- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
PDF-XChange viewer (alapvetően nem konverter, de amit fel volt sorolva azt tudja)
Nem online
Ingyenes
Tud jpg-be menteni és állítható a tömörítés
"Kézi/egyéni képméret átméretezési lehetőséget biztosít" nem tudom ezen egész pontosan mit értesz, de ha az oldal kicsinyítését/nagyítását, akkor tudja
DPI-t tud változtatni -
cigam
titán
Mivel nézed? Pl vlc-ben be lehet állítani a késleltetést:

De egy késleltető programmal is megpróbálhatod szinkronba hozni a képt/hangot:

-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek, de hátha nem
A neten elég gyakran szoktam sportközvetítéseket nézni, de az a gondom, hogy a magyar tv stream-ek képminősége nem a legjobb. Ellentétben a külföldivel. Ezt a kettőt szeretném összeházasítani, viszont van egy kis probléma.Gyakran a 2 közvetítés pár mp-es eltolódást mutat. És azt szeretném megoldani, hogy pl. a magyar stream hangsávját "eltolnám", hogy szinkronban legyen a külföldi képpel, nyilván nem tized mp-es pontossággal, de nem is úgy, hogy fél perccel megelőzi a kép a hangot
Erre létezik valamilyen szoftveres megoldás, lehetőleg ingyenesen? 
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Jaja, erre a megoldásra jutottam egyelőre én is (részletek a win8-as topikban)
Egyébként AutoShutdownManager progit használom régóta az automatikus alvásba küldéshez (no meg lényegében ahhoz, hogy pl. videotömörítés, virnyákkeresés, stb.. közben ne menjen alvásba a gép. Ez sajnos a Win7 kiadása óta jelen van, mert MS szerint csak az számít aktív géphasználatnak, ha a user mozgatja az egeret vagy nyomogja a billentyűt, minden egyéb csak kamu)
Eddig a win8.1 beépített funkcióit használtam kézzel történő alvásba küldéshez, meg kikapcsoláshoz, újraindításhoz. Így ehhez kerestem első körben módszert, de egyelőre nem találtam olyat, amivel kivárja az elindított feladat lefutását és csak utána végzi el a kiválasztott gépleállítási műveletet (lehet ilyen esetre MS-éknél nem gondoltak volna
)A lényeg, hogy a program óra melletti ikonjáról van lehetőség ilyen műveleteket indítani és be is lehet állítani, hogy futtasson le batch fájlt, várja meg míg végez, majd aztán kapcsolja le a gépet.
Egyelőre ez van. Azt hiszem így is megfelelő lesz. De ugye a puding próbája az evés

-
Kernel
nagyúr
Ha a gép kikapcsolása egy asztalra készített parancsikonnal történik, akkor .bat vagy .cmd fájlba beírhatsz egymás alá két parancsot (pl. robocopy, utána shutdown), akkor garantáltan csak az első lefutása után indul a második parancs.
Robocopy bővebben: [link]
Vagy ha kicsit visszaolvasol a topikban, nemrég volt ilyen is: [link] [link]
Esetleg ilyen is van, legfeljebb nem minden Windowsban:
Futtatás: gpedit.msc
-
AtHoS
nagyúr
Közben a win8-as topikban is érdeklődtem, de az eseménynaplóban találtam a különböző eseményekhez adatokat, amivel tudtam is ütemezni feladatot, de nem várja meg míg befejeződik (nem találtam az ütemezett feladat tulajdonságainál ehhez kapcsolódó beállítást), így a mentés közben elküldi pl. aludni a gépet

-
AtHoS
nagyúr
Olyan programra, megoldásra lenne szükségem, mellyel megoldható, hogy win leállítást, újraindítást, alvó módot kezdeményezve elmentsen egy vagy több mappát előre beállított helyre.
Gép indítást követően a mentési helyről állítsa vissza eredeti helyére az elmentett fájlokat (tehát alvó módból visszatérve nem kell visszaállítani).
Ha tud egy kevés tömörgetést nem gond, csak gyors legyen (kb. 200 MB-ot, 10k fájlban kellene menteni), hogy ne nyúljon túl sokat a leállítás, újraindítás ideje.
Módszer is jó lehet, mellyel ilyen alkalmak esetén lehet indítani batch, stb... fájlokat
-
RudyD
tag
Üdv!
Ezt az uninstaller dolgot én is időről időre előveszem és felülvizsgálom. Bár az IOBit -el kapcsolatban nekem is szinte mindig vegyes érzelmeim lesznek de ez van. Idáig még az iobit uninstaller -e volt az ami többé kevésbé képes volt egy félautomata batch mode -ra és uninstall után scannel. A portableapps -tól szerzek be olyasmit ami portable, náluk fent van a menüben.
Amúgy épp pár hete olvastam egy hasonló szőrösszívű beállítottságú emberke 'tollából' s ő a commodo valamelyik termékét emlegette. (Elméletileg van programlistája, de telepítés előtt felrakva végignézi hogy mit változtat a telepítő.) Azóta - mivel többnyire linux alapon dolgozok mostanábban - nem volt szerencsém kipróbálni, de egy tippet megér.
-
Kernel
nagyúr
válasz
laciii91
üzenetére
Ez egy nagyon értelmes hozzászólás volt. Teljesen úgy beszélsz, mintha itt mindenki köteles lenne segíteni, jogszabályt sértő letöltésekben is (ld. fórumszabályzat).
Teljesen úgy beszélsz, mintha az ide hobbiból / véletlenül betérő fórumozók kötelesek lennének mindent tudni és neked segíteni.
Ne zavarjon az sem, hogy az oldal készítői direkt felkészültek az illegális letöltések kivédésére, persze nekünk – szerinted – azt is meg kell tudni törni. Hacker-tanfolyamot elvégezni, csak a te kedvedért. Eszem megáll, a pofátlanságának nincs határa...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
A fenti problémára keresnék választ.
Kiegészítve azzal, hogy gyakran a legegyszerűbb programok indítása, működése közben következik be indokolatlan lassulás, pl. asztal személyre szabás, zenelejátszó, vagy éppen a Mozzilla nem válaszol, 10 mp-ekig homokórázgat, (csak ezen hsz írása közben is többször...
)Van, hogy friss boot után nem jutok a géppel semmire, az asztal semmire sem reagál, reset után megoldódik.
Ami van: win7 ultimate 64 bit, eset smart sec, razer synapse, ccc, asus sixengineMáshol azt tanácsolták, monitorozzam a hdd-met, csak arra a kérdésemre nem válaszoltak, mivel...
-
Sziasztok!
Olyan RSS olvasót keresek, amiben szűrhető, hogy egy adott feed url-ből milyen kulcsszavak alapján hozzon be bejegyzéseket.
A Thunderbird Bamboo nevű kiegészítőjét használom jelenleg, ami nagyon tetszik, viszont nem találtam benne ilyen beállítási lehetőséget.Előre is köszönöm a segítséget

-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot kérdésemnek:
Bár van fizetős tárhelyem és van netszolgáltatóhoz kapcsolódó e-mail helyem is. Azonban szeretnék független e-mail címet, ha pl felmondom a szolgáltatóval, vagytárhelyszolgáltatóval a szerződést lehessen egy elérhetőségem ami állandó.Azonban nem tudom melyik a legmegbízhatóbb? Freemailnél pl már tapasztaltam, hogy teljesen ismeretlen is megkapa a nekem szánt leveleket (én is megkaptam, de más is), valamint fordítva is pl. rendszeresen kapok pl e-on számlákat melyeket másnak címeznek... ilyent azért nem szeretnék.
Mit ajánlanátok? -
PDF Converter-t keresek, ami
# Nem online
# Mindegy, hogy ingyenes vagy fizetős
# Tud JPEG-be konvertálni ÉS ennek minősége állítható
# Kézi/egyéni képméret átméretezési lehetőséget biztosít
# DPI megváltoztatására is alkalmasCsak olyan progi(k)ra kérnék javaslatot, amely valóban megfelel a kritériumoknak és a gyakorlatban is működik (nem az érdekel, hogy hány találatot dob ki a Google).
Köszönöm!
-
myke01
senior tag
Az Opera Mini (Android) képességeit "tudó" böngésző létezik PC-re (W7)? Konkrétan az adattömörítés érdekelne, mivel ahol vagyok éppen ,bizonyos oldalakat blokkolnak a szolgáltatók. Nem írom ki a nevét ,úgy is tudjátok (Jack Sparrow)
.
Szóval ,az Opera Mini gond nélkül tölti be az oldalt. Tudom ,létezik rá speciális browser,amit maga az oldal üzemeltetője adott ki,de azt inkább hagyjuk. -
Eternitys
aktív tag
Sziasztok!
Windows 8 desktop-ra keresek minimal RSS feed olvasót program, widget, egyéb megoldás formájában. A lényeg hogy:
-Automatikusan szinkronizáljon Feedly-vel és az abban az általam létrehozott kategóriák szerint mutassa a híreket.
-Az egeret egy adott hírre ráhúzva mutassa a hír összefoglalóját vagy a teljes hírt.
-Transparent background-al rendelkezzen.Kinézetre ilyesmire gondolok:
...csak a fenti dolgokkal megspékelve.
-
sanyek2
senior tag
Holnap folytatom. Most mennem kell melóba... :/
-
HomeWatcher lite (ingyenes verzió) mozgásérzékelős felvevő
-
Kernel
nagyúr
válasz
sanyek2
üzenetére
Létezik olyan program is, ami mozgásérzékelős, vagyis csak a videotartalom változása esetén rögzít, így nem kellene az alvó macskát megörökíteni.
Csak amit egy gyors keresés feldob például:
http://www.thoughtshots.com/2011/08/turn-a-webcam-into-a-motion-sensing-security-camera/
-
-
sanyek2
senior tag
Az tuti, hogy megbüntetem, ahogy eddig is, de olyan helyekről képes leszórni a dolgokat, amit ha megnézek, vakarom a fejem, hogy mégis "Hogyan?!" Erre keresem a választ, mert akkor korlátozni tudom a törött képkeretek, és egyebek számát. Elvégre egész műszak alatt nem lehet bezárva tartani
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Olyan webkam programot keresek, amit tudok időzíteni, hogy mikortól meddig készítsen felvételeket.
A macskám minden nap felforgatja a szobámat, de mikor másik helyiségben vagyok akkor tud viselkedni. A Szomszédok szokták hallani, hogy kb mikortól kezdenek el zuhogni a tárgyak (polcról-asztalról).
Egyszer elindítottam egy felvételt, de másfél óra alatt megtelt a meghajtó. 8 órás műszakot meg nem tudok másképp figyelemmel kísérni. -
scope2007
addikt
szevasztok!
valaki ismer ingyenes "Right Click Enhancer" progit? [mondjuk most pont 40% learazott]
ezt találtam ez szuper is lenne, de fizetős
ezzel szépen személyre lehet szabni a jobb egérgombos menüt az asztalon, nagyon hasznos lenne

-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan progit mondani Win 8.1-re, ami kikapcsolja a gépet x idő múlva, amit te állítassz be?
-
LonGleY
veterán
Van, persze, az egész film dollármilliókból való újramodellezése. Magától nem lesz 3D. Egy tucat amerikai cég foglalkozik ilyesmivel, dolgozzák fel a régi filmeket, de érdekességkép: a Gravity sem 3D-ben lett végig felvéve, így félig 2D-ből animálták át.
Automata programmal (vagy ilyen funkciós TV-vel) legfeljebb annyit érsz el, hogy a fények-árnyékok és némiképp a mozgás alapján kicsit szétszórja a domborulatokat a térben, amik lehet, hogy nem is úgy állnának, mint ahogy a program gondolja. Ammeg mire jó? Inkább zavaró.
-
mad1
veterán
Hy,ajanljatok mar legyszi olyan lejatszot ami 3d t general sima filmbol.felezi a kepernyot vertical-horizontal vagy eltolja a kepet oldalra.illetve kompatibilis.hdmi n lg 32la620s es 5770 kozott.
-
mexel
veterán
Közben megtaláltam ha mást is érdekel. A program neve ami minden változást naplóz, az a regshot. Kicsit nehéz kihámozni ami változik, de a legkisebb reg változás is látható. Nagyon jó.
-
Hajdu.1
tag
Revo uninstallerrel lehet rögzíteni az újonnan telepített programok telepítési folyamatát, és még egy csomó más hasznos dolgot tud!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régebben volt egy programom, amivel meg lehetett figyelni ha egy másik programot telepítek, miket hová telepít, milyen reg bejegyzéseket készít, stb. Sajnos nem találom és elfelejtettem a nevét.
Van ilyen progi ami ezt tudja? Valami egyszerű, vagy portable lenne jó.
Közben talán látok valamit, Ashampoo uninstaller. Mindjárt nézem is.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Létezik-e működő portable VPN szoftver, vagy ami még jobb, van-e valamilyen USA IP-címet adni tudó online megoldás? Vagy ez az irodai tűzfalkörnyezetben nem kivitelezhető?
-
troland26
őstag
köszönöm mindenkinek az ötleteket és a segítséget , sikerült megoldanom egy modeconverter nevű program segítségével a problémát

-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy notebook, és nem sokára egy 2 TB-os külső merevlemez. Notebookban 1 SSD és egy 750-es winchester kettéosztva. SSD-t néha ghostolom majd azzal nincs probléma, ellenben a 2 másik partícióhoz szükségem lenne egy olyan programra, ami le tudja klónozni a két partíciót a külső lemezre és utána ott hetente szinkronizálni tudjon (napközben viszem a gépet arra dolgozom, külső itthon). Létezik olyan program ami ezt megoldja vagy először ajánlatos a két partíciót átklónozni a külsőre egymás mögé és utána egy második program pedig a "szinkronizáláshoz"? Tudtok tippeket esetleg?
Köszönöm

-
-
troland26
őstag
urak
Nem boldogulok egy maxell pendrive al . Nem tudok filmeket tölteni rá mert folyamatosan jelszót kér ami megvan , de a tv-be dugva nem tudom neki megadni . Az a gondom , hogy formáztam az egészet a biztonsági partícióját is . Most nem kér jelszót viszont csak 4mb-ot lát 16 gb helyett . Hogyan tudnám megcsinálni ismét valós méretűvé ? remélem nem nagyon zavaros a fogalmazásom

Tehát milyen programmal vagy művelettel tudnám a pendrive valós méretét vissza alakítani ?
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
én a DEX-et ismerem csak
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Magyar nyelven jó minőségben felolvasó program kéne. Leginkább pdf formátumú anyag felolvasásához. Jó lenne, ha ingyenes szoft lenne (vagy nem ingyenes de okosítva).
Tudtok ilyet ajánlani? -
Hajdu.1
tag
Úgy tűnik, hogy jobb lett. Az volt a baj, hogy kipróbálta nem rég egy rendszer ellenőrző karbantartó programot, és annak van egy beépülő modulja, ami böngészés közben mindent leellenőrzött, és az ellenőrzés idejére megfagyott a böngésző.
Eltávolítottam, ezt is meg a víruskeresőnek a hasonló beépülőjét is... Most nem akadozik
-
LonGleY
veterán
válasz
Hajdu.1
üzenetére
Ilyen jellegű akadásokat egyébként a védelmi programok előszeretettel generálnak. Az Avast pl. jobb gépeken is használhatatlan, mert berecsegteti a médiatartalmakat, legyen az videó- vagy zenelejátszás. Az új (6.x) Comodo meg a böngészőt fogja le. És még lehetne sorolni a hulladék védelmeket... Egyedül az 5.12-es Comodo-t találom korrektnek ilyen szempontból (pedig erős kétmagos a gépem).
-
laciii91
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy miként lehetséges letölteni a megújult nava.hu-ról bármilyen felvételt? A régi kereso.nava.hu oldal még mindig él, de tudomásom szerint már nem sokáig. Azon az oldalon az Internet Download Manager-el a teljes hosszúságú felvételt le lehet tölteni, hiába csak az 1 perces részlet tekinthető meg.
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
Az új oldalon milyen módszer van arra, hogy az 1 perces részletekből kinyerhessük a teljes adatmennyiséget?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]A válaszokat előre is köszönöm!!
-
kispx
addikt
válasz
myke01
üzenetére
Ha az "uninstaller programokat" használsz akkor is. Nem az appdataban hagyott szemetét fogja a gépet lassítani. Ha nagyon akarsz ilyeneket használni akkor a revo uninstallertől nem kell több. De ezek nélkül is meglehet lenni. Nekem már egy sokéves win7-em (is) van, sosem volt teleszemetelve, sosem volt baj vele.
Egy ideig én használtam ehhez hasonló programokat, de nem váltották be az ígéretüket. Manapság már kategorikusan utasítom el őket, és nincs semmi baj a gépemmel.
-
kispx
addikt
válasz
myke01
üzenetére
Attól, hogy nem szemeteled össze a gépet. Ettől nem találsz jobb megoldást.
Nálam a program saját eltávolítója mindig jó volt. Szerintem felesleges ilyen programokat használni. 2014 van. Nem 1998. Ha a szoftver fejlesztőcsapata nem tud egy normális uninstallert írni, akkor senki sem fogja levakarni a hátrahagyott szemetét. Egyébként is vannak olyan programok amiket maradéktalanul sehogy sem lehet levakarni (visual studio)
-
myke01
senior tag
Valami "abszolút sallangmentes" uninstaller programot keresek ,ami az alkalmazás eltávolítása után hátrahagyott "szemetet" is képes eltakarítani. (az sem baj ,ha portable ,sőt még jobb is )
Vagy az ilyen programok teljesen feleslegesek ,mert csak "látszólagos hókusz-pókusz" úgy is ,amit csinálnak?
-
Hajdu.1
tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Konkrét fő probléma az, hogy mikor töltődik be egy oldal a böngésző "megakad", olyan mintha lefagyna pár másodpercre, és ezt nem rég óta csinálja, és nem tudom, hogy miért. Egy sejtésem van, hogy a sok windows frissítés beokádott valamit, vagy valami ütközés alakult ki vagy a tököm se tudja... Xp-t használok egyébként..
-
LonGleY
veterán
válasz
Hajdu.1
üzenetére
Nincs szükség semmi ilyesmire. CCleaner és ennyi.
A legjobb karbantartás az, ha pont ilyen fölösleges programokkal nem traktálod a rendszert. Ha van valami konkrét hiba (eltűnő ikon stb.), akkor a portable FixWin jól jöhet (win 7-hez).
Ha mégis zsonglőrködnél, akkor a jv16 PowerTools kellő komolysággal bír, de ott már kárt is sokkal könnyebb okozni, mint a CCleaner-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Revolut
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Sem a 18-as ,és sem a 12-es leguccsó verziójával sem . Úgy látszik az asztali verzióknál másképp működik az adattömörítés ,mint az Androidos Opera Mininél .
Főleg az első lenne nekem életképes, ha jól látom, tehát 1 stream böngészős, a másik meg vlc-s, és azt tolom el.
A neten elég gyakran szoktam sportközvetítéseket nézni, de az a gondom, hogy a magyar tv stream-ek képminősége nem a legjobb. Ellentétben a külföldivel. Ezt a kettőt szeretném összeházasítani, viszont van egy kis probléma.
)

Persze abból is portable verziót fogok "erőltetni".
.