Aktív témák
-
hitman,
őstag
Melyik a jobb szerintetek?
ACER Travelmate 7730G-5B4G50N /036/
17" WIDE, Intel Core 2 Duo T5670 2.0GHz, 4 GB, 2x250 GB, ATI HD3650, DVD-RW, MS Windows Vista Business
WLAN, Webkamera, Bluetooth, Ujjlenyomat olvasóACER Travelmate 7730G-844G32MN /036/
17" WIDE, Intel Core 2 Duo P8400 2.26GHz, 4 GB, 320 GB, nVidia GO9300M, DVD-RW, MS Windows Vista Home Premium
WLAN, Webkamera, BluetoothFőleg a vga érdekelne,hogy azokból melyik a jobb?
-
adm
őstag
ezt így nem jelenteném ki. p2-esekkel meg p3-masokkal is dolgoztak ezeknek a programoknak az elődeivel...
archicad-ből elfut egyszerre 5-6 is minden probléma nélkül, akár 2 kijelzőn is. a 9-es után tömegesen elfut bármilyen "mai" konfigon. inkább vga érzékeny volt régebben.
a maya-t gondolom látvány/anim készítésre használja. a modellezés befelyezésére, beállításokra, próbaképekhez bőven használható pl az proci affinitás beállításával. a kérdés nem az lesz, hogy fut, hanem hogy mikor lesz kész. mivel a maya is annyi erőforrást használ ki, amennyit alátesznek így szinte értelmetlen noti szinten különbséget tenni.
ha a ps-t retusálásra használja, akkor lényegében "bármennyi"-vel dolgozhat egyszerre.
ha a ps-t tabló/füzet készítésre használja akkor csak a memória mérete az akadály. 4 gb-tal már menni fog a cad-ek mellett is.sokszor van olyan - főleg a munkák végén -, hogy egyszerre több mindent kell csinálni. cadből kell (pdf-be)nyomtatni , de az utolsó látványok még mennek, de közben már össze kell állítani a tablókat vagy retusálni kell a képeket. ilyenkor - nemhogy egyszerre futnak a programok -,de ezekből a programokból 2-3 is fut egy időben.
#Tompkins:
ami a kis quadro mellett is fontos, az a nagyobb felbontás. későbbiekben nagy hasznát veszed majd. jó ha minél nagyobb területet látsz át, a részletekre meg úgyis ránagyíthatsz.
a minél több ram. 4gb mostmár csak (br15.000-20000ft).
itt egy dilemma: vagy xp pro és 3 gb ram + quadro perfomance/(maxtreme) driver vagy 64bites vista 4gb rammal alap quadro driverrelproci: amíg nem renderelsz a notin több perces animokat addig szinte bármelyik T7xxx sorozatú proci megfelel. különben is mindig gyorsabb gépet akarsz majd, ami noti szinten elég költséges mulatság.
-
haralambusz
tag
[link]----->Erre valaki?
-
Tompkins
tag
Köszönöm a gyors választ!
Az az egyetlen gond, hogy így eléggé kicsúsztunk a keretből. Nincs ennyi pénzem...
És ha csak annyit kérdeznék, hogy Vostro 1510 (8400M GS), R61 (Quadro NVS 140M), T61 (Quadro NVS 140M), vagy R500 (Ati HD 3470), akkor melyiket ajánlanád?
(Most hogy látom, milyen a helyzet, kezdek lejjebb adni az igényeimből, és már annak is örülök, ha "nagyon jól futnak ezeken a gépeken, de nem egyszerre".
)
T.
-
Tompkins
tag
Hát, akkor változtatunk:
Az AutoCAD menne 2 ill. 3D-ben, az ArchiCAD nem létszükséglet. A Maya tulajdonképpen kihúzható a listáról, az úgy néz ki, asztalin fog történni.
Szóval ha azt mondom, hogy leginkább AutoCAD és Photoshop, és esetleg ArchiCAD, akkor melyiket tanácsolnád?
Köszönöm!
T.
-
T500
aktív tag
válasz
Tompkins #20991 üzenetére
"Amire használnám: AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, Maya.
Fontos, hogy ezek a programok egyszerre tudjanak futni rajta."Én ezért nem reagáltam a kérésedre, ilyen még asztali Workstationban sem nagyon van nem hogy notebookban, Ha persze kis kppekkel dolgozol, meg 2d-ben cadezel, (bár az ArchiCAD-nél nehéz elképzelni.), meg csak kicsit animálsz, akkor OK, de ha komolyan gondoltad, hogy profi eszköznég használnád ezt akkor nem tudok segíteni.
A Sony-nak volt egy 4 magos procival szerelt, 2 VGA-s gépe úgy fél éve jelent meg. De rendelni kell. azt híszem 5-6 ezer $ volt az ára.
-
Tompkins
tag
Erre valaki?
Tudnátok segíteni a döntésben?T.
-
T500
aktív tag
válasz
zoltanz #20970 üzenetére
Azért vedd figyelembe, hogy az IBM HP Business billentyűzet használhatóság szempontból magasan felette van a consumer gépekben használtaknál.
ergo: Acer, Dell Inspiron, Apple, FuSi Amilo, Esprimo meg sem közelítik a az R, T HPQ B,P,W, Dell Latitude, FS LifeBOOK, Toshiba Tecra, billentyűzeteiket, sem élettartam, sem tartósság, sem masszívság, és erősség szempontjából. Ebből adódóan a láthatóssággal is hasonló a helyzet.
-
T500
aktív tag
válasz
Darth_Revan #20976 üzenetére
Én nem szeretem a Dell XPS-t, de egyett kell értenem mert így igaz. Meg a 3 év garancia.
-
T500
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #20978 üzenetére
Erre van egy topik, valami azonnali notebookos kérdések, vagy valami hasonló ezt inkább ott, szerintem pontosabb választ kaphatsz erre.
-
T500
aktív tag
válasz
SG3rg0 #20984 üzenetére
Nem ám, pláne, ha sötétben egy koleszban akarsz gépelni. Meg esetleg, könyvet is olvashatsz nellette akár. De egy koleszban biztosan díjaznák az ötleidek a szobatársak, sőt még meg is köszönnék. Meg a kislámpát, ha a klaviatúra fölé teszed semmit nem látsz abból.
Nagy szám, ha szükség van rá, ha meg egyedül laksz, vagy külön szobád van, akkor igen mindegy.
De azért mert a legtöbb gyártó nem alkalmazz, attól még miért nem nagy szám.
Nekem sokszor megy és baromi hasznos, nehezen boldogulnék nélküle, de ami praktikus az szar, mert nem divatos, mont a legtöbb, szutyok amit venni lehet 150 000 Ft alatt. -
SG3rg0
őstag
Netszamuráj!
Thinklight helyett kapcsolj fel egy kislámpát vagy valamit!
Ha terepre mész, elemlámpa!
Amugy nem nagy szám a Thinklight! -
Pettyem
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo gépet szeretnék venni. Annyira és annyian dícséritek hogy csak jó lehet. Eredetileg egy Dell Studiót néztem de miután megnéztem úgy döntöttem hogy nem veszem meg. 300.ezer forint lenne a keret és multimédiára használnám. Már néztem az SL 500-ast.
Intel Core 2 Duo,T5870 (2MB L2cache/800MHz FSB) 2.00GHz, 2GB (1x2GB) 667MHz PC2-5300 DDR2, dual-channel képesség 160GB SATA (5400rpm) HDD, ThinkPad Shock Mounted Harddrive, Active Protection System (aktív merevlemezvédelem) 15,4" WSXGA
wide LCD (1680x1050, 200 nit, 300:1) anti-glare (csillogás mentes) 8X Max. CDRW/DVDRW(Dual Layer),Mobile Intel PM45, NVIDIA GeForce 9300M (256MB), Bluetooth, 4 USB 2.0, VGA, HDMI, IEEE 1394a , Intel WiFi Link 5100 AGN
56K V90 modem, Integrált Gigabit ethernet (Realtek RTL8111C) ,Secure chip, ujjlenyomat olvasó
Kamera: beépített 2Mp, fix fókusz
Ház: karcolás álló ABS műanyag, fényes tetővel ,Windows Vista Business
ÁR:229 200,- Ft (USAnotebook)Előre is köszönöm!
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani 13" vagy 14"-es notit ami 3dmark06-ban 2000-3000 pont között teljesít?
Egyáltalán van-e ilyen noti? Vagy akár jobb is, ilyen méretben?
-
Netszamuráj
csendes tag
Szerintetek megéri megvenni ezt?
(IBM) Lenovo Thinkpad T61
14.1"WXGA+ (1440x900pixel) anti-glare TFT
nVIDIA Quadro NVS140M - 256MB
Core2-Duo T8300 (2.4GHz/3MB/800)
2048MB DDR-2
160GB HDD
DVD+/-RW SM
Wi-Fi (802.11a/b/g)
Bluetooth
Microsoft Windows VISTA Businessnettó ár: 244.400,-
Az az igazság, hogy kezdenek kipusztulni a boltokból a T61-ek. Nem is foglalkoztam vele, mert úgy voltam vele, hogy veszek T400-at. Viszont elolvastam egy tesztet, amiben arra panaszkodnak, hogy túl erős benne a thinklight, elvakítja az embert. Ez bizony nekem rossz hír, mert én igen gyakran használom éjjel a notit, pont a thinklight az egyik vonzó dolog a thinkpadben. Viszont szabad-e venni kifutó modell T61-et? Esetleg vegyek SL400-at, és külön még 2 év garit? Vagy R400-at? Össze vagyok zavarodva.
-
frizso
senior tag
válasz
frizso #20864 üzenetére
Erre valaki: (#20864) frizso ?
Még annyi kérdés, hogy lenne egy Lenovo N200, 90k-ért, T2390 proc 2gb-t..... ez jobban megérné???
Köszi -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Milyen expresscard csatolójú hangkártyákat lehet kapni? A lényeg, hogy 2.1-et jól tudjon, erősítőre lesz majd kötve.
Vagy esetleg USB-s is szóbajöhet, de az expresscard jobb lenne.
Dell D630ba kéne. -
csaner
csendes tag
Hello
Szóval én pont ezt a HP akarom megvenni miért nem jó?
Számokba sokkal jobb mint a többi!
Üdv:Ervin -
Darth_Revan
veterán
válasz
Machos #20973 üzenetére
Ha nem gond, akkor én mutatok egyet: Dell XPS M1530 Minőségben ugyanott van mint a HP amint linkeltél (sőt, inkább jobb), a VGA ami pedig a Dell-ben van (8600M GT 256MB DDR3 RAM-al) kb 3,5x gyorsabb, mint ami az általad linkelt HP-ban van, ami azért elég sok. Max annyi hátránya van a Dell-nek, hogy hasonló teljesítményű procival (mint ami a HP-ban van) kb 275.000Ft körül van az ára...viszont szerintem azt a +25k-t simán megéri, mivel a VGA miatt 3,5x gyorsabb.
Én tuti nem venném meg 250k-ért azt a HP-t. Legalábbis nekem ennyi pénzért kevés lenne ekkora teljesítmény ezért én 2 laptopot vennék:
175k-ért MSI GX600-at, ha spórolni akarnék (8600M GT VGA 512MB DDR2 RAM-al) vagy 275k-ért a fent említett Dell-t (8600M GT VGA 256MB DDR3-al), ha a minőségre is hajtanék a teljesítmény mellett. AKármelyiket választod, mind2 minimum 3x gyorsabb, mint az általad linkelt HP. -
-
Machos
tag
Akkor mutass 250.000-ért ennél jobbat!
de közben figyelj azokra a tényezőkre amiben erős a HP! -
Machos
tag
Sziasztok!!!
Az a meglátásom és már beszéltem több szakemberrel is hogy ár/érték/tudásban a legjobb választás 250.000 ft-ig a következő modell!!!
Remélem 1-2 embernek tudtam segíteni valamit!
-
zoltanz
nagyúr
Nem tudom amit kinéztem Dell noti, ezüst színű billentyűzetű, mennyivel lehet jobban látni (a szemem tökéletes) a billentyűzetet éjszaka (mert nekem volt egy IBM az fekete volt és az ←←€!/%=!)? De lehet még HP, Lenovo, Apple is.
-
atesss
addikt
Tudnál még mondani más tipusokat is, amit csak tudsz?
Aztán én utánanézek, itt a PH-n is, van-e esetleg használtan.
"áll business class" -ok is jók lehetnének, növéremnek annyira talán nem gond a súly, talán 1,7kg körül is beleférhet, ha olcsó.Vagy 13,3-asból is szintén hasonlókat, ott nemtudom mi ez a "súlyhatár", talán 1,9-2 kg ?
-
toldy
őstag
helo
vmikor mostanság szeretnék venni egy subnotit árban van egy határ (150-160)
eddig 2-t szemeltem ki magamnak ,ami 150 szerintetek meiket érri meg jobban?
1.[link]
2.[link] bocsi de erről nem találtam olyat mint az előzőről, amit néztem az ugyan ilyen csak 1,6 cpu és 120gb hdd.
az elsőre a vista 3,7 pontot a 2. 3,0 pontot adott, szerintetek meik éri meg jobban?
(egyéb ötleteket is szívesen fogadok) -
T500
aktív tag
válasz
atesss #20953 üzenetére
Ebben a ktegóriában két fajta létezik, vannak az áll business class cuccok, mint az Esprimo-l, MSI-k, Gigabytok és hasonlók, és vannak a vakódi magnéziumvázas, tartós Corporate Business cuccok
Lenovo Thinkpad X61
Dell d430 (ma már elég elavult, de agyonvelni nem lehet)
HPQ 2510
Lenovo ThinkPad X300
Lenovo ThinkPad X200
Fusitsu Siemens Lifebook Q2010
Toshiba Portege R500Sajnos néha néha még ezek is képesek eléggé túlmelegedni, ha nem Uxxxx processzor van bennük, hanem Txxxx. De ha jó gépet akarsz, akkor itt kezdődik az a kategória amire Te gondoltál, ennek viszont Ára van.
Az viszont elég valószínű, hogy kint távolkeleten az itteni áraknál olcsóbban megkaphatod, illetve a nővéred. -
Tompkins
tag
Sziasztok!
Már régóta figyelemmel kísérem a fórumot, de nagyon nehéz választanom.
Laptopot szeretnék venni, ill. most jutottunk el oda az egyetemen, hogy minden tervet gépen kell beadni...A keret bruttó 300.000 Ft, viszont jó lenne, ha ebben az esetleges garibővítés is (3évre) benne lenne, ha amúgy nem jár a géphez.
Amire használnám: AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, Maya.
Fontos, hogy ezek a programok egyszerre tudjanak futni rajta.15,4"-esnél nem szeretnék nagyobbat, ugyanis hetente 2-3-szor be kéne vinnem a suliba.
Amik között vacillálok: Vostro 1510, Thinkpad R61, T61, ill. R500.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy egy ilyen kaliberű videókártya (nVidia 8400 GS, Quadro 140M, ill. ATI 3470) elvinné-e ezeket a programokat, illetve a kérdésem, hogy
Ti mit ajánlanátok?
Ezek közül? Vagy esetleg valami mást?A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
Tompkins
-
atesss
addikt
válasz
Mihi100D #20959 üzenetére
Kamera csak az egyikben van, kérdés kell-e.
Vinyó az is különbség, súlyt nem írtál a 2.-hoz, bár talán itt már mindegy is az max. 200g különbség. Vinyó pontos tipusa lehet még esetleg érdekes, ha tényleg halk a ventije, az is számíthat már. Csak szerintem egyik se elég halk ehhez...
A hangról csak teszt alapján tudsz dönteni, vagy esetleg egy boltban, ha van valahol mind2 hallgasd meg egymás mellett.
Hardveresen mind2 ugyanolyan, max. ilyen kamera, vinyóméret ilyesmikben különbözik, így neked tényleg leginkább a hangerő a fontos, ezt meg csak konkrét "fülteszttel" lehet igazából kideríteni.
De egy régebbi (elöző generációs) tipusból kereshetsz olyat, ami mondjuk kifejezetten halk hírében áll.Konkrét árat nem írtál, de ezek tényleg nagyon új tipusok, és max. a Photoshop lenne a legmegterhelőbb, de kérdés kell-e ahhoz ilyen hardver.
Bár az újabb, 45nm-es (1066 FSB) procik elvileg kicsit kevésbé melegednek, viszont a chipset meg gondolom jobban.
De erről mondjon valaki inkább gyakorlati tapasztalatot.TP tényleg megbízható, de szerintem HP-vel sincs különösebben baj.
Ha sokat akarod hordozni (2,8 kg-ot azért nem biztos...) a TP jobb lehet a zsanérja miatt.
TP-nek a billentyüzetei álltalában nagyon jók, HP se lehet rossz, de ezt is neked kéne kipróbálnod inkább.És jól látom hogy egy ilyen kategóriájú laptopba 2008 közepén se tudnak belerakni egy qrva DVI-t ?
MOD: 1 év garancia mostanában már kevésnek számít, 2 évet már kb. mindenhol szoktak adni.
#20953 .-re valaki ?
-
threwory
csendes tag
Sziasztok!!
Szeretnék egy laptopot venni olyan 120 ezer körül erre a háromra esett a válsztásom
1:MSI Glare VR610X-266HU
2:Acer Extensa 5620Z-4A1G12 notebook
3:Lenovo 3000 N200 (TY2EPHV_2GB)ti melyiket ajánlanátok csak office internet filmnézésre kellene semmi játék ja és fő szempont a megbízhatóság.
Előre is köszi
-
atesss
addikt
válasz
kalasnikov #20958 üzenetére
Szerintem csak az elvileg más célcsoportban különbözik.
A TravelMate a "normál" otthoni használtra, van a Business valamilyen néven, de asszem nem Extensa, az talán a mobil munkaállomás kategória lehet, vagy nemtom milyen kategóriát találtak még ki.
De a gyakorlatban ez tényleg csak marketingduma. De ez, hogy melyik milyen "célcsoport", ez a marketingszövegből gondolom kiderült, nem?Csak az Acer laptopok álltalában nem a minőségükről híresek...
Egy Business Class változatú laptopjuk talán egy kicsit jobb. -
Mihi100D
csendes tag
Sziasztok!notebookot szeretnek venni van is kinezven ket darab, csak nem nagyon tudom eldonteni hogy melyik is legyen?
1.
HP compaq 6730b - Intel Core 2 Duo Processor P8400 (2.26 GHz, 3 MB L2 cache, 1066 MHz FSB) - Mobile Intel GE45 Express Chipset ICH9M 1066FSB - 2048 MB DDRII 800MHz (1) - 250 GB 5400 rpm S-ATA - 15.4" TFT WXGA 1280 x 800 anti-glare - WEBCAM - Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD up to 384-MB shared -LightScribe DVD+/-RW DL SuperMulti (Upgrade Bay) - Modem56K/LAN10/100/1000 - Intel 802.11 a/b/g/n - Bluetooth - Fingerprint Reader - TPM Security Module -Media Card Reader - ports: 4x USB 2.0, serial RS232, IEEE 1394(4pin) ,S-video (TV out)audio in/out, VGA, RJ-11, RJ-45 - 6-cell Li-Ion Battery(4h 45min) - ExpressCard /54 /34slot - HP travel battery connector - Docking connector - Windows Vista Business 32 /XP Pro on recovery -Office 2007 Ready - 34.9 mm (at front) x 357.0 mm x 265.0 mm - 2,59kg - 1year wrty2. TP R500,CENTRINO,Core 2 Duo P8400 (2266 MHz),2 GB,160GB/5400rpm,DVD±RW DL,Intel X4500 Integrated Graphics15.4" WXGA non glossy No Camera, Gigabit,Intel 5100 AGN (1x2),BluetoothFPR6 cell,Express Card + 4-1 Media Card,Vista Business 32/RDVD,1 year
igazabol mindketto nagyon uj tipus , a HProl meg nem nagyon olvastam semmit, a TPkrol olvastam hogy nagyon jok, szeretnem ha nagyon csendes lenne, a HPnek nagyobb a HDDje
szerintetek?mindketto 1arban van,
en inkabb kicsit aTPfele huz a szivem
esetlek vmi mas ajanlat ebben az arkategoriaban? játszani nem játszok, zene, net, pohotsop, filmre kellene!
koszike -
atesss
addikt
válasz
Syrano #20955 üzenetére
Igen, google-ban nézd meg.
Gyengébb Procival? Mire gondolsz konkrétan?
Igazából ha 2 magos, Core 2 Duo alapú, akkor már bőven jó.
Az hogy 1600 vs. 1700 vs. 1830 Mhz Pentium Dual Core az már tökmind1 szerintem.
Csak Celeron ne legyen, de azzal 17"-t szerintem nem is lehet kapni, meg eleve már elég kifútó darab a Celeron M5xx (szerencsére), már szinte mind Pentium Dual Core-al szerelt.Bár az igaz, hogy Vistához a 2GB Ram azért ajánlott.
De kb. 4000 ft az 1GB NotebookRAM.
Egyébként amit az egyik Acer-hez adnak Windows Vista Home Basic -et annak nincs értelme, a Vista gyakorlatilag egyetlen ujdonságát, a szebb kinézetet veszi el a Home Basic, nincs benne az Aero.Szerintem azért nézz körül a 17" közt is, hátha van már olcsón, mert az az 1,6" tényleg tud számítani. Legalábbis én 15,4" kijelzőt biztos nem használnék tartósan, ha van lehetőség rögtön ráraknám egy külső monitorra.
Vinyó az meg egyéni döntés kérdése, de ha egy kicsit nagyobb kapacitás kell (nekem pl. HD filmek eszik a helyet rendesen
), és úgyse lesz nagyon hordozva, egy 3,5" házba (5k alatt van már ) berakott vinyóval járna jól, 320-500-640GB fillérekért (a notivinyóhoz képest).
Mondjuk az USB nem egy sebességbajnok, ha 100GB-okat kell egybe mozgatni, de akkor lehet esetleg E-Sata-val (~ +2k az olyan ház), csak akkor a laptopba is kéne Express Card-os E-Sata kártya, az meg megint plusz pénz (szerintem 8-9k, de ez csak tipp). -
Syrano
tag
válasz
kalasnikov #20954 üzenetére
Ahogy írtad, a Thinkpad az Thinkpad. Sajnos a Travelmate és Extensa között nemtom mi a különbség, a hivatalos oldalt nem próbáltad?
-
Syrano
tag
válasz
atesss #20952 üzenetére
Köszi a reagálást!
Bluetooth van a Lenovoban, az Acereket nem tom mert a Photo Hall oldala eléggé szűken bánik az infóval, de majd google barátom tudni fogja a választ.
A 17 colos kijelző sztem felejtős mert ennyiért ha kapunk is olyat akkor az gyengébb procival vagy kevesebb memoval esetleg kisebb vinyóval lenne.
-
kalasnikov
tag
Hali!
Ismét visszatértem, most vált aktuálissá a notebook vásárlás. Végül úgy döntöttem, hogy egy kicsit még hozzáteszek, és elmegyek bruttó 200k-ig...
Két jelöltem van:
1. Acer Travelmate 5730-842G25NL
2. Lenovo ThinkPad SL500 (NRJ3ZHV)Az Acer prociban erősebb, a ThinkPad viszont Thinkpad. Mit gondoltok?
Azt tudja valaki, hogy a Travelmate és a Extensa között mi a különbség?
-
atesss
addikt
válasz
Brett apó #20948 üzenetére
"igaz 2kg a gép"
Erről beszélek, hogy ne ilyen legyen...
Ezekről az "álsubnotebook"-okról én is tudok, csak pont az a lényeg, hogy ne legyen 2kg, hanem 1,5 max. !
És pont itt nő meg az ára kb. a 2x-re, de talán 1,5kg-ban még épp van nem túl drága.Optikai persze nem kell, ez az 1,8kg-os-okhoz (MSI PR210X-070Hu, FS esprimo u9200, bár FS-t nem nagyon vennék)
képest kapásból vagy 200g minusz, nem?
Akksi is valami kissebb elég.
Mik lennének a legolcsóbbak (újonan) ebben az 1,5kg körüli kategóriában ?
Ha tudtok több tipust is mondhattok, aztán én majd utánanézek.Egyébként azért is nézem drágábban is, mert lehethogy nővérem is venne, és szerintem neki 200-250k vagy akár mégtöbb is ok (ha akar most venni, bár ez sem biztos), ha egy egész jót, és könnyűt találok.
És ő most Szingapúrban van a hónap végéig, ahol olcsóbban meg tudná venni...
Nekem is tudna hozni akár, bár 2-t már nemnagyon, mert nem fér el a kabintáskában, feladott csomagba meg nem hinném hogy jó ötlet, esetleg kiszerelt vinyóval.
Csak még az a kérdés melyik gyártó nem ad Világgaranciát?Ez már kicsit OFF, de úgytudom Asus EEE-kre (pl. 1000H) és más netbook-okra sincs világgari ?
-
atesss
addikt
válasz
Syrano #20951 üzenetére
Jó hogy mást ajánlasz, mert Acer-t ne vegyen !
Asus-nál nézz még szerintem körbe.
Igen elég masszív darab az az N200-as (ugyanaz a háza, mint az N100-nak), ha hordozni nem kell, nem egy rossz választás. Nővéremnek egy N100-as Celeron M 410 -es változatban van, de annak ellenére minden van benne amit akkoriban álltalában kihagytak abban az árkategóriában (S-Video, BT, ujjlenyomatolvasó (na mondjuk ennek pont nincs sok értelme) ).
A DVI azért hiányzik róla (drágább N100-asokban meg N200-asokban gondolom van).Az N200-asban csak 10/100-as LAN van, az Acerben az egyikben 1000-s, a másikban nem tudom milyen, bár asszem ez nem is nagyon szempont.
BT-t is nézd meg melyikben van. Ha pont a chat-et írod, egy BT fülhallgatóval gépen is tök jól lehet Skype-olni, bár nővéremnek pont vettünk egyet, és nem megy az N100-as beépített BT-jével, valami firmware probléma, de gondolom meg tudom majd csinálni, csak akkor 1 nap alatt nem volt rá időm, mielött elutazott.17" milyen ártól van? Mert ha tényleg nem hordozza, jobb a minnél nagyobb kijelző.
Vagy ugye lehet asztali monitorra kötni is... -
Syrano
tag
Sziasztok,
egy barátom szeretne új laptopot venni és segítségemet kérte. A felhasználás inkább otthon lenne, nagyon nem lenne mozgatva a gép, főleg internetezés, chat, szövegszerkeztés, játék pedig kimerül a passziánszban meg hasonlókban. Maximum 130ezret tud rászánni.
Amit ő kinézett magának:
[link]
és
[link]Amit én ajánlottam neki:
[link]Nekem eddig egy Asus gépem volt és most egy Thinkpad R61-es van, azért merem neki ajánlani a Lenovo gépet, de kiváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Köszi
-
Kbali
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #20936 üzenetére
Én használtam ilyet, csak T7500-as procival, 2 giga rammal, meg x3100-zal. Munkára teljesen jó, nem nehéz, csak a kijelző fedlapjára ne tegyél semmi nehezet, mert könnyen benyomódik. Ennyiért nagyon olcsó, tavaly év végén még az alapváltozatok is 300 környékén voltak.
-
csaner
csendes tag
Sziasztok
Gépet szeretnék venni már kinéztem kettőt melyiket válasszam
CAD-ezni kellene meg alap dolgok
Szóval:HPpavilion Dv-5-1060 másik Fujitsu-S Amilo Xi2428-3g
A hp miért lenne jobb választás?
Hát ennyi?
Köszi előre is!!
Üdv:ervin -
atesss
addikt
Eredetileg Atom-os netbook vásárlásán gondolkodtam, de egy subnoti jobb lenne a 12"-al, csak ugye megfelelő áron kéne megfelelő súly. (Tehát ide is beírom amit a netbook-os témába) :
Egy kétmagos gép (igazából 1080p-s HD-t bírjon ez az elsődleges lényeg) kéne, tehát akár egy Core Duo is jó.
Egy ilyen esprimo u9200 -hoz hasonló is lehetne Optikai nélkül, csak mondjuk 1,5 kg a nagyon max. , de az lehet egy kis akksival is (olyan 2,5h azért kéne).
Lehet új is, de inkább használt.
Tudtok 1-2 ennek megfelelőt mondani? -
Machos
tag
Sziasztok!
Melyik az érdemesebb?
250K lenne egy laptopra és ezeket néztem ki!
MÁS altermatívát is megnézek, ha ajánlotok, de fontos lenne hogy nagyon megbízható legyen ne kelljen szervízbe rohangálnom!
Továbbá gyors procival és elég memóriával rendelkezzen!
Lehetőleg azért cod4-el tudjam rajta tolni...... -
sorrow
csendes tag
Sziasztok
A következő laptopot néztem ki:
Asus F3KA-AP067 15,4" (bruttó 180ezer körül lenne)mivel egy kicsit játékra is használnám, ebből az összegből nem találtam jobb best-buy gépet, ha mégis lenne kérem segítsetek.
köszönöm
-
FerNandor
őstag
A toshiba topicban leírtam a toshibás első körös tapasztalatomat. érdekes![link]
-
dominik009
csendes tag
Hali
Szerintetek meik laptop éri meg jobban ?
Minőség is számít!-Asus g1s
[link]
Erről a tipusról olvastam sok jó szerintem jó kis vas
Erős masszív tipus.-Msi gx620 ( új tipus )
[link]
Szerintem nagyon jól néz ki. Az a 9600M gt mit tudhat ?
És valahol olvastam, hogy aluminum vázas, elég erős és masszív lehet vagy csak kamu az egész ?? -
A_ScHuLcZ
addikt
Erről a notiról mi a véleményetek? Ezzel szemezek most!
HP COMPAQ 6910P (GH717)
Kijelző: 14,1 col WXGA (1280 x 800), AntiGlare
Processzor: Intel Core 2 Duo T7300 (2,0 GHz, 800 MHz, 4 MB)
Memória: 1 GB DDR2
Háttértár: 80 GB, SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi
Videókártya: ATI Radeon X2300, 384 MB
WiFi: 802.11a/b/g
Bluetooth: v2.0
Kártyaolvasó: SD, MMC
Interfész: 4 x USB 2.0, VGA, S-video, FireWire, ujjlenyomat olvasó, Gigabit LAN, 3G/HSDPA, dokkolható, Infra, MG/AL borítás
Akkumulátor: 6 cellás
Tömeg: 2 kg
Op. rendszer: Windows Vista Business
Jótállás: 1 év
Leírás: RENEW változat!Ram picit kevés benne, de nem kerül sokba bővíteni, annyi baj legyen. Mondjuk a winyó lehetne 1 picit nagyobb...
Elsősorban munkára, programozásra kell, virtual machinet is használok, szóval nem árt a gyors proci és a sok ram, valamint filmezésre és esetenként néha játékra (ezért nem GMA-sat néztem ki). 160 az ára, szerintetek megéri, jó választás? -
SirKero
őstag
Hali!
Laptopot szeretnék vásárolni 150 00 HUF. max. 170 000 HUF összegben. Lehet olcsóbb is az nem baj
Amire használni szeretném: DVD filmek nézése utvonaltervező program futtatása és pár játék . Gondolok a FEAR Far Cry játékokra.
A tipus nem elsődleges szempont bár eddig két Acer gépem volt és meg voltam vele elégedve.
Segítségetek előre is köszönöm -
hitman,
őstag
Üdv!
Életem első leptopját akarom venni és egyből tudtam,hogy ide kell jönnöm.
Mit ajánlotok nekem 150-200k körül?
A lényeg,hogy viszonylag jó vga legyen benne. -
yanna
addikt
Erősítsen meg valaki(k) légyszi! Ez [link] valóban az aminek látszik...?
-
TitiRii
senior tag
na meg van a noti(t42), dokolon van dvi is
ad is képet a samsung 225bwn de 1680*1050 es felbontáson ahol nativ lenne csal, mégpedig ugy hogy a monitor maximum 1280*1024 ben megy, az aztal meg alatta 1680*1050es lesz és igy szkrolozgathatok jobra balra fel le
valami trük tipp? vagy igy jártam és 1280*1024 nél nagyobb res nem fog kijönni belőle? -
doktor úr
aktív tag
Továbbra is a noti vásárlással vakerálok, nekem nagyon fontos lenne a digitális monitorkimenet (DVI vagy HDMI), és mindenképpen Lenovo-t szeretnék. Nézegettem R61-et, SL500-at, R500-at, de fene a gusztusomat, nem tudok dönteni
Minddel van valami bajom, most olyan helyet keresek, ahol meg tudom ezeket tapogatni. Valakinek van konkrét tapasztalata az új szériákkal (SL500, R500)?
-
SG3rg0
őstag
Köszönöm a hozzáértő segítséget akkor tényleg jobb mint s régi magnéziumos váz, rz király!
Már csak a teljesítményére lennék kíváncsi! -
SG3rg0
őstag
Véleményt kérnék az alábbi notira!
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8835
Ennek az r500-nak is magnézium váza van?
-
Alex91
félisten
Szerencsere ritkan kell belenyulni...
. Mondjuk elegge megkoti a felhasznalot, aki a nagyobb szabadsagot szereti, annak tenyleg ez nem jo... Meg aza gond, hogy az embernek kialakul egy felhasznaloi szokasa, es ha masmilyen logika menten kell gondolkodnia, akkor mar nem megy
. En meg a Linuxot tartom valamilyen szinten meg mindig fapadosnak, bar teny, hogy sokat fejlodott. Kiszolgaloknak, specialis feladat ellatasara meg kimondottan jo!
-
T500
aktív tag
Én kipróbáltam ÉS? Én PC-s vagyok, ettől még nem győzőtt meg, a Macesek szerint egyszerűbb, kezelni, mindaddig, amíg nem kell bele nyúlni. Kezeltem MacOS-t, nincs azzal semmi, baj, de "MAC OSX, hagyjuk! Egy PC-st úgy sem lehet meggyőzni -amíg ki nem próbálja :-)", és maradt a Linux, meg most keztem a FreeBSD-t. Szép a MacOS, okos de nem jön be.
Hmmm... kipróbáltam használtam, nem győzőtt meg, de nem mondom, hogy rossz. Mert nem az. Csak engem nem győzött meg ennyi.... -
xedos
addikt
válasz
Brett apó #20894 üzenetére
Igazából Jockasnak írom:
Szó-szó...
Sok teszt volt már! Vistával az átlag 2.5-3órás üzemidő 20-40perccel megnő!
Ha jól emlékszem még az MSI WIND topickban is kipróbálták...
Amúgy ha egy notit VISTÁval adnak ott túl sok gond nem lehet vele.MAC OSX, hagyjuk! Egy PC-st úgy sem lehet meggyőzni -amíg ki nem próbálja :-)
-
T500
aktív tag
válasz
Alex91 #20915 üzenetére
Tudom én ezt jól. Egy Unixon az esetek többségében vagy consol, vagy X (XOR). Persze terminálok dögivel. A linuxnál van csak a váltogatunk ide oda.
"Nem vi-vel szerkesztunk konfig file-okat", hanem ED-ben....
(Csak vicc)
De sokminden van ami itt is egyszerűbb terminalból. A MacOS elég komoly rendszer, csak nekem furcsa a logikája az X alatt.
-
Magnum_
nagyúr
nem látott, azt sem tudja egyébként mi az,(én se nagyon, csak egyszer mutatták) csak ugye szép fehér... ugye kérdeztem ezt azt, aztán mondtam hol nézegesse, mondta, hogy a HP-k nem tetszenek neki, erre mondtam, akko vegyé' macet... innen a nagy láz... probáltm segiteni, de felesleges az iylen "usernél". de szerintem már te is igy gondolod
-
ladlac
tag
Egyetem miatt laptop vásárlását tervezem. Olvasgattam pár oldalt, és arra a következtetésre jutottam, hogy (belépő szinten) egy Lenovo N200 TY2EPHV-vel járok a legjobban. Főleg net/office/film a felhasználási terület, de néha egy-egy régebbi játékkal is játszanék. Tényleg nem kell nagy dologra gondolni, a játékok anno FX5200-vel is elfutottak olyan minőségben, amit már élveztem. A kérdésem: ennek az integrált X3100-nak van annyi teljesítménye, mint az FX5200-nek? A ramokkal lennék még bajban. 2 x 1 giga 533-as ram lenne a gépben. Ez mennyivel lassabb, mintha 2x1 giga, de 667-es ram lenne benne? A válaszokat előre is köszi.
-
T500
aktív tag
válasz
jockas #20907 üzenetére
ó választás az N200. Az árához képest egy jó masina. meg szintén az árához képest nagyon megbízható, persze egy ThinkPad biztosan megbízhatóbb, meg erősebb is, ez biztos, de az N200 ban nagyon kompatibilis alkatrészek vannak. Már ez fél siker a stabilitáshoz. Halk, és strapabíróbb is, mint a hasonló árú gépek, valamint a billentyűzete is nagyon jó!
-
Sziasztok! Mi a véleményetek az MSI GX700X-röl? 198k-ért lenne, ennyit szerintem simán megér egy ilyen szintü laptop. Szerintetek...?
-
jockas
senior tag
Az én igényeimnek tökéletesen megfelel egy WinXP. Filmnézés,netezés,játék...stb. Linuxal még nem sokat foglalkoztam (majd februártól a fősulin),anno egy Debian 2.0 volt az akkori gépemen amolyan megnézem milyen is alapon. Gyakorlatilag DOS-on és Windows-on nőttem fel és eddig mindenre megfelelt nekem. Van jó pár hibája a Windowsnak,de nem vagyok divat-Win ellenes...megy ez,ha kell neki.
A fríssitések...miután fel lett fríssitve szépen a rendszer ki kell kapcsolni és kész. Esetleg időnként bekapcsolod,hogy azért legyen valamennyire napra kész...
A Vista meg laptop...egyszerűen nem tudom összehozni a nagy erőforrásigényéről híres Vistát egy hosszú akku idős laptoppal. Akinek egy laptop kell,az többnyire szerintem pont azért veszi,mert a laptop hordozhatósága kell neki. Vannak olyanok,akik asztalon használják,de az még a kisebbség.
Akkor lenne már egy kérdésem is hozzád. Mivel nem leszek sok pénzzel megáldva,ezért Lenovo N200-ast szeretnék venni. Az lenne a kérdésem,hogy ha nem extrém körülményeket veszünk,akkor ugye bírni fogja egy hátizsákban? Tudom,hogy nem egy TP,de szerintem nem kell nekem egy TP extrém strapabírása. Lenovo-ról rosszakat nem olvastam, még az N200-ról sem,ezért szerintem 1 év gari elég is lehet neki,azalatt kijön,ha komoly gondja van. Vagy tévedek?
-
T500
aktív tag
válasz
Magnum_ #20887 üzenetére
És látott már MacOSX-et, mert ha valami megborul, akkor az alatt egy UNIX van, ami nem egy egyszerű dolog egy kezdőnek. Jó tudom elvileg mehet ró Windows, de azt sem a srác telepíti majd rá, ahogy elmondtad.
De ha 250, akkor már mé megbook? Ennyiért van már notebook is. -
T500
aktív tag
válasz
Brett apó #20894 üzenetére
Igen pláne, ha 10 órán keresztül tekeri a vinyót, amit állítólag ki lehet kapcsolni, de a memória is fogyaszt tisztességesen, meg ha sok az adat, akkor a déli, és északi híd is többet izzad, szóval markeding dumának jó, de logika nincs benne. Megvárom a windows 7 -et aztán meglátjuk.
-
T500
aktív tag
válasz
jockas #20888 üzenetére
Na ez az ezt nem értem én sem, de gondolj bele, akkor miből élne meg a sok szert sem csináló MS rendszermérnök, meg a Microsoft, meg a sok munkaügyi központos magániskola, meg az ilyenek..... Ez tiszta üzlet... Én a Linuxot választottam, a Windóz XSP tök ó volt csak meguntam a naphosszat szívató frissítések hadát.
-
jockas
senior tag
válasz
Sanyabá #20900 üzenetére
Rendben. Nem vagyok oda az olyan újításokért,amivel inkább visszalépek 1-et az előrelépés helyett. Szerintem a Vistát ki sem fogom próbálni,inkább majd a következő windowst.
A Win98-ról amint lehetőségem nyilt rá hardver szempontból azonnal váltottam XP-re. Hiába van DX10.1-es videokártyám még nem tudott meggyőzni a Vista arra,hogy váltanom kéne. Sok olyan dolog van benne,ami tetszik,mint technológia (DX10 pl.). De mivel gyakorlatilag egy kezemen megtudom számolni,hogy hány játék DX10-es,és még ennél kevesebb ami technológiailag is az. Az meg ennél is kevesebb,ami érdekel is..
Ha jól tudom,akkor az új win lényegében Vista alapon készül,vagyis addigra csak bővülni fog a driver és szoftver ellátottsága.
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest