- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs_Laci
senior tag
Sziasztok, mostanra bizonytalanodtam el teljesen, úgyhogy tippeket kérnék. 55"-ben keresnék valami picit jobbképű TV-t. Nagyjából ezek jöttek szembe:
Samsung 55Q70 - 300K
Samsung 55Q82 - 350K
Sony KD-55XG85 - 270K
Sony KD-55XF90 - 270K (tavalyi modell)Menü nem érdekel mert külső forrásról lesz hajtva HDMI-n, hang sem érdekel mert külső DAC, erősítő és hangfal van rákötve, inkább csak a képminőség. Szóval ha valakinek van bármi ötlete, hogy ezek képileg hogy viszonyulnak egymáshoz, azt nagyon megköszönném...
-
asdf_
veterán
válasz
donmichael #39586 üzenetére
80k-ért full hd, smart tv-t tudtok ajánlani?
Ennyibol csak noname-ek meg 32-esek jonnek ki. Kicsit hozzateve is csak 40-es, 43-as, Toshibanak meg Sharpnak matricazott izet kapsz. Eseleg smart nelkuli LG 43LT340C de az meg nem tv otthonra, hanem business display, tehat hasznalatit nagyon alaposan elolvasni elejetol a a vegeig, hogy biztosan megfelel-e, az okositas meg hdmi stick-kel utolag.
-
Forestjo
senior tag
válasz
junior19 #39588 üzenetére
Hát igen!
Ami még eszembe jutott: többször írták itt -ami szintén igaz, hogy nincs két egyforma tv, még egyazon tipuson belül is vannak különbségek megjelenítésben. Tehát ha van valami, ami túlzás nélkül szubjektív, az a különböző tv-k színe, felbontása és a képernyő egyéb sok-sok tulajdonsága, főleg egy okos tv-t illetően. De ha így van, akkor ne akarjunk már valami szubjektív tapasztalatot kivetíteni mindenkire! Főleg ne úgy, hogy közben még a technikai paramétereket, tehát a számokat és adatokat is meghamisítva idecitáljuk. -
Márky
tag
válasz
polgi803 #39585 üzenetére
Ha van rá módod, akkor menj el a Könyves Kálmán krt-i LG bemutató terembe és kaplcsoltasd le a lámpát és nézd meg sötétben. Én is ezt tettem. Az mm-ben nagy a fényár, ott nem tudtam volna lekapcsoltatni a lámpát
amúgy fényben jó képe van, de sotetben, ahogyan én használom, nagyon bevilagitott sajnos, ezért mondtam, hogy inkább azt ne
-
junior19
senior tag
válasz
Forestjo #39587 üzenetére
Egy baj van ezzel a hozzászólással, hogy el fog tűnni a süllyesztőben. Sokszor volt már téma ez az RGBW, azután picit lecsendesedik, s azután megint jön valaki, s nyomja újra.
Valamelyiknek nap azon gondolkodtam, amikor megint feljött ez a téma, hogy ajánlják is a displayspecifications.com oldalt ellenőrzésre, ahol az LG modelleknél megjegyzik a "csalást". Csak egy dolog nem jut az emberek eszébe. Az Lg a legnagyobb IPS panel gyártó, több cégnek is szállít panelt. Kizárt dolognak tartom, hogy más gyártónak nem adna az rgbw panelből. Más gyártóknál még sem lehet olvasni erről, akkor az nem "csalás". -
Forestjo
senior tag
Van ezen az oldalon egy bő 2 éve tartó vita, ami nagyon megosztja az embereket és szvsz a sorozatos téves értelmezések és egymás másolása miatt sokakat indokolatlanul megtévesztett, negatívan befolyásolt. Ez pedig egy LG technológia, amely 2014 óta létezik, konkrétan az RGBW megjelenítés. Én ma délután visszaolvastam mindazokat a kommenteket, amelyek ezzel direktben foglalkoznak (igen, nagyon ráértem ), és sajnos tényleg az tűnik ki belőlük, hogy sokan egyszerűen ezen hisztériakeltés hatására látatlanban utasították el az ezen pixelelrendezéssel gyártott tv-ket.
[link]Egy mértékadó cikk 2015-ből erről a témáról:
Zsolto 2027 11. 04.-i hozzászólása lényegében összefoglalta a témát, de utána is gyakran ugyanazon egyoldalú és önkényes kommentek sokaságában osztották egyesek az "igazságot".
AL bölcsen írta korábban, hogy ezek csak számok és adatok, de ha valakinek éppen ez tetszik, ne hagyja magát lebeszélni. Ennek ellenére sajnos Ő is "csalásnak, nem igazi" 4K-nak nevezi rendszeresen azt, ami tulajdonképpen a valódi és nem önkényes definíciók szerint teljes értékű 4K! De rendszeresen hangzik el másoktól is, hogy "hamis", meg "kamu". Valójában az a hamis, ahogyan ők definiálják az LG 4K tv-it!
Mindazok után, amit objektív és nem szándékosan hitelrontó oldalakon olvastam és láttam, valamint a saját szememmel itthon tapasztalok, nekem ne akarja senki bebizonyítani, hogy az RGBW-vel gyártott kijelzők a nagyobb fényerővel "beáldozzák a színhűséget", vagy hogy "fakó" a képük. Ez egyszerűen nem igaz! Mondom ezt úgy, hogy nem kicsit preferálom az AMOLED kijelzőt, nagyon is értékelem a jó minőségű kijelzőket. Ezért van mobilban és táblagépben is ilyen gépem. Tehát látom azt is hogy az LG UM7390-es tv-m mire képes.
-
donmichael
csendes tag
Sziasztok!
80k-ért full hd, smart tv-t tudtok ajánlani?
Köszi!
-
polgi803
őstag
Én most néztem MM-ban de nekem nem volt bajom vele.Bár csak azt a hülye mediás reklámot nyomták...a feketére voltam kíváncsi de nem volt gáz. RU8002-őt kerestem de nem találtam. Egy valamiben viszont biztos vagyok... hogy ha nincs pénzed OLED-re akkor ne is nézd mert után a többi egy nagy 0 lesz
igazándiból én úgy láttam hogy a köztes megoldás a NANO...akárhányszor nézem mindig baromira tetszik és nem is teljes legatyásodás...persze sok mindent még át kell gondolni de látványra majdnem pazar....de biztos sokan vannak itt akik nem így látják, de nekem kizárólag látványra nagyon bejön, de nem biztos hogy azt veszem de csábít...
-
yala
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Melyiket választanának az alábbiak közül?Samsung QE55Q70RA 290ezer
Samsung UE55RU8002UXXH 199ezer
LG 55UM7450PLA 170ezer
LG 55SM8600PLA 260ezerTudom VA/IPS, kicsit fekete ami szürke, jobb fekete, DTS...
Általános felhasználás, sok tv, sok sport, film amire használnánk. (Műholdas Digi.)Nem tudom, hogy a plusz ár valóban érezhető előrelépést is jelentene?
Köszönöm, ha válaszoltok!
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok TV-t vásárolnánk de 80 coll vagy nagyobbat szeretnénk
Ár és minöség szempontjából mit ajánlanátok?
Illetve szerintetek ezzel érdemes még várni ? -
spae
aktív tag
Köszi, ezt az összehasonlító oldalt nem ismertem...eddig
Tényleg nem tudom, hogy az OLED megéri-e a nem kevés felárat, ill. a másik két TV között is elég nagy az árkülönbség...Nem vagyok túl megfontolt most, mert gyorsan kellene dönteni, mert egyik percről a másikra megadta magát a jelenlegi Samsung, és a szünetben nem túl jó tv nélkül lenni...
-
AL
addikt
Szívesen. A Philipsekkel nincs tapasztalatom, de a saját topickjában biztos tudnak segíteni .
A felsorolt tévéid kijelzője más ( VA, IPS, Oled ) . Ezen az oldalon megtudod nézni az adataikat : [link] csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni és megnézheted szinte minden készülék főbb jellemzőit. Samsungoknál általában az utolsó számot el kell hagyni.
Oleden a HD minőségű TV adások is nagyon szépek és a netes 4K és HDR filmek láttán " tátva maradna a Szád", de az előző levélben felsorolt Led tévék sem rosszak.
A 3 Philipsed közül az Oled a legjobb, de a saját topickjukban talán van valakinek tapasztalata velük. Üdv. -
spae
aktív tag
Szia!
Köszi, a részletes tájékoztatót, alig győztem olvasni
Közben a párommal nézegettük és mindkettőnknek nagyon megtetszett az Ambilight a Philipsnél.
Úgyhogy valószínű Philips lesz, valamilyen:
Philips 55PUS8804/12
Philips 58PUS7304/12
Philips 55OLED754/12Ezek ha jól tudom IPS panelesek..
Nem tudom, hogy megéri-e a felárat az OLED? Legtöbbször sima Telekomos IPTV megy, és USB-ről filmek, néha kis Xbox One.
Szerinted?
-
AL
addikt
Szia ! Az Oled topickban szinte csak az LG oledekről van szó. A Philipsekről ma is többször írtak. 400 ezer alatt nincs nagy választék oledből.
A Panasonicról tegnap itt írtam néhány sort : [link]
Ha fontos a betekintési szög, akkor az oledhez hasonlót nem találsz és képre is
"utolérhetetlen" . Ha Jó a LED is, akkor a fenti összefoglalót tanulmányozzad a kijelzők miatt.
[link]
VA kijelzők közül szerintem ezek a legjobb választások : Sony Bravia KD-55XF9005B
Sony Bravia KD-55XG9505B
A Sonyk androidosak.
Samsung QE55Q70RA
Samsung QE55Q80RA
Samsungoknál nincs DTS decóder.
IPS paneles kevesebb van : LG 55SM9010PLA
LG 55SM9800PLA
Mindegyik más ( kép, hang, menü, szolgáltatás ), ezért mindenképpen érdemes tanulmányozni, próbálgatni őket.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
bankjob #39562 üzenetére
Szia ! Ha az LG tetszik, akkor azt kell venni, mert lehet hogy később megbánod, hogy mások véleményére hallgattál.
Ha monitornak is használod, akkor pedig mindenképp jobb képet (jobb mozgásmegjelenítés) ad a 100 - 120 Hz - es TV.
43 as méretben csak a Sony csinál 100 - 120 Hz es tévét. Ez IPS kijelzős : [link]
A 49 - es változata VA kijelzős.
49 esben viszont van az LG nek is : 49SM8500 , 8600 .
Akciósan ezek 200 körül szoktak lenni. [link]
[link]
Próbálj magaddal vitt tesztfilmeket mindegyiken megnézni, hátha segít.
Jó vásárlást ! Üdv. -
AL
addikt
válasz
szabessz #39561 üzenetére
Szívesen. Igen, jól érted. A fenti összefoglalóban jól le van írva a lényeg ( és Te is jól írtad ), ha csak szemből nézzük, akkor a Samu ( VA panel ) ez a 100 - 120 Hz miatt is jobb képet
( mozgást ) ad, ha oldalról is, akkor az IPS paneles Sony. A Sony androidos .
Ettől függetlenül, van akinek csak az IPS tetszik és nem venne mást, ezért jobb megnézni több készüléket. Lehet, hogy Neked pont az LG fog tetszeni.
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá. Ha az MM ben vásárolsz, akkor ott később ( fél éven belül ) is megveheted. Ha Sony tévét veszel, akkor a Sony márkaboltokban 1 éven belül vehetsz hozzá + garanciát ( márkaboltonként eltérnek az árak ). Jó vásárlást ! Üdv. -
Teasers
tag
Sziasztok.
Tvt szeretnék venni.
nincsenek nagy igényeim, 108cm, minimum fhd. Filmezésre és pshez használnám. Ha smart is, akkor az még jobb, de nem feltétel.
Pénzem kb 100.000-120.000ft lenne rá.
Köszönöm.
-
stdavid91
csendes tag
Köszi! Máris sokkal okosabb lettem, vissza is olvastam itt a témában
Ez alapján mindenképp VA paneles tv kell nekem. Szinte csak szemből nézném, és inkább sötétben.Tudtok konkrét típusokat ajánlani? Lehet már a 150ezres kategóriában, leginkább 43-49colos. Melyeknél lenne a legkevesebb input lag akkor a Samsungok közül? A dts hiányát majd túlélem
-
Márky
tag
Ez inkább oled topicba való.
Most vettem karácsony előtt tv-t, sokat olvastam előtte és inkább a lednel maradtam, majd 5 év múlva már, ha kiforr rendesen az oled, akkor majd azt veszek
Sony 55xg9505-öt vettem végül, nagyon meggyőző volt élőben, 5 év garival és biztosítással volt 385.
-
bankjob
tag
Voltam bent az MM-ban és megnéztem a Q60-at és az SM8200-at! Egy kicsivel jobban elvitt az LG viszont elfogult is vagyok az LG-vel szemben. Azt is tudom, hogy itthon teljesen mást fog mutatni, mivel teljesen más környezetben van! Mind a 2 tv-nél olvastam negatív és pozitív értékelést!
A Sony XG8396 tv-vel még nem találkoztam, és tesztet sem igazán találtam róla, de azt még a mai nap meg fogom nézni!
Ha jól értelmeztem, akkor első helyen:
1. XG8396 190.000Ft
2. Q60 170.000Ft
3. SM8200 170.000Ft
Ami lemaradt, hogy külső hangrendszer lesz rá kötve és szinte mindenre lesz használva: Pc, böngészés, játék, film, tv adók nézése..stb. Tehát monitorként is fog funkcionálni és a legideálisabb méret a 43 col max. 49col!
Jelenleg döntés képtelen vagyok! -
AL
addikt
válasz
stdavid91 #39556 üzenetére
Szia ! A 49 " - os LG, amit írtál nem valós 4K ( RGBW szerkezetes ).
Ebben az adattáblázatban láthatod : [link]
A paneleket is vedd figyelembe ( VA, IPS ).
Az LG tévéid : IPS, a Samsung : VA.
Ne csak tesztek alapján döntsél, az a legjobb, ha személyesen megnézed és tesztfilmekkel próbálgatod őket. Nagyon eltérő a Samu és az LG képe. A kijelzők miatt más a színvilág.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
szabessz #39557 üzenetére
Szia !
Az Általad választott mindkét TV IPS paneles. [link]
Érdemes a panelekre ( VA, IPS ) figyelni. Az összefoglalóban és itt olvashatsz róla : [link]
Itt láthatsz néhányat a hasonló árban lévők közül : [link]
A leveledben írt Sony Triluminos ( szebb, jobb színek ), IPS kijelző és androidos.
Itt láthatod az adatokat csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni és megnézheted szinte minden készülék főbb jellemzőit. Samsungoknál általában az utolsó számot el kell hagyni. [link]
Ha mégis VA paneles kell, akkor ár - értékben szintén nagyon jó a
Samsung 55RU8002
Ennek előnye, hogy 100 - 120 Hz - es ( jobb a mozgásmegjelenítés ), de a Samsung tévéknél "hátrány", hogy nincs benne DTS decóder, ezért ha olyan letöltött, vagy DVD, Blu Ray filmet nézel külső hangrendszer nélkül, ami DTS hangsávos, akkor azoknál a TV néma lesz.
Üdv. -
Mrsmith90
csendes tag
Sziasztok, visszaolvastam a fórumon, valamennyire sikerült tisztázni a dolgokat azonban kérnék kis segítséget.
2 TV marad a ligában [link] jelenleg melyek még egy árban is vannak (így nem szp)
LG 55SM8200PLA NanoCell
Samsung 55RU8002
Tisztában vagyok a IPS/VA témával (szinte csak szemből, max kb 30 fokból fogok ránézni, (szebb színek vs. jobb fekete-kontraszt) viszont a pár kérdés így:
1. IPS az NanoCell a másik meg nem QLed. Így elméletileg nem egy liga a kettő (samsung gyengébb?) viszont gyakorlatilag adatok alapján pedig a jobb (120hz, HDR10+)
2. LG Wifi 802.11ac (5ghz) vs Samsung 802.11n (5ghz +2.4ghz) érezhető a különbség és minél? 4k?
3. LG támogatja a DTS-t míg a Samsung nem. Ez mennyire hátrány, hogy küszöböltétek ki?
4.Jobban megérné egy olcsóbb tv (drágábbra nincs keret) pl Samsung 55RU7102 , azonban csak 60hz és edge lit?
Melyiket ajánlanátok? Köszönöm előre is a válaszokat. -
szabessz
tag
Sziasztok!
Most szeretnék 55" tv venni max 200-ig.
LG 55UM7610PLB
Sony Bravia KD-55XG8096BEzzek közül melyik a jobb választás,szerintettek?
Köszönöm. -
stdavid91
csendes tag
válasz
stdavid91 #39554 üzenetére
Némi update.
Nézegettem több tesztet, de szóljatok, ha rossz irányba keresgélek, nem volt még okos tv-m
A különböző szériákról itt informálódtam. Ezek alapján az LG UM7390PLC -t találtam ki, 43 v 49 colosban.
Még a Samsung RU8000 szériája felelhet meg az elvárásaimnak, a rtings szűrője alapján.
Vélemények?
-
imi123
őstag
Ez nem rossz ár.Kár hogy nálam nem fér el.SONY BRAVIA KD-55XF9005BAEP 4K UHD
-
stdavid91
csendes tag
Sziasztok!
43-50 colos smart, uhd tv-t szeretnék vásárolni, kb 125 ezres árkategóriában.
Netflix/hbo go, xbox one, rengeteg sport és filmek pendriverol mennének róla. Samsungoknál láttam pl, hogy a dts-t nem támogatják, ezt problmának találtam, vagy túlértékelem?
[link]Ezt a tv-t néztem ki pl, de a dts miatt dobnám. Találkoztam olyan esetekkel is ismerősöknél, hogy a tv nem vitte az égetett feliratot, vagy hang nem volt a lejátszott filmeken..
Laikus vagyok, köszönöm előe is az ajánlásokat, segítséget!
-
AL
addikt
válasz
Skorpio.59.j #39550 üzenetére
Szia ! Az LG oledeket csak üzletben láttam, de a Panasonic 55GZ950 - et 1 hónapja használom. Képre és hangra is tökéletes. A korábbi Oled és más tévéimet is sokáig állítgattam mire tetszett az eredmény, de ez olyan tökéletes gyári beállítással van, hogy a fényerő levételén kívül mást nem állítottam rajta. Tökéletesek, élethűek a színek .
A HDR filmek is nagyon szépek rajta.
Persze ez is ízlés kérdése, általában mindenkinek más tetszik.
A hang ( párbeszéd ) is olyan érthető, tiszta, hogy a hangprojektorok fele elbújhat mellette.
Bármelyiket veszed ajánlatos hozzá + 3 év garanciát venni. Jó vásárlást ! Üdv. -
AL
addikt
válasz
bankjob #39532 üzenetére
Szia ! Tegnapi levelemben hasonló téma van : [link]
Érdemes a panelekre ( VA, IPS ) figyelni.
Itt láthatod a kínálatot ( az árak naponta változnak, ezért ami ma drágább, lehet hogy holnap már jobb áron lesz ) : [link]
Ha jó más márka is, akkor ez a Sony a legjobb választás ár - érték arányban ( 43 - as méretben ) : [link] [link]
Az SM8200 - as elég gyenge, a 8600 - as jobb választás lenne és az is már natív 100 - 120 Hz - es ( jobb mozgásmegjelenítés ). Itt láthatod az adataikat : [link] [link]
Ezek a Sonyk 100 - 120 Hz, Triluminos - IPS kijelző és androidos.
Ha elférne az 55" - os és jó a VA panel, akkor ár - értékben szintén nagyon jó a
Samsung 55RU8002
Samsung tévéknél "hátrány", hogy nincs benne DTS decóder, ezért ha olyan letöltött, vagy DVD, Blu Ray filmet nézel külső hangrendszer nélkül, ami DTS hangsávos, akkor azoknál a TV néma lesz.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Alkoholista nevelde
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Dali oberon 5 hangfalpár, dió színben
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest