Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
laca500 #30098 üzenetére
Nemregen volt szo az Asztali mediaplayeres topikban, hogy az ASUS lejatszok halozati kezelese mennyire gyenge, igy a routert csak emiatt lecserelni felesleges.
Lehet, hogy nalad is ehhez hasonlo problema van.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy 1043ND ruoterem van. 1 laptop, egy telefon wifin, 1 asus media player, egy xbox és egy Pc kábelesen van rákötve.
Az lenne a gondom, hogy ha a playerrel egy nagyobb bitrátájú filmet akarok lejátszani, akkor nagyon elkezd akadozni a lejátszás. Ugyanezt a filmet usb-n keresztül tökéletesen viszi. Elképzelhető, hogy a router nem bírja kiszolgálni? Érdekes, hogy a 80/25-ös diginettel a torrent max sebességen működik. Érdemes lecserélnem valami újabb routerre amivel ez a probléma orvosolható? Mit ajánlotok, melyiket érdemes megvenni? -
krealon
veterán
válasz
schulc99 #30089 üzenetére
"Az én esetemben a router 2 M magassan van az elöszobában
(3 szoba, 78m2) 4 emeletes panel 1. 2. emelet.
Egy Samsung lcd tv és 2 mobil van rajta.
A felettünk lévő lakásban is van wifi jel csak éppen gyenge és ott van használva a 2 tablet (Prestigo)."A tabletek (a fizikai korlataik miatt) meglehetosen vacak WiFi kepessegekkel rendelkeznek.
"Ha kicserélem az egyik 5 dBi antennát egy 8 dBi antennára akkor elérhetem, hogy a fenti lakásban jobb legyen a wifi jel?"
Vagy mindkettot, vagy egyiket sem. Nem fuggetlen a 2 antenna egymastol.
A 8dBi-s antenna az antennarudra meroleges sik kozelebe fokuszalja a radiohullamokat.
Ha fuggolegesen all az antenna, akkor vizszintesen novekszik a hatotav, fuggolegesen csokken.A panelhazak fodemje vasbetonbol keszul, amin a radiohullamok nem nagyon jutnak at.
elkepzelheto, hogy a masik szinten a az ablakokon keresztul a szomszed hazrol visszaverodo hullamokat fogod, ez esetben javitana a fuggolegesen allo nagyobb nyeresegu antenna, viszont nagyobb korzetben zavarnad a WiFi csatornat.
Ha e-miatt a szomszedok is nagyobb antennat tesznek fel, akkor kialakul a kaosz es senki sem WiFi-zni a zaj miatt."Ha jól értem az 5 dBi antenna szélesebb sávban, de kisebb hatókörben sugároz."
A sav kifejezest a frekvencia-tartomanyokra szokas hasznalni, szerintem te a terszog kifejezesre gondoltal, mivel a botantennak korkorosen (az antennarud korul korszimmetrikusan) sigaroznak es a korabban linkelt kep ennek a metszetet mutatja.
"Ha mind a két antennát lecserélem akkor viszont romlik a router közvetlen környezetben lévő eszközök jel erősége."
Csak azoknak az eszkozoknek romlik, amelyik kivul esik a sugarnyalabon.
"Egy antenna cseréjével elérhetem amit szeretnék?"
Valoszinuleg nem, de csak a proba adhat biztos valaszt.
"Vagy ez teljesen zsákba macska a környezeti viszonyok miatt."
A vasbeton szerkezetek miatt keves eselyed van az egy darab eszkozzel valo megvalositasra.
Egy hasonlattal elve: olyan mintha egy hangszigetelt szobafalon keresztul szeretnel tarsalogni valakivel es ehhez oriasi erositovel szerelkeznel fel. Ugyanakkor egy egyszeru walkie-talkie megoldana a dolgot.
Esetunkben a kabelezes (UTP) es egy masik AccessPoint a masik szinten lenne a walkie-talkie. -
válasz
DEJVID #30093 üzenetére
Vegyél egy sima wifi router és tedd AP/Switch módba.
-
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnél iptv van, de a modem routerének jele már alig ér el a szobába. Bőven elég lenne egy olyan minimalista cucc, amin csak egy wan csatlakozó van meg egy antenna. Létezik ilyen? Hogy kéne keressem? -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30081 üzenetére
Felraktam ezt a Merlin-féle fw-t, kíváncsi leszek (köszi a tippet).
Tetszik, hogy minden beállítás megmaradt, nem kellett újrakonfigolnom. Amúgy egy gyári beállítások visszaállítása kell ilyenkor, vagy nincs jelentősége? -
Mittu88
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30085 üzenetére
Riszpekt, köszi a választ
-
schulc99
aktív tag
válasz
krealon #30071 üzenetére
Köszi a választ.
Az én esetemben a router 2 M magassan van az elöszobában
(3 szoba, 78m2) 4 emeletes panel 1. 2. emelet.
Egy Samsung lcd tv és 2 mobil van rajta.
A felettünk lévő lakásban is van wifi jel csak éppen gyenge és ott van használva a 2 tablet (Prestigo).
Ha kicserélem az egyik 5 dBi antennát egy 8 dBi antennára akkor elérhetem, hogy a fenti lakásban jobb legyen a wifi jel?
Ha jól értem az 5 dBi antenna szélesebb sávban, de kisebb hatókörben sugároz.
A 8 dBi antennával szükebb sávban, de nagyobb hatókörben sugározna a router.
Ha mind a két antennát lecserélem akkor viszont romlik a router közvetlen környezetben lévő eszközök jel erősége.Egy antenna cseréjével elérhetem amit szeretnék?
Vagy ez teljesen zsákba macska a környezeti viszonyok miatt. -
bigrock
addikt
válasz
Gubek-Einste #30086 üzenetére
Köszönöm!
Vadul olvasom már a fórumát, hátha sikerül valamit megérteni a 3rd party firmware-k lelkivilágáról... -
-
-
válasz
Mittu88 #30073 üzenetére
Mostanság már szinte csak TP-Link-et és Asus-t szoktunk ajánlani mert a többi gyártó nem igen jeleskedik minden igényt kielégítő típus piacra dobásában.
Az általad felsorolt gyártókról:
Netgear: alsós típusa nincs, középből csak a 3500Lv2, felette 3700.
D-Link: az újabbakra elég sok a panasz
Cisco: ha Linksys-re gondolsz akkor már a Belkin tulajdonában van, a legutolsó EA szériás típusok nem sikerültek jól, nem is voltak ajánlottak
Belkin: nem ajánlott, sok baj volt és van is vele
Buffalo: nincs tapasztalat vele -
válasz
painkillerx #30068 üzenetére
Vegyél egy D-Link 360R T1E modemet és egy TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1 router-t. A modemre mehet egyből dchard fórumtárs által készített firmware.
-
-
Hát pedig szerintem is erősen ajánlott lenne megpróbálni! Bár én köztudottan Tomato párti vagyok, de ha Te nem akarsz homlokegyenest új irányt venni, akkor első körben megpróbálhatod a Merlin féle ASUS-Wrt fw-t! Csak ezt (itt) kevesebben használják, így nehezebb hozzá supportot találni! Ha belevágsz, továbbiakat inkább a topikjába írjuk, hogy ne offoljunk ezzel itt!
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30077 üzenetére
Nem, valahogy nem szimpatikusak a "házi" firmware-ek, jobban bíznék a gyáriban.
De ezek után lehet hogy kénytelen leszek ráfanyalodni, vagy adhatom el, és vehetek helyette mást... -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #30075 üzenetére
Úgy tűnik, nem rebootol (legalábbis viszonylag gyorsan visszaáll a kapcsolat). Router uptime 0-ról indul.
Legújabb gyári firmware van rajta. Digi LAN (80 Mbit), modem nélkül. -
-
Egon
nagyúr
válasz
Mittu88 #30073 üzenetére
Az a gond, hogy az én routerem még nincs egy éves, így nem igazán kóser hogy ilyeneket csinál...
Először azt hittem, a szolgáltatónál van valami gebasz, és azért dobál le, de tegnap is meg ma is pont filmet néztek a gyerekek a NAS-ról, és amikor a netről ledobott, a NAS és a médialejátszó között is megszűnt a kapcsolat, ergo a routerrel lesz valami gond...Ilyen tünetekkel még vissza se vihetem garanciás javításra/cserére, mert elhajtanak a búsba...
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég régi TP-LINK routerem és mostanában rengetegszer történik, hogy ledob a hálózatról (vezetékesről), miközben wifi van. Sőt az is előfordul, hogy az egyik hálózaton lévő gépet ledobja, a másikon van net, és a wifi is megy. Olyan is volt, hogy wifi nem ment, a többi meg fain volt.
Ergo a márkában nem bízok már nagyon, de most nagy akciók vannak (ahogy elnézem), úgyhogy érdemes lenne beruházni egybe.
Szóval a kérdésem, hogy melyik márkák az elismertek? NetGear milyen? D-Link? Cisco? Belkin? Buffalo?Üdv,
Ádámp.s.: Egon: ugyanígy vagyok a TP-Link tl-wr740n-essel.
-
Egon
nagyúr
Lassan ott tartok, hogy kivágom az Asus RT-N16-ot az ablakon.
Ajánljatok nekem egy ennél megbízhatóbb wireless router-t (n-es wifi és gigabites portok kellenek), ami nem bontja naponta a kapcsolatot, mind a wan mind a lan szekcióban... -
krealon
veterán
válasz
schulc99 #30070 üzenetére
A nagyobb nyeresegu antenna fokuszalja a radiohullamokat.
Igy nez ki a korsugarzok hatosugaranak metszeti kepe:Tehat azokon az eszkozokon javul a vetel, amelyek a nyalabba esnek, a tobbi helyen viszont romlik elvileg. Persze belteren szerephez jut a kulonbozo targyakrol torteno visszaverodes (reflexio).
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy TP LINK 841 ND routerem.
Érdemes az antennáit lecserélni 8 dBi antennára?
Tablet vásárlása miatt kéne az erősebb és stabilabb jel.Pár helyen azt írják hogy semmit nem vettek észre az antenna kicserélése után ezért érdekelne a hozzáértők véleménye.
Panelban van használva a router ha ez számít valamit.
Köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
Asus RT-AC68U (800 MHz-es CPU), Netgear R7000 (1 GHz-es CPU)
Ezek ma a legerősebb home routerek, ha jól tudom. Az a baj, hogy még ezekkel sem mehetsz biztosra (minden kütyüt ki lehet akasztani, szándék kérdése a dolog). Ha pedig valaki kiad egy vagyont valamelyikért, és mégsem működik úgy, ahogy szeretné, lehet rágni a kefét -
painkillerx
tag
válasz
Gubek-Einste #30053 üzenetére
Mostani egy D-Link dsl-2641r
Értem hogy nem a legjobb megoldás, de kb. 8 éve így van megoldva, semmi extra nem kell ide, se 3rd party firmware, csakis a wifi a gyengepontja nálunk.
Megjegyezném hogy egyszer volt kölcsönbe egy ZyXEL P-2612HNU-F3
Azt írják 2x2dbi antenna, és látványos javulás volt a "wifi halott" szobában.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30059 üzenetére
Tudnál(tok) esetleg egy vagy több pontos típust is említeni?
-
evitiguF
senior tag
Lejárt a szerkesztési időm. Annyi infó még, hogy ha a netet a gépem közvetlen a Speedporttól kapja, akkor az említett hiba megszűnik, tehát vagy a router hardveresen, vagy a routeren valamilyen beállítás okozhatja a hibát.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Szakiktól, hozzáértőktől várok segítséget, javaslatot.
Napokban cserélt készülék a T, kaptam egy Speedport W 724V Type Ci-t. Ezen van 3db IPTV + negyedik csatlakozáson egy TP-Link WR841N v6/v7 típusú router. A net 33/6-os. Lehetséges az, hogy a router nem tudja ezt a netet megfelelően kezelni?
A hibajelenség az, hogy ha netezem, az oldalak elérése nehézkessé válik, chrome-ot használok, bal alsó sarokban üzenet: kapcsolódás a szerverhez... és csak tölt, tölt, és vagy csak nagyon lassan tölti be az oldalt, vagy be sem tölti, hanem kiírja, hogy hoppá ... mindeközben torrentnél nem mutat semmiféle problémát, megfelelő sebességgel tölt fel/le, bár néha ott is történik visszaesés, mintha ugrálna a dolog.
Most megpróbáltam elérni a TP-Link felületét, 192.168.0.1 és http://tplinklogin.net is kiadja a belépési ablakot, majd utána üres az egész, "A szerver visszautasította a kapcsolatot" felirattal.
A routerrel lehet gond, vagy ez valami beállítási probléma lehet?
ma reggel frissítettem a routeren firmware-t, de minden rendben zajlott, leírtak szerint csináltam végig, és utána rendesen volt net is, kb 2órán keresztül, majd jött ez a probléma, ami jelenleg is fenn áll. -
BenJoe80
senior tag
válasz
Gubek-Einste #30054 üzenetére
Bocsi - mar megyek is.
-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #30059 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
hadogabi1 #30056 üzenetére
Nem nagyon éri meg mert a különbség a három említett típus között mindösszesen a wifi sebességben van, 300 vs 450, de elég kevés és drága adapter van amely támogatja 450-es link sebességet.
Szerintem elég egy 3600 is, ezzel már bármelyik csomag kihasználható, kábelen mindenképpen. -
-
Multibit
nagyúr
Tisztázzunk valamit! A "Dual Band" wifi-re vonatkozik. Ugye nem akarsz filmet nézni (főleg FHD filmeket) és torrentezni egyszerre wifi-n? A routert elsősorban routernek kéne használni, nem NAS-nak! Ha mindenképpen NAS-funkciókat akarsz ráerőltetni, akkor erős (drága) routerre van szükséged. Ezen kívül fontos, hogy dróton gyötörd video-streammel és torrenttel, mert wifi-n hamar összeomlik a nagy és párhuzamos terheléstől. De ha csak divx-et nézel és egy-két torrent futkos visszafogottan, akár még működhet is
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok na elegem lett a wr340gd-ből. Persze tudom nem mai darab és hogy mennyire gagyinak is számít a maga kategóriájában. Meguntam hogy folyton ledobál max letöltésnél ha sok torrent fut egyszerre kidobál néha. Mostanában már ha nem megy a letöltés úgy is szakad a mobillal másik géppel wifin. Na eljött az új vásárlás ideje amit néztem 3600-4300-4900 -as router nagyjából egy árkategória 16-20-23. Amire használnám 1 lakásban a saját gépem ez letöltés game hétköznapi felhasználás. 2 laptop és 3 telefon. Ne akadjon ne dobáljon le stb. Persze tudom hogy korlátoznom kellene a torrentben a letöltést és akkor nem dobálna le olyan sűrűn de amúgy is vágyok az újra. Esélyesnek tűnik a 4900-as mert a jövőre is gondolok. Költözés előtt állok most digi van itthon az új helyen csak upc lesz de még nem tudom melyik csomag. Várom az ötleteket valamint hogy mennyire éri meg azt a plusz 5-6 k felárat a 4900-as. Köszi előre is. Üdv.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gubek-Einste #30052 üzenetére
Természetesen nem akarok fps-t játszani, miközben fut a torrent. :-)
De a stream + online game, vagy a stream + torrentezés párost illene neki tudni, ha már egyszerre két sávon kommunikálni! Nemde ?
Vagy ez az egész nagy dual-channel mese? Vagy a párosok amiket felsoroltam nem kényszeríthetőek más csatornán való kommunikációra? -
válasz
painkillerx #30046 üzenetére
Mi a mostani eszköz?
Nem ajánljuk itt a fórumon a modem-router-ek használatát mivel jóval több a hiba és kevesebb a beállítási lehetőség, plusz ha tönkre megy akkor egyszerre két funkciót ellátó eszköz esik ki a szolgálatból. Ha más technológiájú netre váltasz akkor nem vagy csak korlátozottan használható. Nincs vagy csak nagyon korlátozott mértékben rájuk 3rd party firmware.
Sokkal jobb a különálló modem és router használata, mindig ezt a megoldást szoktuk itt a fórumon ajánlani. -
Amiket felsoroltál arra jó lesz a TP-Link 3600 de film stream-elés és a torrent-ezés router-re kötött vinyóról egyszerre nem biztos, hogy működni fog, lehet, hogy nem lesz elég a router erőforrása. Ha még FPS-t is akarsz játszani ezalatt akkor ne számíts alacsony pingre.
Nem tudom, hogy miért lenne kifutó termék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest