- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Mennyi az a sokkal?
(#18598) kulerr: Ilyen, hogy normálisan fog menni a lapban sztem nem létezik. Ha úgy érted, hogy a tuning nem fog úgy menni az AM3-as lappal, mint az AM3+-al vagy AM4-el, akkor abban igazad van, de ha alapjáraton megy a proci, esetleg kis tuningot ad neki az ember, akkor ugyanúgy mennek majd, mint az újabb lapokkal.
A 965-ben is normálisan mentek a c2d-k, csak a tuningot nem kedvelték túlzottan. A P31 is még csak ICH7-es és 340-es FSB-nél wallos, mégis léghűtéses rekordokat lehet vele elérni egy magas szorzós Wolfdale-el, pedig ez a lap még a Conroe-khoz volt kitalálva. Egy 333-as FSB-vel rendelkező procihoz már édeskevés tuningban, de attól még stabilan megy az alapórajel. Eredményben alig 0-5%-al van elmaradva egy P31 egy P45-höz képest, pedig az előbbi lowend, az utóbbi highend lap. Csak elérhető FSB-ben és extrákban különböznek nagyon.
De AMD-nél is hasonló a helyzet. Pl egy AM2+-os Asrock 770DE is nagyon f@szán viszi a Phenom II CPU-kat, és még tuningban sem olyan rossz, mint ahogy azt hinni lehetne egy 13k-s AM2+-os lapról. Az AM3-as tesója sem komolyabb nála, hiába van az már direkt az AM3-as CPU-khoz kitalálva.
Tehát azt aláírom, hogy mindig van különbség a régi és új lap között egy új proci mellett, de attól még teljesen normálisan fut a régivel is, ha van hozzá megfelelő Bios.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kulerr
őstag
válasz vzsryl #18595 üzenetére
Ez így van mindenki tudja ezt....majd BIOS frisítéssel igen, de normálisan csak a köv. generáciös chippekkel szerelt lapok fogják kezelni...ez olyan lesz mint anno a 965-be a C2D. Belementek de igazán a P35 volt való nekik. Szal ha normálisan akarjuk majd hajtani lapot kell cserélni. sajnos...és ez lehet bekövetkezik 1-1,5 év múlva.
zetape7 menni fog benn rendesen de mégsem lesz az igazi...majd meglátod. Valahol olvastam, h készül a 6 magosnak az új generációs lap, amit gondolom arra fognak optimalizálni...de srácok az ICH7-ICH8...stb mindegyiknél ez volt, nem jkell ezen csodálkozni.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
-
vzsryl
nagyúr
Mondtam én olyat, hogy nem fog új proci érkezni ebbe a foglalatba? Nem. Ezt írtam: "Az LGA775-be meg a Q9550-nél nem jelenik meg komolyabb proci."
A Q9500-as gyengébb lesz egy pár %-al az 550-esnél. Aki vesz egy Quad-ot, az később a fejlesztésnél kicserélni a CPU-ját egy majdnem ugyanolyanra.(#18585) kulerr: Tévedsz. Az LGA1366-ba jön a 6 magos Gulftown, az AM3-ba pedig jön a 6 magos Thuban.
(#18591) Jim74: Egyértelműen Q9400. Azonos órajelen gyorsabb, kevesebbet fogyaszt és kisebb a hőtermelése, mint a Qazánnak.
-
nagyúr
válasz FireKeeper #18590 üzenetére
Akkor megint oda jutottam el, hogy maradok a 775-ös tokozásnál egy nagyobb CPU-val...
Q6600 vs Q9400 kérdésre Kulerr "fórumtárs"-on kívül tud valaki valamit mondani? -
sp@rtan
senior tag
válasz Tothgera30 #18561 üzenetére
Bacsisnak
-
kulerr
őstag
válasz vzsryl #18582 üzenetére
sajnos a jövőbeni procik (6-8 mag) következő generációs lapokban fognak normálisan majd menni, szóval ha odaérünk és ki is akarjuk használni megint lapot fogunk cserélni. Intel és AMD bácsi gondoskodni fognak h költsünk a gépre folyamatosan....sosem lesz megállás.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nem, nem érdemes. Ugyanott tartanál az AM2+-al, mint most az LGA775-el. A Phenom II 955-nél komolyabb proci már nem kap DDR2-es memóriavezérlőt, tehát nem tudnád fejleszteni proci téren a géped. Az LGA775-be meg a Q9550-nél nem jelenik meg komolyabb proci. Ha úgy szeretnéd megoldani a váltást, hogy a jelenlegi kínálatnál gyorsabbat is tehess a lapodba, akkor AM3-ban vagy LGA1366-ban kell gondolkodnod.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szóval körvonalazódott a konkrét kérdés:
Érdemes lecserélni egy Gigabyte P35-DS3 + Intel C2D E6550 kombót Gigabyte MA790X-UD3 + Phenom II 955 BE-re?
Szerintem még most ki tudok szállni értelmesen a 775-ös tokozásból. Ahogy számolgattam, talán 30k-ból megúszom a váltást... A RAM-jaimat nem igazán szeretném lecserélni (OCZ 1100 MHz), mert nem hiszem, hogy egy jelenleg elérhető árú 4GB-os DDR3-as nagy különbséget okozna.Várom a véleményeket, és előre is köszönöm
-
-
kulerr
őstag
kevesebb lesz az ára egyértelmű...de kérdés h mikor? Azért azt viszont nagyon nehezen hiszem h az intel egy 60K-s procit ripsz ropsz 25K-ért fog adni, mert magának tenne be ugyanis a jövőben senki nem fogja megvenni a felső kategóriás cuccokat várva a nagy leértékelést. meg nem is vall az Intelre ez...inkább kifuttatja és kész.(nézd meg a 9550-es árát. a 775-öt temetjük és mégsem engedi le.)
vzsryl : Ez már akkor piacon sem lesz sztem max a 930 ...de 250K buldózernél nem kell ennek az árát annyira visszafogni (intel logika )
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
CheaterBandi
tag
Helló! Szeretném húzni a processzor órajelét! Hogy tehetem meg és mennyi lenne a biztonságos még a gépem számára.
Intel Core 2 Duo E8500 3.16ghz alapon
Asus V60 Hütő
Kingstone Hyper X Black Edition 2x2gb 1066Mhz alapon
Asus HD5850 alapon
Corsair TX650W
Asus P5QL Pro
WD caviar black 500gbAz összes alkatrész új 1hónaposok semmi tuning nem volt eddig és a windows 7 64bit van rá feltelpítve.
-
-Ben-
veterán
válasz dangerzone #18568 üzenetére
viszont mivel i7-920 már nem lesz gyártva, így elképzelhető, hogy az tényleg kb. annyit fog érni, annak ellenére, hogy semmiben sem lesz rosszabb a 930-tól, kivéve annyiban, hogy megemelik az órajelét, 2,6 -ról 2,8 GHz -re, de ettől még nem fog fele annyit érni, szóval szvsz nem tudom mi lesz
-
-Ben-
veterán
válasz kulerr #18562 üzenetére
"egyetértek...Intel árcsökkentés ? nem hallottam, de nagyon jó lenne..."
Hát nem biztos, hogy a haverom (vagy akár bárki más) örülni fog neki. Mert képzeld el, hogy amit megvettél 60.000 -ért, vagy a haverom 4,5 hónappal ezelőtt még 72.000 -ért (i7-920) azt majd 25.000 -ért (jobb esetben 32.000 -ért) adsz el. :-D Én nem örülnék neki, hogy ennyit csökken az értéke, de embere válogatja.. lehet h hülyén gondolkozom :-)
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
válasz kulerr #18566 üzenetére
Nem fogok nevetni, hiszen az én gépemet nyáron tettem össze, és nagyon hasonló gépünk van/lesz Én csak azt mondom hogy most kell eladni az LGA 775-ös gépeket, már aki el akarja adni, mert szerintem most még lehet kapni érte pénzt, és abből az AMD-nél lehet venni quados gépet nem sok hozzátétellel.
-
kulerr
őstag
nevetni fogsz..én most rakok össze egy gépet P35DQ6+E3200+2x1gb Kingston + 420Chief-i +freezer7+3850...és ez jóval kevesebből megvan mint a legolcsóbb i7-es proci (és akkor még csak a proci van meg)
Sztem ezeknél az áraknál már nem fog hirtelen nagyot esni, hanem csak sokkal lassabban fog leértékelődni szvsz...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
válasz kulerr #18564 üzenetére
Hát igen, ez aggaszt, hogy most még kapok érte valamenyit, és hozzárakok még valamennyit, akkor egy quad kijön. Az AM3 pedig nem olyan új azért, mondjuk az LGA 1366-nál újabb, de lassan az is egy éves lesz. És most elérték azt az árszintet a termékei, ami különösen ajánlott. E5200-vel anno nagyon jol jártam, mivel most se azért szeretném lecserlni mert hogy gyenge lenne, hanem azért, mert pár hónap, és nem fogok érte szinte semmit se kapni. Core2 idején az intel volt egyértelműen jobb választás, de mostanra a középkategóriában az AMD javára fordult szerintem a kocka.
-
kulerr
őstag
Sajnos így van...ha most nem akarsz sokat beletenni 25K-ból bele tudsz rakni egy 4 magost és azzal elleszel..
Majd később nyilván a mostani friss foglalatból lesz majd olcsóbb alaplap, proci, ram, hiszen elég frissen piacra dobott HW-kről beszélünk, amiknek az árai tuti h be fognak állni...az újdonságot mindig meg kellett fizetni és fél-egy év múlva álltak be az áraik.
Akkor olcsóbban fogod venni az i7-et i5-öt viszont kevesebbért adod el a 775-öt, most pedig fordítva. A kérdés az most van-e rávalód ...az anyegin múlik mindenegyébként halkan mondom az i7-et alapon HT of-on használom és így is csak kb 50%-on ...és h akkor minek vettem? kb azért amiért te is fejleszteni akarod a sajátod
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
dehogyisnem, senki nem állítja h nem fogok bukni, és senki nem mondta h P3-at vegyél azért ennyire ne sarkítsunk...de te kérdezted milyen lehetőséget válassz nem?
Én 3 hónapja vettem és bukni fogok majd én is és tök mindegy melyiket választod eltolni tudod...de ezt írtam nem értem miért az ércelődés?
zetape7: egyetértek...Intel árcsökkentés ? nem hallottam, de nagyon jó lenne...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz vzsryl #18556 üzenetére
érdekes... mondjuk ja, a 965/975 azért már jobb mint a kisebb példányok bármelyike, de én pl. az 1156 foglalatú 860-870 -nél sem látok előnyt a 920- szal szemben. kivéve az órajel, de ott még kevesebb az eltérés, mert az i7-920 (s1366) és az i7-860 (s1156) között aligha van órajelbeli különbség. 920: 2,66 / 860: 2,8 :-D Szvsz, nem éri meg kétszer olyan áron a 940, csak azért, hogy az órajelem ... :-) inkább veszek egy i7-920 procit és ennyi. Az sem olcsó, 60.000 ft. (minimum). Arról tudtok valamit, hogy tényleg brutális árcsökkenés jön az intelnél? Úgy hallottam, hogy mivel jön a gulftown (i7-980 XE) 6 magos (12 szál), ezért leállnak az i7-920 gyártásával, és helyette i7-930 lesz, 30-32.000 ft körül. Az i7-940 is 75.000 ft-ra csökken elvileg, és a legdrágább proci is "csak" 195.000 ft környékén lesz a mostani 235.000 forinttal szemben. Nem tudom ez igaz -e, de ha tényleg ilyen árcsökkenés jön, akkor még várok amég kiadják az új i7 -et. (egyébként azt hittem i9 lesz a neve, de úgy tűnik marad i7... I7-980-XE)
-
kulerr
őstag
sztem senki nem beszél le róla...de ha csupán a 4 magosítás a cél elég egy q6600 ami bőven elég még egy darabig...ha platformot akarsz mindenáron váltani és van rávalód tedd azt. Mondjuk sztem tök mindegy h mikor bukod amit beleőlsz, most vagy csak 1-2 év múlva...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Pedig az órajelen kívül tényleg nem különböznek semmiben. Mivel csúcskategóriáról van szó, ezért az Intel annyi pénzt kér el az alig gyorsabb verziókért is, amennyit nem szégyell. Egyedül a 975 különbözik a kisebb példányoktól, mert azok már szorzózármentesek, de szvsz azok sem érnek meg ekkora felárat (260k...).
-
kulerr
őstag
Ha 4 magosítani akarsz mindenképpen én a helyedben 25K-ért vennék egy q6600-ot 3,4Ghz-re belöném stabilra
zetape7: teljesen jól látod ...semmi másban nem külünböznek mint az órajel magasabb szórzója miatt. Nem érdemes annyit kiadni rá szvsz, mert nem hoz tuningban sem annyit (ha hoz egyáltalán)
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
Sziasztok! Új júzer vagyok.
Az lenne a kérésem, hogy valaki magyarázza el nekem, hogy mi a különbség a Core i7-920 és a Core i7-940 között. Úgy látom minden adatban megegyeznek, kivéve az órajel, mégis kétszer annyiba kerül az i7-940 mint az i7-920. Most szeretnék processzort vásárolni, tehát ezt fontos lenne tudnom, hogy miért annyival drágább a 940 mint a 920. Azt nem hiszem, hogy az órajel miatt, mert a 920 -nak 2,66 a 940-nek 2,93 (tehát nincs "annyira nagy" különbség). FSB/Szorzólock (sajnos) mindegyikben van egyaránt.
előre is köszönöm a válaszokat :-)
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
P35-ben 400-450-es FSB elérhető a Quad-okkal, tehát nem olyan rossz az. Én a helyedben megtartanám, de nem Q8000-est vennék bele, mert azok semmilyen lapban sem húzhatóak jól, sajnos nem túl tuningos széria.
B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
csdm
senior tag
Hali!
Mostani konfigomat szeretném fejleszteni. Arra gondoltam hogy veszek bele olcsó (Intelek közül "olcsó" quad-os procit, Q8xxx-ből de kiderült, hogy a mostani alaplapommal nem nagyon tudnék rajta húzni... Gondoltam kéne venni akkor új alaplapot és akkor egy quadot de akkor ahhoz normális hűtő is kéne. Nos, erre már nincs keret, és az LGA775-be már nem fog proci érkezni, tehát jövője sincs már nagyon. Aztán olvasgattam a Prohardveren AMD-s teszteket, és nagyon irigy lettem, hogy náluk van 2 féle foglalat, 25.000-ért van quadjuk, és AM3-ba jönnek 6, 8 magos procik. Hát a fene vigye őket Az meg a csúcs, hogy most a legdrágább időszakban vettem 12.000-ért DDR2-es 2GB memóriát, és most azt is DDR3-ra kéne cserélni. Tehát az én helyzetembe megérné eladni az alaplapot+Procimat+ memóriákat, és venni egy AMD-s konfigot?
Olyan alaplapra lenne szükségem, amiben nem lesz akadály a tuning, tehát időtálló alaplapot keresek, árban azért felsőkategória ne legyen... -
-
earlyrat
tag
válasz Tothgera30 #18525 üzenetére
"AMD Athlon X2 550BE (lehetőleg négy magosítható) a te procid, egy ATI 4850-es,"
rákerestem gugliban, de X2 550 BE jelűt csak Phenom II -ben találtam, Athlonban nem.
Most akkor melyik legyen?Asus A320M-K, Ryzen 3 1300X, MSI Radeon HD 7770, Forza 8Gb DDR4 2400, Samsung 840 SSD, win 10 Pro
-
Chris78
aktív tag
Hi mindenkinek.
Szerintetek ha 20k-m van procira akkor az e8200 jó választás? (persze használtban)(775)
Ötleteket elöre is kössz.
Vgy inkább 6850?[ Szerkesztve ]
....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
addikt
válasz earlyrat #18540 üzenetére
"mi az,hogy 4 magosítható?"
Olyan X2-es proci, amiben feloldhatod a letiltott két magot. Amúgy nem véletlenül vannak letiltva azok a magok, valami nagyon selejt bennük, bár lehet, hogy az AMD még arra is képes, hogy tökéletes négymagosokat lockol X2-esre, csak hogy eladhassa őket .
-
earlyrat
tag
válasz Tothgera30 #18525 üzenetére
szia, köszi.
mi az,hogy 4 magosítható?
Asus A320M-K, Ryzen 3 1300X, MSI Radeon HD 7770, Forza 8Gb DDR4 2400, Samsung 840 SSD, win 10 Pro
-
kulerr
őstag
P35-ben a q6600-os jobb sztem de ennek a szorzóját nem tudod állítani csak az fsb emelésével tudsz magasabb órajelet elérni...A qx-es szériák amik szorzózár mentesen de azok ritkák és nem is olcsók ..egyébként 25K körül lehet venni q6600-ost. Még egy: van valami normális hűtőd ugye?, mert ezekhez azért egy a gyárinál jobb hűtő is kell, mondjuk legyen az intel amd vagy york, vagy phenom.
Gyuri: Te is tudod h van (itt vagy pl. te ) ..de te ismered a storyt, miért nem jön be azért nem is tudok mondani erről semmit neki melyik milyen szb. csak a száraz adatokra tudnék támaszkodni...de akkor most legalább AMD vonalon fel tudod világosítani a közvéleményt.Ha váltanék valaha AMD-re tuti nem tudnál lerázni...még az autódba és én kérdezgetnék nem lenne nyugtod.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Miért am2+-s procit nézel? Hamár veszel legyen az am3. [link].
A 955 40 pénz. A 9550 54k. Néhol többet tud de az 14k-t nem ér meg szvsz.
Vegyél egy ilyet megy egy am3-s lapot és majd egyszer váltasz 6 magra (lap és ram csere nélkül).kuller: nem jö be? Van ismerősöd aki egyáltalán amd-t használ?
Amd - Radeon - Ryzen
-
kulerr
őstag
a yorkok olyan kb. 450 fsb-nél meg fognak állni ebben a lapban azaz ha 9400 akkor 8x450 így kb olyan 3,5 körüli eredményre számíthatsz. 6600-osbol pedig átlag 3,4 amit szinte mindegyik tud. Ezek az értékek mindennapos használatra értendők...
P45-ös lapot meg procit egyszerre én is azt mondom ne cserélj már hacsak nem találsz valami nagyon jó árban használt P45-ös deszkát.
Viszont a tápod és ramjaid nagyon is rendben vannak[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Phenom II X4 940 Black Edition-ről vélemény?
-
nagyúr
válasz varsam #18521 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Most már csak az a kérdés, hogy DDR3-as lap, vagy DDR2-es, mert hogy a jelelnlegi RAM-jaim elég jók és nem szívesen válnék meg tőlük.AMD tuningnál nem úgy működik, mint Intel esetén, hogy az FSB emeléssel ugyan emelkedik a RAM órajel, de visszaosztható, hogy normális értéken maradjon?
-
-
earlyrat
tag
sziasztok, tanácsra lenne szükségem.
2 éves a gépem, Asus M2N-E, Athlon64 x2 3800+ van benne.
2 évente szoktam bővíteni, ennek most itt az ideje.A lapot jónak tartom, nincs vele bajom, azt megtartanám.
Viszont új proci (memória, VGA) kéne, de nagyon.
6400+ gondolom már nem pálya, valami jövőtállóbb dolog kéne nem?
Phenom X4 esetleg?
Ár érték arányra lövök általában középkategóriát szoktam venni.
köszi a javaslatokat.Asus A320M-K, Ryzen 3 1300X, MSI Radeon HD 7770, Forza 8Gb DDR4 2400, Samsung 840 SSD, win 10 Pro
-
kelzsoca
félisten
válasz kulerr #18503 üzenetére
Pont azért ragadtam ki ezt a mondatot, mert a hozzá nem értők is pont ezt fogják elolvasni, és ez marad meg bennük, aztán mikor komolyabb alkatrészek (drágább is) van ajánlva, felháborodik, de hát xy nemrég azt írta hogy a kis celeron is elég mindenre, akkor én minek vegyek ennél drágább procit
Csupán erre szerettem volna felhívni a figyelmed
-
varsam
őstag
955-ből csak BE van, 925-ből pedig csak sima (nem BE) van. Mindkét proci ugyanarra a magra épül, szóval kb ugyanannyira húzhatóak (de mint tudjuk minden proci más és más, máshogy bírják a tuningot). Csak azért mert az egyik BE, a másik nem, nem garantáltabb semmivel sem a siker. A BE-vel azért jársz jobban, mert ott csak megemeled a szorzót és máris jobban megy a proci, egyszerűbb vele a tuning. Nem BE procinál viszont EC-t kell emelned, amivel együtt emelkedik a RAM, HT, NB órajele, amikre még pluszba oda kell figyelni. Itt egy nagyon jó cikk a szorzózáras és zármentes (BE) procik tuningjáról, ajánlom hogy olvasd el.
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
kb általánosságban a 9550-ben is van 1 Ghz. FPO L830B550 a legjobb mondjuk ezeket elég borsos árban adják igaz ami igaz...ha nem ragaszkodsz ehhez az fpo-hoz sokkal olcsóbban is találsz...ellenben 9400-est sokkal olcsóbban is találsz akár most is az apróban és mennek azok is rendesen...vagy ha tényleg nagyon jót akarsz és van rá akkor tényleg a platformváltás...de innentől pénztárcafüggő: AM3,i5,i7
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mondjuk az is igaz, hogy a 9550 árából kijönne egy AM3-as lap + Athlon II X4 620. Bár nem ismerem a két CPU közötti erőviszonyokat.
-
nagyúr
válasz kulerr #18508 üzenetére
Lehet, hogy keresek használtan egy 9550-et. Ezeknél van valami extra infó, amit tudni kell? Pl. sorozatszám alapján melyiket lehet jól "húzni" stb. Vagy csak veszek egyet és kész. Tényleg ezekben mennyi tuningpotenciál van általában? Mármint a 9550-ben? Csak azért kérdezem, mert a 6550-en kb. 1 GHz-et simán tudtam emelni.
-
kulerr
őstag
válasz vergilx #18509 üzenetére
hááát nem tudom....de most beletetted a bogarat a fülembe. Megnézem ugyanazzal a VGA-val a p5k+6400-el és majd ezzel a konfiggal 3,3Ghz-re állítva mindkettőt melyik mennyit dob...tuti lesz különbség de nem lesz nagy szvsz...az i7 meg verné a többit mert a gta4 nem csak 2 szálat képes már kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
nem, nem dehogyis...sztem mindkét vitapartner tudja nem anyázunk hanem vitatkozunk csak...ebből tanul mindenki, és ezért kértem elnézést a végén h érezzék is ezt
Összegezve: ha van rá pénzed és nagyjából ki is fogod használni cserélj platformot, ha nincs simán maradhatsz ezen és a 9550 pl. bőven elleszel még jó darabig ...de ez az én véleményem, a végleges döntés a tiéd
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz vergilx #18504 üzenetére
akkor adok a hsz -hez értelmezésit ...
1: nem a procik kiértékelésére született a hsz el kellene olvasni egyben hanem csupán példa volt.
2: nem rekord FPS döntögetésről beszéltem utána , hanem és akkor neked is felteszem a kérdést: mondj 1!!!alkalmazást ami lefekteti a 3200-est 3,5 Ghz-en általános felhasználásban.. akár játékban is és leszarom h 15 FPS-el többet tud egy 20K-val drágább proci, és ehhez gondolom tudod, h VGA is kell...
(ennyi erővel el kell dodni a 4870-est mert két db 5870 több fps-t hoz...de nem erről volt szó)
3:ezt is írtam: vannak jobb procik persze amik nagyobb teljesítményt nyújtanak ezt nem vitatta senki...A kérdező konfigurációja időtállóságáról és használhatóságáról érdeklődőtt!!.ezért mégyegyszer nem szerencsés egy mondatot vagy töredékét linkelgetni mert nagyon is félrevezethető..Más: nem szoktam dicsekedni sem a konfigjaimmal sem azzal mennyi HW fordult meg a kezeim között (az adatlapomon sem látsz semmit erről, de ettől függetlenül jelenleg 3 gép van nálam és a negyediket rakom össze- i7920+P6T deluxe V2...stb+Toshiba laptop--P5K+e6400--és most amit már tudsz mi lessz benne) bőven van összehasonlítási alapom...
Végezetül: ezt a hsz-t a félreértések elkerülése végett nem megbántásnak és vitaindítónak szántam...ha valakit megbántottam sorry
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vergilx #18500 üzenetére
A "mennyi" a másodlagos kérdés szokott lenni. Először mindig a legjobb ár/érték arányú terméket szoktam keresni. Persze nem szeretném felesleges költségekbe verni magam...
Ezért nem tudom, hogy maradjak ennél a tokozásnál és csak procit vegyek, vagy készüljek a jövőre és váltsak AM3-ra. Vagy a váltás még ráér?
-
kulerr
őstag
válasz kelzsoca #18502 üzenetére
Kérlek oszd meg velem, h általános használatra mire nem elég egy 3,5 körül hajtott 2 magos CPU?....netre filmezésre egy p4 is lég lenne. Játékra meg bőven elég ez sőt. Az órajel emelése pedig a mostani játékoknak igenis még elég, a cache mérete igen csak kicsi előnyt ad....nem állította senki h nincs ennél jobb.
Amit írtam az egy komplett hsz volt és annak úgy és az előzményekkel együtt van értelme, és nem szerencsés kiragadni egy mondatot, majd fogást keresve rajt csámcsogni azon.[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
az attól is függ milyen lapod van, mennyiben gondolkozol, és azt mennyin szeretnéd hajtani. Én most rakok össze egy 775ös konfigot egy e3200-es cerkával, amit röhögve lehet min. 3800Mhz-en hajtani pl. most őszintén ez mire nem elég??, de ha pár évre akarsz dobjál bele egy quadot és simán ott leszel jó ideig még a gépeddel, és ráérsz majd akkor AM3-ast venni ha egyáltalán lesz még, mert ne gondoljuk azért komolyan h az AMD most aztán 25 évig ebbe a foglalatba fog procikat gyártani! ez is ki fog futni! én úgy tippelem a 32nm -es procik után...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- BestBuy topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest