- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Dzsuditt
tag
Sziasztok!
Virtu barátom próbált segíteni nekem, a választék kicsit korlátozott, Photo hall-ból kellene és ezt a 3 HP-t néztem, lehet már a napokban megvenném vmelyiket, csak melyiket??
Jó lenne ha segítenétek, hogy melyik a legjobb tudásban, megbízhatóságban. És lécci írjátok le, hogy miért, mert annyira nem értek hozzá, köszi. :$:$
HP Presario
HP COMPAQ
HP PavilionElőre is köszi!
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #33894 üzenetére
tényleg nem annyira nagy; a Dell extrája is 86Wh (9 cella); nagyon jó a fogyasztása ilyen ált. a LED-es kijelzők szoktak produkálni
-
fero02
nagyúr
Hi all!
Egy egyetemista kölöknek kellene vennem egy laptopot. A keret 120-130k lenne rá (inkább 120, h még egy tatyó is beleférjen).
Szeretném ha Intel-es lenne a gép. MSI mint márka kizárt, Acer, Toshiba, Asus, Fuji esetleg HP fronton gondolkoztam eddig. Jogtiszta op. rendszer nem kell, ramból elég a 2 giga (Xp lenne rajta) vinyó az annyi amennyi (lehetőleg sata-s legyen - bár ahogy néztem az újak szinte kivétel nélkül azok -). DVD pörkölő természetesen szükséges. Nem hátrány, ha lenne benne web cam, de az sem gond ha nincs.
Nagyjából ezek az irányadó dolgok.
Minden tippet, infót köszönök előre is!
Üdv!
-
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #33891 üzenetére
miről is papolok én 100 éve?: bizony, a minőségről ! és hány Wh-os az az akksi? biztosan nem 56
-
Otisz
őstag
válasz
SeniorTilla #33891 üzenetére
Nem semmi gépsárkány lehet ez a HDX...
-
Azért sok múlik az akksi minőségén, azaz a gyártón is. MSI nem az elsők között van, enyhén szólva. Ha olcsóbb akar lenni a laptopjaival, olcsóbb bennük pl. az akksi is. Ez azt jelenti, hogy nem fog annyit menni, főleg használtan nem, mint pl. egy HP.
Nekem van egy HP HDX-em, a Sárkány fantázianevű. 20,1" 1920x1200 dual lamp, T9300, 4GB, 2x320GB, bluray-ROM, 8800GTS 512MB DDR3, hogy csak a lényegesebbeket említsem. A majdnem 8 kilós gép 2 órát megy akkumulátorról normál használat mellett. A tápegysége 180 wattos... tehát nagyteljesítményű gép is elmehet sokat akksiról, csak nagy kapacitású akkumulátor kell bele, és természetesen minőségi.
-
morceaux
aktív tag
Sziasztok!
Milyen laptopot vegyek, amire van 150k áfástól, és a következőket tudja:
ATI videokártya (valami normális, ne a leggagyibb), 2GB RAM, 200 GB hdd, wifi, dvd író.
Képernyőméret lehet a legkisebb.
Ja és nyilván megbízható legyen, és az sem árt ha nem zabál sokat)
előre is köszi a választ
-
wwhy
veterán
Ha valaki megveszi a tőlem a gyári állapotú Dell D630-mat (full konfig azaz 2 töltő+ dokkoló, tatyi, Kensington-zár, bill, egér), akkor én bevállalom a T400-at
-
g.gergo
senior tag
válasz
carrot #33883 üzenetére
Azt nem tudom, h a szóban forgó gép honnan meg miként van. De. Én sem sokkal többért vettem a hetekben egyet. Hát én is eléggé szkeptikus voltam a gép eredetével kapcsolatban. Aztán megoldottam. Gép megnéz , kiprob- számok felír - lenovo ellenőriz - tiszta - gép megint megnéz - gép megvéve. Sztem nézd meg, veszteni nem veszthetsz vele semmit. Vannak azért itt jócskán szarházi hirdetők, de nem mki az, lehet, h most egyszerűen kell az embereknek a cash és inkább odaadja olcsóbban, csak menjen el.
-
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Hát formálódik bennem a gondolat, hogy az asztali mellé kéne egy mobil gép is, mert elég sokat utazgatok, meg úgy néz ki pár hónapra külföldre látogatok, a gépem meg nem vihetem.
Szóval kirajzolódott már bennem, hogy mik lennének az elvárásaim a gép iránt, de nem tudom merre tapogatózzak, mert nem vagyok otthon ebben a noti-proci-s káoszban, ami mostanság eluralkodott.
Szóval azt szeretném, ha sok lenne a készenléti idő és a kijelzője nem lenne kisebb 12"-nál, de a súlya meg ne legyen sok, viszont azért ha megnyitok 5-6 böngésző ablakot a World meg MediaPlayer mellett, akkor se haljon be a gép!
Tudom, hogy jók ezek az elvárások, és volna is rá sok ajánlat, de lenne még egy konkrétum, mégpedig, hogy 100 és 150K között helyezkedjen el az árcédulája!
Szóval merre tapogatózzak további konkrétumok után?
A segítséget előre is köszi!
-
carrot
tag
válasz
g.gergo #33882 üzenetére
Igen, láttam, bevallom hihetetlen, meg józan ésszel gyanús is, de ki tudja. Még nem vagyok Mo-n, addig csak bámészkodom, kérdezősködöm a kiszemeltekről. Addig köszönöm a segítséget! Lejjebb a linkelt R500 nem tetszik wifi, hiányában. Azért a pénzért legyen benne, használva lesz.
-
carrot
tag
Családi gépnek lesz véve, egy sokat hordozott gép. Lényeg a strapa. Az alapteljesítményük elég az alábbi gépeknek. Keret: max. 200K, igazából spórolni lehet, ahol lehet és megéri.
1.HP 6930p, NT store-ból. 180K, ASIS, aminek tisztában vagyok a jelentésével és lehetséges következményeivel.
2. Valamelyik T szériás Thinkpad, valószínűleg ebben az árban csak használt.
3. Dell E6400, egyik fórumtárs árul nettó 180k-s áron, áfa nélkül, csak nem tudom mit gondoljak.
Drága gépek viszonylag olcsón. Ha 1 mód lenne újat vennék, de nem tudok...
Megköszönném, ha tudnátok segíteni, mondanom se kell, nem 3 évre veszem és a teljesítmény másodlagos szempont. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm egyetem kezdésre szeretne magának venni egy laptopot. Alapvetően 100-110e ft a határ. Először azt mondta hogy jegyzetelésre szeretné használni, de szerintem arról gyorsan le fog szokni :-) Mindenesetre egyéb igények is csupán netezés filmezés lenne, játék aligha kerül fel rá. A madarasoknál akciósan nézett ki egy Asus K50C laptopot, de mondtam neki hogy azért utána kérdezek.
Tehát feltételezve hogy a méretei nem zavarják ez a laptop megfelelő minőséget képvisel, vagy találhatóak jobb vételek a piacon?
Ide találtam korábban említett HP 6720S-t de gondolom ennek nem magyar a billentyűzete.Ha szeretne 14' környéki gépet hogy könnyebb legyen hurcolászni mit érdemes venni?
Iponban láttam 10,1'-es S12-t ha ez a méret is belefér, ezzel a processzorral mennyire teljesít jól a gép?
Köszi
-
Napfénysüti
nagyúr
-
SirKero
őstag
Gyakorlatilag kapunk egy Toshiba L500-at kiegészítve Bluetooth-szal és FireWire-rel 15 ezer forinttal olcsóbban.
Ez [link] szerintetek is így van? -
Napfénysüti
nagyúr
-
válasz
Napfénysüti #33869 üzenetére
Meg visszavihetem.Amugy full terhelesnel 72 fokos a proci,chipset 35.
Integralt vga es led kijelzovel mennyivel birna jobban? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
grabber #33866 üzenetére
Ha mákod van akkor nem lesz probléma az MSI-vel. De a hűtésére meg a hőmérsékleteire rohadtul figyelj oda. A szerviztől meg az ég is mentsen meg.
wwhy-nak meg igaza van. A drága üzleti gépekben is ezért van inkább integrált VGA mivel úgy sokkal tovább bírják. Ott meg ez a fontos nem a brutális teljesítmény.
-
wwhy
veterán
válasz
grabber #33866 üzenetére
Nem kritikaként, de 1001x leírtuk, hogy a dedikált vga, nagy kijelző, nagy proci eszi az akksit. És ez sajnos egyelőre nem is fog változni. El kell fogadni, hogy nagy teljesítményhez sok áram kell, amit a mai technológia mobil formában hosszú távra nem tud biztosítani.
-
Sziasztok!
Hát végül egy MSI VR630X lett AMD 2ghz QL-62 proci,4 GB RAM,NVIDIA 9100M,320 GB HDD
Csak az a baj vele,hogy tegnap 1 óra alatt lemerítettem az akksiját.Utánaolvastam a 2-2,5 óra ennél a szériánál már jó
A többi laptop meg meg csak ugyanebben az árkategóriában 1 GB RAM vagy 2 és 160 GB hdd + Intel integrált vga
Amik voltak,Toshiba Toshiba L300-2CD,HP Compaq 615,Asus K50IJ-SX003,MSI VR603....
Még visszacserélhetem a 3 nap alatt,de akksiján kívül nem tűnik rossznak.Ötlet?
-
törölt tag
Köszi a sok segítséget T-unit, végül egy Dell mellet döntöttem [link] úgy gondolom hogy ez egy darabig még gép lesz.
-
jahatpersze
aktív tag
mi az a hengeres kis vacok a táp meg VGA kábelek csatlakozói előtt? zajszűrők?
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #33852 üzenetére
1: Nincs
2: Több mint valószínű,amúgy csak úgy magától nem szokása leszakadni.
dolog : Ha árban is szinte tök ugyanaz,akkor az RM-74-es a jobb +100mhz miatt amúgy ennyi a különbség is. -
dolog
csendes tag
sziasztok. Az volna a kérdésem hogy HD 4570-es karival szerelt laptop, mely Athlon64 x2 2,1GHz CPU-val szerelt, megéri e a plussz pénzt egy turion 64x2 rm-74-es CpU (játékra mennyivel jobb)
asus k50ab-sx019l vagy
asus k50ab-sx018l
köszi a segítséget -
jahatpersze
aktív tag
válasz
T-unit #33851 üzenetére
Ja nem tudtam, hogy az árgéppel egy weboldalra gondolsz. én az árukeresőt ismerem, ha személyesen veszem át az iponnál a cuccot akkor arrra nincs garifutár ?
Lekentem vizes törlővel a kijelzőt és szebb mint újkorában, igazad van.
Ha a laptop tápjának a dugója ami bemegy a notiba, leszakad akkor venni kell egy új tápot?
-
T-unit
őstag
válasz
jahatpersze #33850 üzenetére
Látom guglival se ment a dolog,szóval árkereső: [link]
Iponba is ugyanúgy átlehet venni személyesen, Francia út 40/b vagy 10x ott vettem át cuccaimat,és így h garifutár is van árba benne egyáltalán nem sok a +2,5k és utazásra se kel. költeni/időt fordítani.Én meg kb. egy 50Ft-os mezei kendőt használok,és port,újlenyomatot gyönyörűen le lehet azzal is vakarni. -
jahatpersze
aktív tag
válasz
T-unit #33849 üzenetére
1,Köszi a választ, mi is az az árgép? Ahogy én elnéztem nem az ipon a legolcsóbb bolt, és nem látok az oldalukon olyat hogy személyesen át lehet.e venni a cuccot ill. hogy akkor is jár-e a garancia futár, amúgy meg 2500Ft-ért drága a szállítás nem?
2, vettem a laptopomra egy WOLF'S Notebook Laptop ápoló szart , amióta ekentem vele a monitort olyan csíkos mint a zebra, valami jobb nincsen?
-
T-unit
őstag
válasz
pappkarcsi #33842 üzenetére
Esetleg használt 14" nem lenne jobb?Kisé drága az a 610-es HP,ahogy látom csak proci lenne a lényeg amibe egy 6910p még jobb is lenne olcsóbban használtból.
(#33844) Zufo : Max keret változatlan?Ha igen,én továbbra is linkelt hpq 8530w-t ajánlanám kb. hd4570-el van egy szintben a quadro vga mint írtam,de sokkal jobb a cpu mellette és ami a lényeg sokkal jobb minőség,sőt hp-ból nem is igen van jobb, lévén w-s széria,legalábbis nekem még úgy is megérné ha csak simán üzlet vállal rá 2év garit.
A legjobban meg pc+notibal járnál amúgy.
(#33846) jahatpersze : Mit akarsz 11kerrel,én is itt lakom,mégis iponba meg hasonló olcsó helyeken vásárolok,soha nem érdekelt h most 2-3 kerülettel van épp arrébb bolt ha többezret spórolhatok.Használd Te is árgépet,és azon belül pesti boltok. -
jorden06
senior tag
Dehogy is, nem akarok én semmit sem terjeszteni, csak hallottam, gondoltam rákérdezek hátha valaki más is hallotta, de akkor nem.
De egyébként gondolom egy ilyen profi gép, ami alapból 500K-tól kezdődik nem szabad, hogy tönkremenjen csak úgy. Főleg ha most átvizsgálták, akkor elvileg nyújtania kell azt a minőséget, amit elvárnak tőle, nemde? És itt nyilván nem csak 2-3 évre gondolok, amikor azért ajánlották ezeket a gépeket, mert 5 évig gond nélkül a társaim lehetnek.
-
jahatpersze
aktív tag
ne haragudjatok, hogy ilyet kérdek, de nem tudtok egy olcsó megbízható profi számtech boltot (hardver ill. könyv)a 11. kerületben, a BME környékén. itt van választék
-
Zufo
tag
Hi
Változott a helyzet, olyan laptopra lenne szükségem amin futnának a mai játékok legtöbbje és persze türhető minőségben fussanak rajta, ezen kívűl netezésre meg filmnézésre használnám. Valami olyat keresek amit több évig is tudnák használni (2-3-4).
Tippeket előre is kössz !
-
adm
őstag
válasz
jorden06 #33841 üzenetére
eddig csak olyan asis noti garanciális javításánál merült fel probléma itt a fórumon, amit nem az nbs adott el. egyébként az nbs egy fantázianév/márkanév, egy kft áll mögötte, ami hp szervizet is üzemeltet.
ez az asis kockázata. a hp a világ egyik leghatékonyabb és legnagyobb tech cége, jóval kisebb esélye van egyik napról a másikra tönkre menni, mint egy magyar kis/közép vállalkozásnak. a piacvezető is tönkre tehető hetek alatt (pro és kontra), sajnos ez a mai magyar valóság. a vásárló szempontjából ez értékvesztést és probléma esetén akár a noti árával megegyező javítást jelent.
az asis monitorokból kiindulva, amit bemondásra itthon is egyből cserélnek, a notebookoknál sem valószínű, hogy a részegységeket javítgatnának, hanem egyből cserélik amit kell. valószínűleg európai helyszíni garanciás gépek, és benne van az is, hogy csak user hibáról volt szó.
bár semmi közöm a céghez, annál jóval korrektebbek, hogy a rebesgetést csak úgy el kezd. csak ha biztos vagy az információ valódiságában és hogy neked kell megosztani a fórumban.
-
pappkarcsi
senior tag
Halee.
ismerősöm szeretne venni egy gépet, tanuláshoz, filmvágáshoz, médiaszerkesztésekhez és fontos hogy 150nél ne legyen több, vagy ha igen akkor tényleg ne sokkal és érdemi teljesítmény növekedés látszódjék!Ezt nézte ki: hpq_610
Vélemény? egyéb ötlet ilyen árkategóriában, ami jobb vagy erősebb?
-
jorden06
senior tag
Igazából a dv6 10ezer ft-tal drágább mint az L500, így ez a kis különbség nem nyom sokat a latba. Inkább fizetek többet, csak legyen jobban összerakva. Hűtésükről egyébként honnan tudok meg több infót, csak a gép topikjából?
(#33838) T-unit : Te nem hallottál még visszajelzéseket olyantól, akinek volt már tapasztalata az ASIS gépek gariztatásával kapcsolatban? Csak mert olyat is rebesgetnek, hogy más cég veszi át a notebookstore helyét és lehet gondok lesznek...
-
T-unit
őstag
Nagyon is jófajta, látható h még a 9600m gt-nél is gyorsabb itt-ott picit,amúgy azzal egyszint kb.: [link]
"Amire használnám Auto cad"
Erre pedig tökéletes választás is,mivel a quadro-s vga-k elsősorban 3d-s tervezői progikhoz lettek kifejlesztve: [link] Telj.-ben is hd4570 és hd4650 közt van játékok alatt kb. -
T-unit
őstag
válasz
adtewa #33807 üzenetére
Toshiba,mivel pont azért szüntetik be mert túl erős gépet csináltak alacsony áron, és túl átlátszó lett volna +50k-val drágábban adni,szvsz.
(#33808) keny3r : 8530w , 8530p (+2gb ram)
(#33835) kacsyx : Jó vétel, vagy méginkább most linkelt 8530w, elég bestbuyos vételek simán,még így is h asis...úgy kell felfogni a dolgot kb. mintha apróról vennél egy alig használt modellt.
(#33836) Zufo : Felejsd el az L500-at meg hasonló consumer átlag gépeket, ha már ennyiből hpq 8530w van, hp-k csúcs szériája.
Igaz rendeléses a dolog,de csak tudnak szerezni ha még fennvan a webshopon gép. -
Zufo
tag
Olvasgattam a hszeket és láttam hogy az L500 at nagyon ajánlgatják, és tudásra is kb ilyen laptopra gondoltam, csak néztem hogy ehhez nem adnak op rendszert de találtam egy ilyet amibe van még +2gb ram meg vista http://ipon.hu/webshop/product/toshiba_satellite_l500_126/125562 és arra lennék kiváncsi hogy ez megéri e azt a + 30k -t, és hgy a Toshiba bírná-e jó pár évig gond nél kül (3-4).
Válaszokat előrre is kössz !
-
Zufo
tag
Üdv
Laptop vásárlás elött vagyok és olyan 200k körüli keretem lenne rá. Amire használnám Auto cad, játék (wow szintű), film, internet. Valami minőségi laptopra lenne szükségem amit jópár évig használhatnék. Úgy halottam hogy az asus és a dell elég strapabíróak
, persze ha tévednék nem ragaszkodok ezekhez a márkákhoz.
-
kacsyx
aktív tag
Közben találtam még egy versenyzőt. Igaz, hogy Asis-ként lett besorolva, de 2 évet vállal rá a bolt. Viszont ez árban tényleg a felső határ, ennél többet nem akarok kiadni.
-
törölt tag
erről mi a véleményetek? [link]
-
cqr
aktív tag
válasz
jorden06 #33822 üzenetére
Ha a g550a-ban n10m-gs van ami a g210, (amiről nagyon még notebookchecken sincs eredmény), de kb ott van ahol a gdd3-as 4570, és ha a dv6-ot sem tudod megszerezni olcsóbban mint az l500-at, akkor az L500-é a legjobb ár/teljesítmény. Még azt lehetne megnézni hogy melyikben milyen a hűtés, de sztem a topikban amúgy is sokat ajánlott L500 lesz a legjobb (e három közül). Minőségben sztem nincs nagy különbség egyik javára sem.
-
adm
őstag
válasz
kacsyx #33831 üzenetére
kérd el a számokat és ellenőrizd te (nem lehet visszaélni vele). kódot kitalálni nem nagyon lehet, ha vásárláskor azokat a kódot látod a noti alján nagy probléma nem lehet gyári garanciás géppel. nem csak orgazdák és szélhámosok árulnak laptopot, sokan vannak - főleg mostanában - akik egyszerűen csak pénzszűkében vannak.
egyébként a konzumer/üzleti notik közti különbség nem feltétlen most, hanem 2-3 év múlva jön ki, nagyjából akkor, amikor féléves irodai gyakorlatra mész, később dolgozol meg diplomázol.mod: 15,6"-en a 1366 x 768 pixeles felbontás rajzoláshoz pazarlás, hosszútávon valószínűleg nem úszod meg a külső monitort.
17"-en is és 24"-en is 1920*1200 pixeles felbontást használok. ha tehetném a kisebb "sűrűségét" használnám nagyobb méretben is, de azok már az orvosi kijelzők. -
kacsyx
aktív tag
Igen, fontos, ezért is maradt ez a két noti melyek között dönteni szeretnék.
adm: igen, nézegettem itt a hirdetések között nagyon jó használt, hirdetés szerint teljesen új gépeket, csak nem nagyon bízom abban, hogy tudom majd érvényesíteni a garanciát (félek hogy lopott...). Arra meg ha megkérem, hogy üsse be a noti kódját a gyártó oldalára és küldje el nekem a képet róla, hát könnyen manipulálható. Tudom, kicsit bizalmatlan vagyok, de voltak már rossz tapasztalataim.
-
adm
őstag
válasz
kacsyx #33826 üzenetére
viszont ha harmadéves vagy és a gyak.vezetőid hozzájárulnak, akkor pl. a középülettervezést, harmadéves épszerket, egyéb tárgyakat elkezdheted gépen. így már lehet értelme a laptopnak. nagyjából ez az ár, amennyiért átlagos tudású konzumert talán még érdemes megvenni, de kis szerencsével már fél/1 éves, nagy teljesítményű használt üzleti notit lehet kapni ennyiért.
-
kacsyx
aktív tag
Mert 180-ból nehezen tudnék teljesítménybe ezeknek megfelelőt kihozni. Tudom hogy egy notebooknál a teljesítmény másodlagos szempont, meg hogy egy Thinkpad az Thinkpad, de most ez előbb leírt célokra kellene és nekem megfelelnének ezek arra, csak nem tudom melyiket válasszam.
-
kacsyx
aktív tag
Nem most kezdtem, már két éven túl vagyok. Nem suliban használom még az ArchiCAD-et, amellett van szükségem rá. Mint írtam, csak heti pár alkalomra kellene a suliba. A rajzmappa sajnos már első félévben is hozzám nőtt (meg már előttem is hozzám volt
). Otthon lenne egy asztali PC, mivel hazavinném. Gépre pedig minden nap szükségem lenne albiban is. A hordozása a 15,6"-os notinak nem akadály nálam, a régi Lenovo-val sem volt bajom.
Viszont köszönöm a kiigazítást akksi ügyben. HP oldalán pedig benne van a típus kiegészítői között ez az akksi, de úgy látszik akkor benéztem valamit.
-
adm
őstag
válasz
kacsyx #33824 üzenetére
csak az üzleti szériáknál lehet felcsatolni az utazó és a extra nagy akksit is.
most kezded az építész szakot a pollackon? csak mert először papíron tanítanak meg számolni, rajzolni és szerkeszteni, így nagyjából 2-3 évig a suli miatt nem lesz szükséged hatalmas 3d teljesítményre. és ugyanebben az időszakra fog hozzád nőni a rajzmappa is. 16"-os, 40 cm széles laptopot akarsz naponta a suliba hordani? ezeket a gépeket nem erre találták ki és baromi kényelmetlen lesz.
pécsen a hp-nak van márkaszerviz átvevő helye és szervizpartnere is, kis szépség hiba, hogy a pavilionokat központilag szervizelik. a toshibának is van korrekt a szervize a városban.
amíg nincs igazi mobilitásra szükséged, nincsenek számítógéppel szerkeszthető tervezés feladatok, amíg nem dolgozol és lét kérdés, hogy 1-2 napig se maradj gép nélkül, addig hétvégente pár órás játékra haza hordani elég nagy luxus a játékos laptop.
-
kacsyx
aktív tag
Két gép között vacillálok nagyon
HP 180e Ft-ért és
Toshiba 166e Ft-ért.
Főleg otthoni multimédiás célokra kellene, de hordoznám is minimum heti 2 alkalommal (Pécs-Kecskemét 4,5 órás buszozás...) valamint egyetemen is kellene pár alkalommal. ArchiCAD, Photoshop fusson rajta (erre nekem bőven elég az Athlon X2), meg GRID, CoD4. Emellett filmnézésre, netezésre használnám.
A HP felé annyiból húz a szívem, hogy kapható hozzá 12 cellás akksi, amit nem sajnálnék később beszerezni hozzá, jár hozzá Vista (nem létkérdés) és a formája is jobban megfogott mint a Toshibának. Ellenben nem tudok semmit az üzemidejéről, ami jó lenne ha minimum 2 óra meglenne filmnézéssel, netezéssel.
Toshiba mellett szól nálam a teljesítménye, az ára és hogy eddig tulajdonképpen csak jót hallottam róla. Üzemideje 2 óra felett valamivel ha minden igaz.
A keret 180e Ft, tehát a HP még éppen belefér.
Szerintetek melyik a jobb választás? Megbízható modell-e ez a HP, anyagminőségre nagyjából egy kategória a kettő, üzemidőben hogy áll a HP? Garancia érvényesítés Toshibánál még mindig külföldön van, vagy már Budapesten javítják?
Hirtelen ennyi jutott eszembe kérdésnek, de ha valakinek van tapasztalata valamelyikkel akkor szívesen meghallgatom.
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
Don Dög #33818 üzenetére
Mivel nekem is Intelesem van kicsit elfogult vagyok, szerintem processzorok terén(főleg a P szériásoknál) jobb(de drágább) az AMD-nél.
Az AMD-nek viszont a 4000-es szériájú mobil videókarijai nagyon jók.
Amúgy én is gépészen vagyok most első éven, de az a Toshiba szerintem nagyon jó vétel azzal már úgy nagyjából "játszogatni" is lehet. A tervező progiknak meg főleg a proci+memória a fontos. Memóriát bármikor könnyen\olcsón bővíthetsz azzal nem lesz gond. -
cqr
aktív tag
válasz
jorden06 #33815 üzenetére
Nemtudok a 8530w-t érintő specifikus hibákról, meg lehet nézni hogy a használatnak kitett részek (bill,touchpad,esetleg palmrest) mennyire kopottak, de általában ilyen kategóriás laptopoknál ez nem jellemző. Esetleg a zsanérokat, vagy ha van lehetőség a cpu/gpu terhelésére akkor a venti hangját, hőfokokat, karcos-e a borítás stb.
Lehet egy 8530w tulaj ellenben tudna mondani konkrétabb szempontokat, amikre ennél a típusnál figyelni kell. -
válasz
Don Dög #33814 üzenetére
Szerintem ezek simán lefednék az igényeidet:
TOSHIBA SATELLITE L500-14Z 166e Ft
HP Pavilion dv5-1150et 200e Ft
De ha nem hordoznád akkor inkább egy asztali PC + 1 gyengébb notebook kombót ajánlanék!
-
Torry
addikt
válasz
Macsek1988 #33813 üzenetére
Acer-hez +15ért iponnál lehet venni egy olyan csomagot amiben van +1év gar, egy egér, és egy teljesen korrekt táska.
Egyébként ajánlom azt az Acer-t főleg a garbővítéssel igaz csak 2 hete van meg. -
Don Dög
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Gépészmérnök szakon kezdtem tanulni, szükségem lenne egy olyan laptopra, ami képes 3d-s autocad-es ábrák megjelenítésére. legyen megfelelően erős ha alap dolgokat kell tervezni. Jó lenne ha azért játszani is lehetne rajta
200.000 körüli gépen gondolkozom....
mit ajánlanátok intel vagy amd gépeket? milyen videókártya az ami már egész jó minőség?
HP, Lenovo, MSI ? egyenlőre ezek a márkák amik szimpatikusak, és egész elérhető árúak
Előre is köszi!!! -
Macsek1988
tag
Teszteket a vga-ról néztem. Szóval abban biztos vagyok.
Viszont Asus-ra 2 év gar van. Acer-re 1 év.
A munkahelyemen sok Asus gép van és sok velük a baj, még a 250-300k kategóriában is. Főleg alaplaposak lesznek ahogy észrevettem. 1,5-2-3 év alatt. Mostanában Acer-eket veszünk. Egyenlőre nincs baj velük igaz a legidősebb Acer is csak 1 éves, ezért érdekelne, hogy mennyire megbízhatóak. Anyaghasználatra nekem bejönnek az Acer-ek, mivel elég masszívak. Asus-ok viszont egy idő után olyan nyeglég/recsegősek. -
Torry
addikt
válasz
Macsek1988 #33811 üzenetére
Csáó
Barátnőmnek olyan Acer-ja van. Korrekt kis gép, hangja kellemes, billentyűzet először kicsit szokatlan. Eddig egyetlen bosszantó dolgot fedeztem fel, hogy felnyitni elég nehézkes, kicsit szar a kinyitó csúszkája.
Pontosan arról az Asus-ról nincs tapasztalatom, viszont 2 Asus van a közvetlen környezetemben. Egyikkel sem volt semmi probléma, viszont tesómén azt hiszem 1 év után eléggé lekoptak a billentyűk. Ami feltűnő, hogy iszonyatosan halk gépek, mind a kettő, igaz csak x3100+core duo.Egyébként a 4570 vinni fogja az olyan szintű játékokat.
-
Macsek1988
tag
Üdv!
Szerintetek melyik a jobb választás hosszú távon? (minőség / megbízhatóság) Acer vagy Asus +2GB memó mindkettőhöz alapból jön még
Ha mást tudtok hasonló képességekkel 150k alatt bátran írjátok!
(táska+2GB memó bővítés is férjen bele)
Játék is lenne rajta. Sims 3 és Lineage 2 szintű game-ekkel.Választ előre is köszönöm.
Macsek
-
adtewa
csendes tag
Hello!
Két gép közül az egyiket fogom megvenni. Melyik legyen az?DELL Studio 1555 ------------------ TOSHIBA A500-134
Core 2 Duo P8600 2.4GHz Core 2 Duo P8700 2.53GHz
Ati Rad. HD 4570 512MB Ati Rad. HD 4650 1GB
4GB RAM 4 GB RAM
500 GB HDD 500 GB HDD
15,6 LED WXGA HD (1366x768), 16 col WXGA (1366 x 768 ), TrueBrite
-kam: 2MPa 1.3MPa + miki
express card olvasó e. c. hely
NUM bill.
bluetooth
HDMI
eSATA
3 év gar. 2 év gar.
245000 HUF 258000 HUFEhhez még annyit hogy a DELL-t azonnal meg tudnám venni, a TOSHIBA-t illetően egyes helyekről azt hallottam, hogy szeptember végére érkezik megint, más helyekről meg, hogy már nem lesz, felváltja két másik (egy gyengébb ugyanannyiért, és egy erősebb 100000-ért drágábban.)
-
-
Tudásban jobb,azt látom.Csak minőségre is?Ramot ha szerencsém van tudok bele rakni pluszba.Csak ne legyen vele gond,hogy túlmelegszik stb.
Javítás mennyire gáz?Olvastam a logouton,hogy a HP-nál kijött a futár elvitte majd futárral hozták a másikat,de biztosan drágább kategóriánál van ez ígySzerk: LED kijelző mennyire jó?
-
Sziasztok!
Úgy 1 éve én nézegettem a haveromnak laptopot,mert nem értet hozzá semmit és a vége az lett 2 hét mászkálás után,hogy cégfelszámolásból vett egyet
Most viszont én szeretnék,de csak egy olcsóbb fajtát,mivel drágára nincs és nem is akarok költeni,úgy is elavul+4 magos asztali géppel elvagyok itthon.
Ne szóljatok le,de az Auchan-ban van 24 hónapig 0% a thm és onnan néznék laptopot.Azt tudom,hogy Acert ne,mert messze javítják,FS meg némelyik jó,némelyik nem.Ami még rémlik,hogy megbízható a IBM/LENOVO,HP,Dell.Tényleg csak ezeket érdemes venni,vagy nincs nagy különbség?
Egyelőre csak utánajárok,mert nem tudom az összes kapható laptopjukat,de ezek biztosan vannak:
Asus K50IJ-SX003L134k
Fujitsu Siemens Amilo Pi3525139k
HP Compaq 615119kAmire kell
eetezés,filmnézés,zenehallgatás,2,5 órát min bírja az akksi.
-
T-unit
őstag
válasz
#38374400 #33799 üzenetére
Subnoti mehet?Nálam az pl. egy igazán mobil kategória. Pl. Lenovo x200 + 2gb ddr3 ram.Vagy ha túl pici konkretizálj h neked csak 14 vagy 15"-os jó.
-
cqr
aktív tag
válasz
jorden06 #33800 üzenetére
A kérdés: mennyivel járok jobban egy ilyen HP asis géppel, mint egy zsír új, mainstream kategóriás HP dv5, lenovo g550a vagy toshiba géppel?
Ez általánosságban megfogalmazva (mennyivel járok jobban egy használt/renew/refurbished/asis business class notival mint egy új consumer class-al) lehetne az 50 milliós kérdés..
Helyzete válogatja.. ki lehet fogni jó vételeket. A konkrétan feltett kérdésedre akkor tudnék választ adni ha legalább 2-3 napig lett volna nálam egy dv5 és egy 8530w. Viszont lehet hogy van olyan a topikban akinek van ilyen tapasztalata.Ez a bolti garancia mennyivel rosszabb, mint a HP hivatalos garija?
Ennek megintcsak érdemes lenne utánajárni, lehet hp topikban többeknek is van velük tapasztalata.
Aktív témák
Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest