- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Denito
csendes tag
válasz NathanCullen #26197 üzenetére
"Ajánlattól függ. Hol veszed egyébként és mekkora akku van benne?"
6 cellás akku van benne, tesztek szerint átlag terheléssel 4.5-5 órát eldöcög. notebooksystem.hu-tól venném, 160k az ára.
"Nem kevés az, attól függ mit akarsz rajta csinálni. Az általad leírt feladatokhoz elég. 3-4 év? Abból indulj ki, hogy mennyit tudnak a 3-4 éves 12"-os gépek most. A teljesítményükkel még el lehet lenni Win 7 alatt is, de komolyabb tervező munkára már nem nagyon használják őket, tisztelet a kivételnek. De az még messze van, addigra összetörthet, elromolhat, eladhatod stb."
Tervezés, játék biztos, hogy nem lesz rajta. 3-4 évig nem akarok újat venni, de tisztában vagyok vele, hogy mivel hordozgatva lesz ide-ode táskában, ezért könnyebben sérül mintha valaki desktop gépként használja. Digitizer is általában érzékeny rész szokott lenni, azt meg cserélni elég drága, legtöbbször nem éri meg. Hasonlítani egy AMD Athlon 64 3000+ (1.8 GHz) -hez tudom, azt használom jelenleg desktop pc-ként. Ez viszont már netezéshez is lassan kevés Notebookot nem használtam még.
Köszi amúgy a véleményt, nagyon hasznos számomra!
-
Denito
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi proci + vga combóval meg szabad-e manapság venni egy gépet:
Intel Core i3-380UM 1330 Mhz (3Mb) CPU
+
ATi Radeon HD 5450 1325/512 Mb vga
Egy 12,1" -os elforgatható érintőképernyős (convertible) HP TM2 laptopról van szó. Ami szempont, hogy vigye a 1080p filmeket (átlagos bitrátával) /állítólag a diszkrét VGA miatt ez megy neki/ ill. lehetőleg normálisan tudja kiszolgálni az érintőképernyőt/tollat. ( net, pdf, word stb. /esetleg photoshop/ gondolom nem gond neki )
Mi a véleményetek ? Igazából a proci elég karcsúnak tűnik, mivel az i3 egy eléggé alulfeszelt példánya. Nem tudom, hogy az elkövetkezendő 3-4 évben mennyire lesz ez kevés ( ha már most nem az ).
A proci állítólag az alaplapra integrált. Elképzelhető valamilyen úton-módon később mégis a csere/átforrasztása nagyobb teljesítményűre /régebbi, i5 520m - i5 580m-re gondolok/ ?
160k körül lenne az ára, újan, garival.
Köszönöm a segítségeteket !
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- BestBuy topik
- általános iskolai rendszergazda
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- SkyShowtime
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11