- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
Chandler #37297 üzenetére
Nemrég hoztam el egy A860-as Vostro-t is haveromnak. Nálam megkapta a leggagyibb DELL kinevezést. A Vostro 1015 sztem sokkal jobb. A tetején úgy meglátszódik a maszat, karc és ujjlenyomat, h az undor fog el.
A zármechanika is olyan gagyi műanyagból van, h egy tollpihe széttörné.
Picturemaker:
Fel lehet rakni rá a WIN7-et és minden tökéletesen fut kivéve a touchpadot, a görgők nem működnek. Én fél napig szenvedtem, természetesen fel is adtam. -
Picturemaker
őstag
válasz
Picturemaker #37298 üzenetére
Módosítok.
Jó az ára, de a Dell honlapján csak Vista 32bithez való driverek vannak. Ez így nem pálya.Az ASUS és a Lenovo oldalán (igaz olyan, hogy 3000 G550L nincs az oldalon) található Xp-hez is driver.
-
Chandler
senior tag
Hali
Milyen notebookot ajánlotok max 125 ezerért?
Sima email, internet, szövegszerkesztésre lenne használva, de fontos hogy a windows simán, stabilan, gyorsan fusson rajta, 15"-os monitorral kéne.
Én ezt néztem, ez milyen? -
Picturemaker
őstag
A Lenovo-hoz Vista jár, amitől sikítófrászt tudok kapni (a Win7-et sem kedvelem jobban). bár nem én fogom használni.
Semmiféle videólejátszás nem lesz rajta, csak net, levelezés, irodai munka.
Utólag néztem, hogy a Lenovo-ban nincs kártyaolvasó.A Lenovo cuccait még nem használtam. Nem tudom minőségileg hogyan viszonyul az ASUS-hoz.
-
adm
őstag
és attól jobb lesz, hogy nagyobb szám van a nevében? általánosságban hibahatáron belüli a különbség, tömörítés és sebesség (tesztekben) is max 5%. mindez a ddr2 800 és ddr3 1333 között...
(#37289) Picturemaker: ha az adatlapok helyesek, akkor az asusban hiába van digitális hangkiment a vga nem gyorsítja a hd-videók lejátszását. a lenovonál nem n-es a wifi, viszont a vga-ja gyorsítja a hd-videókat, itthoni a garancia és jár hozzá egy win7.
ha 130k körül van, akkor inkább a lenovo. ha jóval több, akkor egészen más.
-
P100
senior tag
válasz
Picturemaker #37289 üzenetére
Ahogy én látom, annyi köztük a különbség, hogy Lenovo-nak jobb a memóriája, Asusnak meg a kamerája. Én a Lenovot venném (DDR3, 1066Mhz-es RAM miatt).
Szerk.: ja meg Asus jobban el van látva csatlakozókkal.
-
Picturemaker
őstag
válasz
spyduck #37282 üzenetére
Lenovo:
Kijelző: 15.6 col HD LED WXGA (1366x768)
Processzor: Intel Dual Core T3000 (1.8GHz, 800MHz FSB, 1Mb L2 cache)
Memória: 2GB DDR3, 1066MHz
Merevlemez: 250GB, 5400rpm
Optikai meghajtó: DVD-RW DL
Videókártya: Intel GMA HD4500M
WiFi: 802.11 b/g
Interfész: 3x USB 2.0 port
Webkamera: 0,3 Mpixel
Akkumulátor: 6 cellás
Tömeg: 2,9 kg
Op. rendszer: Windows7 Home Premium 32-bitASUS:
Kijelző: 15.6 col WXGA HD LED (1366x768), Color-Shine (fényes)
Processzor: Intel Dual Core T3000 (1.8GHz, 800MHz FSB, 64bit, 1MB L2 Cache)
Memória: 2GB DDR2 800MHz
Merevlemez: 250GB, SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Videókártya: Intel GMA 4500M
WiFi: 802.11b/g/n
Kártyaolvasó: 4-in-1 (MS, MS Pro, MMC, SD)
Interfész: 1xMicrophone-in jack, 1xHeadphone-out jack (S/PDIF), 1xVGA, 4xUSB2.0, 1xRJ45(LAN), 1xExpress Card
Webkamera: 1,3 Mpixel
Akkumulátor: 6 cellás, 4400 mAh
Tömeg: 2.6KgEz a két gép. Áruk kb. egyezik.
-
Djopci
tag
válasz
Loituma69 #37256 üzenetére
Hali!
ASUS mellett döntöttem! De egy másik típust választottam..
ezt:
ASUS K50IJ-SX078
processzor Intel® Core™2 Duo T5870 (2GHz, 2MB, FSB 800MHz), 15,6" WXGA (1366x768) ColorShine LED, chipset: Intel® GL40, RAM 3GB (2GB + 1GB) DDRII 800MHz, HDD 320GB SATA 5400rpm, SuperMulti DVDRW DL(DVD-RAM), WLAN b/g/n + LAN 10/100/1000, external USB bluetooth, graf:Intel® GMA 4500M, kamera 1.3M, kártyaolvasó 3v1 (MMC / SD / MS), 4xUSB 2.0
416 EUROMit szólsz?
-
Siera
senior tag
-
-
spyduck
nagyúr
Én a 2710p-t ajánlottam, az egy üzleti kategóriás professzionális minőségű gép. A 2230s egy egyszerű műanyag gép. A Pavilion-t többre tartom mint az "s" kategóriás Compaq-ot.
szerk: Ha csak 1 év múlva veszel gépet akkor teljesen fölösleges most erről beszélni. Addigra lehet kipusztulunk a H1N1 miatt
-
Siera
senior tag
válasz
spyduck #37281 üzenetére
De az előbb Compaqot mondtál te is.Nem egészen értelek
Amúgy azon gondolkozom,hogy legalább még 1 év mire meglesz az elegendő pénz,tehát akkorra már lesznek jobb notik gondolom.És olyan kéne ami majdan a Diablo 3at vinni fogja.Semmi erősebb nem kell,csak az,ohgy azt vigye.Szerinted lesz rá esély a 4500mhdvel? -
spyduck
nagyúr
válasz
Picturemaker #37279 üzenetére
A LENOVO-nak milyen a konfigaj? Csak mert az írásodból nem nagyon derül ki.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ezek közül melyiket érdemesebb megvenni:
LENOVO 3000 G550L
ASUS K50IJ-SX036L ?
(Nyers adatok kb. megegyeznek/Lenovo kamerája csak 0.3-as/,
de a Lenovo vistával együtt van. Mi az amiben 30e-el /kb. win ára/ jobb az ASUS?)Vagy ebben az árban (120e-ig) más?
Köszi.
-
spyduck
nagyúr
Nem nagyon tudok jobbat, én a 2710p-t hoznám el szívem szerint. Tudom kicsit drágább, én inkább gyűjtenék még.
-
spyduck
nagyúr
válasz
LanyUs #37257 üzenetére
A Presario gépek sztem nagyon gagyik, az Acer Emachines-t meg inkább Edobdakukába
Jobban járnál egy használt Thinkpaddal vagy Renew\Asis HP-val, ha ennyi pénzed van akkor még egy Dell Vostro 1015 is jó választás lehet.
Használd a www.argep.hu-t vagy nézz meg a Notebookstore oldalát. Ott a HP "p\w\b" szériás gépek között nézelődj. -
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Lenovo G550G-re várok, 142.000ért, amit többek között azért is rendeltem meg, mert járt hozzá Win7.
Azonban most az egyetem miatt lehetőségem lett 3000.ftért win7-et rendelni.Tudtok olcsóbban hasonló notit ajánlani -amihez nem jár win7- és érdemesebb megvenni?!
(lenovo, dell, hp)thx,
P. -
newearp
csendes tag
válasz
newearp #37238 üzenetére
Helló ismét,
bár már fentebb kérdeztem, még nem kaptam segítséget
a kettő közül melyiket válasszam szerintetek:
- ASUS UL50VT-XX021V Intel Core 2 Duo SU7300 1,3, Memória 4096 MB DDR3, WIN. 500 GB, nVIDIA GeForce G 210M, 15,6" Color Shine 1366x768 (WXGA), Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, Kártyaolvasó, Kamera, Súly 2,50 kg, Akkumulátor 8 cella, Windows 7-tel szerelve 2 év gari VAGY
- Dell Studio 1555 Black Chainlink , Windows Vista Home Premium, Intel Core 2 Duo P8600 2,4, mem. 4096 MB DDR2, 500 GB, ATI Mobility Radeon HD4570, kijelző 15,6" TrueLife
1366x768 (WXGA), Wi-Fi, Firewire, Bluetooth, HDMI, eSATA, Kártyaolvasó, Kamera,
Akkumulátor 6 cella, 3 év gariNagyon köszi
-
ThorsHUN
őstag
válasz
CSiMi_ #37262 üzenetére
Egy a kerdes:
Kell-e a mobilitas azaz szoba johet-e egyaltalan az asztali?
A Sims3 mar egy 150K koruli gepen is megy (ASUS K50AB - HD4570 VGA karival), de 220 korul mar eleg jo consumer kategorias gepeket is lehet kapni. Pl 230nal kezdodnek kb a HD4650es VGA kartyaval felszerelt gepek, amiken mar joval kevesebb kompromisszumot kell kotni a jatekokkal.
Ha csak a sims3 kell, mint jatek, akkor folosleges 220at beleolni, ha csak nem business kategoriat veszel.Szerintem.
-
CSiMi_
tag
Halihó!
Emberek, egy kis help!
Van most egy Acer Aspire Laptopja a nejemnek, minden félére használja, főiskola(tanulás), Fordít(munka), és szeretne játszani is rajta, csak hulladék a videókarija.
A segítségetek abban kellene, hogy mit csináljak?
1. vegyek egy olcsóbb asztalit?
2. cseréljem drágábbra a laptopot?
Ha csere akkor mire, ez úgy 80K-t én, amit vennék max 200-220K a lényeg, hogy menjen a nejem kedvence :The Sims 3Az a baj, hogy az asztalikhoz értek, de ezekhez nem...
Előre is köszönöm! -
ThorsHUN
őstag
Fujitsu, amit korabban T-Unit kollega is eleg jonak itelt meg:
Az alaparas verziohoz kepest +34 K es EZ azert eleg sok plusszal rendelkezik szerintem...
+1 Giga ram
Win7
Nagyobb proci
Lehetoseg erre a nemtom hogy mukodo kontroll bigyora..Elgondolkoztat.
Mondjuk a masik ketto verzio meg...
SenioTilla kollega kinalataban van ketto szep cucc is.
Az egyik az AMD procis pavilion DV6os 4 Giga rammal 500 HDDvel es 4650es kartyaval asszem 190ert.
A masik egy pavilion DV7es hd4650es kartyaval 230-ert.
Ezekre ugye 2 ev gari van, azt meg mindenkeppen kellene a Fujitsura is venni... es azzal az a Fujitsu mar 190, mint a HP. -
tibcs1
csendes tag
SZiasztok.
Tesomnak szeretnénék venni laptopot olyan 150 körül max.
Hp és Toshiba érdekelne inkább, de más elképzelés is érdekel.Fontos lenne a garancia,szervíz, és hogy bírjon azért játszani is, főleg sims3 simán menjen rajta, mivel csajról lenne szóJah és a memória bővíthetőség se lenne hátrány.
Válaszotokat előre is köszönöm -
LanyUs
senior tag
Sziasztok, kinéztünk 3-at és segítség, tapasztalat kellene a választáshoz ( nem feltétlenül játékra kell ).
A keret kb. 100e-130e Ft.A jelöltek:
Hp Compaq Presario CQ61-315SH (Dual Core T3000, 1,8Ghz,Wlan, Intel GMA 4500M Vga)
Acer Emachines E525 ( Dual Core T3000, 1,8Ghz,Wlan, Intel GMA 4500M Vga )
Acer Emachines E525 ( Celeron M900, 2,2 Ghz, 2 Gb ram )
Ha esetleg tudtok konkrét típust, aminél nagyobb a valószínűsége, hogy nem lesz gond vele, akkor azt is szívesen fogadom.
Előre is köszönöm
-
malwy
senior tag
válasz
#46372352 #37224 üzenetére
Ami ma az általános. 15 körüli szal eléggé elszúrtam a megfogalmazást ezzel a 15,4-15,6 kérdéssel stb.
Szóval általános közepes méretű notebookot keresek.Köszönöm válaszotokat!
T-unit (#37223): Tudnál egy kisebb leírással szolgálni a két típusról? Jónak néz ki nagyon a dell, csak nem sok boltot találok ahol be lehet szerezni. Legtöbb helyen érkezés alatt, vagy archív termék (igaz egy másik Vostro) stb.
Szerk: [link]
Ezt olvasva azt szűröm le, hogy ennyi pénzért más irányba mozdulna el az illető. -
Siera
senior tag
Én amúgy 12" noteszt szeretnék,tehát ezért kiesik a 15"os hp gép.
Feltételek :
2 magos Core 2 duo,vagy AMD turion
VGA:4500MHD,vagy HD3200Hp asisokat találtam 160 körül.Ezek nem Compaqok,hanem Paviolonok.Valaki olcsóbban tud ajánlani valamit? Esetleg újan
-
T-unit
őstag
-
pschio
őstag
Milyen notebookot vegyek?
Legyen minőségi.
Ne cerka proci legyen benne.
Legalább 2 giga ram. Mind1 hogy DDR2 vagy DDR3
Legyen HDMI
Legyen kártyaolvasó
Ne adjanak hozzá WIN-t
Magyar bill
Legalább 2 év garancia
Legyen benne webkamera
Max 120-130 ezer forint.
Jöhet: LENOVO, HP, COMPAQ, DELL, SONY, TOSHIBA
Lehessen kártyával fizetni.Amit biztosan nem veszek:
FUJI
ACER
ASUS
MSI
DELLNa erre varrjatok gombot
Köszönöm a hozzászólásokat.
-
T-unit
őstag
Egész jó ja,bár kár h csak év gari,így még a GT240m-es Fujitsu is alternatíva lenne nálam, azért abba erősebb a vga,bár tény HP mint márka,jobb.Meg nem mellesleg mivel ez is használt jogilag,aprón is van picit jobb ennyiért.
(#37248): És kapásból ugrik gari igen...nem PC ez sajna bővítés terén. -
outsiders
aktív tag
válasz
Szoles #37243 üzenetére
Igazából sztem olyan hatalmas különbség nincsen köztük. Az AMD-sek elvileg egy picit jobban melegednek, de nem számottevő, teljesítményben sincs nagy különbség. Én már 2,5 éve használok AMD-s HP notit( 6715b), és semmi baj nem volt még vele. Az a DELL elég prolin néz ki a HP-hoz képest.... Hajrá HP
-
Siera
senior tag
Ez megéri az árát nem?
-
bexzy
csendes tag
A shop.radium.hu oldalon van fent egy ASUS N61VN típusú notebook, 223k ért.
Mennyire melegszik, hangos, mennyire jó játékokra ez a gép?
Előre is köszi -
Szoles
senior tag
válasz
outsiders #37209 üzenetére
Köszönöm, megnéztem a teszteket (a Dell-t már ismertem), érdeklődtem itt-ott, és a Lenovot le is vettem a listáról.
Sajnos nem tudom megnézni őket élőben, így kénytelen vagyok bennetek megbízni.
A csillogós műanyagokat én is rühellem, de sajnos ilyen a világ. A Dell-nek legalább a kijelzője nem fényes, az is valami...A HP, amit ajánlottál ( [link] ) nagyon tetszene kidolgozásban meg mindenben, csak többen lebeszélnek az AMD-ről.
Van ennek valami alapja? Tulajdonképpen a két gép képességei -összeszereléstől, dizájntól eltekintve- miben különböznek lényegesen egymástól? (másik ez a Dell)Köszönöm a türelmeteket...
g.gergo! Neked is köszönöm, bár nem túl megnyugtató, amit írtál. Persze majdnem minden egyre vacakabb minőségű manapság...
-
Pee-Tee
tag
HP Pavilion DV6 2010 EH
AMD Athlon II M300 2GHz, 3GB RAM, 250 HDD, Win7 Home Premium.
150 -ért ? megéri ugye? -
Loki1rugby
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni egy Acer as7736z-433g25mn-t. [link]
Otthoni használatra lenne. Az asztali gépet váltaná le, ritkán hordoznám. Játékra nem, viszont minden másra igen... Szerintetek megéri az árát? Esetleg van ötletetek, hogy ebben a kategóriában (130-160e), melyik gép lenne jobb? Előre is köszi a segítséget. -
newearp
csendes tag
Sziasztok!
Lassan megszületett az elhatározás, hogy az asztali gép helyett a mobilisabb és a számomra már sokkal korszerűbb notebook irányába forduljak. A felhasználási terület átlagos vagy irodai lenne, néha megspékelve film (HDMI fontos a FULLHD-s TV miatt), esetleg néha-néha nem a legújabb játék.
Két variációban gondolkodom a sok-sok comment és tapasztalat összegyűjtése után (a keret valahol 220-230 körül mozog), amelyeket nagyjából egy árban találtam:
- ASUS UL50VT-XX021V Intel Core 2 Duo SU7300 1,3, Memória 4096 MB DDR3, WIN. 500 GB, nVIDIA GeForce G 210M, 15,6" Color Shine 1366x768 (WXGA), Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, Kártyaolvasó, Kamera, Súly 2,50 kg, Akkumulátor 8 cella, Windows 7-tel szerelve VAGY
- Dell Studio 1555 Black Chainlink , Windows Vista Home Premium, Intel Core 2 Duo P8600 2,4, mem. 4096 MB DDR2, 500 GB, ATI Mobility Radeon HD4570, kijelző 15,6" TrueLife
1366x768 (WXGA), Wi-Fi, Firewire, Bluetooth, HDMI, eSATA, Kártyaolvasó, Kamera,
Akkumulátor 6 cella, 3 év gariFontos ismérv a megbízhatóság, jó minőség. Üzemidő is természetesen, bár tudom, hogy a Dell e tekintetben az elsőtől elmarad, mivel a fenti ASUS - pár hete jött ki - két VGA-val rendelkezik és a tesztek szerint 7-8 vagy akár több órát is könnyen elbír.
Nagyon várom a javaslatokat, mert ezen a ponton már végleg elakadtam.
Köszi
-
g.gergo
senior tag
válasz
Grande Ale #37236 üzenetére
Persze, h nem megy a letöltés akkor, mivel alvó üzemmódba helyezte magát a gép.
-
Grande Ale
őstag
Lenne egy kérdésem: Ha töltök le, pl.torrentről, és a gép automatikusan alvó állapotba kerül, vagy hibernál, nem tudom,(leáll, villog a power gomb,kattintani kell az egérrel), akkor a letöltés sem megy? Nézzétek el, ha hülye kérdés, sose töltöttem még laptoppal...
-
-Maci-
addikt
Köszönöm szépen a tömör, ugyanakkor 120%-ig kielégítő válaszokat!
Sajnos azok alapján, amiket írtál, úgy látom, hogy az általam körül írt notik inkább 200 fölött kezdődnek... Nézegetm az általad is ajánlott HP-s oldalt és meglátjuk! Még az is lehet, hogy ha nagyon nem lesz olyan, ami 200-ból kijön és viszi rendesen a Proe-t, akkor lefaragok az árból és veszek valami olcsóbbat otthoni netezésre. Meglátjuk! Sajnos kukacos figura vagyok, nem szoktam ilyesmit 1-2 hét gondolkozás után megvenni...
Szóval köszönöm, nézelődök és majd kérdezek még!Zárójelben, kiegészítő információ: Jelenleg is használok egy laptopot, de az már elég gyenge szegényke. Fujitsu-Siemens. A típusát most nem merem megkockáztatni, de 1.7-es procija van és VIA S3-as 32 megás integrált videokártya...
RAM-ot én tettem bele 2gigát. Asszem DDR2 333MH-esek.
Nagy mákom volt vele, mert a garancia lejárta előtt 1 hónappal halt meg az alaplapja. Ha még vár 1 hónapot, simán kuka az egész.... Most 3.5 éves a gép és őt kéne leváltani lassan... -
atesss
addikt
Egyben 640GB-os 2,5" vinyó már létezik, pl. WD-nek.
Illetve van már 1TB-os is, csak az a 3 lemez miatt vastagabb a szokásos 9,5mm-nél, tehát a legtöbb notiba nem fér bele.
Mondjuk ezek nem 7200rpm-esek, abból úgytudom jelenleg 500GB a max.
De nézd meg itt: [link]Mondjuk sebességhez RAID0-t, vagy megbízhatósághoz RAID 1-et csinálni csak két vinyóval lehet.
-
Morrr
csendes tag
Udv!
Segitsegre lenne szuksegem annak eldonteseben, hogy melyik konfigot is valasszam.
Kptam par ajanlatot HP-re es igazabol HP-t is akarok. De! Egy olyan gepre lenne szuksegem ami elsosorban netezesre es egyebekre hasznalnek, de boldog lennek, ha a WoW-ot legalabb kozepes grafika mellett akadas nelkul tudnam a gepen futtatni.
Erre a gepre gondoltam, de a VGA-ban nem vagyok biztos, hogy elegendo erre a feladatra.
HP:
-Proc: AMD Athlon II Dual Core M320 (2,1Ghz)
-RAM: 3GB DDR3
-VGA: ATI Radeon HD 3200 (256MB)A masik konfigot (Acer) mar kevesbe ajanlottak, allitolag gyenge minosege miatt viszont azt hiszem ez kepes lenne akar magasabb graf reszletessegre is, stb.
Acer:
-Proc: AMD Turion x2 Ultra processor ZM82 (2Ghz)
-RAM: 4GB DDR2
-VGA: ATI Mobility Radeon HD 4570Koszonet a segitsegert!
-
T-unit
őstag
válasz
#46372352 #37227 üzenetére
Újabb szabvány,én látásom szerint jobb,és mondhatom tapasztalatból mert régi notim 16:10, új TFT meg 16:9 arányú.Nekem utóbbi jobban bejön.Persze h van választék,mivel azoknak a gépeknek a gyártásával már leálltak nagyrészt és a felhalmozódó raktárkészletről szórják,(pl L300-at is az L500 váltotta).Sőt,nekem még netnél is jobb a szélesebb meg asztalon is fokkal jobban elférek.
-
Alusszia
tag
Találtam egy-két gépben ilyen procit :Intel® Core2 Duo SU7300 (2 mag,64bit) 1300 MHz CPU
Mit kell tudni róla? -
Alusszia
tag
Erről mi a véleményetek:
ASUS F50SF-JX061XDELL 1555,Toshiba U500 ellen
A HDMI nagyon kellene ezért elég sok gép kilőve plDELL 1545 -
kl92
csendes tag
Hello!
Kíváncsi lennék hogy mit gondoltok erről: HP Pavilion dv7-2225sg Megéri? Legalábbis az itthoni árakhoz képest többet nyújt.
Azért néztem ki ezt a gépet, mert 17,3-as, nagy tárhellyel rendelkezik( 2x320gb, 7200rpm ), játékra használható videókártya ( ATI 4650 ), 4gb ddr3-as ram, és mégis csak egy HP. Szerintem a külsejével semmi gond nincs, nekem tetszik. Gondolom a garancia itthon is érvényesíthető, ha úgy adódna. Vagy tudtok hasonlót? Persze németben venném mert úgy olcsóbban jönnék ki.
Rendelkezik valaki a dv7-2xxx-es széria valamelyik tagjával, mert kíváncsi lennék az ő véleményükre is?
Előre is köszönöm véleményetek. -
-
T-unit
őstag
Dell vostro 1015 Ha meg túl komor toshiba_satellite_l500.
-
Alex91
félisten
válasz
Djopci #37216 üzenetére
Nem, nekem semmi bajom nem volt vele. Kapott egy kis tulfeszet, ezert ment ki az alaplap, de ez nem a gep hibaja volt
. De ezert is veszek most mar hozzajuk 3 evet... Es a boltban sem panaszkodtak ra ahol vettem. (Kb ugyanannyi asus, es acer gond volt. De volt valami kijelzo hibas sorozat naluk is Acerben.)
-
malwy
senior tag
Üdv!
15,6 colos noti kellene.
Felhasználási területek:msn, netezés, filmnézés és a többi csajos tevékenység.
Rászánt összeg 90-140. Minél olcsóbban persze.
- Jó lenne, ha ennyi pénzért lehetne kapni, vmi strapabíró notebookot.
- Nem kell erőgép, ismétlem a gyengébbik nem egyik képviselője fogja használni.
- Numerikus billentyűzet nem szükséges, de nagy/kényelmes gépelést elősegítő gombok igen.
- A kijelző lehet matt és tükröződő is. Fontos inkább az akkuidő, mint a teljesítmény.
- Többnyire Dell, IBM, Lenovo, HP típusukkal szemezik az illető.Továbbá pár Acer és MSI is tetszik neki.Előre köszönöm javaslataitokat!
Üdvözlettel:MalwyUI: Az Acer rossz szervizelérhetősége, hálózata kicsit nyomasztó.
-
Kobe
veterán
nem tudja valaki dell notikat hol lehet magyarországon a legjobb áron beszerezni ? Kifejezetten emgbízható forrásból, érvényesíthető garanciával. Olyasmire gondolok mint pl SeniorTilla remarketed-biznisze itt PH-n. Szóval nem csak bolt/nagyker/hanem egyén is érdekel ha bizonyíthatóan megbízható, nyoma van a vásárlásnak, és nem kamionrol leesett no-guarantee cuccosok
-
S@BY
csendes tag
2 versenyző a célegyensben
:
http://www.bestbyte.hu/termekek/32812/HP_Presario_CQ61_320SH_VJ549EA_15_6_AMD_Athlon_II_Dual_Core_M300_2GHz_2GB_320GB_DVD_S_multi_LS_DOS_notebook.html
http://www.bestbyte.hu/termekek/32816/HP_Presario_CQ61_325SH_VL291EA_15_6_Intel_T4300_2_1GHz_2_1GB_320GB_DVD_S_multi_LS_DOS_notebook.html
Melyiket választanátok?
Ezek remélem rendes magyar billnetyűsek meg minden és nem ilyen renew-os v micsoda.
És azt tudja-e vki, ha garanciakiterjesztést csak a vásárláskor lehet kötni a HP notebookok esetében v az 1 év alatt bármikor?
Előre is köszönöm!
-
Djopci
tag
-
Alex91
félisten
válasz
Djopci #37202 üzenetére
Az Acer most volt a kezeim kozott (egy kicsit mas tipusszammal). Van par eves Aspire, ahhoz kepest jobbnak tunik, minosegibb erzete van az embernek. A Win7 meglepo modon szo nelkul telepult ra, minden HW elemet felismert. Egyedul a HDMI-t sajnalom, hogy nincs rajat. Vettunk hozza 3 evre gari kiterjesztest, a multkor is jol jott
. Az a gep 4 nap alatt megjarta a szervizt, es egy uj alaplappal tert vissza...
-
bexzy
csendes tag
Sziasztok!
Valaki írjon már egy kis véleményt erről a gépről. Valószínő ezt veszem, de jó volna tudni, mennyire hangos, mennyire melegszik, esetleg mennyire jó játék futtatásra.http://shop.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2255&category_id=310&option=com_virtuemart&Itemid=8&vmcchk=1&Itemid=8
Előre is köszönöm.
bexzy -
adm
őstag
válasz
-Maci- #37211 üzenetére
nagy teljesítményű üzleti gépeket és mobil munkaállomásokat ugyanaz a 4 cég kínál itthon, mint amelyiknek komoly szervizháttere is van, így szerintem egyértelmű:
- dell (latitude), precision M4400/M6400. itthon a precision-ok szinte beszerezhetetlenek és az áruk is brutálisan magas.
- hp elitebook (8530P) 8530W/8730W. az asis/renew programban elérhetők fél-kétharmad áron, egyébként árban a dell-ek és thinkpad-ek közt vannak.
- lenovo thinkpad (T500), W500/W700. újonnan a legjobb áron adják, viszont nem nagy a választék.
- toshiba tecra 14" és 15". kevés modelljük van és azok közt is nagy az átfedés. jóval kisebb a grafikus teljesítményük. inkább nagy teljesítményű üzleti gépek, mint mobil munkaállomások.viszont ezek azok a modellek és márkák, amit alapvető körültekintés és egyszerű vizsgálattal használtan is elég nagy biztonsággal meg lehet venni.
-
-Maci-
addikt
Értem, igazad van! Nézegetem az általad linkelt oldalt és emésztem a leírtakat. Tényleg jó ajánlatok vannak. Nézelődök majd egy kicsit aztán kérdezek, hogy képben legyek...
Köszönöm a segítségedet!Tudom, hogy minden terméknél szubjektív a dolog, de felteszem a nagy birka kérdést:
Milyen márkában érdemes gondolkozni? -
adm
őstag
válasz
-Maci- #37208 üzenetére
nettó 200k az a határ, ahol - ha éppen lehet kapni - az asis (javított-felújított) és renew (pár hónapos elfekvő készletekből) lehet találni üzleti notikat vagy mobil munkaállomásokat. esetleg egy próbát megérne a linkelt cégnél...
vannak olyan tulajdonságok, amik miatt egyértelműen üzleti notik/mobil munkaállomások közt érdemes keresned:
+ magyarországi és jó szervizháttér. egy nagyobb javítás vagy alkatrész csere is megúszható pár óra veszteséggel.
+ ergonómikus és strapabíró kialakítás
+ cél hardverek
+ folyamatos munkára tervezett komponensek
(+ külső/belső modularitás, dokkolhatóság, saját kezűleg bővíthetők/cserélhetők az alkatrészek többsége)
- újonnan biztosan több, mint nettó 200k.és vannak olyanok, amik miatt a konzumer gépek nagy többsége hosszútávon kiesik:
- munka ergonómiával ellentétes megoldások (fényes felületek, burkolat és akár a kijelző is)
- kevésbé strapabíró alkatrészek (zsanérok, fedlap rögzítés)
- szinte mindegyiknél elszállításos külföldi/központi szerviz garancia. (a legapróbb javításra, esetleg bővítésre is elviszik)
- multimédiához legfeljebb napi pár óra játékhoz összeválogatott komponensek.
+ bőven nettó 200k alatt elérhetők.a pénz nagyúr és semmi sem zárja ki, hogy konzumer notin dolgozz. de a munka, nem olyan mint a játék. nem lehet megállítani ha túl melegszik a gép és nem lehet "kisebbre" venni a grafikát. több konzumer notit (150-300k) használnak csak alap dolgokra a környezetemben, mert hosszútávon alkalmatlanok nagyobb munkákra.
ezért vannak akik 200k alatt inkább egy fél-1 éves használt de még 2-2,5 évig gyári garanciás üzleti notit választanának. én is.
azt neked kell tudnod, hogy a noti tényleg csak hely spórolás miatt kell és amúgy egy több éves irodai gép bőven elég a munkákhoz. ebben az esetben nem kell feltétlen sokat költened. ha viszont egy nagy teljesítményű gépre van szükséged, ami jó ha mobil is és kevés helyet foglal, de akár a gyártónál/partnernél is dolgozol vele, akkor érdemes beruházni egy komolyabb=drágábbb gépbe is.
-
outsiders
aktív tag
válasz
Szoles #37206 üzenetére
hát szerintem ha van rá lehetőséged nézd meg őket élőben. A Dell(itt egy teszt) [link] egyáltalán nem tűnik dell-nek kb csak a nagy logó miatt, amúgy ha be van csukva tetszetős, de kinyitva.... Egy darab gyorsgomb, semmi nincs rajta és csillogós fekete az egész, nekem nem nagyon jön be:S A lenovot(szintén teszt) [link] élőben nem találtam egyik budapesti plázában sem még meg, de az is elvileg hasonló műanyag, meg annak gyengébb a hardvere a Dellhez képest. Nekem a legminőségibbnek ez a HP tűnik ilyen árban, nagyon szép billentyűzete van meg jól össze van rakva, minőségi műanyagokból. De a választás a tied
-
-Maci-
addikt
Huhhh...
Köszönöm a kimerítő választ! Bevallom férfiasan, kristályosodnia kell azoknak, amiket írtál, mert nekem ez mind új info, de értem a dolgot!
Ha veszek, újat veszek. Nem is annyira a mobilitás, hanem a helyhiány miatt szeretnék Notebook-ot. Anno szórakoztunk az asztali géppel, hogy ezt-azt kicseréltünk, "tuningoltunk", de hamar kinőttem a dologból. Szóval nem nagyon buherálnám. Továbbá, mint írtam is, én nem játszom így nincs rá szükségem, hogy állandóan az aktuális fejlesztésekek megfelelő szinten tartsam a gépet. Ha működik rajta rendesen a ProE és az Auto Cad, illetve a Uni Graphics, akkor az nekem hosszú évekig jó lesz. Így gondolkozom.
Árban azért 200 alatt, ha reális így, mert mint írtam is, nem hajtok arra, hogy nekem legyen a legjobb gépem. Igaz, most hogy felvilágosítottál, utána néztem a qadro-s notiknak és nem láttam 300 alatt így nagy hirtelen...
Persze azt is tudom, hogy ilyen igényekhez hardver kell, ahhoz meg pénz... -
g.gergo
senior tag
válasz
Szoles #37206 üzenetére
Azért nem gagyi, abban még mindig a Fujitsu a bajnok.
A múltkorában beszéltem Dell szervízessel, és ő maga mondta nekem, hogy rengeteg az oylan hiba, ami nem vezet ugyan használhatatlansághoz, de bosszantó. Egyre rosszabb minőségű, erőteljesen kopó műanyagok, gyatra összeszerelési minőség, széteső billentyűzet stb. Ennek ellenére nem rosszak a Dell gépek, de már vége azoknak az időnek, hogy a Dell garancia lenne a minőségre. Sajnos ...
-
Szoles
senior tag
válasz
outsiders #37193 üzenetére
Hú, a kutyafáját, most jól elbizonytalanítottál!
Azt mondod gagyi a Dell? Én sem láttam még élőben, de annyira dicsérte mindenki, emiatt lenne az az egyik versenyző.
A Lenovot szintén dicsérték, az meg amiatt.Viszont, amint belinkeltél, az igencsak szimpatikus, bár a tesztben egy komolyabban felfegyverzett darabot vizsgáltak. Persze sok minden azonos még attól. Árban még ez is éppen beleférne a keretbe (szűken), csak az AMD bizonytalanít el kicsit.
Nem vagyok AMD ellenes (asztali gépem az), de notebookban inkább az Intelt preferálják a "hozzáértők". Vagy ez hülyeség lenne?
Ha igen, akkor át kell gondolnom az egészet újra...És köszönöm!
-
adm
őstag
válasz
-Maci- #37201 üzenetére
a profi kártyákat direkt mérnöki munkára (meg 2D/3D tartalmak és A/V szerkesztéshez) találták ki. a két legnagyobb fejlesztő terméke a firegl (ati) és a quadro (nvidia) sorozat.
a gyakorlatban annyit jelent, hogy az alap drivert a támogatott szoftverekre szabják vagy szoftverfejlesztő fejleszti/besegít a programjához szánt saját driver fejlesztésébe pl quadro-knál az autocad és 3d studio max performance driver. ez különböző mértékű gyorsulást hozhat az alap kártyához képest. van ahol csak pár 10%, van ahol sokszorosa is lehet a teljesítmény.
ezekre akkor van szükséged, ha nagy és/vagy összetett modellekkel dolgozol. ha a 3 programot akár párhuzamosan több kijelzőn akarod használni és az 1-2 éves átlag asztali gépek teljesítménye sem mindig elegendő. a szoftver támogatás alapján (firegl és quadro inkább a quadro-ra lehet szükséged. mindhárom program támogatja és az autocad-hez van dedikált drivere is. a választásnál mindenképp érdemes a fejlesztő ajánlásait és a felhasználói tapasztalatokat figyelembe venni.
ha kevésbé gépigényes a munka, akkor egy középkategóriás diszkrét vga is elég lehet, a lényeg hogy saját memóriája legyen.
- mindenképp újban gondolkozol vagy lehet asis/renew esetleg garanciás fiatal használt üzleti is? (adás-vételi alapján elszámolható)
- 15" vagy 17"?
- csak asztalon használnád vagy a mobilitás is fontos?
- első körben nettó 200k fölött vagy alatt gondoltad? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudtok vmi megbízható boltot, ahol jó áron adnak 2 GB-os DDR3 memóriamodult notebookba?
-
válasz
Djopci #37202 üzenetére
az ilyen haveroktól inkább ne kérj tanácsot...
mire kell a noti? mert ha játék is szóba jön, akkor egyértelműen az asus, hiszen abban a vga jelentősen jobb! bár, én minden mást esetben is az asus mellett döntenék, a jobb ár/érték miatt - ha csak ezen két noti közül lehet/kell választani. -
Djopci
tag
Hella mindenkinek!
Notebook vásárlás előtt állok és szeretném kikérni véleményetek.
Egy ASUS és ACER közt gondolkodom...ASUS K50AB-SX102
€433.00
15.6" HD (1366x768), ColorShine, Procesor AMD Athlon II QL65 (2.2Ghz, dual core, 1MB L2 cache), HDD 250GB 5400rpm,2048MB (1x2G) DDR2 800MHz chipset AMD RS780, graf ATI Radeon HD4570 512MB,DVD/RW SuperMulti DL, Gigabit LAN, WiFi 802.11g/n,kamera 1.3M,kártya olvasó,4xUSB 2.0ACER EX5635Z 432G32MN
€412.00
15.6" HD (1366x768) LED, Procesor Intel Core Duo T4300 procesor,HDD 320GB SATA 5400rpm,2048 MB DDR2 , graf Intel 4500M,DVD/RW SuperMulti DL,Gigabit LAN, modem, WiFi 802.11g/n , Web kamera 0.3DV CrystalEye, Bluetooth,3xUSB 2.0, kártya olvasóAsus -nál jó ez a K széria?
Asusra mondták haverok, hogy sok az anyagfáradásos -megreped
Acerre meg viszont, hogy sok a gyári hibásElőre is köszi a válaszokat!!!
-
-Maci-
addikt
Szia!
Köszönöm a választ!
Dolgozom, esetleges 3D-s tervezéshez kellene a gép (Ezen kívül csak az alapok: internet, Word, Excel stb). Konkrétan Pro Engineer, Auto Cad, Uini Graphics egyenlőre. Persze jó lenne, ha pl a Proe-ből kijön egy újabb vagy valami más 3D-t is fel kell rakni, akkor ne kelljen rögtön újat venni. Ezek a fő szempontok.
Hogy mennyit szánok rá, arra még nem gondoltam konkrétan. Vagyis, hogy pontos legyek úgy gondoltam, hogy meglátom mennyiért van nekem való gép (mert nem vagyok tisztában az árakkal) és a szerint döntök...
Lenne kegy nagyon amatőr kérdésem még! Amit írtál, hogy "iregl vagy quadro" azok mit jelentenek?SZERK:
Bocs a duplázásért, véletlen volt!
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest