Aktív témák
-
Vandit.
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen notit ajánlotok 150-170-ig.
Kritériumok:
-15"4-es kijelző
- Core2 proci
-Minimum 160-as vinyó
- 2 GB ram
- Nem integrált videókártya
Ha belefér lehet 17 colos is.
Ezek a legfontosabbak. Mit ajánlanátok? -
amol
addikt
válasz
h_rowley #21493 üzenetére
Randa lenne ha szeptember óta már tele lenne hibákkal egy TM, amit a maga 1 egész év garanciájával üzleti gépnek becéz az Acer. Régebben szinte csak a hajlított billentyűzetben különböztek, most már lényegesen jobbnak tűnnek.
Annyira múltak el azok az idők amikor gagyinak számított hogy van olyan Aspire széria aminek 20-30%-a valamilyen gyári hibával érkezik csak nem kerül értékesítésre. Nem sztereotípia, tény. Billentyűzet kiesett, tető nem zár, bekapcsológomb nehezen működik, be sem kapcsol, stb. A memóriabővítés kész kínszenvedés, le kell venni a fél hátulját és közben imádkozni hogy nem törik ketté.
Tegnapelőtt egy olvadt házút csodáltam meg, igaz az előző szériás TM volt. Egy másikban amihez - tulaj saját bevallása szerint hiba volt - garibővítést is vettek eltört az egyik billentyű 0,07 filléres alkatrésznek számító vékony műanyag rögzítése és a gomb kiesett, valahogy emiatt nem akaródzik neki gariban Brnoba küldeni hetekre, inkább fizetne hogy megoldódjon. Csakhogy alkatrész ugye nincs, tehát bontottat keres. Sokat ér az ilyen jótállás. -
Pettyem
csendes tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani hogy milyen a " UltraSharpTM WXGA kijelző TrueLife technológiávalTM " készült kijelző? felbontás nincs hozzá írva.
köszönöm!
-
harry
veterán
Na most akkor "milyen notit ajánlunk", vagy megint csak arról a notiról fogadsz el véleményeket?
Ezeket gondolt át: mivel játszanál, naponta mennyit használod a notit, mekkora képernyőméret kell, mennyit cipeled, mekkora aksi idő kéne, stb.
Az meg, hogy teljesen megfelelne neked, már eleve megdől ott, hogy egy csomó dolog fölösleges belőle. Gamer noti meg nincs, de ezt írták is nemrég. Vagy ha mégis kiadsz ennyit azért, hogy játszhass, egy év múlva úgyis elavul, és teljesen fölöslegesen dobtál ki több százezer forintot.
Ezeket nem ártana átgondolni. -
adm
őstag
válasz
h_rowley #21493 üzenetére
ezek nem az én berögződéseim és talán is pitiánerek.
ha elolvasod a kommentet amire válaszoltam és a majd egy oldalnyi kívánságlistát, majd az erre adott válaszomat láthatod, hogy olyan notit ajánlottam helyette, ami több tulajdonságát tekintve - némi plusz kiadással ugyan, de - felülmúlja a kiszemeltet.
mint írtam: az energiagazdálkodást már ismerő kétmagos processzor, a fejlettebb chipset, és az etalonnak számító ibm/lenovo support szerintem egyenként megér + 10k-t. nem mellesleg suti is felvetette a bővíthetőséget és a korszerűséget már a kérdésében.
az olcsó szó megzavarhatott, de nem az olcsó notik vásárlói lealacsonyítása céljából használtam. nem nehéz belátni egy 100k-s notiba nem kerülhet fejlett energiagazdálkodást ismerő erős processzor, nem kerül erős, diszkrét vga, nem kerül nagy felbontású minőségi kijelző, nem kerül nagy kapacitású akkumulátor és nem jár hozzá 5 év helyszíni világgarancia.
a pixelhiba nem sztereotípia. egy jelenség, amit még most sem lehet teljesen befolyásolni. több köze van az alkalmazott panel-típushoz, a pixelsűrűséghez és sajnos a kijelző piaci pozicionálásához. nem csak maga a kijelző készül kevesebb pénzből, de a minőség-ellenőrzés is jóval egyszerűbb egy 100k-s, mint egy sokszoros árú notin. egy 100k-s noti árába - ami valójában jó ha 40k-ból jön ki - egyszerűen nem fér bele több élőmunka. a pixelhibát tehát legkevésbé te befolyásolod, bármikor előjöhet még ha a legtöbb már eleve megvan vagy 2-3 napon belül jelentkezik.
a webshopos mondandóm lényege az, hogy noti vásárláskor érdemes rászánni azt a pár ezer forintot arra, hogy fizetés előtt megnézd, megtapogasd, ellenőrizd a kiválasztott notit. pár perc és némi plusz költség árán esetleg további költség, idő és energia spórolható meg. plusz költség nem is biztos, hogy keletkezik hiszen jó pár ezer forintba kerülhet a futárköltség is.
azért vontam bele az acert ebbe a kérdésbe, mert pixelhiba garanciális ügyintézés miatt is elvihetik brno-ba. ami tarthat 3 napig és tarthat hetekig.tudom, tudom jók ezek az új acerek. pont addig, amíg arra, azzal és ott használod amire, amivel és ahol eladta neked az acer. mikor a vista helyett xp-t szeretnél használni a nem túl erős gépen, akkor nem találsz xp drivert. mikor 2 szemmel szeretnél kacsintani a linux felé nem találsz linux drivert. (a felhasználók által összekukázott driverek nem számítanak gyári supportnak.) mikor az eu-n belül szeretnéd érvényesíteni a garanciát, kiderül, hogy az adott országban döntik el, hogy elfogadják-e.
szerencsésnek mondhatod magad, hogy nem akadt semmilyen problémád az elmúlt 2 hét alatt a notiddal.
ne legyen félreértés, nem sértésnek szántam a dolgot. attól, hogy valaki keveset tud vagy akar költeni egy notira nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani az előnyökről. továbbá tartom azt, hogy 100k illetve bizonyos esetekben 150k alatt érdemes még elgondolkozni jó állapotú, még (bővíthető) garanciás, használt notikon.
-
h_rowley
tag
adm basszus mért élsz még mindig ezekbe a pitiáner berögződéseidbe?most azé mer Acer az nem azt jelenti h szar. Most szeptemberbe rendeltem neten a notim [Acer Travelmate 5530 (Puma platform)] és full nem gázos, naponta hurcolom, most is koleszból írok és nincs vele semmi gáz hibátlanul teljesíti a feladatát. Se pixel hiba, se szétváló műanyag szal ezek a sztereotípiák szerintem már nagyon is elavultak. Sztem már elmúltak ezek az idők amikor az Acer gagyinak számított. Ennyi!
-
amol
addikt
Ha sorközt teszel nem teszi OFF-ba, de nem is kell. Olyan helyen ahol egy bontatlan dobozért fizet az ember nem érdemes notebookot vásárolni. Mint említetted pixelhiba esetén vagy egyszerűen azért mert előtte nem próbálhattad ki a gépet sehol (webáruház...) és valami miatt nem felel meg de amúgy tökéletesen működik csak körberöhögnek, feltéve ha nem az ország másik felében lévő még bolttal sem rendelkező cégtől rendelsz, mert akkor még az sem. Nem akarok ellenreklámot, de az itt belinkelt boltok nagy része raktárkészlet nélkül, rendelésre dolgozik nehogy egy nappal tovább álljon a pénze az áruban. Működnek, mivel ha már párezer forinttal olcsóbbak a nép úgy gondolja hogy ők a legjobbak. Az emberek képesek jól megnézni, kipróbálni a gépeket, kikérdezni a szakértő eladót mindenféléről majd átballagni a Tuskóba/Ósanba/Médijámárketbe/Elektromos világba/Ofiszdipóba/Fukarékhoz/stb. mert ott négy forinttal (kerekítve öt) olcsóbb. Aztán ha problémájuk akad jönnek vissza, mert ott ugye egy ember sincs aki tovább tud lépni a bekapcsoláson.
Nem akarok megbántani senkit, de nem hiszem el hogy akinek 2-3000 forint olyan sokat számít annak pont a notebook az amire a legégetőbb szüksége van.
Másik, hogy pont a fiatalok (diákok) azok akik ha nagy nehezen összespórolják a pénzt egy gépre akkor feltétlenül játszani is akarnak vele, ezért előzetes tapasztalatok híján megveszik a legolcsóbb, a lehető legerősebb hardverrel rendelkező összetákolt, kétpálcikás plasztik valamit abban a tévhitben hogy megcsinálták életük üzletét. Nem baj ha megolvad, huzatot csinál a szobában meg leszívja Paksot, de hűtőpaddal hasít rajta a Crisys. Aztán jönnek a meglepetések.
Ügyesen megcélozzák ezt a réteget, amíg lószar van van veréb is de még ez sem feltétlenül baj, ha valakinek a saját bőrén kell éreznie hogy mégsem akkora hülyeség amit itt olvas ahhoz hogy belássa, ám vegye.Akit önérzetében vagy érdekeiben sértett a hsz-em attól elnézést kérek.
-
adm
őstag
válasz
lorant80 #21474 üzenetére
semmi extrára nem gondoltam. félig meddig átfedésben van a felhasználási területünk. tanulságos lehet neked is mit és mi alapján választottam.
ebben a kategóriában már akad versenyző. tisztáznod kell, hogy mekkora teljesítményre van szükséged és milyen kompromisszumukat vagy hajlandó kötni.
a wifi nem kerül plusz pénzbe. a laptopok árának csak töredékét teszik ki.
-
adm
őstag
válasz
volvoguy #21485 üzenetére
mit szólnál inkább ehhez?
ezt már legalább lehet csúfolni azokkal, amiket leírtál. valamivel erősebb de főleg okosabb* alkatrészekből készül. és a lenovo support illetve garancia már magában megér + 10k-t.
*energia gazdálkodás, dualcore proci, 965g chipset
[OFF]ez a webshopos noti rendelés számomra felfoghatatlan. ha megnézed/megnézitek főleg az olcsó, de ami ennél sokkal fontosabb rossz magyarországi support-tal, gyenge vagy nem létező szervízháttérrel ellátott márkákat/modelleket akarsz/akartok egyszemélyes cégektől rendelni. kibontani is csak azért bontják ki, mert jó esetben kitöltik a garancia jegyet. hiába van, a kézhezvételtől 8 napod, a legegyszerűbb pixelhiba cserét sem fogod/fogjátok tudni érvényesíteni elfogadható időn belül. rögtön vihetik a notid 1 hónapra csehországba, ahelyett, hogy kicsit többért szinte minden megyeszékhelyen eltudnád/tudnátok intézni a garanciális problémákat.
tisztában vagyok vele, hogy sokaknak 1-2 ezer forint is számít, de azt is tudom hogy 1-2 hétvége alatt még diákmunkával is megkereshető az említett összeg.[/OFF]
-
cucka
addikt
válasz
philoxenia #21486 üzenetére
Bár nem erről írtam, de tapasztalatok alapján egy gamer notebook se nem hűvös, se nem halk és semmikép nem egyszerű felépítésű. (Utóbbi igazából minden notira igaz, nincs olyan, hogy két perc alatt kicserélsz benne egy alkatrészt, mint ahogy asztali pc-nél tennéd..)
-
volvoguy
addikt
na sziasztok.
hordozható gép vásárlásán töröm a fejem, igaz a cash nincs még meg rá, így csak tájékozódom. szóval eleinte a kiszemelt egy olcsó Eee Pc volt, aztán végülis úgy gondoltam, ha már összekaparok 78900ft-ot egy Eee PC 904HD-ra, akkor gyűjtenék még hozzá 20ezret, ezzel kibővítve a keretet és a választékot. Az egyik kinézett gép az Acer Aspire 5315. Igaz hogy ez nem egy netbook, annál jóval nagyobb és vaskosabb, nehezebb is, de ez engem nem zavar ha felszereltségben felér egy MSI Wind-el (szintén 100k) vagy egy Asus Eee Pc 1000HD-vel. Persze azért tudom hogy 99.900Ft-ért nem váltom meg vele a világot, de első notinak megfelelhet.
Szal a következők érdekelnének:
- Minőség: tudom hogy nem igen várhatok el ennyi árért nagy minőséget, de azért remélem nem is pottyan szét a kezemben
- Anyagok minősége: jó minőségű műanyag, avagy olcsóbb, egyéb alkatrészek anyaga
- Összeillesztés: recseg-e, ropog-e amikor kézbeveszem, avagy jó stabil érzetet kelt
- Billentyűzet, tapipad - kényelmes, kézreálló
- Képernyő illesztése: ezek egy bizonyos idő után kilazulnak, elkopnak a csatlakozók, szal ez mennyire jellemző, ha az ember naponta több 10X összecsúkja majd kihajtja a gépet?- Teljesítmény
- Alkatrészek: már nem mai noti, bár azért nem lenne jó, ha jópáréves alkatrészek lennének benne, szal azért ne legyen annyira elavult, bár már most is az lehet...
- Megbízhatóság: hibaszázalék, esetleg az Aspire-ra vagy az Acer-re jellemző típushibák...
- Bővíthetőség: ha korszerűsíteni szeretném, akkor erre van-e mód, alkatrészek cseréje (vinyó, proci, memo)
- Processzor: na ez egy elég fontos része a dolognak. Ha jól tudom, "M" szériás Celeron a gép szíve. legjobb tudomásom szerint is, a Celeron-ok már nem mai gyerekek, szal igy 2008-ban, de lehet hogy csak karácsony tájékán veszek - mire lehet elég....illetve mennyire melegedik, mert azért nem lenne jó, ha pár óra után tűz forró lenne a gép, és esetleg pont a melegedés miatt menne tönkre...Nagyjából ezek érdekelnének, szeretnék minél többet megtudni a gépről. jah igen, ami még fontos lehet. több helyen is néztem, mindenhol mást írtak az 5315-ről. Volt ahol a Proci M530, M540, de olyan is volt ahol M560 - ezekszerint is változtak a Ghz-k is...de ugyanez igaz a vinyó méretére, vagy a beépített memóriára, de olyat is láttam ,ahol webcam nélkül kínálták, másutt meg 1,3mp-s kamerával...szal valóban létezik a 5315-ből több variáns is?
jah igen, ez lenne a kiszemelt. talán nem kamu: [link]
Köszi. Üdv
-
Polp
csendes tag
Hali!
Információra lenne szükségem. Külföldre megyek hosszabb időre és kellene egy notebook. Asztali gépet kellene "pótolni". Webcam és dvd-író biztos hogy kell bele. Az ár kb 150.000 forint lenne.
Nagyon köszi a segítséget mkinek!
Üdv.: Polp -
cucka
addikt
válasz
Digitalis #21480 üzenetére
Igen, visszaolvasva néhány helyen jó lenne átfogalmazni, de már lejárt az 5 perc.
Megpróbálom egyszerűbben. A gamer notebook az önmagában ellentmondás, olyan, mint a sport teherautó vagy a zsírszegény pacalpörkölt.
A notebook definíció szerint hordozható számítógép, aminek a hordozhatóság miatt rengeteg hátrányos tulajdonsága van egy asztali géphez képest. A "gamer notebook" pont olyan, ahol a mobilitással kapcsolatos fícsöröket feláldozzuk, ugyanakkor az asztali gépekkel szemben tapasztalt hátrányos tulajdonságok megmaradnak, vagyis gyakorlatilag összekötjük a kellemetlent a haszontalannal.A másik dolog, hogy iszonyat nagy parasztvakítás az egész, a mobil 9500gs kártyával szerelt noti már übergamer, pedig olyan videókártya van benne, amit bármely 15 ezres asztali kártya szétver. Ugyanakkora pofátlanság ilyen gépnél a "gamer" cimke, mint amikor a marketing szövegek azt sugallják, hogy az alapkategóriájú videókártyákkal futni fog bármely modern játék.
-
Digitalis
senior tag
Sokunk számára a notebook hordozható számítógépet jelent, nem pedig összecsukható asztali gépet. Valóban sok benne a gigahertz meg a gigabyte, de notebook-nak elég pocsék.
Kicsit zavaros amit írtál, de egye fene értem. Neked kicsi, ide-oda hurcolászom, melóra jó akksi hosszú, laptop jön be.
De, könyörgöm amire alkották (G-széria G=Gamer
) arra ár/értékben nagyon-nagyon jó. Nem nevezném pocséknak a
[tesztek] alapján sem. -
cucka
addikt
válasz
Digitalis #21477 üzenetére
Valóban sok benne a gigahertz meg a gigabyte, de notebook-nak elég pocsék.
Sokunk számára a notebook hordozható számítógépet jelent, nem pedig összecsukható asztali gépet. Sajnos még egy gyártó sem jött rá, hogy a hasonló, mobil használatra alkalmatlan, de kis helyet foglaló, könnyen szállítható asztali gépekre is lenne igény. Egy szerintem jó irány a 20"-os dell xps "notebook" lenne, ahol tényleg nem bénáztak asztali használatnál kifejezetten hátrányos notebook-os megoldásokkal (pl. akkumulátor, billentyűzet a gépházon, portok helye, stb.)Például egy notebook-on a portok úgy vannak elhelyezve, hogy mobil felhasználásnál kézre essenek, ezért van szinte minden oldalt, hang kimenet esetleg elől. Namost asztali használatnál nehéz ennél szarabb elrendezést elképzelni, ahol minden drót oldalra/előlre lóg ki a gépből, nem lehet őket normálisan elrendezni és útban vannak. Hasonló a helyzet a billentyűzettel, asztalon használva igazából a különálló klavi sokkal kényelmesebben használható, mint a notis, ahol gyakorlatilag a képernyő előtt közvetlenül vannak a gombok. Mobil használatnál ez elfogadható kompromisszum, akik viszont asztalra vesznek ilyen 17"-os 4 kliós tepsit, azok szerintem magukat szivatják, mert igazából semmi szükségük notira.
-
g50v
csendes tag
Köszi a gyors választ!!!Az mit jelent hogy a Blu-ray nagyon megdobja az árát forintban?Amúgy én azt próbáltam kifejteni hogy nekem se kéne Blu-ray mert ez így M.O.-ban 500k ami azért sztem sok.A világgariról mit tudnátok mondani?Tényleg nem érvényes magyarországon?Aki tudja please írjon.Köszi g50v
-
-
lorant80
tag
Kösz a tippeket...!
Gondolom, hogy ezek a típusok, amelyeket felsoroltál mind megfelelnek az én igényeimnek! Vagy?
Nem tudom mit értettél bemutató alatt, de sajnos ez jelenleg nem kivitelezhető!
Csak a munkahelyemről tudok netezni! Lopva – nagy ritkán! (elköltöztem othonról és most gép és net nélkül vagyok)
Majd hétvégén, amikor hazamegyek akkor lehet róla szó, ha benne vagy??? (vasárnap folyamán)
Árba olyan 700-800EU-ig gondolkodom...! Én gondolom azért ennyi pénzért már lehet valami komolyabbat venni, ami már az én igényeimnek is megfelel! Vagy tévedek?
A Wifi végett azért nem szeretnék olyan túlságossan sokat fizetni a laptop-ért! (250ezer és azon felül, ha csak az az extra benne) Vagy annyira jók azok az integrált kártyák? -
g50v
csendes tag
Bocs ,igazad van nem memória hanem merevlemez.Ez a noti teljesen megfelene nekem (játék,internet,3D-s progrmok...).Szerintem is túl sok a 640Gb én mellesleg 200-250Gb-osat szeretnék de ilyen még nem kapható Magyarországon és nekem se kéne Blu-ray de iilyen noti csak az USA-ban kapható.Szerintem gondolhatod hogy nem azért kérdezgetek felőle mert egy posztert szeretnék róla,vagy a legújabb 1:9-os maketjét
.Amúgy a kérdésem második felére nem kaptam választ az USA-ból való vásárlásról.Abban igazad van és ezt meg is fogadom hogy legközeleb linkelni fogok.De azért felteszem a kérdést:
Milyen notit ajánlotok 300-400k között?Főleg játékra lenne.Remélem kielégítő volt ez a kérdés. -
harry
veterán
Már mondtuk, hogy ne írd be, hanem linkeld, és az Asusról is olvashattál volna; a 640Gb nem memória hanem merevlemez és szerintem hülyeség notiba ekkora, blur-ray szintén. Te most eldöntötted, hogy ilyet veszel, vagy miért kérdezősködsz mindig erről, meg úgy mellesleg, miért ez a nicked is?
Ha szeretnél notit venni, akkor írd le, hogy milyen paraméterekkel képzelted el, teljesítmény, hordozhatóság és egyéb elvárásokat, egy árkeretet, és a többiek ajánlanak majd valamit, de annak, hogy több százezres asus notikról másolgatsz be specifikációkat, nincs sok értelme. -
g50v
csendes tag
Hali azt szeretném kérdezni hogy az Asus M50SV mért olcsóbb 165.000Ft-tal ,mint az asus g50v.A g50v egy picit erősebb de nem ennyi.
Asus M50SV-AS156C
Processzor típus: Intel Core 2 Duo
Processzor jellemzők: T8300 (800MHz FSB,64bit,3MB L2 Cache) 2.40GHz
Memória: 3072MB (2GB+1GB) DDRII667, kibővíthető 4 GB-ra + 1GB Turbo Memory
Merevlemez: 320GB HDD (SATA 5400rpm)
Kijelző típus: 15,4" WXGA+
Kijelző leírás: 1440*900 Color Shine (fénylő típusú)
Optikai meghajtó: Bluray olvasó / DVD író
Chipkészlet: Mobil Intel® PM965 Express Chipset +ICH8M
Videovezérlő : nVIDIA® GeForce® 9500M GS, 512 MB VRAM
Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás 4800 mAh, 53 Whr
Beépített hangszóró és mikrofon
1 x Mikrofon-bemenet
1 x fejhallgató kimeneti jackdugó (S/PDIF)
Bővítőhelyek: 8 in 1 kártyaolvasó: SD,MMC,MS-Pro,mini SD adapterrel,MS-Duo,MS-Pro Méret, súly: 37.5 x 26.9 x 4.4 cm (W x D x H)
3.02 kg
Egyéb szolgáltatások: 1.3 Mega Pixel forgatható web camera
TV távirányító, Hybrid vevőkészülék és antenna
TPM(Trusted Platform Module) V1.2 Ujjlenyomat-azonosító
Optikai egér
szállító táska
Operációs rendszer: Windows Vista Home Premium
Garancia: 2 év garancia el-és visszaszállítással (bővíthető)
Bruttó: 334 800,- FtAsus G50V-EP055J
Processzor típus: Intel Core 2 Duo
Processzor jellemzők: T8600-2,4GHz
Memória: 4GB (2GBx2), DDR2 800 MHz SDRAM
Merevlemez: 640GB (2x320GB) 5400rpm
Kijelző típus: 15,4" WXGA
Kijelző leírás: 1280*800 Color-Shine (Glare-type)
Optikai meghajtó: Blu-Ray olvasó / DVD író
Chipkészlet: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M
Videovezérlő : NVIDIA® GeForce® 9700M GT, külső 512MB GDDR3 VRAM
Bővítőhelyek: 8 in 1 kártyaolvasó: SD,MMC,MS,MS-Pro,mini SD w/ adapter,MS-Duo,MS-Pro Duo
Méret, súly: 37.5 x 26.5 x 3.43-4.06 cm (W x D x H)
2.8 kg
Egyéb szolgáltatások: 2.0 Mega Pixel Webkamera,
Operációs rendszer: Windows Vista Ultimate
Garancia: 2 év el- és visszaszállításos garancia (bővíthető)
Bruttó: 494 400,- FtSokat számít árbn a 640GB memória?
És a Blu-Ray?(tom hogy mind a kettőben van de ha nem lenne az kb mennyi mínusz?
Még egy kérdésem lenne hogy ha külföldről vennék g50v-t és van rá 3 year global warranty (világgaris) azt megjavítják Magyarországon?Mert már hallottam olyat hogy a törvény szerint nem kötelesek megjavítani.A válaszokat főleg a hozzáértőktől várom (spyduck,philoxenia...) de ha van lelkes sokat tudó újonc akkor neki is megköszönném
g50v -
adm
őstag
válasz
lorant80 #21468 üzenetére
most röviden csak annyi, hogy ha legkevesebb kompromisszumot akarsz, akkor pénztárcától függően: a lenovo T60(p), T500, w500 w700, dell precision 4400 majd 6400 vagy hpq 8510w/8530w 8710w/8730w modelleknek kéne utána nézned. mindegyikben dedikált, új generációs quadro/firegl videokártya van. minden egyéb feltételre létezik megoldás.
a wifi ma már alap. többségében már N-esek. sokkal nagyobb hatótávval nagyobb sávszélességgel.
ezek kb 250e-től 1 millió-ig vásárolhatók meg. először nagyjából tisztázni kell mennyit szánsz rá. este ha gondolod be tudom mutatni a hpq 8710w-t.
-
lorant80
tag
Szevasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...!
Laptop-ot szeretnék venni (legfőképpen 3D-s alkalmazásokat szeretnék futattni rajta (SolidEdge, SolidWorks, Catia és hasonló alkalmazások)).
Milyen típust és gyártót ajánlatok? (személyes tapasztalat és bármi nemű infó szóba jöhet, ami segít kiválasztani a számomra legmegfelelőbbet.
Mire figyeljek oda vásárlásakor? Mik a legfőbb buktatók? (aku, gari, graf. kártya és hasonlók)
Integrált Wirelles kártya is legyen vele (de ha jól tudom az manapság nem is számít EXTRA-nak)Ha már ez így feljött, akkor meg is kérdezem, h ezek az „Integrált Wirelles kártya”-k mennyire álják meg a helyüket? Milyen távolságból (átjátszó helyzete) megy velük a NET?
És még valami..., azt hallottam, hogy a laptopok között is van már olyan, amelyikbe nem integrált a graf. kártya?
Még életemben nem volt laptopom..., nagyon kezdő vagyok e téren!Előre is nagyon szépen köszönök minden segítő hozzászólást!
Üdv... Lóránt
-
kisattila
csendes tag
szerintetek korrekt, hogy kb 2 hét alatt 9e-vel olcsóbb a notebookstoreban vett N200-as notebookom ugyanott?!
159900ért vettem, most meg 150e... -
Wask
csendes tag
Toshiba Portege tényleg kiváló gép lett, de a configja nem épp a legjobb, aki ilyen subnotira utazik az kicsiből sokkal jobbat kap! Mondjuk [ezt]! Igaz hogy MSI, de nekem soha nem volt vele gondom!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
parandroid #21454 üzenetére
Na megnéztem, 480CDT a típusa, szóval bingó.
De azt hiszem nem dobálom sehova -
Szten Márs
nagyúr
-
Tom Kent
csendes tag
Helo!
A múltkor nézelődtem laptop ügyben és egy illyen [Acer Extensa 5630G notebookot találtam.Utanánéztem a neten,és a videókártyája elég jó,ahogy láttam még a HD2600-at is elverte,és a processzora is eléggé jónak mondható,ráadásul az ára is kimondottan baráti.
Ámde azt tudom,hogy az Acer laptopok nem a minőségükről híresek,de azért megkérdezném,hogy netán ez az új Extensa sorozat jobb-e minőségileg,gondolok itt az anyaghasználatra,a gép összerakottságára,és a tartózsanérokra.Szóval érdekelne,hogy hol itt a butkató,mert szerintemcennyi pénzért ilyen teljesítményű gépet nemsok helyen lehet kapni,ésha mondjuk azt látnám odaírva,hogy Asus vagy Toshiba,akkor rögtön nem haboznék,de mivel Acer van ráírva és csak 1 év garancia,jó lenne tudni,hogy ez a sorozat hogy áll minőségügyileg. -
Acka
csendes tag
Cső! Szeretnék notebookot venni de tanácstalan vagyok.
Azt szeretném tudni, hogy 200000 Ft-ig melyek a legjobb ár-teljesitmény mutatójú gépek. De csak olyanok érdekelnek amiben van komolyabb grafikus cucc nem csak valamilyen szar béépitett grafika. Kösz -
sine_morbo
csendes tag
válasz
sine_morbo #21424 üzenetére
A HP TX1000 szériát mennyire javasoljátok? Ebben minden csatlakozás megvan, amit szeretnék, ráadásul tablet ként is használható. Sajna kicsi az akksija, meg jobban örülnék egy Core 2-esnek... De még mindig nem akadtam rá olyanra, ami ilyen árban (<200) van és nem hiányzik róla a VGAout, HDMI, svideo és SPDIF sem, emellett mégsem nő 13" fölé.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #21454 üzenetére
Reméljük, el tudja dobni Zaláig.
Szten Márs: Toshibából tényleg a bizniszklássz
szériák (Portege - lusta vagyok előcsalni azt a spéci ékezetes "e" betűt) azok, amelyek megfelelnek a "minőségi, strapabíró, X év múlva is menni fog" követelményeknek. Csak hát újonnan nagyon drágák, használtan meg nehéz hozzájuk jutni.
Ráadásul a "minél nagyobb" szempontnak természetesen nem felelnek meg, ezek általában subnotebook vagy thin & light (13-14") kategóriás gépek.
Unalmas azt ismételgetni, hogy a "Dell-Lenovo-HP" szentháromságból érdemes választani, ha a tartósság, minőség és nem a hardveres "izomagyúság" a lényeges. Dell Latitude, esetleg Vostro, HP xxxxb/p/w, Lenovo T/R szériák - ezek szoktak leginkább felmerülni. Ezek között viszont ritka a 17" méret, legalábbis a kereteden belül. Még esetleg a Fujitsu-Siemens Lifebook szériája, de az nem túl egyszerűen beszerezhető Magyarországon.
-
parandroid
félisten
válasz
Szten Márs #21452 üzenetére
"Toshiba Satellite és a Toshiba Satellite pro között mi a különbség? Gondolom anyaghasználat, anyagminőség?"
Igen, kb olyan szinten, mint az Amilo és az Amilo Pro között. A Pro még szarabb, csak kapott egy Pro-t a neve után, hogy el tudják adni.
Sok víz lefolyt a JangCe-n, mióta a Toshiba alsókategóriában is piacvezető márka volt, akkoriban talán az alsókategória latop esetében értelmezhetetlen fogalom is volt.
Ajánlott gép elhangzott itt ezer, nézd vissza egy kicsit a topikot, és szemezgess.
Ja, és ha az említett Satellite egy CDT4x0, akkor szólj, hogy hova dobod, és elmegyek érte.
p
-
Tim82
félisten
válasz
Szten Márs #21452 üzenetére
A "minél nagyobb" és a "minél tovább bírja akkuidővel" sajnos eléggé üti egymást. Melyik a fontosabb szempont?
-
Szten Márs
nagyúr
Sziasztok, béna kérdés. Azt már kikeresőztem, visszanézegettem, hogy mik az abszolút hanyagolandó modellek, és mik amik nagyjából okésak.
Van nekem egy háááát... kb 1998-as Toshiba Satellite Pro-m, klassz kis P1-es, ami azóta is, azaz 10 éve rendületlenül szolgál és ez azért egy eléggé jó érv nekem a márka mellett és ahogy látom még mindig ajánlott.
A kérdésem az lenne, hogy a Toshiba Satellite és a Toshiba Satellite pro között mi a különbség? Gondolom anyaghasználat, anyagminőség? Vagy tévednék? Mennyivel lehet jobb ilyen szempontból a pro sorozat illetve mennyire tér el a megcélzott vásárlói kategória?Konkrétan abszolút max 200 ezerig kéne valamit néznem. Abszolút nem számít az erős hardver (két giga memó mondjuk jó lenne, de azt a legkönnyebb bővíteni, szóval ezen nem múlik), töklényegtelen. Ami számít, de nagyon, az az, hogy halk legyen, ne melegedjen túlzottan és bírja azért egy ideig aksival. Valamint az, hogy ez is megmaradjon 10 évig, mint az előző noti. A 17-es monitor hatalmas előny lenne, de úgy nézem ez sajnos esélytelen, így a 15,4-essel is beérem, ha nincs jobb. Ha tudtok ennek megfelelően gépeket ajánlani - nem muszáj Toshibának lenniük - akkor azt nagyon megköszönném.
MOD: Sorry, hogy ilyen hosszúra és összetettre sikeredett ez a hozzászólás, de eléggé nem mindegy, hogy ennyi pénz mire megy el.
-
adm
őstag
akkor kisebb a különbség mint gondoltam. a hp akksi szempontól is jobban bővíthető.
nagyjából 3 órát én is végig tudok filmezni energiatakarékos módban.a kijelzőben szerintem nem fogsz csalódni. matt felületű, az AG-VWA - automatikus fényerő állítást ki lehet kapcsolni. a teljes fényerő normál megvilágítás mellett bőven elegendő, kültéren elfogadható.a 17" wuxga tn-panel létére nem lilul és nem fakul jelentősen. inkább sötétedik és világosodik.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #21441 üzenetére
Van 4:3-os, 14" T61 is. [link]
T-ből nem lesz 13" tudomásom szerint, csak 14" és 15" - T400, T500.
-
dudi
senior tag
csak annyi, hogy alapon a nv7300-nak 9watt, a hd2600-nak 11w a fogyasztása, ami azért nem olyan nagy különbség, sokkal fontosabb a nagyobb kapacitású akku.
A 6cellás lenovo aksi 51.8Wh, míg a HP-é 73Wh, ami közel saccra (25w-os fogyasztással kalkulálva) 2óra vs. ~3óra a hp javára.
Úh. egyre inkább a hp felé hajlok, igaz mindenki azt javasolja, csak a kijelző miatt ódzkodom kicsit. Meglátjuk, ha nem jön be majd szólokA 6735b meg verseny nélkül kiesett
Köszi a segítséget!
-
adm
őstag
válasz
spyduck #21445 üzenetére
a fedélbe épített roll cage-re gondoltam.
maga a váz magnézium-alumínium ötvözet. plusz ebben is van merevítés a fedélben, de mégis érzésre benyomható, látni kivül csak kicsit (1-2mm), belül pedig egyáltalán nem lehet. nyilván az sem mellékes, hogy 17"-os. szívesen megtapogatnék egy TP W700-t.
a folyadék elvezetésről rémlett, hogy valamelyik tudja és a 6910p-re tippeltem, de akkor nincs olyan ami mindegyik TP T feature-t tudja. -
Napfénysüti
nagyúr
Basszus az eredetileg kiszemelt gépnek felemelték 35.000 (!!!) forinttal az árát.
Azt hittem lehidalok.
De találtam ezt: [link]Mi a véleményetek a gépről illetve magáról a cégről? Mert róluk még semmit nem hallottam. Ha esetleg van valakinek tapasztalata mennyire megbízhatóak megköszönném az információt.
-
C@rbon
senior tag
Tudom én, hogy nem az dönti el, de az olyan vicces volt, hogy a Lenovos csávó a gépről tartotta a sajtótájékoztatót
Nekem még odébb van a notebook vásárlás (ballagás)
De a 8710p/w és a TP T61 között vacilálok eddig. Tudom hogy még korai de én mindig így csinálom. Amikor a gépemet vettem fél évig nézelődtem
Subnotebook nem kell. Engem nem zavar ha minden cuccal együtt 5-6kilót kell cipelnem. -
harry
veterán
válasz
parandroid #21441 üzenetére
Kis pontosítás, de a 14,1" a wide screen. Gondolom akkor a 14"-os non-wide T60-ra gondoltál az első mondatban.
Én egyelőre a D630, R/T61, 6910p notikkal szemezek (14,1"). A TP lenne az igazi, a dellek szintén jók, hp-t pedig renew-ban lehetne fogni elég olcsón is. De ez még odébb van.
-
parandroid
félisten
A 14,1" T-s Thinkpadeknek nincs párja, de iylen modell utoljára a T60 volt sajnos. A wide kijelzővel elveszítették azt az arányt, amitől notebook formájú egy notebook, marad a 14" wide T, ami elfogadható méretű, formájú lett. Az új, háromjegyú számozású sorozatot még nem láttam, ha minden igaz, ott lesz majd 13" és 14" változat is. Kicist hiányzik Shadowfax, ő kijavítana, ha most hülyeséget írtam...
p
-
adm
őstag
válasz
C@rbon #21437 üzenetére
amennyire én tudom fém zsanérjai vannak műanyag borítással. egyszer mindenre rá lehet állni... viszont nem hiszem, hogy egy noti ettől lenne jó vagy rossz és ez tenné vagy nem tenné alkalmassá (mérnöki)munkára. ha nagyon demagóg módon akarnék fogalmazni, akkor a végig nézhető a notin állva is a cég kiárusítása a nagy mumus egy névtelen cégének. ezekután meg arra tippelnék, hogy relatív kevés T tulaj állt rá a SAJÁTJÁRA.
#peterkeT: "politikailag" korrekten akartam fogalmazni
tény, hogy pár extra dolog hiányzik a p/w-s hp-kből. roll cage és a folyadék elvezető csatornák például.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
V.Stryker #21432 üzenetére
Egy átlagos használatra elég egy Pentium 3
(AMD K7, P4-es) is, de ma értéktartóbb egy 2 magos proci és azt ki is tudod használni esetleg 3, de 4 -et vagy többet nem nagyon.
harry
Dell, Lenovo -t dícséri nagyon (egyetértek), nade ott is kialakúlt a cikk hozzászolásokban némi véleménykülömbség az Asus leértékelésével kapcsolatban.
-
harry
veterán
válasz
parandroid #21435 üzenetére
Hmm a 'b' HP-kban is van magnézium váz? Azért egy R lenovo valamivel masszívabb, nem?
-
adm
őstag
1, a p széria a premium business széria. valamivel még jobb mint a sima b. mint írtam valahol a vostrok-latitude-k és a R-T TP-k között lehet. nekem egy 8710w van, ha nem is egyeznek meg teljesen, nagyon hasonlítanak. kinyitva, kézben tartva vagy vonaton egyáltalán nem mozog a kijelző, viszont olyan erős a zsanér, hogy hirtelen mozdulattal meglehet emelni a 3,4 kg-os noti elejét.
2, n sorozatról megoszlanak a vélemények:
halottam olyat, hogy egy low-cost ibm-nek indult, de már a lenovo dobta piacra. aztán olyat, hogy egykori ibm mérnökök tervezték a levono-nál, illetve már teljesen lenovo termék a felvásárolt know-how gyümölcseként.belépő szintű üzleti noti, de talán azok közt a legjobb.
3, akksi sokmindentől függ. fogyasztók a gépben és az akksi paraméterei is fontosak. ebből a szempontból jobb lenne egy integrált vga-s noti. az adott két gépnél: a hp-nak nagyobb kapacitású az akksija, erősebb és tippre többet fogyaszt a vga-ja, míg a lenovo-nak kisebb az akksija és talán kevesebbet fogyaszt a vga-ja.
ha extra nagy üzemidőt akarsz >4-5 óra akkor azt csak extra nagy kapacitású vagy külső plussz akksival érheted el.
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Bocs a láma kérdésért, de mekkora jelentősége van, hogy egy notiban Dual-Core vagy Core 2 proci van? nagyrész tisztában vagyok a dologgal, de mondjuk +20k-t ér egy Core2? (semmi extrára nem lesz használva,csak általános dolgokra.)
-
Tizedes1
aktív tag
sziasztok guruk
tudtok ennél kedvezőbb árat ajánlani?:
[link]Kölcsönbe kaptam egy Acer 5310et, és mivel asztalin akarok játszani (majd a Diablo 3 fusson maxon, többi nem érint
, na jó Assassin Creed és Cod4et is szeretem
) ezért az x3100 megfelel, Lenovo meg Főleg
november első hetében kellene megejtenem a cserét.
köszönöm a drága időtöket! -
zoltanz
nagyúr
Nem találok negatívumot benne (lehet Asus fan vagyok) talán lehetne EEE 1394 port rajta és Turion -os az takarékosabb valamivel. Nekem is lenne 2,5 millióm nem ezt venném...
Processzor:
AMD Athlon 64 X2 TK-55 (1.8 GHz, 1 MB cache)
Merevlemez:
160 GB (5400 RPM) SATA
Memória:
2 x 1 GB DDR2 (2 x SO-DIMM, max. 4 GB)
Videó:
NVIDIA GeForce 7000M (integrált) -
-
zoltanz
nagyúr
Egy alap noti az Asus -tól ASUS F5N-AP229 sem rossz vétel 118 000 Ft:
ASUS F3SV-AP067 326 000 Ft
Nekem az MSI VR610X-202HU is tetszik:
[ Módosította: philoxenia ]
-
sine_morbo
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni tőletek:
szubnotit szeretnék az alábbi paraméterekkel:
-12-13" kijelző
-Core 2 Duo processzor
-Monitor kimenet (DVI előny, de Dsub is megteszi)
-Analóg video kimenet (video, Svideo)
-digitális hangkimenet
-lehetőleg 200e forintigSzívetek szerint milyen típusokat ajánlanátok?
Köszi szépen! -
LOTR
addikt
Sziasztok, egy ismerősöm szerente notebookot venni, irodai munkára, meg főleg netezni, olyan 100ezer ft körüli összeget szánna rá, milyet érdemes?
Köszi! -
AXisBOLD
addikt
Albacomp notikról mi a véleményetek?
haverom most vett egyet és azt mondta hogy jóféle(2 napja van meg neki
).
core duo 1.8GHz, intel alap, integrált vga, 2GB ram, 160GB winyó, NO op. kb. ennyit tud
az ár 118e volt.(baráti alapon)
-
dudi
senior tag
variáció az tényleg van bőven, csak jó lenne kb200k-ból kijönni számlával
így marad szerintem a nbstore.pár kérdésem lenne még:
1.)
Az eddigi hp tapasztalataim nem túl fényesek a kijelző zsanérjára nézve.
Ennek is várhatóen fél - egy év múlva elkezd lötyögni? Mert a mostani n100-amnak - több mint egy éves - 2mm alatt van a kilengése a felső kávánál, viszont egy általam ajánlott hp-nek (6715b) fél év után kb 5mm a kilengése, ami szerintem elég sok. A csavar meghúzása meg nem segít túl sokáig.2.)
Az n200 ennyivel rosszabb minőség, mint a thinkpad-ek? igazából egyik se szép, de azért nekem a thinkpad még kevésbé tetszik
dell vostro-ra meg sajna nincs elég pénz.3.)
Aksival melyik bírja várhatóan legtovább - film, szövegszerk, kb. alapon? -
Wask
csendes tag
Én világ életembe msi-ket részesítettem előnybe, sose volt vele semmi bajom, nagyon jó konfiggal vannak felszerelve. Minden barátomnak ezt ajánlom és meg is veszik, ők is elégedettek!
-
tcp
tag
Sziasztok,
egy DELL Vostro 1510-est vennék.
Néztem az usanotebooknál és a senorgnál, ez utóbbinál pár forinttal olcsóbb, és +1GB memóriát is tettek bele. A céget viszont egyáltalán nem ismerem, mennyire korrektek, és ajánlottak?
-
adm
őstag
érdekes választás!
a 8510p egy profi üzleti noti valahol a dell vostrok és latitude-ok és a R és T lenovok között. és ebből az egyik leggyengébb konfig renew-ként. ha nem használsz teljesítmény igényes programokat akkor minőségi notit kapsz olcsón. mindenképp vegyél hozzá plusz garanciát.
és az n200, ami alapvetően a lenovo belépő szintű üzleti gépe a valódi TP-k néhány fontos tulajdonsága nélkül. mindez az egyik legdrágább összeállításban. kicsit talán túl jól felszerelt. nem biztos, hogy érdemes majdnem dupla annyiért megvenni, mint az alapmodellt.
3 kiegyensúlyozottabb modell:
TP R61, TP T61 és dell vostro 1510 -
dudi
senior tag
üdv!
hp 8510p vagy lenovo n200 esetleg van ezeknél jobb?
fő szempont az anyagminőség és strapabírás, utána az akkuidő. játszani nemnagyon szoktam, de azért ha van dedikált vga, az előny.8510p:
• 15.4"WSXGA+(1680x1050pixel) antiglare
• ATi Radeon HD 2600 512HM
• Core2-Duo T7100 (1.8GHz/2MB/800)
• 2048MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth
• (MgAl) fémház
• Microsoft Windows Vista Business
• renew • 1év nemzetközi HP garancian200:
• 15,4" 1680x1050 WSXGA+ TFT (VibrantView, 185 nit)
• NVIDIA GeForce Go 7300 256MB / 256MB Turbocache
• Intel Core 2 Duo T8100 (FSB 800MHz, 3MB L2cache) 2.10GHz
• 1GB (1*1GB) max. 4GB PC2-5300 DDR2-SDRAM, 667MHz
• 160GB SATA150, DVD±RW Dual Layer
• Bluetooth, 4 USB2.0, külső monitor DB-15, IEEE1394, S-Video, 56K V90 modem, integrált 10/100 ethernet, wireless Intel 4965AGN
• Mobil Intel PM 965 Express
• 6 cellás Li-Ion akkumulátor
• beépített webkamera
• Fekete ABS műanyag belső, ezüst borító
• Windows Vista Home Premium
• Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar
• Garancia: 1 év nemzetközi szerviz garancia (bővíthető)még annyi, hogy gondolom a hp angol bill-es, mert renew, és azon nincs webcam se, igaz? viszont 8cellás akku, ha jól tudom.
mennyivel jobb a t8100 mint a t7100?
még ezt néztem, nemtudom, hogy mennyivel jobb/rosszabb mint a fentiek. (6735b, turion zm-82, 2gb, wsxga, 6cellás aksi, stb) -
spyduck
nagyúr
Itt is elmondom a jó hírt. Még a héten lesz egy HP2510p-m. Nagyon várom már
Írok majd egy nagy összefogó tesztet képekkel meg mindennel a 2510p-ről és a 6910p-ről. -
Wask
csendes tag
válasz
TonTomika #21016 üzenetére
Én mindenképp maradnék a PC-s részen, szerintem nagyon nehéz átszokni macre, aki használja a windows commandert meg a megszokott ki alkalmazásait napi szinten, az felejtse el! Irtad hogy akarsz DVI-t is, MACen ehhez kell venni egy átalakítót ami olyan jó 15 pénz körül mozog! Sokan mondják hogy lehet rá windows tenni, de szerintem annak semmi értelme... bocsánatot kérek a MAC esektől, ez az én véleményem
A T61 ről meg annyi hogy én akkor már új szériát venném, jobb áron is van, és jobbak is, mondjuk ezt! [link]
-
DJ.Gróf
aktív tag
Valaki esetleg némi útmutatót. Mit érdemes venni a piacon? Melyik a legmegbízhatóbb márka? Előző kérdésem.
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #21404 üzenetére
Veguli is, ha van ra gari...
(Bar en azert megneznem azt az Asus-t is
.)
Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest