- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
válasz Pyttawrx #171976 üzenetére
Köszönöm szépen az útbaigazítást, sikerült még inkább elbizonytalanodni.
Ha mást nem is nézek, csak a Dell Inspiront, ami itt hulladék kategória, és nálam 9 éve megy, de még menne is, ha nem avult volna el pl. driverek miatt. Ugyanakkor az Acer Aspire 3 is ide tartozik, a Lenovo IdeaPad 3 is, tehát kerülendő...Azt hiszem, újra kell tervezni a vásárlást, és emelni kell a szintet.
Köszönöm mégegyszer.
-
egykori
őstag
Szeretnék tanácsot kérni abban, hogy két azonos felszereltségű, tudású és árban is azonos új gép közül melyiket válasszam. Tehát, melyik márka, típus megbízhatóbb hosszútávra tervezve: LENOVO IDEAPAD 3 17 vagy ACER Aspire A317-53G.
9 éve használok munkához egy Dell Inspiront (szervizt, szerelőt nem látott). Nem várom el, hogy a jövőbeni gép is ilyen tartós legyen, de örülnék, ha legalább 5-6 évet kibírna.
Köszönöm. -
egykori
őstag
válasz Dreadloord #93410 üzenetére
Köszi, hogy ezt leírtad. Sejtettem, hogy nem annyira egyszínű a kép, mint ahogy ezt ebben a topikban lefestik. A melóhelyemen is többnyire Lenovo gépek vannak, amiket ráadásul többen is használnak felváltva és szépen működnek már majdnem két éve.
Én személy szerint maradok a Dellnél.
-
egykori
őstag
válasz Tikakukac #92882 üzenetére
Ó, akkor már az alapoknál baj van? Mármint Lenovo... Pedig régebben (tényleg régen jártam erre) rendre visszatérő volt ez a név az ajánlottak között. Neked ez saját tapasztalatod?
A napokban nézegettünk többet, látszólag rendben voltak. A garanciáról hallottam, hogy nem olyan jó, mint pl. a Dell-é. (Én Dell párti vagyok, nekem eddig csak ez volt.)
A Lenovo nem nekem lesz, próbáljam meg más márkára terelni? A most kapható 17-es Dellekről sem túl jó szövegek mennek. -
egykori
őstag
Sziasztok, a Lenovo Z70-80 elég új masinának tűnik. Tudtok esetleg valamit róla? Ajánlott vagy felejtős? Többnyire általános használatra, de játékra is lenne. A 17" fontos, nem lesz hurcolva!
Köszi. -
egykori
őstag
válasz SzalaiG #25128 üzenetére
Hát látjátok, ez a dilemmám, mert Te a Dellt tartod jobbnak, brumi1024 pedig a HP-t. Jómagam a Dellhez húzok (most is eredeti Dell asztalit használok már 6 éve), de szubjektív, mert a HP-t nem ismerem. Az egyik rokonom ez utóbbit favorizálja, és csak HP-vel hajlandó foglalkozni.
Mindenesetre köszönöm véleményeteket. -
egykori
őstag
Sziasztok, az asztali gépet váltanám le egy 17 collos laptoppal. Nem játszom rajta, és filmet sem nézek laptopon, de elég sok nagy méretű fájlal dolgozom, van egy-két procit megizzasztó program is. Munka és magánhasználatra lenne. A szempontok: ne melegedjen túlzottan, megbízható legyen, a bill. csendesen működjön. Fontos a garancia kérdése is, így csak az új gép jön számításba. Két jelöltem van: Dell 7720 és HP 4740, mindkettő i5-ös Intel Core CPU-val. Az lenne a kérdésem, hogy a kettő közül melyiket tartjátok jobb választásnak? Köszi
-
egykori
őstag
válasz runner 125 #6431 üzenetére
Elképesztő!
A nejem Inspironja is épp most másfél éves, és egy hónap után a "G" betű kitört, amit öt perc alatt javítottak - kapott egy komplett klaviaturát.
Szerencsére az alaplap, és más sem döglődik, láthatóan, remélem, nem is fog.
Az igaz, hogy egy kicsit, hogy úgy mondjam, ruganyos, de kedves nejemet ez abszolut nem zavarja, pedig profi gyors- és gépíró (lehet talán épp ezért).
És az is igaz, hogy a normálisnál valóban jobban melegszik, vagy másként fogalmazva, a hajszárítóval fel tudja venni a versenyt. -
egykori
őstag
Sziasztok!
Ma olvastam itt a topikban, hogy ketten is az Asus szervízelését erőteljesen lehúzták. Ezen azért akadt meg a szemem, mert az utóbbi napokban négy kiszemelt gépből a legjobban egy Asushoz kezdtem húzni. Viszont a szervíz kérdése adott esetben fontos lehet. Kérlek, világosítsatok fel, hogy a gyenge szervízellátás miben tapasztalható?
Még nem akartam nagyon előhozakodni a négy jelölttel, csak keresgetek, olvasgatok, kutatgatok, de ha már megemlítettem, akkor konkretizálom.
Négy 17,3"-os gépről van szó, melyből kettő 1600x900-as (HP, Toshiba) és kettő 1920x1080-as (Asus, Dell). A másik kérdésem a felbontáshoz kötődik: tervezői melóhoz, ahol a vékony vonalak, pontok stb. láthatósága fontos, számít, hogy melyik felbontású kijelzőt nézem?
Amúgy nekem is hasonló az esetem, amit nem rég írt valaki, hogy egy asztali gép kiváltására lesz, többnyire egy helyen, de amikor vinnem kell, akkor leginkább autóval, úgyhogy a 3-4 kg nem számít, annál inkább a nagy kijelző. 300 ezernél nem tudok erre többet szánni.
Játék nem lesz, néha filmnézés, digitalizálás, de főleg munka, irodai jellegű is és internet. A laptopot több évre gondoltam, remélem, a napi 10-12 óra üzemidő miatt ez nem hiú ábránd.
Köszi előre is, ha tudtok segíteni a döntés meghozatalában.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz szasanyi #5721 üzenetére
Szia szasanyi, kedves öregharcos!
Én is szinte pont így kotnyeleskedem a laptop témában. Két napja sikerült a vejemnek venni egy ProBookot, és a rövid idő alatt, ami eddig eltelt, nagyon elégedett. Bár nem a legaljából vásárolt (6570b).
Azután jómagam is az 5 éves desktopomat nyugdíjaznám, és egy jófajta 17,3 collos erőművet keresek , persze nem játékra. Azt hiszem, még egy ideig elszédelgek itt, mire dönteni fogok. -
egykori
őstag
Sziasztok,
Van két HP Pro Book laptop az egyik rokonom nem tudja dönteni, hogy megéri-e fizetni 35 ezer Ft-ot, mert (feltételezzük) jobb a videokártya a drágábbikban. A játék miatt fontos neki a video teljesítmény, talán elég lenne az Intel is?
Integrated: Intel® HD Graphics 4000
Integrated: AMD Radeon HD 7570M (1 GB GDDR5 dedicated)Jómagam nem játszom a gépen, így nem tudom megítélni, hogy ez az árdifferencia mit jelent a két videókártya esetében, ezért kérem a hozzáértők és játékos társak segítségét.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Filmvilág
- E-roller topik
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- ASUS Chromebook C523
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest