Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Galahed
senior tag
válasz
Snoop27 #36376 üzenetére
Csatlakozom hozzátok, arra a napi max 1 órára míg el nem alszom, tökéletes lesz a telekomos sony részletre. Nem beszélve arról, hogy az legalább (Bravia sorozat) támogatva van a nekem kellő android appok esetén (stream szolgáltatások).
Minél többet olvasom a fórumot annál jobb és jobb készülékeket találok, ó ez csak 20-al drágább, de akkor arra még teszek 50et és akkor egy árnyalattal jobb lesz a fekete felhő a fekete háttér elött... aztán jobbról előz az OLED stb...szóval elég volt.
Köszönöm szépen a sok (tényleg okos, segítő szándékú) hozzászólást, elköszönök a topiktól és veszek egy Sony 65-ös Braviat. (persze ha ma nyerek a skandináv lottón akkor még benézek) Viszlát, és kösz a halakat!
-
bacskait
tag
válasz
bacskait #36304 üzenetére
Tegnap elhoztam az LG OLED55B8PLA-t (5 évre biztosítással együtt).
Eddig nagyon tetszik. A képe, a menüje, a távirányítója is. Még nem találtam meg azt, ami nem tetszik. Idővel kijön majd az is, csak egy este nem volt elég rá. valószínűleg a szép kép elvitte még a figyelmet. :-)
Később majd beszámolok a tapasztalatokról.
Köszönöm mindenkinek aki segített a döntésemben vagy közvetlenül vagy a korábbi hozzászólásaival. (pl. OPiiPO, sakal83, Tyler Durden, AL) -
Snoop27
őstag
Tudd meg, hogy pont így vagyok ezzel én is. Hónapok óta nézem és keresem melyik lenne a legjobb ár/érték arányú TV, Sony legyen vagy Samsung, QLED vagy mégis inkább OLED. Egy idő után már tele az ember hócipője s rájön, hogy nagy valószínűséggel ki sem fogja használni, mert legtöbbet sz@r TV adás fog menni rajta, annak meg majdnem mindegy min fut (kis tulzással). Néha oda jutok, hogy megveszem az elsőt ami megtetszik és kalap, de ez kb fél órát tart s utána újra elkezdek teszteket és tapasztalatokat olvasni, szóval egy ördögi kör az egész.
Perpill. Sony a befutó nálam.
-
obre
csendes tag
Hasonlo problemakkal szembesultem en is. Nem ertek kulonosebben a tevekhez, az elmult hetekben igyekeztem osszeszedni a technikai tudast a netrol, forumokrol, innen, teszteket nezegettem ha talaltam a konkret tipusrol de mikor nezem ezt a 150 ezer arkategoriat a boltban nem tudok kulonbseget tenni a keszulekek kozott, nezem oket mint hal a szatyorban :) meg a VA panelt sem erzem oldalrol masnak mint az IPS-t. Persze benne van amit te is irsz, nem tudod hogyan vannak beallitva, hogy a bolti szar anyag megy rajta es/vagy a promo anyag, olyanok a fenyviszonyok amilyenek plusz ha kerdezel gyokerek a MediaMarkt eladok (egyedul a Sony kozponti szalonban ereztem magam embernek, ott komolyan foglalkoztak velem es elmagyaraztak dolgokat, lehet nem veletlen a Sony a szimpi nekem...)
Ugyhogy kezdek a fele hajlani h megveszem ami a legszimpatikusabb aztan viszont latasra, amugy is egy semmirekello 32-es HD ready TV lenne levaltva, azutan meg egy Orion Full HD is csillagrombolo lenne en meg itt tokolok direct vs edge ledeken :D
Jah meg egy halk gondolat, azert frusztralo ez mert inkabb PC-s korokben mozgok es ott ha pl van egy videokartya, proci siman utana megyek a neten es osszehasonlitom, mindent megtudok rola, de ez a TV tema nem ilyen, mar latom :)
-
Peter_
tag
Sziasztok!
43 colos tv vásárlása előtt érdeklődnék, hogy erről a modellről mi a véleményetek?
Samsung QE43Q60RA
Kb. 190000 Ft-ba kerül, esetleg más jobban megérné ennyiért?
Felhasználás: tv nézés, androidos boxról film nézés.
Főként szemből lenne nézve.
Esetleg ha nagyon mellé lőnénk vele mit ajánlanátok 43 colos méretben? -
tutis
őstag
Hát én most elmentem tv-t összehasonlítani, alsó kategória, LG vs Samsung (Um7100 vs RU7102)
ugyanaz a tv adás ment rajta, elvileg hd de kb szart se ért a képanyagNa mondom akkor értékelem a szart. IPS vs VA, direct led VS edge led. Hát igazából nem tudnám megmondani melyik a jobb vagy a szarabb.. Néztem én oldalról, szemből, közelről, távolról, egy sima tv adás mindegy min megy
Szinekben szerintem Samsung már túlszaturált, de van akinek ez jön be. Talán a Samsungnál mintha több részletet láttam (arcon ráncok stb) de ez is olyan elenyésző mint a hangyafasz. Igazából szerintem alsó kategóriában nem várhatunk csodát, akár ips akár VA panel, kb ugyanazt tudja.
Ráadásul mivel nem tudom melyik tv milyen beállításon ment, így kb semmi hasznos infót nem tudtam meg félóra nézelődés utánNéztem teszteket is a két tv-ről neten, hát ott se lehet eldönteni melyik a jobb.
-
LSiki
tag
Sziasztok.
40-es méretben keresnék PC-vel játékra(FullHD), esetleg youtube, hbogo képes tv-ét. Az se baj ha PVR funkciója is van(néha azért veszek fel TV-ből is műsort, ez úgy veszem észre az android tv-knél ez tabu).
TESLA, SHARP, TCL, HITACHI vélemény?
A 100K értékhatárt nem igazán szeretném még csak súrolni sem.
Tapasztalat van-e azzal kapcsolatban hogy 4K tv-én leskálázva FullHD-re (PC játék) milyen a kép?
Hitachi 40HE4002
Samsung UE40NU7122KXXH (4K)
SONY KDL40WE665BAEP (tudom, tudom árban ellentmondtam önmagamnak)
TCL 40ES560 (nincs PVR)
Ezekkel szemeztem eddig.
Előre is köszönöm a tippeket : LSiki -
Khelben
nagyúr
Sziasztok, telekomtól szeretnék venni egy 65-ös tv-t olcsón. Egy edzőterem féleségben lenne elhelyezve, 99%-ban 720p-s film és 1080p-s youtube menne rajta. A képminőség igazából nem elsődleges szempont, inkább a fényerő és az ár a fontos (világos helyiség). Ha lenne rajta normális youtube kliens vagy telefon képét tudná fogadni, az jó lenne. Illetve ha hálózaton keresztül le tudna játszani anyagokat egy nasról (mkv). De ha ezeket nem tudja, akkor megoldom egy raspberry pi-vel. Amik szóba jöhetnek:
SONY KD65XG8196 4K HDR ANDROID TV
SAMSUNG UE65RU7402 4K UHD SMART LED TV
LG 65UM7450PLA SMART ULTRA HD 4K TV
SAMSUNG UE65RU7102 4K UHD SMART LED TV
LG 65UM7100PLA SMART UHD 4K TVElkezdek majd olvasni visszafelé a topicban, csak hátha egyből van ezekből olyan, ami kimagaslik és akkor nem kell magam beleásnom meg excel táblázatokat gyártanom az összehasonlításra
-
AL
addikt
válasz
Huntszy #36347 üzenetére
Szia ! Minden készülék más képet ad, ezért érdemes összehasonlítanod néhány készüléket.
Lényeges, hogy ugyanazt a magaddal vitt mintafilmet nézzed meg mindegyiken, akkor látod a kijelzők közötti különbségeket. Itt olvashatsz a kijelzőkről . Lényeges, hogy milyen panelt választasz . A Tied 50 Hz, VA és direct led. Itt láthatsz néhányat hasonló méretben. A 100 Hz - eseknek jobb a mozgásmegjelenítése ( az LG és a Panasonic csak 50 Hz ) . Itt láthatod az adataikat : [link] [link] A hosszútávra történő tervezés miatt bármelyiket veszed érdemes + 3 év garanciát venni hozzá. Ilyen nagy méretben még láthatóbbak a bevilágítási ( edge : felhősödés, Direct : sávosodás ) hibák és ha nem megfelelő a készülék, akkor elég szemcsés is ( mindez a nézési körülményektől és beállításoktól is függ ). Üdv. -
AL
addikt
válasz
Permet Elek #36365 üzenetére
Szia ! Ahogy előttem is írták az LG csak 50 - 60 Hz. Tudtommal 43 - as méretben csak a Sony csinál 100 Hz - es tévét, de jelenleg jóval drágább. Talán a Glamour napokon olcsóbb lesz.
43XG8396
Ezen az oldalon ellenőrizni tudod, hogy melyik ? Hz és milyen panel.
A tavalyi Sony 43XF8505, 8577, 8596 szintén 100 Hz, de az is drágább.
Sokszor a 49 - es méretet olcsóbban megkapod, de a Sonynál VA paneles. Üdv. -
Huntszy
tag
válasz
Permet Elek #36365 üzenetére
IPS úgy tűnik.
[link] -
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Érdemes beruházni egy LG 43UM7600PLB-be? Ez ips paneles? Valyon tényleg tudja a 100Hz-et amit ráhazudnak? Válaszokat előre is köszönöm.
-
tutis
őstag
válasz
Victoryus94 #36361 üzenetére
Frissítéshez még hozzácsatolom hogy néztem a tavalyi LG tv-ket, Webos 4.0-val írják. Az ideieket webos 4.5-el. Van információ le lehet-e frissíteni ezeket, mennyire körülményes stb? Na ilyen összefoglaló is jó lenne, azaz az topikösszefoglalóban erre is ki kellene térni, tapasztalatok alapján.
-
Galahed
senior tag
Sajnos pl az Eurosport Player (az Olimpia, Tour the France stb) amit én szeretnék használni,nem fut minden eszközön, még az Android eszközöket is megválogatja.(lásd nem fut minden Android TV-n vagy Set top boxon, hiába android.) TV- közül pl csak Bravia - android, vagy a Samsung Tizen op. rendszerét támogatja. Hiába szeretnék LG TV-t venni sajna nem fut rajta., jó pár éve visszavonták a támogatott eszközök közül... / Persze minden TV-hez lehet találni okosítót, valami hardvert stb amin megy, de itt most ugye nem ez a kérdés.../
Az ES Player csak egy példa, de pont igy lehet más appokkal is...
-
Victoryus94
őstag
Ha laggol is valami, inkább az adott hardver okozza, egy drágább modellben lehet.
A tartalomszolgáltatóknak az az érdekük, hogy mindenkihez eljusson az ő szolgáltatásuk, nem érdekük kihagyni a buliból pl a Samsung usereket, mert azzal a konkureniájuk erősítik.
Ettől függetlenül hasznos lehetne egy olyan összehasonlító teszt, ahol fel van sorolja milyen appok érhetők el A platformon, és mi az előnye a B-nek ezzel szemben...
+ akinek van 2-3-4 éves TV-je jelezhetnl az adott platform mennyire frissül az adott eszközön, (ill előnyére teszi-e) stb.
Ez pl szerintem egy google form-al lenne kivitelezhető (megosztani az egyéb TV-s topikokban is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AliExpress tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest