Aktív témák
-
bigdaddylaza
tag
üdv.kérném a segitségeteket.120-130körül szeretnék laptopot.csak netezésre kéne.de intel duos,webcam,jó akksija legyen.de én még a kezdöbbnél is kezdöbb vagyok
.már jó ideje nézelödök.köszi.
-
Bigyó
tag
válasz
asadasad22 #34587 üzenetére
HP envy nagyon tetszik, nagyon eltalált design. Ha jövő héten lehetne kapni akkor biztos befutó lenne. De sajna, ha jól gondolom, legalább még 1 hónapig nem lehet kapni
Nagyon más Core7i-s gépet nem nagyon találtam, munkahelyre meg a Alien egy kicsit extrém lenne. Szerintem marad a Sony.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
jorden06 #34595 üzenetére
Nekem ilyen van. A Turion procis notimat stabil 35 fok körül tartja. Előtte volt,hogy 50 felett dolgozott és tojásaim is főzésnek indultak.
-
-
jorden06
senior tag
Hali!
Nem teljesen a témába tartozik, de itt sok fórumtárs megfordul, aki rengeteget látott-hallott már notikról:
Erről a notebookhűtő párnáról lenne szó, amit a PH! tesztelt és ajánlott nemrég. Egy T9400-as CPU dolgozik a gépemben 35W-os TDP értékkel egy HD3650 társaságában, és baromi forró a gép, hangos a hűtés
Mit ajánlotok? Ez jó?
-
T-unit
őstag
Többszálon való futtatáshoz munkánál előnyösebb a 4mag.
Amúgy cpu sorrend,különböző benchek alatt is: [link]
Órajel is fontos,de az inkább játékok alatt lesz lényegesebb,nem csak attól lesz előnyös egy proci mint látható h épp mekkora órajelen üzemel(különösen igaz ez a legújabb i7-ekre is mint látható) superPI vagy multi rendering alatt is.Jó proci a T9900 is,de munkára 4magosat vennék mindenképp részemről ha már megtehetem,ennyi. -
Petes
tag
válasz
T-unit #34592 üzenetére
A Q9000 4x2 Ghz, a T9900 pedig 2x3.06. Azt írod, hogy a q9000 processzorai erősebbek, ez azt jelenti, hogy egy 2 Ghz-es darab lehet erősebb mint egy 3-as?
Nagyon le vagyok maradva úgy érzem, én azt gondoltam, hogy csak a Mhz-et kell nézni.
Mely egyéb tulajdonságok döntik el, hogy mennyire gyors egy CPU?Ha beszerzek egy Q9300-as gépet 2-3 év múlva is meg fogja állni a helyét? Gondolom ezt nehéz megjósolni, de ha játékra nem használom akkor gondolom elégnek kell lennie mindenre.
Szerk:
Itt (link) összevetve a kettőt, nem látok különbséget, csak a Ghz-ben, ami gondolom egyértelműen hátrány ha csak a különálló magokat nézem.
-
T-unit
őstag
válasz
Csaby25 #34590 üzenetére
2 proci kb-ra egyszint,ddr2-3 között igazán nagy különbség nincs,lényegesebben csak inkább fogyasztásban jobb elvileg ddr3 mint teljesítményben.De játéknál továbbra is a vga lesz a lényeg,nem ez a 2 alkatrész.
(#34591) Petes : Munkára jobb választás egy Q9000 vagy ha már annyira maximalista ember QX9300.C2Extreme meg inkább gémer notikba való ahol a tuning is játszik már,munkagépbe nincs rá szükség.Mellesleg meg ha már minél jobb procik, épp a napokba vette át legerősebb mobil proci helyet az i7 920XM,de mint az asztali verzióknál is igaz,lényegében teljesítményre tényleg úgy csinálták csak meg h picivel jobb a legerősebb c2q-oknál.Amúgy meg csak a szokásos a helyzet: pénztárcádtól függően tudsz úgyis gépet venni,feltéve ha cég nem ad misit notira,ami igen ritka.De ha már teszem azt T9900 és Q9000 között kéne munkára cpu-t választanom,én csak utóbbit venném,4mag az 4mag, és maga a proci is erős darab.
-
Petes
tag
Sziasztok!
Nagyobb teljesítményű gépet szeretnék vásárolni, hosszabb, legalább 2-3 éves távra gondolkodom.
A processzorokkal kapcsolatban kérdezném, hogy ha a használati értéket nézzük milyen különbség van a legjobb Core 2 Duo és egy Core Quad 2.0 Ghz között?
A Core 2 extreme miben más ha azonos órajelen fut, mint egy core2duo?Játszani nem szoktam, munkához használom a gépet, fontos, hogy gyors legyen, egy időben egyszerre a böngészőt szoktam futtatni, illetve mellette néhány, a munkámhoz szükséges közepes erőforrásigényű dolgokat (pl sql adatbázisok), ezen kívül néha nézek Full HD videokat.
Ha csak a fentiekre használom a gépet melyik processzort érdemes választanom? A jobbak javára van érezhető különbség?
Kérdésem oka, hogy óriási árkülönbségek vannak egyes modellek között, ahogy nézem néha 1000 Euro a differencia csak a processzor miatt.
Előre is köszi a válaszokat!
-
asadasad22
őstag
Vaio FW pl nem rossz kis cucc.
de ha ennyi penzed van ra, en mindenkeppen valami Core i7-es cuccot vennek, sony nemtom hogy all ezekkel a dolgokkal.. esetleg az uj core i7-es HP Envy cuccok..
ha komolyabb gamer noti kell, pl az ujfajta (core i7) Alienware M15x lehet jo, csak ezeknek az ara mellett a sulya is megvan (ennek asszem 4 kilo) , nem azok a tul konnyen hordozhato tipusok. -
Bigyó
tag
Köszi a választ.
Valószínű ezekből fogok választani. Mi a véleményed ehhez ? Bár ennek a CPU-ja kicsit gyengébb.
(Sajnos az ASIS meg renew kiesik a kalapból)
Azt persze gondolom, hogy natív módban nem fog futni a FarCry, de azért csak elmegy rajta. Ha most van egy 7600GT-m (256MRAM) akkor kb. az minek felel meg? Mondjuk egy HD4650-nek? Szerinted inkább 1920x1080 vagy 1920x1200-at vegyek? Igazából olyan gépet keresek, ami egy jó ideig jó lesz, nem kell lecserélni, napi meló, visio, autcad ez-az, office, web, game ilyesmi. -
adm
őstag
az új 8530p hd3650-nel br.440k
hibádzik vinyó, a wuxga ledes kijelző és a vga-nál is lehet erősebbet találni. egy modell sem teljesíti az összes feltételt és az ára drága a testvérhez képest:
az a8530w br 458k
hibádzik vinyó, a wuxga ledes kijelző. a vga már 9600gt-nek felel meg. ami teljesíti a led kivételével a feltételeket az ez a 8530w - br 800k.thinkpad W500 vagy W500
ebben sem ledes a kijelző, a vinyó sem nagy és a vga "csak" hd3650.sony vaio FW31
16,4" full hd, megint csak hd3650, szállításos német garancia.és akkor ott vannak a hp asis és renew modellek.
asis 8530p br 240k (új ára 440k)
renew 8530p-ből csak kis felbontású modellek vannak.
asis 8530w br 265k (új ára 800k)végülis tényleg nincs könnyű dolgod. sok hasonló (árú) modell van, de ne az egyszerűen és olcsón cserélhető vagy bővíthető alkatrészek (ram, vinyó) alapján dönts.
az olcsóbb 8530w vga-ja is már nagyjából 1,5x erősebb, a kijelző felbontása viszont eggyel kisebb, mint a W500-é. a wuxga-s 8530w majdnem dupla ára erős túlzás.
az asis 8530w-vel viszont sokat lehet spórolni. kérdés, hogy a jobb vga mellett a délután vázolt garanciális feltételek mellett szóba jöhet-e egyáltalán.azt azért ne felejtsd el, hogy ezek a vgak még mindig alkalmatlanok ekkora natív felbontásokban jó minőségben futtatni a modern játékokat. ezért ha a a játék a főszempont, akkor a 8530w-vel jobban jársz. ha ragaszkodsz a fullhd-hez(wuxga-hoz) és a játék csak sokadlagos szempont, akkor a W500 a nyerő választás.
-
T-unit
őstag
Hát ez is csak notinál van az fix,pc-nél nem sűrűn hallok erről. A "g" mint graphics jelölés, meg egyáltalán nem hülyeség hisz akkor ennyi erővel akármikor keverheti az ember a rendszermemót a vga-ra szerelt vram-al ugyanazzal a ddr2 jelöléssel...na mind1.
(#34582) Csaby25 : Mondj inkább egy árkeretet és meglátjuk mi fér bele.Manapság elmondható h az egyes árkategóriákban játékra is, a hd4570 és a hd4650-el szerelt vga-s gépek érik meg leginkább ár/telj-leg,illetve persze az asis 8730w az fx2700m-el.
(#34583) picur27 : Ethernet csatlakozóra gondolsz szerintem,az meg alap manapság minden notin a szélessávú internet miatt,modem az őskövület 56k-hoz kellett anno. -
picur27
csendes tag
még egy olyan kérdésem lenne, hogy amit T-unit linkelt/él asust,
[link]
annál azt írják, hogy nincs RJ-11 (modem) csatlakozó, meg a képen se láttam csak lan-t.Így az a bugyuta kérdésem lenne, hogy akk ebben most nincs net kábel csatlakozó vagy az teljesen más?
m koliba kéne és ott csak vezetékes net van és most meglepődtem.
előre is köszönöm -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Notebook Acer Aspire 5737Z-424G32Mn , errol szeretnek velemenyt kerni, szval az a lenyeg hogy tud-e valaki kb ilyen arban jobb konfigot amin esetleg jobban futnak a jatekok?
Koszi! -
premete
veterán
válasz
elastor #34554 üzenetére
Itt érdemes körülnézni:
http://computers.shop.ebay.co.uk/Laptops-/177/i.html?LH_BIN=1&_trkparms=65%253A2%257C66%253A1%257C39%253A1&_catref=1&_dmpt=UK_Computing_Laptops_EH&_ipg=200&_sc=1&_sop=2&_ssn=uklaptops_co_uk&_trksid=p3286.c0.m14A kompromisszumok alatt a magasabb hőmérsékletet és a rövidebb akkuidőt értettem az amd vs intel relációban.
Ha itthon veszel egy Dell-t, általában az egy éven túli garancia az csak "parts only" ami annyit takar, hogy fizetsz bevizsgálási díjat, szerelési díjat és vársz türelmesen; ellentétben az NBD garival, amikor a következő munkanapon a helyszínen javítják. -
adm
őstag
válasz
petymeg #34575 üzenetére
nem akartam elvenni a kedved csak jó ha tudsz róla.
az alkatrész cserét azért hangsúlyoztam ki, mert szinte biztos, hogy nem javítgatott alkatrészekkel, ha nem gyári új alkatrészekkel javították ha egyáltalán kellett javítani.
a garancia pedig a bolt tájékoztatása szerint hozzájuk érvényes, azaz bolti. ha megmarad a gyári az örömésbodottá, de nem reklamálhatsz ha mégse. ezért mondtam, hogy vásárlás előtt ellenőrizd. nem lehet tudni, hogy származás vagy szállítmány függő vagy eztán ez lesz a gyakorlat. -
petymeg
addikt
nahát ezzel úgy nagyjából el is vetted a kedvemet tőle... az eladótól megkérdeztem hogy bolti e a gari ő határozottan azt mondta h nem hanem hyári, még a billentyűzet csere és a rambővítés után is, hát nem tudom...
nekem elég lenne anúgy egy hp pavilion is a satelitt l500 tudásával és árával... csak olyan meg nemnagyon, van vagyis én enm találok.
-
adm
őstag
válasz
petymeg #34573 üzenetére
az asis-ok használtak, javítottak. de ny-európában gyakori a helyszíni garancia bővítés. nem nagyon kérdezgetik, hogy mi a hiba, ha lehet szinte azonnal cserélik. így előfordulhatnak hibátlan, vagy cserélt gyári alkatrészekkel javított példányok is.
a garancia alapesetben csak bolti, de a xx30-as szériáknál eddig úgy tűnik, hogy a gyári is megmarad. ha csak lehet ellenőrizd vásárlás előtt! -
petymeg
addikt
válasz
T-unit #34532 üzenetére
megnéztem ezt a toshiba satellittet amit ajánlottál, a belbecs nagyon rendben van viszont a külcsín szerintem nem annyira. ez a fehér billentyűzet nem nagyon győzött meg és ez a csíkos fényes műanyag a csuklótámasznál is... hát nem tudom...
viszont teljesen belelkesített egy ilyennel az eladó srác. ez drágább, jóval viszont felső kategóriás. baj vele h kicsi a ram - csak 2 giga- és hogy nem magyar a billentyűzet... ezeket lehet orvosolni mert +2 giga + magyar billentyűzet és még mindig "csak" 250k-nál tartok, ugyanakkor egy vadiúj ilyen 470 körül van... merthogy ez amit ajánlott 250ért valami újraértékesített dolog, ami nem tudom hogy mit is jelentsen... valami külföldi raktáron maradt utolsó darabok vagy ilyesmi, gondolom. -
Bigyó
tag
Kérlek titeket adjatok javaslatokat, hogy mit érdemes ennyi pénzből venni.
A sorrend nem a fontosság alapján készült, csak ahogy eszembe jutottak a szempontok.- Max nettó 500.000
- Intel CPU (Jó erős)
- Nagy vinyó (min 320GB)
- HDMI
- 1920x1050 vagy 1920x1200
- Display min. 15-15,4" + LED
- Design (szépet szeretnék)
- (nem Apple-t szeretnék)
- Megbízható
- erős VGA, akár játékhoz isAmiket eddig néztem, Sony Vaio, HP elitebook, vagy Lenovo.
Nagyon köszönöm a tanácsotokat!
-
cqr
aktív tag
válasz
T-unit #34570 üzenetére
Az hogy dedikált a ram vagy sem, tehát a rendszermemóriát használja vagy van "sajátja", azt nem szerencsés a "g"-vel jelölni, mert ddr2 és ddr3 is lehet dedikált. Az 5536g-ben ddr2-van és dedikált, tehát a kártya "sajátja", nem a rendszermemóriát használja.
A gddr3 és a ddr3 között a g szintén nem arra vonatkozik hogy rendszermemória vagy dedikált.
A gddr3 a ddr2 re (és nem a ddr3-ra) épülő memóriaszabvány ami alapvetően a grafikus igényeket szem előtt tartva lett tervezve, nem is szokták rendszermemóriaként használni, (ha ezzel van szerelve egy kártya abból már következik hogy az a "sajátja" lesz..)#picur27: helyes, én meg mehetek szabtech-t tanulni..
-
T-unit
őstag
válasz
picur27 #34567 üzenetére
Asushoz nem túl gyakran láttam 2éven felüli kiterjesztést,arra megfelelő az alap 2év is,szívesen.
(#34568) cqr : Már megint kezdődik ez a gddr2/ddr2 mizéria.Előbbit nyílván a vga vramjára szerettem volna érteni ne keverjük a rendszermemóval,de ezekszerint alaplapra integrált darab lehet h az is a rendszermemóriát használja(alias ddr2).Végülis ja,lehetséges: [link]
-
picur27
csendes tag
T-unit: nagyon köszönöm a segítségedet asszem a Te általad linkelt asus marad a végső laptop, m az tudja a dolgokat amik szükségesek, hdmi-re meg sztem nem nagyon lesz szükség, mert lcd tv-vel max a mediamarktban találkozok
bár a 135 az már necces, de rem még belefér
annyi lenne utolsó kérdésnek, hogy a garancia kiterjesztést azt lehet venni utólag is vagy ahogy néhány honlapon van az elején be kell jelölni, hogy hány évre akarom pluszbaés akk a vásárlásnál kell megvenni? -
adm
őstag
(#34563) picur27
a programok túlnyomó többségénél nincs jelentősége a memória sebességének. a 667-es cl5-ös, a 800-as meg cl6-os késleltetésű, így egy meg pláne nincs.(#34565) elastor
csak a memória ne legyen döntő tényező. mindkét márkánál egyszerűen és szabadon cserélheted te magad is. 7-9k-ért kapsz 2gb ramot bele. -
T-unit
őstag
válasz
picur27 #34563 üzenetére
Csak is Te tudod mennyire fontos vga,én most is azt mondom ha nincs mellette PC és játékosak vagyunk,megéri legalább hd4570-est nézni.Amúgy annyiban nem ugyanaz a vga h a saját vramja csak sima gddr2-es nem a gyorsabb gddr3 mint a Toshibánál.Az h a RAM most 667mhz-es 800 helyett meg a gyakorlatban semmit nem fog jelenteni szinte,úgyis ha játszik ember vga az elsődleges,ram órajele nagyon nem szól közbe.Amit tudok ajánlani: vagy megveszed ezt az 5536g-t HA fontos a játék is,és 1éven belül érdemes hozzá +2év garit esetleg venni(~20k-s költség kb még),ha legalább 3évre szánod a gépet...akkor már nagy baj nem lehet,vagy másik alternatíva még az alig drágább 2év garis ugyanilyen asus (hdmi nélkül).
-
picur27
csendes tag
adm: köszönöm a segítséget , most már értem
T-unit: köszönöm szépen neked is a segítséget
az asusnál amit linkeltem, van egy ugyanolyan paraméterekkel rendelekező asus noti is ami vagy 4 ezerrel drágább,de annak 1280*800-as a felbontása és 15,4"-os a monitora 15"6 helyett.
Így a két monitor fajta közül melyik jobb úgymond ha lehet ilyet kérdezni?
Mert akk gondolom a 15,4"-nak nagyobb eggyel a felbontása, de nincs az a plusz pixeltartalék oldalt mint az 1366*768-nak. Szal akk gondolom az az 1024*768-nak a szélesített verziója, vagyis akk ez a felbontás elég a progikra általába vagy jóbb lenne a 15,4"-os? bocs a sok kérdésért csak, eddig nem ebben az árkategóriában néztem gépeket és elég sürgőssé vált most a gép vásárlás m az én régi gépemre szüksége lesz tesómnak egy két héten belül.
illetve van még egy új kiszemelt amiben a vga ugyanaz lenne mint a régebben kinézett toshiba l500-14z-ben vagy is az ati HD4570 ami klasszissal jobb mint a hd3200.
Acer Aspire 5536G-642G25MN
[link]
de ez meg acer, tudom sokaknak van acerja és nincs vele gond, de sok rosszat halottam, acernek jóval jobb a vga-ja de asusnak meg 800mhz-es a 2gigás memóriája ennek meg csak 667-es illetve az asusra 2 év gari van. apukám ahol dolgozik ott a rendszergazda pl 50 asus gépet vett és semmi bajuk nincs a pár hp és acer 300ezres gépekkel szemben.
szal ez a választási bizonytalanság nyomaszt most engem. -
T-unit
őstag
válasz
elastor #34556 üzenetére
Ennyiből meg már jobb Toshibát kapni,és 4570-en már minden mai játék gyak. elfutkos.
(#34557) picur27 : Tökéletes 4570-hez egy 2ghz körlüli x2-es amd proci is,nincs mért aggódni h kevés lenne,inkább csak az h c2d-k azért még erősebbek is,és jobb a fogyasztásuk is picit,P-seknek meg pláne,amúgy nem láttad esetleg még, egy erősségi sorend,részletes leírással,specifikációval egybe: [link]
Az az asus amúgy nem rossz végülis 125k-ért 2év garival és ilyen vga-val,hasonló tényleg csak hp-ból van de azok alapból mind 1év garisok csak...azt a sima 1magos cerkás hp-t viszont nem ajánlanám ha lehet,akkor már inkább ezt.
Az h a vga rendszermemóriát is tud használni meg 2-3gb ram esetén nem igen számít(ezért is ajánlanék legalább 2gb ramot egy notiba),pláne h igen ritkán van szüksége ténylegesen 300mb-okat felhasználnia,mivel úgyse hardkór gémre van kitalálva.Nekem autocad-be meg tökéletes 16:10-es arányba is a 2004-es verzió ennyit tudok erről mondani.
(#34558) Face8814 : HP 6730s vagy ha 15,6"-os kell inkább 615 + 1gb ram esetleg bele.
(#34561) Elar : Oda is HP. Gondolom minél olcsóbb legyen. -
Elar
senior tag
Sziasztok.
Barátom szeretne venni -minő véletlen- egy notebookot.Amire kll neki: Netezés illetve h tudjon játszani a Fifa 2008 játékkal, aminek ezt írják ajánlott konfignak:
1500 MHz
1024 Mb
Shader Model 2.0 - DirectX 9.0 / 128 MbAjánlanátok pár tételt?
-
adm
őstag
válasz
picur27 #34557 üzenetére
"ill még annyi, hogy halottam olyat h ezek a vga-k már visszakonvertálják a széles képernyős módot 4:3-asra automatice CAD-ben."
ilyet az mond, aki még mindig azt hiszi, hogy a "széles képernyős mód" a normál kép (és ezzel a pixelek) vízszintes nyújtását jelenti. nem ezt jelenti és így ebben a formában nem mód. fordítva van értelme, egy széles kijelző jeleníti meg a 4:3-as tartalmat (játékot, ha a lejátszó nem tudja filmet, esetleg tv adást, bármit aminél nem lehet átméretezni az ablakot) 4:3 arányú felületen. komolyabb programoknál nincs ilyen probléma, egyrészt mert akár több kijelzőn keresztül bármekkorára lehet méretezni, másrészt nem követelmény, hogy az ablak melletti felület egységesen fekete legyen.
"széles képernyő" meg a kijelző oldalainak méretarányából adódik.
V/F crt-knél: 4:3,16:9, hagyományos lcd-knél: 5:4, LCD széles1: 16:10, LCD széles2: 16:9, LCD széles3 (egyes samsungoknál): 2:1.ha alapul veszünk egy jobb crt felbontást, pl 1600×1200 (4:3), akkor az ott megjelenített tartalmat teljes egészében, torzítás mentesen látod egy 1920*1200 (16:10) felbontású kijelzőn csak még kapsz 320 oszlop plusz helyet. ami nagyon jól tud jönni az eszköztárak elhelyezésében cad és egyéb 2d/3d programokban is. attól nem kell félni, hogy a cad, 2/3d, a/v programok nem tudják kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat, általában fordítva szokott lenni. ezeknél a programoknál még a natív/nem natív felbontás kérdése is értelmét veszti.
-
Face8814
őstag
Üdv!
Egy kis help kellene.
Egy barátom mamája szeretne notebookot venni max 110-115k értékben.
Amire használni szeretné az internet, filmnézés, illetve külföldről ezen keresztül tartaná a kapcsolatot a családjával ( msn, skype, ...stb ).
Igények nagyjából ezek lennének, és mivel lapitopi ügyben ismereteim kissé szűkösek, hozzáértő emberek tanácsait kérném.
Előre is thx! -
picur27
csendes tag
T-unit: köszönöm a segítségedet.
Olyan kérdésem lenne, hogy azt halottam mindenkitől, hogy az Intel procik jobbak az amd-snél és a régi verziónál/ toshiba l500-14z/azt néztem ,de hogy mint írtam a keret lecsökkent eléggé, így pl az AMD Athlon 64 X2 QL-64 mennyire megbízható vagy mitől rosszabb, mint az intel core v c2d?
mert ezért az árért, hogy normális legyen a videokártya csak ezt az amd-s procit találtam, és nem szeretnék felsülni vele, de ha ez is jó azért, akk megbékélek vele
illetve a notebookchecken nézegettem a video kártya összehasonlításokat és ott eléggé lehúzták az intel gma x4500m és hasonlókat, hogy akkor az ati hd3200 256megás tényleg kibővíthető a memóriából 512-re és tényleg jobb jóval ezeknél, m a vga fontos lenne, de láttam ilyen intelesből sokat ahol meg a proci már core duo-s volt.
még egy ilyet találtam amin gondolkozok a hp mellett
Asus K51AC-SX001D
[link]
itt mondjuk van +1gb mem és itt 2 év a gari+ érdekelnbe, hogy ez pl kompatibilis-e xpvel
illetve még találtam ezt a gépet csak itt meg a proci Intel® Celeron® 575.
A celeron az jóval rosszabb mint pl a cd vagy az amdathlonx2, m itt a vga ati hd3430 és azt olvastam h az jobb.
HP Compaq 6730S - KU431EA
[link]
meg amit ír a leírásban h a rendszer memóriából 384MB-ot a vga még fel tud vanni, akkor az azt jelnti h össz 384 v 384+256mb?
szal most ezek közt vacillálok
ill még annyi, hogy halottam olyat h ezek a vga-k már visszakonvertálják a széles képernyős módot 4:3-asra automatice CAD-ben.
ez igaz?
köszönöm szépen előre és elnézést a sok kérdés miattpicur
-
elastor
csendes tag
Hali!
Ha esetleg valakinek vannak személyes tapasztalatai ezzel az asusal , vagy csak jobban ért hozzá, mint én akkor légyszi írjon.
Leginkább az érdekel, hogy mennyire futhatnak el rajta új játékok PES 10, az új batman....
Előre is köszi! -
T-unit
őstag
válasz
#82903040 #34553 üzenetére
Akkor legyen RTM,mindegy részemről lényegtelen,én úgyis megvárom rendesen boltból október végén és ennyi.
"Ez mi?"
Látod ez a baj h még azt se tudod miről beszélek, mivel láthatóan nem rágtad át magad alapelveken reg után, újonc vagy tehát ajánlom a jótánacsok részt legalább átolvasni. -
-
premete
veterán
válasz
elastor #34548 üzenetére
Mire megtaláltam, lejárt a szerkesztési idő, itt egy példa:
Dell Studio 1555, T4200. *MIDNIGHT BLUE*
* Intel Pentium Dual Core, 2.0 Ghz cpu
* 512 MB, ATI Mobility Radeon HD4570 graphics card
* Keyboard: QWERTY (UK)
* 3.0GB RAM & 250 GB Hard Disk
* HDMI socket
* Built-in webcam
* 1 Year WarrantyThe Laptop is in Grade A condition.
Screen, screen bezel, keyboard and outer plastics are in excellent condition.
The unit comes with a brand new original Dell power supply.
Technical Specification
CPU Type: Intel Pentium Dual Core 2.0Ghz T4200
Hard Drive Capacity: 250 GB
RAM: 3.0 GB
Optical Drive: DVD+/-RW
Video Type: ATI Mobility Radeon HD4570
Video Memory: 512 MB
LCD Max Resolution: 1366 x 768
Screen Size: 15.6" HD
Display Technology: WXGA
Firewire: Yes
Bluetooth: No
WiFi Enabled: Yes
SD Card Reader: Yes
HDMI Socket: YesEz szállítással 490 GBP.
-
premete
veterán
válasz
elastor #34548 üzenetére
Annyira nem rossz sem az Asus, sem az AMD proci, sem a vga, hogy ne lehetne -kis kompromisszumokkal használni. Gondolom, ennyi a lé rá, ezért vagy ilyesmit, vagy használtat, vagy esetleg az ebayről egy refurbished Dell Studiót kapsz, amihez ha veszel 2 év NBD garit pluszban, akkor kb. 180-ba fájna. Én ez utóbbit választanám, olyan forrást találtam, ahol még fóliásak a gépek, az enyém is onnan van. mondjuk garit nem vettem hozzá, mert Dell/HPQ/IBM notim -18 év alatt- szervizt még nem látott, igaz játékból csak sakk és Texas hold'em futott rajtuk, egyébként éjjel-nappal mentek, mert asztali gépem sosem volt.
-
elastor
csendes tag
Hali!
Notebook vásárlásra adnám a fejem és már vannak is jelöltjeim, csak abban kérnék segítséget, hogy jó úton haladok-e
Tudom, hogy játékra inkább asztali pc-k valóak, de én sokat cipelem a gépem...
Főleg a fifa10, pes10, az új batmam, FEAR 2, szintű játékokkal játszom.
A kérdésem az lenne, hogy ez az ASUS ,mire lenne képes szerintetek
Személy szerint én a videó kari, és az amd proci miatt aggódom, mert nem hallottam túl sok jót róla...
Előre is köszi! -
SMITHVADŐR
tag
Na akkor a lenovo lesz nagy valószínűséggel
köszönöm mindenkinek a segítséget
-
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34541 üzenetére
Nv 7600 meg pont a 2 között van: [link]
(#34542) Ózon : Nem a neten kell körbenézni hanem a boltba(végleges kiadás, alfa verzió,fizetős, nem ingyért)...ott meg valami oknál fogva még nem találtam.(és szerkesztési funkciót légyszi ott is használni 5 percen belül).
-
SMITHVADŐR
tag
Hát mondjuk az a grafika nem fog neki nagy gondot okozni szerintem. De tényleg ha már végkép nem tudok micsinálni és játékra szánom magam akkor ezzel játszok.
Mondjuk egy nvidia 7600 gs 256 os hoz képest milyen ez az integrált kártya???
mert ha kb olyan akkor nem gondolkodok -
Imafett
aktív tag
válasz
SMITHVADŐR #34538 üzenetére
az nagyon nagy játék annak ellenére is teccik hogy FPS mániás vagyok az ugye meg RPG aszzem de nagyon bejött amugy tuti elfut integrált intelen is
-
SMITHVADŐR
tag
válasz
T-unit #34537 üzenetére
hát nem játékra fogom használni, nem lesz rá idő.
filmet is nyelvtanulás szempontjából fogok rajta nézni.
Nyilván nem lehet általánosítani a gariból de nagyobb biztonságot ad (legalább is nekem) ha 2 évet vállal rá. Bevallom a kedvenc játékom nevét: Stronghold crusaderazt csak kibírja .
-
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34535 üzenetére
Hát látod az még most legyen eldöntve,meg utána járva h milyen játék lenne esetleg rajta futtatva,mint látható ha új, illetve 1-2éves dolgokról is van szó,már nem is szabad 4570 alá adni: [link] De ha van mellete Pc akkor meg úgyis jónak kell lennie int. vga-nak is,hisz ez nem játékplatform.
"a lenovo minőségibb nagy valószínűséggel mint az acer mivel 2 év van rá. "
Ez a megállapítás viszont így helytelen és rossz megközelítés.Nem attól lesz jó, és fog minőségi notikat gyártani egy gyártó mert ad rá esetleg 2év garit is (pl. inkább msi is ilyen jelenleg sajnos).Illetve nagyon nem mindegy milyen szervízháttérrel rendelkezik adott gyártó,lenovo,hp ebben egyik legjobbak általában,ráadásul itthoni szervízzel rendelkeznek acerrel is szemben,ezért is vannak igen gyakran ajánlva(+ a dell de az mindig drágább is szinte), nem csak én általam. -
SMITHVADŐR
tag
válasz
T-unit #34534 üzenetére
hát nem tudom milyen lehet A G550G integráltja, nincs lövésem, de szerintem nem kellesz nagy grafikus dolgokra használni. Akkor érdekes a helyzet ha netalán kellesz és nem lesz jó vga
.
a g550g vista home basic el 149
a lenovo minőségibb nagy valószínűséggel mint az acer mivel 2 év van rá.
ezt érdekes lesz megálmodni -
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34533 üzenetére
Ha nem számít vga,és sima linuxal ennyi akkor meg továbbra is a g550g-t venném.Ha nem tudod kihasználni vga-t inkább csak hátráltatni fog későbbiekben a "nagy" vga,mivel hamarabb zabálja le akksit,mint alaplapi intel,hd filmekhez meg az is megteszi ugyanúgy,bár tudtommal gl40-es chipset van azokba a lenovokba,de 720p-re tuti elég legalább.
"egyébként anyaghasználaton kívül mi baja van még az acernek????"
Egyszerűen csak annyi h azonos áron általában van jobb, esetleg több(főképp 2)év garis gép is, ennyi.
"ja és amd az mennyire jó???"
Alsókategóriában (150k-ig) tökéletes az is,hangsúly a géptípuson/márkán van inkább mint ezen. -
SMITHVADŐR
tag
-
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34530 üzenetére
Vista premiummal ennyi?Mert akkor egyik legjobb vétel,ha már egy erősebb dedikált vga se árt notiba.
petymeg : Toshiba L500. -
petymeg
addikt
sziasztok!
notebook frissítésen gondolkodom (a régi jó kis acer aspiret meg megkapja az asszony mert megérdemli, jól jár vele)nézegettem az usanetbook kínálatát, egyet nézegettem igazán a [hp probook 4510s] de a "puha" billentyűzet, ami nemtom micsoda kétségeket ébreszt bennem... nem tudo mi lehet ez a puha billentyűzet de holnap + nézem egy üzletben a masinát.
szerintetek melyik most a legjobb ami az alábbiakat tudja legalább:
intel c2d, valami legalább 512 megás vga ami dx10, szóval vmi jó vga nem pedig alaplapi integrált mindegy h ati vagy nv, 250 gb hdd, 2 giga ram, 3-4 usb 2.0, bt, wifi, dvd, meg a többi apróság webkamera stb és kb br. 200000 huf lenne ráelőre is köszönöm az infókat
-
SMITHVADŐR
tag
Na van még egy
:[Ez] 135 ért lenne nem itt hanem a coraban.
Bár mondtad hogy gagyi de ez hátha nem -
-
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34527 üzenetére
Igen megéri,bár az már 140k körül mozog asszem.
-
T-unit
őstag
válasz
SMITHVADŐR #34524 üzenetére
Emachine aceren belül is a legprimitívebb alfaj.Tudom mert van egy aspire-öm,ismerősnek meg ilyen csodája,az anyaghasználat szerintem elég gáz ennyiből,mikor 120k-ért már van szerencsére már más jobb is,pláne haszáltból...ha esetleg jó az is csak ajánlani tudom aprót: Toshiba még 1év garival,erős procival,és egész jó vga-val.
-
T-unit
őstag
válasz
Matthewsz #34523 üzenetére
Pedig csak példával lehet ezt érzékeltetni a másikkal, e nélkül csak egyszerű személyes dologról van szó,ami a másik 9 embernél lehet egyáltalán nem problémás,de én nem szólok bele mindenki azt használ ami jól esik,nekem dx11 miatt is muszáj lesz átállnom win7-re "sajnos".
-
SMITHVADŐR
tag
válasz
T-unit #34522 üzenetére
Miért mi benne rossz???
csak hogy tudjam a hiányosságait. Az acer re gondolsz. Gagyi márka???
én nem értek hozzá 3gb ram 2.1 dual proci hogy ezen kívül mit kell nézni nem tudom.
A lenovo-t ajánlottad, még azon gondolkodom.
Amire kell gyúrni az a ram meg proci gyors gép legyen de nem játékra kell(amint írtam max carbon színtű játékot vigyen bár nem hiszem hogy játszani fogok vele. Filmet nézni netezni, szótárazni (legfőbb kép) zenét hallgatni és szerkeszteni (a hangkártya nem lényeg csak bírja gyorsan tölteni az ilyen 2 órás hangfájlokat). 250 gb vinyó legalább kellene. webcam is jó lenne mert családomtól 330 km re lakom.
-
T-unit
őstag
válasz
guti86 #34517 üzenetére
Nem.DDR2-es az.
(#34520) SMITHVADŐR : 120k-t egy olyan gépre tuti nem adnék ki.Inkább egy hasonló HP, még ajánlani is lehetne mást ha tudnám mire kell konkrétan...milyen hardverre kell/nem kell gyúrni ennyiből.
Matthewsz : Szívesen.Amúgy ne felejtsük már el h szerencsétlen win7 még mindig csak béta állapotban leledzik...majd ha végre boltokban lehet pénzért megvenni akkor értékelhetjük reálisan a vista utódját. -
Matthewsz
aktív tag
válasz
T-unit #34508 üzenetére
köszi, a lenovo az jó választásnak tűnik, igazából nem nekem lesz, hanem egy kollégámnak, tehát továbbítom a típust neki
(#34519) SMITHVADŐR: sztem ne várj sokat a win7-től, mert még rosszabb mint a vista. személyes tapasztalatom eddig az, hogy ugyanúgy néz ki mint a vista csak kevesebb hardvert igényel, viszont olyan helyekbe nyúltak bele most ami sokkal jobb volt a vista-n
még a végén visszatérek rá, mert nehéz megszokni ezt a pár apró változást is -
SMITHVADŐR
tag
Na már csak az acer gépre szeretnék választ kapni
Fogynak a kérdések
Köszönöm a segítséget mindenkinek -
SMITHVADŐR
tag
Köszönöm
Nem tudom, én nekem vagy 5 éven át volt xp-m és eddig nekem be vált.
Én nekem ami van vista-val tapasztalatom az hogy lassú , lehet egyébként gép hiba is hogy nem bírja. Én nem vagyok nagyon maradi hogy amit megszoktam csak az legyen, nekem nem nagyon jön be a vista és szeretnék xp re visszatérni . A win 7 re kíváncsi vagyok. -
válasz
SMITHVADŐR #34516 üzenetére
igen, főként a noti gyártójának a honlapján kell megnézni, hogy milyen oprendszerhez ad támogatást!
megfelelő gépen és jól konfigurálva, nem feltétlenül lomhább a vista, mint az xp - ráadásul az xp lassan már csak a múlt, ha a vista nem is tetszik valakinek, akkor win 7 kell! nem (volt) rossz az xp, csak a gyártók és a fejlesztők nem nagyon tekintenek már visszafelé...
a ddr3 gyorsabb, mint a ddr2 - de természetesen más összetevők függvénye is a dolog... -
guti86
tag
Toshiba Satellite L500-126 notebookba amit kinéztem 4giga ram van, ezekbe nem lehet ddr3as ramokat rakni ugye?
-
SMITHVADŐR
tag
frankó!!!
Köszönöm a segítséget
akkor mondjuk hol tudom megnézni hogy milyen op jó a gépemre???
a gyártó oldalán???
Mert árulják vista-val a gépeket de nekem nem kell vista. Nekem van kihasználatlan xp-m és énszerintem az xp jóval gyorsabb mint a viszta.
Ja és még annyit kérdezhetnék hogy egy laptopban mennyit számít a ddr 2 és a ddr3 közötti különbség???
Köszönöm -
válasz
SMITHVADŐR #34514 üzenetére
nem minden gyártó biztosít (már) minden újabb szériás notijaihoz hivatalos gyártói támogatást - illesztők, alkalmazások és funkciók terén - xp alá! a legtöbb esetben az illesztők - esetlegesen az alkalmazások is - más módon - a hardver gyártójának a honlapjáról a letöltési részlegből - beszerezhetők, viszont vannak olyan notis funkciók (például; eco...stb), amik csak és kimondottan vista és xp alatt működnek, xp alatt nem!
notiknál - gyártó függvényében - alapban csak a memória bővítése/cseréje, és a merevlemez nagyobbra történő cseréje kivitelezhető - bár van olyan notis gyártó, amelyik még a memória és a merevlemez hozzáférhetőségét is garis matricával védi -, a proci cseréje már a legtöbb esetben garis kérdés, a vga pedig nem minden notiban cserélhető, gyakran az alaplapra van integrálva a chip - annak ellenére, hogy esetlegesen saját dedikált memóriás videókariról beszélünk!
-
SMITHVADŐR
tag
Na most már teljesen kész vagyok a laptopokkal.
Ma jártam egy nagy áruházban és ki volt írva egy laptop mellé hogy xp vel nem kompatibilis. Minden gépnek van ilyen kakukktojásos op rendszere amivel nem megy??? -
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok!!!
Tegnap már érdeklődtem itt és még találtam egy gépet, Ezt amiől szeretném ha elmondanátok a véleményeteket.
120000 lenne a cora-ban nem tudom mennyire jó ennyiért.
valamint még annyit szeretnék kérdezni hogy a ddr 3 menyivel jobb mint a ddr 2???
és egy laptopot hogy lehet bővíteni???(sík vagyok ilyen téren)
Köszönöm előre. -
T-unit
őstag
válasz
picur27 #34511 üzenetére
Valóban ez a 615ös hp lesz újból.Bele még 1gb ram,meg egy pár ezres táska és meg is van kb. 120ból.Aprón érdemes még nézelődni amúgy,pl. ez a 8510p is jónak néz ki,főleg ha lenne rá kis gari...de még a nélkül is nagy vétel mert elég hulladék típusokat szoktak árulni ennyiért,ráadásul egy hd2600 is lapul benne.
-
picur27
csendes tag
sziasztok
notebook-ot szeretnék venni
múltkoriban is terveztem csak a zseton elég drasztikusan lecsökkent 180ról max 120-120on valamennyiigelvárások ugyanaz mint régebben csak nyilván visszafogottabban
proci amd vagy core duo kb 2ghz vagy kicsivel feletti
mem: 1-2 GB de bővíthető legyen kb 4-ig
merevlemez: nem számít van 1TB-s küső
vga: fontos lenne, CAD-hez kéne plusz egy két játék szal a GMA4500MHD-ból láttam sokat de azt olvastam a notebookcheck-en h nem olyan jó
szal inkább HD 3200 v hasonló kéne
márka kb asus, hp, toshiba,
ezen gondolkozok
HP Compaq 615 NX556EA
[link]vagy valami hasonló jó lenne
wifi nyilván kéne, meg webcam is
hdmi is jó lenne, de ha nincs az se gáz m ugysincs lcd vagy plazma tv-nk
táska is jó lenne ha benne lenne m hetente többször lesz hurcolászva a gép
köszönöm szépen előre is és mindenkinek jó 7végétpicur
-
vatse
csendes tag
Max 200000 Ft. De mindenképpen szeretnék min 16" képernyő méretet
-
-
isti13
csendes tag
Mégegyszer köszönöm a segítségedet de most már mennem kell ! hali
-
isti13
csendes tag
Szerinted L2 cache mennyire számít hogy 2M vagy 3 M ?
-
isti13
csendes tag
Köszönöm a segítséget ! Végülis 2D és a 3D is használom de inkább új gépet szeretnék venni ! Esetleg másik gépet vagy gépeket tudnál ajánlani ?
inkább bemutató darab max. 210 ezerig -
adm
őstag
válasz
isti13 #34499 üzenetére
tanulsz még vagy dolgozol? 2d-ben vagy 3d-ben dolgozol?
nem fogod észre venni a 800/1066 fsb közti különbséget és nincs szükséged 1gb vram-ra sem. ha van legalább 256mb ram dedikált video ram, az elég. nem lenne rossz a jobb vga, de a következő tulajdonságok miatt érdemes megfontolni:
a 6830s kijelzője matt és 16:10-es méretarányú, felbontása 1440*900 (érzékeny szemeknek sem fárasztó). a toshiba kijelzője fényes, 16:9-es és 1366x768, amit szvsz pazárlás. ha sok eszköztárat használsz és az infotáblát vízszintesen szoktad meg az ilyen arányú kijelzők szűkösek lesznek.
a 6830s-t a hp már üzletinek csúfolja, attól azért még messze van. csak 2 gb ram van benne, de ez pár ezresért saját kezűleg is cserélhető. az akksija 8 cellás és bővíthető 3 évre a garancia.
a toshiba egy konzumer noti, leginkább otthoni multimédiás feladatokra találták ki.szigorúan a kettő közül rajzoláshoz, kevés modellezéshez a hp. sok modellezéshez - és egyébként is - érdemes lenne használt, de még garanciás nagyobb teljesítményű és strapabíróbb üzleti / mobil munkaállomásokat is megnézni. 180-200k körül kategóriákkal jobb gépet lehet kapni használtan.
mod: most nézem, hogy a 6830s 250k?
annyit semmi esetre sem szabad adni érte. ha valóban nincs dedikált memóriája, akkor eleve felejtős.
szóba jöhet, használt, gyári alkatrészekkel javított hp (asis) vagy bemutató darab hp (renew)?
-
válasz
isti13 #34499 üzenetére
Kérdéses mennyire videókártya igényes a program amit futtatsz.
Amúgy iszonyat nagy különbség van a 2 videokártyája között. Az 512-es nem dedikált, hanem a fizikai ramból vesz majd el magának. Az 1GB HD4650-es dedikált saját memóriával rendelkezik! Erősebb kártyáról van szó!
Ha netán mégis elég a HP vga-ja, akkor prociban te is látod a különbséget, ami elég lényeges!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Escape from Tarkov
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest