bizony 4k-s tartalom akadozhat rajta, nem minden esetben, de előjön, fullHD-val nincs probléma. Úgyhogy, aki sűrűn akar 4k tartalmat nézni, esetleg egy hálóra dugott HDD-ről, akkor mindenképpen kell venni médialejátszót hozzá. A gyári beépített lejátszója a tv-nek egy katasztrófa, USB 3.0-ra rádugva egy HDD-t, percekig tart beolvasnia annak tartalmát, de ez könnyen orvosolható vmi 3rd party appal, pl. Kodi stb.
Összességében, ami a lényeg egy TV-nél a képminőség engem nagyon meggyőzött, én ennyi pénzért (289k-ért siekrült vennem) ajánlani tudom. Ha van bármi kérdés, ne habozzatok írni.
Köszi, az eddigi segítséget -
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
A Tesla tévékről lehet tudni valamit ? Láttam árukeresőn, hogy van már ilyen is, gondolom valami budget lehet az is.
-
duddel
csendes tag
Sziasztok.tv vásárlás előtt állok kettő közül nem tudok dönteni:
LG 65Um7100pla
Samsung UE65RU7102
Amire használnám főként youtube,néha iptv adások, melyiket válasszam? -
AL
addikt
válasz
CHAOS AD 76 #39768 üzenetére
Szia ! Ezek a márkák sajnos már nem a régi gyártótól vannak és nem az a minőség, mint a régi szép időkben ( már semmi sem olyan tartós, mint régen ).
A felsoroltakat még nem láttam, de ha azok közül akarsz választani, akkor a Hitachi az 5 év garancia miatt vonzó ( nem mindenhol adnak annyit ) : [link]
Ha ez a Sony belefér a keretbe, akkor ezt érdemes megnézni : [link] ( figyeljed, hogy melyik üzletben van bontatlan darab ). Itt vélemények is vannak : [link]
Üdv. -
CHAOS AD 76
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt szeretnék tanácsot/tippet kérni.
Az ideális tv számomra minimum FullHD felbontású, a képátlója 39-40", DLNA képes, és ami a legfontosabb: talppal együtt a szélessége nem több, mint 93 cm.
A szóba jöhető készülékek (egyelőre):
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/hitachi/39he4005-p505589422/#termek-leiras
https://ipon.hu/shop/termek/grundig-40gfs6820-40-ezust/1675741
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/thomson/40fe5606-p456494601/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sharp/aquos-lc-40fi5442e-p470865846/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/hisense/h40b5600-p473432823/#termek-leiras
https://www.alza.hu/40-tcl-40es560-d5534975.htmVan tippetek/javaslatotok arra vonatkozólag, hogy melyiket NE? (az én szívem leginkább a Hitachi-Thomon-Grundig trióhoz húz, de lebeszélhető vagyok
)
-
Doller
tag
válasz
frankdelgado #39758 üzenetére
Én is ezért kérdeztem, mert a nanocellről nem sok rosszat olvastam.
Az Ambilight viszont nekem rohadt hiányozni fog. 9 év alatt megszoktam és megszerettem. -
frankdelgado
őstag
válasz
bikfic1 #39757 üzenetére
Az nem a nanocell, hanem az edge led bevilágítás, "felhősödés"problémája (javítsatok ki ha rosszul tudom). Általánosságban agyonra dícsérik a nanocell technológiát. Tényleg az van, h minnél többet olvasok , annál bizonytalanabb vagyok....
amúgy abban szimpatikusabb az ambilight tv, hogy gyári háttérvilágítás nyomat a tv mögé, amit egyébként javallanak a szemorvosok is.
-
bikfic1
tag
válasz
frankdelgado #39751 üzenetére
én is ips-t akartam eddig, de annak csak a betekintési szöge jobb, úgy olvastam. ha ma is adnak ki va paneles tévéket akkor talán nem lehet még olyan elavult. bár nem értek hozzá.
a nanocellest én is olvasgattam, de pár negativ vélemény miatt letettem róla. viszont a 100hz-es panel a samsungnál nagyon vonz. régebbi lg led tévém is 100hz-es volt és nem volt gond a gyors jelenetekkel, ezért szeretnék most is egy olyat.
-
frankdelgado
őstag
válasz
bikfic1 #39749 üzenetére
A philips 58PUS7304/12 az VA paneles, az 50-es kistesóján agyalok én is. Ezt az 58-ast néztem bótban és nagyon tetszett a képe, de kicsit tartok az Va-tól, de nem tudom, hogy miért, eddig mindenem (TV, monitor) ips paneles volt és nem volt velük bajom... Ha már itt tartunk a másik jelölt egy IPS LG nanocell-es tv és elég nehezen döntök a témában...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Update 05.14 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest