- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Brandynew #28199 üzenetére
Legalább hülyeséget ne írj, nem kell így kinéznie, jól is néznénk ki ha ez lenne az elfogadott. a laptopod képernyője meg a borzalom kategória, ezt elbírod viselni? Nálam ez a pénvisszafizetés opcióval egyenlő.
Ilyen egy jó IPS paneles EDGE LED-es TV.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Tudja valaki aki látott élőben hogy Sony TV-k esetében XF90 vagy XF85 a jobb alternatíva? 75" vagy 85" a céltermék. Eddigi Braviam-mal elégedett voltam.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
blakey
titán
válasz Brandynew #28205 üzenetére
Akkor ideje ismerkednek az eszközökkel, én láttam és van olyan (rendelkezem is eggyel). A bevilágítás meg panltípustól független. Brutál hibás tud lenni egy VA is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Brandynew
őstag
-
blakey
titán
válasz Brandynew #28208 üzenetére
De, ez hiba, hidd el, 30 LCD/plazma után mondom ezt. Ilyen IPS/VA paneles LCD-im soha nem voltak. Azért ekkora szerencse nem feltétlenül kell, persze valami lejáratásához tökéletes ha ilyeneket írunk. Régen Samsung LCD-k felhősödő képeivel rémizgették a vásárlókat, főleg LG, Sony tulajok, persze azt elhallgatták, hogy náluk is előfordulhat hasonló eset. Szóval ne hidd azt, hogy az ennyire rosszat is el kell fogadni, mert nagyon nem.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Crucio
aktív tag
válasz Brandynew #28208 üzenetére
Nem hinném, hogy ez "by design" ilyen lenne, de hogy rohadt zavaró, az biztos. Egyébként a kép a panel többi részénél kifejezetten szép szerintem, viszonylag egyenletes az eloszlása a világításnak, szürke képpel ellenőrizve például egyáltalán nem foltos (még alul sem látszódik az a szar), feketénél is egyenletesen fekete, nincsenek csíkok, maszatok, felhősödések, de ezt azért nem akarom elfogadni. Értem én, hogy nem a legdrágább tévé, alsó kategóriás, ennek tudatában vásároltam meg, nem szeretnék többet kiadni érte, de van egy 6 éves hd ready Samsung tévé is, a már említett LG IPS monitor, és egyiknél sem jelentkezik.
-
Crucio
aktív tag
válasz Brandynew #28211 üzenetére
Eredetileg ugye azért írtam ki, mert van három kérdésem, amik még mindig állnak: szóval ha valakinek van tanácsa, érdemes-e ugyanerre cseréltetni, vagy másra, hasonló áron, vagy kérjem vissza a pénzem, mert ebben az árban csak ganaj tévét lehet venni, akkor szívesen veszem a segítségét.
-
gyulank
addikt
válasz corebonts #28188 üzenetére
Válaszidő, egy adat amit TV-knél nem találok. Nem input lag. Azt se találni, de a válaszidő nem input lag. Ha én kijelzőként akarom használni, márpedig elég nagy esély van rá, mert köthetek rá STB-ot, játékot, számítógépet, szeretném tudni azokat az adatokat amiket egy monitor adatlapján megtalálok. A válaszidő elég fontos infó, amit nem találok tévéknél.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
junior19
senior tag
-
Bianconeri
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi vásárlás előtt ill. néhány kérdés.
Online stream-et és filmet néznék. Ezt néztem ki:
[link]Kérdésem:
Ha telefonról(S8) akarok tartalmat tükrözni Smart View-val az menni fog és jár minőségvesztéssel? Azt írja, hogy nincs Wifi-Miracast funkciója. Ez kell hozzá?köszi.
-
corebonts
csendes tag
válasz Bianconeri #28216 üzenetére
A TV-nek kell legyen, múltkor vagy erre vagy az eggyel gyengébbre castoltam Auchanban. Bár a minősége konkrétan f*s volt (főleg ugye ilyen nagyban). A SmartView nem tudom viszont hogy Miracastot használ-e.
-
pinnacle
nagyúr
válasz junior11 #28191 üzenetére
Igen ez IPS Aplha. G20 is az, L20 már nem. Nem is értem, hogy egy ilyen jó panel gyártását, miért hagyták abba. Gondolom drága volt. Lehet úgy fogok járni, mint sakal83 kolléga.
Davee. szerintem nekem ennél világosabb volt. Próbáltam zársebesség állítással azt elérni, amit látok.
Geza26 én is bízom benne, mert utána már csak az oled marad.
blakey ez milyen TV? VA-val nem volt ilyen fekete. Megnéznéd milyen videóval? Fotó itt is sötétebb volt.
junior19 Direkt ledes Panasonicnál, Háttérvilágítás, Fényerő is van. Más direkt ledes TV-k nem ilyenek?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #28218 üzenetére
LG 49SJ810V
Minden TV-nél van háttérvilágítás állítás és fényerő állítás is, a Sony átnevezte és részben igaza van a megnevezésben de minden LCD-n van ilyen opció.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #28220 üzenetére
De van, ezt írom, a Brightness (Fényerő) az a Sonynál a háttérvilágítás elnevezése egy ideje, a Black Level meg a megszokott fényerő. Remélem érthető.
-
ekkold
őstag
válasz Bianconeri #28216 üzenetére
DivX, XviD, AVI nem megy vele. Smartview nem kompatiblis vele. Helyette SmartThings van, ami felhő alapú és internet is kell hozzá...
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
blakey
titán
válasz pinnacle #28223 üzenetére
Csak jól kell beállítani, semmilyen "csodapanel" nincs benne. Sokan utálják a kalibrált képet, én szeretem és sötét helyiségre van beállítva.
-
blakey
titán
válasz pinnacle #28223 üzenetére
Megnézed majd a fekete videóval, hogy milyen? - Gondolom sejted a választ. Tökéletes OLED szintű a fekete hiszen lekapcsolja a ledeket.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pinnacle #28226 üzenetére
Ha nincs semmilyen tartalom a képen és egyszínű fekete akkor lekapcsolja mindegy, hogy kép vagy film, ha van rajta bármi, egy fehér vonal is elég akkor nem kapcsolja le, nincs bekapcsolva a Local Dimming semmi, olyan amilyen azon képen látható, az is látható, hogy nem olyan fekete mint kéne, de ez egy IPS és annak kiváló.
-
Linda1
aktív tag
LED Smart Ultra HD 4K, 123cm, SHARP LC-49CUG8052E
Erről vélemény? Ár 135 ezer.
Jobb, mint a 108 cm-s LG-k? Még mindig nem tudunk dönteni, azt mondtátok a mostani TV-k sz@rok. De valami kellene. Ez a max. limit.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Linda1 #28231 üzenetére
LG-ből itt a topicban inkább csak az oled tévéket ajánlják, mert az lcd-k átverős 4k tévék, ezenkívül a noname tévéket sem nagyon ajánlgatja senki, sharp is az már. Marad a samsung, sony, panasonic lcd tévében
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
johnnie94
csendes tag
Sziasztok!
Egy terjedelmesebb hozzászólás lesz, nem feltétlenül vág a témába, de segítséget vagy átirányítást elfogadnék.
Tv rendelés az edigitaltól, hétfőn házhoz jött, fater átvette a futártól, kívülről előtte megszemlélte a dobozt, mert erre előzetesen kértem. Este tv kibont, összerak, izzít, és rácsodálkozok a tenyérnyi pixel összefolyásra közel az egyik sarkához a tv-nek. A kijelzőn gombostűfej méretű felületi sérülés, kikapcsolva alig észrevehető. Fénykép készítés, szétszed, visszacsomagol, ügyfélszolgálatnak azonnal email.
Hétfő óta társalgunk, hogy miért nem a kézbesítő jelenlétében bontottam ki és ellenőriztem a csomagot. Ami ugye életszerű, hogy szólok a futárnak, hogy bocsi , de keress a közelben parkolóhelyet, mert előttem szabálytalanul parkolsz és gyere be, a ház legtávolabbi pontjába, mert egy 49 colos tv-t csak ott tudok kicsomagolni és nézd végig. Illetve a cipőd vedd le a bejáratnál.
És a sérülést szerintem ha kibontom a tv-t, akkor sem veszem észre. Beüzemelést meg a futár pluszba nem hiszem, hogy megvárt volna, ha vele bontom ki a csomagot is. Ez a procedúra egyáltalán életszerű vagy csak jogászok alkottak valamit?
Az edigital továbbra is jegyzőkönyv hiányában engem tart felelősnek, holott a készüléket én így kaptam házhoz.
Mit tehetek? Valószínűleg kormányablkaknál fogyasztóvédelmi bejelentést teszek, illetve békéltető testületi eljárást indítok a járási hivatalnál.
Előre is köszönöm és bocsánat az offért."Egy mérés nem mérés!" - mondta a szaki, majd újra megfogta a fázist
-
Bömb
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlással kapcsolatban kérnék tőletek tanácsot:
- full HD felbontásnál nincs szükség nagyobbra
- maximum 93cm széles készülék helyezhető el (ezért szűkítettem a 40"-ra)
- smart funkciók kellenek (DLNA, youtube) - akadozás, stb kizáró ok
- max 100 - 150e-között, indokolt esetben lehet nagyobb a büdzsé
- hang nem elsődleges, de a rossz kizáró ok (önmagában lesz használva)
- LG, Samsung preferált (már van), de nem kizáró ok (Panasonic, Sony, Sharp volt még képben)Eddig erre futottam rá:
Sharp AQUOS LC-40CFG6452E
tetszett a reddot és a harman kardon, a többi paraméter megfelelőui.: A témaösszefoglaló üres FF és chrome alatt is
Köszönettel:
Balázs -
StLui
veterán
válasz Linda1 #28233 üzenetére
ne értsd úgy, minden (nagy) márkának vannak jó típusai, LG-nél mostanság pont csak az oled az ajánlott.. általában, de van aki szereti az oprendszer miatt (okos része miatt), és nem érdekli hogy elvoleg "kamu" 4K
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
tenonius
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek véleményt kérni! Igazából semmi bajom a képminőségével a mostani tévémnek sem, csak vagy 10 éves és neten néznénk azért vele pár sorozatot, de itt mire beírok rajta valamit, megőszülök! (Samsung UE40ES6100)
Igazából amire használni szeretném, az online film nézés, tartalmak megosztása gépről...
Filmnézés a hobbim, van egy hangprojektorom is hozzá LG LAS550H
Ezekhez a típusokhoz tudnék hozzájutni:
SAMSUNG 49Q6FN
SAMSUNG QE55Q6F
LG 65UK6300MLB
LG 55UK6950PLB
LG 60UJ634V 4KGondolom monitorként mondjuk Battlefield V-höz egyisket sem ajánljátok!
Várom véleményeiteket!
Köszönöm előre is!Üdv. András
-
Linda1
aktív tag
Értem. Akkor ezeket találtam, amiknek meg elfogadható az áruk. Van 4k is, meg nem is közöttük.
Sony KD 43XE80775 - 142 ezer
Sony KD 43XF7077S - 148500
Sony KD 43F7005B - 148500
Sony KDL 40WE660B - 115000
Sony KDL 43RF455B - 100000
Utolsó kettő, nem 4k.
Panasonic:
Tx 43FX620- 148500
TX 40ES400E -100000
TX 49FX550E - 128500
Ebből is utolsó kettő nem 4k-s.
Úgy látom Sonynál van most nagyobb akció.[ Szerkesztve ]
-
szoist
újonc
Hali!
Tv vásárlás előtt állok. Olvasgattam a fórumot sok jó és érdekes infót kaptam és szépen kezd kirajzolódni, hogy milyen tv lesz. Márkában a Sony-t nézegetem mert most is az van illetve az egész család Sony-t használ. A másik ami még szóba jöhet az a Samsung igaz ezeket a tv-ket nem ismerem.
A keret 250-300 de inkább 250-hez közelebbi ár lenne az ideális. Méretben a 43" az ami biztosan befér. És itt jön az első kérdésem a 49" tv passzentosan férne csak be mert pont 110 cm a hely. Az a kérdésem, hogy van -e valami hátránya a tvnek ha épphogy befér a helyére hátrafelé van hely illetve felfelé csak éppen a két bútor darab között van kis hely. A tv film nézésre, netezésre (youtobe, filmek), lenne leginkább használva. Szemből néznénk így a VA panel az ami elsődleges. Így melyik lenne a jó választás? Illetve egy olyan kérdés az új szériájú tv-k jövőre mikor jönnek? Érdemes lenne inkább várni rájuk egy fél évet vagy nem lesz akkora előre lépés az ideiekhez képest?
Bocs hogy hosszú lett -
StLui
veterán
válasz Linda1 #28242 üzenetére
és az se full HD, hanem csak "sima" HD ha jól tudom, tehát 720p, nem pedig 1080p, de ezek jól skáláznak általában. Én tévét nem ajánlok, ehhez kevés vagyok, csak egy éve nézelődök lassan.
-
StLui
veterán
válasz Linda1 #28244 üzenetére
legfőbb dolog a garancia hossza legyen, amúgy szerintem legtöbb ember semmit nem élvez a drágább tévé adta előnyökből, mert nem látja, vagy nem érdekli. Ilyen a sokat emlegetett feketeszint is, most is volt aki szerint adott tévén botrányos, másik szerint teljesen rendben van....stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest