Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
Pro tip, amit te routernek hívsz, az egy router és egy switch egybeépítve (no meg persze egy AP is ugyebár van benne), és a dolgaidat ott te már egy 4 portos switchbe dugogatod, ami ugyanúgy 1 linken van a routerre kapcsolva. A switchek latency-ja nem számottevő, otthon észre se veszed. (De mint mondtam a routeredben is egy switch kezeli a többi portot...)
(Illetve ha már SPOF, ha minden egy eszközbe van integrálva, akkor ha annak baja lesz, akkor semmi nem fog menni. De otthonra ez nemigazán releváns.)
A második bekezdésnek semmi értelme, kevered a szezont a fazonnal. Egyrészt ezek az AP-k Dual Band-ek ami azt jelenti, hogy egyszerre mennek 2,4 és 5,2 Ghz-en.
Ha wireless az uplink is nem kábeles, akkor nem tudom pontosan hogy oszlik meg, de nem feleződik semmi az biztos. De alapjávan véve hibás elképzelés így, kábelekkel lenne normálisan megcsinálva. -
WaterWave
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
Én is így vagyok vele... mindent wifin, vagy 4-et rádugni, ami igazán fontos... pl nas, vagy popcorn hour, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vírusirtó topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX