Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Medige #13797 üzenetére
Valóban. Itt azért írkálnak az emberek, hogy másoknak segítsenek jó döntéseket hozni. És ez a legrosszabb az egészben, hogy más képes húszadszor is leírni a véleményét, hogy esetleg még valakinek segíthessen, mutat alternatívákat is (ha ismeri az elvárásokat), és egyesek ezek után simán leszarják az egészet, így aztán tényleg érdemes segíteni.
Természetesen a végső döntés a tiéd, de ez a "de érdemben nem szóltál hozzá a témához csak leszóltad amit kérdeztem, és mutattál helyette egy gyengébbet drágábban!" sima fikázás, és az értelem teljes hiányára utal. -
Medige
csendes tag
Félreértés ne essék! Én a véleményeket elolvasom, megértem, az már az én dolgom hogy elfogadom-e mindenesetre összehasonlítási alapnak jó, ezért jöttem ide! Még így is kb 95:5-re áll az MSI! Most kicsit rontottatok rajta, ezzel semmi gond nincs is! Pont ez a jó a fórumba hogy vannak véleményeltérérek!
-
harry
veterán
válasz
Medige #13788 üzenetére
Ehhez csak gratulálni tudok. Idejössz, hallasz véleményeket, érveket, javaslatokat, aztán leszarod az egészet. Minek jöttél? Hogy biztosítsunk az elképzelésedven, vagy reálisan vázoljuk a helyzetet? Ez előbbi hülyeség (bár úgy látszik ez állt fent), a második megtörtént, csak épp nem érdekelt. Ha nem is pont egy ember véleménye, de a topic átolvasásásából leszűrt következtetés azért mégiscsak jelenthet valamit, nem?
Nekem tetszett egy Asus, de elmondták, hogy mi a véleményük ezzel kapcsolatban (többen, többször is), mikre kéne inkább figyelnem, és meggyőztek, ennyi, nem kezdtem itt magyarázni, hogy de Bélának is tetszett az a noti, meg a honlapjuk szerint is jó... -
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13793 üzenetére
de biztos van a közelbe szervíz
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13789 üzenetére
Neked milyen géped van?
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13789 üzenetére
szerintem is
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13786 üzenetére
de érdemben nem szóltál hozzá a témához csak leszóltad amit kérdeztem, és mutattál helyette egy gyengébbet drágábban!
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #13786 üzenetére
Ranghajhászkodni.
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13784 üzenetére
Lehet hogy ez esetben nem kommentekre fogok hagyatkozni hanem megveszem az MSI-t
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13783 üzenetére
Már mondtam.
Gagyi anyagokból van. Nem szakértő ismerős mondta, nem videót néztem, hanem használtam.A magyarított billentyűzet indokolatlanul össze van nyomorítva, több ékezetes betű is a normális méret felével egyezik meg.
Nincs rendes szervizháttér. Még ha tényleg olyan megbízható gépek lennének is, akkor sem vennék olyat, aminek nincs rendes ellátottsága. Az MSI nemrég szállt be a notebook piacra, hosszú idő kell még ahhoz, hogy valóban jó gépeket tudjanak csinálni.
Javaslom, hogy olvass vissza egy kicsit, nézegesd meg, hogy kiknek mit ajánlottak, vagy egyszerűen csak keress rá a topikban az MSI szóra, aztán olvasgass.
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13782 üzenetére
És úgy gondolom, inkább érdemes egy csúnyább, de megbízható gépet venni, mint egy szebb, de gagyibbat.
Ezzel teljes mértékig egyetértek, csak nem értem mi a konkrét bajod az MSI-kkel? nekem szakértő ismerősöm mondta hogy jelenleg legjobbak a piason árkategóriában -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13781 üzenetére
Egy MSI-hez képest istencsászár, de ahogy gondolod.
Ha szép gép kell, nézd meg az A200-as Toshibákat.
Bár azt meg szintén nem ajánlják, állítólag nem túl megbízhatóak.
Fel kell állítani egy rangsort, hogy a szépség, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság a fontosabb.
Ha ebből legalább hármat szeretnél, 200 ezer forintnál jóval többet kell kipengetned. És úgy gondolom, inkább érdemes egy csúnyább, de megbízható gépet venni, mint egy szebb, de gagyibbat. -
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13774 üzenetére
Elég gizda ez a gép! És csúnya is!
-
-
Theodolit
tag
válasz
(Kolombusz) #13777 üzenetére
köszi a linket tényleg hasznos
-
Theodolit
tag
http://www.laptopdiszkont.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=9687&op=details&mode=laptop_uj
mit gondoltok? -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Theodolit #13773 üzenetére
Igaz, 3dmarkok alapján, de azért az alapvető erőviszonyokat bemutatni tökéletes.
Sefter: 13.3-as notik közül a Toshiba U300 szériát nézd meg, azokból van ilyen áron gép az USANotebooknál. Más 13.3-asról nem tudok ilyen árkategóriában.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Medige #13766 üzenetére
Hát nem tudom, ilyen videókat csinált a Dell és az Asus is, mindegyik nagyon jól vágott, szép videó. Szerintem a leghitelesebb a Lenovoé, amikor valaki egy mobillal végigfilmezi a gyári tesztet.
Theodolit: lapiba szerintem bőven elég a X3100 (pár stratégia és FPS jól fut), a nagyobb teljesítményű videokarik a proccal egy hűtési rendszeren vannak és izzadnak is rendesen. Ami még jó választás lehet azok az Amd-s gépek, az új alaplapi chippel szerelt gépeken van egy 1250-es videokari, és egy 2600-as radeon, plusz egy kapcsoló, hogy melyiket, használja. Ilyenben jó választás lehet a Dell inspiron vagy az F3U-s Asusok. Az Asuson tuti van gomb, a Dellen szerintem bütykölni kell szoftveresen. -
Theodolit
tag
pl.128 MB ATI Radeon HD 2300
vagy intel gma 3100 (max448mb)
ati radeon x 1600
nvidia geforce 8400,7400go? -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13771 üzenetére
Ezt megfontolnám a helyedben. Van dedikált vga, így egy kicsit lehet vele játszani is, szép nagy felbontása van a kijelzőnek, a Lenovo N200-as széria pedig kedvelt.
Az MSI-t, Acert, FS-t itt nem szeretik.
Nekem Acerhez nem volt még szerencsém, csak áruházban tapizás szintjén, FS-t és MSI-t már használtam. Inkább ne. -
Theodolit
tag
Hello!
Nem tud valaki egy video kártya ranglistát linkelni (laptopoknál) és ha lehet a játékoknál elért eredmények alapján.... -
Sefter
veterán
válasz
(Kolombusz) #13769 üzenetére
~210+tréfáig jó..
-
Medige
csendes tag
A cél igazából egy álatlános felhasználású gép lenne, zenehallgatás, net multimédia, ami még fontos hogy viszonylag sokat használok Photoshop-ot képek szerkesztéséhez! Nem árt ha pár játék is elfut rajta, persze nem célom hogy csúcstechnika gamer gép legyen, de szeretnék minél többet kihozni belőle! A keret 200E Ft, nem gond ha kicsivel meghaladja! Nézegettem már több helyen neten, de nem nagyon tudok dönteni, meg azt se hogy hol lenne érdemes venni hogy olcsón kijöjjek. Mondták páran hogy Fujitsu-t meg Acer-t ne, sok rosszatt hallani róluk, MSI-t dícsérik nektek erről mi a véleményetek???
Előre is kössz a HELP-et! -
Sefter
veterán
milyen notit ajánlotok az alábbi szempontok figyelembe vételével?
- XP és Vista driver kompatibilitás
- Core2duo min 1,6GHz proci
- min. 60GB HDD
- DDR2 memória min. 2 slot
- BT,WIFI legyen benne
- DL DVD író (NE LG!)
- max. 13,3 -as kijelző (felbontása 1280x800 legyen)
- min. 3db USB 2.0 port (firewire is jó lenne...)
- HP, Clevo és egyéb híresen gagyi nem kell... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13766 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy én már használtam MSI notebookot.
Ezért volt startból kizárva az FS mellett, mikor magamnak választottam gépet.Ezen a megbízható, azért nem épült ki a szervize mondatodon jót mosolyogtam.
Hidd el, amiket itt ajánlgatnak az emberek, azt nem azért teszik, mert nekik hűdejó vicc lebeszélni a másikat egy jó gépről.
Mire használnád a gépet és mennyi lenne a maximum keret? Így könnyebb lenne ajánlani.
-
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13765 üzenetére
Viszont megbízható, ezért nem épült ki a szervíze annyira! A gagyi anyagokról meg csak annyit hogy nézzd meg ezt a videót:
http://youtube.com/watch?v=nBs9qvzy8rQ -
Medige
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #13763 üzenetére
Mi alapján mondod ezt tapasztalat, más tapasztalata, leírások tesztek?
-
vehement69
senior tag
ííííj eszembe jutott még valami: rokonék nyertek egy Benq Joybookot, Radeon Xpress 200M integrált videjóó van benne, meg Celeron M 440, memóriára nem emléxem, de ha jól sejtem 512MB (amúgy a típus pontosabban: [A52E] ) proci. Linuxot raktak rá az a baj, Windows kéne :S Mit érdemes (használható sebesség, szövegszerk, zene, film, néha játék, de inkább régebbiek)? XP/Vista Home Basic/Home Premium? Na jó a kérdés igazából úgy fest, hogy köhögés nélkül kicsit töb rammal elbírná a Vista HP-t, vagy nem is érdemes erőltetni... Home Basicre meg azé gondoltam, mert olcsóbb lenne, mint az XP home..
THX!
VMNT
Szerk: honlapon is, ill. kézikönyvbe is bézik visztáról van szó, de az XP-re is van drájver!
-
Medige
csendes tag
Sziasztok! Segítségetket szeretném kérni!
Notebook vásárlás elött állok! És igazából nem nagyon tudok bálasztani! Kinéztem egy teccő gépet, ami támpont lehet, és nagy esélyes is!
http://www.edigital.hu/product.php?productid=33893Ez egy MSI gép és szerintem jó vétel!
Van egy ,másik szeretném ha megnéznétek, egy Acer tom hogy tök más márka nem tom mi a véleményetek róla a videókártyák között mi a külnbség? A radeon diretx 9-es a másik 10-es asszem és még?Íme a gép:
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7352Az árak között nagy különbség van ennek tükrében sztetek melyik a jobb választás ár/érték arányban? Előre is kössz
-
HXY
addikt
Igaz az, hogy az Acer-nek nincs Magyarországon szervíze?
Egy ismerősömnek tönkrement, és majd 3 hónapba telt, mire visszakapta... -
Kovács84
aktív tag
válasz
Zola007 #13755 üzenetére
Bizony az egy másfél éves történet, azóta az NSE Hungária főnökét kirúgták van helyette másik (ráadásul azóta áttelepült a szervíz), továbbá az Asus ebben az évben külön Support vonalat indított, tehát a szervizeléssel már egy Asus Suport és az NSE is foglalkozik. Miután füstre tették az "úriembert" a gépek javítása kb. 1 hetet vett igénybe, ráadásul olyan problémákat is elkezdek orvosolni, mint pl. valaki visszaküldte az akksit, mert elhasználódott (ekkor is kell küldeni a gépet), akkor kicserélték a fedlapot is, mert összekarcolták, van még pár ilyen példa.
De, hogy másik példával is éljek, az IBMnél roppant udvariasak és készségesek, viszont már 3 hete várok a notimhoz kiegészítőkre (és nem régi típus). -
-
Zola007
veterán
Amúgy komolyan megérdemli a jó magyar a három heti körömrágást egy notebook vétel előtt. Hát nem a legjobb a hozzá nem értőnek, nem kerül el ilyen fórumokra, nem olvasgat után hetekig, egyszerűen vesz egy gépet. jHát nem szép az élet
mama ül otthon a tévé előtt, odanyögi papának: Te, apjuk, a gyerek igen nyí egy olyan lapos masina után, mint ami a többinek van. apjuk megemeli magát meg az asszonyt, berakja a suzukiba, elballagnak a metro/tesco/cora/médiamárktba. Odamennek a hozzán nem értő munkatárshoz, az első mutat nekik valamit, ami drága, de szar, 3 percen belül már a kasszánál vannak, estére már idilli a hangulat a kiccsaládban, mert közbe a szomszédék 4 éves józsikája is befejezte a zikszpé telepítését és örül mindenki mint majom a farkának, a felvett hitel meg majd csak kifizetik.
bocs mégegyszer, csak tényleg mindenkinek így kellene (bár akkor nem lenne ez a fórum).
Z
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Zola007 #13752 üzenetére
A HP-t, az X-es Asusokkal nem jók (bár csak az X51-el van közelebbi tapasztalatom), az X53l már az F3 kasznira épül, de még nem találkoztam vele, így érdemi véleményt sem tudok alkotni (de ha tényleg F3-ra épül akkor ezért a pénzért megéri). Szóval te döntesz. De az Asus alapból 2 év garival megy, rádásul a plusz pénzből tudsz venni + 1 évet, ergo van 3 év garid.
Szervíz = Asusnál 1 hét (furár vissz, hoz) egy éve nincs panasz a szervízre. HP helyen van, ergo gyors, de nem tudom mennyire
Anyagminőség = Asus közepes, a billentyűzet nekem nem tetszett. HP jó
Kényelem/
használati érték = Eddig mindegyik Aususomat szerettem. HP jó -
Zola007
veterán
Helló mindenkinek
Két gép közt vacilálok, barátnőmnek kellene, szóval nem egy gémer notira pályázunk.
A két említett típus:
Asus x53l-Ap014 (134 e)
HP 6720 ke167 (163 e)Asus versus Hp:
Asus: T2330 1,6 Intel dual-core, 2 gb ram, szokásos tft, 160 vinyó, integrált vga (x3100), dvd miegymás, 10/100 lan, 2 év gari) + vmelyik microsoft pista kiadás (de ez absz nem érdekel)
HP: Core Duo 1,73, 2*1gb, 160 sata, vga dettó, gigabit Wifi abg, 1+1 év garival venném ezt isVéleményeket kérnék, ha lehet. Nem atomerőművet akarnuk vezérelni és nem is a NASAnak dolgozunk
Azért jó lenne, ha menne egy pár évig és nem kellene a szervíz mellék költöznünk.
A fórumot kulcsszavak alapján végignyálaztam, de úgy érzem hülyébb vagyok mint előtte. (asztali gép terén eléggé képben vagyok és notiról is tudok azért egykét dolgot, nem az alkatrészek teljesítménye érdekel és nem 3Dmark eredményekre vagyok kíváncsi)
Ennek megfelelően szervíz, anyagminőség, kényelem, használati érték szempontból várok reakciót.
Aki úgy gondolja, hogy megtisztel egy szép összeszedett válasszal, annak nagyon szépen megköszönöm előre is.Üdv: Zola
(elnézést az esetleg nyers modorért, csak nagyon felb..sztam magam azon, hogy mindenki mást ír, s rengetegen baszogatják egymást mindenféle hasznos infótartalom nélkül - ezt nem feltétlenül erre a topicra értem, csak már föltúrtam a fél netet ez ügyben)
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Kovács84 #13750 üzenetére
zsoca929: Már ne is haragudj, de te hány notit használtál már? Szerintem minden valamit magára is adó laptopvásárló alaposan körbejárja a piacot és a gyártókat mielőtt választ. Minden egyes ár és funkció/felhasználási kategóriát más gyártó ural. Az MSI-nek nagyon kicsi a termékpalettája és idegesítő anyagokkal dolgoznak. Az ASUS, FUSI, ACER, TOSHIBA az alsókategóriát elég rendesen elhappolja a többi gyártó elől. A Dell a középkategória ura, mostmár a Lenovo is becsatlakozott a R61-kel. Minden gyártónak vannak voltak silányabb termékei, nem fogok mindegyikre példát hozni elég végigolvasni a fórumot (de egy valamit magára adó vásárló nem csak a prohardvert olvassa, hanem a notebook review AsusVIP és a lehető legtöbb nemzetközi fórumot).
Az Asusnál az alsókategóriába van hibás gép, pl X51-ben az elem hamar lemerült, azonban ha összevetjük a többi hasonszőrű társával akár csak itt a fórumon megfigyelhetjük, hogy kb. 2 ember számolt be extrém hibáról (azonban az is lehet, hogy emberi hanyagság következménye volt a sérülés), sajnos ez a többi gyártóról nem mondható el (mármint a kevés hiba [FUSI, ACER MiSI]).
A Dell kiváló gépeket gyárt, egyetlen hibája hogy nagyok (Vostro, Inspirion), azonban ők is bele szoktak futni hülyeségekbe, pl. 5-6 éve jópár hibás Inspirion került forgalomba, vagy az első pár XPS 1330-as széria idegeső hangú DVD-je is ezek közé sorolható. Egyetlen egy gyártó nem szállított még selejtet, mégpedig a IBM (Thinkpad), persze csak ha figyelmen kívül hagyjuk a veszélyes akkukat, amiket azonnal visszavontak és cseréltek. Azonban ha tovább haladunk és megnézzük a felső kategóriát, akkor az Asus egész szépen szerepel, hanem a legszebben (V1, V2 V6J, U3, U6, U5 stb), hiszen melyik gyártó engedheti meg magának, hogy ennyi pénzért rossz gépet állítson elő. Ugyanez igaz a FUSI Lifebookjaira is. Az MSI felejtős felső kategóriában, az Acerről nem tudok nyilatkozni, az IBM szintén, hiszen ők nem szép hanem funkcionális notikat csinálnak. Persze csak, ha figyelmen kívül hagyjuk a X61 bőr sorozatát, de ott a support számított sokat. Huhh, nagyjából ennyi.Bocs, az előzőbe már nem fért.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
gabikaa007 #13741 üzenetére
A webcam forgaható, úgy tudom, hogy van 15,4-ben is, bár a lapitiopinál a kis kijelző az előny. Sztem nem égeti le a kezed, max ha 5 órán keresztül játszol. Az összes F3 konstrukció ugyanolyan, csak a belső változik.
-
vehement69
senior tag
Egy kicsit beszéljünk már a Toshiba A200-ról is
(felhasznált anyagok, melegedés, etc), mert még mindig nem sikerült egyértelműen elhatároznom magam, ráadásul nem is szépségkirálynő
szerk: az igaz, hogy kezd feljönni a HP/Dell/IBM hármashoz? vaki azt írta...
-
törölt tag
válasz
gabikaa007 #13743 üzenetére
oké, értem a gondolkodásodat.
vedd meg azt a gépet, amiben a lehető legtöbb gigahertz és lehető legnagyobb van mindenből, úgyis mindegy itt mit javaslunk.
de lehetőleg olyan helyen, ahol adnak mellé ajándék Bibliát, hogy ha valami baja lesz, akkor legalább imádkozni tudjál, hogy ne 300ezres virágalátéted legyen. -
zsoca929
aktív tag
válasz
gabikaa007 #13743 üzenetére
Nem mondtam,h a középkategóriás gépek nem jók,csak ha 300-at akarsz egy gépre költeni akkor semmiképp se vegyél Asus-t!
Lehet,h pont nem az a Dell amit mondtam,az fog megtetszeni,hanem egy másik gép,de azzal csak egy "csapásvonalat" akartam mondani,h itt indulj el inkább,ha hosszú távra tervezel...
És aki ennyiért vesz gépet sztem az tuti,h nem 1 évre vásárol...
De a döntés a tiéd!
A turbocache a vga-t segíti,ha netán kevés lenne a saját belső memóriája...ekkor lehet variálni,h mennyit vegyen le a rendszermemóriából és akkor még onnan is használ..
De manapság a gépek 256megás vga-val kijönnek ami untig elég,főleg,h egy laptop-ot ELVILEG nem játékra terveztek...
De persze mindenki arra használja amire akarja...!
Én még most isazt mondom,ha MINŐSÉGI gépet akarsz akkor Dellből nézel mert 300-ért már kapsz pl Vostro gépet vagy vmi hasonlót... -
zsoca929
aktív tag
válasz
King Charles #13735 üzenetére
Nem rosszabb hordozásra mint amit néztél MSI gép...!(mindkettő műanyag...szvsz tökmind1)
Amint írtam a szervíze jjobban megoldott itthon mint az MSI-nek!
Ha normális táskt veszel és nem dobálod,kicsit odafigyelsz rá akkor ki fog szolgálni sokáig!
Olcsón tudod bővíteni ezeket a gépeket,de ne az Albánál vegyed hanem a gibzone-on keresztül!
Ott vmi-vel olcsóbb,és jó áron bővítik is Neked! -
gabikaa007
csendes tag
válasz
gabikaa007 #13741 üzenetére
Zsoca!
A mostani laptopom is egy középkategóriás még sincsen semmi bajom vele csak teljesitményben! Dell-el az a bajom h messze van az asus teljesitményétől, nem tudom h mennyire számit még továbbá az az 1gb turbo cache dolog (nekem ez még uj, homályos) de az sincsen benne. -
zsoca929
aktív tag
válasz
#16820480 #13739 üzenetére
Teljesen igazad van sheratan!!
Nem rosszak az Albacompok,Asus-ok,MSI-k sem,de ha hordozza az ember,nyüstöli őket naponta,stb,akkor tényleg egy olyat kell választani ami bírja!
Ha meg 200.000ft-ja van az embernek mint aki elöbb is írta,és játszani akar vele de mindenképp notit akar és asztalit helyettesít akkor viszont megfelenek a fenti márkák is!
Csak ne legyen garis gondjuk mert az Asus,MSI-nek nem vmi híres az itthonni szervízháttere...
Albacomp itthoni cég,sok ismerősömnek van ilyen gépe,gondja nincs vele,de tényleg nem igazán arra használják mint egy normál laptopot(nem igazán hordozzák)...
Garis gondjuk alig volt,de ami volt azt meg korrekten el tudták intézni emberi határidőn belül,mivel alkatrészellátottság itthon megoldott belöle... -
gabikaa007
csendes tag
válasz
Kovács84 #13738 üzenetére
F8SA tetszene nagyon, ha az a kijelző nem 14es lenne
Mostani notim is 14es kijezős és ugy gondoltam, ha már újat veszek (nem is olcsót), akkor az a minimum h nagyobb kijezője legyen. De a legnagyobb gond amit most néztem h ez az f8sa jobb oldalra fújja ki a levegőt, ugyanúgy mint a mostani fujitsu laptopom, ami nagyon idegesit 1 óra munka után h leégeti a kezem. Am meg nem tudom h az összes F3-as sorozat ugyanolyan lenne?
Nem tudjátok h ennek az F3SA-AS086 -nak camja forgatható-e?
-
zsoca929
aktív tag
válasz
gabikaa007 #13736 üzenetére
Ram:bármikor kb 5000ft-ból bővíthető+ 1gigára!
Winyó:sztem tök mind1,h 250 vagy 160(annál lejjebb tényleg ne menjen az ember)...max dobsz mellé egy USB2-es Mybookot 17000ft-ért!(320gigás!!!)
Proci ugyanaz mint a ram.../de én tuti nem cserélném ki,csak azért mert nagyobb az L2...annyira számításigényes dolgokat sztem nem fogsz futtatni,játékban meg nincs különös jelentősége!A 3.évi garancia mellett még az szól a DELL-nek,amit a kollégák az elöbb is írtak:
idézem...otthoni használat mellett is megrepedt az ASUS burkolata,stb...
De egyszerűbb:nézz be a DELL topikba is,és ha ott is azt mondják Neked,h ASUS akkor megeszem a kalapom...
Komolyra fordítva a szót:a Dell minőségi alkatrészekből,amit nem csak a belsőre értek!!!!! dolgozik,és tényleg megbízható,STRAPABÍRÓ gépjei vannak!
Asus-sal össze sem lehet hasonlítani,mivel az egy (nagyjából)""középkategóriás"" gépeket gyártó cég,aminél inkább asztali a fő csapásvonal!
ennyi kb amit tudok mondani! -
törölt tag
válasz
mondok egy hasonlatot, hátha ebből világosabb lesz.
fogunk egy zsigulit, beleteszünk egy szép V6-os turbomotort, áthúzzuk bőrrel az ülésket, átépítjük a hifit valami sokhangszórósra, meg teszünk rá metálfényezést, és piacra dobjuk 10millióért. közben mondjuk van ennyi pénzért 3-as BMW, igaz abban nem 13, hanem csak 6 hangfalas a hifi, nem V6-os turbo, hanem csak V4-es, nem bőrülés, csak minőségi kárpit, és így tovább. te melyiket választanád?
dehát a Ladára csak 1 évvel kevesebb gari van !!!!!és ez most úgy általában nem Asus gyalázás akart lenni, hanem az összes olcsó cuccra értelmezhető (Albacomptól kezdve a Gigabyte-on át az Acerig)
-
Kovács84
aktív tag
válasz
gabikaa007 #13732 üzenetére
Ennyiből veszel egy F8SV-t vagy SA-t és jobban jársz... (anyagminőségben meg mindenben). AZ F3-as Asus sorozatért nem szabad 200 000 felett kiadni pénzt, mert abban az árkategóriában már találsz jó jobb notikat (értsd. ár/érék arány kedvezőbb).
Gyerekek mi lenne ha legközelebb valaki talál valami hibát (ilyen Asusből letört zsanér meg hasonló, de szerintem a többi márkával is korrektebb lenne) az linkelne egy képet (gondolom nem nagy fáradság). -
cucka
addikt
válasz
inkább az a kérdés, hogy mitől rosszabb az asus, ami egy fapad kategóriás gép 300 ezer fölötti áron, gagyi anyagokból, gagyi minőségben.
ismerős f3-as sorozatú gépénél a burkolat egyszerűen magától elrepedt. (a gép kizárólag otthon van használva, vigyáznak rá, nem cipelik sehova). mondjuk az a gép nagyon olcsó volt, tehát ennyi talán belefér, nade hogy 320 ezer forintért is ugyanazt a szemetet árulják, csak több gigahertzel.. -
gabikaa007
csendes tag
válasz
King Charles #13735 üzenetére
És ez a dell mitől jobb???
Prociban nem jobb sőt 1mbal kevesebb az l2 cache, ram 1 gb csak, winyó is csak 160 gb 250 helyett, kijelzőnek kisebb a felbontása, akkumulátor csak 56 whr az asus meg 80. Nem értem, h az az 1 év gari miért éri meg ezt a sok hiányosságot. Jó videokari picivel jobb talán, de nem sokkal sztem. :S Várom a válaszod Zsoca! -
zsoca929
aktív tag
válasz
gabikaa007 #13732 üzenetére
Ennyiért már veszel egy ilyet:[link]
És ez egy DELL
Sőt nem is 370bruttó az ára....hanem 310 -
zsoca929
aktív tag
válasz
King Charles #13730 üzenetére
Hali!
MSI szervízbarát...és a szervíz kis hazánkban nehezen megoldott MSI-notiknál...!!
Nézd meg az Albacomp gépeket...abból is a ECO V4 sorozatot...(8600-al vannak szerelve,C2D proci,stb...)megérik az árukat ha középkategóriás gépet akarsz venni...
Vagy még ami elmegy a Toshiba.
Bár sokan szidják,de sztem mindez szimpátia kérdése...
Szvsz a szervíztámogatása SOKKAL JOBB mint az MSi,ACER,ASUS,gépeknek...
És megkapod a 2év garival pl egy A200-1s9 gépnél a Radeon HD2600vga-t ami azért üt mindent a 8600gt-ig...Abban viszont "csak" Dual Core proci van...
Miilyen sűrűn hordoznád a gépet?
Kell,h strapabíró legyen?Asztalit váltana ki?Először mérlegeld ezeket a kérdéseket magadban és utána nézz szét megint...
A fenti gépeket azért ajánlottam,m asztalit kiváltani ebben az árban és néha játszani velük tökéletes!Dell-ről meg stb,felsőbb gépekről ebben az árban ne is gondolkozz(sajnos)... -
King Charles
tag
Elfelejtettem belinkelni
-
King Charles
tag
Sziasztok
Elnézést előre is, hogy a szokásos kérdéssel zaklatlak titeket én is, de sajna nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre egyik topikban sem.
Szeretnék venni egy laptopot max 200e ft-rt. Főleg netezni, tanulni kellene. Néha azonban szeretnék rajta játszani is, de akkor is a legdurvább játék a battlefield 1942 lenne amit futtattnék rajta. Kinéztem magamnak az msi ex600 ast, de annyi kritikát olvastam a szervízeléssel és a minőséggel kapcsolatos gondokról, hogy már nem vagyok benne biztos. A fő problémám az volna, hogy sehol sem találok ehhez hasonló gépet. Vagy jó a proci és megfelelő benne a ram de akkor rossz a videokártya vagy fordítva. Légyszi mutassatok valamit ami megbízható és jó, mert vagy ezer gépet és oldalt végignéztem.
Köszi Dudo
-
ffuego
csendes tag
Sziasztok!
Segytséget kérnék, nagyon hozzá nem értő vagyok. Főleg irodai munkára vennék laptopot, jelenleg 5-ik éve nyúzom a HP nc6000-es gépet. Amin gondolkozom, az a HP6910p vagy a IBM R61. Esetleg méhg tetszenek a 12"-os gépek is. Ár nem annyira lényeges, ami fontos a stabil működés, mobilitás.
Mit gondoltok? -
törölt tag
az, hogy más a billentyűzet, az annyit tesz, hogy más feliratok vannak fizikailag ráfestve a billentyűzetre. az, hogy milyen kiosztással használod a rendszeredben, az már más kérdés. én most egy angol billentyűzetről gépelek magyarul. nem nagy dolog, csak előnyben azok, akik tudnak vakon gépelni
a másik, hoyg nem kell, hogy tönkremenjen. de ha mégis előfordul, akkor a halálba fogod kívánni valószínűleg az egész HP-t, meg a szervizeket, meg mindenkit, aki engedte, hogy megvedd a gépet. a laptops sajnos vagy nem sajnos, de nem olyan, mint egy asztali gép. ha valami történik vele, akkor nem tudod magad megbütykölni, hanem a szervízre kell hagyakozni (ahogy mondjuk egy mobiltelefon*** esetében).
OFF: *** vajon a mobilok esetében miért nem fontos szempont a szervízháttér? soha nem láttam még mobilos topicban ez alapján ajánlani telefont...
-
grex4
aktív tag
válasz
#16820480 #13636 üzenetére
hali, leskelődtem azért azóta meg olvasom itt a fejleményeket is.
ehhez mitszóltok? HP pavilion dv6000 vagy HPQ 6710s
és ha nem magyar a bill. az mit takar? azt tudom hogy az első procija gyengébb picit meg pár alkatrésze erősebb, meg vidikarija is van másodiknak meg bika proci többi meg költségkímélés. annyi laptop van hogy nemtudok dönteni. -
törölt tag
válasz
Norbi.Sz #13717 üzenetére
a T8100 energiagazdálkodása elvileg fejlettebb egy generációval, mint a T5450-é. aztán ez nem tudom gyakorlatban mit számít. de teljesíŧményre nagyobb. viszont szerintem a kisebbiken sem kéne gondot okozzon a vista futtatása, ott valami beállítási problémák lehetne, ha nagyon lassú.
ha sok időre veszel gépet, akkor ne az a 10-20 ezer számítson, a gép árához képest nem olyan sok. szerintem olyat vegyél inkább, amivel elégedett lehetsz.amúgy milyen programjaid vannak, amik nem mennek más rendszeren?
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
#16820480 #13714 üzenetére
Igen, mivel van néhány programom, ami fontos, és csak WinXP és Vista alatt fut... Igazából a Vostro-t nézegettem nagyon, de ha 4-5évig simán elég az a proci, akkor nem adok ki 40-50-el többet a Vostro-ért. A Lenovo R61-hez még vennék +2év gari kiterjesztést, és akkor ok. Bár lehet, hogy 240-ért tudnának Vostro-t hozatni T8100-as procival... A T8100-as proci kevesebbet fogyaszt? Sokkal gyorsabb, mint a T5450?
Azért félek a T5450-es procitól, mert egyik ismerős azt mondta, neki azzal a Vista sokkal lassabban indult, mint a mostani T7250-es procival...
-
priusz
aktív tag
Sziasztok!
Ezt néztem ki magamnak[link]
Teljesen átlagos felhasználásra net office stb., zéró játék.
Kérdés a következő: Ilyen árban van-e alternatívája minőség tekintetében ennek a gépnek?Előre is köszi a segítséget!
üdv:priusz -
sutilowits
csendes tag
Szevasztok a kérdésem a következő lenne azon gondolkodom melyiket lenne érdemesebb megvenni melyik jobb ez http://shop.senorg.hu/shop.php?id=25056&mode=item vagy ezt
http://www.vatera.hu/acer_laptop_2ghz_100gb_hdd_ati_x700_cardr_bluet_61133367.htmlÜdv Ati!!
-
törölt tag
válasz
Norbi.Sz #13703 üzenetére
nyilván elég kell legyen. de az a kérdésem, hogy ha tényleg office és net kell, akkor miért kell neked Vista? ezt nagyjából bármilyen operációs rendszer tudja
illetve ha mindenképpen vista, akkor meg miért akarsz majd újabb rendszert telepíteni?
Pityka_: az MSI-t nem ajánlanám, mert bár volt nekem is, és a gép minősége egészen korrekt volt az árához mérten, de szinte nincs hozzá szervízháttér az országban, így ha valami baja van, akkor valószínű sokat kell rá várni majd, ha egyáltlaán meg tudják csinálni. az X51 meg az Asus legolcsóbb szériája, ez sokat elmond róla már látatlanban is. őszintén én a helyedben azt az A8-ast venném, a 14"-os méret nagyon vonzó. szerintem.
Xtlight: TP R61, HPQ 6510b (GB871) /akciósan most 3 év garival van/ vagy HPQ 6710b (GB886) így első nekifutásra ebben az árban. szerintem a 14"-es HP
Diego!: egyik márka sem rossz választás. HP-nál figyelj arra, hogy ne Pavilion, és ne 5x0 sorozat legyen, a többi elég jó minőségű már.
-
Xtlight
csendes tag
Sziasztok! Új notebook vásárlása előtt állok. A jelenlegi már nem alkalmas a napi munkámra, hirdetem is az aprók között. Mivel vagy 2 éve nem nagyon követem a hardver fejlődését, segítséget szeretnék kérni. Fejlesztésre kell a gép, de kellően mobilnak kell lennie. A jelenlegi fejlesztőeszközeimmel (WinVista, Visual Studio 2008, MS SQL 2005, +apróságok) kell mennie és a sok éves garancia előny. Eddig csak AMD-s gépeim voltak, amikkel sok bajom volt, de nem tudom, hogy mennyire AMD betegség pl. az, hogy az FS Lifebookomban sosem állt le a ventillátor, vagy a régi Compaq-ban időnként pár másodpercre "megállt" minden, kivéve az egérmutatót (dual channel gond?). Játszani nem akarok, de a nagy felbontás (max. 15"-on belül) jól jönne. Tanácsot kérek, az összeghatár kb. 200 nettó.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy T5450-es proci 4-5évet elmegy még simán, ha csak net/office ilyesmire használom? Semmi játék, ilyesmi. A következő oprendszerek miatt kérdezem, hogy elég lesz neki egy ilyen proci 2GB RAM-al? A Vista fut rendesen vele, nem fogja meg nagyon? A proci nem nagyon számít neki, csak a RAM?
Mert akkor [Lenovo ThinkPad R61] lenne a kiszemelt... br.194.218,-
Ha nem, akkor egy Vostro 1500-at néztem, de az br.260.000,- körül lenne. Még ha +2év garit megveszem a Lenovo R61-re, akkor is 220-ba lenne. Szerintem ilyen célokra (net/office) nem fontos a Vostro, így 40k-t megspórolnék. Várom a hozzáértők jelzéseit
THX.
-
törölt tag
válasz
hektor24 #13700 üzenetére
hát igen, hdmi az nagyon nagyon kevés modellben van, még a felső kategóriában is. dvi meg ugyan szokott lenni néhol, de az sem jellemző (meg mostmár szerintem nagyon nem is fog elterjedni, miután kerek perec meg lett mondva, hogy elavult technológia).
a SiS chipsetet inkább kerüld el... mondjuk az Asus jobb választás alapvetően, mint az Acer, de akkro inkább valami ilyen: [link], vagy ha nem tetszik a 14", akkor ezek: [link], [link] -
Diego!
senior tag
Sziasztok.
Egyenlőre még a gyártók közt vacilálok...
HP-Compaq vagy Lenovo? Vagy esetleg egyik se.. Mik a tapasztalatok, illetve melyiknek milyen a szervízháttere?
(nem játékra, 15", 1 gb ram legyen, illetve fontos a megbizható, korrekt, gyors szervizelés, ha baj van)
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest