Aktív témák
-
Borote
addikt
válasz mokus1 #35195 üzenetére
Ennyi erővel a GTX580 is hasonlít rá, mert mindegyik a Fermit használja.
De, a GT520M az 79mm^2-s, a GT525-555M az 116mm^2-s, a GTX560M illetve a másik GT555M pedig 226mm^2-s.(#35196): de most őszintén, akkor a HD6650M és a HD6770M közötti különbség miért nem fáj Neked?
-
umek7
őstag
Ezt a kompresszoros kifújatást hogyan is kell elképzelni?
-
Borote
addikt
válasz Zoli1222 #35181 üzenetére
Abból a HSZ-ből nem az jött le No offense
(#35179) 0805: 1080p-s tartalmakat a mai integrált kártyák is lejátszanak - Intel és AMD fronton egyaránt. Utóbbinak teljes, előbbinek majdnem teljes a támogatottsága (egyes 23,976p-s videók lejátszása közben 40s-enként beszúr egy fekete képkockát. Kérdezz rá a filmes topicban mennyire zavaró, és azt felezd meg )
De erre speciel jó gép ez a B szériás Lenovo 150k-ért.mokus1: tomtek majdnem pont olyan, mint a rádium annyi különbséggel, hogy ők kerek-perec leírják (nesze Vedro, még egy szegedi utalás ), hogy külföldről hozzák a gépeket, ami valljuk be, azért szimpatikus dolog. Kb mint az itteni boltosok az aprón.
Már fárasztó vagy ezzel a GT555M mániáddal... az eddigi GPU-Z képekről is marhára lejöhetett volna ez, ha mondjuk megnézed a tranzisztor számot...
(#35189) macko18: külföldi gépeket hoznak be, ami még nem is lenne probléma, de erről hazudnak, számlával is szoktak problémák lenni - ilyen apróságok
(#35185) Vedro: khm, GT525 akkor már... ennyi erővel amúgy azt is lehet mondani, hogy mindegyik Fermi
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #35186 üzenetére
..én úgy 8-9 havonta szoktam kifújatni. De nem porszívóval, meg tüdőből, hanem kompresszorral.
Nem kis mennyiség szokott kijönni, pedig ez nem is egy erőmű, így ritkán megy a ventije is."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #35186 üzenetére
Erősen hűtés függő (ha nagyon pörög gyorsabban piszkolódik), amúgy meg nincs légkondim, nyáron folyamatosan nyitva van minden igen könnyen poros lesz a lakás.
Szerk.: egyébkén a lamellák falára letapad a por, és egyre sűrűbben kell majd takarítani, az előző gépemben először én is csak 2 éves korában szedtem szét aztán egyre többször, hamarabb elkezdett melegedni.
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Vedro
tag
válasz mokus1 #35183 üzenetére
Ebbe azért olvass bele, vastagon szedettet
Meg ebbe is olvass bele. (a GT 555M egy turbós GT 520M (mindegyikben ugyanaz a mag van))
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
mokus1
addikt
tomtek nem ismerem ezt a boltot de most jó olcsó ez a gép ott feltéve ha nem olyan mint a rádium
Viszont a Lenovo-s GT555 lebukott mert a N12P-GT mag az bizony Gt550 -
Vedro
tag
válasz Borote #35177 üzenetére
Van benne ráció, majd, ha végzek veszek egy 1,5 milliós alienware-t, addig meg cserélgetem.
Ezekszerint Te is Szegedre jársz, ha jól saccolom
B-L-A-C-K: Köszönöm, egyébként nem rossz az legalább nem kell havonta szétszednem, csak 2 havonta
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Annyi amúgy ez a portalanítás, hogy van egy gomb rajta amin lehet szabályozni a ventilátor sebességét (standard, szuper zajmentes, "hatékony a hőszórásban" és portalanítás), azaz ha portalanításra teszed, maxon megy a venti ennyi...
Amúgy ez így jól hangzik, de idővel úgyis ki kell takarítani, mert az összegyülemlett "porcica" nem fog kijönni onnan sehogy se magától az tuti...
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz B-L-A-C-K #35173 üzenetére
Nem tudom, megnézni, nincs szilverlájtom, és erre nem tudom rátelpíteni (értsd Mobil Sempron 3000+ áldásai, mert ez sokkal erősebb mint az i7 )
-
Borote
addikt
Van... de szerintem sok értelme nincs
Háááát, 5-6 évet talán elmegy, de ugye felezési időről már tanultál (Bari prof ), notebook-oknál is lehet egy ilyen párhuzamot vonni, tehát inkább egy bizonyos valószínűsége van annak, hogy addig el fog menni. Pl egy EliteBook-nál nagyobb eséllyel várhatod el azt, hogy elmegy 5-6 évet, mint egy consumer gépnél. Cserébe a teljesítménye messze elmarad.De ha játszani szeretnél, akkor vagy veszel egy Precision-t Te is fél milláért, vagy 1,5-2 évente eladod a géped, és így nem kell attól tartanod, hogy időközben elhalálozik, mindig naprakész hardvered lesz, és ez fog 2 évente úgy 80-90k-ba kerülni. (Mert hát ha most 200-ért megveszed, olyan 110-120k-ért tudod majd kb eladni).
Vagy veszel egy használt üzleti gépet meg egy asztali gépet(#35174) 0805: mi a kereted, mire szeretnéd használni a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
0805
tag
válasz Borote #35169 üzenetére
Okés,gondoltam h enyhén túlzás amit írt/kérdezett Vedro az Nvidiával kapcsolatban
Ha már Nvidia akkor szerinted ez a konfig jó választás??
Intel Core i3-2330M 2.2GHz, "Sandy Bridge"
Memória 6GB DDR3
Winchester 500GB
NVidia GeForce GT410M 1GB DDR3
kijelző 15,6" wide 1366 x 768 HD LEDKöszi.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
PH!TV tesztben van, a videóban 17:45 perc körül találod.
-
Vedro
tag
válasz Borote #35169 üzenetére
Igazából persze, hogy nem lep meg, de azért szeretném, ha legalább 5-6 évig elmenne, az Y570, és ezért is kérek tanácsot karbantartásügyileg. Amúgy tényleg van olyan funkciója, hogy portalanítás?
k-adi: nézd évek óta rak össze rossz gépekből működő gépeket, biztosan ért hozzá valamilyen szinten
[ Szerkesztve ]
-
-
Borote
addikt
Szerintem az szimplán az overkill kategória. 1 hónapnál azért csak tartósabbak a hővezető paszták
Ha megteheted, persze, hogy felső kategóriás HP-t vegyél, ez sosem volt kérdés, de ha játszani szeretnél, meg nincsen többszázezred, akkor marad az Y570 Nem is értem ezen mi a meglepő.
(#35168) 0805: ez azért túlzás egy kicsit, illetve főleg 2008 és az előtti gépekkel volt gond, hogy a BGA forrasztások elengedtek - vagy legalábbis jóval gyakrabban, és idő előtt, mert ez a dedikált kártyás gépek egyik rákfenéje, hogy hibalehetőséget hordoz magában.
Nem mint ha nem lenne ez is elmondva itt 1-2 naponta.[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz Borote #35159 üzenetére
Akkor egészen pontosan eltaláltam.
Most meg egy ember azt mondta nekem, hogy a Lenovo szar és inkább felső katos HP-t vegyek, ja meg hogy az nVidia karik szarok, mert a melegedő részekhez közel van (a már nem emlékszem micsoda ) és ezért hamarabb kiéghetnek. Ebből mi az igaz?
Am #35151 erről mi a véleményed? (második része)
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Y570-ben most nézem mekkora már az a portalanító funkció...
-
Borote
addikt
Atyavilág, egy fél napot nem vagyok, és elszabadul a pokol
(#35115) 0805: azért ajánljuk az mSATA SSD-t az Y570-hez, mert van benne mSATA csatlakozó. Jelenleg ez az egyetlen gép, amiről tudok, és elérhető kategóriában megtalálható benne ez a csatlakozó. Enélkül hiába veszel bele, nem tudod majd hova dugni.
Samsungban nincs.(#35116) B-L-A-C-K: ha van neki csatlakozó, ami amúgy ritkaságszámba megy. Ennek híján csak normál SSD megy bele, a HDD vagy az ODD helyére, utóbbi esetben keret kell.
(#35119) mokus1: ne a szekvenciális írás olvasás alapján mondd meg neki a tutit. Ha már tanácsot adsz, akkor a 4k-s írás-olvasásnak nézz utána, mert az az, ami számít a rendszer sebessége szempontjából.
(#35128) spyduck: nagyon necces az a 32GB... a 64-re azt mondom, hogy az elég, de a 32 az határeset... Nekem a 32 bit-es Win7-tel 25GB foglalt helyem van per pill. SSD-nek kell a 20% szabad hely legalább, hogy a TRIM működjön rendesen, úgy meg máris 26GB-ra redukálódik a 'felhasználható' hely, ami már nagyon szűkös...
Vedro: emberi árban nem nagyon fogsz olyan laptopot, amiben cserélhető videokártya van, alaplapra van forrasztva, oszt csók.
(#35139) mokus1: ajh...
(#35142) 0805: és addigra betöltött minden program, megnyitottad a böngészőt, használatra kész minden?(#35143) Zoli1222: más a csatlakozó felület, más a méret. A sima SATA2-es SSD-k a HDD-k helyére mehetnek csak, az mSATA-nak az a lényege, hogy ne kelljen se a HDD-t, se az ODD-t kivenned, és mégis elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen a gépbe.
(#35144) Vedro: atyavailág
(#35149) 0805: nem jellemző, hogy utólag lehetne VGA-t bővíteni.
(#35153) Vedro: ha minden alapon megy, egy mostani SB-s vagy Llano-s gép olyan 7-9W körül ehet. Én bekapcsolt wifivel, minimál fényerővel produkáltam az Y570-nel 10W-os fogyasztás netezés közben.
-
balightt
tag
Szerintetek milyen notit lenne érdemes venni, ha ezek a paramtérek amik számítanak:
- 13-14 col
- könnyű
Sokat hordoznám (otthon, bnő, munkahely, BKV-val, szal ne legyen nehéz cipelni)
- fusson rajta ez a 4 játék: dota 2, starcraft 2, warcraft 3 (dota), league of legends
- ne legyen örült drágaNéztem az Acer S3-at, amazon.de-ről megszerezhetném 200ezerért. Az sztetek elvinné ezeket? [link]
Ettől csak kevesebbet vagyok hajlandó rákölteni, ennyit csak azért adnék érte, mert ez még szép is.
Várom az ötleteket, előre is köszönöm! Nem csak ilyen ultabook presztízsű dolgokban gondolkodom,
-
farmer
csendes tag
Üdv,
megjött az 5520 Latitude, és bár ment itt a vita hogy hol van benne magnézium, hol nincs, én laikus csak azt tudom mondani, hogy nekem nagyon szépen összerakott darabnak tűnik, minőségi anyaghasználat, remek billentyűzet, mely alól nem spórolták ki a háttérvilágítást sem (királyság így este a sötét szobában írva!!!), szóval
KÖSZÖNET MINDENKINEK
a tippért.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
Ha nem játszol, vagy nézel valami komolyabb HD filmet akkor nagyon nem tud felmenni a fogyasztás (mert nem használja a videókarit)
-
-
Vedro
tag
Sztem nem, de nem is emiatt érdekes (legalábbis nekem), mert én jópár évig elvagyok ugyanazzal a VGAval, csak akkor van gáz, ha meghal az integrált, mert akkor kell cserélni az egész alaplapot.
Vedro: válaszolván a saját kérdésemre, eladtam ma egy VGA kártyát (notisat), a srác azt mondta havonta kellene ujrapasztázni, és évente kicserélni a rézcsövet, akkor jó sokáig elmenne a gép hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
0805
tag
válasz Zoli1222 #35148 üzenetére
Szerinted itt a videón mi férne még be?
Más...VGA-t késöbb lehet venni egy notiba??Tehát ha nincs benne külön vga akkor késöbb lehet bele rakni/venni??
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz Zoli1222 #35143 üzenetére
Mert a sata és msata nem azonos csati, a kettőt nem lehet összecserélni (ez nem sata 2 vagy sata 3, amik kompatibilisek egymással csak az elöbbi lassabb)
-
Vedro
tag
-
mokus1
addikt
válasz Regirck #35140 üzenetére
Arra bármilyen HDMI-s laptop jó hogy küldjön rajta hangot és videójelet is.( Ha jól emlékszem az intel HD is tudja de remélem megerősítenek ebben)
Optikai kimenettel én még nem láttam laptopot esetleg bővítőkártyáből lehet olyan de ilyen pici noteszokba nincs arra hely.[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz spyduck #35128 üzenetére
Y570A-ban különálló videokártya van?
PainKiller13: Hát igen, csak az baj, ha mondjuk 4 évesen elromlik a VGA és majdnem mindent cserélni kell benne emiatt (ráadásul nagyon sok pénz)
[ Szerkesztve ]
-
Regirck
senior tag
Sziasztok,
gondolkodom, hogy asztali konfigom egy jó 11-12' subnotebookra kellene cserélnem. Kérdésem a következő.Amelyiken van HDMI azt összetudom kötni erősítővel, úgyhogy hang és kép is átmenjen?
Mindegyik HDMI-s laptop jó erre vagy csak néhány? (Nem szeretnék külön venni ilyen medibox-t vagy mit)
Létezik olyan laptop amin van Optika kimenet is (hang miatt mivel van egy Logitech Z-5500 és emiatt nem szeretnék cserélni erősítő+5.1-re. Persze a HDMI akkor is kellene a kép miatt!)? (Jó lenne ha a DTS-t tudná...)
Előre is köszönöm a felvilágosítást...
-
Vedro
tag
válasz PainKiller13 #35121 üzenetére
Elméletben, de most beszéltem egy fazonnal aki gépeket szerelget szét meg össze, és azt mondta, már az alaplapra integrálják a karikat, hogy ne lehessen cserélni, és csak a drágább kategóriában van diszkrét kártya (ha így hívják).
-
Vedro
tag
A Lenovo Y570A-ban különálló videókari van? (Ha nem mondanátok egy kettő olyan gépet amiben az van?)
-
0805
tag
Sziasztok.
Ha veszek egy új notebookot legyen az Lenovo v Samsung akkor ha veszek bele msata ssd-t akkor azt magamnak is beletudom rakni vagy ha megbontom a gépet akkor az garivesztéssel jár?Hogy van ez??
És milyen Msata ssd-t érdemes vennem?Köszi!
Ez jófajta..?
[ Szerkesztve ]
-
-
SG3rg0
őstag
válasz runner 125 #35110 üzenetére
Miért?
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Végül a Lenovo Y570A kategória mellett döntöttem..egy olyan kérdésem lenne,megéri megvenni az i5-el szerelt változatot 40ezerrel drágábbért(240ezer) és csak ddr3 vidivel vagy inkább i3 ddr5 vidivel?(200ezer) -
Vedro
tag
válasz Borote #35107 üzenetére
Ez így ok csak nekem pl Acernél a Vista után már nem adott rá drivert ki az Acer, ha levadásztam nagy nehezen a drivereket (Win7-hez), nem volt biztos, hogy tökéletesen működik (pl. volt kékhalál emiatt), szóval 2-3 hetet kellett használni mire kiderült, hogy biztosan jól működik, akkor meg már nem érdemes (sztem) megcsinálni a lemezképfájlt. Amúgy ezek miatt már rutinos újratelepítő lettem össze vissza 1-1,5 óra alatt felhúztam a Windows-t.
Szerk.: mindennel együtt
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz solano #35106 üzenetére
Havonta újrarakni... Annak szerintem semmi értelme. Illetve ezen a módon, mert meg lehet csinálni okosan is.
Feltelepítesz egyszer minden drivert és frissítést, minden programodat amit használsz, csinálsz róla egy lemezképed, és onnantól kezdve gomb megnyom - vár - örül alapon fog menni az újratelepítés -
solano
csendes tag
válasz Borote #35105 üzenetére
Na igen, de Te értesz hozzá.
Egy ismerős rossz drivert telepített az acerére és évekig lassult neki a gépe ez miatt. (meg újraindult)
Nálam lenovo megoldása tetszett nagyon, cd berak, egyszer rányomni, hogy elkezdje és automatán felrakott mindent.
Ez azért se rossz pl, mert van ismerős aki havonta rakja újra az oprendszert -
Borote
addikt
válasz solano #35103 üzenetére
Na jó, azért azt tegyük hozzá, hogy én telepítettem 4530s-t, és elmolyoltam vele 1-2 órát, de különösebben nem zavart, aida-val könnyen ki lehet találni, hogy mi van benne.
Amúgy egyre kevésbé jellemző, hogy adnak CD-t vagy DVD-t. Nekem speciel nem is igényem, főleg, ha külön partíción ott vannak a driverek.kisspinyoo: sajnos de, lényeges a gyártó
Ha megnézed a különböző oldalakon, össze vissza ez a 3 notebook van 150k-val bezárólag. 168k-ért lenne még Dell Latitude, illetve 120-140k környékén mennek az Asus K43-ak és Acer 4755-ök, de utóbbiak szerviz és support tekintetében nem a legcélszerűbbek. -
solano
csendes tag
válasz Borote #35102 üzenetére
Ezt nem tudtam, akkor pirospont hp-nak:!
Lenovo is jó ilyen téren, olvastam.
Viszont aceremnél volt gondom bőven a telepítéssel, kiválogatni, ez jó ez nem jó, tudom apróság, de sok embernek nehézséget okozhat.
Sok más gyártónál viszont nem volt ilyen gond, asus, JW, msi. (tapasztalatból írom) -
Borote
addikt
Esetleg még EZ
Élőben érdemes megnézni a gépeket, mennyire kellemes rajtuk gépelni, esetleg kijelző - ilyen apróságokHogy teljes legyen a kép, ennyiért van még Acer-Asus is, gyengébb garanciális háttérrel.
solano: ezt speciel nem tudom, de HP-nál pont csinálhatsz olyat, hogy írsz nekik emailt, hogy küldjék el Neked a driver-es CD-t, és elpostázzák.
Nekem az Y570-en egy külön partíción voltak a driverek, a ThinkPad-hez pedig van update manager - az megcsinálja magától[ Szerkesztve ]
-
solano
csendes tag
Egyébként dell-nél szokás még adni telepítőcd-t vagy ott is a netről kell letölteni, mint hp vagy toshiba esetén?
Azért kérdezem, mert sok esetben elég nehézkes, mig a cd-t csak beteszed és automatán felmásol mindent.
Hp-nál olvastam valahol, hogy el lehet szöszmötölni a driverek letöltésével.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11