- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- HP notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Haver keresett most meg, hogy kellene gép neki, egyetemre...Játék nem lényeg, jegyzetelés, netezés, irodai dolgok, filmnézés a cél.~200k a keret, indokolt esetben lehet picit fentebb menni. Most a használt nem játszik sajnos.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ASAP
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) ~200.000Ft
(3) Felhasználás? jegyzetelés, netezés, irodai dolgok, filmnézés a cél
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 12-14" lenne szerintem az ideális, nyilván a körülményekhez mérten minél jobb minőségben
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? egyetem
(7) Operációs rendszer? nem lenne rossz egy Windows licensz, de nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? preferáltan SSD; 8Gb ram azért jó lenne 2020-ban
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újA mindennapos hordozás miatt gondoltam arra, hogy valami 12-14" közti, prosumer gép, pl. Probook lenne talán a jó megfejtés, de mintha eltűnt volna a széria... Jól látom? iPon-nál néztem pl.
Mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Akkor próbáljuk újra...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amint lehet, jó lenne ha raktáron lenne valahol.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 130-140
(3) Felhasználás? Foobar2000, és egy keverőpult netes felülete.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? NEM
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 11,6-12,5" között, 10" kevés. Matt jobb lenne, fényerő kell bőven, mert kültéren lesz használva.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem, de kültéren lenne használva mindig, tehát hordozva lesz folyton.
(7) Operációs rendszer? Windows10
(8) SSD jobb lenne, főleg mivel hordozva is lenne. RAM-ból 4GB min.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Dual band, és érintő KÖTELEZŐ. És lehetőleg még 2in1 is legyen...
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Most csak új.Asus VivoBook TP201SA jónak tűnik... Szerintetek?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Dual bandos (legfontosabb kritérium!), érintős, 2in1 gépet keresek, hardver nem lényeg, egy böngészőalapú keverőpult szoftveréhez kell.
Asus VivoBook Flip TP201SA-t néztem. AC-s WiFi adaptere van, tehát tudja az 5GHz-t, ugye? Illetve szerintetek ez jó választás? Lenovo Yoga 300 a rettenetes képernyő miatt kiesett. Ez jobb lehet?
Egyébként ti mit ajánlotok? Max 140e, SSD előny, hardver nem fontos, érintő, és dual band a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz vbarbara715 #106773 üzenetére
Elmagyarázom érthetőbben:
Tehát: lehet hogy 2.gen i7 van benne,de 4 mag, 8 szál, és le is tudja hűteni (normális hangerő mellett!)
A másikban van egy 2 magos i7, ami ráadásul a gyengített szériából való (U)A másik: sajnos nem igazán létezik olyan gép (főleg nem 200000 forintért), aminek a billentyűzete kényelmes játékhoz is, és munkához is.
És azért jobb az öreg gép, mert az azonos szériában lévő, de újabb HP gép (8460 vs 840) sokkal rosszabb minőséggel rendelkezik, mint a régi. Jobb ház, jobb hűtés, erősebb HW, stb.
A design vitába meg nem szeretnék beleszállni, ezek miatt utálok nőknek vásárlási tippet adni.
-
MineFox54
őstag
válasz Hulkeinstein #105941 üzenetére
Garijuk rettentően rossz.
A gépeik pedig "papírból", vagy inkább tejfölöspohárból vannak.
Pénteken pedig benéztem az edigitalba, két ujjal meg tudtam hajlítani bármelyik gépüket, a fémeket is. -
MineFox54
őstag
válasz jakabtamas #105529 üzenetére
Másik topik, de ennyiből nem lesz asztaliból sem világmegváltó gép.
Inkább használt üzletit. Megkockáztatom, hogy még az új asztalinál is több ideig működik _MÉG_ a jövőben (és ehhez még hozzá kell adni a 4 évet, amióta gyártva lett.).
Nem szívatni akarunk, hanem ennyiből ez a legjobb ajánlat, amit adtam. Garis, van rá garibővítés is ha gondolod, számla is van,stb. -
MineFox54
őstag
válasz jakabtamas #105525 üzenetére
Semmire. Lassúak, gagyik, elromlanak, stb. Ennyiért csak a használt van. Ennyiért ne vegyél újonnan gépet. Vegyél használtat, amit én ajánlottam az 3-5 éves akkori csúcskategóriás 350-450000 forintos gép. Van rá fél év gari is, meg számla.
-
MineFox54
őstag
válasz jakabtamas #105521 üzenetére
120000-130000 ft alatt egyáltalán nem ajánlunk gépet. Marad a használt. Mondjuk [link]?
Handball94: Neked is ugyanez vagy mivel húgról van szóell 5558 vagy Fuji A514
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz feket663 #105474 üzenetére
Jelenleg ő a legjobb sztem
-
MineFox54
őstag
válasz Phantom017 #105139 üzenetére
átnevezett X
-
MineFox54
őstag
válasz szetcsuszott #105072 üzenetére
ok, de ugyanennyiért én inkább i3-at vennék! (5558)
-
MineFox54
őstag
válasz amdk7 #105066 üzenetére
Milyen Lenovo? A thinkpad a kisebbik nagyon rossz (ezt mondom -volt- TP fanként) Kb a *#20 sorozat után kezdett romlani a minőség (tehát jó a t420 t520 x220, stb.) Ja, és a gari is szörnyű.
Az acer pedig a felső kategórián kívül szemetet gyárt kb.
emagról kérdezd a kollegákat, ebben csak az ő véleményüket osztom.Ebben a kategóriában A514 és 5558 ami lehet.
vagy használtan garival, számlával
[link]
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz milkabrams #105048 üzenetére
2 óra múlva tudok írni, most sietekmost látom, Chaser leírta
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz milkabrams #105038 üzenetére
hardverapró helyett garis,számlás a laptopsystem.hu-ról? kb 99.9 százalékkal kisebb eséllyel vágnak át
-
MineFox54
őstag
válasz selton #104791 üzenetére
sajnos az igényeidre nem lesz gép. 99% hogy még árkategória megadása nélkül sem létezik ilyen gép.
Bigblackdog: Sajnos most már a lenovo kb. minden terméke a bottal sem kategória (bár nekem egész szimpi az X1, de ha lenne pénzem rá se venném meg! és te se tedd)
[ Szerkesztve ]
-
-
MineFox54
őstag
válasz BigBlackDog #104762 üzenetére
Szia!
Nem emlékszem, használt is jöhet? Ill. mi a keret?
-
MineFox54
őstag
válasz Horzsolt000 #104721 üzenetére
Nagyon vicces gyerek vagy te...
17 colos méretben nem lesz használható gép. Olyan lesz csak, aminek kín lesz a használata. Régebbi tapasztalat.
Két lehetőség van:
Gyűjtesz 50<= ezer forintot
Lentebbadsz a méretből
És megveszed az ajánlott gépet. Ha nem ezt teszed akkor úgy jársz mint az előző gépeddel(ha jól emlékszem, te voltál az) -
MineFox54
őstag
válasz Horzsolt000 #104719 üzenetére
Semelyikkel sem. Az acer az úgy már magában felejtős, az asusnak pedig az X szériája felejtős. Én ezt venném http://laptopsystem.hu/adatlap/14455185610064
És kerettel együtt egy 250-es ssd belefér a 110-es határba (asus ára+ssd+ beépítőkeret kb = hp+250ssd+beépítő)
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz szabonagyur #104498 üzenetére
open dott, 14k ips
-
MineFox54
őstag
válasz cocus007 #104266 üzenetére
Van pehelysúlyú gép... 12"-ben cseszd meg... Erre ennek a hsznek az első bekezdését tudnám linkelni. [link] legyen könnyű legyen nyócgiga legyen két meghajtó, legyen ócsó legyen nagy.
Amúgy meg a hozzájáró w7-et felrakják neked szerintem ssdre is. De ha nem akkor meg azért ezt szerintem te is meg tudod csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz cocus007 #104258 üzenetére
Szia! Tényleg új, csak nekem általában Ebay=használt/kínai ,és már rögtön erre gondoltam. Ettől függetlenül én biztosan egy használt üzletit szereznék be. A 8570w elveri ezeket a gépeket mind minőségben, mind teljesítményben, mind árbN(használtan). Amúgy meg a laptopsystem.hu ingyen beszereli neked az SSD-t, ha náluk veszed azt is.
Én 8570w-t vennék
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Feri bácsi #104176 üzenetére
Hp ócsó felejt, bármilyen lenovo felejt, msi so-so.
-
MineFox54
őstag
válasz fishman985 #104171 üzenetére
Kérdezd meg a játékot, mert ha minecraftnál komolyabb a játék akkor nem biztos hogy lesz gép
-
MineFox54
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Titanfall 2
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest