- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA® driverek topikja
- Notebook hibák
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Fredo
tag
válasz
T-unit #36297 üzenetére
Nem szeretnék olyant venni, ami egy-két év múlva totál használhatatlan lesz, de egy csomó pénzt beleöltem! Ha 150-be beleférnénk az jó lenne, de az se gond, ha vmivel több!
Igazából csak a helyhiány miatt vennék notebookot, hordozni nem valószínű, hogy fogom, tehát nem a mobilitás miatt venném.
A jelenlegi asztali gépemmel 5 évig nyugodt voltam, a gyors fejlődés miatt a továbbiakban ez már nem igaz!?
A Celeron procisokat kerülni kell, mert kifutó? -
Switch333
tag
Ezúton szeretnék köszönetet mondani spyduck-nak és kali-nak, hogy sikeresen lebeszéltek a Photo Hall-os laptopkról. 1-2 hónap alatt összegyűjtöm a maradékot és veszek inkább kp-ért egy durvábbat. Még egyszer köszi!
-
T-unit
őstag
Elsődleges és egyben legfontosabb infó lemaradt: keret mennyi rá?Egy PC is lehet akár kis helyigényű,bár annyira valóban nem mint egy noti.Általánosan meg azt kell tudni h az igazi üzleti modellek mint megbízhatóak(HP,Dell,Lenovo,Toshiba gyárt legfőképp ilyen darabokat amiket érdemes is lehet venni).
-
Fredo
tag
Üdv!
Haldoklik az asztali gépem, így vásárlásra kell adnom a fejemet.
Asztali vagy notebook? A kis helyigényen kívül mi szól még a notebook mellett?
Tud esetleg vki ajánlani egy notit irodai használatra, internetezésre, filmnézésre és esetleg a nem éppen legújabb játékokhoz (Call of duty 2 frissebb változatai, Need for speed)?
Milyen márkát vagy milyen kifutó modelleket kell kerülni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
T-unit
őstag
S-videó eléggé múlt kategória már,ha ez nem lenne feltétel,szuper dell xps 1640-eket kapni 300k alatt,ezt az egy igényt lemondanám,pc-n még olcsón is kivitelezhető de notin már nem igazán,és tudtommal átalakító is eléggé felejtős kat. ennél. :/
tototos : Részemről talán inkább az új G550 mégha gyengébb is proci bár vista nélkül sokkal jobb ajánlat is lehetne,win7 úgyis már sokkal jobb.
HyperMalac : Lerírnád lennél szíves a hardvert/vagy 1 linket rá,csak megkönnyítenéd úgy a választ. -
HyperMalac
csendes tag
Sziasztok!
Én is láttam ezt a gépet (HP Pavilion DV62010EH) ma egy hirdetésen, és kérdéseim lennének.
Nem vagyok valami óriási gamer, főleg World of Warcraft-ozni szoktam, de szeretnék elkezdeni Operation Flashpoint 2-zni, és ha kijön akkor Diablo 3-azni, meg esetleg CoD.
Kérdésem az lenne hogy ezzel a géppel normál (közepes) beállításon futnának-e értelmesen a fenti játékok. Számomra 35-40 FPS tökéletes, tudom hogy Hardcore játékra nagyobb gép kéne.
Tehát ami érdekelne az a véleményetek a prociról, és a VGA-ról, és hogy összességében ilyen igényekkel érdemes megvenni, vagy tudtok jobbat?Előre is köszi!
-
sagit
veterán
sziasztok
egy olyan noti kellene nekem amibe jó erős Vga van (lehetőleg cserélhető) hd4670 vagy gtm 240 re gondoltam!
a plafon a 300K, viszont a buktató, hogy HDMI és s-videó csati is kéne rá :S
nincs túl sok ötletem, hol találhatnék ilyet :S
illetve egy jó hangkártyát is bele kellene tuszkolni, amin van digit kimenet ( ha ilyen hangkarit tudtok akkor azt se tartsátok magatokba)
a márka lényegtelen, csak gari legyen rá, előre is köszönöm...
üdv
-
ThorsHUN
őstag
válasz
spyduck #36282 üzenetére
Miert? Elindulnak rajta???
Amugy sztem 160bol ket valasztasod van (ami nekem
)
Fuji jo VGA kartyaval es minosegi rizikoval (addig tuti nem veszek ilyet amig ki nem probalom, hogy a billentyuzete "suppedos"-e vagy sem)
Vagy ASUS k50ab gyengebb kartyaval, de jobb nevvel es alapbol 24 ho garival. (Mashol kiskerben is lehet 160ert venni... valami radium vagy hol?)Szivesen vennek HPt is, de ennyi penzert ilyen (minimum 4570-es) VGA kartyaval nem lehet kapni. Igy maradnak az alacsonyabb kategorias notebookok.
Az ASUSnak van k70ese is, hasonlo aron, picit gyengebb konfiggal (kevesebb ram, picit gyengebb proci es kissebb HDD), de nagyobb (17es) es jobb felbontasu (1600*900 talan?) monitorral... Ezzel az a problemam, hogy a 4570es a HD felbontassal megbirkozik ugyan es hoz egy szintet, de sztem ugyanezt a szintet nem tudja hozni nagyobb felbontas eseten...
-
Miki85
tag
spyduck-tól kaptam egy jó kis ajánlatot Hp notebook-ra most azon filózok. (HP Compaq 6910p)
-
T-unit
őstag
160k-ból ilyen címekhez -ha nem a legelső verziókra gondolsz- még az asus_k50ab jó vétel vga miatt.Esetleg ha meg minőségibb gyártó kell meg nézz használtat,vagy gyűjtsél 200k-t össze tényleg.
(#36277) ThorsHUN : Lehet : tökéletes chipset egy mai notiba.
(#36278) dantre : Ha így állunk,meg a 4510s is tökéletes ennyiből.
(#36280) Miki85 : Dell,Lenovo-t főleg,esetleg Toshiba legfőképp. -
S@BY
csendes tag
160.000
-
S@BY
csendes tag
Nem hardcore játékra, mert tudom, h normális gamer notebookra 200 felett kell áldozni. Főleg manager és stratégiai játékokkal játszok, de Fifa, NFS, Colin, COD jó lenne ha menne rajta. (Nekem bőven elég ha mediumban normálisan elfutkorásznak)
Véleményezzétek légyszi: Lenovo N500 NS769HV
-
ThorsHUN
őstag
Intel PM45, ICH 9-M
Errol a chipsetrol lehet tudni valamit? -
-
Miki85
tag
És ez a HP típus mennyire ajánlott?HP-Compaq 6735s notebook (Renew*)
A lokalizációt írja h nemzetközi, az mit jelent? hogy nem magyar a billentyűzet kiosztása? -
T-unit
őstag
válasz
okros02 #36273 üzenetére
Pedig ott van az is,lényeg gyönyörűen látszik sztem.2 hátránya van T6600.hoz képest: -1mb cache,-100mhz órajel.Nincs olyan h c2d t4300,ez továbbra is sima dual core,ahogy írja is táblázat,sajnos egyes boltosok se néznek utána rendesen,és írják is gyakran a hülyeséget.240m-hez annyit írnak max. mennyisége,mármint vramnak 1gb,énse láttam amúgy 512eset.Szívesen.
-
okros02
csendes tag
válasz
T-unit #36272 üzenetére
köszi T-unit! a link nekem is benne van a gyakran nézegetett oldalaim között.csak elég szegényes a t4300as proci táblázata.gondoltam valaki tapasztalt vmit ezzel kapcsolatba.
akkor olyan processzor h:"Intel Core 2 Duo T4300" nincs???
mert szerintem nincs ilyen.és az egyik oldalon ilyen procival ellátott laptopot hirdetnek.
és azért annyira nem mind1 h c2d vagy nem.elég nagy parasztvakítás ha igy van.
és 512 mb-os kiszerelésű 240m sincs vszinü.de azt az e-mailom hatására már javitották. -
T-unit
őstag
-
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Bár nem a reklám helye de ma reggel munkába menet megakadt a szemem az egyik nagy elektronikai áruházlánc egy ajánlatán:
HP Pavilion DV62010EH
[link]Bevallome ezt a típust máshol nem láttam, mit lehet tudni róla? Épp ebben az árban keresek gépet és eddig ez a legerősebb amit találtam.
-
okros02
csendes tag
valaki aki ért is hozzá vagy tapasztalta!
t4300 ill. t6600 (intel processzor ha vkinek nem ugrana be elsöre)
szerintetek mekkora különbség van a két proci között?megér +15 ezer ft-ot a t6600?
vmint geeforce 240m 512 ill. 1024mb
teljesitmény beli különbség mennyire érzékelhetöo??
köszi!! -
S@BY
csendes tag
Sziasztok!
Euronics akciós notebookjai közt szerepel most a Lenovo N500 NS769HV 160.000-ért.
Nézegettem már, látom, hogy kifutó termék, máshol már nem is nagyon kapható (Remélem nem az esetleg visszavitt példányokat akarják így elpasszolni), ennyi pénzért viszont nem igazán kapok ilyen notebookot.
Kicsit aggasztó számomra a Lenovo 1 éves garanciája és ez a (számomra) ismeretlen chipset benne.Jó vétel lenne szerintetek?
Ha nem akkor ajánljatok vmit 160.000-ig. Játékra, töltögetni, kicsi filmszerkesztésre használnám; és sokat lesz nyüstölve az tuti.
-
emitter
őstag
sziasztok!
A kettő közül melyiket érdemes?
HP Compaq 6730s (111k nettó)Intel Core2 Duo T4200 (2 GHz)
2GB DDR2 RAM
250 GB HDD
15.4" WXGA kijelző
Integrált, Intel® 4500MHD GMA VGA vezérlő
VGA webkamera
DVD +/- RW DL, LightScribe
WLAN (Intel b/g)
magyar nyelvű billentyűzet
magyar Windows Vista Home Basic
2 év jótállásToshiba Pro L300-1BA (138k nettó)
Pentium DualCore T3200 (2,00 GHz)
2 GB DDR2 RAM
250 GB HDD
15,4" kijelző
integrált Intel GMA 4500 M
Beépített webkamera
DVD-RAM
WLAN b/g
magyar nyelvű billentyűzet
Vista Business
2 év jótállás -
Krike
aktív tag
Konkrétan ajándék lenne a noti a régi, 5 éves helyett. Én csak válogatom, a felhasználó nem én leszek
Az áldozat konkrétan építész, és az álltalad felvázoltakra használná, de nem a munkahelyén(ott van céges gép), hanem otthon a "fusihoz"
Gondoltam, hogy egy normális notihűtő alátéttel még elmegy a cucc. Asztalit sajnos nehéz időnként hordozni, és hazajövetelkor, vagy áttelepüléskor problémásabb.Jelenlegi animációk este lefekvéstől reggelig tartanak a jelenlegi P4 1gig ati radeon konfigon(tipust nem tudok)
-
adm
őstag
érdemes lenne megnézned a refurbished programokat. az egyesült királyságban legerősebb a dell, de valószínűleg a hp-k, lenovo-k is elérhetők.
az msi-nél jól összefoglaltad a hiányosságokat. egy mobil munkaállomással összehasonlítva viszont az asus sem sokkal jobb. nem kifejezetten több napig tartó animáció renderre találták ki. (már ha egyáltalán egy notebookon érdemes hosszútávon animációt renderelni) mondjuk az nem derül ki a programokból, hogy építészeti munkákat rajzolsz/modellezel és utána látványt és animációkat készítesz vagy ezek közül valami csak hobbi vagy teljesen más a felhasználás.
a használtak annyival problémásabbak kint, hogy kaotikus a garancia hossza, nem csak márkán, szérián belül de konkrét modelleknél is eltérhet. de így is ki lehet fogni még alap garancián belüli jó állapotú, minőségi és nagy teljesítményű notikat. ezeket a maximálisra kiegészítve is olcsóbban ki lehet jönni, mint újban.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Azért még a vétel előtt megkérdezem már, hogy szerintetek jó választás az
[link]
notebook, vagy hasonló (ez 136300Ft) árban tudtok olyat ami jobb? Főleg netezésre lesz használva a gép.Üdv: Fishor
-
Krike
aktív tag
válasz
csehe02 #36250 üzenetére
Szia, MSI notikról a fórumokon olvasottak alapján elég vegyes képet alkotok megbízhatóság terén. Azt látom, hogy nem fukarkodnak proci, és vga terén, de kissebb, de annál fontosabb alkotóelemek kevésbé bírják(hűtőventillátorok, billentyűzet).
A másik az, hogy nem biztos, hogy UK-ban olyan elterjedt, és garanciálisan javítható. Az itthoni példányok Albacomp garisak.De köszönöm az ötletet.
-
Krike
aktív tag
Sziasztok
Emberi minőségű notit keresek, persze nem túl drágán (150-160 +Áfa) ezen progik élményszerű használatára: autocad, sketchup, photoshop, 3ds max.
Kritérium a min. 24 hónap nemzetközi garancia, ami az árban foglaltatik, illetve 1600 x 900, vagy nagyobb felbontás. Ti mit javasolnátok?
Nekem eddig ez volt a leghasználhatóbb ötletem: [link]köszönöm előre is
-
WolfLenny
senior tag
Dell studio1735
Proc:Intel Core2Duo CPU T5750@2.00GHz
Ram:2048+1024Mb\667MHz
hdd:SAMSUNG HM320JI[L 320GB SATA (5400RPM)
17" Hi resolution, glossy widescreen WXGA+WLED with TrueLife 1440x900
256 MB ATI MOBILITY RADEON HD 3650
Dell Wireless1397 WLAN Mini-Card
2.0 mpxl camera, Broadcom NetLink Gigabit Ethernet, HDMI, IEEE 1394, 4usb port
keyboard:HUN
ServiceTag: 5FTYV3J
Description Provider Start Date 2008\06\08 End Date Days 2010\06\10
Base warranty DELL
Aksi 82%-os, hálózatról ment többnyire.Szerintetek? 130-ért (lehet 120-ért) árulja az illető.
Nekem furcsa, hogy csak 2 év garit adtak rá, mert a Dell 1,3 v. 4 évet szokott adni...
-
jpisti
senior tag
-
gy18
csendes tag
Sziasztok!
Holnap meglessz az asus k70io-ty009lMár nagyon várom
-
adm
őstag
válasz
ASerfozo #36241 üzenetére
nem nx8220 véletlen? megoldódott.
a proci természetesen nem ismeri a 64bitet, virtualizációt. a vga valamivel erősebb, mint a mai integrált x4500mhd, de hd-t nem gyorsít és a 64mb saját memória nem sok. inkább munkára használható, mint natív felbontáson játékra.
csak egy eredeti új akksi huszonezer forint. ha van rá pár nap/hét garancia és alaposan átnézted, akkor megéri.
-
ASerfozo
csendes tag
Sziasztok!
Véleményezzétek légyszi, hogy megér-e az alábbi használt notebook 60.000 Ft-ot:
HP NX8820
CPU:1.86 GHz Dothan
RAM:2G DDRII
HDD:60GB
VGA:Ati x600 64Mb
kijelző: 15.4" (1680x1050) (dinamikus fényerőszabályzás)
WIFI (b/g)
Bluetooth
Infra
SD/SC kártyaolvasó
3 USB
PCMCIA
6 hónapos akksi kb 2.5 órát bírKöszi
-
EAndrew
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Kinéztem egy ASUS K70IO-TY068L -t. Adatai röviden:
- Processzor: Intel Dual Core T4300
- Winchester: 300Gb
- Memória: 4Gb
- Videókártya: GeForce G120M
- Akksi: 6 cellásSzerintetek meddig fogja bírni a gép egy töltéssel?
Üdv!
-
kiccipo
csendes tag
Sziasztok!
sűrgős segítségre lenne szükségem, van 2 opció, ami kötül ma kéne megvennem az egyiket:
HP-Compaq Pavilion DV6-2010EH 150 000 ft
[link]Acer Aspire 5738g 170 000 ft, de ezt ingyen hitelre meg tudnám venni, ami jelen esetben előnyös lenne számomra
[link]
prociban és videokariban melyik jobb?
ddr2 és ddr3 memória között mi a különbség? ki lehet cserélni a ddr2 memóriát ddr3-asra?
előre is köszi a segítséget!
és köszönöm az eddigi segítségeket is! -
Switch333
tag
Hell Mindenkinek!
Ma kaptam kézhez a Media Markt újságot amiben 0%-os THM-et hirdettek. Kb 2 napja ugyanitt (a fórumon) lebeszéltek a Photo Hall-os vásárlásról. A kérdésem a Mediában sincsen használható noti? Amire használnám: weboldalszerkesztő programok, net, film. A válaszokat előre is köszönöm!
-
jpisti
senior tag
válasz
Fishor #36232 üzenetére
Igen, eleinte én is ilyesmiktől tartottam de eddig csupa kellemes tapasztalatom volt. Pedig sok százezer pénzt költöttem már el a neten.
Pár jó tanács ha mégis belevágnál:Ha a "tapizáson" túl vagy akkor a termékkel kapcsolatban nem érhet meglepetés.
Mindenképpen olyan webáruházat válassz aminek utána tudsz nézni, és ahol van lehetőség az utánvételes vásárlásra.
Ezek a cégek általában csomagküldő cégekkel állnak kapcsolatban (többnyire nem is a nagyokkal, hanem egy kisebb céggel ahol ugyanúgy van nyomon követés mint a nagyoknál, de az átvétel helyét és idejét rugalmasabban kezelik.
Soha ne vedd át a csomagot ha sérülés van rajta illetve ha kisebb sérülés látható akkor ragaszkodni kell a jegyzőkönyv felvételéhez.
Kifizetni csak sértetlen csomagot szabad!Egyébként tapasztaltam, hogy pl. egy MM ügyfélszolgálata milyen macerás tud lenni.
És ott van még az a pár nap amikor pl. meggondolhatod magad és "csak" a visszaküldés költségét kell állnod. (viszont egy webáruház árai olykor 10K-val vagy többel is jobb mint egy multi "akciós" ára)
-
Fishor
senior tag
válasz
jpisti #36228 üzenetére
Szia!
A tapizással nincs gond, már néztem a gépet a multiknál, nem pont ezt a felszereltséggel, de ugyanezt a típust. Idegenkedek a neten való vásárláskor, főleg ilyen nagy értékű dolgoknál, mert ha bármi gondom van akkor is egyszerűbb, ha bemegyek a boltba és személyesen le tudom tisztázni a dolgokat. Tudom az asus-nál elvileg ilyen háztól házig gar van, bár ez meg kcisit hihetetlenül hangzik, még ha valóban igaz is. Na arról meg nem is beszélve, ha bármi történik szállítás során, vagy valami nem olyan a csomagba int amilyennek lenni kéne, akkor visszaküldeni stb.. Sok macerával jár főleg ha még a szállítási kötségeket is fizetni kell.
Szóval ezek az aggályaim a netes vásárlásoktól.Üdv: Fishor
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
huntenseN #36224 üzenetére
Én is pont ezen gondolkodom, mert úgye nem csak a harver és annak az ára a lényeg hanem a garancia hossza és az esetleges szerviz.
Pont most adta be a kulcsot 2xra a régi asus a6m notink, de persze most garancia lejárta után ezért is keresgéltem. Még van egy hetem a rendelésig, addig próbálom kitalálni mi legyen.(#36230) kl92 Persze ez egyértelmű, de még én is csak keresgélek nem döntöttem el még a márkát sem, nemhogy a típust.
-
S*Tom*
aktív tag
Néztem az oldalt, a 3év Acer gari valós lehet!
Létezik egy olyan megoldás, hogy ACER Garancia kiterjesztés, ezt külön kell kérni a boltban ahol veszed a notit, persze ez plusz költségekkel jár.
Van több féle csomag Silver, Gold, Platinum a +1évtől(kb.7k-10k) a 3évesig amihez jár véletlen baleseti kár +1db 17"notebook táska +1db USB-s optikai egér(kb.30k), de persze léteznek köztes olcsóbb csomagok is. [ACER Garancia kiterjesztés]
Én vettem így nemrég egy samsung lcd tv-t is 3év+baleseti kár -
jpisti
senior tag
válasz
Fishor #36219 üzenetére
Akkor miért nem vásárolsz a neten?
Mindent meg tudsz róla nézni, ha meg meg is akarod tapizni akkor ártatlan képpel bemész egy boltba és eljátszod a komoly vásárlót... aztán a neten megveszed...
én már több nagy értékű dolgot (mosogatógép; mosógép; hűtő; TV; stb) vettem a neten és soha nem csalódtam. Másik előny, hogy többnyire a házhoz szállítás ingyenes (persze bizonyos összeghatár felett) és utánvételre is van lehetőség. -
-
S*Tom*
aktív tag
-
-
jayjay
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy hol tudnám a processorokat- és a VGA-kat összehasonlítani.Erősorrend érdekelne.
Még arra lennék kiváncsi, hogy melyik az a VGA amivel már Full HD filmeket folyamatosan le lehet játszani.Ez nálam mazt jelenti, hogy éppenhogy, hanem kompromisszum nélkül biztosan. -
huntenseN
tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, laptop vasarlas ugyben.
Ez a 2 gep johet szoba:ASUS K70IO-TY009L
17.3 col WXGA+ HD+ LED (1600x900)
Intel Core Duo T4200 (2GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 cache)
4GB (2GB + 2GB) DDR2 800MHz
320GB SATA
NVidia GeForce GT120M 512MB DDR3ASUS K70AB-TY052D
17.3 col WXGA+ HD+ LED (1600x900)
AMD Athlon64 X2 QL-65, 2.1GHz/ 1MB L2
4GB DDR2 800MHz
500GB, SATA
ATI Mobility Radeon HD4570 512MB VRAMJatszogatnek is rajta, kompromoszumokkal persze.
Arban mindketto 170 korul mozog.
Notebookcheck szerint a T4200as proci, es az Nvidia kari is erosebb, mint a masik konfigban, de azert szeretnem ha megerositenetek, hogy valoban igy van-e.
(Angol billentyurol irok, szoval elnezest az ekezetek hianya miatt)
-
válasz
jpisti #36216 üzenetére
Szia! Az oprendszer kérdésre: 64biteset javaslok, gondolom nem 1-2 évre lenne a gép, és 2-3 év múlva alap lesz a 4+GB RAM, még több lesz a natív 64bites app (pl Office 2010). A 32 bitesek meg 99.99%-ban futnak win7 64biten, gond nélkül.
(Ezeket a notikat sajnos nem ismerem, biztosan ingyen van az "ingyen upgrade"?)
-
jpisti
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni. Laptop vásárlás előtt állok és mivel nem vagyok a téma szakértője ezért nem tudom mit kellene vennem.
Most két ACER ami tetszik de kellene kicsi rá (vagy le) beszélés.A versenyzők:
1.)
Acer EX 5630EZ-423G25MnDualCore T4200 (2000)
3072 MB
250 GB
15,4" WXGA (matt)
DVDRW SM
Win Vista Home Premium HUN
2 év gari2.)
Acer AS 5738Z-433G16Mn W7DualCore T4300 (2100)
3072 MB
160 GB
15,6" HDLED CS (1366x768)
DVDRW SM
Windows7 HomePrem 64Bit HUN
1 év gariKépbe került még:
Lenovo G550G Grey Win7
DualCore T4200 (2000)
3072 MB
250 GB
15,6" HD V V (1366x768)
DVDRW SM
Windows7 HomePrem 32Bit HUN
2 év gari
Bár ennek kicsit borsos az ára...Kb. bruttó 150K a keret amibe bele kellene férnie az op. rendszernek is. Itt is van bizonytalanság mivel nem tudom hogy melyik a jobb: W7 32Bit vagy W7 64Bit? (a vista vs W7 az egyértelmű...
)
Ha vista akkor csak a prémium kiadás kellene az ingyenes W7 update lehetősége miatt.Kérlek adjatok tanácsot esetleg javasoljatok másik laptopot ha ezek nem jók.
Köszi: jpisti
-
ShiZy
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátom notebook vásárlás előtt áll, és szeretném kikérni a véleményeteket. Az árkategória olyan 150e körüli, egy kicsit túl lehet lépni ha indokolt.
Szempontok: strapabírónak kellene lennie, sokat fogja használni, 1-2 évnél többet húzzon ki lehetőleg. Az aksija nem árt, ha nagyobb kapacitású, illetve olyan komponensekből áll, amivel hosszabb az üzemidő (ez utóbbi nem a legfontosabb, csak ha nem megy a teljesítmény rovására). A kijelző mérete lehetőleg 17", esetleg lehet kisebb (~15) is, ha abból a kategóriából van egy sokkal jobb választás. Játékra is lenne használva, de nem a legfontosabb, hogy az új, modern játékok menjenek rajta, csak úgy általában a régebbi nagyobb nevek (HL2, WoW, WC3 féle játékok). Ha belefér, akkor természetesen játszana újabb játékokkal is, a grafika minősége nem elsődleges szempont. Fontos a termék minősége, megbízható legyen, lehetőleg valami jobbfajta gyártó terméke, aki hosszabb garanciát vállal, jó terméktámogatást nyújt mellé (driverek), illetve jó szervizháttérrel rendelkezik.
Már nézegettünk együtt gépeket, első próbálkozásra [link] ilyesmire gondoltunk. A jelenlegi tudásunkkal úgy néztük, hogy ez egy erősebb gép, elég jó árban. Viszont a mobility alkatrészekkel annyira nem vagyunk tisztában, szóval tőletek kérnék véleményeket. Például jó-e ez az AMD proci, vagy inkább Intel-t keressünk bele? A gép alkatrészei összhangban vannak-e az egész gép teljesítményével; van egy gyenge pontja a többihez képest?
Tehát 150e-ért keresünk egy megbízható, minőségibb, remélhetőleg hosszabb életű gépet, jobbfajta teljesítménnyel, hosszabb üzemidővel, ahol szempont lenne a játékra való felhasználás is, árkategóriából kihozható legjobb módon ami belefér, lehetőség szerint modern játékok is jó lenne, ha futnának rajta.
Megerősítést, vagy alternatívákat várnék a fenti példában levő géphez képest. Válaszotokat előre is köszönöm. :]
-
Fishor
senior tag
válasz
ThorsHUN #36210 üzenetére
Akkor szerintem ez a legjobb választás számomra. Nézegettem én meg toshibát meg dellt meg lenovo-t is, de az asus tűnik nekem a legjobbnak. Bár dellbe volt ahsonló árban ami uygnezt tudta, viszont otta ledes kiejlző mellé csak 4 cellás aksit raktak, ami szeirntem gyenge, pedig az meg 3 év gart adna.
Ez az asus amit írtam meg 137000Ft-ért szerintem nagyon jó ár-értéket képvisel. És ebbe a proci is kicsit erősebb (T4300 as a többi k50ij-sbe meg: ASUS K50IJ-SX003L LED-be meg csak t4200 van, bár gondolom ez nem sokat számít)Üdv: Fishor
-
Siera
senior tag
válasz
Fishor #36208 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.úgy döntöttem gyűjtök még amíg a diablo 3 ki nem jön(előbb úgy sem lenne elég pénzem,ha nem adom el a pst.És akkor veszek valami gépet ami a diablot legalább mediumon viszi,és természetesen megbízható
)
Az xp alá még tán 1 gb is elég,de 2 gbal már tökéletes!
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlását tervezem. Az lenne a kérdésem, hogy ez a gép jó választás lesz-e:ASUS K50IJ-SX151L LED 15.6" Wide, Intel Core Duo T4300 2.1GHz, 3 GB DDR2, 250 GB, Intel GMA X4500HD, DVD-RW, Op. rendszer nélkül
WLAN, WebkameraA választásom első sorban azért esett erre a gépre, mert ledes kijelzős, és az asus honlapjáról tudok letölteni hozzá XP-s Drivereket a k50ij sorozathoz.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a 3Gb ddr2 elegendő-e xp-hez, mert ha nem akkor inkább 4 Gigást veszek, de feleslegesen nem akarok emiatt többet szánni a gépre. Egyébként a gépet elssorban netezésre fogjuk használni, játszani biztos nem.Üdv: Fishor
-
mhorvat
senior tag
Hy!
Notebook vásárlás előtt állok, amennyiben 50-ért tudok találni olyan használt gépet, amin az XP szépen elfut. Szerintetek reális ötlet? IBM-eket nézegettem, használt más márkát nem hiszem, mernék venni, de 70.000 Ft-os és a feletti gépek, amikre azt mondtam, hogy na igen.
Ami szempont:
- nem halott akkumulátor
- nem subnotebook / netbook
- megbízható
- magyar kiosztású klaviatúra -
kacsyx
aktív tag
válasz
kiccipo #36202 üzenetére
Itt egy pár teszt ezzel a kártyával. Sajnos nem egy bajnok teljesítményben, ellenben nagyon alacsony a fogyasztása.
-
ThorsHUN
őstag
No meg egy kerdesem lenne.
Ez a notebook (HP Pavilion dv6-1211sg) ha kulfoldon veszem meg, akkor itthon tudom-e szervizben ervenyesittetni a garanciat?
Valamint az oprendszert tudom-e angol (esetleg magyar?) nyelven kerni?
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- DOOM - The Dark Ages
- Elektromos autók - motorok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer laptop MSI Thin GF63 12VE -641
- ZBook Power 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H NVIDIA T1200 32GB 500GB NVMe ujjlolv gar
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest