- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
randras
veterán
válasz Zoli bácsi #20897 üzenetére
Linux-al kapsz 5755-öt i5-el 160-ból, i3-al még a 3 éves gari bővítés is majdnem kijön, és szerintem nagyon király. Ujjlenyomatot gyűjti, de masszív, tényleg. A karcolások szerintem esélytelenek ránézve, de nyilván ennyi idő után még nem tudok biztosat.
Ennyi pénzért (180) ilyen gépet szerintem nem lehet ma kapni. Nem részletezem az előnyeit, mert előttem már sokan leírták, és az általad említett K53SC a közvetlen vetélytársa szerintem az erős VGA-s consumer kategóriában ennyiért. Dönts belátásod szerint, egyik sem szar.
-
sagit
veterán
sziasztok
150k-ért mondjatok valami tuti kis laptopot.
A szempontok: új kell, 14-15,6"-os
a formája nőies legyen, vagy letisztult.. nem kell csicsa. Egy ismerős barátnőmnek lesz...
Sony-t szeretne de a rossz driver támogatás miatt majd megpróbálom lebeszélnitehát várom az ötleteket (egy sims3 elfuthatna rajta és akksival is kibírhatná 3 óráig minimum)
egyébként nincsenek nagyobb igények
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Zoli bácsi
őstag
válasz randras #20894 üzenetére
Mennyire ujjlenyomatgyűjtő/karcolódásra hajlamos a fedlap?
Ma majdnem lett egy Asus k53sc laptopom, ezt találtam megfelelőnek az edigitálnál, 0% THM-el akcióznak.(5755 még sosem volt náluk) El is mentünk Győrbe, csak sajnos az asszony rossz kereseti igazolást töltetett ki, nem fogadták el. Megbeszéltük asszonnyal, veszünk valamit kp.-ra. Előrébb már érdeklődtem Asus K53 vs 5755 ügyében, nem kaptam érdemleges választ.
Asusban kicsit gyengébb a proci, sokkal gyengébb a VGA (Gf 520MX). Viszont strapabíróbbnak tűnik a burkolat, és alapból 2 év gari.
Acer-ben erősebb a hardver, viszont (képek alapján) sérülékenyebbnek tűnik a burkolat. Alapból 1 év a gari. Két gép közt vacillálok, ha valaki ad tanácsot, ötletet, szívesen veszem.
160 ezer a plafon, mindenképp SB procit szeretnék, és USB3-at. Dedikált VGA is hasznos lenne, mert sajnos túl a negyedik ikszen is játszogatok. (Pl Crysis 2) De alapból netezés, filmnézés, zenehallgatás a fő feladata a gépnek, hordozva alig lesz, a jelenlegi Emachines-em is egy hónapja ha itthon volt, munkahelyen vár a szekrényben. Akkuidő nem számít, ellenben 17' fele elcsábulnék, de az Acer 7750-es szériája jól kifutott, már csak drága négymagos, és SSD-vel szerelt változatokba futottam bele.Szerk: Tényleg, nem tudja valaki, kifutott az Acer 7750-es szériája, vagy csak elkapkodták iskolakezdésre?
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Srácok!
Mától ismét elérhető kishazánkban az Acer Aspire 5755G mindenféle konfigban és színben, újabb processzorokkal!
Aki erre várt, az most küldje a rendelést, mert nekem is csak egy kicsit múlt hogy végre enyém lett a kicsike!
Remélem segítettem ezzel valakinek,
András
[ Szerkesztve ]
-
PCPocok
csendes tag
sziasztok!
Szerintetek [link] megér ennyit ez a gép? esetleg valakinek valami tapasztalata van róla? -
cassius.clay
senior tag
válasz bazsimano #20887 üzenetére
csak mint bármelyik más. Én nem forumos soder alapján mondom ezt hanem úgy hogy volt legalább 3 acerem es nagyon tetszett mindhárom. egy volt ami tropa volt, de azt alkatrésznek kaptam es előtte egy 2 éves kisgyerek dobalta kb egy évig.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
Puma K
nagyúr
válasz Zoli bácsi #20872 üzenetére
A büdös pics@b@, de jó áron vannak megint azok az Acer-ek
Végre normális méretben és színben, i5-tel, GT540M-mel és USB 3.0-val..."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BoC1ka
senior tag
válasz cassius.clay #20883 üzenetére
De ez a gép nem ér annyit újan se...4gb ram 5ezer ft...én szerintem sok a 115 azért a laptopért...
YNWA
-
cassius.clay
senior tag
notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/10637_fujitsu_lifebook_ah530_notebook_vfy_ah530mrmd2hu_4gb/
Ez az a gép amiről beszélek. Itt ennyibe kerül. Az eltérés hogy amit vennék abba 6gb ram van most lesz egy éves így két év gari van még rajta plusz van hozzá táska is es 115 ezer.
-
cassius.clay
senior tag
válasz BoC1ka #20880 üzenetére
Lehet akkor nálam vajna hiba. Mert ha az Acerre. nyomok akkor egy 125 ezres gépet ad be... se bruttó se nettó ár. Lehet hogy az betesz , hogy mobilról irok .
köszi az infót de az edigitalban már nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
Vanos
aktív tag
Az i5-ös procikat csak én érzem egy kicsit túlárazottnak az i3-hoz képest?
Ugyanaz a konfig 20-25 000Ft-al drágább ha nem i3 hanem i5 van benne.Értem én hogy alapból gyorsabb + turbó, de ez egy picit sok - szerintem.
[ Szerkesztve ]
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
BoC1ka
senior tag
válasz cassius.clay #20879 üzenetére
volt két gép linkelve. 155 az acer meg 159 az asus...egyszerű matematikai számításokkal alátámasztom, hogy a 155+18-20k az nem kevesebb mint a 159 ezer forint.
Nézd meg a linkeket légyszives mielőtt írsz.Azt a laptopot szerintem ne vedd meg 115 ért, annyit nem ér, hiszen 119 ért kapni vadi újan.
http://www.edigital.hu/Notebook/Fujitsu_Lifebook_AH530_notebook-p57955.html?bid=&partner=10007YNWA
-
cassius.clay
senior tag
válasz BoC1ka #20877 üzenetére
olcsóbb lesz hidd el. ha megveszed a garit akkor az acer 3 év garival 145be megáll (+18-20 k. a két év gari )
az asus még alapjáraton 160 kettő év garival ...
aceren még van így 3 év gari. es még mindig csak 145...max...Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
cassius.clay
senior tag
válasz BoC1ka #20876 üzenetére
igen, benéztem , nem 3000es kari van benne,csak közben mással is beszéltem privátban , így az megkavart. Szóval mondhattad volna normálisan is.
Eltekintve az a530-tól az AH530 is megbízható gép? Ha engem nem izgat mondjuk a 3000 es kari még a sb proci , és csak általános célokra használnám, pl net , filmezés? A + 2 év garit. nem tudjátok meddig lehet megvenni hozzá ?Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
BoC1ka
senior tag
válasz cassius.clay #20875 üzenetére
két gép között van cirka 4ezer forint asus javára. Acerhez hozzáadod a 2év garibővítés árát hol a pélóba lesz olcsóbb az asusnál?....
YNWA
-
BoC1ka
senior tag
válasz cassius.clay #20871 üzenetére
Tudomásom szerint, nincs olyan a530 as amibe hd3000 es int. vidi kari lenne. Az a531 ben van sb i3+hd3000, Kicsit visszaolvasol, egyre többen vásárolnak ilyen típust. Én azt javaslom, hogy új a531 est vegyél, erősebb hardver, és 3 év gari van rá alapból. Ja és nagyobb a touchpad is és kb 11-12 ve drágább az említett árnál.
YNWA
-
BoC1ka
senior tag
válasz cassius.clay #20873 üzenetére
ülj le fiam matek egyes...
Viszont, "általános" célokra nem feltétlen kell ilyen erős hardver.
YNWA
-
cassius.clay
senior tag
válasz Zoli bácsi #20872 üzenetére
Az acer is bőven jó a célra , főleg ha megveszed hozzá a +2 év garit . Akkor 3 év lesz rajta és még így sem kerül annyiba mint az Asus
-
cassius.clay
senior tag
sziasztok!
Fujitsu lifebook AH 530 ról vélemények?
core i3
6Gb DDR 3
Intel 3000
bluetooth.wifi Dvd RW
320GB HDD
3 évből még 2 év gari +2-őt lehet még venni hozzá .
hibátlan dobozos ajándék táska. 115 ezer ft.
szerintetek?Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
padra
aktív tag
válasz Datrus #20858 üzenetére
Megrendeltem a Fuji 531-est,ha minden igaz holnapután már nálam lesz.Olvastam amit írtál,nem hangzik rosszul.Bár a hangzástól azért kicsit tartok,de majd meglátjuk,olyan nagy elvárásaim nincsenek hangzás terén.A kinézetétől a képek alapján én is tartok egy kicsit,de megnyugtatóan olvastam hogy nem csalódtál.Remélem én se fogok,és tényleg szép/elegáns külsővel ruházták fel.
Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
B.i.L
senior tag
válasz Bikkrom #10897 üzenetére
Nekem a PB TK81-esem van - 1,5 - 2 óra akksi de beállítások nélkül(low profile) games....
B.i.L
Proci : 6.9
Ram : 7.2
Aero : 6.7
Játék : 6.7
Lemez : 5.9
All : 5.9
Packard Bell TK 81 AMD Phenom II X4 N970 AMD Radeon HD 6650 1 GB VRAM
4 GB DDR3....stb[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
Puma K
nagyúr
válasz Deviance #20851 üzenetére
Dell Inspiron N5110 Diamond Black SWITCH:
CPU: Intel Core i7-2630QM 2.00GHz (Quad Core)
RAM: 8GB DDR3 1333MHz (2*4GB)
HDD: 640GB 5400rpm SATA HDD
VGA: 1GB nVidia GeForce GT 525M grafikus vezérlőÁr: 208 790 Ft (167 032 Ft + ÁFA)
Garancia: 36 hónap DELL Helyszini Garancia
Készlet: 1 dbNagyon gyorsan meg akarnak szabadulni ettől az egy géptől. Elég jó áron van...
(csak a procit kéne cserélni kisebbre... valami i5-re )[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
CarajoEsp
senior tag
-
padra
aktív tag
Szerintem maradok a fujinál(A531/i3).Azért köszi
(#20858) Datrus:Intel HM65 Express /Sandy Bridge chipkészlet kezeli 1333mhz-es memóriát igaz? Mert van egy 4gb dd3 1333-as itthon elfekvőben azt beleraknám a 2gb-os helyet.
[ Szerkesztve ]
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
Deviance
tag
válasz NTonee #20847 üzenetére
USERS-nel nagyon gyanusan olcso, ugyhogy innen megrendelem
-
Toxy
aktív tag
140ért ez a lenovo szerintem jó választás.
egyik ismerősöm most szeretne gépet. s én ezt javasolom neki.
[ Szerkesztve ]
-
padra
aktív tag
Úgy néz ki a 150k-s keretem sajnos lecsökkent 140k-ra,így ennyiért kéne valami jobb masinát találnom,általános felhasználásra(photoshop,videó vágás/szerkesztés,net,zene,film)Játékra nem lenne használva. Fuji A531/i3-at néztem de nincs sehol,az idő meg szorít mert gép nélkül vagyok.Ezt néztem 4535s,de a procija elég gyengének tűnik,nem tudom hogy elég lenne-e az általam használt dolgokra.Esetleg valami tapasztalat erről a gépről? Küllemre nagyon szép,műanyag,vagy fém burkolata lehet?Mert a képről úgy jön le mintha fém lenne.
-
-
NTonee
veterán
válasz Deviance #20812 üzenetére
Az N75SF is elég játékra, de ha hárdkórba akarod tolni, akkor mindenképp a G szériából válassz, mert az még sokáig elég lesz. Elég nagy különbség van valóban a gt555 és a gtx560 között, a kb. 70e Ft-os felár reálisnak mondható, de nekem pl már nem érne annyit. A pénztárcád alapján dönts.
Egy jó tanács, bár nem kérdezted: az első gépnél azt a boltot inkább kerüld! -
őstag
válasz Deviance #20824 üzenetére
A 6770 és az 555 teljesítményben azért jelentősen elmarad az 560-tól. Más alternatíva nem nagyon jut eszembe. Én is ilyen gépet kerestem, de kellett még egy pár plusz dolog is (elsősorban hogy ne legyen gamer kinézet, és belső 3 g modem). Az enyém jelentősen erősebb a g74-nél (vga plusz 30 % legalább) de jelentősen drágább is.
Az envy 17 videókarija valahol az 560 és az 555 között van. A korábbi széria nagyon melegedett. A mostani sandy-s nem tudom milyen, de én óvatos lennék vele.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz GaborGh #20844 üzenetére
A BOOT sorrendet Win telepítés elvégeztével én mindig csak a vinyókra korlátozom minden mást kiveszek a sorrendből, hogy azokat ne nézegesse még véletlenül sem. Valamint a Win indulása után csak a Steam indult valamint a VGA és hangkártya driverek.
-
Datrus
csendes tag
válasz Akcept #20828 üzenetére
Az A530nak rosszabb az üzemideje mert a proci többet fogyaszt. Nem ezért raknám fel az új op rendszert, csak én is tudni akarom hogy gyorsítaná-e a gépet. Ha nem akkor megy vissza ez :-) Végülis nem téma egy win felrakás el kell indítani és fél óra múlva beconfigolni. Max 2 óra alatt megvan a dolog :-D
-
Datrus
csendes tag
válasz Akcept #20825 üzenetére
Ez az 1:40 lehet op rendszer miatt is. Az ultimate mégis csak a második legerősebb win7 most. Meg azért az AVG-t alapból elég lassan tölti minden létező gép. Ha lesz időm hétvégén kipróbálom home premiummal is, hátha azzal gyorsabb lesz a gép reakció ideje.
[ Szerkesztve ]
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem adódott venni egy laptopot.
A képbe a Dell XPS 15 került ( más néven L502X)Két felszereltség között választhatok.
Mind a kettő FullHD-s monitorral, és 4GB Rammal van szerelve, de a fő különbségek:
Gyengébb:
i5 2410M 2.3GHz
1GB NVIDIA GeForce GT 525M
6 cellás akkumulátor 56WHr
8x DVD+/-RW DL meghajtóErősebb:
i7-2630QM 2.0GHz
2GB NVIDIA GeForce GT 540M
Blu-ray Disc BD-Combo meghajtó
9 cellás akkumulátor 90WHrA kérdés: Mennyivel tud többet az erősebb gép? Mi az, amire a "gyengébb" nem képes, és az erősebb igen? Fogyasztás terén mennyivel eszik többet az "erősebb"?
És egy szubjektív kérdés: Mennyivel ér többet az erősebb konfiguráció?
Esetleg másmilyen hasonló tudású gépet tudtok ajánlani?
Köszi: Gábor[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz kkrisi #20819 üzenetére
A win7 szerintem mindegyik Y570-en rajta van, max a bolt nem írja ki. Amit 195k-ért megveszel, azon is előre lesz telepítve.
Hogy megéri-e eladnod egy Y570-ért az asztalid, azt csak te tudod! Én szerettem az Y570-et, nagyon jó kis gép, és nem éreztem szükségét asztali gépnek, nálam teljes mértékben ki tudta váltani - meg amúgy is fontos számomra a hordozhatóság, így asztali alapból nem is játszik...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Coyote2000
őstag
válasz Chaser #20516 üzenetére
Bizony így van, de egyik fórumtárs kisegített a jótanáccsal: csakis a Splash Pro (illetve sok esetben a PowerDVD) alkalmas arra, hogy kihasználja a GPU-t, ami nélkül nem jó a 3D HD.
Tehát üzenet a többi júzernek, akik hasonlón gondolkodnak: az Intel HD és az i5 proci nem elegedő a 3D HD filmek lejátszásához!!! Mindenképp kell egy combos videókari, és a Splash Pro vagy a PowerDVD, ami használja is a GPU-t!
-
kkrisi
senior tag
Edigitálnál találtam is de ott mondjuk 220k és azt írjék h ajándék win7 de máshol meg látom 200k alatt is és elvileg ahoz nem adják az OS-t..hmm..akkor lehet még sem egy túlzottan nagy ajándék?
És szerinted megérné eladnom érte az asztali pc-m? vagy azért tartsam csak meg....
-
rizso
addikt
válasz kkrisi #20811 üzenetére
Számomra sem érné meg az i7-es verzió ára - de nem is ez volt a kérdés. Részlet több helyen is megoldható, viszont win7-nélkül nem hiszem, hogy találsz Y570-et (már ha magyar piacra szánt gépet akarsz, hivatalos forrásból). Én eddig csak win7-tel láttam...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
clint88
csendes tag
Sziasztok,
laptop vásárlás előtt állok, és az alábbi címen található gépet néztem ki, ami teljesítményben és árban is megfelelő lenne:
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53SC-SX091D_notebook_-p268870.html
Tapasztalatotok alapján van-e olyan tulajdonsága/hibája, ami miatt nem ajánlanátok?
Előre is köszi. -
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek (vagy ha van, tapasztalatotok) ezzel az Acer géppel?(esetleg kisebb, nagyobb típusaival)
Nekem ár/érték arányban tetszik, bár az is igaz, hogy ennyiért már majdnem ideapad y570et kap az ember -
lacko22
aktív tag
Sziasztok.
Az új Asus K53SC tulajoktól érdeklődnék hogy milyen a hangszórója és a kijelzője a laptopnak. Mennyire elfogadható, pl- skype-olni lehet e vele normálisan, nem rezonál a hangszóró?
Hűtése milyen netezéssel nagyon forró-e a gép alja, hangos e a hűtése?
Mennyit bír az akksija.
Érdemes-e ezt a szériát választani.
Köszönöm. -
safy
tag
Sziasztok!
Ma megkapta a szemeem a következő laptopot...Ti akik értetek a laptopokhoz..is.. mi a véleményetek? Akár még 2 Gb memóriát belepattintva jó is lehet...Net, filmek, irodai felhasználásra...Ja meg régi alap játékoktra..
[link][ Szerkesztve ]
Xbox one X + LG oled 65" c2
-
Thorizmund
csendes tag
válasz Chaser #20728 üzenetére
Hát ez kissé lehangoló De sajnos asztalit hiába vennék, nincs asztal ahová letegyem pároméknálXD A nappaliba hiába teszem, ott alszanak a szülei, és amúgy is van már ott egy, öccse szobájába meg hogyisneXD Persze, ha egyszer albiba mozdulunk...Talán megérné várni, alapjáraton az asztalaiak híve voltam én is, csak sajnos még nemt udunk elmenni a zh időszakban viszont elengedhetetlen lesz, hogy legyen két laptop, mert különben valamelyikünk nem tud tanulni. Most baromi nagy dilemmába estem, mert 300K-m meg nincsen. Hát azt hiszem kénytelen leszek két év alatt leszokni a játékokról Köszi a segítséget srácok!
-
sketchifun
senior tag
Én már csak azt várom, mikor jutnak el oda a csodamérnökök, hogy kitalálják: a VGA GPU-ját ugyanúgy számolásra lehet bírni, mint a CPU-t, evvel is plusz teljesítményt adva a gépnek. Pl egy ilyen technológia eléggé sokat számítana szerintem egy GT540/i3-ban.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Datrus
csendes tag
Nos, akkor közzé teszek egy kisebb nagyobb írást a Fujitsu Lifebook A531-ről.
Első benyomások kibontás után: Nagyon féltem a képek alapján, hogy nem lesz túl esztétikus, mert én erre nagyon hápis vagyok. Ám kibontva megtekintve a gépet, nagyon elegáns. A borítás matt fekete egy szép ezüstös színű fuji logóval a közepén. Az egyedüli negatívum az esztétikára a a billentyűzet alatti fémszürke csuklótámasz. Szerintem ezt is feketére kellett volna készíteni. Valamint negatívum a brutális méretű és fényerejű power gomb. Én ezt egy szép fekete matricával korrigáltam :-P
De összességében egy nagyon elegáns, bárhol felcsapható gép.A képernyő valóban kisebb mint a leírásban szereplő 15"6. A képernyő valódi mérete 15"3. Néhány centivel kisebb magasságban. Nem zavaró vagy különösebben észrevehető.
Bill Gates varázslatos találmányát felszöktettem a gépre egy win7 ultimate formájában. Minden hibátlanul ment. A gép most 1 perc 40 másodperc alatt kapcsol be teljesen üzemképesre (teljes windows betöltés + avg indítás), én nem tudom eldönteni, hogy ez laptopnál sok vagy kevés, nekem az itthoni gépem ezt egy 60 másodperc alatt zavarja le.
Üzemidő: a sokat emlegetett és saccolt üzemidő. Masszív munkavégzés közben eco módban (ami nálam azon a beállításon kívül, hogy minden hálózati eszközt lőjjön le, csak a wifi legyen bekapcsolva + 6/12es fényerő), folyamatos netezés és gépelés mellett 4 órát bírt. Ebből egy órát még a torrent is ment. (ha a wifi is le van lőve, és valaki csak jegyzetelni írni akar rajta vagy dokumentumot olvasni akkor egy 5 és fél óra szerintem kihozható belőle.
Ami számomra meglepő volt, hogy mennyire keveset eszik filmnézés közben. 3 és fél órát bírt a gép 1080p hd videó nézés mellett teljes fényerőn (minden hálózati eszköz lelőve).Kép és hangminőség: A képe nagyon szép, a betekintési szöge nagyon tág. Nem is tudtam úgy dönteni, oldalról nézni forgatni, hogy minimálisnál nagyobb színváltozás legyen. De a képernyő mindenhonnan minden szögből tökéletesen látható és olvasható volt. A féynerő egy 12es skálán állítható, nagyon nagy határok között szóval erre sem lehet panasz.
A hangminőség viszont BORZASZTÓ. Alapból nagyon halk a max hangerő, de szörnyű a minősége is. Filmezni el el lehet rajta, de aki szereti a minőségi hangzást film vagy zene alatt, annak mindenképp fejhallgató rá (vagy otthon akár hangfal).A windows élményindex 5.5-re osztályozta a gépet, úgy hogy ez az 5.5 egyedül a memória (az alap 2 giga + 2 gigával bővítve) a proci 5.9 a vidikari 6.0
A billentyűzet nagyon jó, nagyon kényelmes gépelni rajta. A csuklótámasz környékén sehol nem melegszik érezhetően a gép nagy terhelésnél sem. Aggódtam, hogy a numpad miatt kicsi lesz a bill és kényelmetlen, de egyáltalán nem. A billentyűk nyomáspontja pont ideális. A tapipad nagyon jól reagál mindenre, az alatta lévő 2 gomb is, bár azok nekem elég hangosak kattintás szempontjából. Viszont az istenért nem tudtam rávenni a tapipadot, hogy reagáljon 2 ujjas műveletekre mint pl böngészőben a dupla ujjas görgetés, ez valószínűleg az én hiányosságom.
A gép nagyon csendes és nem melegszik túlzottan. Az egyetlen alkatrész ami hajlamos felmelegedni az a vinyó, de az is csak nagy igénybevételnél (nem tudok pontos hőfokot mondani mert nem tudok jó programot ami ezt méri). Valamint DVD beolvasás közben elég kommersz hangot ad a gép, nem tudom ennek mi lehet az oka. De ezenkívül egy nesz se hagyja el a gépet, még masszív terhelés közben sem.
Összességében elmondhatom, hogy akit nem zavar a gyenge hangzás minősége, annak valóban nagyon jó (ha nem a legjobb) vétel lehet az árkategóriában, ráadásul egy elegáns gépről beszélünk. Mert ezen kívül csak apró, de felejthető negatívumokat lehet megemlíteni.
Akinek ezeken kívül van kérdése a masináról írjon itt vagy dobjon privit. Napi 1x - 2x felnézek ide :-) Köszönöm mindenkinek aki segédkezett a kiválasztásban.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Puma K #20803 üzenetére
Két alapvetően eltérő (GF 108 [96] és GF 106-os[144] lapka) verzióban van ugyanazon név alatt a gyártó oldala szerint.
Aztán, hogy milyen memória és abból mennyi kerül mellé úgy néz ki már gyártónként változhat.
De ennyi erővel a számozása is elérő lehetne.
A GT 525, 540, 550 és a (GDDR5-ös) 555 ugyanarra a GF108-as 96 CUDA magos lapkára épül, csak órajeleiben és társított memóriában van eltérés.
Sőt az előző GT 425, 435, 445M is GF 108-as 96 magos; a GT 445M pedig GF 106 144-magos.
Ember legyen a talpán aki ezek után kiigazodik rajtuk. Ahhoz képest, hogy egy lapkára mennyi kártyát építettek csináltak GT 555 név alatt két különbözőt. -
Vanos
aktív tag
válasz PainKiller13 #20802 üzenetére
Kösz!
Azt hiszem Asus K73SV-TY145D lesz a befutó.
17-es kijelző, i3-as proci, GT 540M....~160kHUFHTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Puma K
nagyúr
válasz stratova #20793 üzenetére
Nem 4 féle verzióban van?
"Versions (ordered by performance)
144 cores 709MHz (GF106), 128Bit GDDR5 z.B. MSI GX780
144 cores 590MHz (GF106), 192Bit DDR3 z.B. Dell XPS 17, Alienware M14x
144 cores 590MHz (GF106), 128Bit DDR3 z.B. Schenker XMG A501 / A701 (Clevo W150HRM / W170HN)
96 cores 753MHz (GF108), 128Bit GDDR5 z.B. Lenovo Y570p / Y560p"Forrás: [link]
-
Vanos
aktív tag
Lenne még egy kérdésem.
Adott egy GT 540M-es VGA-val szerelt laptop 17,3-as kijelzővel (1600x900).Játékoknál a kisebb Intel Core i3-2310M processzor ki tudja hajtani a GT 540M-et ennél a felbontásnál, vagy kell a nagyobb i5 2410M?
Szóval procilimites lesz-e?Köszi!
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)