- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
csao
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég ajánlottátok nekem a Dell 5558-at, a FHD-s kivitelt 200k környékén. Főleg programozáshoz, egyetemi dolgokhoz kerestem gépet. Olvastam a fórumban, hogy ezt a gépet azért nem nagyon hordozásra találták ki, pedig azért szeretném hordozni, ha nem is túl gyakran.
Most találtam egy másik gépet, és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ez alkalmasabb lenne-e azokra a feladatokra, valamint strapabíróbb-e?
[link]
+4GB RAM és árban ugyan ott lesz, mint a Dell. Igaz még nem jelent meg, de ha jobb, mint a másik, akkor tudok várni!
Válaszotokat köszönöm! -
Brimstone
csendes tag
Sziasztok!
Feleségem egy barátnője kért tőlem tanácsot, hogy milyen notebookot vegyen. Paraméterek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 200000 Forintból kellene kihozni a legjobbat. Ha kijön kevesebből annál jobb.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Normál otthoni használat: szövegszerkesztés, tanulás, böngészés, filmnézés, zenehallgatás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játszani nem tervez rajta, maximum Facebookon.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A kijelző mérete: 15-16", felbontása FullHD. A többire nem tudott mit mondani. Ha belefér legyen IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Otthon tervezi használni, szóval lakáson belül lesz mozgatva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell operációs rendszer, egyetemista így lesz Windows.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500-600GB HDD elég, ennél nagyobb nem létszükséglet. RAM-ból szerintem 4GB elég lenne neki. Viszont szeretne egy DVD irót.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI illetve webkamera kellene.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Igen, új gépet szeretne.A nevében is köszönöm a segítséget.
-
Khelben
nagyúr
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A közeljövőben, mondjuk 1-2 hónap.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 150 000
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Összességében ez is az is. Játékra is, de nem a legkomolyabbakra.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
COD 2-vel játszok neten mostanában, meg mondjuk Far Cry 3 a nagy kedvencem így azzal is játszanék ha lehetséges, nem vagyok nagy gamer.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A jelenlegi 15,6"-al megvagyok elégedve HD felbontáson.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ha minden igaz jövőre lesz többet hordozva levelezős suli miatt.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD mind. 500 GB. SSD-ről mit kell tudni? RAM: min. 4 GB, de jobb lenne több ha lehetséges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI ami fontos lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjRemélem nem túl nagyok az igényeim a pénztárcámhoz képest!
Köszi!
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Bocsi hogy kicsit off, de nem találtam ehhez kapcsolódó topicot.
Erősen gondolkodom rajta, hogy eladom 2013 decemberében vásárolt Lenovo G500 tipusú laptopomat.Specifikáció:
CPU: Intel Core i3-3110M
RAM: 4GB
HDD: 500 GB
VGA: ATI Radeon 5870 2Gb
6 cellás akkumulátor.Szerintetek mennyiért lehetne eladni?
Illetve hogy milyen notebookra lenne érdemes lecserélni? A keret max. 150.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
-
balbekk12
tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb 250-270e Ft(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
tervezés, renderelés (ArchiCAD 15,16)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne a látványterveket a legjobb minőségben látni,de nem tudom,hogy az melyik kijelző lenne(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz hordozva. Leginkább hálózatról fog működni.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 7-et preferálom,de nem kell rá(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-t részesítem előnyben a gyorsaság miatt, RAM: min 8Gb, egy DVD író/olvasó jó lenne bele.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak ÚJEnnyiből szeretném kihozni a lehető legjobb megoldást! (Nem szeretnék használtat venni és tudom,hogy sok százezerért kellene venni, de ennyi van rá... és kb.:10 éve egy Asus F35-t használok,de már besz@rt...)
-
Tikakukac
titán
válasz bandi0000 #104381 üzenetére
200k-ból csodát vehetsz. Csak nem újat.
Ott volt 195k-ért. i5. IPS, 3 év NBD helyszíni gari, vilbill, karcmentes állapot, 256-os SSD egy E7440 személyében. Szívem szakadt meg érte.
Na ha valakinek nem halála a számla, akkor ezen kívül nincs indok miért ne ilyet vegyen, mert mindenben lemossa a bolti gépeket 200k-ból (veér istván kateget kizárva ofc).
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
wardemi
senior tag
válasz wardemi #104358 üzenetére
Amúgy ez esetben mik azok az alap bevált modellek és árkategória, ami a fenti feltételeket nagyjából lefedi (vegyük azt, hogy nincs csak az alap vga)?
Csak mert kb a legújabb retinás mac pro 13" is meg lehet kapni 400 újonnan körül bár alapból tény hogy 1 év gari de ált megvehető hozzá még pluszba (360 láttam csak bontott de új terméket pl, de átlag 400 leje).
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
bandi0000
nagyúr
válasz btudos #104370 üzenetére
gyakorlatilag akkor majdnem DELL Inspiron 5558 179395 ez lenne a tökéletes ugye?
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
na most már asszem le is mondok a keretről, persze minél olcsóbb lenne a jó de körvonalazódott hogy milyen gép kellene
-Megbízható, jó garanciával és szerviz háttérrel
- FullHD felbontású kijelző IPS panellal
-I5 proci vagy erősebb I3, pl 5010U
-4 giga ram
-Dedikált VGA
-tárhely: tök8Erre tudtok mondani valamit? Szívesen keresgélek én is de az utóbbi linkelgetésekből se lett semmi ami ajánlott szóval inkább kérdezek
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz wardemi #104358 üzenetére
Ennyiből nagy csodák nincsenek újan. Asus 15-ös gamer gépet kapsz 250-300 körül. 2 év garancia, nem tudom bővíthető-e. Ha hosszú távra tervezel nem feltétlen ez lesz a jó választás. 15-ösöket nem is hordozásra tervezték, nehézkes is használni pl vonaton. Kisebbekben nincs erősebb vga. Dell E7440-et mondanék FHD IPS-sel, használtan 200k körül. Arra még tudsz venni + 2év gart.
szerk: Khelben Meg legalább FHD a kijelző.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bandi0000
nagyúr
válasz Khelben #104359 üzenetére
Köszönöm, igazából mindenre használnám, de első körbe azért vettem hogy tanuljak rajta, tanárhoz járék, és gondoltam egyszerűbb ha kész géppel megyek mintsem pendrive-val szaladgálok, Office alkalmazások meg C# programozás, nem nagy erőforrás igényű, de akkor maradna a DELL 5558 amit mondtatok, 130 ért van a i3-4005 procival és 920M-el, 160 ért meg i5-5200-al, de így leírva elég sok 30k különbség csak a procira, az megéri vagy van a kettő között valami ami jó és erősebb mint az i3-as variáns?
-
Khelben
nagyúr
válasz T0rnad0 #104356 üzenetére
Asus K501-et vegyél, ne ilyen műanyag fényes vackot.
(#104353) bandi0000 : A HP 350-re is ugyanaz vonatkozik, mint amit a kolléga írt a Toshibára: vacak műanyag. A Vostro meg egy túlárazott gép, amit belépő üzletinek árulnak, pedig csak sima konzumer. Nem emlékszem már, mire akarod használni a gépet, de 160-ért játékra Asus K501 van, hordozásra/munkára meg HP Probook 450. A többit felesleges beírogatni, senki nem fogja ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
Heló, lassan eljön az ideje, hogy leváltsam a régi laposomat jó lenne valami alap kiinduló pont a kereséshez.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyi "megaakciók" ideje vagy január még nagyobb kedveznémy esetleg...
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300e körül jó lenne megállni, de ha közelében van és megéri a felárat akár lehet több.
(3) Felhasználás? Főként egyetem, programozás. Emellett filmek stb igazából egy mindenes. (PS néha de full alap, komolyabb rendelerések, vagy tervező szoftverek nincsenek betervezve)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem ez az elsődleges szempont, viszont jó lenne, hogy ha úgy adódik akkor lehessen rajta legalább egy elfogadható alap minőségben játszani. Akár komolyabb játékokkal (nem elsődleges tényleg 5-7 éve nem játszottam kb, de sosem lehet tudni)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-15" körül, de kisebb a preferált, általában mindig van egy plusz monitor. IPS preferált és csak is MATT
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Egyetem, otthon, munkahely, vidék. Eléggé fontos, útközben is jó lenne használni vonat stb. Ha az aksi 2-3 órát elbírna min az ideális lenne. De elsősorban hálózatról lenne használva
(7) Operációs rendszer? Nem lényeg (a semmi a preferált egyetemistaként per pill minden windows terméket megkapok), linux , windows is használtam már. Most per pill egyik se nagy kedvenc, de lehet magában a gépben van a hiba lassan. (esetleg mac irányt megismerni )
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Elsődleges tárhely SSD és min. 128 GB lenne, RAM min. 8GB, optikai nem szükséges max a helyére még ssd-t
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? A kialakítás, összeszerelés legyen minőségi, "prémium". Elkerülném a recsegős, visszaverődő, kopó műanyagokat stb.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Preferált az új, de használtal sincs gond. Viszont fontos, hogy ezt a gépet jó pár évig szeretném aktívan használni (5+) és elég sokáig gyűjtögettem rá. A garancia idő legyen minél több és csak olyan helyre szóljon, ahol valóban megbízhatóak és esetleges szervizelésnél nincs akadékoskodás stb.Előre is köszi a segítséget, remélem nem hagytam ki semmi fontosat.
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
btudos
nagyúr
válasz T0rnad0 #104356 üzenetére
Ha nem szamit, hogy mennyire ocsmanyul fog kinezni par honap utan, hogy felemeleskor a fellepo erok a kisporolt anyagok miatt ki tudja mit es hogyan nyirnak el, es hogy nem sokkal tobbert kaphatsz sokkal jobb minosegu, FullHD paneles nemfekete gepet (Asus K501), akkor jo.
Ha ezek barmelyike elrettentene, akkor inkabb ne adj erte penzt.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
T0rnad0
addikt
válasz szabonagyur #104347 üzenetére
Köszi, ha nem lenne csak böngészős játék rajta, akkor ez a Toshiba is jó?
-
Chaser
legenda
válasz mulatosdj #104352 üzenetére
Ház jobb, kijelző FHD. Asusban nincs dvd. Cpu-t, vga-t össze tudod hasonlítani. Gar dellnél 3év - persze annyid már nincs - asusnál 2. Dellnek sok szervize van itthon, asust most hirtelen nem is tudom kinn csinálják-e vagy itthon, de nem vészes az sem.
bandi0000 Vagy szerviz v nbd gar van dellnél, vostrora már rég csak szerviz. Ha jól rémlik ezek a vostrok meg már csak átnevezett inspironok.
-
bandi0000
nagyúr
Na találtam még 1 lapost igaz kitoltam a keretet 160 ra, mégpedig a dell vostro 3558 (179729) csak azért mert a vostto szériára jobb picivel a gari mint az inspironra elvileg, erről vélemény?
-
mulatosdj
aktív tag
Hello! Érdeklődnék,hogy rendelkezem egy Dell 5537es géppel. Most nézegettem gépeket és 1 van ami tetszik is meg ajánlva van,még pedig az Asus K501LX. Érdemes lenne e cserélni,vagy maradjak a sajátomnál?!
-
Chaser
legenda
válasz anonym1s #104348 üzenetére
Éppen jó is lehet ha itthon is 300 euró. Hogy épp ki gyárt nekik passz Nagyon régen msi, aztán tán lenovo. Aldi előny a 3 év gar és tényleg gariznak is általában, megint kérdés ki szervizel nekik és mennyi idő alatt. Egyébként itthonról dell 5558 FHD IPS-sel 185-200k. Igaz win nincs és ulv i3-mas. De w7 licensz kéz alatt 8-10k, kereskedőknél pár ezerrel több, arra meg mehet w10 upgrade. Szóval mediont csak ha nagyon nincs más és tényleg jó áron van. De aki biztosra akar menni nem azt vesz.
-
anonym1s
őstag
válasz MineFox54 #104343 üzenetére
Nagyon egyszeruen. Ez egy szetszedheto tablet-laptop. Ebbol a tablet maga a gep, ami 10mm vastag, es ebbe a hazba csak egy 5mm magas ventillator fert bele. Egy 5mm magas ventillatornak olyan keskenyek a lapatai, hogy csak nagy fordulaton tud akkora szelet csinalni ami normalisan tud huteni, nagy fordulaton meg minden ventillator zajos.
Amugy ez is egyen fuggo. Szamomra annyira zavaroan hangos volt, hogy hajlando voltam venni egy uj laptopot emiatt, mig cimboramat egyaltalan nem zavarja. Lehet teged sem zavarna. Engem igen. Szeretem a csendet. -
félisten
-
T0rnad0
addikt
válasz szabonagyur #104345 üzenetére
Ha 200e lenne a keret?
-
félisten
-
T0rnad0
addikt
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár napon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 170e ft
(3) Felhasználás? Film, netezés, 1-2 böngészős játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Régi játékok, Colin 2-3, Toca 2, Fifa 08. Fifa 16 gondolom esélytelen
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15" körül
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mindegy, Win 7 lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Minimum 500GB HDD, 4GB RAM, DVD kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gép, minél több garivalEnnél van jobb vétel? Barátnőm fogja jobban használni, szeretné, ha nem fekete színű lenne
-
Khelben
nagyúr
Ennyiért egyik sem. Az új 7000-es Inspironban már van m.2, de az most olyan 400k-tól indul.
(#104341) anonym1s : én is ismerek olyat, aki az ötödik francia kocsiját hajtja hiba nélkül. Csak ez nem vigasz annak a többi ezernek, aki meg az út szélén várja a trélert
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz cocus007 #104254 üzenetére
Hali.
Az a medion fasza.
Annal jobb felszereltsegu laptopot tuti nem kapsz annyiert, foleg nem ips kijelzovel.
Nalunk 3 medion laptop van a csaladban, ebbol 2 mar tobb mint 3 eves es abszolut semmi gond nem volt veluk soha. Illetve az egyiket kisse megfoztem ez ev elejen amikor elfelejtettem visszarakni a ventillator csatlakozojat takaritas utan es elment a hangja de ez az en hibam volt nem a laptope.
A harmadik fel eve van nalam, azzal sem volt semmi gond, bar azt lecsereltem mult heten mert tul hangosnak talaltam a ventillatorat de az sem azert volt hangos mert "medion".
Nalam a felhasznalas pontosan ugyanaz mint nalad is, amit irtal, es arra tokeletes. -
kall
csendes tag
válasz szabonagyur #104339 üzenetére
ettől félek én is :S
-
félisten
-
kall
csendes tag
Kollégák, melyik Dell bővíthető msatával, vagy m2satával 160-200 k (új gép ár) környékén? Köszönöm a választ előre is. És persze hátra is .
-
Chaser
legenda
válasz cocus007 #104332 üzenetére
A 16k-s történetnél nem kapsz keretet ha jól sejtem, azz ár csak maga az SSD.
** Természetesen a benne lévő HDD-t szükség esetén beszámítjuk, ennek az ára függ a beszámított HDD méretétől,természetesen ezt levonjuk!
Ha meg akarod tartani a hdd-t akkor külön venni kell beépítőkeretet hozzá, dvd-hez kábelt/házat ha használni akarod.
Laptopszalonnál meg kapsz egy beépítőkeretet a dvd helyére, dvd-hez meg külső házat az SSD-n felül._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mackósajt
senior tag
válasz adika4444 #104333 üzenetére
"Ha Win10-re akarsz rögvest frissíteni akkor nem 8 hogy 7 vagy 8?"
"Minimum 7" Úgyhogy de, tényleg mindegy. Csak azt a kis valószínűségű esetet akartam kizárni, hogy valaki XP-s használt gépet ajánljon.
Köszönöm a javaslatokat, utána fogok nézni ezeknek a gépeknek.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz Khelben #104325 üzenetére
Ez van ilyenkor, mikor mikor olyan embernek próbálok segíteni aki egyáltalán nem ért hozzá....!
"A M.Markban azt mondta az eladó, hogy netezni tökéletes" Ilyenkor tudnám tökön szúrni magam, meg persze azt is, aki el akarja adni a sz@rt olyannak aki "sült hal a dologhoz".(#104322) Chaser: Köszi!
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
adika4444
addikt
válasz Mackósajt #104331 üzenetére
Fuh, hát így elsőre HP Elitebook 2560P, 8460P, 8560P, ezek egy darabig jók lesznek, és bár külön megvéve de belefér a legális Windows is.
HP 8470P 2570P még újabb, de ott már csak refurb Win fér bele az árba. Ha Win10-re akarsz rögvest frissíteni akkor nem 8 hogy 7 vagy 8?Újban Fuji Lifebook A514, A512, esetleg A544...
Viszont nekem is volna itt egy kérdésem, 544 kontra 514 ház minőségben milyen? Nem akarok venni, de ez most így eszembejutott.
Proci meg teljesítmény nem számít, csak a strapabírás, billentyűzet érdekel.(#104332) cocus007:
Nem mindegy milyen anyagból dolgoznak SSD és optibay ügyben, plusz a Szalon auto rakja is bele optibay-be/külső házba a HDD-t, a Systemben csak berakják az SSD-t, HDD-t meg megkapod csupaszon, és neked kell beszerelni vagy plusz 5500-ért berakják egy optibay-be, az ár tartalmazza a szerelését meg a megvételét is a keretnek.
De szerintem a legjobban saját holmival jársz, vedd meg az SSD-t és azt rakasd be, mert amikor bárhol a gép bővítésére lehetőség van SSD-vel, akkor nem írnak le róla még egy gyártót se, legalább is én még sehol nem láttam hogy leírták volna.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Mackósajt
senior tag
Szervusztok!
A tanácsotokat kérem. Gondban vagyok, mivel a szüleimnek kellene laptopot venni, és itt egy egészen más szempontok és kategóriák játszanak, mint amiben saját gépnél gondolkodnék.
Egy 15,6"-os "asztali" laptop kell.1) A vásárlás a következő 1 hónapban esedékes.
2) Kb. 120 000 Ft a megadott maximum keret. Ha nagyon muszáj talán feljebb lehet vinni, de ahhoz már nagyon össze kell szednem a meggyőző erőmet.
3) A felhasználás netezés (webes videókat is beleértve), képek és videók nézegetése.
4) Nem lesznek grafikai igényt támasztó játékok.
5) Ha rajtam áll matt kijelző, de ez nem kikötés a javaslatban, mert a végső szót nem én mondom ki.
6) Várhatóan nem lesz utazás közben használva, és csak ritkán lesz házon kívül.
7) Kell rá legális Windows, és minimum 7-es. (10-es vagy arra frissíthetőség bónusz pont, mert én azt használok, és a támogatást könnyebbé teszi az azonos rendszer. De ezt nem kötöm ki, mert túl sok gépet kiszórna főleg a használt mezőnyből.)
8) HDD minimum 250 GB elég kell legyen. 4GB RAM, és kell optikai meghajtó.
9) -
10) Lehet használt is, ha egyebekben megfelel. Azonban valószínűleg nem lesz egyhamar lecserélve, úgyhogy egy minimális fokú jövőállóság kell. -
Chaser
legenda
válasz cocus007 #104329 üzenetére
Akár az első. Színben amelyik tetszik. Ezt lehet máshol olcsóbban is meg tudod venni kicsivel. Új generációs, van belőle rengeteg modell, akár 400k-s verzió is. Kategóriája pavilioné, de ez jobban össze van rakva, 3 év garis, mi kell még? Elitebook meg mac eléggé hasonlít egymásra, max kerekítettebb egy mac. Első alu házas, ha nem is teljesen unibody, másik meg unibody alu.
Igazából nem tudom már mire is kell a gép, a pavilionból gondolom átlagfelhasználás a cél, arra bőven jó. Meg lehet fejelni SSD-vel persze, az nagyban javít a felhasználói élményen minden gépnél.
Macek alsó ára így hasra ütésre 300k minimum, de lehet csak 350 körültől indulnak, szóval nem ez a kataegória. Talán nem véletlen, hogy egy elitebbok is innen indul, egy pavilion vagy inspiron pedig alig kicsivel 100k felett újan is van. Hw-ben nagyon buta verzióban és gyengébb házban pedig akár 100k alatt is. Ha már mac is szóba jött_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cocus007
tag
válasz Chaser #104324 üzenetére
Na megy ez az 5558-al még meg tudnék barátkozni de most ezek közül melyik? i3-as proci az elég gyenge gondolom. Most ez újabb széria mintt a HP-k vagy a nevet kell megfizetni?
A többi még mindig nem az esetem... az Apple anno nagyon menő volt, szép szines meg minden, de kicsit almaellenes is vagyok -
Bkrisz9
őstag
válasz edeleny #104311 üzenetére
Álljon már meg a menet. Segíteni akarunk ha nem tűnt volna fel. Olvasd el az összefoglalót még egy párszor. Le van írva, hogy nem csak processzorból áll egy notebook. A minőségük miatt nincs a 2 említett modell alatt ajánlott gép. Nem hiszem, hogy díjazná a leendő tulaja ha 1 év múlva kiszakadna a zsanér a műanyagból.
A kérdésedre pedig a válasz az, hogy a CPU hiába jó ha a gép szétesik.
Egyébként meg: Dell:[link],Fuji:[link]
Nem tudom te hol nézted ezeket 200-ért meg 170-ért. Azok más modellek. Dell 5558-nak is van pár változata 130-tól 200+-ig.Azért mondjuk azt, hogy mi a legalja mert az alatt csak lutri az egész, zsákbamacska, szerencsejáték vagy ahogy tetszik. Ez a 2 gép alatt használt de minőségi, új korukban fél millás gépek vannak amik keresztbe nyelik le ezeket az újakat és nem mellékesen garancia is van rájuk. Nem fogunk rosszabb minőséget ajánlni mert ha ne adj isten baja van akkor mi vagyunk hibáztatva. Itt sokan ebben dolgoznak és tudják miből mennyi megy vissza szervizbe stb. Ez nem sznobság hanem józan ész! Neked akarunk jót!
Innentől kezdve azt veszel amit akarsz. Lelked legyen rajta. A mi lelkiismeretünk tiszta, hogy nem ajánlottunk kétes dolgot. Pacsi.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
félisten
válasz cocus007 #104323 üzenetére
Kaptál ajánlatot, ha nem tetszik nem kell elfogadni. És annak ellenére, hogy kitartasz a saját gondolatod mellett még senki sem fogja azt támogatni.
Nem igazán van olyan gép ami designos és használható is valamire.
Mi elmondtuk, hogy mi használható, azt vedd ami tetszik, ha egyik sem akkor nem tudunk segítnei.
-
Chaser
legenda
válasz cocus007 #104323 üzenetére
Tessék elképzelni, olyan magas iq-m van, egy darab kérdőjellel is megértem, hogy kérdést kaptam. Jó vagyok mi?
"Tetszik meg kell venni. Felesleges köröket futni, hogy majd valaki azt mondja év bizniszét csináltad"
Egyébként személyesen esetleg láttál már olyat?
130k körül dell 5558 újan. Éppen vállalható, van rá 3 év gar, szintén beugró kategória, ahhoz képest még tisztességesen is össze van rakva. Elérhető több színű fedlappal is.
Attól hogy nő vagy még nem lesz jobb egy gép lol
Továbbá sztem senki nem akar rábeszélni semmire, inkább a rosszról szeretnénk lebeszélni. Beszéld meg a makacsságoddal mi a fontos Ha csak design vedd ami tetszik - legésszerűbb az 5558 -, alternatívák adottak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz blaca83 #104321 üzenetére
Használt üzleti kell neki. Laptopsystemnél T510 pl asszem 75k, ha vesztek még rá +1 év garkiterjesztést a fél év mellé akkor is 100k alatt megvan.
szerk: egyébként pentiumos gép elég lenne, de nem bay trail alapú hanem core i, de sajnos nincs vele szerelt ajánlott gép jelenleg 100k körül, volt idő amikor lehetett találni ennyiért vállalhatót
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz Khelben #104318 üzenetére
Igen,sajnos Én is ezt mondtam, hogy I3-nál nem szabad lejjebb adni...
A megjegyzés is csak annyi volt, hogy ennyi a keret és a "mamának" meg úgysem kell internethez egy "erőmű".A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Chaser
legenda
válasz cocus007 #104319 üzenetére
Idézve innen:
"Ha a 8570p-hez hasonlítom, akkor kb. trabant vs. bmw."
Tetszik meg kell venni. Felesleges köröket futni, hogy majd valaki azt mondja év bizniszét csináltad Ez multimédiás széria, elitebook munkagép. Nem tudom melyik nem tetszett, de speciel olyat nem nagyon láttam még akinek elitebook nem. Eléggé unisex design._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cocus007
tag
válasz MineFox54 #104272 üzenetére
Nem csak a belseje miatt veszel 1 autót (laptop-ot), ha nem tetszik külsőleg,akkor lejjebb viszem az igényeket és olyat keresek ami kivül belül nagyjából megfelel.
Tehát ha tudnál ajánlani valami kevésbé tégla külsejű gépezetet,annak jobban örülnék Mondjuk ezzel mi a gond, az angol billentyűn kivül? Na jó még kis memória is belefér... csak h maradjunk az oldalon...
-
blaca83
őstag
-
félisten
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Kollégám nézett az anyukájának netezésre egy Lenovo g50-et! (70-90K között)
Annyira alacsony kategória, hogy fogalmam sincs, hogy érdemes-e neki megvenni???Ennyi pénzért jónak mondható-e? Vagy inkább más gyártótól javasolnátok valamit kb: ugyan ennyiért, de jobb minőséget?
Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Chaser
legenda
Nagy képzelőerő nem kell ám ehhez, rátolnak pár magyar ékezetes billzet matricát, gondolom a legolcsóbb 500ft-osat. Itthon minden gépre legalább 2 év gar van, az említett dellre speciel 3. Mondtam két konkrét modellt, na azokból megtalálni a 130k körüli variánst megint nem két diplomás történet De tessék. Az hogy te amd párti vagy konkrétan a te bajod, nem az enyém. Vedd meg a szürkeimportos amd gépet nyugodtan, majd megütik a bokájukat biztos, főleg ha kinti székhelyű cég...csak egyet nem értek, minek jössz ide kérdezni...?
GTA5-re való gép 250-től felfele van...notebookban 100k aprópénz, olyan mintha cipőt szeretnél 3-4k-ért venni.szerk: ilyenkor gondolkozok el, f@sznak segítek én emberkéknek ingyen és bérmentve? de én vagyok a hülye
szerk2: A514 125k..lehet máshol olcsóbb is
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Itt nem a cpu-val lesz a legnagyobb probléma, hanem a házzal, ami full műanyag, abból is a legvékonyabb, tejfölöspohárszerű. A billentyűzettel, amin kényelmetlen gépelni és zörög össze vissza. A kijelző meg olyan, hogy rossz ránézni. De ez mind semmi ahhoz képest, hogy nem lesz rá garancia, a bolt elhajt majd, a HP is, mert nem hivatalos forrásból veszed, te meg mehetsz pereskedni, ha akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz Chaser #104307 üzenetére
Azért köszönöm a segítséget!
Mondjuk fingom sincs mi az a matricázott. Azt írják 12 hó gari!
A magyar törvények szerint minden ilyen termékre 12 hó garanciát kell vállalni, ellenkező esetben megüthetik a bokájukat!Mondjuk elvártam volna annyi segítséget, hogy ez a CPU saccper kábé jó e, vagy mit nézzek? Milyen tulajdonságokat amik jók!
Az hogy 120 felett az marhára tág fogalom!!!!
Dell: 200 felett találtam! Akkor már az öregnek összerakok egy asztalit, 100-t meg elkocsmázunk!
Fuji: 170 nagyon sok!
Alapból AMD párti vagyok, így már eleve ódzkodom a felsoroltaktól!
Apám, mint minden nyugdíjas főleg netezni fog, még a HD tartalmakat is kizárom! Gyanítom nem fog GTA V-ni!
Tehát nem kell bika proci! Ne akadjon a Chrome, tudjon chat-olni az unokákkal, olvassa a híreket!
Ehhez nem kell 200 000 gép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor se vennék olyat, ha történetesen én nyertem volna a lottó ötöst!!!!Vagy két éve szerettem volna fényképezőgépet venni. A megfelelő topicba beírtam a kívánalmaimat!
A válasz az volt, hogy valami Sony akármi a legalja4 Basszátok meg az 110 e. én a feléért is sokallom!! Az a legalja!
Belinkeltem mit szeretnék venni. Mondjatok véleményt!
- mondtuk 110 a legalja
- nem erre voltam kíváncsi, amit linkeltem mit tud jó lesz e,
- de 110 a legalja olcsóbban ne vegyél!!
_ ekkora egy sznob bandát!
Persze megvettem 50-ért amit kérdeztem tőlük, mert értelmesebb választ nem kaptam. Azóta is teljes megelégedésemre használom!!!!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Chaser
legenda
válasz kmisi99 #104308 üzenetére
Csak típusról lehet jót/rosszat mondani, gyártóról nem. Ha pénz nem számít simán vehető Várhatod hogy meggyőzzön valaki aki nem annyira jártas a témában, de a tények sajnos makacs dolgok. Ha jól rémlik 8560w-vel is voltak kisebb problémáid, egy gamer gép meg nem ws.
-
Chaser
legenda
válasz edeleny #104305 üzenetére
Attól még nem jó, hogy annyiért van. Nyilván matricázott, ezekre gar nem lesz. Fuji A514, dell 5558, ezek vannak. Ha 100 pénz van vegyen amit akar, itt nem fogjuk attól támogatni ami nem ajánlott. 100-ból nagyon kellemes használt üzletiket lehet venni garanciával is.
-
edeleny
őstag
válasz Bkrisz9 #104302 üzenetére
Apámnak kell, ő meg 100 alatt szánt rá, tehát ez van4 Ezt kell szeretnem.
Amit linkeltem, az általában 130 körül van, azért is kérdeztem, hogy mit szóltok hozzá.
Na meg mi az a magyarosított billentyűzet?
Ott az opció, ha magyarral rendelem 30-al több!!!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Bkrisz9
őstag
válasz edeleny #104300 üzenetére
120 de inkabb 130.000 allatt csak kerülendő gépek vannak. 130-ért is csak 2 ajánlható van. Fuji A514 és Dell 5558. Ezek alatt csak használt! (számlával, garanciával általában Laptopsystemtől)
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
kmisi99
addikt
Heló! Nem konkrét márkát keresnék hanem iránymutatást. Multimédiás felhasználásra kellene laptop, azaz némi játék is. Eddig workstation gépeket használtam azokban van jobb VGA, de nagyjából eljutottam a csúcsig ár érték arányban, és innentől már hiába költenék jóval többet grafikus téren minimális előrelépés lenne.
Konzumer filléres vackokat is kerülném. Szóval amit kérnék az, hogy milyen márka milyen típusai között nézzek szét amikben jobb deikált VGA található pl (GT640 GT740, HD7750+) Szóval középkategóriás vgak.És maguk a gépek minőségiek kulturált hűtéssel. És kizárólag használt gép kell szóval 1-2-3 ével ezelőtti széria.
Szóval inkább iránymutatás kellene pár éves jobb minőségű gépekre. Sajnos csak az üzleti szériát ismerem ami ilyen mint a Precision, Thinkpad Elitebook. De ezekben kb 2012 óta szinte 0 grafikus fejlődés történt. Szóval hiába vennék a mostani 8560w helyett 8570w-t szinte minimális előrelépés lenne meg egy csomó pénz a kukába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest