Hirdetés

Aktív témák

• premete

veterán

válasz Devastator #43622 üzenetére

Szia, ez a harmadik e4300-asom, nem volt egyikkel sem semmi gond. Bár az első kiadásoknál voltak rejtélyes lefagyások, amelyek esetén cserélték az alaplapot, de ezeket orvosolták azóta.
    Masszívan össze van rakva, magnézium-ötvözet a ház, ahogy ma délután szétszedtem apró darabokra, pehelykönnyű az akku, hdd, dvdrw, lcd nélkül. Mellette mindenestől 1.6 kiló, ami szerintem még belefér, ha valaki hordozható gépet szeretne; ennél könnyebb, kisebb csak az e4200-as lehetne, de az már a szemeimnek túl kicsi, ennél nagyobbat pedig nem akarok cipelni.
    Ledes a kijelzője az E-s Latitude-öknek, matt a kijelző, tehát változó fényviszonyok között is jól látható; ebben 3 cellás akku van, létezik 6 cellással is, de az pár centit kilóg hátul, ami szereintem csúnya, és a 3 cellással is elmegy 3 órát wifivel (windows 7 az előbb 3:19-et írt ki). Fogyasztása ennek a konfignak akkor 10 watt körül lehet, ami egy ULV-s 8 wattos fogyasztásánál nem sokkal több, az SP9600-as cpu pedig a legnagyobb ULV-snél, az SU9600-asnál is kb. 50%-kal gyorsabb, az SU9400-asnak több. mint a duplája, hogy a kisebbekről ne is beszéljünk, lásd összevetések.
    Ventillátornak a hangját nem hallani, ez a Latitude sorozatnál megszokott, csak az Everest-gadgetből tudom, ha pörög, amit ritkán csinál, és 55 foknál magasabb cpu-hőmérsékletet még nem láttam rajta.
    Az ebay.uk-n vettem, 180 ezerbe volt, plusz amiket beletettem, mint gps-es modem, magyar világító billentyűzet. Dell refurbished a cucc, nem volt használva, de gari sincs rá. Eddig volt már egy talicska üzleti Dellem, de szervizt még egyik sem látott, így nem aggódok miatta, ez nem a szomszéd acerjének a kategóriája, ami második nap elromlott és ment Brnoba egy hónapra, és azóta még négyszer, de most sincs hangja.
    Volt 2-3 lenovo thinkpad-em, de nem voltam tőlük elájulva, lehet, hogy a régi, céges ibm-ekhez mértem őket, azért. Compaqom is volt jó pár darab, de ott is minőségbeli csökkenést érzek a 6710-6910-6930 sorozatban (ez utóbbin már nincs is Compaq, csak HP felirat)
    A Dell is elqurvult, már egy bluetooth kártyát is extraként tesznek bele, utólagos belerakáshoz pedig darabokra kell szedni a cuccot, mert a csuklótámasz aljára van belülről rácsavarva, ezt csináltam ma délután. Mellette, a lengyel összeszerelés is hagy némi kívánnivalót maga után, hogy finoman fogalmazzak, de még mindeg a Dellt tartom a legjobb választásnak.
    Akkor jöjjenek az összevetések:

Hogy legyen i5-ös is a sorozatban:

Azért egy jó SSD elkelne bele, de az még mindig vagy kicsi, vagy aranyárban van, és igazán csak a bootidőben kimagasló a különbség.

Aktív témák