- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
SocketA használd légy szíves a szerkesztés gombot, ha öt percen belül akár több hozzászólásra is válaszolsz !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #43865 üzenetére
Reménykedem, hogy a nyomtató is jó lesz, ha felteszem az újat, tegnap este jött meg és még nem volt idő föltenni...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#95590400 #43860 üzenetére
Amikor vettem a notit még nem volt 7-es, XP-t meg nem akartam már venni... Most már ezt a kb. még két évet ezen a notin kibírja, még szerencse, hogy 3GB a memória, meg 320-as a vinyó.... A netbookkal 7-est vettem, az asztalira meg szintén, mert már sűrűn kikapcsolt az RC....
Ubuntut próbáltam, de azzal csak netezni tudnék szinte, semmilyen meglevő játék nem fut normálisan a 4850-es karin diavetítés és borzalmas minőség wine-vel....
Ja igen driverben jó a 7-es, ellenben hiába találtam meghajtót a régi HP Laserjet6-oshoz, nyomtatni mégse tudok vele, Vistán ment... -
philoxenia
MODERÁTOR
SocketA légy szíves a továbbiakban mellőzni a személyeskedő részeket a hozzászólásaidban !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Chaser #42095 üzenetére
Igazából, ha egyszer az egyik, egyszer a másik bolt belekerül egy akció, jó vétel miatt, az nem probléma, de ha valaki tendenciózusan ugyanazt a boltot ajánlja, az igen, mivel akkor már gyakorlatilag reklámtevékenységről van szó. Általában elég a típust ajánlani inkább, a júzer meg tudja találni magának a neki legalkalmasabb boltot, ha akarja....
Eleve vidékieknek pesti, pestieknek országszéli boltok nem igazán nyerők. Ha egy adott bolt linkelhető, azt a gugli is megtalálja....
Ha mégis kell linkelni esetleg a leírás miatt, akkor a legjobb, ha egyszer az egyik, másszor a másik boltot linkelitek. -
philoxenia
MODERÁTOR
Felszólítalak notebookbolt, hogy semmilyen saját és lehetőleg más boltot se linkelj a topikba, hirdetni a Hardveraprón kell.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jamaica Boy #38470 üzenetére
MSI EX600-am van, asztali gépként használom kvázi, leginkább netre, képszerkesztgetésre ilyesmi, arra megfelel, azonban laptopként nem ajánlanám használni, a szilárdsága nem a legjobb, a billentyűzete sem...
Ebben Ge8400M-es kártya van, eléggé melegszik, játékra csak a régebbiekkel merném használni. Külső monitorral nem mennek a játékok a VGA csati miatt, csak teljes képernyőn, tehát emiatt sem túl jó játékra. A SIS lapkakészlet sem érv a típus mellett.... -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #22495 üzenetére
Konkrét típusokat kérdezz szerintem, de a chipkészlet se mindegy ez esetben.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Játékra használt notinál a notebook előnyei, kisebb energiafogyasztás, halk működés, kompakt méretek, nem tudnak érvényesülni. Ráadásul a nehezen cserélhető alkatrészek, amik már eleve kétszer annyiért feleannyit tudnak, szintén a játékra vett notebook ellen szólnak. Alkalmilag és régebbi /több éves/ játékokra azonban a dedikált VGA-val szerelt gépek alkalmasak lehetnek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
The Bachelor #22338 üzenetére
Nézz szét a gyártói topikokban is, itt MSI-t ritkán ajánlanak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
indedi nem tud válaszolni, ne címezzetek neki postokat, köszi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21844 üzenetére
Belinkeltél egy összeállítást. Mihez hasonlítsuk? A másiknál nincs konkrétum.
Mint írtam, van egyébként 1,6-os Celeronos gépem, nem túl gyors, saját tapasztalat. Arról meg eddig nem volt szó, hogy másik procit teszel bele.
Ha a chipszeteket akarod összehasonlítani, akkor úgy kérdezz! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21838 üzenetére
Egyik linked Áruld már el, itt miről derül ki, melyik processzor, mennyi memória, stb. A másik adatlapon sem szerepel a konkrét kiépítettség.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
indedi #21830 üzenetére
Nem feltétlenül csak akár. Nem mindegy milyen kiépítésben veszel meg egy laptopot. Ráadásul bevásárlóközpontban nem mernék ilyesmit venni.Nemigen értenek hozzá a legtöbb helyen, ahol eddig próbáltam kérdezni.
itt vagy itt vagy itt nem tudnak olyan olcsók lenni, de legalább ténylegesen megnézheted a gépet, tudnak róla mondani valamit.
erre : a mobil celeron procik azért nem túl nagy teljesítményűek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
starscream #21788 üzenetére
Ez már nagy?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
sir fg #21714 üzenetére
Az MSI és az Asus is két év garanciát ad a termékeire tudtommal, legalábbis az Asusomon is annyi volt, most az MSI-n is ennyi van.
Mivel én nem sokat hurcolászom a tartósságról kopásról nem tudok nyilatkozni, de ránézésre a két gyártó nagyjából ugyanolyan terméket gyárt. Igazából a bánásmód se mindegy, mert a legstrapabíróbb notit is el lehet ejteni párszor, meg a gyengébb anyagokból /mechanikailag/ összerakottra is lehet vigyázni. Persze arra eleve jobban kell.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
parandroid #21300 üzenetére
Nem az EEPC szegmensre gondoltam, hanem azokra a felhasználókra, akik először vesznek gépet. Hazaviszik, bekapcsolják, áthívják Pistikét a szomszédból, mutassa meg, hogy is kell ezt. Nemigen buherálják a gépet, legfeljebb, ha nem MS van rajta tetetnek rá a fiúval, oszt öjömbódottá, van internet. Asztalon használva ezek az olcsó gépek is alkalmasak szerintem internetezni, ha elég a memória bennük, akkor megy a tűzfal ilyesmi is, ha nem járkálnak szexoldalakra az se nagyon kell, a mai kártevők többsége inkább adathalászat céljából készül, ők meg nem valószínű, hogy internetbankingba vágnának bele.
Unokák fényképeit megnézni, esetleg filmeket, kis videókat a jutubon elég nekik ez a gép évekig. Őket nem zavarja , ha kicsit lassú a gép, nem tudják mitől lehetne gyorsabb. Van olyan nyugdíj előtt álló ismerősöm, akinek a távol lévő családtagokkal való kapcsolattartásra használja információszerzésen kívül a gépet. /Webkamera/
Sokan használnak ma már internetet, a valaha vizionált set-top-box-ok szerepét, most ezek az olcsó notik töltik be. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
parandroid #21295 üzenetére
Igazából egyre nagyobb arányt, hiszen rengeteg helyen árulnak most notit, ahol azelőtt nem. Ezrével adják el a bevásárlóközpontok ,üzletek szerintem az Acer FuSi, Asus., MSI gépeket.
Nem tudom létezik-e ilyen országos szinten összesített statisztika mint gépkocsik esetében, de mára az interneten lógó gépek jelentős része laptop, mivel egyszerűbb kezelni és hordozni a desktopnál, tehát Mari néni, Pista bácsi is megveszi. Ezen laptopok jó része, mivel internethozzáférés ilyenkor a vásárlás után van, nyilván bevásárlóközpontokban talál gazdára. Ott meg nem a drágább Lenovo, HP fog fogyni. Ha abból fogy is, az olcsója megy leginkább, már csak azért is, mert annyi pénz még van rá, kétszerannyi meg nincs.
Tehát a "szemét" kategóriásnak titulált gépek nagy mennyiségben lesznek a "lakosságnál", ebből kifolyólag, ha tényleg nagy a meghibásodási arány ezeknél /buherálás nélkül/, akkor a szervízek munkája nőni fog, ergo fejleszteni kell őket. Ami a support fejlődéséhez kell vezessen. Nem róható fel egy olyan cégnek, aki a másik -itt a fórumon leírtak szerint- cég eladásainak tizedrészét produkálja, hogy nem tart fenn olyan supportot mint akinek már évtizedes múltja van, nagyobb tőkeereje, esetleg beruházhat a bevételei beérkezése előtt is ilyenbe. Másoknak előbb el kell adni itt bizonyos mennyiséget, hogy megérje.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #21228 üzenetére
Gyakorlatilag ez már árban oprendszer nélküli. Mondjuk az nem mindegy, milyet adnak mellé, ha nem előre telepített, hanem dobozban kapod az OEM Vistát, akkor kár lenne kihagyni. Az MSI-ket Free Dossal adják, de ez nagyon jó vétel, pláne hordozni szerintem.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #21226 üzenetére
Ha nem játszol vele 3D-s játékot, akkor nem. Ha levonod a Vista árát akkor csak 112 !
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #21220 üzenetére
A piros akkor gondolom azért kettő, mert a két mag.
Nagyon, hihetetlenül alacsonyak az értékek.
mod: akkor nem az a verzió van fönn nekem. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #21218 üzenetére
Ennyire alacsonyak a hőmérsékletek? Melyik a proci és a VGA?
Nem tudtam, hogy az Everest értékei kitehetők a tálcára is....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Napfénysüti #21216 üzenetére
A beillesztett képen melyik-melyik? Azt nem értem. Everest ismerős, sőt a SIW például még telepítést sem igényel.
Az Everest viszont Trialban a VGA-t nem írja ki......
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jockas #21213 üzenetére
Az árában kapcsolódik **** . Olvasd végig a hsz.-eket újra, amit írtam, nekem az elején is világos volt, de úgy látszik mostanra már mindenkinek.
Egy gép 3-400k ért vs. egy gép a feléért, majd két év múlva újabb gép a másik feléért. Ráadásul nem kell először kiadnod azt a pénzt, tehát ha nem kp. -re veszed, rengeteg kamatot is megspórolhatsz.
Nem én kavarok egyébként, volt egy megjegyzésem amibe Te belekötöttél ma már úgy gondolom kavarási célzattal. Az eredeti hsz.-emben amit írtam, világos volt az olcsó gépek előnye ebből a szempontból.
A hasonló konfig , jóval drágábban az esetleges felépítési minőségre alapozva nem igazán éri meg az átlag otthoni felhasználónak. Csak akkor, ha tényleg sokat és rossz körülmények között hurcolássza. Vállalati preferenciák teljesen mások lehetnek egyébként, de vállalati felhasználók céges gépválasztásnál nem itt a fórumon kérdezgetnek általában. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nem akartam kisregényt írni. Ha két éve veszek egy drágát, annyiért, mint akkor vettem + a mostani ára, akkor egy notim van. Így, hogy olcsót vettem, tellett most újra, de a réginek sincs baja, tehát az is megy. Két noti van így a családban. Tehát az olcsó notinak kétévente ez az előnye is megvan, egy drágával szemben, amit csak négyévente tudnék megvenni. Amit, ha megveszek, nem tudnánk két billentyűzettel és két monitorral egyszerre több méterre egymástól netezni. Szerintem.
Ha tényleg így sem világos amit írok, akkor már ténylegesen szövegértési probléma áll fenn, tehát priviben bővebben, ha muszáj. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jockas #21177 üzenetére
Miért is? Neked a ruteren megy a net? Fasza router lehet, oprendszerrel, képernyővel, billentyűzettel. ....
Nem a net megosztásáról írtam, a fiatalok szövegértésével egyre több baj van.
WiFi-ről netezik a szobájában a notin. Mi ebben az érthetetlen?
Hogy jobban értsd, miközben én itt írok, a másikon.
P1-es gépen mi fut el a mai programok közül? Sok, egyébként nem erőforrásigényes program megköveteli a P4-et és az XP-t.
Két éves legdrágább gépen kicsit bonyolult két billentyűzetet használni két monitorral, egyszerre, egymástól 8m távolságra. Sőt bármilyen PC-n külön nem túl olcsó perifériák nélkül. Igazság szerint nem tudok ilyen programról ami ezt lehetővé tenné. Kliensekkel természetesen igen, de az se két fillér és kis meló volna, legális keretek között max Linuxxal. Ha tudsz XP-re ilyen ingyenes progit, kérlek oszd meg velem. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nálam pénzkeresetre nem sok esélye van....
Sajnos két-három év múlva , ha így halad tovább az ipar, megint gyenge lesz a mostani legjobb gép is. Hároméves alkatrészek azért nagyobb eséllyel hibásodnak meg a gari után, mint az akkori újak.
2005 csúcs laptopja. Ma azért nem ájulna el tőle senki. Másik verzió a gépből. -
philoxenia
MODERÁTOR
Mennyiért vetted? Hol? Nekem 140 se volt egészen.2,5 év múlva már másik gépem lesz valszeg, nem veszek garit pénzért. Ennyi erővel Cascot is köthetnék rá.
Renewet vettél 3 év garival?
mod: azért a +100-asért már egy év múlva jobb gépet veszek, ráadásul az új lesz....+ 20 -al meg még jobbat.
Addig beteszem takarékba, 10% kamat, 132....Bár ha tipmixelek akkor ....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tudom.
Másfél év múlva már mínusz fél év gari lesz rajta. Van HP cuccom, nem vagyok elájulva tőle./Nyomtató, szkenner/ Mikor harmadszor is török drivert rak fel a nyomtató a hozzáadott CD-ről /magyar lett bejelölve/, akkor már kicsit unom a "Tepsi Üsüt"
Fényképezőgépeik csapnivaló minőségűek, a Compaq megvételével lettek ilyen "kész gépes" cég igazából, de a Compaqtól se hidaltam le anno, legalábbis örömömben....Mondjuk árban eleve 70k-val beljebb vagyok.....Tehát nem igazán korrekt az összehasonlítás. Nem vennék ötéves BMW-t annyiért amennyiért adják, pedig azért a BMW-től a HP messze van presztízsben.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
visnor2000 #21161 üzenetére
Ezek renew gépek...
-
philoxenia
MODERÁTOR
A notebookok értékcsökkenése nagyon magas százalékú, mint általában minden PC-s berendezésnek. Használtan eladni nagyon nagy veszteséget jelent. Ráadásul minél drágább a gép, annál nagyobbat esik az ára egy év alatt.
Ha most veszel egy gépet 400k-ért, akkor egy év múlva használtan jó ha a felét, harmadát éri.
Szerintem.
Itt arról nem esett szó, hogy az első két linken a gépek használtak, de ha megnézed a specifikációkat akkor még így, cégtől véve 1 év garival is sokkal olcsóbbak, mint a hasonló újak. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
spyduck #21149 üzenetére
Az áráért megfelelő minőséget csinál, de nem a notebookról írtál, hanem gagyi anyagokról, aminek ebben a kontextusban nincsen értelme.
A notebookok tervezése lehet eltérő, de alapvetően hasonló minőségű anyagokból állnak. Ami műanyag, az nem gagyi, hiszen a legeslegjobb notebook is nagyrészt műanyagból áll, mivel ha mondjuk fémből lenne, egyből lemerülne az akkumulátor.
Egyébként nekem végre bizonyíték kellene, nem ígéret, hogy a világon csak egy "hegylakó" notebookgyártó maradhat.Ha valaki mondjuk nem attól a gyártótól venne, sőt nem akar használtat, akkor a linkelt venni kívánt notebookhoz kellene konkrétan szólni, hiszen ha Te mondjuk el akarsz utazni nyaralni a Balatonra, egy utazási fórumon kérdezgetve nem sokra mennél a kérdésedre adott azon válasszal, hogy Akali vagy Györök helyett menj a spanyol tengerpartra mert a Balcsin úgyis csak lehúznak, meg ott sok a k*cs*g .
Ha csak annyit tud valaki hozzátenni a fórumhoz, hogy sokadszor is Lenovo-t ill. HP Renewet javasol MSI , Acer, Asus stb. helyett, akkor az szerintem sak flame....
Feleslegesnek tartom ilyenkor újra leírni ugyanazt, inkább írj annyit, hogy "olvass vissza" !
Konkrétumokról már régen nem is esik szó, csak újra és újra megy, hogy az előbb említett gyártók nem jók. Ennek az MSI-nek ill. Acernek a felépítéséről tudsz valamit? Ha igen, akkor írd le miben tartod hibásnak, mely részegységei nem megfelelően rögzítettek, méretezettek stb. Az nem érv egy vitában, hogy ami nem ilyen ill. olyan gép az eleve sz*r.
Ha valaki leírja, hogy miért, de konkrétumokkal végre, akkor kész vagyok elismerni, hogy alkalmas lehet valakinek mondjuk egy 8600M kártyás gép helyett egy 3100as integrált karis gép. Írjátok le, mik a veszélyei az elsőnek, mik az előnyei a másiknak, de nem jelenthető ki eleve, hogy mindenre jobb valamelyik a kettő közül.
Azt meg had döntse már el a júzer, hogy mire akarja a gépet használni, mint ahogy azt is, hogy mennyi pénze van rá.
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
spyduck #21145 üzenetére
Mit értesz "gagyi" anyagon? PE helyett mondjuk PP-t ? Vagy fordítva? Mely része gagyi az MSI laptopnak? Gyorsan megnézem az enyémen....
Ő valószínűleg melegedni fog, a kártya környékén..... Most a 8400 M GS kártyával az enyém 55 fokos /a kártya/ . 2és fél óra netezés után. Mivel a felépítés az enyémhez hasonló lehet, az erősebb kártya jobban fog melegedni, pláne játékok alatt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
haralambusz #21129 üzenetére
Itt próbálták játékokkal a 8400 GS-t, nem tudom a mobil kártya miben tér el tőle...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából az említett cégek, legalábbis nálunk, nem igazán árulnak komplett rendszereket, ami az üzleti szférában alapkövetelmény.
Néhány notira rá lehet fogni, hogy "üzleti", de valójában csak konzumer gépeket forgalmaznak inkább.
A vállalati szférában a gépekhez, mondjuk 50-100-hoz új oprendszert venni, nyilván drága lenne, a hardver viszont ott nemcsak elavul, hanem kopik is általában az intenzív használattól.
Ha azonban a magánszemély vesz új gépet, az oprendszere általában nem dobozos otthon, jó esetben OEM, rosszabb esetben /nekem is az volt az Asussal/ csak rendszervisszaállító lemez.
Érdemes ez esetben ha már veszel hozzá oprendszert, a Vistát venni, mert az újabb dolgok azért azzal kompatibilisek már. Bár van még egy-két program, amit szerettem és ingyenes is volt, ami nem fut Vista alatt sajnos. -
philoxenia
MODERÁTOR
Két dologról beszélek.
Egyrészt, miért nem jó a Vista új géphez esetleg? Itt a programokra gondolok, ha nincs Vista kompatibilis verziójuk.
Másrészt miért nem lehet az XP-hez drivereket írni, ha még árulják az oprendszert.Igazából a vásárló becsapása, ha olyan oprendszert árulnak, ami nem tehető fel gond nélkül a legújabb hardverre is. Ennyi erővel Win 98-at is árulhatnának a kereskedők.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor miért nem lehet azt rátenni ?
A használni kívánt programok nem kompatibilisek a Vistával? Van olyan oldal, ahol minden Vista kompatibilis program fel van sorolva?
Árban ott van, mint a zikszpé....T 500: az XP SP3 nemrég mászott fel az Asus notimra /akkor még az enyém volt/ talán egy-két hete, abba beletehetnék az újabb hardverek támogatását....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Rossz kis MSI-vel sajnos minden drivert adtak, ami a gépben van hardver.... Pedig úgy kutattam volna.....
Mondjuk mivel alapból megtalálta a netet, semmi perc alatt, másik gép nem is kellett volna hozzá, hogy letöltsem. Sőt a Vista majdnem mindent még a driver CD előtt telepített....
De hát így jártam....
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest