Aktív témák
-
NathanCullen
senior tag
A Youtube-videókat meg fenntartással kezeld.
Ez igaz, van amelyik video csalás... De itt van a notebookcheck által mért eredmények, E-350+6310, a lap alja felé vannak az FPS-ek. Egyértelműen bírja a játékokat bár, nem gamer beállításon... És ennél az E-450+6320 még jobb is: KATT
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
Mert az az AMD tényleg gyenge, a frissebb játékok közül jónéhány talán el se indulna.
Azért annyira nem vészes. Elindulnak rajta.
trunsell
YouTube!
E-350 + 6310 Ennél az E-450 és a mellette lévő 6320 erősebb, jobb játékokban!
hát nincsenek nagy igényeim én megszoktam hogy 1024x768 medium medium néha 1-2 high beállítás is belefér..
100k körül ilyeneket egyik géptől se várj. Low kategóriában gondolkozz inkább az új játékoknál ennyi pénzért, High meg maximum a régebbi játékoknál.
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
trunsell
csendes tag
-
NathanCullen
senior tag
Ngyon gyenge az az AMD 450.
Kb. 40%-al gyengébb mint a B940. Viszont a 6320 szerintem jobb játékra, mint a HD2000. Egyébként igazad van, lehet érdemesebb egy jóval erősebb processzort választani, a HD2000 sem marad le annyira és az általad linkeltek ára sem sokkal magasabb. Na majd eldönti.
trunsell
Intel HD Graphics 2000 vifikártya jobb mint a 6320
Játékra szerintem jobb. De a teljesítményt figyelembe véve, tényleg érdemesebb megvenni az SB procit.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Én az általad linkeltek helyett, inkább ezt javasolnám: KATT
Amit te linkeltél, abban a processzor Sandy Bridge alapon van, de a Lenovo 6320 VGA-ja jobb játékra és ő arra venné. Ugyanúgy 2 év gari.Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
Egy olcsóbb és egy erős.
Az olcsóbb nem sokkal olcsóbb, mint amit ő linkelt gépet, de az övében erősebb proci és VGA van. Az erős pedig gyengébb annál a gépnél, amit ő linkelt i3-al, abban jobb volt a VGA.
-
veterán
Ezt én is alátámasztom. Az, hogy akciósan van náluk kiírva kb. azt jelent, hogy ez a listaára, csak felé írták a 190 990.-et.
Az meg, hogy gamer edition, megérne egy külön misét. Ez a HD6370 nem igazán erős VGA, ITT meg lehet nézni, a 135. helyen áll. Ilyen VGA-val szerelt gépre nem lenne szabad rámondani, hogy gamer edition. Ez kb. olyan, mint egy 1,6-os Golfra azt mondani, hogy Street Racing Edition
A radiummal komoly vitám volt a napokban a honlapjukon közölt - finoman szólva - téves adatok miatt. Érdemes ránézni a hirdetésükre itt a PH-n, ott olvasható az egész. Kicsit önigazolás nekem az is, hogy nem csak én osztom a véleményemet, hanem más fórumtársak is.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
ALI_G
veterán
Azzal a Dell-lel valószínűleg megelégednék, játszani ott az XBOX 360.
A laptop szüleimnek lenne, de ha otthon vagyok, akkor én telepszem rá lehet sose játszanék rajta, szóval a 2-3 éves játék is sok leszChaser: egy hangszóró elég gáz...HDMI-t láttam hogy nincs rajta, kissé fájó pont, de még gondolkozom rajta (ha kis eszem lesz, akkor nem hagyom ki)
Az Intel Graphics 4500MHD < Intel GMA HD?Inspiron és vostro között mi a különbség? üzleti (belépő) vs otthoni?
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Miből gondolod, hogy az lenne? Ez így 5 laptopot jelentene, sokan egy gépről fél oldalas ajánlást írnak ide le, nekem az nem muszáj, utánaolvasok én is(persze ti biztos jobban értetek hozzá), csak azt kértem, hogy pár gépet írjatok le.
Elnézést, kimaradt, hogy mire használnám. Igazából, ahogy nézegettem már ennyiért is viszonylag jó gépek vannak. Film, zene, netezés, játékok(persze nem fullhd felbontásban, max beállításokkal) menjenek azért rajta rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
trollreign
tag
Az Y560 nagyon is jó gép, és nem tudom, hogy most miért kampányolsz ellene? Nem is olyan régen, kb. egy hónapja az i5-ös verzió még 249k volt, utána lement 215 környékére, az is már nagyon jó ajánlat volt, hisz ne feledd, hogy te is, és még sokan mások is mondták pár hónapja, hogy az abszolút legjobb gamer gép az i3-370+HD5730 kombóval szerelt y560a 210-ért.
A 180k alatti árral szerintem bőven verhetetlen a gép 4 GB rammal, i5-460M-el, JBL hangszórókkal. Azért azt ne feledjük el, hogy a Dell mellett a +1 év garancián kívül az égvilágon semmi nem szól. Sokkal jobban össze van rakva az y560a, korrekt illesztések, korrekt zsanérok, korrekt anyagok, bár a csuklótámasz környéke gyűjti az ujjlenyomatokat erősen. Billentyűzete és touchpadja is jobb a Lenovonak, bár a Dellen meg van numpad. Kijelző minőségben sem éri el a Lenovo szintjét az N5010. Support terén is a Lenovora szavaznék inkább, bár ez már szubjektívebb dolog.
Nagy gond volt eddig, hogy csak Win7-el forgalmazták, szerintem nagyszerű húzás volt, hogy anélkül ilyen alacsony árral kezdték forgalmazni. Akinek játékra kell, az gondolkodás nélkül vegye a Lenovot szerintem, sokkal jobban fog járni vele.
-
agent_k
őstag
Ennyi lehet a titka csak?
windows nem kell, mert van.
winyo nem kell nagyobb, mert ott az 500-as 2,5" mobilrack ha annyira tárolni szeretnék valamit.
én csak attól tartottam, hogy valami külföldi billentyűzetes vagy újracsomagolt mutatvány van a képben. Viszont attól hogy nem olyan nagy durranás a gép mégis 230-240k-ért adják más boltok. -
leyence2
tag
Akkor én szerintem ez a kettő maradt:
ASUS K52DE-EX083D
ACER Aspire 5552G-P323G32MNL LX.R4S0C.015
Melyiket ajánljátok erősebben?Ha írok neked privát üzenetet, légyszíves válaszolni rá!
-
bajnokpityu
félisten
de garos.cserélnék is. de mivel 1 napot nem tudok a gép nélkül meglenni, valszeg először veszek egy ujat,aztán eladom a régit.winyót meg egyben másolom.
asztalik valóban sokáig birják,de egy napi 12órát használt laptop?
a ledes kijelzőtől kevéssé félek,maximum az inverter tud benne elszállni.és a többi? -
bajnokpityu
félisten
Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M (GL40)
alapvetően elég.élettartama szerint mennyi időre tervezik őket?
hdsentinel szerint 135napja megy a gép-1 éves.1 bad sector.munkaeszköz,ezért a megbizhatóság a legfontosabb. más munkaeszközömet kb évente cserélem.
azért váltanék szivesen asusra, acerre,mert ezek voltak eddig,maradéktalanul meg voltam elégedve mindkettővel.munkatársak meg szopnak msi,dell,sony,hp gépekkel.kijelzője nagyon király laptop viszoylatban,ezért vettem meg anno.
-
Xander_T
tag
Nincs Windows-om, de egyelőre nem opció, mert Msdna-n regisztrálva vagyok még egy ideig, szóval tudok legális OS-t szerezni. A HP touchpadját nagyon lehúzzák, akárcsak a Fujiét. A HP ugye szálcsiszolt alumínium burkolatú, de vajon elég masszív, mert az A530 szerelését nagyon dicsérik. Spyduck, ha erre jársz oszd már meg a véleményed.
-
Xander_T
tag
Köszi a választ, nem gond a magyarországi vétel sem, ahogy stifi is írta már a Probook is 3 év garanciával jön, így ez a szempont kiegyenlítődik. Nem fontos a dedikált vga, a matt kijelző nem lenne rossz, de nem létfontosságú. Ahogy nézelődtem a neten, a Fuji tűnik a hűvösebbnek, nyilván az integrált vga is szerepet játszik ebben. Mégis arra vagyok kíváncsi, hogy melyik a jobb vétel hosszabb távra(kb 3 év), ha elétek tennék a két gépet melyiket vinnétek haza.
Szerk: Közben találtam nagyjából azonos áron a fentebb említett két típusról.
Az A530-as i3-370 3GB DDR3 320GB HDD matt kijelzős 2 év garancia
A 4520S pedig i3-370 2GB DDR3 320GB HDD integrált intel vga itt is + windows 7 2 év garancia
mind2 125-130k közötti áron[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
agent_k
őstag
Féltem, hogy azt írod, amire én is gondoltam, de mondom hátha nem....
Akkor várok és infót gyűjtök addig.
Márkához nem ragaszkodok, csak a teljesítményhez.Pl ez lehetne alternatívája amit én írtam igaz?
http://www.dell-shop.hu//DI5010HMHHW29IF5GBC6LHB_LSZ_adatlap_dell_notebook_inspiron_n5010_156_w.htmlEsetleg nincs valakinek egy ilyen i5-480M procis/5650 videokártyás gépe? Márkától függetlenül kérdezem. Megnéznék róla egy windows élményindexet. Nagyban megkönnyítené a döntést ez az információ is.
-
Soká
senior tag
bdfhz, Chaser,
köszi a válaszokat! Én ebből azt szűrtem le, hogy inkább a RadeOn HD5470.
A játék nem elsődleges, én nem is játszanék rajta csak a gyerekek, de ők még nem nyomják nagyban (8-12évesek) és nem is cél, hogy tudjanak.
Viszont fontos lenne, hogy tudjak rajta RAW formátumú fotókat konvertálni és netán egy kis videót vágni. Emellett 2D-s tervezőprogramok és könnyedebb alkalmazások.
Még egy fontos kérdés: egy ilyen Dell N5010-re fel lehet-e telepíteni azt a WinXP-t amit az elhalálozott 2-3éves FuSi laptopunkhoz mellékeltek? Ha buta a kérdésem, akkor bocsánat, de nekem megtenné ez az XP is, nem hiányzik a W7-es.
Itt jegyzem meg, kapcsolódva a többiekhez: ha az említett FuSi garanciája 3év lett volna és nem 1év, akkor most nem kéne új gépet vennünk... A FuSi elromlott 13 hónaposan (nagyon kevés használat mellett, párszáz óra volt benne) persze alaplaphibával, egy javítást lenyeltünk, aztán elromlott közel háromévesen, és akkor megfogadtam, csak olyan gépet veszek, amire 3év gari van. Ha annyit kibír, illetve nem kell rá külön költenünk addig, akkor már rendben, de kevesebb az fájna...
-
Chaser
legenda
-
Mandarinn
senior tag
2009-es felmérést már láttam laptop megbízhatóságra. Érdekelne egy 2010-es , hátha változott valami.
ASUS volt ha jól tudom a legjobb Toshiba a második. De a környezetemben 3 ASUS-ról is tudok ami rosszalkodik. Nekem most Toshiba van és végülis nem volt semmi bajom vele. Bár az újak nem igazán tetszenek.[ Szerkesztve ]
-
Cumbee
csendes tag
Kössz a választ!
Esetleg olcsóbban nincs valami használható? Vagy akkor ugrás van a 140-150k-s termékek között és ez között, hogy mindenképpen ezt érdemes megvenni? Csak azért, mert egyelőre még a 150k-t sem tudom, hogy honnan kaparom össze ez meg még + 1 tizes, de ha ez tényleg annyival jobb, akkor max spórolok 1 kicsit. -
masta_dry
tag
Köszi a tartalmas választ.
Mobil workstationt nem akarok venni, ugyanis amire használnám, arra a sys req a következő vidi karikat írta: nvidia quadro - amd firepro - AMD Mobility FireGL - 3DLabs Realizm. Fél misi alatt nem nagyon találtam mobil workstation-t, akinek meg van régebbi típus, az nem adja el.
Marad a szokásos alap felhasználás, illetve az, hogy grafika-igényes esetben bevállalom a röcögést addig, amíg a noteszen CAD-elek.Az ajánlott gépek szimpatikusak, de a kurzor billentyűk kicsinek tűnnek. Van tapasztalata valakinek ezekkel?
-
grex4
aktív tag
hello.
igen nem gyengébb a hp-nál, 115k-ért is kapni már az azért jó ár de pont asus....
és minőségileg, hűtésileg, megbizhatósága milyen? látom vanrá alapbol 2 év gar.tudom h nemkapok ennyiért semmit de olyan jonak tünt a g62, mégis hp volt dedikált karival és occsón, bár lemaradtam rola.
üdv
-
Chaser
legenda
Én egyik gépemnél se bonyolítottam így meg. Az igaz hogy meleg gépben ne hagyjuk benne, de az ő gépe -P6100-intel HD- nem melegedős. Ezek már li-ion akuk, nem igényelnek olyan macerát mint a régiek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
thomeef
őstag
Mondjuk én ha az említett hipermarketnek csak a közelébe kell mennem már húzom a számat, túl sok "vicces" történetet hallottam/éltem már át ott. Nem mintha a többi hasonló áruháznál nem így lenne
Szerintem inkább érdemes egy neves boltban/webshopban vásárolni pl. notebookot, most az az 5%-os difi az árban megér annyit hogy ne kelljen a vásárláson körcsölni hogy jut e nekem, és a garanciális ügyintézéssel sem lesz gondom (legalábbis kis %-ban)."A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Źşë'
addikt
köszi a választ, de ha azt vesszük h win7 op rendszer + office 2010 is megy mellé, akkor talán még jobban kijövök (win7 home premium 26k, office 2010-24k) , és a lenovonak jobbak a paraméterei.. ezért is kérdeztem, mert tudom h egy dell és egy fujitsu azért nem csak egy egyszerű márkanév
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
kpal
nagyúr
Akkor lehet ASUS kilőve . A garanciaidő az fontos minél több és lehet kettő lesz vásárolva .
Amiket ajánlottal mindegyikben van webcam és DVD író ?Bocsi ha láma vagyok csak nem vagyok jártas a noti témában és nekem sincs még . Akik venni akarják ők egy házaspár és Anglia és Mo. között ingáznak .
Még valami mivel Angliában is használva lenne hogyan lehet ottani hálózatra dugni ?
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
A 4évet arra értem hogy műszakilag megbizgatható legyen teljesítményben biztos kitrat mert 100%-ba csak internet és Skyp Msn-ra HD fil nézés lenne használva . Se játék se HD film szerkesztés nem .
Amiket linkeltél azok mind 2magosak ?
Ez[link] szerinted alkalmas arra amiket írtam és az ASUS jó minőségi notikat csinál ? Árban még éppen ez is beleférne .
[ Szerkesztve ]
-
prime_adam
aktív tag
-
trollreign
tag
Szerintem meg hiába tudsz vakon gépelni, ez akkor is jól jön sötétben. Én is vakon gépelek, de a vakon gépelők is csak azt tudják, hogy egymástól relatíve merre vannak a gombok. Ha véletlen egy fél centivel arrébb teszed rá a billentyűzetre a kezed a sötétben, akkor máris simán félregépelsz, főleg az á-é betűk környékén szokott velem előfordulni.
Szerintem is abszolút hasznos ez, én gyakran vagyok fent éjjel úgy, hogy a szobában alszanak mások, és rendkívül idegesít, hogy a sötétben néha félrenyomom a gombokat, általában olyan szögbe fordítom a monitort, hogy rávilágítson a billentyűzetre, ehelyett lenne jó a világítás pl. -
senior tag
Szia!
Köszi a garanciás tájékoztatót + az ÁrGép-es tanácsot is, valóban érdemes csak a nevesebb boltok ajánlatait nézni.
Világos, hogy a virtuális gépek eszik a RAMot, már tapasztaltam korábban .
Hardverapro-n néztem, hogy 6e körül kijönnék +2GB DDR3 RAM-al.
Dedikált VGA egyáltalán nem szempont, nem szoktam játszani. Csak annyi a lényeg, hogy hardveres HD dekódolós legyen (régebbi szériánál van ahol Intel GMA 4500M és van ahol GMA 4500MHD szerepel, ebből tudtommal csak az utóbbi felel meg ennek a kritériumnak).
Azóta nézelődtem még + gondolkodtam és arra jutottam, hogy egy 14"-es laptop nem feltétlenül olyan sokkal kisebb egy 15,6"-nál, viszont cserébe kevesebbet tud többért (13,3"-as ára pedig még feljebb), így tulajdonképpen jöhet a nagyobb méretű is, ha elég kedvező áron találok.
Megkérdeztem eDigital-nál, hogy mennyiért lehet garanciát bővíteni az Acer gépekhez (3féle csomag létezik):
Silver, 17,4e: + 1év garancia, + 15,4" táska, + egér
Gold, 24,9e: + 2év garancia, + 15,4" táska, + egér
Platinum, 29,7e: + 2év garancia + véletlen sérülésekre, + 15,4" táska, +egér
Akár csak a Silvert nézve már nem is olyan kedvező árral kecsegtetnek az Acer gépek.Olvastam, hogy milyen sokan ajánlottátok a 3év garanciával lévő Dell N5010 (15R)-et, viszont ezt csak 160e-ért találtam meg eDigitalnál / i3-350M, 2GB, HD5470, 320GB, 3év gari /.
Ezek után ráakadtam az MSI CX620MX-252XHU gépre, 148e / Intel P6000, 4GB, HD545v, 500GB, 2év gari /
Erről viszont annyi rosszat olvastam a Notebookcheck.net oldalán, hogy eltántorított, pedig ennek a procija is elég lenne és a többi adata elég jó.Jelenlegi befutónak látszó egy Samsung NP-R538:
Samsung NP-R538-DA04HU 140e / i3-370M, 2GB, Intel HD, 320GB, 2év gari /
+2GB RAM-al még mindig 150-en belül vagyok.
Rájöttem, hogy az OPrenszer mentes az R538, az előtelepített Windows-os az R540. Próbáltam rákeresni a Samsungos notebook topicban, ebben a topicban és netes tesztekben, de nem találtam részletesebb bemutatót. Youtube-on csak orosz és egyéb általam nem ismert nyelvű videókat találtam. Azokból annyit láttam, hogy csak a fedele olyan csillogós, a belső kialakítása matt.
Ha valakinek van tapasztalata a géppel kapcsolatban, ne tartsa magában !Üdv: Sopi
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11