- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
myke01 #43023 üzenetére
• Enpass
• KeePass
• Password Safe
• SafeInCloudMindnek van Androidos és egyéb kliense is. A KeePass-nak 2 változata is van, mindkettő ingyenes, funkciógazdagságban térnek el kicsit. Az Enpass és a SafeInCloud a legmodernebbek, amik már alapértelmezetten tudnak a saját felhőiden keresztül szinkronizálni az egyéb kliensekkel. A KeePass-hoz és PassWord Safe-hez ehhez külön plugin kell. Az utóbbi a leginkább fapados program, és pl. ezt használom, és manuálisan húzgálom a Dropbox-omon át a PC és a telefon közt az adatbázis fájlt.
-
pc360
addikt
válasz
myke01 #37661 üzenetére
A két rendszer teljesen különböző. Ott újragenerálódik az, amire szükség van, de a Windows esetében létezhetnek olyan programok, amik ha nem találnak egy adott elérési utat - még ha üres mappáról is van szó -, problémáznak. A CCleaner inkább a megbízhatóságra hajt, szerintem ezért nincs ilyen eszköz benne.
kovy29: Igen, ahogy írtam is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01 #35664 üzenetére
Más műfaj, egyik a registrybe bejegyzett, automatikusan induló programokról tájékoztat.
Miután vírusok is csinálnak ilyen bejegyzéseket, ha olyan érzése van a felhasználónak, hogy rossz helyre kattintott, máris lehet elővenni az Autoruns programot, és megnézni, nem készült-e rendellenes bejegyzés, ami a legközelebbi indításkor munkába lendít valamit.
Más kérdés, hogy vannak vírusok, ami ilyenkor már figyeli, ha megpróbálod eltávolítani a bejegyzést, ezért előbb a megfelelő processzt kell kilőni, de még az is védheti magát trükkös módokon, tehát ilyenkor már észnél kell lenni.
A HijackThis viszont a futó folyamatokról, böngészőt és egyebet eltérítő bejegyzésekről ad részletes képet, erre utal a neve is (hijack / eltérít).
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01 #35662 üzenetére
Mindkettő közepes vagy nagyobb tapasztalatot igényel, talán eltekintve a legegyszerűbb esettől, amikor az Autoruns programban látsz egy jól ismert programot, amit ki akarsz iktatni. Vagy nem.
Nem szabad viszont olyat eltávolítani, aminek nem tudod biztosan a szerepét. Egyszer én is végeztem ki Windowst, a kodekek között gyomlálva. Többet nem indult el, akármit csináltam, újra kellett telepíteni.
A HijackThis programra is vonatkozik, hogy azok tudják leginkább értelmezni a végeredményt, aki nem csak évek óta használja a Windowst, hanem tisztában van a gépen futó folyamatokkal, időnként nézegeti a Feladatkezelőt vagy a (még jobb) Process Explorert, így idővel ki lehet tapasztalni, hogy minek szabad ott lenni, vagy mi a gyanús.
Ha valami gyanús, azt egyszerűen beírni a Google-keresőbe, általában löki a választ.
Ha nincs ilyen tapasztalat, akkor például annyit lehet tenni, hogy bemásolod a végeredményt egy Windows topikba, ahol egy rutinosabb valaki kiszúrja a problémát.
De ha jól rémlik, van olyan weboldal is, ahová be lehet másolni, és elemzi.
-
dqdb
nagyúr
válasz
myke01 #35555 üzenetére
Az autoruns.exe grafikus felülettel rendelkezik, az autorunsc.exe a parancssori változata. Ha ez utóbbit csak úgy simán elindítod, akkor csak kiírja a képernyőre az automatikusan induló alkalmazásokat, majd kilép.
Sysinternals Autoruns v11.22 - Autostart program viewer
Copyright (C) 2002-2012 Mark Russinovich and Bryce Cogswell
Sysinternals - www.sysinternals.com
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit
C:\Windows\system32\userinit.exe
C:\Windows\system32\userinit.exe
Userinit Logon Application
Microsoft Corporation
6.2.10240.16384
c:\windows\system32\userinit.exe
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\VmApplet
SystemPropertiesPerformance.exe
SystemPropertiesPerformance.exe
Change Computer Performance Settings
Microsoft Corporation
6.2.10240.16384
c:\windows\system32\systempropertiesperformance.exe
...Az közös mindegyikben, hogy adminisztrátorként kell elindítani őket, különben nem tudják a változtatások egy részét végrehajtani.
-
Kernel
nagyúr
-
tonyrulez
őstag
válasz
myke01 #34702 üzenetére
Én nem próbáltam, de elvileg lehetséges.
Letöltéskezelőnek én a JDownloader-t használom, bár a Java miatt nem valami gyors program, de ha egyszer elindul működik
Most látom van belőle 2-es béta verzió, nem tudom mennyit javítottak rajta.
-
mttssz
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
myke01 #30727 üzenetére
Nem jelzi ugyan a százalékot (csak ha ráviszem az egeret, vagy kattintással meg is nyitom a programot), de nekem régóta bevált a Sysinternals Process Explorer.
Az ikonok sorban:
RAM-használat - CPU - Hálózati forgalom
Előtte a hangerő, HDD LED (írás/olvasás) külön programok.
-
kispx
addikt
válasz
myke01 #29709 üzenetére
Ha az "uninstaller programokat" használsz akkor is. Nem az appdataban hagyott szemetét fogja a gépet lassítani. Ha nagyon akarsz ilyeneket használni akkor a revo uninstallertől nem kell több. De ezek nélkül is meglehet lenni. Nekem már egy sokéves win7-em (is) van, sosem volt teleszemetelve, sosem volt baj vele.
Egy ideig én használtam ehhez hasonló programokat, de nem váltották be az ígéretüket. Manapság már kategorikusan utasítom el őket, és nincs semmi baj a gépemmel.
-
kispx
addikt
válasz
myke01 #29707 üzenetére
Attól, hogy nem szemeteled össze a gépet. Ettől nem találsz jobb megoldást.
Nálam a program saját eltávolítója mindig jó volt. Szerintem felesleges ilyen programokat használni. 2014 van. Nem 1998. Ha a szoftver fejlesztőcsapata nem tud egy normális uninstallert írni, akkor senki sem fogja levakarni a hátrahagyott szemetét. Egyébként is vannak olyan programok amiket maradéktalanul sehogy sem lehet levakarni (visual studio)
-
LonGleY
veterán
válasz
myke01 #27590 üzenetére
Igen... :] És a legutóbbit is módosítottam.
Az uninstallerekben nem hiszek különösebben, bőven elegendő a CCleaner-ben található. CD-DVD írónak a legjobb minőségű az ImgBurn (főleg duplarétegű DVD-k írásához), virtuális meghajtónak win7-re a sallangmentes Virtual CloneDrive (win 8 alatt már van natív), ISO-k és egyéb képfájlok készítéséhez, átalakításához, kiírásához UltraISO, de a usereknek általában CDBurnerXP-t rakok, mert azon minden ott van az egyszerűség kedvéért varázsló-szerűen.
Ha a továbbiakban érdekel a téma, szerintem tarts velem a Facebook oldalon. Még nincs kész maga a híroldal, de már érkezik nemsokára, ahol minden ilyen téma össze lesz foglalva, egy teljes kollekciónyi program bemutatásával együtt. Ha elkészülünk, az aláírásomba is bekerül a cucc.
-
LonGleY
veterán
válasz
myke01 #27587 üzenetére
Azt hiszem, ez az előzőekből következik... :]
Hisz mi kell egy gép karbantartásához? Ha HDD-re telepítetted a win-t, akkor ott a MyDefrag-al vagy Defraggler-el érdemes futtatni egyszer egy alapos töredezettségmentesítést. Ezt mondjuk félévente megismétled, nem kell több. Mindkettő jó, de a MyDefrag-ban van egy System Disk Monthly mód, ami kifejezetten a rendszerpartíciókra van kitalálva. Aktuál verziók:
• MyDefrag 4.3.1 [32, 64-bit] Setup.exe
• Defraggler 2.15.741 [32, 64-bit] Portable.zipA cache és az ideiglenes fájlok takarításához néha futtatod a CCleaner-t, mondjuk heti egyszer. Portable verzió:
• CCleaner 4.04.4197 [32, 64-bit] Portable.zip
Ahhoz, hogy a fölöslegeket, nemkellő figyelmeztetéseket kikapcsold, pedig a GIGATweaker-t használod egyszer. Mellékeltem az ajánlott beállíásokat is, a memória résznél beállítandó L2 cache méretet pedig CPU-Z-vel tudod megnézni:
• GIGATweaker 3.1.3.460 [Win 7] Portable.zip
• CPU-Z 1.65.0 [32, 64-bit] Portable.zipEnnél többre, főleg all-in-one megoldásokra egyszerűen nincs szükség.
-
LonGleY
veterán
válasz
myke01 #27579 üzenetére
Van egy pár terület a shareware programok tengerében, ahol igen agresszívan, figyelemfelkeltően, az emberek tudatlanságát és hiszékenységét kihasználva próbálják eladni magukat. Tipikusan ilyenek a rendszer-optimalizálók, netgyorsítók, játékgyorsítók, töredezettségmentesítők, és minden hasonló, ami azt sejteti, hogy a windows egy szar, és csak a segédprogramok tarthatják életben, sőt gyorsíthatják azt. Ez egyszer lehet, hogy igaz volt, de mára értelmét vesztette. A rendszerturka programok közül gyakorlatilag csak pár értelmeset tudok megnevezni (amiknek egy átlagos gépen is létjogosultságuk van): CCleaner, MyDefrag, GIGATweaker, Autoruns (és egyéb NirSoft illetve Sysinternals eszközök). Ja, és persze mind ingyenes. :]
Itt is valószínűleg arról van szó, hogy benyomnak egy nagy, zölden villogó "új frissítésed van, ALERT" feliratot, de a következő lépésnél természetesen a regisztrációra/fizetésre való felhívással találkozol. Különben egy-egy újabb driverrel kevesebbet nyersz, mint hinnéd. A videokártya-meghajtót is csak azért emeltem ki, mert olykor előfordulhat, hogy az újabb játékokból plusz fps-eket facsarhatnak ki az újabb verziók, így abban az esetben van értelme párhavonta cserélni.
A legjobb, amit megtehetsz, hogy felmész az Intel letöltések oldalára, és lekapod a legfrissebb meghajtót a te chipsetedhez. Ott szépen jelzik a verziószámot is, így áttekinthetően a dolog. Legközelebb ráérsz egy win újrahúzás előtt újraellenőrizni. és ugyanez a metódus minden egyéb hw kapcsán is...
-
LonGleY
veterán
válasz
myke01 #27577 üzenetére
Egyikre se. Parasztvakítás mind. Minden géphez manuálisan érdemes tölteni drivereket. Hol a chipset gyártójától, hol a laptop vagy alaplap gyártójától. Egy driver-kereső sem fogja tudni rendesen, automatikusan kiszolgálni a HW-eid. Különben is, ha egyszer megvan egy win telepítés, évekig nem kell vele foglalkozni (a win7 x64-nél már merem ezt mondani). Esetleg a video driver-t updateled néha, vagy a gamer egeredet, ha rá vagy izgulva.
A legfőbb gond ott van, hogy sokszor még az AIDA és társai sem tudják megállapítani az adott hw-ről, hogy melyik szériáról van szó. Akkor pont egy driver-kereső lesz ebben a király? A másik, hogy ezermillió formátumban léteznek. Van websetup, van ini-alapú tömörített, van rendes telepítő. Az egyik e-mail cím beírása után elérhető, a másik már sehogy sem, mert halott a link stb. Namost, ha erre egy programot építenél, az azt jelentené, hogy mindenféle hw-hez egy nagyon pontos, brutális méretű adatbázist kell felépítened, amit a hw-ek mennyisége miatt eleve lehetetlenség frissen tartani. Persze, a legtöbb géphez igazából nem kell annyi, általában pár darab jellemző (pl. a beépített hangkari rendszerint Realtek HD, meg a chipset is Intel, amikre 1-1 csomag megfelelő), de ezeket kézzel is tudod frissíteni, ha nagyon akarod.
Régen még én is tartottam a géptelepítős feladataim miatt egy rakás driver-t, de azóta sokat egyszerűsödött a win7-tel a dolog. Gyakorlatilag többnyire csak az ATI videokártyákkal kell külön foglalkozni, vagy az egyedibb LAN és WiFi modulokkal. Ez utóbbiakra a DriverPacks csomagokat tudom ajánlani (valahova kitömörít, a kérdéses hw-re jobb klikk az eszközkezelőben, frissítés, majd kiválasztod a kitömködött mappát, hogy abban keressen). Az esetek 99%-ban jó megoldás. De ha akarod, ezek a pakkok még integrálhatók is a telepítő ISO-ba, így közel minden drivered frissen fog figyelni a legelső bejelentkezéskor.
Attól függ, mi miatt kérded. Ha csak szimpla gépen alkalmaznád a frissítésmániádból kifolyólag, akkor felejtsd el, hülyeség.
-
LonGleY
veterán
válasz
myke01 #27554 üzenetére
Ami igazi király, az a Free Download Manager. Sokáig kerestem a FlashGet alternatívájaként anno. Van torrent kliens nélküli Lite verziója is a letöltéseknél. A hivatalos oldalon nem látni a screenshotokon, de szokás szerint van részletes "pieces" rész is, ahol mutatja, hogy a letöltés alatt álló fájl épp melyik részeit nyalábolja a program.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest