- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Aktív témák
-
Balage85
tag
válasz
spyduck #38792 üzenetére
Nem nagyon akarok játékokkal játszani, bár kitudja, lehet néha leülök, mert megtetszik valami. A Counter Strike meg biztos elfut mindegyiken.
Főként grafikára kellene, 1 Wacom digit táblám már van mellé, csak nem akarom, hogy 1 év múlva cserélnem kelljen.
Minőség vagy teljesítmény... Ilyen szempontból inkább húzok a minőség felé.
Ha tág az árhatár, akkor inkább azt mondom, hogy 200 környéke legyen. -
Chaser
legenda
válasz
spyduck #38782 üzenetére
Sajnos kell a hdmi a tv miatt, igazán elcserélném a soros meg firewire portokat rá
1előre megemésztem az infokat, mára elég volt
Szerencsére van időm, nemzetközi gar az nagyon jó, ha minden jól megy pár hónap múlva pár ezer km-rel messzebbről fórumozok, de a vásárlás nem sürgős, úgyhogy töprengek még pár sort.
Neked és mindenkinek köszönöm a segítséget! Majd jövök ha még valami nem tiszta.
szerk: Sk8erPeter: E3200 alapórajelet -2400mhz- 1V alatt tudja, 3.5G-t a legtöbb alapfeszen, ami mindnél szinte 1.2875V. 1.35V@4Ghz-es példányból is akadt pár a kezembe
Wolfdale mag, brutál jó -csak a neve cerka-, ha 1x veszel 2180-at elfelejted gyorsan, újan is 11-12k körül van, én újan 9 körül árulgattam postával. Ha meg VT is kell akkor pláne neked találták ki.
-
Sk8erPeter
nagyúr
OK, tiszta sor.
Csak gondoltam megkérdezem, mert számomra eddig nem volt egyértelmű.
(#38777) Chaser: hát ja, megérné, de mostanában igazából nem nagyon használok erőforrásigényes progikat, ráadásul ez is húzva van az alap 2 GHz-ről 2,5 GHz-re, és atomstabil.
Ráadásul az E2180-akat amúgy is dicsérik a tuningképességei miatt, tovább is húzhatnám, de ahhoz azért inkább beszereznék egy normálisabb és halkabb hűtőt a gyárinál, most egyelőre megvagyok a gyárival is.
Egyedül a virtualizáció hiányzik ebből a prociból.(#38779) spyduck: semmi gáz, nem kötekedésként mondtam, csak korrigáltam.
(#38780) spyduck: azt hiszem, meg vagyok győzve, köszi.
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Sógornőm szeretne venni magának egy laptopot de Én meg nem értek hozzá, ezért is kérek Tőletek segítséget:
A belinkelt KÉP alapján melyik típust vagy típusokat javasoljátok?
(a képen nettó árak vannak)Előre is köszönöm a segítséget!
- Alex -
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy barátomnak egy Dell 1545-ös notira kellene egy notebookskin.
A noti méretei: 343 x 244 x 26-38mm
Milyen boltot tudnátok ajánlani Bp.-n, ahol nagy választékban vannak skinek - így egy méretben a lehető legjobban erre passzolót tudna találni ?
Lehetőleg metróval elérhető helyen kellene lennie, ugye a BKV miatt... -
outsiders
aktív tag
válasz
spyduck #38789 üzenetére
tényleeeg?
igazából a 3 kártyát akartam táblázatban linkelni, de baszta csinálni
Kitalálom: a 6930p az a noti?
Jó kis gép lehet, 6910p-hez képest vmi extra van? Bratyóm nyúz egyet már egy éve, és baromi jó kis gép
Balage85: [link] TOSHIBA Satellite L505-111 ez a gép sztem megfelelne. Ha nem tetszik, akkor meg vegyél egy fasza 8530p-t, bár az gyengébb vga-ban, de jobb anyaghasználatban, meg ugye asis.
-
spyduck
nagyúr
válasz
outsiders #38784 üzenetére
Nekem van itthon HD3450-el szerelt notim és a COD4 Low-on 1280x800-on gyönyörűen fut. A HD4330 mediumon is jól megy. Amúgy meg a 3dmark tesztek sokszor nem valós értékeket mutatnak.
Köszi a linket soha nem láttam még azt az oldalt
A 3dmark 05-ös teszt gyöngébb VGA-k esetén sokkal reálisabb képet ad. -
válasz
outsiders #38787 üzenetére
ja, a GMA HD. Nem rossz a többi Intel-hez képest. Csoda, ha lassan feljön egy vadi új cucc egy 2007-eshez?
De persze így sem fogja be... az a 12 sp elég kevés még mindig.
Persze, integrált és Intel, tehát ha innen nézzük, akkor az eddigiekhez képest kiváló.
A fogyasztás, melegedés meg biztosan megnyugtató lesz használat közben is.
Nekem is Intel van, X3100. Arra elég, amire kell és halk és hűvös.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Chaser #38781 üzenetére
Figyelj!! Ha nincs rá több pénz akkor igen. Én biztos, h ennyi pénzből 673xb-t vennék de mivel neked kell a HDMI ezért ez nem jó.
Ha én notebookot vennék megint akkor vagy EliteBook vagy Thinkpad mellett döntenék.Akkor a hp gari ha jól értettem minden mo-i szervizben él, gondolom kell hozzá serial vagy hasonló, esetleg számla?
Nem, rosszul tudod. Bárhol a világon ahol van HP szerviz megcsinálják. Elvileg elég hozzá csak a széria és termékszám. Külföldön állítólag számla is kell, itthon is kéne de nem szokták kérni. A garancia lap csak magyar hülyeség, elég csak a számla.lokalizáció: INT (nemzetközi) - vagy ez azt jelentené, hogy nemzetközi garis?
Ez tudomásom szerint azt jelenti, h a bill nyelve nem magyar de akár azt is jelenthetné amit te írtál -
outsiders
aktív tag
válasz
spyduck #38780 üzenetére
mihez képest nem gyenge?
Igazából halottnak a csók, sokra avval sem megy az ember. Az új intel chipset integrált gpu-ja sem sokkal gyengébb már annál, asszem úgy az ati 3450 szintjén van tesztek szerint. Akkor már inkább egy olyannal szerelt gépet, sokkal kevesebbet eszik
Februárra remélhetőleg bejönnek már azok a notik kis-hazánkba, és lenyomják a régebbi chipset-esek árát
csak hogy szemléltessem:[link]
3dmark06 eredményeik: 4330as: 2357pont, 3450es: 1931pont GMA HD: 1814pont -
Chaser
legenda
válasz
spyduck #38780 üzenetére
És az "s" szériát be lehet vállalni vagy olvassak utána inkább? Persze úgyis utánaolvasok, de egy megerősítésnek már ez is jó lenne
Mert nekem ez mindenben jónak tűnik. Akkor a hp gari ha jól értettem minden mo-i szervizben él, gondolom kell hozzá serial vagy hasonló, esetleg számla?
lokalizáció: INT (nemzetközi) - vagy ez azt jelentené, hogy nemzetközi garis?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #38770 üzenetére
A HP 4510s-ben lévő HD4330 egy dedikált VGA, ráadásul nem is gyönge.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Elnézésedet kérem csak ilyen helyesírás javító mozillám van és azt hittem ez a szó egyben van és csak ezt nem javította ki. De már rájöttem én is
-
válasz
outsiders #38776 üzenetére
filozófiai vagy tudományos értelemben vagyok szkeptikus? túl sok jelentése van/lehet a szónak, ezért részben az vagyok, részben pedig nem!
de szándékosan nem nevesítettem boltot, és eztán sem áll szándékomban! útmutatásak jó, ha valaki linkel egy javasolt notit, a leendő vevőnek gondolom van annyi esze, hogy megnézi máshol is az árakat. mondjuk néhány speciális esetben, nincs túl sok lehetőség... -
Chaser
legenda
válasz
outsiders #38773 üzenetére
Nem vagyok ám annyira hülye, csak rosszat másoltam a linkbe
Erre gondoltam. Tetszik az "s"-es amit linkeltél
Sk8erPeter: Én is csak offban teszem hozzá, hogy 1-2k-t nagyon megér alapból +400mhz, 45nm és a VT..sztem
Ha nagyon ügyesen csinálod még ráfizetned se kell
Fekete lenne jó, de néztem azt a piros verziót is, azon is gondolkoztam lefóliázom majd a notit hogy ne karcolódjon, gondolom nem ártok vele neki.
-
outsiders
aktív tag
-
válasz
Sk8erPeter #38771 üzenetére
rosszul látod, semmi bajom a hp notikkal! csupán az zavar néha, ha valaki - esetlegsen elfogultan - más gyártó új notijai fölé helyez nagyságrendekkel, egy amúgy kérdéses minőségű hp asis notit - pedig biztosan nincs adott esetben akkora különbség a két noti között... természetesen mindig konkrét esete válogatja, és valóban sok új (msi, acer...stb) notitól jobb adott esetben egy hp asis noti, de nem mindig, és amikor nem olyan egyértelmű a hp asis fölénye, akkor ne erőltesék már csak azért mert hp, és esetlegesen csak azért, mert onnan linkelik, ahonnan, és ott lehet kapni, ahol... mellesleg akkor is onnan - azon üzletből - linkelik néhányan, ha nem is ott a legolcsóbb! szóval így segítenek a vásárlónak? ezért érződik néha hangsúly a hozzászólásaimban ezzel kapcsolatban...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Chaser #38772 üzenetére
OK, köszi, most már legalább vágom, mi a dedikált VGA.
Az E2180 mondjuk nagyon OFF, azt csak úgy megjegyeztem, most nem akarok költeni procira.Amúgy a lapom elég sok procit támogat, szóval azzal nem lenne para...
Azzal a 4510S-sel kapcsolatban outsiders korrekcióján kívül csak annyit, hogy épp arról írták korábban, hogy nagyon karcolódik. Emiatt ajánlották nekem is inkább a piros mattos fényezésűt, mondván, az már matt, és nem csesződik el annyira gyorsan a külseje.
Bár tudom, elsősorban inkább feketéset szeretnél. De akkor azért gondold meg, ez se utolsó szempont.
-
outsiders
aktív tag
válasz
Chaser #38772 üzenetére
Ez nem B-s hp....
Az azt jelenti, hogy a számsor után B betű van
Pl: 6730b, vagy 6735b. Amit te linkeltél az "s". A B amúgy business-t jelent, a "P" az portable, a W az meg a workstation. Az S ha jól emlkékszem standard, de ez nem biztos.
Ha meg már az a széria, akkor ezt inkább: [link] Olcsóbb és jobb a procija isEz meg egy valóban B-s HP [link]
Az én mostani gépem utódja, hát eléggé jó anyagokból van összerakva mit ne mondjak, csodálkoztam, hogy mennyivel jobb az anyagminősége mint az én 6715b-mnek -
Chaser
legenda
válasz
Ha támogatja a lapod, csewréld a 2180-at e3200-re, abban van VT, ha ügyes vagy 1-2 ráfordításal megúszod
Dedikált vga:nem integrált és nem a lap memóból nyúl le ramot, hanem van neki külön. MXM v MXM2 foglalatosak, de lehet eltérő is, mint az én fu-si gépemben..fene a pofájukat hogy még ebben se tudnak szabványt tartani
"B"-s HP-ból ezt találtam ami nekem jó lenne, de ha jól gondolom se dvi, se hdmi..nem 1xű ez.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, légyszi, a kedvemért, oszd már meg a véleményed a HP-vel kapcsolatban!
Érződik a hsz.-eidből, hogy valami miatt nem igazán ajánlod a HP-ket, sőt, csak az okára lennék kíváncsi.
Tényleg érdekel, engem aztán egyik gyártóhoz sem köt semmi, ha valamelyik gyártó adott árkategóriában jót csinál, akkor azt veszem, nem ragaszkodom semelyik gyártóhoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
buherka #38737 üzenetére
Rendben, köszi a véleményeket!
Egyelőre marad választásnak az említett ProBook, aztán majd meglátjuk, mi lesz a végső döntés. Ha mégis kiesne a pikszisből, akkor majd szólok.
A virtualizációt meg nem hiszem, hogy túl sokszor használná haverom. Nekem mondjuk jól jönne néha (sajnos az én asztali E2180-am se támogatja), de ő nem olyan célokra használja a gépét, mint én.
Ja, de még egy: honnan tudhatom, hogy "dedikált" VGA van-e benne? Továbbra is erről a gépről van amúgy szó, HD 4330-as kártya van benne, de igazából fogalmam sincs, mi az, hogy "dedikált" VGA. Talán valami olyasmi, hogy amit konkrétan a gyártól rendeltek, és az visszaigazolást adott róla, hogy hibátlanul működik a konfiggal?(#38764) spyduck: "2 dolgot kell szemelőt tartani" Akarod mondani szem előtt tartani?
-
válasz
Chaser #38765 üzenetére
igen, van itt olyan illetékes is, aki korrekt, de sajnos az ellenkezőjével is találkzni, illetve olyanok is próbálnak néha tanácsot adni, akiknek kevesebb rálátásuk van a dolgokra, vagy csak elméleti síkon tájékozódnak...stb!
sőt, a konkrét gyártó szerinti témák sem mindig mutatják a valós képet, ha sok a panasz egy topic hozzászólásaiban, az - a látszttal elentétben - azt is jelentheti, hogy csak a problémás emberkék írnak, az elégedett ellenoldal nem...stb!
szóval tudni kell szelektálni, és nem lesz gond! -
Chaser
legenda
Gondolom aki ezzel foglalkozik -pláne ha speciálisan csak ezzel, nem "mindenes" számtech boltos aki általában semmihez nem ért- minden gyártótól tud szerezni, de nyilván azt ajánlja amivel a legkevesebb gond lehet, én legalábbis így szoktam.
Xp támogatás nem feltétel, win7-tel elvagyok, ha megyen xp is az jó pont persze.spyduck: Majd nekiesek a gyártó specifikus topikoknak aztán kiokosodok. A HP renew cikket elolvastam, hasznos
szerk: 1ébként privátban lenovot és hp-t ajánlottak a szerviz és az anyaghasználat miatt, pár businessclass hp-ra jött is ajánlat, de nekem azok nem megfelelőek.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Chaser #38762 üzenetére
Ez is attól függ melyik HP. Nem mindegyik jó.... Sőt, vannak igen rosszak is de a szervize nagyon jó.
Ha notebookot veszel sztem 2 dolgot kell szemelőt tartani:
(1)szerviz
(2)anyagminőségHa ezeket szemelőt tartod akkor kisebb a melléfogás esélye. Én az üzleti szériát tartanám jó ötletnek, pontosabban ezeket:
HP b, p, w
Dell lattitude
Lenovo r, t, w
Fujitsu Lifebook
Toshiba Tecra, PortregeMivel 150.000ft áll rendelkezésedre ezért a legésszerűbb a HP renew\asis program, ennek van előnye és van hátránya. Bővebben itt: [link]
-
válasz
Chaser #38762 üzenetére
ha notebook árus lennék, akkor lehet, hogy azt javasolnám agyba-főbe, ami nálam kapható, illetve amit el akarok adni...
asus k51ac notit intéztem már több ismerősnek is, nem panaszkodnak, szépen megy náluk, az árához képest nem rossz vétel! egy hátránya van - már akinél még hátrány -, nincs xp támogatás! -
Chaser
legenda
Neked ez biztos alap hogy tudod, nekem még nem
Dell-el mi a helyzet? Találtam egy ilyet: DELL Inspiron 1545, 1edül ott hibázik hogy nincs rajta se dvi, se hdmi, mi a facért nem dvi-vel szerelik az összes notit dsub helyett?
átalakítóval mehetne hdmi is meg dsub is, így meg....de az alapból 3 év gari bizalomgerjesztő bruttó 150k-s árért ilyen felszereltséggel.
kali : Kaptam egy privátot, ott asust is kilőtték, HP-t még senki
szerk: Asusból mondjuk ez még nem tűnik rossznak ennyiért.
A dologhoz hozzátartozik, igaz nem mondtam, 90%-ban asztaliként használnám nem bolygatva.
-
válasz
Chaser #38745 üzenetére
az msi felejtős - hiába a székesfehérvári szerviz, lassú a folyamat, általában 3 - 4 hétig is ott áll náluk a noti!
az acer felejtős, a cseheknél szervizeltetnek, lassú és körülményes a folyamat, sokszor visszadobják - de legalább is probálják - a problémás notit, hogy helytelenül volt használva, meg ilyesmi!
a három általad említett gyártóból egyedül az asus az, ami megfelelő széria esetén ár/érték arányban jó lehet, és a korábbiakakkal ellentétben, néhány hónapja van már budapesten teljes funkcionalitással bíró szervize! -
Chaser
legenda
Elolvastam az írást, sejtettem, hogy valami ilyet fogok benne találni
HP-nak van magyar szervize?
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #38749 üzenetére
Ha odajutok meglesz
buherka: Sztem nem keverem
A tv-men hdmi van, ha vga-n van dvi nekem az jó, átalakítóval ott a hdmi, ha natív hdmi van az is jó, bár az átalakítós megoldás jobban tetszik, valahogy jobban szereti a tv-m. 4830 pl natív hdmi-vel szutyok volt. Most a pi2530-ban is dvi-ről átalakítóval megy a hd2300-ból a tv-be a kanóc és tökéletes.
-
Balage85
tag
Üdv!
Tudnátok segíteni, hogy melyik laptopot érdemes venni mostanában? Csak pár márka érdekel és hogy az miért pár szóval (megbízható, gyors, stb).
Nézegettem a Sony Vaio, Toshiba, Dell-t is, de nem tudom hogy melyik a jobb, gyorsabb.
Főként az asztali gépemet szeretném kiváltani vele, utaztatva lesz, grafikai munka fog menni rajta.
Azt se tudom, hogy mekkora kijelzővel legyen, nem dolgoztam még laptopon eddig... 13-as vagy 15-ös?
A kinézet annyira nem érdekel, de azért ne azt az érzetet keltse, hogy egy ősrégi valami... A Vaio billentyűzete kifejezetten tetszik.
Mod.: meg még azt szeretném kérdezni, hogy merre induljak el egyáltalán? Milyen processzorosakat, videókártyásakat nézzek?
-
buherka
addikt
válasz
Chaser #38746 üzenetére
Szerintem te kevered a DVI-t és a HDMI-t ...a kettő nem ugyan az
(#38744) rekid ...Szerintem ez a gép nagyon drága és még Asis is. Ennyi pénzért inkább már egy Elitebook 8530p...ez egy teljesen jó kis gép és minden nyalánkság van benne és nem egy Pavilion.
-
outsiders
aktív tag
[link] Az első fecske a magyar piacon úgy látom
Bár szerintem túl van még árazva eléggé, fog ez még lejjebb menni, meg remélem nem csak i3 procikkal jönnek 170 alatt
-
Chaser
legenda
Ez a HP is jó lenne, igaz nem ati vga van benne de mind1, dvi a lényeg. Gar kiterjesztés ki tudja pontosan mit takar? Mintha olyat olvasnék hozzák-viszik is baj esetén.
-
Chaser
legenda
Kellene nekem egy noti, de nem vagyok benne annyira a témában, amiknek meg kell/ene/ felelnie:
15.x" LED háttérvilágítású kijelző
2-3GB ram
2Ghz körüli dual-core proci, intel vagy amd végül is mind1
Lehetőség szerint legyen rajta dsub mellett dvi is, mert csak így tudom rákötni a tv-re, szóval valami HD 3xxx/4xxx vga kell
250-320GB hdd
wifi, legalább 3 usb, az se baj ha 4, valami webcam-mikrofon, beépített stereo hangszórók, legalább 2.0 külső analóg csatlakoztatásának lehetőségeMax 140-150k bruttó határig, lehetőleg acer, asus vagy msi legyen. Fontos lenne tudnom, hogy ezeket szervizelik-e kiskerben? Webshopokban úgy írják pl asus szervíz, vagy másiknál albacomp, akkor oda kell vinni baj esetén?
Lenovo lenne még érdekes, de azokról idáig nem is hallottam. Most egy Fu-Si, meg vagyok vele elégedve, de a supportnál kérdéseimre beolvasták a manualt, ilyen cégre továbbiakban nem vagyok kíváncsi...
szerk: És ami még fontos lenne, lehetőleg anyagában színezett legyen, ne festett....színben fekete domináljon..csak ennyi
szerk2: Valami ilyesmire gondoltam tudásban, ez jó is lenne, csak nem hiszem hogy ledes a háttérvilágítás, vagy tévednék? Gari kiterjesztés 3 évre nem vészes náluk.
-
rekid
addikt
válasz
buherka #38742 üzenetére
LoL
ez tetszett
Kedves Dozbik!
Ha minden követelményt figyelembe veszek akkor max acer. pl ez.
barati körben van 3 db eddig nem volt velük gond kb fel evesek. Ettöl függetlenül nem mondom h ajanlom csak van ilyen es ez naggyabol megfelel az elvarasaidnak és a fenntmaradó pénzből tudsz nagyobb vinyot bele venni.
Egyebkent hulyesegnek tartok 250-esnél nagyobb vinyot egy laptopba. Van külső winchester amire már csak security szempontból is ajánlatosabb menteni.
Másrészről ha kollegista vagy és folyamatosan hordani akarod akkor mindenképpen erősített vázas notebookot vennék. Ezek meg a business kategoria ismervei. Dell latitude-ok, Lenovo R/T/W széria, Hp 69xx, 85xx, 87xx. Mondanom sem kell hogy ilyen konfiggal ezek a laptopok csillagászati árúak (4-500e). Hacsaknem renew/asis (HP) vagy refurbished (dell, ibm). akkor az általad leírtaktol valamivel gyengébb de még elfogadható teljesítményű laptopokat tudsz venni olyan 200-250ezer körül.
Gondolkodj el mi számodra a fontosabb és hajrá -
buherka
addikt
válasz
Dozbik #38740 üzenetére
Acereket nézegettem, a többihez hasonlítva azok tűntek a legkedvezőbbnek, de a kedves nővérem is ügyesen választott magának idestova két éve egy olcsó Acer laptopot (kb. 110 ezer forint lehetett Linux-szal együtt...) és valami eszeveszetten szar,
Olvasd el az aláírásom... és akkor talán ezt a fantasztikus gyártót ki is törölheted a lehetőségek közül.
-
Dozbik
tag
Jaj azt elfelejtettem megjegyezni, hogy operációs rendszer nélküli gépet szeretnék venni.
-
Dozbik
tag
Mélyen tisztelt mindenki!
Laptopvásárlás előtt állok és ki szeretném kérni néhány tapasztaltabb ember véleményét, mielőtt végleg döntenék. Szóval körülbelül 220 - 240 ezer forintos összeget áldoznék erre a célra. Mivel kollégista vagyok és még nincsen notebookom, ezért van szükségem egy gépre, amit mindig vihetek a koliba (éppen ezért a tömeg sem utolsó tényező, azért mégsem akar az ember nagyon nehéz holmit magával hordani). Pár "kikötés" lenne a dologban: minimum 15.6" monitorja (de lehet nagyobb is) legyen, legyen benne 4 giga memória lehetőleg DDR3-as típusú, legyen benne egy jó videókártya 1 giga (de minimum fél giga) memóriával, a winchester lehetőleg fél terrás legyen, és a processzor is valahol 2.2 Ghz / mag órajel körül mozogjon. Elsősorban tanulás miatt kell, de ugyanúgy használnám majd játékokhoz, filmekhez, zenéhez, netezéshez, sok-sok letöltéshez, szóval egy olyan típust keresnék, ami egyrészről jó teljesítményt nyújt az újabb játékoknál (nem feltétlenül Crysisra és társaira, vagyis az irreális gépigényűekre gondolok, arra van otthon külön asztali gép is) és más egyéb gépet izzasztó alkalmazásoknál, de mégis lehetőleg ebben a kategóriában maradjon. Acereket nézegettem, a többihez hasonlítva azok tűntek a legkedvezőbbnek, de a kedves nővérem is ügyesen választott magának idestova két éve egy olcsó Acer laptopot (kb. 110 ezer forint lehetett Linux-szal együtt...) és valami eszeveszetten szar, állandóan lefagy, a processzor hűtése borzalmas, állandóan tűzforró stb. szóval egy nagy kalap szar.
E miatt is tartok kicsit az Acerektől, bár olvastam, hogy ez azért korántsem így van a drágább modellek esetében, de azért jó lenne ezt egy - két a szakmában járatosabb személynek is megerősítenie.
Egyébiránt bárminemű javaslatokat szíves örömest fogadok! Mindegyik márkára nyitott vagyok, de persze az asus, a hp, és a többi jól csengő márkanevek egy icipici előnyt élveznek.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv,
Dozbik
-
buherka
addikt
válasz
Sk8erPeter #38728 üzenetére
Igen...
nb_store...kolléga rendesen lehordta a ProBook szériát. Azért is írtam fentebb, hogy neki nem ez a zsánere. Most itt a cégnél az egyik munkatársam vett egy ilyen ProBook gépet. Azt mondta, hogy egyben van rendesen, nem recseg ropog. A bill. ami kicsit nem tetszik neki. De azt mondja, hogy nagyon könnyű.
A P7xxx-es procik jók, mert már 45nm-es mindegyik, így kevésbé is melegszik. Igaz, hogy pl. nem tudja a virtualizációt, de szerintem ennyit lehet áldozni.blueMerle-nek én is igazat adok. 150K-ért is lehet egy noti teljesen jó. Persze úgy sem fogsz tudni olyan notit venni ennyi pénzért ami az összes követelménynek megfelel.
Sokan ennyi pénzért "mindent" akarnak, ami létezik.
De hát kompromisszumot kell kötni valahol. Nekem sem lenne TP gépem, ha nem jutok hozzá baromi olcsón, mert nem hinném hogy adtam volna érte 300K+-t.TP-ra is sokan köpködnek, szóval ennyi erővel az is lehetne gagyi. De persze amíg tökéletesen működik addig az a legjobb mindenkinek, ha pedig előjön valami kis hiba, akkor lehúzza a sárga földig és már jön ia a Nem ajánlott plecsni.
Én sem vagyok óriási tapasztalattal rendelkező felhasználó. Össz-vissz 3 noti volt a saját tulajdon. Ebből kettő lenovo.
Volt már MSI, HP, DELL is a kezemben...de huzamosabb ideig kell használni, hogy az ember véleményt alkosson róla.Ha 150K-ért láttál ilyen ProBook gépet valahol P-s procival és valami kis dedikált VGA-val. annál jobban nem hiszem, hogy fogunk találni
-
rekid
addikt
válasz
benvolio #38734 üzenetére
Én a hp-t venném. Jobb a proci, és a 3g ram bőven elég, ha kell meg tudsz bele rakni procit viszont nemhiszem.
ellenben ha van piros akkor azt mert a fekete csukloresze hamar gany lesz es felzsirosodik.
jah es nem bantasbol de nem raknák hanem raknék. Sorry nem vagyok kukacos de ettöl kiborulok. -
anima
csendes tag
Sziasztok!
Döntöttem!Dell studio xps mellett!Csak láttam hogy itt is van több konfiguráció!Tudnátok nekem ebben segíteni?Melyik konfig. a legtutibb, legtöbb infót képes feldolgozni egyszerre, illetve az áraikat!
Előre is köszönöm! -
benvolio
őstag
Gép vásárlását tervezem, általános használatra /főleg net, egy-két régi játék, filmek/. Ez a két típus ami szimpi nekem: Toshiba L500 1GE , HP 4510S , ami árba és tudásba is elég /HDMI, WLAN, 320GB/. Ti melyiket ajánlanátok a 2 közül, vagy esetleg más alternatíva hasonló tudással, árral. /Op. rendszer nélküli legyen, mert XP-t raknák rá./ Előre is köszi.
-
rekid
addikt
válasz
M_Tomi0227 #38732 üzenetére
ha ezek közül kell választani akkor az inteles toshiba amit utoljara linkeltel szvsz eleg lesz neked. és 2 év gari is jol jön. Ugy tudom nincs panasz a szervizükre.
De mielőtt megveszed toshiba topicban erdeklődd meg nem fényesedik e fel a csuklótámasz X idő után mert az undorito tud lenni es az esetleges kesöbbi eladast is megnehezítheti. -
M_Tomi0227
tag
[link]
[link]
A most következő kettő azonos típus számú viszont más procival vannak.
[link]
[link]A 4 közül melyik az amik nyerők lennének számomra (elvárásaim még mindíg ugyan azok a tegnapihoz képest. Viszont filóztam hogy megérné-e már olyan gépben gondolkodni ami hdmi-s (ugye akkor Toshiba a nyerő) vagy hagyjam a francba. Mostani tvmen nincs ilyen kimenet csak vga és dvi. Viszont nem sűrűn kötözgettem össze őket. Meg kitudja mikro lesz olyan tvm meg akkor is hányszor kötöm rá akkor lehet inkább kiírom dvdre a filmet és megnézem úgy és nem kell többet áldozni a gépre. Nézegettem az az ASIS HP-t de feltűnt hogy arra csak 1 év garit adnak, félek tőle kicsit de tudom az új se garancia azzal is lehetnek hibák meg végülis bármelyik gyártó megcsinálhatja azt is ha mondjuk szállítás során vagy bárhol megsérül 1 gép fogják lecserélik a burkolatot és ugyan úgy újként adják.... nagy dilemma.
-
laci.k
csendes tag
válasz
outsiders #38694 üzenetére
Köszi! Nem túl nagy a kínálatuk. Amúgy azt a 3800Ft-ot még nem is sajnálnám erre, mert nincs idegesítőbb, mint egy rohadt pont a kijelző közepén. És mondjuk elő lehetne idézni újabb pixelhibákat, hogy a szervizben ne derüljön ki, hogy én nyomorgattam meg a kijelzőt? Így már is lenne 5 pixelhibám, amit már kötelesek cserélni.
Kbali: Annyi pénzt nem szánnék a notira -
Tizedes1
aktív tag
Kedves fórumtársak!
Munkatársam úgy döntött, mivel nem költi a pénzt, de ha egyszer igen ,akkor nagyon... szóval vett egy Asus G51J-SZ071V gépet, ami lehet, hogy nem ponty ez a széria, mert a lapitopi fedlap szélén volt valami világítás és a billentyőzet is kapott extra megvilágítást.
ugye a specifikáció adott, tavaly novemberben 474.000
hufot adott érte.
Többed magammal húztuk a szemünket, húztuk, de nem nagyon értettük, hogy miért vett egy ilyen gépet.
Pláne ebben, hogy Ő maga sem mondta meg konkrétan, hogy a munkájához kell, vagy a COD 12-vel akar majd játszani 2013ban...
Előtte az MSI 17"-os gamer gépe volt...Azt szeretném megtudni, hogy milyen olcsóbb gépet lehetett volna ,ill. lehetne venni, ami ÁR/ÉRTÉK arányban jó vetélytársa lenne a gamer"csúcs" konfignak?
várom a lehetőségeket és
érte!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
orkester #38606 üzenetére
Egyik Notebookstore-os srác, hogy a 149k-sban is valójában P7570 proci van, csak elírták.
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatodat, még akkor megdumálom haverommal, hogy mi legyen.
Meg hátha közben kapok még ennél is jobb ajánlatot.(#38607) spyduck: neked is thx
, már egyre inkább kezdtek meggyőzni róla, hogy jó választás az HP 4510s - aztán úgyis jön valaki, aki azt mondja, hogy fos, és megint elbizonytalanít...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
buherka #38622 üzenetére
Hali!
Köszi a választ!
Gondolom egyébként nb_store-ra gondoltál, aki keményen kritizálta a ProBook-okat. (itt mondjuk már egy kicsit visszafogottabban nyilatkozik.) No de ő a lakkozott felületűekről beszélt, a 149k-s linkelt változat már - egy másik NBS-ban dolgozó srác szerint, aki priviben írt - valóban piros mattos festést kapott, ami jobb minőségű, mint a fekete. Meg állítólag az adatlapon feltüntetett proci és akksi elírás, valójában annál jobb, P7570 proci van benne, és 8 cellás akksi.
Egyébként másrészről blueMerle-nek van igaza abban, hogy "ez nem SznobKlub", attól még, mert egy modell elment a laptopra kevesebb pénzt szánó vásárlói réteg igényeinek irányába - ők is szeretnének jó konfigot, de jóval olcsóbban, mert kevesebb pénzük van -, nem biztos, hogy valami szar. Legfeljebb nem olyan pöpec, mint mondjuk a 200 k-s változat. Dehát nyilván valamiről le kell mondani...Egyelőre ez a 4510s jól hangzik, de folyamatosan elbizonytalanodom, mert olvasok róla jót-rosszat egyaránt - és nem tudom, melyiknek higgyek. Sajnos sok tapasztalatom még laptopokkal nem volt, világéletemben csak asztali gépem volt, csak másnak a laptopjait izélgettem, ezért nem tudok olyan kritikus szemmel nézni a laptopokra, hogy feltűnjön minden apróbb hiba. Nyilván Ti tapasztaltabbak vagytok ilyen téren, ezért kérdezlek titeket.
Ha van jobb ajánlatod/ajánlatotok a 4510s-nél ebben az árban, ami hasonlóan vagy majdnem ilyen erős konfig, akkor szívesen várom.
-
válasz
jano11 #38722 üzenetére
sajnos láttunk már olyat is, hogy úgy került fel netre "kellemetlen" családi fénykép/videó, hogy valaki beadott szervizbe egy videókamerát, benne egy törölt memóriakártyával...
én amúgy nem tárolok semmit sem a notijaimon, dvd lemezre írok ki mindent, ha még nincs meg egy dvd lemezre való anyag, addig pendrive, vagy újraírható lemez!
szervizbe meg nullás notit küldök, mindentől függetlenül! -
jano11
tag
Én egyébként kicsit parázom attól, hogy szervízbe kerül a laptop.. mert akkor mi lesz a rajta lévő bizalmas adatokkal (családi fotók, munkák)?
MIndent titkosítson az ember? Hetente backup-oljon és törölje a gépről? Vagy hogyan?
Persze lehet hogy a szervízesek nagy ívben tojnak a lapik adataira...
bocs az offolásért
-
rekid
addikt
örülök ha ilyen korrekt tényleg a szervíz. Sajnos sokszor hiaba írod le a problémát lehető legjobban szóban mégiscsak egyszerűbb és pontasabb leírást tudsz adni. Másik az hogy nem elég leírni jó ha a tuloldalon megértik vagy nem félre értik.
Természetesen van itthon is olyan szerviz aki sokat ül rajta ez változó és ugye a hibától is függ, kell e rendelni külföldről alkatrészt vagy sem.
Nem árt meghibásodás előtt utánanézni az egyes szervizeknek és úgy dönteni, márkától függetlenül. -
ha valaki nem tudja leírni magát a hibát, akkor forduljon olyanhoz, aki képes rá...
másrészt telefono is pontosítottak néha, ha nem volt egyértelmű a leírás!
továbbá nekem anno volt olyan, hogy érdekes problémával küldtem egy ismerős notiját a csehekhez, írtam is a leírásban, hogy ritkán jön elő a hiba, és nekik valóban nem jött elő két nap tesztelés alatt, de azt is megemlítettem - óvatosan, mert nem minden szervizes szereti, ha okoskodnak -, hogy szerintem mi lehet a hiba, mire simán cserélték wifi modult - azzal volt néha probléma!
néhány hazai szervizben biztosan elhajtottak volna, hogy nem lokalizálható a hiba, vigyem vissza akkor, ha majd jelentkezik...
meg azért sok hazai szerviz sem gyorsabb, csak néhány gyártó esetében adott a néhány nap, van olyan szerviz, ahol 2 - 3 - 4 hetet is ülnek a notin!
de én is csak abban reménykedek, hogy a hazai is olyan korrekt lesz, mint a cseheké! -
rekid
addikt
válasz
jano11 #38718 üzenetére
van aki nem engedhet meg maganak 12-14 nap szerviz időt. Másrészt vannak olyan hibák melyeket nem tudsz egyszerűen leírni mert csak adott esetben adott körülmenyek közt jön elő. Nincs meg a személyes kontaktus, ahol el tudod magyarazni. Lehet a szervizben nekik nem jön elő, és visszakapod a gépet hibasan. sajnos sok ilyen eset volt ez nem feltetlen a szerviz hibaja. Majd megint visszaküldöd 12-14 napra.
Szépen hangzik a háztol házi gari az ötlet jó is csak azert vannak hibái is.
Annak örülünk hogy lett Mo-n is szervíz remeljük korrekten es gordulekenyen megy minden naluk. Nem mondom h probalja ki valaki. -
válasz
JuliusK #38706 üzenetére
látom hiába van szinte minden oldalon leírva mostanság, hogy az asus már nem a cseheknél szervizeltet, van már teljes funkcionalitással bíró budapesti szerviz; link
(mellesleg nem értem, hogy miért volt gond a külföldi szervizelés, ha futárral vitték, majd hozták a notit, és általában 12 - 14 nap alatt a leghúzósabb javítás is készen volt!?!? sőt, korrektek is voltak, például egy alaplap cserés notinál látták, hogy eléggé karcos a fedlap, és kérés nélkül cserélték újra!) -
jano11
tag
válasz
outsiders #38715 üzenetére
Jaja igazad van
már böngészem is a teszteket és érdekeseket írnak..
A viszonyításnak csak az lett volna az értelme hogy megtudjam a jelenlegi gépemhez képest mennyivel lesz jobb az új..
De már kezdek képben lenni és abszolúte nem szükséges core 2 duo-s gépet vennem mert annyival nem gyorsabb az én céljaimnak
-
jano11
tag
Lehet, hogy hülyeség amit kérdezek, vagy ahogy kérdezem...
Ha egy
Intel Core Duo T4400 (1M cache, 800MHz FSB) 2.2GHz procit
egy
AMD ATHLON 2500+ 1,84 Ghz procihoz hasonlítanánk.. akkor a Core Duo teljesítménye milyen lenne?
Olyan mint mondjuk egy AMD ATHLON 3000-es? 4000-es?
Csak nagyságrendileg
-
rekid
addikt
válasz
M_Tomi0227 #38705 üzenetére
Matt kijelző:
Előttem író tökéletesen mondta. Matt előnye az hogy nem tükröződik, még nagy napsütésben is relatíve jól látható (itt a tükrösek esélytelenek de erröl ugye van tapasztalatod)
Hátránya az hogy nem olyan élénkek a színek mint egy tükröződősé.
8510-et sokan hasznalnak és nem nagyon akarnak megválni tőle, vagy ha igen általaban az uj szeriat veszik élenyeg h ujdonsag miatt valtanak nem a hibai miatt.Asis:
Lényegében a hp-hoz visszakerült gépek melyek valami miatt hibasak voltak. Pl rossz kijelző. ekkor eredeti tulaj kapott egy uj gepet ezt megcsinaltak (kicserélték a kijelzőt) leellenőrízték és ujra eladják Asis-ként. Erre a bolt szokott garit vállalni 1-2 évet. Az állapotuk lehet a fólíástól az apró karcosig, a teljesen jó akksistól egy picit használtig. Meg kell nézni. (Erre természetesen bőven biztosítanak lehetőséget. értsd: leültetnek egy asztalhoz és csinalj vele barmit teszteld ameddig akarod).
Jah még valami a billentyűzet kiosztas esetek 99%-ban külföldi. német, szlovák, francia, spanyol,olasz,swéd.... ezt matricazassal megoldhatod.
Eddigi tapasztalatok alapján nincs velük gond. illetve nem több mint az újakkal.
Én most egy asis 8530w elitebookot nyuzok mikor kibontottam karcnelküli par napot hasznalt volt. Tökéletesen megy. A bolt pedig megbízható. kb 500e helyet 215ért vettem. és 2 év garival. -
JuliusK
tag
válasz
jano11 #38708 üzenetére
Telepítés, beállítás folyamatban, úgyhogy idáig még nem jutottam el. Egyébként úgy írja, hogy a 720p-t bírnia kell. Ezzel kapcsolatban is megpróbálom majd leírni a tapasztalataimat. Még talán annyit, hogy ebben ugye már DDR3-as 1066-os Ramok vannak 3 GB mennyiségben, ami azért szintén nem megszokott a kategóriáján belül.
Egyébként az Iponnál vettem és a hozzászólásomban szereplő jelenlegi árat is onnan néztem.
-
jano11
tag
válasz
M_Tomi0227 #38705 üzenetére
A matt képernyő előnyös olyankor, ha a helyiségben amiben nézed sok a fényforrás.
Egy ilyen helyiségben soxor a fényes kijelzőn a tükröződéstől nem látsz semmit.
A matt ezen segít valamit. (nem tükröződik annyira)Viszont a fényesek kontrasztja és a színei is szerintem szebbek (fényszegény környezetben)
-
JuliusK
tag
válasz
baluka1987 #38629 üzenetére
Pont tegnap vettem egy ilyet (Lenovo Ideapad G550L 59-026359 - Pentium Dual-Core T4300, 3GB DDR3 Ram, 320GB vinyó), úgyhogy az első benyomások:
Kezdeném a szempontokkal: 120k volt a felső határ, ne Celeron legyen benne, hanem minimum egy dupla magos. Ehhez egy jó magyarországi szervíztámogatás, illetve minimum 2 év garancia társuljon. (Egyébként a szervíz miatt esett ki az Asus, mert ugye a csehek...) Mivel inkább a kedvesem fogja használni, és Ő ugye női szemmel nézi, ezért a külső is fontos volt. Most hogy itt van már a gép, határozottan bejön neki is.
Egyébként külsőre pofás darab, szép a fekete szín. A gombok, a billentyűzet, a numerikus billentyűzet (!) is masszív és remekül használható. A LED háttér világítású kijelző is szép képet ad. A korábban olvasható tesztekkel ellentétben nem melegszik annyira a gép. Az aksi 4 órát bír. Nekem nagyon tetszett, hogy relatíve könnyűnek tekinthető a gép, mégis összességében úgy tűnik, hogy egyben van a cucc és bírni fogja a strapát. Nálam külön pozitív pont, hogy ezeket is a csöndes és megbízható Western Digital vinyókkal szerelik. Ebben ugye egy 320-as van. Alapjában véve is csendes a gép, csak az optikai meghajtó csap időnként nagyobb zajt lemezhasználatnál. Pozitív a Bluetooth megléte. Röviden ennyi.Ahogy láttam, már 115.000-ért is hozzá lehet jutni, amiért úgy gondolom a fent leírtak alapján is, hogy az egyik legjobb vétel ebben a kategóriában. (120.000 alatt) A vásárlást megelőzően jó pár boltban jártunk, ahol a HP-t nem ajánlották, mivel az új üzletpolitikájuk szerint minden 200.000 Ft. alatti laptop nem laptop számukra. Ahogy tapasztaltam, főleg a Lenovo és a Toshiba gépeket ajánlják, még szóba jöhet a Dell is. A többit én sem tudom ajánlani, de a pénztárca is nagyban befolyásolja a vásárlást.
-
M_Tomi0227
tag
Egész komolynak és jónak tűnik. Nehezen de lehet hogy akkor hajlok a 200e körüli árra, de akkor olyant szeretnék tényleg ami hosszú üzemidővel rendelkezik és 2 év után is ér még valamit és nem csak kutyát dobálni lesz jó....
ja meg persze amiket eddig írtam. A matt kijelző miben jobb mint a másik mert most ilyen "fényes" kijelzőm van de mondjuk CADbe nem volt zavaró? Lehet mert nem dolgoztam még matton és majd akkor jövök rá milyen jó dolog az
-
jano11
tag
Igen, tartok tőle, hogy a sima core duo nem elég a munkához...és a core 2-s kiépítést kell venenm.
Azért mondom hogy tartok tőle, mert a kisebb procival szerelt ugyanannyi pénzért érintőképernyős is...
íme:
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=13759
tehát konkrétabban picit az a kérdés, hogy ezen elfutna-e kényelmesen a Photoshop és a hd filmek...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest