Aktív témák
-
Tauren45
aktív tag
válasz Tauren45 #21096 üzenetére
Vagy ha mondtok pár megbízható és jó notebook-os honlapot ahova el is lehet menni átvenni nekem az is teljesen jó megkeresem én csak nem tudom hol keressem.
Notebookstore.hu
laptop.huén ezeket ismerem csak. :S
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
kiscsáko
tag
Lenne itt pár általam kinézett noti, olyan 100-130 között mozognak. Érdekelne a véleményetek. Márka ill. szériahibásak akadnak-e köztük, illetve teljesítményügyileg mi lenne a jobb? Szerintetek érdemes még az arrandale-s procikkal szerelt notikat venni vagy inkább már sandy bridge legyen?
Toshiba Satellite C660-1X3 (2,3kg) - 3év Intel Pentium Dual-Core B940 (2 GHz, 2 MB), iHD3000, 3GB 1333, 320GB
ASUS K53TA-SX028D (2,6kg) -2év AMD A4-3300M (1.90GHz 2MB),AMD Radeon HD 6650 1GB, 2GB 1333, 320GB
MSI CR640-062XHU (2,6kg) -2év Intel i3 Mobile i3-2310M(2,1GHz, 3MB Cache), iHD 3000, 4GB 1066 MHz, 500GB
Acer AS5750-2312G32MNKK (2,6kg) -1év Intel i3 Mobile i3-2310M(2,1GHz, 3MB Cache), iHD3000, 2GB 1066, 320 GB
ACER Aspire 5560-4334G75MNRR (2,88kg) -1év AMD A4-3300M 1.90GHz, 2MB, AMD 6480G osztott, 4GB 1066, 750GB, piros
ACER Aspire 5750ZG-B954G50MNKK -1év Intel Pentium B950 2.10GHz, 2MB,nVidia GT 520, 4GB 1333, 500GB
Lenovo IdeaPad Z460A (1,6kg) -2év -14'1 Intel Pentium P6200 (2.13GHz 3 MB L2),NVIDIA GeForce 310M 512MB,4GB,500GB
Asus K53SC-SX053D (2,6kg) -2év Intel Pentium Dual-Core B940 (2 GHz, 2 MB), NVIDIA GeForce GT 520M 1GB, 2GB 1333MHz, 320GB
Toshiba Satellite C660-1X5 (2,6kg) - 3év Intel Pentium Dual-Core B940 (2 GHz, 2 MB), GeForce 315M 512MB, 3GB 1333MHz, 320GB
MSI CX623-297XHU (2,5kg) -2év Intel Core i3, i3-390M(2.66GHz), nVidia G310M 1GDDR3, 2GB 1333MHz, 320GB
Samsung NP-RV509-S01HU (2,4kg) -2év Intel® Core™ i3 Mobile I3-380M(2.53GHz / 3MB L2), GeForce G 315 1024MB GDDR3, 4GB 1066, 500GB -
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
180-e-ből mi az ami a legjobban kihozható? Nem szükséges hiper brutál gép, de ami kijön ebből az árból az jöjjön ki.
Köszi a segítséget. Esetleg amit ajánlotok dobjatok mellé egy tesztet is.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
HPAA
őstag
mivel pár hetes gépről van szó , személyes tapasztalatokra ne nagyon számíts , max tesztek alapján lehetünk okosabbak , de szerintem egy jó gépről lehet szó
ez az új apu+dedikált gpu kombó viszont még messze nem kiforrott /remélhetőleg csak driver problémák miatt/************* censored
-
chab7
addikt
Na szóval... Egyelőre a HP ProBook 4535s (LG852EA) lett a kiindulópont. (Dell N5110 kihúzva javaslataitok alapján )
Tovább nézegetve a típusokat az alábbit találtam még. Igaz csak két év gari, és erre is szervizest ír, de a Lenovo-val a személyes tapasztalatok alapján (igaz ez még IBM) merészebb vagyok. Tehát erről a gépről mi a véleményetek a HP 4535s -el összehasonlítva.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Vanos
aktív tag
Szerintem lazán elírták az árát.
A bukót meg nem vállalták be.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Vanos
aktív tag
válasz Datrus #21009 üzenetére
Nekem van egy IBM Thinkpad T42-esem. 6 éve nyúzom napi szinten, és még nem volt vele gond.
Feleségemnek van egy Fujitsu Siemens Amilo talán 7300-asa, no annak véres a torka (ez lesz lecserélve).HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
chab7
addikt
válasz gigi21hu #21086 üzenetére
Igazad van. Tudom, legyen a Fuji, már mondanod sem kell. Viszont azért a 3 évig míg a garija tart a HP-nek csak ér vele valamit ott kint, míg Fuji esetében haza kell juttassa.
Ezt is figyelembe kell venni (amellett, hogy remélhetőleg sem a Fuji-val sem a HP-val nem kell a garit érvényesíteni mert vannak olyan jók hogy bírják (legalább) a 3 évet.(Amúgy meg pont akkor vettem IBM-et amikor átadták a Lenovonak. Szerencsére azóta is megy és még nem látta szerviz. Csak nem jár a HP úgy hogy egy nap elvágják a szalagot és másnaptól semmire nem jók a készülékeik.)
[ Szerkesztve ]
-
Vanos
aktív tag
válasz takkert #20984 üzenetére
OKPC-től rendeltem egy i5-el szereltet.
Elvileg hétfőn hozzák.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
chab7
addikt
válasz stratova #21081 üzenetére
Köszi a hozzászólást, egy lépéssel megint bentebb vagyok Most már én is a HP felé hajlok jobban. Remélem tetszeni fog a tesómnak is.
Az első mondat oké én is így értettem. És végülis ha őszinte akarok lenni akkor tényleg a jobbik
-
stratova
veterán
A jobbik részed mi? ( kéretik ezt, a legjobb értelemben [bók] érteni, semmi személyeskedés :] )
A Dellel kapcsolatban, azért ne általánosítsunk. Az olcsó Inspiron-ökkel óvatosan, de egy Latitude teljesen más dimenzió (árban is). A melós E6510-re egy rossz szavam nem lehet (a képe nem egy XPS de kb. ennyi).
A Probook 4530s tulajokat faggathatod még részletesebben az összeszerelési minőségről, mert a két gép csak a prociban tér el. Részben fém házuk van, persze nem annyi fémet használnak mint pl. az Elitebook-nál vagy Latitude-nél, egy gyengébb teljesen műanyag háznál természetesen lényegesen jobbak.
Ha páran beszálltak pl. egy Asus K53TA-ba, akkor tőlük a két magos A4-3300-ról lehet mindennapos felhasználásról kialakult képet gyűjteni. De tesztekben mutatott teljesítményét összevetheted a négymagos A6-3400-as notitesztben szereplőkkel (néhányan tuningolni sem szégyellik persze az értelem keretein belül).
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz Borote #21069 üzenetére
Naaaa, ez tetszik, megmutatom neki is. A "másik felemnek" is HP van itthon (igaz neki alapkategóriás, de a fishdom-al ki is merül a játékigénye).
Az AMD-nek még utánaolvasok, mert eddig csak Intelesekhez volt szerencsém, de ezt felvettem az alternatívák listájára Főként mert ez is világgaris. Köszi.Akkor az eddigi jelöltek: Dell N5110 (iHD3000), Fuji A531, HP ProBook 4535s
Jöhetnek még vélemények a gépekkel kapcsolatban főként olyanok jönnének jól akiknek ezek vannak. (Fujiról már ismerem a tulajok jó véleményeit, az már nem kérdéses minőség, tudás terén. A másik kettő tulajai is nyilatkozzanak, ha van itt valakinek valamelyik.)(#21073) gigi21hu : Bevettem a negatívumok listájára - Dell gépek nagyon melegszenek (grafika típusától függetlenül)
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz cassius.clay #21075 üzenetére
Legközelebb majd így fogadja a szállítót, ha nem a megfelelő pakkal jelenik meg...
Bocs[ Szerkesztve ]
-
cassius.clay
senior tag
Samsung notikról vélemény, vki?
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
gigi21hu
csendes tag
válasz Borote #21069 üzenetére
Minden bizonnyal azért drágább, mert elcseszték, kisebb vinyókat tettek bele a hirdetettnél és mindenkit kárpótolni kell valahogyan. Ezt kell a többieknek megfizetni. Nekem táskát ígértek, de egy hete nem kaptam meg, pedig már 3-4 napja itt kellett volna lennie. Most szóltam, hogy nem felejtettem ám el.
-
gigi21hu
csendes tag
-
gigi21hu
csendes tag
válasz Datrus #21066 üzenetére
A core az a proci mag. Az 50 jónak számít. Akkor se idegeskedj ha ez emelkedik. Tegnap kollégám Asusa egyfoltában kikapcsolt, hűtött és jó meleg volt a billentyűzet is. Mondom neki, nézzük már meg speefan-nal. Basszus a proci 108 fokon ment, a VGA pedig 110-en. Kész csoda, hogy nem égett le. Mondtam neki, hogy azonnal portalanítás!
-
sketchifun
senior tag
válasz kiscsáko #21041 üzenetére
Arra azért még kitérnék, bár nem témába kapcsolódik, de mégis.
A HD3000, a GT520, és a HD6650 3 nagyon külömböző kategória.
HD3000-el el lehet játszogatni, komoly kompromisszumokkal.(újabb játékok).
A GT520-nál már kicsit kevesebb kompromisszummal.
A HD6650-nél pedig szinte kompromisszum nélkül.Összehasonlításképpen, amik teljesítményben passzolnak egymáshoz.
iHD3000 - GeForce Go310
GT520 - HD5470, 6470
HD6650 - GT540Ezek természetesen csak irányadóak, tökéletesen nem egyeznem, csak teljesítményben vannak egy szinten.
Filmezésre tökéletes az iHD3000, és emellett minden másra is, ami nem játék. Melegedése nem vészes, és merem feltételezni, hogy HD filmnézés közben senki sem fog matatni a laptopon.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
stratova
veterán
A melegedés kérdését illetően, az ellenjavallat leginkább a 45W-os 2630QM-mel szerelt N5110-re érvényes, arra tényleg nincs felkészítve ez a gép hűtés szempontjából.
Sógoromnak kb fél éve van az elődmodell N5010 i5-460M-mel ami ugye 35W és ezidáig nem panaszkodott rá. A kérdéses tesztet egyébként itt találod.
Egyébként személy szerint én előnyben részesítek egy akár belépő szintű üzleti notit kisebb felárért ua. teljesítménnyel a reménybeli jobb összeszerelési minőségért cserébe.
De ez a filozófia abból is fakad, hogy jellemzően tovább használok (használnék) egy-egy terméket, mint a tervezett elavulási (elsősorban teljesítményre de mára sajnos lassan üzemelésre értett) ideje.
Ha valaki 1 vagy 2 évre vesz gépet keresgéljen nyugodtan az "otthoni felhasználásra" szánt gépek között, vagy csapjon hozzá garanciát. Ugyanis ha garanciaidőn túl valami baja lesz, az általában nem olcsó történet.[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz gigi21hu #21064 üzenetére
Igen, olvastam a tesztet, de abban dedikált grafika volt. Amelyikben IntelHD3000 van, az csak nem melegedhet, (ha a Fuji-ban sem melegszik).
Nehéz feldolgozni a válaszokat mert csak afölött siklanak el, hogy nem magamnak venném hanem a húgomnak, mint írtam.
Fő szempont az is, hogy azonnal külföldre megy a gép.
Tehát amíg magamnak már rábeszéltetek egy Fuji-ra, addig a tesómnak egyelőre nem azt látom jobb választásnak. (Itthoni szerviz gari vs helyszíni világgari). Nem zártam ki a Fujit amúgy, csak még nem látom, hogy a Dell ugyanazzal a videóval és paraméterekkel miért lenne rosszabb választás.
Annyi már biztos, hogy a tapasztalataitok alapján a dedikált kártya felejtve és IntelHD3000 lesz választva.
Ha van még egyéb javaslat, a Fuji A531 és a Dell N5110 (nem dedikált hanem Inteles videóval) alternatívájaként, akkor bátran jöhet.(#21065) gigi21hu: Ezt belinkelnéd? Elolvasnám az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Datrus
csendes tag
A speedfanban mely részét jelölik a gépnek a Temp1 és a Core 0 valamint a Core1 jelölések? Valamint ezekre az alkatrészekre az 50 körüli átlaghő, az sok vagy átlagos ? (Fujitsu lifebook A531)
-
gigi21hu
csendes tag
Egy teszt végszavai erről a gépről:
"Nem rossz ez a noti, de nem is jó, szerintem sokat gépelni rajta kényelmetlen, mert nem elég, hogy melegszik; azt nem is egyenletesen teszi, ráadásul középen besüpped a billentyűzet, játszani nem rossz, de sajnos olyan szinten behangosodik a hűtő rendszer miatt, hogy füles nélkül kifejezetten zavaró lehet. A tükröződő kijelző pedig további kényelmetlenségeket okoz a felhasználás szempontjából. Magamnak biztosan nem venném meg."
-
gigi21hu
csendes tag
Nem túl jókat olvastam róla. Szerintem drága is. A melegedését is kritizálják. A vinyó és az usb3 kivételével ugyanaz mint a Fujitsu 531. De 25-30 ezerrel drágábban. A boltban amúgy én is néztem ezt, de nem tudom....nálam aminek hullámzik a billentyűzete, ha rányomok, az nem nyerő....De te tudod.
-
gigi21hu
csendes tag
válasz Datrus #21057 üzenetére
Erről van szó. Persze lehet szidni az intelt, de szerintem ez csak olyan divat, mint a windows fikázása. Nekem sem akadt még egy játék sem. Sem sport, sem akciós. És itt nem csak a HD3000-ről van szó, hanem arról, hogy a Fujiban a legújabb hardverek vannak és minőségiek. Ezek együttese hozza szerintem az eredményt.
-
gigi21hu
csendes tag
válasz cassius.clay #21056 üzenetére
Simán. Acer helyett nekem bármi jöhetne bármilyen garanciával és konfiggal. Nagyon leszerepelt nálam ez a márka.
-
HPAA
őstag
-
Datrus
csendes tag
Nah teszteltem a Fuji A531-en azt a játékot amit szerintem ma a legtöbben játszanak. A WoW-ot. Max felbontással, minden textúra és grafikai elem maxra húzva. A legkisebb laggot sem észleltem. Hibátlanul és akadás mentesen futott.
-
cassius.clay
senior tag
válasz gigi21hu #21054 üzenetére
Kompromisszumokat mindig kell kötni és ha az az ára, hogy egy i5-ös business class géphez garanciával olcsón hozzájussak, hogy nem magyar a billentyűzet, akkor sztem ez egy eléggé elfogadható kompromisszum...
Hogy értsd: Ebben az árban inkább egy nemzetközi bill-es ProBook i5-ös procival,mint egy Acer i3-assal és magyar billentyűzettel...Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
chab7
addikt
válasz gigi21hu #21051 üzenetére
Akkor akár lehetne a Dell gépe Intel grafikával is: [link]
Talán nem melegedne mint a dedikált kártyás változata, vinné a sims3-at. Felszereltsége elég jó. Tetszeni is tetszik neki.
3 éves világgari, tehát nem kellene hazahoznia ha baj van vele.Erre a változatra mi a véleményetek?
-
gigi21hu
csendes tag
válasz cassius.clay #21053 üzenetére
Plusz 15 ezer a magyar billentyű, vagy marad a kókány matricázás ( üzleti, elegáns gépen matricázás???), vagy pedig az angol billentyű. És még nem is te vagy az első, aki használhatja....és a tesztprogramok szerint még a HD2000 integrált VGA is megelőzi a dedikáltját, nemhogy a HD3000.
-
cassius.clay
senior tag
HP ProBook
Akit esetleg érint, és új laptopot akar venni,javaslom a linkelt oldalt. Én is innen veszek, remélhetőleg a jövőhéten, a linkelt modellt, ha még lesz belőle, bár az eladó elmondása szerint lesz...
A másik dolog, ezek újracsomagolt gépek, teljesen újszerúek, általában egy év garancia jár mindegyikhez, mint a fent linkelt modellhez is. Viszont, megkérdeztem és lehet bőviteni akár két évvel is is a garanciát,igy összesen 3 év lesz rajta...
+2 év bővités megvan egy 20-asból a +1 év bővités pedig 12900-
A lényeg, hogy a vásárlástól számitott 30 napon belül lehet venni hozzá plusz garanciát.
Szerintem ezekkel a feltételekkel nagyon jó vételnek számitanak ezek a REnew gépek.
Remélem segíthettem egy keveset azoknak akik új gép vásárlása előtt állnak.Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
Ferenc1989
tag
Helló!
Noti vásárlás előtt állok. Az alábbi notikat néztem ki:
Asus_K53SV-SX835D
Asus_K53SC-SX238D-feher
Asus_K73SV-TY145DEsetleg ilyen ktegóriában még mit ajánlotok?
Köszi
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
gigi21hu
csendes tag
Erre konkrét választ tudok: a notebookcheck szerint a legmagasabb felbontásban a sims3-nál a HD3000 lenyomja az Nvidia 310-et, de még a 320-ast is, ami ugye ha jól tudom 1 gigás. Szóval ha ez a favorit játék, akkor bátran mehet a hd3000. Ha melegszik is, biztos, hogy tovább bírja akksiról. Akár egy 3 órás menetet is.
-
GaborGh
őstag
Erre valaki: (#21025) GaborGh, aki SSD-t használ HDD mellett?
[ Szerkesztve ]
-
gigi21hu
csendes tag
válasz telefonfulke #21042 üzenetére
Nálam dettó!
-
-
ZEN1TH
őstag
Bnőm Toshiba L300-a Mobile Intel® GMA 4500M-el van szerelve, játszott régebben sokat a Sims3-al. Gond nélkül vitte. Bár azt meg nem mondom már, hogy milyen beállításokkal de játszható volt. Nem is rémlik, hogy nagyon melegedett volna a vas. A HD3000 pedig már jóval erősebb IGP, így biztosan smooth lesz, bár a melegedéséről gőzöm sincs.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
Datrus
csendes tag
válasz telefonfulke #21042 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen, meg annyira nem nagy az a space, hogy kifejezetten csak a szélét találja el az ember gépelés közben :-D
-
telefonfulke
tag
Fujisu A531 i5-tel nálam is meglett. Nagyon tetszik, de van egy elég zavaró tulajdonsága; a space billentyűt ha nem a közepén nyomom le, akkor nem nagyon akar működni. Lehet, hogy csak én voltam elkényeztetve, de a space-t most kicsit kalapálni kell...
Másnál is van ilyen probléma? -
kiscsáko
tag
válasz gigi21hu #21039 üzenetére
Sziasztok!
Egy szintet mondjuk lehetne említeni, hogy minél nem rosszabb?
pl. nVidia 310 vagy 315 (512 vagy 1 giga rammal)
ezek felett gt 520 vagy ati 6650 1 giga rammal.
Csak említettem párat, mert ezek a legelterjedtebbek ebben az alsó kategóriában.
Mondjuk a dedikált memória mennyivel gyorsabb vagy mennyivel jelent többet mint a rendszer memória? (Főleg, ha mondjuk van min. 4GB)
a passmark.com mérései eléggé leírják a hd 3000-est, félek is emiatt kicsit, megnyugtatna néhány kiteljesedett nézet ebben a témában -
chab7
addikt
válasz Datrus #21038 üzenetére
Hát akkor a HD3000-el is melegszik ha játszás van, ráadásul nem is játékra való (röcögősebb). Most már akkor nem értem miért vannak lehúzva a dedikált kártyások a melegedés miatt.
Magamnak persze hogy olyat vennék amin semmit nem lehet játszani, de egész napos menetnél is hűvös marad (ilyenem is van, ősrégi R52, de bírja a melót rendesen.)
De a huginak olyan kell amin órákon át sims3-ozhat. Aztán meg kikapcsolja és megy a melóba. Ha az integrálttal és a dedikálttal is melegszik ebben az esetben akkor marad neki a dedikált + hőtőpad (ez utóbbi úgy látom akkor akármelyik alá kell neki ha sokat akar játszani.)
Köszi az eddigi válaszokat.(#21039) gigi21hu: Köszi neked is, ezek is jó infók
[ Szerkesztve ]
-
gigi21hu
csendes tag
Szia!
Pár napja van új driver a HD3000-hez és az Intel mérései szerint 15-30 százalékkal javult a játék teljesítmény. Ez így is lehet, mert javult nálam is a windows élményindex. Nekem a korábbi driverrel sem volt gond pl forma 1-es játékokkal. Az újjal még nem próbáltam. Amúgy a munkahelyi gépen dedikált VGA-val rendesen szaggatja, amit a HD3000 nem. Figyu, Az, hogy oda van írva, hogy Nvidia vagy Ati, attól még nem lesz jobb, mint a HD3000. Attól sem, hogy 1gigás. Szóval óvatosan ezekkel a nevekkel. CSak egy szint felett jobb mint a HD3000, de ilyen 100-130 ezres kategóriába nem tesznek jellemzően jobb videót a HD3000-esnél.
-
Datrus
csendes tag
NSF SHIFT közepes textúre de teljes felbontás mellett gond nélkül futott nálam ezen a vidi karin, de pl a black ops játszhatatlan volt a legrosszabb beállítások mellett.
Régebbi gyengébb grafikájú játékok elmennek rajta (de szólok nagyon melegedni fog a kasztni), de ez a vidikari nem játékra van :-) -
gigi21hu
csendes tag
A531 tulajként most szembesültem azzal, hogy az SB i3-ban lévő HD3000 nem kezeli a 23,976Hz-es lejátszást. Na persze nem valami eget verő dologról van szó, csak én magam is és mások is azt mondtuk, hogy HD film nézéséhez elég ez a kari. Ez így is van, megy vele minden, mint vajban a kés. DE! A legtöbb HD film 23,976Hz-en van forgatva és a tökéletes lejátszához így kell lejátszani is. Csakhogy a HD3000 24Hz-et ismer Kb, ami azt jelenti, hogy trükköznie kell. Egy kicsit gyorsabb lejátszást csinál a képnél, de a hangná nem, ezért a film végére csúszna valamennyit a hang. Ezért 40 másodpercenként beszúr egy plusz képkockát, hogy a végén szinkronban legyen a kép a hanggal. Ez engem igazából nem zavar, én sokszor látok SD TV adásokban is különböző akadásokat. A képminőség gyönyörű és nem is szaggat, csak gondoltam ennyit megjegyeznék. Egyébként sokszor nem is vehető észre ez a plusz egy képkocka, mert éppen úgy pörögnek az események. És nem is áll meg a kép vagy ilyesmi. A legtöbb felhasználó lehet észre sem venné vagy valami kodek gondra gondolna, szóval nem nagy ügy. De így fair, ha említést teszek erről. Ettől függetlenül vegye mindenki az A531-et vagy bármelyik HD3000-es gépet.
-
padra
aktív tag
válasz PCPocok #21034 üzenetére
Ha játékra is használni fogod,akkor szerintem inkább a 15,6"-os. Az i3,és i5 között nem sok különbség van,játék alatt meg semmi.Ezek alapján neked kell eldönteni hogy az a +14k megér-e neked egy i5-os procit,és +250gb-al nagyobb hdd-t.
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
PCPocok
csendes tag
sziasztok!
Többször írtam már a forumra, ugy néz ki jövő héten vennék uj laptopot.... ami szinte biztos, h Acer timelinex... amit késöbb megtoldok még +2 év garival. két gép között nem tudok dönteni. [link] és[link]. A kijelző mérete nem számít, kérdés h az i5ös proci megéri e azt a plusz pénzt. Amugy általános felhasználásra lenne, net, játék, néha szerkesztés, fontos a hordozhatóság, sok akkuidő. Jó lenne ha segítenétek dönteni, bízom bennetek válaszotokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
FullHD filmnézéshez miért akar mindenki dedikált gigaVGAmemóriás gépet, azzal az elvárással, hogy ne fűtsön?
Intel HD3000 (ugye, ami az SB i3 mellett van) tökéletes erre, ráadásul kevesebbet is fogyaszt... -
alex077
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlását tervezem a közeljövőben. Keret: 140-170k.
Netezésre, tanulásra, programozásra, filmezésre (fullHD-ban, külső monitorral) használnám majd.
Fontos a minél hosszabb üzemidő (2-3 órát jó lenne ha bírna), meg az, hogy az egész config ne avuljon el nagyon hamar (jó legyen a procija, ne zabálja meg az akksit).
Ezért ezek körvonalazódtak bennem: i5-ös proci, 4GB ram, közepes, fullHD filmezésre alkalmas videokártya.
Megláttam a saturn reklámjában ezt a HP-t és nagyon megtetszett: [link] 170k
El is mentem és megnéztem és nagy csalódás ért. A gép fekete pereme és a szürke borítás között rések vannak (a körmöm simán befér), már láttam is ahogy pár hét használat után tele megy mindenféle kosszal. Meg az egy év gari sem igazán nyerő.
Viszont láttam mellette egy ASUS gépet (ASUS X53SC-SX081V), hasonló config csak nvidia videokártyával, 2 év garival, no meg a billentyűzet körül fém borítással. Az egész gép sokkal igényesebbnek nézett ki, mint a HP. Azt hallottam, hogy az ASUS gépeknek nagyon hangos a hűtésük. Tud valaki erről nekem mondani valamit?
Még ami visszatart ettől a géptől, hogy nvidia VGA van benne. Amit még kevésbé ismerek, mint az ATI-t. Nem tudom, hogy többet vagy kevesebbet fogyaszt, teljesít mondjuk a rivális HP gép AMD Radeon HD 6470M-jéhez képest.
Nem kell gamer PC, de fontos szempont, hogy ne ócska videokari legyen, ne fogyasszon sokat.
Ha megvenném az ASUS-t akkor ezt venném: [link]
Csak a most részletezett videokártya probléma aggaszt még.
Ha valaki tud ezen igényeknek megfelelő más gépet ajánlani nagyon megköszönném!
Bármilyen tanácsot szívesen veszek. -
HPAA
őstag
válasz salival #20965 üzenetére
2011-09-15 16:25:35 110915/78033 Jelenleg módosítással teljesíthető. Kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.
Termék Nettó Bruttó Db Fizetendő
!!!HP ProBook 4530s XX955EA notebook 123,020 Ft 153,775 Ft 1 153,775 Ft
Összesen: 153,775 Ft
Sajnálattal tájékoztatom, hogy az Ön által megrendelt termék már nem rendelhető.
A javasolt módosítást érvényes belépést követően megtekintheti „Megrendeléseim” menüpont alatt.
A javasolt módosítások elfogadása esetén a várható szállítás a visszaigazolást követő második munkanap.
Kérés esetén a hiányzó tétel(ek) nélkül is lehetősége van átvenni rendelését.
Kérjük, hogy szándékát válaszlevélben szíveskedjen ügyfélszolgálatunk felé jelezni.
és még meg is magyarázzák ...
komolytalan cég...************* censored
-
chab7
addikt
Ok, nézegetem ezt a Fujit. Akkor azt mondjátok, hogy a felsorolt igényekhez elég lenne az integrált Intel HD 3000 ?
-
GaborGh
őstag
Szeretném gyorsítani a rendszeremet, mivel a HDD a legszűkebb keresztmetszet, ezért egy SSD vásárlásán gondolkodom.
A kérdés amiben a segítségeteket szeretném kérni, hogy Express Card helyére ezt be tudom-e pattintani és mekkora az Express Card adatátviteli sebessége?
Esetleg ha lenne valakinek univerzális optibay keret eladó az is érdekelne...
Bocs az off-ért, csak hátha használ valaki ilyet a gépében és van vele tapasztalata...
Thx
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Én szerintem februárig kitolom a gépvásárlást... egyszerűen annyi hírt lehet olvasni az AMD-ről, és az újításaikról, hogy
1. elbizonytalanodtam (révén hogy NV GPU-val szerelt gépet akarok)
2. tuti lesz hatással a mostani gépek áraira (a mostaniak közül is lenne nem egy amiért visítva rohannék az üzletbe és venném meg majd hasonló módon, visitva rohannék vele haza és elmebeteg módjára telepíteném fel rá a Windows-t, vezérlő-programokat és végül a játékokat...)[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
HellGreg
őstag
válasz K1LLMy53Lf #21021 üzenetére
Szia, én is ott akartam venni, de olyan hülyék, hogy inkább elálltam tőle. Egyébként ezt venném a helyetekben:
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53SC-SX017D_notebook-p268871.html
erős proci, 1gb vga (nagy felbontáshoz elég, filmeknél pláne), ez a plafon proci 200k alatt ha win7 is kell hozzá. Még valamilyen szintű játékra is elég. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz PainKiller13 #21020 üzenetére
játszani egyáltalán nem akar ismerősöm, csak olyan gépet szeretne, ami több évig kiszolgálja. Inkább az erős proci kell a nagyobb adatbázisok kezeléséhez, számolásához. Vga csak annyi, hogy 23as fullhd monitorra kötve azért bírja az 1080as filmeket is.
A választék annyiban korlátozó dolog, hogy edigital-nál veszi meg 10havi kamatmentesre.
A plafon 200k, amiben lehetőség szerint jó lenne, ha van legalább egy win7."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
PainKiller13
őstag
válasz K1LLMy53Lf #21016 üzenetére
Nem rossz gépek, bár ennyi pénzért szerintem lehet jobbakat találni. VGA szempontjából biztosan, igazából attól függ melyik hogy te mire használsz egy laptopot. Ha játékra akkor egyik sem ajánlott, ha csak netezni meg filmezni meg irodai dolgokra akkor jó bármelyik, bár azért a Vaio kiugrik a másik kettő közül.
-
Geza26
senior tag
Az baj ha nálam ez is bejött a képbe a Fujitsu A531 ellenében?
Géza
-
chab7
addikt
Itt a PH-n idén még csak 300ezres gépeket teszteltek?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretné notit venni és a következőket nézte ki:
Samsung NP300V5A-S07HU
Sony Vaio VPCEH1S1E
Asus K53SC-SX017DTudnátok segíteni, hogy ezek közül melyik lenne a legérdemesebb (illetve, hogy egyáltalán érdemes-e vmelyiket is megvenni... )
Előre is köszönöm.
üdv!
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
dudika10
veterán
Akkor nézzünk egy második próbát, azt hiszem picit realizáltam a dolgokat, hátha így kapok pár konkrét gépet ajánlatnak amik közül már tudok válogatni.
Szóval:
Legyen 2 mag, 4GB memória, ez eddig nem nehéz.
Úgy látom egy Radeon 6470-es teljesítménye elég volna nekem, de itt még nagyon nagy a homály, nehezen igazodom ki a videókártyák közt. Erősebb lehet, gyengébbnek nem örülnék.
Ami a lényeg: 2 monitor HDMI-n és Dsub-on egyszerre. Ebből nem engedek, legalább valami maradjon az eredeti igényekből.
Akku még mindig másodlagos szempont, hordozhatóság meg harmadlagos.Tudom, nehéz eset vagyok, de hátha kapok pár konkrét ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Ha fel lehetne állítani megbízhatósági sorrendet notebook gyártók közt akkor most mi lenne az?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
shootme2
aktív tag
Helló!
Milyen notbook-ot tudtok ajánlani 25-30 körül? Eddig 2 típust találtam Acer Aspire 3003LMi és Fujitsu Siemens Amilo M1450G. Ezekről tudtok valamit mondani?
Köszönöm.Üdv
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)