-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
karesz13
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
van egy HP Elitebook 8560W i5 (2nd)2540M 8Gb ramos Nvidia Qadro 2Gb -os gép 1-év garival.
2 kérdés.
1:Ez a gép alkalmas játékra? (CS Source,CS GO,Wot,és hasonló játékok futtatására.
2.Mennyit ér ez a gép?Akku 4 órás kiváló állapot 1 év gari.
Előre is köszönöm a segítséget -
Sigismund
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Lehet kérdeztek ilyen igényekkel már, de most nem leltem meg hirtelen. A topicból adódik hogy notebookot vennék és ebben kérnék segítséget.
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-- 2016. január-február
A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-- 80 000 HUF - 100 000 HUF (inkább a 80-90-hzz közelebb)
Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
-- Film, torrent, böngészés, TV-vel összekötés, full hd-t meg a 3d-t elviszi.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-- 15.6" átlagos.
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-- Lesz hordozva, utazás közben nem lesz használva.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-- Win7 vagy a fölötti windows lesz felrakva.
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-- Sima HDD, 4GB ram min. windows miatt, optikai meghajtó szükséges.
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-- HDMI jó ha lenne rajta, meg (okos)TV-vel össze lehessen kötni.
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-- Új gép.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Zsiga -
Khelben
nagyúr
válasz _Jana_ #106181 üzenetére
Mivel programozásnál elsődleges a jó billentyűzet és a nagy felbontás, valamint hordozni is akarod, ezért a Fujitsu A555G-t venném a helyedben. Esetleg még szóba jöhet HP Probook 450, ha találsz ennyiért fullhd változatot.
(#106187) chabeee : HP Probook 650 jobb választás lenne.
(#106183) tahepa : 120-ból minden igényt kielégítő itx-es konfigot lehet összerakni, ami negyedannyi helyet foglal, mint egy laptop. Sőt, ha felszereled a monitor hátára, akkor nem is látod.
(#106180) g.killer : az ár nem számít nem véletlenül van az összefoglalóban, hogy árat mindig adj meg. Mert most akkor én belinkelek egy 800ezres Zbookot, aztán futjuk a köröket, hogy ja nem ennyiért gondoltam, csak max 200-ért...
[ Szerkesztve ]
-
rodder76
tag
válasz szabonagyur #106184 üzenetére
Sejtettem...
Még is milyen szempontból nem jó ez a proci??Melegedik vagy gyenge, sokat fogyaszt???Úgy látszik ez a 7240 ennyiért csak ilyen procival van ....
-
félisten
-
chabeee
aktív tag
Sziasztok, a Lenovo E450 mennyire lenne jó vétel? Főleg fejlesztenék rajta. Esetleg ebben az árkategóriában ha van jobb akkor ne tartsd magadban
-
tahepa
senior tag
válasz szabonagyur #106185 üzenetére
A két régi játékot mint ifikorom emlékeit idéztem fel. A mostani BF , COD és társaikkal múlatnám néha az időmet szaggatás mentesen....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tahepa #106183 üzenetére
Szia
Hát nem egyszerű az eset.
MOHAA nekem Win7 alatt sem nagyon akart menni CMR2-vel is voltak gondok, WIn8.1 alatt, főleg mivel ugye X64 kell lehetnek gondok.
Ennyiből Fujitsu A514 van, de ott a VGA kevés lehet MOHAA-hoz, inkább Dell 5558 920M meg valami i3-mal ha találsz ilyesmi áron.
-
félisten
-
tahepa
senior tag
Akkor szépen , sorban
1. Vásárlás még ebben az évben.
2. Max 120 eft
3-4. Otthoni felhasználás . webböngészés , kevés videó kódolás (alap wmv-mkv) , kevés fotoszerkesztés ( alap ,nó fotósbót) néha játék
( nagy gyerek lennék)BF , COD stb fullhd nem érdekel...CMR2-n kezdtem játszani meg a Mohaa-n...nincsenek óriási igényeim.
5. 15' körül. Matt- fényes nem szempont.
6. 99,9% otthon használva . A helyigény miatt a laptop játszik.
7. Win8.1-10.
8. Min.500 Gb HDD (ssd az ár miatt nem opció) , min 4Gb RAM
9. HDMI , WEBCAM lehet de nem feltétel.
10. Kizárólag új, garanciával.A Lenovo gépeket nézegetem FX7500-as procival meg az AMD A8 7100-as sorozatú processzorral szerelteket.
i3 -as gépkkel nincs tapasztalat.
Most egy Asus x51l-t használok már vagy 7-8 éve...külön egérrel , klaviaturával...ez a heppem...
így a noti ilyen szervei gyári állapotban tündökölnekSzivesen veszek minden segítő szándékú tanácsot , esetleg linket..stb...
[ Szerkesztve ]
-
rodder76
tag
Szerintetek a Dell Latitude E7240 az alábbi paraméterekkel bevállalható? Leginkább a proci és a kijelző miatt kérdezem??? A többi számomra megfelel. Kb 270.000 az ára.
I5 4200U
4Gb
128Gb SSD
intel HD 4400
3 USB 3.0
bill: magyar / háttérvilágítás
HDMI
b/g/n 300mbps
SD kártyaolvasó
Win 8 ProA kijelzője talán csak HD
Leginkább internetezni kell és word-re, és hurcolnám sokat!
üdv:rodder
[ Szerkesztve ]
-
_Jana_
csendes tag
Sziasztok, nemrég írtam hogy szeretnék gépet vásárolni, akkor 170 ezer volt a plafon most egy kicsit bővült, azóta olvasom a fórumot, ti főleg a DELL 5558 és az ASUS k501 gépeket ajánlgassátok valamint egyszer kétszer a FUJITSU a555 de még mindig nem tudok választani, néztem még hp valamint acert is de azokat nem igen látom a forumban. Szóval a mostani feltételekkel melyik laptop lenne a legideálisabb ?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
maximum 200-210 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
főleg programozás, visual studio, inventor esetleg filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
ritkán játszom szóval ez nem olyan fontos
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
legalább 15 colos
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
sűrűn lesz hordozva főleg koleszben/főiskolán használom, utazás közben nem használom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új -
g.killer
aktív tag
válasz Khelben #106179 üzenetére
Köszönöm a választ!
Isten ments! Én a kicsi 2in 1-et nem munkára gondoltam!
Azért nem töltöttem ki az összefoglalót mivel nem nekem lenne így nem tudok mindenre válaszolni! :/
De akkor tegyünk egy próbát:1.Keresek egy ilyen gépet, az ár nem számít csak ezeknek feleljen meg:
-Legyen, hordozható jó akkumlátor idővel.
-A képernyője legyen jól használható, jó betekintési szöggel, jó kontrasztal képszerkesztéshez.
- Leginkább Photoshophoz lenne használva, így kell a megfelelő teljesítményű processzor és elegendő kapacitású ram.2.A 2in 1 készüléket ettől teljesen eltérően kérdeztem! Nem áll szándékomban vele Photoshoppolni!
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Khelben
nagyúr
válasz pH érték #106174 üzenetére
2170p, ez egy elég jó 11"-es gép és irodába találták ki.
(#106173) antocian : a Core M az én meglátásom szerint zsákutca, a 10-es túl gyenge, a 70-es pedig képes terhelés nélkül is túlmelegedni illetve a fogyasztást is órajel visszavétellel tartja az előírt szint alatt.
(#106177) g.killer : komoly munkára ezek a gépek alkalmatlanok. Az összefoglaló kitöltése talán segít.
(#106178) legenda007 : újból a legolcsóbb gép, ami ajánlott, a Fujitsu A514 120-130k körül.
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Melyik az a gép ami megfelelő lenne grafikai munkához, képszerkesztéshez (Photoshop) jó képernyővel rendelkezik aminek a betekintési szöge megfelelő és az ára sem a csillagok között van. Nem számít a méret én leginkább 17"-ban gondolkodtam. Van ilyen? Én mondjuk alternatívának ezt néztem.
2. Gondolkodom ilyen 2in1: Átalakítható gép ben. Ezek mennyire használhatóak és megérik az árukat?
Én ebben gondolkodom, kettő ok miatt ASUS és már 4gb-ram van benne.A válaszokat előre is köszönöm!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
pH érték
aktív tag
Sziasztok!
11 col méretű laptopot keresek, főleg irodai felhasználásra és film nézésre.
Tudtok valami jót ajánlani?
-
antocian
csendes tag
válasz antocian #106135 üzenetére
sziasztok,
van javaslat? Mire lehet elég a kis UX-es Asus?
fullhd filmnézés nem gond pl. az M-es procival, tévére kiküldve?
"Na, végre ma tapogattam is.. pont egymás mellett láttam a K501-et és az UX305-öt..
UX IPS paneles, pici, rajra wintiz, SSD-s, K501 nyilván nem az.. - de az se az extra nehezek közé tartozik.
Van valakinek tapasztalata ismeretségi körben, hogy tanárnéninek melyik lenne jobb? Elsőre az UX-es, hogy kivetítsen, digitális táblázzon, stb..meg hogy napi szinten ki/be pakolja..
A nagyobb előnye meg lenne az, hogy a 11 éves kölök is használhatná esténként - ha akarja és hozzáfér "jáccani".. bár facebookra jó az ux305 is..
Véleményeket, esetleg tapasztalatokat várnék (szívem szerint mindkettőt megvenném, csak hát azok a piszkos.... Vagy játékra fejlesszem az asztalit egy VGA-val talán.. - a tanárnéni meg hordozza azt ami pici.. Megbízható az UX-es ugye? (mintha azt olvastam volna)
Dell előnye lenne a 3 év, meg + 0,3 kg.. meg az ips, ha marad a nagy.. meg a mínusz a (sokkal) gyengébb VGA
?" -
Tikakukac
titán
válasz panses #106168 üzenetére
ITX->hely megoldva, apró dugig van most rendes lapokkal.
Sokat fogyaszt->proci lefeszel vagy csere, vidkari csere és ennyi.Te tudod egyébként. Én biztos nem nézném azt, hogy havonta pörög a -10k a notimból, míg az asztalim most konkrétan annyit ér, mint 1,5-2 éve.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
panses
aktív tag
válasz Tikakukac #106165 üzenetére
Nem, nem ennyi a keret. Vehetnék főzött olasz fagyit is,ha érted mire gondolok, de fillérprütykölő vagyok! Ismerem a vásárlási szokásaimat! Pl. kellett egy TV egy USB porttal, ami pendrive-ról lejátszik filmet. Na ebből lett egy 3D-s SMART TV 180000-ért. Csak ezt akarom elkerülni a 200K-s határral. Pc-m meg van 19 éve, úgyhogy tudom mit jelent!
Ja, a tápom 8 éves a monitorom meg 6."Az élet nem habostorta elvtársak"
-
Khelben
nagyúr
válasz bence9403 #106169 üzenetére
Ha nem játszol és sokat hordozod, akkor 80-ért kapsz a laptopsystemnél egy használt Dell E6220-at vagy HP 2560p-t 12,5-ös kijelzővel, fél év garival. Bele egy ssd, esetleg +1 év garancia és még mindig csak 110k körül jársz és van egy minőségi, strapabíró géped, rendes billentyűzettel, hordozásálló házzal.
-
bence9403
újonc
Nem ragaszkodom a 15öshöz, épp a buszozás miatt gondoltam a 14esre, viszont akkor tekintsünk el az utazástól. Tablettemmel tudom helyettesíteni a történet ezen részét.
Közepes minőségű játék használata, relatíve magas akku idő és egy gyors gép, ami 155-165ezer Ft-os kereten belül a piacon van.
Amim most jelenleg van az asus k53s, nagyjából ezeknek a feltételeknek eleget tett, egyedül az aksiideje volt alacsonyabb fénykorában. Anno 130ért vettem, ebből következtettem arra, hogy ha kicsit feljebb viszem a költségvetési keretet akkor találhatok az igényeimnek megfelelő laptopot.
Ezek után van valami ötlet ami szóba kerülhet? -
panses
aktív tag
válasz szabonagyur #106167 üzenetére
Sok helyet foglal és mivel játék PC-nek épült, sokat fogyaszt.
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
félisten
-
panses
aktív tag
válasz szabonagyur #106162 üzenetére
Játék már nem nagyon köt le, akkor majd bublesúterezek, csak néha játszom.
(#106163) Khelben: értem, köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz panses #106160 üzenetére
Ja, megnyugtatlak, az inkább egyedi eset, mert ezek nagyon szeretnek széthullani, de ha ez a keret ez a keret.
Asztali: rakat dolog van amit egyszer veszel és kb. örök élet. Egy rendes táp pölö simán kihúz 10 évet. Nálam a példa. Hardver meg ezerszer lassabban avul, mint notiban, meg olcsóbb is. Monitort sem kell 2 évente kukába vágni, csak venni egy jót, az is fél évtized legalább.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz bence9403 #106155 üzenetére
Egy 15-ös gépet ki sem tudsz nyitni a buszon. Szerintem oda tabletet vegyél, ne notebookot. A másik, hogy ezeket az olcsó gépeket asztali használatra tervezték. Sem a belső merevítések, sem a külső anyagok nem arra vannak kitalálva, hogy napi szinten hordozzák őket, ütődjenek, súrlódjanak ide-oda egy táskában.
(#106156) panses : Asus K501. Irodai munkára nem az igazi, de valahol kompromisszumot kell kötni. De asztaliból kétszer, háromszor ilyen erőset kapnál ugyanennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
panses
aktív tag
válasz Bkrisz9 #106152 üzenetére
Akkor eminens leszek!
mostanában
bruttó ~200000 Ft
(3) Felhasználás?
irodai, néha játék
(4) Ha játéktékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Farcry, Crysis 1366x720, ahogy adja...
15,6 vagy 17,3, legalább 1600x900 többi nem érdekel...
itthon le lesz téve az íróasztalra
(7) Operációs rendszer?
Nem kell semmilyen előtelepített vacak! ne legyen rajta semmi!!!
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min 1TB HDD, optikai preferált, 4GB RAM elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
USB3 kell, Intel WIDI vagy Wifi direct hab lenne a tortán
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újKöszi előre is.
-
bence9403
újonc
-
Khelben
nagyúr
válasz bence9403 #106153 üzenetére
Irreálisak az igényeid (ha ugyanazt értjük hordozhatóság meg normális touchpad és nagy akkuidő alatt)
155-ért belépő szintet kapsz mindenben. Dell 5558-at érdemes megnézni ebben a kategóriában vagy a Fujtisu A514 ssd-s változatát. Ha kicsit feljebb tudsz menni árban, akkor 185 körül indul az Asus K501, ami már játékra is alkalmas, a fém ház a hordozást is jobban bírja és fullhd kijelzős.(#106139) legenda007 : tartósság és normális anyaghasználat 100k-ból csak használt gépben lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bence9403
újonc
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék venni egy új notebookot, és a segítségeteket szeretném kérni ez ügyben.
Karácsonyig
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 155 ezer ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
főként böngészés, filmnézés és a főiskolai tanulmányaim mellé kellene, valamint feszültséglevezetésre egy közepes gépigényű játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
CS GO gépigényű játékok maximum.
14-15", full HD nem elvárt, 1366*768 elég
Hetente 2-3x hordoznám, utazás közben filmnézés, szóval lényeges lenne a nagy akkuidő (~5-6 óra)
elég a freedos, viszont majd windows 8 vagy 10 menne rá
4 giga RAM, 500 giga HDD, SSD nem elvárás(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
örülnék, ha minél vékonyabb lenne a hordozhatóság miatt, azonban a legfontosabb a nagy akkuidő és egy kellően nagy és jó minőségű touchpad lenne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újjelenleg egy haldokló asus k53s-em van, kérlek próbáljatok meg ajánlani valami jó masinát, mert ez a laptop már nagyon a végét járja.
Előre is köszönöm.
-
Bkrisz9
őstag
válasz panses #106147 üzenetére
Leírom neked megint: Összefoglaló! Köszi.
Azzal bonyolítod túl, hogy nem azt töltöd ki. Az alapján tudunk ajánlani.Olyan meg nincs, hogy leszarod a többit mert nem, hogy megfelelő hűtést még zsanért se raknak 1-2 gépbe és erősebb megfogásra kezedbe marad a kijelző (enyhe túlzás de sajna csak enyhe). A ház,billentyűzet,kijelző minőségéről ne is beszéljünk (sokba van olyan TN amitől 2 óra+ idő alatt kiszakad a szemed). Továbbra is lesz@rod a többit?
Szerk.: Feljebb már megválaszolták.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Tikakukac
titán
válasz panses #106147 üzenetére
Fogós kérdés. Mert most azt kell megoldani, hogy van 1 vizes jégkrémre pénzem, de Magnumot akarok, vizes jégkrém árban.
Ember legyen a talpán aki ezt összehozza
Vagy van K501 200k-ért, mondjuk életet nem ment, de talán kevésbé szemét.[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz panses #106149 üzenetére
190et megtoldod 10ezerrel és levadászol egy Asus K501LX-et i5-5200U és GTX 950M. Ez sem lesz erőmű, de ez ami még ajánlható, és játékokkal is elboldogul úgy-ahogy.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Tikakukac
titán
válasz panses #106140 üzenetére
Akkor gondolom a hűtést és zsanérokat is magadnak fogod legyártani, nomeg magad is szervizeled. Bátor lépés
legenda007: 100-ból ha elég a tablet energia akkor lesz wines gép talán 100-ból, egyébként az nagyon necces, a tartós főleg.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
mostanában
bruttó ~100000 Ft
(3) Felhasználás?
kizárólag irodai,
üzemidő a fő szempont, 0 játék
HD ready, preferált a matt
napi szinten csak otthon
(7) Operációs rendszer?
Windows, preferált a win10
min 500 GB HDD, optikai preferált, 4GB RAM elég
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
A tartósság, anyag használat a fontos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újKöszi előre is.
-
antocian
csendes tag
Na, végre ma tapogattam is.. pont egymás mellett láttam a K501-et és az UX305-öt..
UX IPS paneles, pici, rajra wintiz, SSD-s, K501 nyilván nem az.. - de az se az extra nehezek közé tartozik.
Van valakinek tapasztalata ismeretségi körben, hogy tanárnéninek melyik lenne jobb? Elsőre az UX-es, hogy kivetítsen, digitális táblázzon, stb..meg hogy napi szinten ki/be pakolja..
A nagyobb előnye meg lenne az, hogy a 11 éves kölök is használhatná esténként - ha akarja és hozzáfér "jáccani".. bár facebookra jó az ux305 is..
Véleményeket, esetleg tapasztalatokat várnék (szívem szerint mindkettőt megvenném, csak hát azok a piszkos.... Vagy játékra fejlesszem az asztalit egy VGA-val talán.. - a tanárnéni meg hordozza azt ami pici.. Megbízható az UX-es ugye? (mintha azt olvastam volna)
Dell előnye lenne a 3 év, meg + 0,3 kg.. meg az ips, ha marad a nagy.. meg a mínusz a (sokkal) gyengébb VGA
? -
panses
aktív tag
Sziasztok!
PC-met cserélném laptopra. Az okokat nem részletezném, de nyilván visszalépés lesz ezen az árszinten (180-190K)Játékra is használnám néha (fps-ek), ezért kérdem: a következő párosításokból melyik az erősebb?
i5-4200H+GTX950
i5-5200U+GT940
i5-5200U+R9-375XTi melyiket vennétek?
-
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a lentiekben, előre is köszönöm!
2016 márciusig bezárólag
kb. 200.000 Ft
(3) Felhasználás?
alap iroda, saját készítésű, családi FHD videók összevágása, FHD filmek nézése
Football Manager széria
15.6-os, ha lehet matt, de nem fontos
Havi 2 alkalommal
Teljesen mindegy
4-8GB RAM, HDD vagy SSD mindegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
Csak új -
Khelben
nagyúr
válasz #63761920 #106128 üzenetére
Akkor hajrá, vedd meg. Itt senki nem fogja ajánlani. Az anyaghasználata borzalmas, ráadásul a tudásához képest durván túl van árazva. 1366-os kijelző 230k-ért? Meg M260-as vga? Vicc. De ha valakinek pont ez a gép kell, akkor nincs mit tenni. Nézd meg ezt, 45ezerrel olcsóbb, fullhd, normális ház, másfélszer erősebb vga. Windowst meg veszel hozzá 10ezerért.
-
Chaser
legenda
válasz octolith #106123 üzenetére
12-es videovágásra nem nagyon Ebben csak használtakat tudtok nézni, de abból vannak nagyon jók. Keresni kell újszerűt, lesz.
x220, talán még x230, bár utóbbit én nem venném. 2560p/2570p, utóbbira még lehet bőven 1-1,5 év gyári gar is. Dellből E6220/6230.
Egy nagy SSD-t bele meg legalább 8GB ramot és hadd szóljon. Viszont mind melegedni fog mint a bűn, 12-es méret az ilyen erősebb cpu-val. És játékra biztos nem lesz használva, ezekben csak intel igp van ami koca játékra jó.
Újban semmi értelmeset nem kapsz 200-ért ekkorában. 200 felett kicsivel vmelyik 13-as asus, FHD IPS-sel, de abban gyenge cpu van. Vagy 13-as probookok vannak 150 felett, nincs értelme 2570p-vel szemben..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz Retroger #106122 üzenetére
Nem lesz ilyen gép, csak TN panellel, SSD éppen beleférhet. De ennyiért atomerőmű nem lesz. Delleket nézegesd. SSD-t külön kell megvenni, ha lenne is gyárilag sokkal drágább lenne mint külön vásárolva. Akció/nem akció nem sokat jelent, ténylegesen ár alatt nem olyan sűrűn vannak gépek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Sziasztok!
A hozzá értő véleményeteket szeretném kérni!
Erről a Toshiba notebook-ról.
Leginkább mi szól ellene?
Nagyon szépen megköszönném!
Köszönöm -
octolith
tag
Sziasztok! Egy ismerősöm keresne notebook/tablet hibridet vagy valami könnyebb notebookot az alábbi paraméterekkel, segítsetek ebben kérlek. Ő töltötte ki, én írtam hozzá néhol.
Karácsony előtt, lehetőleg nem az utolsó utáni pillanatban(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100e és 200e között(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
iroda szoftver, fotószerkesztés, videóvágás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játékra valszeg nem lenne használva(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
most 12"-os van, ez úgy pont jó, pluszba-minuszba lehet kicsit, a többihez sajna nem nagyon értek, de talán inkább matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
sokat, suliba, könyvtárba, vonaton, úgyhogy aksi nem utolsó szempont, illetve, hogy könnyű legyen(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windowshoz hozzá vagyok szokva, úgyhogy szerintem az Szerk: szerintem egy normális Windows 10 támogatás jó lenne, de nem kell előre telepítve, ezt megoldom neki én.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
nagy tárhely szerintem nem kell, túl sok mindent nem tartok rajta(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, jobb webcam...(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gép, használttal nem nagyon próbálkoztam még, kicsit tartok azért tőle (bár tudom, hogy van már erre is garancia) -
Retroger
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion g7-2250sh-t szeretnék lecserélni, mert rühellem.(1) 1 hónapon belül, Karácsonyi, vagy újévi akcióban,
(2) 150000Ft körül
(3) Irodai használat (5-10 erőforrás igényesebb chrome ablak+thunderbird)
(4) Játék nem érdekes
(5) 17,3"-es, minimum: 1600 x 900, matt, IPS?
(6) Havonta egyszer számít a hordozhatóság
(7) Win7 eddig jó volt, de érdekel linux is.
(8) SSD párti vagyok, 200GB már elég, min 4 GB RAM, optikai meghajtó kell
(9) VGA vagy/és HDMI második monitorhoz, határozottan stabil működés és ha lehet ne HP-t
(10) Használt is lehet de csak számlával és garanciával.Köszi
-
Chebbie
tag
Sziasztok!
Őszintén szólva nem bízom benne, hogy ennyiért találni újonnan minden elvárásomnak megfelelő gépet, de gondoltam teszek egy próbát. Ha nincs ilyen gép, akkor marad egy új asztali összerakása.(1) Jövőhét folyamán.
(2) 230.000 Ft.
(3) Játék.
(4) FullHD felbontásban, külső monitoron.
(5) 15", FullHD felbontás, az, hogy matt-e vagy fényes az mindegy.
(6) Napi szinten lesz hordozva.
(7) Nem szükséges.
(8) A tárhely mindegy, saját HDD-t raknék bele, SSD-nek mindenképp legyen helye, legalább 8GB RAM, optikai meghajtó nem szükéseg.
(9) HDMI mindenképp legyen.
(10) Csak új gép. -
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy ASUS K501LX szériás laptopok között mindegyiknek van M.2 foglalata vagy csak egy részüknek? Hivatalos honlapon nem találtam rá utalást, viszont amelyiket SSD-vel árulnak gyárilag, azokban az M.2-es foglalatban van.
Szóval amit HDD-vel árulnak, annak is megvan az M.2 foglalata üresen?köszi előre is!
-
MPM
tag
Sziasztok! Én is szeretnék segítséget kérni!
január-február környékén(2) A gépre szánt összeg forintban?
~150-175e forint(3) Felhasználás?
böngészés, filmnézés (full HD-ban) (+CAD ill. alap irodai programok ritkán)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
csak régi játékokkal játszanék ritkán (4-5 évesnél régebbiekkel), felbontás, részletesség: lényegtelen(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6" vagy nagyobb, 1080p, inkább matt, inkább IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
legfeljebb heti két hosszabb úton hordoznám és használnám (vonaton, de lehet ott se, nem fontos a nagy akku)(7) Operációs rendszer?
lényegtelen(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD: 1TB jó lenne, de lehet 500 GB is, RAM: 8 GB (elég a 4 is, ha bővíthető), optikai meghajtó: lényegtelen(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI, billentyűzet: magyar és legyen numerikus rész is, USB3.0(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újSosem volt még laptomom, és egyáltalán nem vagyok képben a márkákkal, és azok megbízhatóságával, amit így kinéztem magamnak elsőre azok az alábbi Lenovo laptopok lennének:
-
tozo86
tag
válasz tozo86 #106105 üzenetére
Ezeket találtam:
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_ThinkPad_T410.jpg
Vélemény? Boltok megbízhatóak?
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Khelben
nagyúr
válasz coco2 #106108 üzenetére
Szerintem hagyd abba. Olyan gépet ajánlasz, ami kifejezetten kerülendő, mert rossz a minősége minden alkatrészének és a garanciája is megbízhatatlan. A teljesítménye ráadásul a legegyszerűbb funkciókhoz is kevés néha.
Függetlenül a termékek minőségétől : ilyen nincs. Aki ide eljön és tanácsot kér, azt érdekli a minőség is, nem csak a hardver. Legalábbis felhívjuk rá a figyelmét, hogy arra is figyelni kell. És amihez a topic a nevét adja, annál biztos lehet az illető, hogy a gép minden paramétere rendben van ahhoz, hogy ajánlható legyen. Ha nem ilyen gépeket akarsz ajánlgatni, tedd meg privátban, de ne szennyezzük vele a topicot és ne rontsuk a megbízhatóságát.
[ Szerkesztve ]
-
tau_ba
tag
válasz szabonagyur #106092 üzenetére
A Dell Vostro 3558 milyen az 5558 v. 3542-hoz kepest?
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Keresnék egy ilyen gépet kollégámnak:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hét
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 130.00 Ft nettó (max 150.000 Ft nettó)
(3) Felhasználás? Munkára: irodai programok, tervező programok AutoCAD (3D is!) Szabadidőben néha lenne játékra használva, de nem ez az elsődleges szempont!
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Új játékok kipróbálás szinten null grafikán. (De elsősorban munkára lenne!)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", felbontás minél több annál jobb (1366×768 minimum)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva heti 2-3 alkalommal lesz, utazás közben ritkán lesz használatban.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem szükséges!
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? HDD 500GB minimum. SSD jó ha van, de nem feltétel. Memória minimum 4 GB, de jó ha van benne 8GB!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Videókártya lehetőleg nVidia újabb generációból jó az alapabb, 700-asból jó a jobb! (ASUS szimpatizáns a kolléga)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép kellene elsősorban, használt sem kizárt, de mindenképp ÁFÁ-s számla szükséges (lásd keret) és valamennyi garancia kellene használt esetében is!Gyors nézelődés után szimpatikus volt az ASUS X554 (X554LJ-XO220D), de kíváncsiak volnánk a véleményekre!
-
coco2
őstag
válasz Joker88 #106101 üzenetére
Ha már i3 cpu alá is leadod, 30-assal olcsóbban is kapsz kb azonos teljesítményű laptopot, pld:
[link]Függetlenül a termékek minőségétől (amire itt a helyi kemény mag azonnal fújjol), ha csak meg akarsz néha nézni pár youtube videót, meg skypeolni neten ismerősökkel, azokra bőven jó lesz. A legtöbb karácsonyra vásárolt laptop egyébként is a szekrény aljában szokott kikötni 1-2 hónappal később. Felesleges arra másfélszer annyi pénzt adni ki.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
tozo86
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne laptopot vásárolni főként internetezésre, film nézésre. Használt is jó neki, és ahogy néztem ebben az ár kategóriában inkább azt éri meg venni. Mit javasolnátok?
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 100 000 Ft, de jobb lenne olcsóbban
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Irodai programok, internet, film.
-
15,4", esetleg 14".
Elsősorban otthon használná, de jó lenne ha 2-3 órát bírná az akku.
Windows támogatás.
HDD, 4GB RAM, lehetőleg optikai meghajtóval.
-
Használt.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
P4pir
csendes újonc
Most kérdeztem rá az Asus k501ux megjelenésére, azt írták, hogy várhatóan csak januárban jelenik meg.
-
mzsombor
tag
válasz szabonagyur #106092 üzenetére
Ha ajánlotok egy típust (pl Dell 5558), akkor az ajánlás az összes alváltozatra vonatkozik?
Most a Dell 5558 i5-ös, kb 165e Ft-os változata és a Pavilion FullHD IPS core i3 és AMD-s változata között vacilálok. Árban nagyjából ugyanott vannak, de nem tudom, mekkora a különgség az AMD és az Intel platform között manapság.
Előre is köszönöm a segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest