Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gurabli

őstag

Sziasztok!

Azt hiszem elérkezett a router csere ideje. Jelenleg egy kb. 7 éves D-Link DI-624+ routert használok és kezdem úgy érezni, hogy ez a router már nem tud megbirkózni a rázúdított feladatokkal.

A net DIGI 40/20 Mbit/sec. A routerre csatlakozik egy HTPC, amin egyben torrent is fut. Van egy asztali gép is, egy g-s laptop, egy n-es netbook, egy n-es Omnia. A HTPC és az asztali gigabites.
    Mivel lakásfelújítás előtt vagyok, most szeretném kiépíteni a vezetékeket a lakásban, ahol lehet (asztali és HTPC), ott mindenképpen kábeleket használok, nem wifi-t. Itt szeretném a gigabites hálózatot kihasználni, ezért a kábelezéshez CAT6-os kábelekre gondoltam (ez kell, ugye?)

Jól érzem, hogy egy új routerrel jobban járnék, már csak azért is, mert a mostani nem gigabites és wifi-n mág WPA2-őt sem tud?

És akkor jönne a kérdés, hogy mibe érdemes befektetni, jól járnék a TP-Link TL-WR1043ND-vel? Nem biztos, hogy módosított firmware-t akarok rá rakni, mert gondolom az intenzív torrentezést nem bírná el, ezért maradna a HTPC továbbra is a torrenthez. Esetleg mit ajánlanátok, ami jó vétel lehet még? A lényeg, hogy lazán vigye a netet, gyors legyen és stabil, megbízható!

Köszönöm előre is a tanácsokat, segítségeket!

Még egy kérdés: ha a vezetékeket a lakásban úgy építem ki, hogy a falba a végpontokhoz egy LAN csatlakozót teszek és pl. a HTPC onnan külön kábellel csatlakozik, ez rontja a kábelezés minőségét? (Remélem érhető voltam:))

Új hozzászólás Aktív témák