- Mini-ITX
- Házimozi haladó szinten
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Samsung LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Norbeez
csendes tag
Sziasztok!
Na megvettem a G770-et. nagyon szép darab.
Most telepítem. win7-64, PS CS5, aida64, Skyrim, F1 2011, 1080p movie megy rá és tesztelem.aki 17 colos gamerszerű notit akar venni annak továbbra is ajánlom ezt a Lenovo-t, de érdemes odafigyelni a K73SV asusra is, hátrányai ellenére jóval olcsóbb.
-
Maddoxtomi
tag
Tiszteletem! Valószínűleg nem ez a helyes topic, viszont itt vannak hozzáértő emberek ezért ide írom a kérdésemet.
Kérdésem: Adott egy Dell XPS l702x noti, van benne 2 hdd hely; 1.ben van egy 320GBos 7200rmp-s HDD, a másodikba pedig szeretnék venni egy SSD-t. A kérdésem az lenne, hogy milyet kell / lehet venni? 120GBosra gondoltam, de nem tudom milyen méretben milyen típusú kell a gépbe. Ajánljatok párat, megbízható, olcsó érdekelne. Előre is köszönöm és elnézést az OFFért.
-
Vedro
tag
válasz Borote #34897 üzenetére
Én a stresszteszt miatt linkeltem, hogy jobban melegszik, azt hiszem nincs benne, hogy mennyi alapjáraton, de a kolléga nem ezen problémázott, ha jól olvastam.
De amúgy biztos, hogy minimális a különbség az alapjáraton (ha van egyáltalán), mert gyakorlatilag a két processzor ugyanaz (ebben az esetben i5 javára +100 MHz, illetve TB ami ugye a melegedést okozza.).
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Borote
addikt
válasz ro_bert17 #34894 üzenetére
Látom az a mondat nem teljesen jött át, hogy alapjáraton ugyanannyit fogyasztanak, főleg, ha az energiatakarékos üzemmód be van kapcsolva.
Ez a melegedés és fogyasztásbeli különbség akkor jön elő, ha teljes terhelésnek teszed ki a gépet.Vedro: a notebookchdeck-es tesztből pont a lényeg maradt ki, azaz hogy a processzor milyen hőmérsékleten üzemel - vagy én siklottam át fölötte.
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz ro_bert17 #34882 üzenetére
Tessék két különböző oldal (egyik magyar, másik angol), de a két gép között csak a proci a különbség (ami hőtermelés szempontjából releváns, a VGA azonos):
i5
i3[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Vedro
tag
válasz ro_bert17 #34894 üzenetére
Nézd én nem is mondtam ilyet, én 2 helyen használom (úgy, hogy töltöm is) mindkét helyen van ilyen túlfeszes hosszabító, nem tartom kizártnak, hogy lehet kisebb formában is kapni, viszont, ha nincs vállalni kell a rizikót, hogy tönkremehet, vagy veszel egy eleve tulfeszvédelmes másik adaptert (notebookhoz, kb 10-15k-ért) és gond megoldva.
-
ro_bert17
őstag
válasz Borote #34887 üzenetére
Dehogy esik nehezemre.
Nem találom azokat a konkrét gyakorlati mért értékeket, ahol ugyan az a notebook eltérő prcesszorral szerelve tovább bírja akksiról, és kevésbé is melegszik.
(#34890) Vedro: Én nem olvastam el, de ha az a lényeg, hogy egy mobil eszköznél hurcibáljam magammal a hosszabbítót is, akkor nem is akarom. -
Draken
őstag
Én is tervezem az M6600 vásárlását nyáron (gyűjtök+hátha erősebb lesz a forint). Kis lakásban lakunk, kevés a hely, néha megyünk erre arra és jó ha nálunk van, illetve lassan kijövök fősuliról és jó lesz munkagépnek is és persze nem utolsó sorban jó, ha a családban vagy egy hordozható, másik lakásban van egy asztali is. Ha van időm persze játszok itthon, jelenleg ezen a helyen egy n5010 van 5650 vga-val, lassan esedékes lesz lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
Én végigolvastam, még a kommentek nagy részt is, mondjuk szerintem, ha az ember beletesz egy laposba 150-250e Ft-ot, akkor egy túlfeszültségvédelmes hosszabbítót 6-7e Ft-ért sztem ne sajnáljon hozzá.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Borote #34887 üzenetére
Nem nagyon játszok de ha mégis, akkor szerintem Y570/N55-nél nincs most jobb alternatíva ahogy nézem. Ha meg egyáltalán nem játszanék akkor bőven elég lenne nekem netezésre, munkára, és filmezésre egy 100 ezres árkategóriájú is. De ha már veszek legyen mindenre alkalmas, 200 ezerért meg szerintem Munkára/Játékra/Filmezésre...stb. Azaz mindenre alkalmas a Y570/N55...Ezen felül hogy többet kiadjak egy notiért felesleges, mivel 2-3 éven belül úgyis elavul minden...
-
solano
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #34886 üzenetére
Szerintem nem is sokan vannak ilyenek.
Én ugyan nem játszok, soha nem is vonzott, de ha játszanék, akkor valami nagy tv-hez kötném az asztali gépemet és úgy nyomnám.
Notiban meg az Y570 bőven elég szerintem.
Szerintem két kezünkön meg tudnánk számolni hány ilyen 1 millió Ft-ért vásárolt alieneare notit vásároltak Magyarországon.
De fél milliós se sok lehet... -
Borote
addikt
Azért nehogy már nehezedre essen a Laptopkalauzra rákeresni Meg visszanézni a fórumban... HA hazaértem, megpróbálom Neked előásni a privátok közül az Y570 stressztesztemet, de a kalauzt sajnos Neked kell megkeresned - na nem mint ha olyan nehéz lenne, Google első találat
B-L-A-C-K: ez nem vitás, hogy adott pénzből mindig jobb asztal gépet lehet építeni, mint notebookot venni. Ha valakinek csak játékra kell, akkor én is azt mondom, hogy nincs értelme, vegyen asztalit, oszt' kész.
Én például azért vettem annó az Y570-t, mert ingázok otthon, és a kollégium között, illetve voltam hosszú ideig külföldön is - tehát olyasvalami kellett, ami mindig nálam van. Most meg már mondjuk időm sincs kihasználni a gépet, így eladtam és vettem helyette egy TP-t... mondjuk többet nem is lesz consumer gépem, az már biztosViszont olyan igényekre, mint az enyém, tökéletesen alkalmas egy asztali gép és egy használt üzleti gép kombinációja is (azzal a kompromisszummal, hogy csak egy helyen lehet játszani ), így nem csak erősebbet kap az ember az árárért, de jobb minőségűt, tartósabbat is. (Vagy olcsóbb, ha esetleg megadja magát )
Nade az, aki megveszi az Alienware-t 1 milliáért, az hülye is, meg gazdag is
Dosert amúgy teljesen meg tudom érteni, ha van rá pénze, az egy logikus vétel.Ja, ha nem játszol ne Y570 meg N55 vegyél, kapsz annál jobb minőséget is
[ Szerkesztve ]
-
forzaroma
tag
Lenne egy olyan kérdésem felétek, hogy a Fujitsu Lifebook A530 gépekhez az integrált VGA minden esetben HD3000 vagy esetleg avultabb?
Még egy kérdés: valakinek van bármilyen tapasztalata a PCSTAR webáruházzal kapcsolatban?
Realme GT2
-
doser0717
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #34881 üzenetére
Nincs ebben semmi. Nem Te vagy az egyetlen, aki nem érti.
Jöhetnék itt a kisebb fogyasztással, de annyival nem fogyaszt kevesebbet, mint amennyivel drágább. Szvsz ez annyira nem releváns.
Az én esetem: jelenleg egy 33nm-es lakásban lakunk a párommal. Mind a kettőnknek kell a gép. Nem igazán férnénk el 2 asztalival. Másik ok a munkám: jelenleg kamiont vezetek, ahová az asztalit nem tudom hordani.... Viszont játszani szeretek (ha van időm, bár mostanában nem sokat volt - erre gépre még csak 1 Football Manager van telepítve), ezért kell egy erős gép.
Az pedig hogy miért ez? Volt egy G74-esem, jó volt meg minden, de jobban tetszik ez a minimal designe és a jobb minőség. Hát ennyi.FK8, Valoriani Baby 75
-
ro_bert17
őstag
válasz Borote #34880 üzenetére
Ha hit kérdése lenne üsse kavics... De - nem szeretnék túl egzaktnak tűnni - jelen helyzetben érdekelne a számokkal, esetleg empirikus mérésekkel alátámasztott tény.
Sajnos nem találtam olyan teszteket amelyekre utalsz.
Viszont ha már support is: másnak is ez a link a második találat a gugliban rákeresve a cégnévre?Szerk: még annyit, mielőtt valaki ez utóbbi témát személyes sérelemnek/támadásnak venné, nincs szándékomban a szóban forgó céggel kapcsolatban prejudikálni. El sem olvastam a cikket, csak átfutottam. Eleve nem sokat adok az ilyen jellegű írásokra, mint ahogy a sokak által előszeretettel linkelt ízeltlábus kommentekre sem, amelyekben pl. az anusok supportját "dícsérik".
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz doser0717 #34879 üzenetére
Jogos! Szeretem a jó notikat, de nem nagyon játszok már. Most akarok valamit venni én is de 500 ezret sajnálok rá, egy ilyen Y570 vagy Asus N55 bőven elég lesz szerintem. Amúgy ezt sose értettem, hogy miért adtok ki 500 ezer forintot egy notira ha csak játékra kell? Gondolom nem azért kell mert mászkáltok vele ide oda ha játszotok, azaz otthoni használatban van, meg 15-17"-es képernyőn nem is élvezetes annyira szerintem. 500 ezerből meg már egy elég brutális asztalait lehet összerakni normális monitorral... (kérdésemet ne vedd fikázásnak vagy ilyesmi, tényleg érdekel, ez a kérdés... )
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz ro_bert17 #34873 üzenetére
Laptopkalauzon nézd meg Spyduck tesztjét az i3-as Y570-ről, stabilitásteszt, 69 fok 15 perc után, keresd vissza a fórumban, linkelt egy i5-ös Y570-t, 79 fokot mértek. Én lusta leszek most visszakeresni Neked az Y570-em tesztjét (főleg azért, mert vonaton ülök), én is 80 fokot mértem 15 perc után. Na, ilyen eredményeink vannak. Ha nem hiszel, Te tudod. De ha belegondolsz, a logika is így diktálja. (Kisebb feszültség, kisebb fogyasztás, a megadott TDP-t nem muszáj elérni).
Akkumulátoros üzemidőben ez nem látszik meg, ha energiatakarékosra állítod![ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #34878 üzenetére
Azt azért nem. De nem is az az ellenfél! Mondjuk mi játékra használjuk, de igazából ez ugye nem gamer gép.
Alienware vga ügyileg jobb csak. Ellenben sok minden másban elmarad. És azért egy dual gtx570-580-as kártyával szerelt Alienware inkább 1MFt mint 500e!FK8, Valoriani Baby 75
-
ro_bert17
őstag
válasz ktommy91 #34875 üzenetére
Épp ezért kérdezem, ha az i3-nak kisebb a fogyasztása, és kevésbé melegszik ahogy állítjátok, akkor gondolom erről vannak konkrét számértékek is valahol?
A szerviz jobb esetben iso-ban megoldja a futárcéggel, ez a support kisebbik része.
Szoftveres hiba kijavítása tudtommal egy szerviznél sem tartozik a garanciális javíttatások közé. Ezért más szerviz is számol fel bevizsgálási díjat nem?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz gagarin70 #34871 üzenetére
110k- val viszonylag be vagy határolva, így kisebb méretben nehéz lesz netbook-on kívül mást választani, bár azt gondolom, h első számú gépnek túl kicsi a 12".
S205-öt én már nem nagyon találok, kifuthatott.
Esetleg még G575-öt nézd meg, 100k környékén az is elérhető.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
doser0717
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #34867 üzenetére
Mostanában indult a Dell Precision topik!
Ott sok infót megtudsz. Eddig 2 M6600 van itt + úton van alfa gépe is, az lesz a 3.
EUR árfolyam függő, de az enyém igencsak erős kiépítésben 480eFt volt. Magyar bill.-el, win7 prof-al, stb.... Ár érték arányban mindent visz!szerk: jahhhh és megtalálod a beszerzési forrást is!
[ Szerkesztve ]
FK8, Valoriani Baby 75
-
ro_bert17
őstag
-
gagarin70
tag
Sziasztok!
Elolvastam párszáz hozzászólást, igy egy kicsit jobban képben vagyok, mint előtte... de mégsem teljesen.
A lányomnak (17) szeretnék egy laptopot venni, ő leginkább arra használja, mint minden tinédzser: játék (nem atomerőmű-igényű FPS, mondjuk max. SIMS), böngészés, skype, mittomén, értelmesebb pillanataiban kicsi programozás, zeneszerkesztés....
Amit szeretnék: 15,6 vagy 11,6 méret (tudom, ez alapvetően meghatározza a tipusokat), még vacilálok.
Lehetőség szerint matt kijelző (kicsit fázom ezektől a fényes daraboktól)
3-4 GB RAM (?)
A fentieket elviselő processzor.
Valamelyest strapabiró kialakitás (én egy régi T42-esen dolgozom, na, azért az nem feltétel
110ezer Ft körüli bruttó árAhogy olvastam a 15" kategóriában a Lenovo G570-es tipust ajánlottátok, de mintha ebből eltűnt volna a 100ezer körüli kaegória az elmúlt hetekben...?
Aztán ott van a HP 635 (és hozzá hasonló darabok), nem nagyon ismerem, tapasztalat?A 11,6-os kategóriában a Lenovonak volt valami S205-ös és egy kicsit más Thinkpad Edge Exxx modellje... ezekről mik a hirek?
Ha lenne 1-2 jelöltem mindkét kategóriában, utána megfogdosnám őket és rászánnám magam a méret választásra
Nagyon köszi!
-
kiskekko
tag
Tényleg egyébként a HP-ről még nem is esett szó!
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Borote
addikt
válasz ro_bert17 #34863 üzenetére
i5-ben ott a Turbo, ami automatikusan feszültségemelés mellett tudja overclockolni a CPU-t, ezért van nagyobb fogyasztás és nagyobb melegedés. Amúgy ezt már Y570-nél is megtapasztaltuk.
De alapjáraton nincsen nagyobb fogyasztásakiskekko: akkor van összehasonlítási alapod. Na a Toshibáénál rosszabb az Asus és az Acer szervize.
[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
válasz csvinkler #34859 üzenetére
Hangos hűtés, keveset használtam ennek ellenére már 1. évben rossz akksi, de persze ez jelentéktelen dolognak tűnik ahhoz képest hogy ismerősöm már bíróságra kényszerül menni a 1,5 éves gépével a rossz szerviz miatt.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
doser0717
aktív tag
válasz Borote #34854 üzenetére
Én se vettem volna meg az N5110-et. De igen, i3 dedikált kártya nélkül. Lassan már 1 éve megvan nekik. Azt hitték jó bizniszt csináltak vele, én persze mondtam hogy annyi pénzért lenne jobb....
De a srác elméletileg nagy mágus.
De mindenkinek joga van a saját munkájával megkeresett saját pénzét arra költeni, amire akarja....
Amúgy arra, hogy az asztali gépet kiváltsák, teljesítményben tökéletes és olyan igénybevételnél talán annyira nincs is nyúzva.... De én nem venném meg!FK8, Valoriani Baby 75
-
Borote
addikt
válasz ktommy91 #34857 üzenetére
Amit ajánlottunk, az egy i3-as gép. Véleményem szerint amúgy is fölösleges i5-ös gépet venni, nekem volt, és NEM éri meg a felárat
-
kiskekko
tag
válasz Borote #34854 üzenetére
Bocs, félreérthetően fogalmaztam, 160 +/-- 1-2 ezer az a +1 év garival számolt ár. Ja és egyáltalán nem ragaszkodom se az acer-hez se az asus-hoz, egyszerűen csak alapos vagyok ( vagy kukacoskodó ). Szeretem ha megindokolják hogy mit miért csupán ennyi.
-
polip
addikt
válasz ktommy91 #34853 üzenetére
és ha mondjuk szoftveres a probléma, akkor rádverik a szállítási és a javítási költséget
a cimborám gépe újraindulgatott, kiküldte brno-ba, közölte vele az acer: szoftveres a probléma, újrarakták a windowst, mindenét letörölték és 100 euro volt a szállítási és szervizelési költség
és ugye mindezt úgy mondják, hogy ott van a géped egy másik országban és megcseszheted, nyilván kifizeted, mert kell a gép
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
kiskekko
tag
válasz doser0717 #34851 üzenetére
Igen, én sem fekszem hanyatt a jó hírnevű gyártóktól. Van egy Toshiba-m és szerény véleményem szerint egy rakás s**r. Pedig 2 év gari, csomó jó tapasztalat meg stb. és mégis.
-
Borote
addikt
válasz kiskekko #34848 üzenetére
Az Acerre a +1 év garancia a képzelt egykét ezer helyett 13 ezer forint... 2 évre pedig 20-23k, mielőtt még ilyen olcsóságokban gondolkodsz.
Lehet, hogy az Acerre futárgarancia van, csak azt nem tudod akkor még, hogy a futár az egyenesen a csehországi Brno-ig viszi a gépet, aztán onnan vagy visszajön egy hét múlva, vagy egy hónapig ott üdül. Speciel ez az egyik gond az Acer gépeivel. Ráadásul ha egyedi, nehezen reprodukálható a hibád, akkor lehet, hogy munka nélkül visszaküldik.Biztos, hogy erre az E5420-ra gondolsz, amikor azt mondod, hogy a 'Dell melegszik'? Mert az N szériás Inspironok valóban melegednek, de az más tészta. Ez viszont egy Latitude, ég és föld a különbség!
De ha nem hiszel nekünk, őszintén, miért jössz segítséget kérni? Arra az Acerra és Asusra nem fogjuk azt mondani, hogy hurrá, jó vétel...
Ha meg muszájnak érzed az erős videokártyát egy kicsi gépházba, akkor a Z570-t veddAmit a Latitude-nél kapsz a pénzedért, az 3 év helyszíni, NBD garancia, magnézium ötvözet külső, belső - ilyen apróságok. Egy notebooknál nem csak a hardver a lényeg, sőőt, sokkal fontosabb, hogy milyen az összeszerelés, anyaghasználat, support. Az a Dell nincs túlárazva a képességeihez képest, sőt, az egy baromi jö vétel az áráért!
doser0717: örülj neki, hogy nem volt dolgod a garanciával. A G szériás Asust ha nem tűnt volna fel, szoktuk is ajánlani, sőt, még az N-eset is megemlítjük, hogy legyen választék. Bátyámnak is van egy 3 és fél éves működő G szériás MSI-je, a G széria többnyire jó szokott lenni, de az emberek itt nem G-s MSI-t szeretnének venni.............
N5110: dedikált kártya nélküli változat? Mert akkor talál helyette az ember matt kijelzős gépet is.[ Szerkesztve ]
-
Vedro
tag
válasz kiskekko #34850 üzenetére
Ha jól láttam ez a fajta garancia, általában azoknál van, ahol nincs magyar márkaszervíz (pl. Acernek Csehországban van, és oda viszik el garanciaidő alatt), cáfolj meg Borote, ha hülyeséget mondtam.
-
doser0717
aktív tag
válasz csvinkler #34829 üzenetére
MSI GX700: a nem ajánlott MSI 4,5 év nyúzás után is hibátlanul működött és az új gazdája is meg van vele elégedve.
Asus G74sx-a1 (usa-ból, legerősebb konfiggal): Egy újabb 'nem ajánlott gyártó'. Végül is tökéletes volt, minden igényemet kielégítette. Csak derogált, hogy van a fórumon egy erősebb gép ennél. Ezért váltottam...Jelen: Dell Precision M6600: a tökéletes gép!
Barátnőm gépe (céges): Lenovo ThinkPad T410: igazából Ő csak munkára használja + net. Arra tökéletes. Masszív, jó kijelzővel. Nekem nagyon tetszik.
Családban 3db nem ajánlott Dell N5110: i3-as procival nem melegszik, netezésre van használva mindegyik, nincs hurcolászva sem. Arra tökéletes, eddig hibátlan.
FK8, Valoriani Baby 75
-
kiskekko
tag
Ja és még garanciánál fontos lenne a későbbi gondok elkerülése végett ha például olyan lenne mint mondjuk az Acer-nél a "pick up and return".
-
kiskekko
tag
válasz Borote #34845 üzenetére
Értem, egyébként az Acer-t úgy képzeltem hogy 1+1 év garival, ez olyan 160 +/- 1-2 ezerből jönne ki. Ez a Lenovo egyébként elgondolkodtató, a Dell sajnos nekem túl van árazva a hardveres adottságaihoz képest, meg sok helyen írták róla hogy melegszik, ami mondjuk szerintem ilyen vas mellett nem lenne "illő". Lenovo v470-et egyébként próbáltad már? Szervizük milyen?
-
Borote
addikt
Hü. HÜ. HŰŰŰŰŰŰ de jó ár
Kíváncsi vagyok, hogy hány napig lesz belőle készlet, mert ez 160k-ért nagyon jó vétel. Asust sem nagoyn lehet olcsóbban kapni ebben a konfigurációban, és azért még is van egykét aprócska különbségkiskekko: ha játszani szeretnél, akkor dedikált kártya kell (kivétel, ha megelégedsz az iHD3000 teljesítményével), de ez ugye extra hőterheléssel, melegedéssel jár, amivel az árba beleférő erősebb gépek (Acer) nehezebben birkózik meg.
Az említett V370 jó választás lehet, illetve a V470[link] is.
Viszont írtad a minőséget is, ami a Lenovo esetében már nem rossz, de ETTŐL speciel bőven elmarad (utóbbihoz 3 év, helyszíni garancia jár).[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
válasz ktommy91 #34841 üzenetére
Elsősorban 13-14"-os méretben érdekelne elsősorban de bármilyen ajánlást meghallgatok. Fontos lenne hogy viszonylag megbízható jó minőségű legyen, a normál otthoni felhasználás mellett ha belefér akkor némi játékra is szeretném néha használni. A keretem pedig 160-170 között lenne.
-
Vedro
tag
válasz kiskekko #34839 üzenetére
Ez jó alternatívája lehet sztem mindkettőnek, egy 10-essel drágább, de sokkal jobb a support, plusz az Acer-énél 1 évvel több gari.
-
kiskekko
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek. Két notebook között variálok az egyik ez Acer Aspire 4755G (Corei3 2330M, 4GB RAM, 500GB HDD, Geforce GT540), a másik az Asus K43SJ (Corei3 2330M, 4GB RAM, 320GB HDD, Geforce GT520). Szívesen fogadnék véleményeket a két termék minőségéről, tapasztalatokról esetleg, pro és kontra stb.
-
Borote
addikt
Köszi szépen, de a T7500-as procinak 800MHz az FSB-je, ebbe pedig csak 667-es processzorok mennek, azaz T7200, T7400 és T7600. Mivel utóbbi igen ritka, ezért horror áron vesztegetik Egy T7200-ast viszont talán találok emberi áron is
Khaal: ebben így nem tudok sokat segíteni, csak egy tanácsot adni: ha dedikált kártyás használt gépet nézel, mindenképp érdeklődj utána, hogy nem volt-e az adott szériának GPU hibája, mert hosszabb távon ezek már szépen előjönnek! (Pl néhány quadro-s T61)
Ha tudsz, MVA-s vagy IPS-s gépet nézz, lehet jókat találni.[ Szerkesztve ]
-
Khaal
őstag
Azon gondolkozom,hogy beruházok egy használt gépre, ki is néztem a két delikvenst:
HP 6930p és Dell E6400, P-s cpuval és dedikált grafikával szerelt gépet szeretnék.Szerintetek melyik a jobb választás? Az elitebookban HD3450 van, a latitudeban Nvidia NVS160M, ezt leszámítva kb megegyeznek hardverben és árban is.
Olyan dolgok érdekelnének, hogy melyiknek van jobb kijelzője, hangszórói, melyik bírja jobban a strapát, melyikhez könnyebb / olcsóbb alkatrészt beszerezni....stb.
-
daneel92
tag
sziasztok!
jövő szeptemberben kezdem az egyetemet, és nyár elején szeretnék venni laptopot. azt szeretném kérdezni, hogy mit ajánlanátok; építészmérnöknek megyek, szóval valami olyasmi kéne, amivel használhatok tervezőprogramot gond nélkül, valami megbízható, erős gépre gondoltam, ami jó lesz kábé 3-4-5 évig. ár nem igazán fontos, persze azért a határ ne a csillagos ég legyen. előre is köszi a választ!Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
Vedro
tag
válasz Borote #34830 üzenetére
Volt egy Fujitsu-Siemens, már nem emlékszem pontosan milyen típus, de Amilo az biztos, szerettem, csak nagyon melegedett, aztán vettem egy Acer Travelmate 7720G-t, kibővített garival, nagyon jó volt, erős hardver, csak egy hibája volt zsanérok körüli műanyag gyenge volt, illyetve 4,25 év után alaplaphibás lett és a drága (70k körüli) javítási díj miatt inkább, szétszedtem, és eladom darabokban. Most egy Adven 7096HU van, ez szegény egy rémálom, még a sima HD (nem full) is akad, illetve nagyon lassú. Ezután lesz kb 1 hónap mulva egy Lenovo Ideapad Y570A, azt már nagyon várom.
Borote: van egy T7500-asom, ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
Acer 5536g: Szeretett túlmelegedni, nem a minőség csúcsa.
Samsung R580: Jó kis gép de a lakkos borítás és az VGA váltás hiánya annyira nem jött be.
Lenovo y560: Nagyon szerettem, ha nincs a lakkos burkolat akkor a mai napig azt használnám...
HP Pavilion DV6 6002eg: Azt a 165k-t nagyon megérte és ez végre nem lakkos[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Borote
addikt
Első notebook-om egy Acer 7738G volt... ocóár, nagy teljesítmény, nem volt rossz gép, de nem is a minőség csúcsa (ráadásul garanciát sem bővítettem rá...)
Második gépem egy Y570 volt, nagy teljesítmény, jó minőség - csak egyetemre járok, úgyhogy eladtam (nincs időm kihasználni).
Jelenleg egy használt T60-asom van, IPS kijelzővel. Amire én használom, arra tökéletes Általában az elpusztíthatatlan jelzővel szokták illetni
Pedig T2400-as processzor és az Ati X1400-as az nem egy acélos párosítás, de elég. Azért ha találok olcsóért egy T7200-as procit, arra lecserélem -
Borote
addikt
válasz csvinkler #34825 üzenetére
Muszáj kisregényt írnom?
Acer-Asus ha nem muszáj kerülendő a garancia miatt, illetve kis extra ráfordítással lehet jobbat is kapni. Packard Bell egyáltalán nem ajánlott, egy év nem bővíthető garancia miatt. A Dell-nek az Inspiron szériája sem a legjobb, legalábbis a mostaniak.
Ja, MSI-t ki is felejtettem... Na azt se!Olcsóbb gépek között Toshibát, Fujitsu-t, Lenovo-t érdemes venni, illetve Samsungot, esetleg HP-t.
Ha találsz, az említett felhasználásra én egy G570-t néznék! Érdemes figyelni, néha szokott lenni 94k-ért is!![ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz csvinkler #34825 üzenetére
Minden gyártónak van elfogadható ár/érték arányú gépe. Persze a rossz supportot nem árt kerülni pl:Acer,Packard Bell,Asus,MSI.
A Dell üzleti gépei nagyon jók, viszont az Inspiron n5010/n5110 széria egy rakás sz@r.Csak Polip meg ne lássaHa a gépekről beszélünk és nem a supportról akkor soha sem gyártókat minősítünk, hanem modelleket, szériákat.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
csvinkler
csendes tag
válasz Borote #34820 üzenetére
Akkor kérdezek még egy olyat, hogy van-e olyan gyártó amelyiktől semmi képp nem ajánlott vásárolni?
Vagy például az lehetséges, hogy egy adott márkának van egy jó megbízható gépe, emellett van egy selejt gépe?Melyek azok a gyártók, amelyekre a legkevésbé jellemző a rossz, minőségtelen munka?
Illetve melyek azok, amelyektől soha nem vásárolnátok? -
csvinkler
csendes tag
Köszi a segítségeket. Nem nekem kell a gép, az igények pedig nagyon minimálisak.
- 15"colos kijelző
- csak netezésre és skypra lesz használva
A lehető legolcsóbb gép érdekelne, ami még megbízható. 110 ezer forint környékét mondtak maximumnak[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz csvinkler #34817 üzenetére
Számít, nem is keveset. Illetve ami igazán számít, hogy melyik gyártó, melyik szériájáról van szó.
Addig oké, hogy ugyanabból a processzorból, meg memóriából építkeznek, csak notebook esetén rettentően fontos, hogy mi van köré építve. Milyen a gép tervezése, belső elrendezése, lett-e tesztelve, hajlamos-e a gyártó selejt anyagokból építkezni, milyen kasznit épít köré, milyen lesz a gép hűtése, mennyire tartósak az anyagok - és a sor még nem teljes. Illetve a gyártótól függ, hogy milyen supportot vállal a géphez, milyen a garanciális szolgáltatások minősége.
Nagyban eltér ez az aztali gépektől!Ha elmondod az igényeidet, mondasz egy keretet, akkor tudunk segíteni gépet választani!
RogerRF: a 32 bit korlátai miatt nem tudja megcímezni az összes memóriát. 32 bit alatt összesen 4GB-t lehet megcímezni, de ez a videomemóriára, illetve minden egyéb eszközre is vonatkozik, ha jól tudom.
64 bit alatt látni fogja az összeset! Illetve a másik lehetőség, hogy RAMdisk-et csinálsz a maradékból, de gondolom ilyenekkel nem akarsz trükközni[ Szerkesztve ]
-
RogerRF
csendes tag
Sziasztok!
Vettem 1 HP 630as Notebook-ot (Core i3,4gb ddr3,Ati HD 6370M,500gb)
Feltelepítettem rá a Windows 7 32bit-es verzióját.
A probléma pedig az lenne hogy 3gb használható ram-ot ír de jelzi hogy 4 van.
Valakitől azt hallottam hogy a 64 bites verzió megoldaná a problémát.
Igaz ez? -
csvinkler
csendes tag
Laptop márka és márka között van különbség?
Ahogy látom mindegyik gyártó ugyanazokból az alkatrészekből pakolja össze a gépeit, csak más más konfigurációban. A kérdésem tehát az, hogy megbízhatóságban ezekszerint nem lehet különbséget tenni köztük nem?Illetve mik a legfontosabb szempontok egy laptop kiválsztásánál?
-garancia, support?
-ár/konfiguráció?
-mennyire számít a gyártó? -
Borote
addikt
válasz solano #34814 üzenetére
Ez nem éppen üzleti gép. Nem rosszak az Edge-ek, de üzletinek nevezni őket túlzás (valahol félúton vannak ). Csak a Lenovo próbál meg még többet kipréselni a ThinkPad névből.
1 év garancia van hozzá, nem elírás, viszont kínálnak hozzá bővítési lehetőséget is. A kolléga által linkelt Latitude már sokkal inkább üzleti gép, és ajánlottabb is ennyi pénzért![ Szerkesztve ]
-
solano
csendes tag
Erre a gépre, hogyhogy csak 1 év garancia van?
Ez nem üzleti gép? Azokra minimum 2 szokott lenni.
Ettől függetlenül ajánlott ez a gép? (Ha nem is most venném) -
csvinkler
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gépet tudnátok ajánlani a következő feltételekhez?-15"-os kijelző
-internetezésre, skypolásra, szövegszerkesztésre lenne használva
-Székesfehérvár közelében lakik a leendő tulaj, így jó lenne ha olyan gép lenne, amit ide is be lehet hozni garanciás szervízre valahova -
magedla
tag
Sziasztok!
Egyik kedves hölgy ismerősöm szeretne új notebook-ot venni, ebben kérném a segítségeteket. Eddig egy ilyen gépet használt, azonban eljárt felette az idő és az igények is változtak időközben. A kislányával van otthon, nem rohan sehová, de azért egy modern platformra lenne szükség.
Felhasználási terület: netezés, skype, saját fényképek nézegetése, rendezgetése, néha szerkesztése, filmek letöltése, ritkán lejátszása (utóbbi inkább a TV-n külső HDD-ről).
- Méretben a 15,6"-os modellekben gondolkodik, a hordozhatóság nem igazán szempont. Felhívtam a figyelmét a 15,6"-os tepsik akár 2,5kg-ot is meghaladó súlyára, de azt mondta, hogy ritkán viszi magával, és akkor is inkább autóval közlekedik.
- HDD: 320-500 GB, RAM: 4GB DDR3, OS: Win7
- Az ellátandó feladatnak megfelelő felbontású kijelző és egy jó akkumulátor.
- Fontos kütyük: kártyaolvasó (fényképezőgép SD kártyájához), webkamera (1.3)
- Szín: annyi a kérés, hogy ne fekete legyen (csokibarna és ezüst preferált, lásd: Asus K53TA-SX149D és Samsung NP300E5Z)
- Garancia: 2-3 év
- Extrák (nem feltétel): USB3, DVI kivezetés (TV-hez), memória bővíthetőség, HDD/SDD csere/upgrade lehetőségeKeret: 120-130 ezer forint.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
True victory is victory over oneself
-
Borote
addikt
válasz mokus1 #34804 üzenetére
A régi Aceremnél például úgy működött ez, hogy volt az ujjlenyomat olvasónak saját programja, ahol be lehetett ezeket állítani - meg még néhány programot pl gyorsindításra.
Szóval bejelentkezés az ment jelszó nélkül, de a win-nek azért kellett adni jelszót. Talán a programnak is volt mesterjelszava, de ugyanúgy elfogadta az ujjlenyomatot is.
A Lenovo-n meg VeriFace, kb ugyanez, csak webcamera és az arcoddal működött - inkább vicces szerintem, mint hasznos, a fényviszonyokra nagyon érzékeny voltdoser0717: nem kell tőle félni, semmit sem ront el... max néha gyorsabb begépelni a jelszót, mint mire az ujjlenyomatolvasó felismer Amúgy kényelmes tud lenni, én is használtam egy évet, aztán váltottam Linux-ra...
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Be lehet valahogy állítani hogy mikor bekapcsolom a gépet megálljon a gépa felhasználói fiókoknál és csak akkor tudjak belépni ha az ujjlenyomatolvasón lehuzóm az ujjam?
A másik néha elfelejtem a jelszavam, azért se használok windows jelszót viszont megyek most olyan helyre ahova kelleni fog.Szóval hogy amikor megadom a jelszót hozzárendelem a lenyomatot? Ha a jelszavat elis felejtem, az ujjam remélhetően megmarad
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11