Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Herczi
senior tag
Sziasztik
Most 478-s rendszerem van és cserélek mindent. Szóval milyen procit vegyek. Olyan 20-25ezer forint magasságában? Tuningolni nem szoktam és bevallom nem is nagyon értek hozzá. Egy alaplapot is mondhattok. -
robyeger
addikt
-
hétalvó
addikt
Ennyit találtam a HD video követelményeiről:
[link]
Evvel csak az a baj nem ezt a codec használjuk álltalában, hanem az x264-et és az Xvid-et. -
hétalvó
addikt
Üdv ! NA aki ezt most kibogozza annak jövök egy sörrel.
Épül a második gépem, szórakozásból és hogy néha besegítsen, ha itt a család és netezni akar.
Vettem magamnak egy thermaltake tuba-t, ami mBTX-es. Alaplap egy 945-ös intel lesz. Amibe a core2-n kívül minden belemegy. Választanom kellene bele egy procit. CeleronD331 és D915 között. Ami fontos lenne hogy csendes legyen és FullHD videókkal megküzdjön. Játék nem nagyon számít, talán később. Tunning-olni nem fogom tudni.
Nagyon tetszik a 631-es, mert páran írták, hogy nem túl meleg.
D820-830-at olcsón lehetne venni, de tartok a melegedéstől és a zajtól.
Celeron331 mellett az ára szól, kibékülnék vele ha a 720p-s filmeket lejátszaná.
D915-nél nem tudom elég-e a 2*2.8Ghz
D805 is egy olcsó megoldás lenne, dehát 533-as FSB, nem tudom...
D651 tetszene igazán ha elég lenne a teljesítménye 1080p-hez.
Tapasztalataim szerinte egy 2500Mhz-es AMD kevés a FULL HD-hoz, kell neki mind a két mag. A dual optimalizer nélkül akad.
Intelben mi lehet elég? Mit vegyek?
Tudom c2d-t, de arra sajnálom, mert mind a 2 gépet tudom majd használni egy helyen, akár egyszerre is. -
robyeger
addikt
válasz
Gyuri27 #2990 üzenetére
Alapórajeleken egyértelmű, hogy az X2 a gyorsabbak valamivel, mint a PentiumD-k , de játékok alatt Netburst prociknál inkább az FSB a domináns szempont, ezért húzva a procikat nagyban változik a képlet. Egy tuningolt procira meg érdemes nem gyári hűtőt használni és a 65nm is a D915 proci pozicióin javít.
Ha mereven a játékokat nézzük, akkor 1magos AM2 procival is jobban jár.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
én meg úgy veszem észre egyik fő hátránya a mai K8-aknak a méretileg kevés és sávszélésségileg szűkös(128bit) L2 cache, ha pedig arra célzol, hogy majd az integrált memóriavezérlő ellensúlyozza, akkor észre kell venni a DDR1 és a 200Mhz
alapórajelek(FSB) leáldozóban van. ..lassan tartalmilag kezdünk átfutni az ''Intel vagy AMD?'' topicba... -
Gyuri27
félisten
-
tomiee85
senior tag
és ha intel mellett döntenék akkor megéri 2magosat venni? (a 915ös)
Úgy olvastam hogy a 2magos procikban átlagos felhasználók nem használják ki a második adta elönyöket... -
BioNiCMaN
addikt
-
robyeger
addikt
hát az olyan játékoknál, ahol kitömörítések, legenerálások szükségesek az action előtt, +az antivrius progi és az se árt ha ezek a programok támogatják a több szálú utasítás végrehajtást, akkor érezhetővé válhat a különbség. (nagyon sok mulik magán a kódon, lehet hogy a Quake3 nem olyan
)
-
Brae
őstag
válasz
robyeger #2955 üzenetére
nem kötözködésképpen, de ilyen orbitális hülyeséget honnan veszel, hogy gyorsabb lesz egy játékbetöltés a gyorsabb procitól?
Ez elsősorban a vinyótól és a ram-tól függ, pl fater 1700+ Athlon-ján hangyaf@sznyival se lassabb a Quake3 pályabetöltés, mint az én P4 630-omon. (vinyók közel azonos elérési időt produkálnak) -
robyeger
addikt
válasz
tomiee85 #2950 üzenetére
Ha lemondasz a nagyobb tuningról az Asrock 4CoreDual-VSTA deszka tökéletes, tuningra valami 865 chipsetes lapot ajánlok, pl: Asus P5PE-VM
procinak pedig, PentiumD915, ha maradunk a költségkeretnél
(szétnézhetsz használt AMD 939 X2 terén is, de elégé fölé értékelt árakon futnak) -
Tommas
csendes tag
Sziasztok!A kérdésem a következő lenne. Most van egy Intel Pentium 4 661 es 3.6Ghz 4es steppinges. érdemes e váltani egy Core 2 duo ra E6300ra?az alaplapom P5LD2 sima. Viszi a Core2 Duo-t.mennyivel lenne gyorsabb?játékkok kihasználjákl?Thx!
-
tomiee85
senior tag
Hello mindenki,
Korábban kérdezősködtem már proci ügyben nálatok, de azóta láttam olyan s775 ös alaplapokat amik támogatják a ddr(1) -t és agp-t.
Lényeg hogy alplap+proci párosítást szeretnék (10-15 + 20) venni de a videókártya és ram cseréje nélkül.
Mit ajánlotok? (prescott, pentium d? esetleg vmi AMD? ) -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy egy A7N8X (socketA) alaplapba milyen procit lehet meg egyaltalan kapni, es mit erdemes belevenni?
Elorei is koszi! -
germanh
senior tag
e6300: 1,86ghz (7*266)
e6400: 2,13ghz (8*266)
ennyi a különbség, ha nem akarsz tuningolni akkor vedd a 6400-est, mert alapon picit jobb
viszont, ha már tuningolod őket akkor kb ugyanannyit mennek, nem nagy az eltérés, így elég az e6300 is...
nekem e6300-asom van perpill 1,86@3,15ghz (7*450)-en megy...így gyorsabb, mint az alapon hajtott x6800 (persze azt is lehet tuningolni)
-
cufer2
csendes tag
Sziasztok!
a kérdésem az lenne h mennyi különbség van egy e6300 és egy e6400 között?melyiket éri meg megvenni miért, mik a különbségek stb... minden érdekelne mert nem vagyok profi de szeretnék jól dönteni...köszönöm!!
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
S754-be valami olcsó, ám kifizetődő megoldás ami nem Sempron?
A64 2800+?
-
Fon
csendes tag
P4 2.8ghz/533mhz/512kb northwood magos p4et keresek!
Tud nekem vki ilyet eladni,vagy neten talállok vhol??Sajna én nem találtam,Max 2.4 volt!!!Ez a legjobb proci ami bele megy az alaplapomba amugy!Köszi a segítséget! -
robyeger
addikt
válasz
Braintek #2936 üzenetére
a Core2 prociknak hiába kisebb az órajelük, gyorsabbak, mint a régebbi PentiumD vagy AMD K8-as procik.
-ha nem akarsz tuningolni, akkor E6400 (vagy minél drágább, ahogy bírod anyagilag)
-tuningra a E4300 a legértékesebb vagy kevesebb pénzért PentiumD915
(magasabb órajelű PentiumD felesleges pénzkidobás) -
Braintek
csendes tag
válasz
Armando_19 #2935 üzenetére
Kéne egy kis segítség valakitől.
Új konfigom lessz 3 hét múlva és nem tudom eldönteni hogy Pentium Dual Core 3.4 GHZ-et vagy E6400 at vegyek ami frekvenciabelileg kissebb.Vajon a kissebb jobb? Ha tudja valaki hogy mi a külömbség legyenszíves írja meg.Előre is köszönöm. -
TheGod09
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a forumot a teljesség igénye nélkül, de nem sikerült eldöntenem, hogy A64 3700+ sandiego vagy A64 3800+ venice, abitAN8 ultra, ati radeon x1950; 1gb ddr mellé szeretném! Felhsználás: játék, net, film
Esetleg minimális tuning!
Válaszokat köszönöm!! -
tomiee85
senior tag
Hali!
478 lapom van amit nem akarok 775 re cserélni egyelöre (memória + videókártya miatt).
Milyen procit ajánlanátok hozzá??
Prescott? Northwood?
THX -
Bini
tag
thx a tippet
és a san diego-val mivan olyat már nem érdemes venni? -
robyeger
addikt
-
Bini
tag
Hi lenne egy-két kérdésem, az INTEL P4 S775 915 vagy az amd x2 3800+ a jobb vétel (mind a 2 kétmagos azt vágom)
játékra kell, mondjuk én amd fan vok csak most nézem az árakat és nao olcsok ezek a p4-ek csak semmi tesztet nem lelek ezügyben vmi Linket dobjatok már nekem köci
ui.: vmi olyat ahol a 3700+ san diego is szerepel (minden álmom egy ien proc, csak most elbizonytalanodtam kicsit, h mit vegyek, vagy h érdemes e most 939est venni még,
pénzem az nem naon van szal ha vennék a 939et vennék mert ahoz jo a ddr1 es memo.) -
Ronin-
senior tag
értem. köszi a válaszokat
-
robyeger
addikt
Talán Elit_Hun arra célzott, hogy egy átlagos 1processzoros számítógép elektromos fogyasztása eltörpül, olyan dolgok mellett, mint Mikro hullám sütő, energiatakarékos hűtő
,mosógép, porszívó, vagy klíma! Másképp megfogalmazva, az ne vegyen autót(átlag autóról van szó nem egy 5literes V8-asról), akinek nem futja benzinre.
Attól is függ mire akarod használni, mert egy vaskos VGA kari is több áramot visz el, mint a CPU. A passzív hűtés(hangtalanság) kedvéért szoktak alacsonyabb fogyasztású alkatrészeket használni, persze ezért a teljesítmény oltárán is áldozni kell. Desktop processzorokat is lehet downclocking-ni és akkor egy hőcsöves hűtő passzívan is el fog bírni vele. (és még olcsóbban kijössz, mint ha vettél volna egy drága gyárilag kis fogyasztású csodát) -
robyeger
addikt
a Core2Dou E4300-nak se akármilyen PentiumD, se AMD K8-as proci nem ellenfele
-
Ronin-
senior tag
üdv.
nekem csak annyi lenne a kérdésem,hogy melyik lenne a jobb választás
Core 2 Duo E4300
vagy
AMD ATHLON 64 X2 4200 sAM2
Csak azért kérdezem, mert van egy biostar Tforce 965PT [link] alaplapom, és nemtom,hogy lecseréljem e am2 -es lapraNéztem már tesztet is, ahol viszonylag az E4300 jobban teljesített, mint az am2, de azért inkább megkérdezem a ti véleményeteket is.
Ja amúgy a biostar Tforce lap kifejezetten tuningra készült -
romeozor
csendes tag
kb 70-ből már kijön egy normális alaplap és egy c2d. példának okáért asus p5b és e4300/e6300 már belefér a keretbe. hogy megéri-e az attól függ hogy mire szeretnéd használni, ha pl. csak netezni meg levelezni akarsz vele annyira talán nem éri meg
én mindenképp egy core2 cput vennék az 5200+ helyett
-
petey
tag
ok, új gép lesz, eddig egy 5200+ os AMD-ben gondolkodtam, de megfontoloandó a C2D. a kérdés az, hogy megéri egy 80E hufból egy proci+alaplap kombó akár AMD v Intel?
-
Gyuri27
félisten
Nos ezek vannak:
35w-s van semptron 2800+ (1.6,128)
3000+ ( 1.6,256)
3200+ (1.8,256)
3400+ (1.8,256)
3500+ (2.0,128)
és athlon 3500+ (2.2,512)
valamint x2 3800+
Vigyázz a 3400,3500-ből már van 62w is.
A sempronokat beszerezni egyszerü. A 3500 athlon már érdekes lehet. Az x2 3800-ról lövésem sincs, kinti honlapon 210 euro körül mozgott az ára!
Igen támogatják a CnQ-t. A 3400 sempi kb. 16k a 3500 sempi kb 20k. A sempronok miatt (teljesitmény, miegymás) nézz be ide [link].
Én a 3400 javaslom. Mert a 2x nagyobb L2 többet számit mint az a 200mhz.
[Szerkesztve] -
blaces
tag
Esetleg, azt tudja valaki hogy az új sempron am2-k mennyit esznek? támogatja a Qoul in tech technot (rem jól írtam
), vagy esetleg a régi northwood magos pentiumokról tom hogy kevest ettek, a prescothoz képes!
Energia takarékos Prockót akarokélvezhető játékteljesítménnyel, és néhány studiómunkába se pusztuljon bele, és legyen olcsó 15 k környékén.
-
blaces
tag
Sziasztok!
Nekem help kéne, manapság nagyon sok proci van és nagy a választék, engem elsősorban amd prockó érdekelne azok közül is az ''ee'' verziós (energy effenct talán) amelyek csak max 35 Wattot fogyasztanak, hogy ezeket már meglehet venni, vagy várni kell-e még rá???, én sehol sem találtam ideáigg
Nekem egy Tualatin pentium celeron 1.2 Ghz-es prockóm van amely 40 wattot eszik és nem akarok e fölé menni mert azt szeretném ha minnél kevesebbet fogyasztana a gépemígy kevesebb a villanyszámla is!
Vagy esetleg van-e olyan prockó amely nem eszik 40 wattnál és képes egy amd athlon 3500+ EE teljesítményét nyújtani (én vele szimpatizálok,de nem találok boltot ahol meglehetne ezt venni), pénzenm nem sok, egész kevés!
Előre is köcce a segítséget -
romeozor
csendes tag
válasz
TriplaT #2909 üzenetére
gyanítom a teljesítmény növelés sem áll messze tőled, így a 6300 talán jobb befektetés lenne
ilyen szempontból valóban jobb
más: valaki tud valami hírforrást core 2 architektúrára épülő egymagos desktop processzorokról? eddig csak a Conroe-L szériáról olvastam amit nyár elejére ígértek, esetleg valami más?
[Szerkesztve] -
TriplaT
csendes tag
Hello!
Vettem egy asus p5w dh delux-ot, tudnátok abban segiteni hogy melyik procit vegyem hozzá C2D e6300 vagy e6400 ? mert mmost hallottam olyat h e6300 jobb lenne de nem tok dönteni
thx! -
robyeger
addikt
Az árakat te nézed
, ha futja 800FSB P4-es procira, akkor jobb lesz egy Sempronnál az tuti. Én LGA775-re tenném a voksom, de nem tudom neked mennyit kostálna a 478 Gigabyte lap, hogy megéri-e helyette egy Asrock 15eFt-ért?
(Jutt eszembe, ha a memóriád nem megy dual-channel-ként, akkor inkább Sempron.)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel