- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MRJOOOOOO
csendes tag
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam a téma összefoglaló nem nyilik le
-
mjani1172
addikt
válasz
Móncsa #25293 üzenetére
Amit találtam róla az 2 ember visszajelzése (emag) nekik tetszett.
Komoly tesztet én nem találtam a Sony-ról, sajnos.
Én már nem szeretnék várni,szvsz jövőre még kevesebb ilyen lesz, kihal a 60", de még nem vettem át, bármi megtörténhet.
Igen, igaz de ha 55 -ös és jobb minőségű az ugyanennyi vagy drágább,(annyit nem szánok rá), gyengébbet meg minek vennék. -
doc
nagyúr
válasz
mjani1172 #25291 üzenetére
en multkor eljatszottam MM-ben a kirakott Q6-tal es NU8000-rel, mindkettot 'termeszetes' modra allitva, nem lattam olyan nagy kulonbseget (igaz, nem ugyanaz a demo van rajtuk sajnos), mindketto nagyon szep
'film' modban viszont latvanyosan mas a kep, sokkal 'elmosottabb', nem tudom otthon melyik mennyire lenne jo (a jelenlegi Samu F6400-at custom film modban hasznalom, nekem tetszik)
-
mjani1172
addikt
válasz
bajnokpityu #25285 üzenetére
+dantre
Én nem vagyok a témában járatos,utánaolvasgattam de mindenki mindent fikáz,az oled beég,a qled gagyi drága és túlszaturált, az ips ócska , a va még ócskább, de filmhez jobb.Nincs egyértelmű győztes.
A boltban meg sok tv olyan rikitó képet ad, nekem az sem tetszik.
Mindegy, ma megrendeltem online, megnézegettem az adatokat, nem láttam olyan nagy különbséget,hogy a másik jobb lenne vagy sem,úgyis csak otthon jön ki hogy tetszik -e.
60-as meg megszűnik, nincs választék, igazi alternatíva ebben a méretben itthon nincs. -
Andie
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a fiamnak egy kis tv-t venni a szobájába, amin 99%-ban youtube videókat nézne és játszana. Jelenleg egy kis hp laptopja van, amin éppen elfut a minecraft és a fortnite, ez a 2 kedvence. Egyelőre nincs többre igénye, úgyhogy kb 1 év múlva is jó lesz neki ez a konfig. Ennek a laptopnak a nativ felbontása 1366x768.
32''-os tv-ket nézünk (kis szoba, és közel ülne hozzá), ebből látom, hogy főleg hd ready (pont 1366x768) felbontású van, de van már néhány fullHD is.
A kérdésem az, hogy melyik lenne a praktikusabb számára? (árban nem sok különbség van, az nem dominál most).
- inkább a laptoppal megegyező felbontás, igy frankón 1:1-ben tudná nézni a képet a TV-n, de később, esetleg 1-2 év múlva egy erősebb konfig már tudná fullHD-ban, és akkor lejjebb kell venni a felbontást a gépen (ez mondjuk gond? minden játék gyorsabban fut alacsonyabb felbontásban)
- vegyem inkább most a fullHD-t, pl az LG-nek tán nagyon jó a felskálázó algoritmusa, és akkor most egy darabig 1366x768as képet néz fullHD tv-n (minimális minőségromlással), de később nem lesz gond egy erősebb gépnél?Ez a két jelölt egyébként (csomagváltás miatt nézem a telekomnál)
Philips 32PHS4132/12
LG32LJ500V -
mate543
tag
Sziasztok!
Egy kicsit emeltem (nagyon) az áron, kettő tv-t néztem meg:
Nem nagyon találtam róluk teszteket, inkább pár véleményt. Ezekről tudna mondani valaki néhány mondatot? Egy-két helyen olvastam hogy a betekintési szögük nem a legjobb, illetve a wifi-vel is vannak gondok (ezektől én mondjuk el tudok tekinteni mert szemből nézném amúgy is, a tv wifi-jét nem használnám amúgy se).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mjani1172 #25283 üzenetére
Monitor esetén a.feketén kívül mindenben jobb az én szememnek az ips. Egyszerűen nem értem tvk esetén miért az az általános álláspont h va jo ips szar.
Kalibrálva is megmarad a hidegsége, a kevesebb színárnyalata. És pl nekem.teljesen élvezetes a 3 éves 670 feketéje, persze dinamikus háttérvilágitással.
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
4K HDR játékra és 4k HDR tartalom fogyasztásra szeretnék 55ös LED TV-t venni. Jelenleg 2 modellt szemeltem ki, az egyik Sony 55XF90 széria a másik pedig a Samsung 55Q7FN. A tesztek és összehasonlítások alapján nem tudom eldönteni melyik modellre lenne szükségem. Filmek terén eléggé casual user vagyok, jelenleg egy Samu ES6100-am van, viszont szeretnék egy HDR-re már valóban képes TV-t vásárolni. Játék szempontjából a samu tűnik jobban a freesync miatt, de a kérdés az, hogy ez mennyire működik jól. A sony mellett a jobb minőségű kép és alacsonyabb ár szól. Jelenleg a sonyt 375ért láttam emagon, a samut pedig 420ért.
Ezek idei modellek, szerintetek várható még árcsökkenés év vége fele, vagy amit most ez emagon látok az már egy csökkentett ár?
Karácsony/Januárig tudnék várni a vásárlással, a kérdés, hogy érdemes e. Ahogy látom a sony tavalyi modellje is pont 370 körül van, tehát feltételezem mindenkori árcsökkenés nem lesz, maximum egy black friday/ karácsonyi akció/ egyéb akciós napok jöhetnek szóba.Előre is köszi a választ!
-
mjani1172
addikt
válasz
bajnokpityu #25261 üzenetére
Ezen a Sonyn rágódom én is. Elmentem tegnap hogy megvegyem, de a boltban lebeszéltek, hogy: - gyenge a processzor benne"ezért remeg a kép,
- a VA panel nagyon rossz, gyengék a szinek.
- Az android sem előny.
A srác egy lg 55sk8100 at akart rámtukmálni, nem is nézett ki rosszul,(állítása szerint 200hz a képfrissítés, és a processzor sokkal jobb benne,) de hazajöttem gondolkodni.
Az 55 ös nekem picit kicsi, 3.5 méterről néznénk. -
grigo
őstag
Kérhetnék egy kis helyreigazítást a direkt és edge led megoldásokról? Alapjában tudom melyik melyik. Az előnyök hátárnyokat kutatom most. Hogy talán az edge az felhősödhet? Ki lehet kategorikusan jelenteni, hogy ez vagy az jobb mint a másik? Eddig úgy vélem, hogy akinek nem fontos a papírvékony tévé az azt mondaná, hogy a direct led a nyerő. Jól sejtem?
-
sakal83
addikt
válasz
h1ght3chzor #25272 üzenetére
Jovo majus fele lesznek nagy akciok. Esetleg BFen.
Sony xf9005 pana 65 fx780 vagy olednel lg c8 b8 bagy qled q9fn. Mindegyik jo tv. -
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
TV vásárlási tanácsokért kopogtatok. A fórum eddigi anyagát, véleményeket olvasva, az alábbi elképzeléseim,főbb igényeim alakultak ki:
- a képminőségnek prioritása legyen,
- 55” - 4K UHD - VA panel - Direc LED - Motionflow, natív 100 Hz - felskálázás 4 k-ra,
- 1 TB-os, USB-s, külső HDD-re felvétel / lejátszás, a HDD-t a TV táplálja,
- PC monitor jelét tudja fogadni / Bluetooth csatlakozás,Tudom, hogy a fentieken kívül, még 77 szolgáltatás, tulajdonság, paraméter létezik, ha kell, ha nem kell, de ha csak a fentieket tudja a TV, és mindez beleférne a 250 – 350 000 Ft.-os ársávba, nem ragaszkodva a felső határhoz, elégedett lennék.
Előre is köszönettel, ehhez kérek javaslatokat, tanácsot.
-
Begi
senior tag
Ezeket a FHDs teveket talaltam.
Sony KDL49WE660BAEP
Samsung UE55M5502A
LG 49 LK6100PLBLehet hogy 4k-s TV-t kellene keresnem?
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok. Amire (úgy vélem) szükségem van az egy Smart Tv Wifi Direct-tel és 4K UHD felbontással. A méret ~ 44- 52" (+ nem tudom lényeg- e, de UPC-s Horizon mediaboxról megy majd az adás)
Szerintetek ki volna a legmegfelelőbb a pozíció betöltésére? Én egy Samsung 49NU7102-vel szemezgetek most 150 körüli áron.
Köszönettel:
-
maskeau
csendes tag
Sziasztok,
milyen smart led tv-t vesz ma az ember 130 ezer körül, semmi extra tudás, alapvetően tévézéshez, + egy kis youtube, de nagyon jó képpel?
101 cm
Full HD
tükrözésNem baj, ha nem a legfrissebb modell. Lszi típusokat mondjatok, amiket megvennétek és amikre rá tudok keresni .
Köszi.
mazsi
-
AL
addikt
válasz
Mr. Erikszon #25256 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a tévék adatait : [link]
Itt látható néhány vélemény a készülékekről és egy árdiagram, hogy az árnál is tudjál kalkulálni.
[link]
[link]
Mint látod nem egyforma tulajdonságokkal rendelkeznek ( FHD , 4K , stb. )
Vásárlás előtt érdemes megnézni a sérülésmentességet, a papírokat ( garancialevél, számla, stb ) , a pixelhibán kívül bekapcsoláskor - működés közben érdemes megnézni a bevilágítási hibákat is.
Ahogy látom mindkettő 2015 - ös kiadású és még jelenleg is lehet kapni. Azt nem tudom megmondani, hogy játékra melyik alkalmasabb, de ha a PS4 4K jelet is továbbít, akkor a Philips alkalmasabb hozzá, de érdemes kipróbálni velük . Egy jóminőségű HDMI kábelre szükséged lesz ( ezt üzem közben ne dugiszáljad ( csak áramtalanítva ), mert tönkreteheti a gépeket.
Üdv. -
h1ght3chzor
őstag
OLED TV-kben mi a fő különbség? Nagyjából ahogy nézem 65" LED TV árán kapnék egy 55"-os OLED TV-t. Illetve érdemesebb inkább QLED-et venni? Nagyon nem SOS a vásárlás, jövő tavasszal is ráérek, esetleg van olyan időszak amikor nagyon nagy akciók vannak?
-
AL
addikt
válasz
bajnokpityu #25261 üzenetére
Szia ! Ennél jobbat 60 - as méretben szerintem nem kapsz. [link] Üdv.
-
csukas11
csendes tag
Igen, először engem is megtévesztett, de már az a leírás is, ami az oldalukon van erről gyanússá tette a dolgot. A részleteket elolvasva meg már egyértelmű, hogy nem ez a helyzet.
Nagyságrendileg egyébként most is annyira jön ki. Mármint ~16k az 5 év garancia. Viszont itt már szerintem megéri azt a +1300 Ft-ot, hogy biztosítva is legyen. -
csukas11
csendes tag
Jó-jó, de egy mosógép azért kevésbé sérülékeny, lássuk be.
Azt én sem félteném annyira, mint egy akkora TVt, amit manapság árulnak.
Viszont valószínűleg akkor üzletbe fogom rendelni, és meg fogom őket kérni, hogy ellenőrizzük le együtt a sérülésmentességét. Ha nem hajlandók rá, maximum nem hozom el. -
grigo
őstag
válasz
csukas11 #25266 üzenetére
Ez érdekes akkor, mert nekem logikailag úgy jönne át hogy a 3 év extra garancia, az az alap garancián felüli extra. Hiszen ami jár az miért lenne extra. De ezek szerint te utánanéztél és én néztem be. Azért utánajárok. Anno 2014-ben vettem egy LG tv-t és ott valami 20 ezret fizettem szerintem pluszba és úgy emlékszem, hogy 5 év lett végül a garancia.
Utánanézek ennek, köszi, hogy írtad, mert így legalább utána olvasok. -
doc
nagyúr
Nyilvan nem azt kell levideozni ahogy atveszed a sertetlen csomagot
Hanem a kibontas folyamatat, egesz odaig, amig egyertelmuen nem lathato hogy a beltartalom sertetlen-e.Egyebkent ha mar Euronics: nemreg vettem ott mosogepet. Teljesen becsomagolva, foliazva adtak ki. Szerintem hulyet is kaptak volna ha nekiallok szetbontani a parkoloban, megnezni hogy minden rendben van-e. Utana meg en, hogy hogyan fogom ezt hazavinni rendes csomagolas nelkul
-
csukas11
csendes tag
Köszi, hoyg megosztottad a tapasztalatod!
Ajánlom olvasd el az extra garancia/védelem feltételeit. Én úgy értelmeztem, hogy a gari és a baleseti biztosítás is rögtön vásárláskor indul, ergo egy 24 hónapos gari mellé a 3 év extra garancia csak +1 évet jelent. Az első két évben a gyártó gari él, utána a biztosító vállalja a garanciális javíttatás költségeit. A baleseti biztosítás a gyártói gari ideje alatt is érvényes. Ha az extra védelmet választod, ahhoz jár az extra garancia is. -
AL
addikt
válasz
silboy #25246 üzenetére
Szia . Tudtommal a nativ 100 Hz jelentése : A képfrissítéssel kapcsolatos . A megjelenített képkockák számát növeli az elektronika, két képkocka közé betesz újabbat, ezért szebbnek és élesebbnek látjuk a képet.
A mozgásnál jelölt 60 és 120 Hz - ről katalógusokban, reklámokban biztos láttál már képeket. Ezt szokták a tenisz, vagy a focilabdával ábrázolni . 60Hz - nél csíkot húz magamögött a labda. Mostanában nem láttam ilyen durva hibákat, régen jellemző volt. Üdv.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Milyen TV-t tudnatok ajanlnai max. 160e HUF-ig foleg sport csatorna nezesre (UPC), neha filmezesre. Nem kell bele semmi okossag, aposomeknak lesz es nem igazan rajonganak a technikaert.
Elore is koszi!
P
-
grigo
őstag
Ugyanakkor nekem az Euronicsnál volt olyan problémám, hogy a doboz sértetlen volt azonban a káva alá a gyártás során valami kis kosz vagy nem tudom mi bekerülhetett ezáltal felpúposodott egy kicsit és kicsomagolás után amikor vettem ki elpattant de olyan furcsa módon, hogy kifolyt a kristály vagy ami benne van ellenben maga az "üveg" nem repedt, nem tört, tehát kívülről teljesen ép volt minden. Visszavittük és az Euronicsban kicserélték, mondjuk a főnök kegyetlenül lebaszta azt aki kiadta a tévét anélkül hogy kibontottuk volna.
A másik kérdés, rendelek valamit, levideózom az átvételt és teljesen ép a csomagolás de ha bent mégis sérült akkor kvázi azt erősíted meg, hogy te tetted tönkre nem
Még ha valakinek van tapasztalata az Euronics féle extra garancia/védelem közül melyiket szoktátok választani? A védelemben benne van a plusz gari is vagy az csak ilyen baleseti dolog? Szoktak ezzel kiskapuzni, hogy ha bármi történik akkor kihátrálnak belőle?
-
-
bajnokpityu
félisten
60collos led tvt vennénk.. Megfizethető oled nálam nem.játszik, maradok lcd nél.
Mivel szinte megszűnik ez a méret, még egy jó vételt vennénk utolsó pillanatban. 340ért már van triluminos sony, eddig 47lb670 ünk volt. Az 100hzes volt, helyi világítással, már használható os el magic remoteval, 2.1es hanggal.Monitoroknál én jobb szerettem philips 4k esetén az ipst, mint a va-t.
-
csukas11
csendes tag
doc, köszi a választ! Ez már csak azért is szomorú, mert a bolt ezt vállalja. De akkor lehet inkább egy közeli boltba rendelem meg, és hozom haza én magam. A boltban gondolom csak meg lehet vizsgálni a készülék épségét?!
-
doc
nagyúr
válasz
csukas11 #25255 üzenetére
Egy futar sem fogja megvarni hogy te tv-t csomagolj. Ami egyreszt teljesen realis elvaras lenne, hiszen hogy bizonyitod be hogy te torotten vetted ki a dobozbol ha nincs ra tanud (legyen, ha mas nem, egy telefonnal keszitett video), masreszt viszont ha csak minden tizedik csomagnal megvarjaa a bontogatast, masnap reggelre sem er haza...
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, használtan vennék TV-t mik azok a dolgok amikre ilyenkor oda kell figyelni?
Értelem szerűen gondolom pixelhibák.
Két TV között gondolkodom az egyik egy LG 43LF510V a másik pedig egy Philips 43puh4900/88. Ismerőstől venném, ha a két tv ugyan olyan árban van melyiket válasszam inkább? Főleg ps3/ps4-ezni fogok rajta. -
csukas11
csendes tag
Sziasztok!
Aki rendelt már Euronics-től futárral, meg tudná mondani, hogy tényleg ki lehet/kell csomagolni a futár jelenlétében a dobozolást? Az ÁSZF-ük legalább is ezt írja. Érdekelne személyes tapasztalat ezzel kapcsolatban.
Köszi!
-
imisrac
újonc
Sziasztok,
TV szeretnék venni a következő paraméterekkel: elsősorban 40' és 50' közötti képátmérő, 4K, okos TV. Elsősorban TV/Film/Sorozat nézésre szeretném használni, elvétve PC-re kötve játékra. Bár a szoba világos, de tekintve, hogy napközben nem otthon vagyok, ezért esti órákban, tehát sötétben szeretném ha jó képe lenne. Keret 200-300 eFt. Mindemellett persze egy jó minőségű, strapabíró készüléket keresek.
A topicot olvasgatom egy ideje. Ha jól sejtem, akkor elsősorban VA panel, és Samsung, LG vagy Sony.
Mit javasoltok? Akár konkrét típus erre a célra?
Köszönöm
-
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Költözés miatt cserére érik a régi Samsung UE46F6500 TV-m. Eddig úgy voltam vele, hogy ha lesz lehetőségem, akkor egy LG 65B7V TV-t fogok venni, viszont a nappalinak az adottságai sajnos nem biztos, hogy megfelelnek a TV-nek, mert túl világos. Konkrétan a TV-vel szemben szinte csak ablakok vannak és fák szűrik a fényt. Néztem képeket és véleményeket, de az OLED TV-knél eléggé ajánlatos a sötét szoba, mert nagyon tükröződnek.
Most viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyik márka, esetleg típus felé induljuk meg, hogy világos szobában is tudjunk aránylag élvezni a TV nézését. Ami szempont:
- Méret: 65"
- 4K, HDR és Dolby Vision támogatás
- Használat: PC / PS4 játék + filmnézés (van média lejátszó/erősítő)
- Keret max: 650k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest