- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Na ebben találjon vki logikát. A drágább miben lenne jobb?
-
blaki
csendes tag
Én ezt néztem ki magamnak [link], csak itthon lenne használva, másodlagos gép lenne, csak net futna rajta ágyból, kertből stb
100e ft-ért jutnék hozzá. Vacsi új, 1 év gari stb. Megér annyit szerintetek?
-
rpeter
csendes tag
Igen, az autocad a legismertebb program laikusok körében, mert ugye az autót ismerik a cad-et meg írják a tájékoztatóban felvételinél
Saját tapasztalat, hogy a 2005-ös autocad egy 765 Mhz-es 128Mb SDRAM-os gépen is tökéletesen használható 2d-s munkára (egyébként 3d-sre meg használja akinek muszáj), nem gyors de használható.
Aki viszont megismeri az Inventor, Catia, ProEngineer, Solid Edge programokat, az életében nem veszi többet a kezébe az autocad-ot, csak ha 3 vonalat kell összekötni, de vannak olyan elvetemült ismerőseim, akik még azt is Catia-ban csinálnák
Ezek a programok (Inventor, Catia, Autocad Mechanical Desktop) elmennek egy 2400-as celeronon és 512 MB DDR 400-as RAM-mal megtömött számítógépen, és mindennapi munkákra tökéletesen használhatóak is. Aki pedig profi kategóriában tervez vele, azt a cég el fogja látni hivatalból egy 4 processzoros 16 giga RAM-os asztali monstrummal, jobb esetben kap hozzá 3d-s megjelenítő eszközt is (Audiban pl így tolják), és eszébe sem jut laptopon tervezni.
A megjelenítésben nem vagyok otthon, a legjobban az analógokat szeretik tervezésben, személyes tapasztalatom nincs, hogy ne lehetne lcd-n is tervezni.Összefoglalok egyszerűen: az egyetemen a gépészkarra járóknak, vagy jelentkezőkenk bőven elegendő a ma kapható összes noti szerintem, adm által kiemelt kitételek figyelembe vételével.
OFF: Én is oda jelentkeztem, leírom mielőtt szó érné a ház elejét, csak szakmai középben kicsit több ismeret átjön általában, mint egy gimnáziumban.
OFF2: A matek érettségi marha könnyű volt és egyértelmű... -
ABE
őstag
válasz
07_fecc_87 #15695 üzenetére
Én speciel a kettő közül inkább a Toshibát ajánlanám. Szerintem megfelelő lesz számodra, 2 év gari van rá, panaszt nem nagyon hallottam eddig a típusról, teljesítménye is korrekt. Nem szaporítom tovább a szót, hirtelen nem tudok az igényeidnek jobban megfelelőt ajánlani. Egy-két alternatíva van még eszemben, de szerintem nem nyernék meg a tetszésed (Lenovo R61 vagy Dell Inspiron).
-
ABE
őstag
válasz
07_fecc_87 #15692 üzenetére
Belinkelnéd, hogy hol és mennyiért nézted ki a gépeket?
-
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz) #15686 üzenetére
Pont az SB Audigyhez nem volt Vista driver, ezért használtam az XP-ét. Volt hang...
p
-
07_fecc_87
tag
Persze, érthető, igazad van!
Nekem a suli miatt fog kelleni, mert nem akarok majd asztali PC-t hurcolászni!
Egy darabig jó legyen, ne kelljen 2 éven belül lecserélni... Zenét is azon fogok hallgatni, és szeretnék bele valami jó kis hangkarit szerezni... Játszani nem nagyon fogok, csak a Simcity 4-el!
De azért más is előfordulhat, pl. Settlers 2 10th Anniversary, Settlers 6. Ezekhez kell azért gép. És még valami: Nézzen is ki valahogy...Most ez tűnik legvalószínűbbnek: Toshiba Satellite A200-14e
[link]Esetleg ez: ASUS F5VL-AP031
[link] -
flash7
tag
válasz
vehement69 #15685 üzenetére
Sziasztok!
Valaki meg tudná indokolni, hogy miért kell kerülni az Acer, Fuji, MSI és még az Asus notikat? Mert mindenki írja, hogy NEEEEEEEEE, de indoklás sehol. Nekem még nem volt notebookom, nincs tapasztalatom, de Acer és MSI gépei vannak a lakótársaimnak és nem volt velük gond. Vagy ez csak olyan mint az AMD és INTEL tábor "harca", hogy melyik is a jobb??
És erről kinek mi a véleménye: [link] ???
Vagy ezt se??? -
törölt tag
jól van, ha megy, hát megy
nekem nem ment semmi, amit próbáltam a laptopomhoz adott driverek közül keresztben (igaz nem sokat próbálkoztam, csak mindig összekeverem melyik cd-re vannak a vistás és melyikre az xp-s driverek kiírva).
-
Norbi.Sz
senior tag
Hali!
Tud valaki segíteni ebben? [Kijelző-fólia]
-
Scoobyka
addikt
nekem egy ilyen notira lenne szükségem...
150k körül legyen...15,4es kijelző 1280*800
kétmagos....2giga ram...wigye a hd filmeket....és legalább 3óra körüli akksi teljesítmény,valamit elég strapabíró....amúgy meg mindneki jön,hogy 200 fölött kell notit venni...hát nemtudom én 250ért vettem egy éve és ma már azért 170re esett az ára....és annyira fejlődik a pc piac...hogy inkább veszek 150ért évente és jobbat,mint 300ért egyszer hosszabtávra... -
Rick4
félisten
válasz
#16820480 #15677 üzenetére
hát nem tudom, én még nem láttam olyan drivert...azt azért Te sem gondolod komolyan (vagy ha mégis, elég nagy arc kell hozzá) hogy amit Te nem láttál, az nincs is...csak nem te vagy a Chuck Norris?
én is arra szavazok, hogy nem telepítek, míg nincsenek diverek lementve az adott oprendszerhez, kicsit kellemetlen akkor keresgélni, mikor már ledúrtuk az előző jól működő rendszert...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid #15682 üzenetére
Igen, néhány cucc valóban mehet, én is használtam.
De pl. a vga driver kizárt és szvsz a hang is. -
vehement69
senior tag
válasz
lacimaci #15684 üzenetére
Akármennyire is nemrég volt szó egy (Fu-Si-hoz képest) kiugróan jó Fu-Si notiról, AKKOR SE linkelgessél szerintem ilyet, mert ha azonos árkategóriában van más márka, akkor az csak jobb lehet.
Fecc: NE Fu-Si-ban, NE MSi-ben, NE ACER-ben (hmm..) és zárójelesen ne Asus-ban gondolkodj.
A Toshiba (jó, én elfogult vagyok) jó irány. Lenne. De nem az, mert ahhoz kevés a pénzed, hogy Toshibából értelmes gépet vegyél. A HP ... is jó ... Állítólag. De vedd még bele inkább a DELL-t, a Lenovo ThinkPadeket és úgy ekben gondolkodj. Igényt nem írtad, azzal még adós leszel, de 150-160-ból nézegesd a NEM Celeronos Thinpad R61-eket, illetve Dell Inspiron 1525-öket/6400-akat. Előre mondom, hogy ennyi pénzért sajnos a dedikált videokari csak álom (esetleg 170-ből megcsphetnél egy Quadros R61-et OS nélkül.. amúgy marad az általános használatra tökéletes intel X3100), illetve 15,4''-os gépek vannak csak (amennyiben nem elég az eee PC
)
-
lacimaci
tag
válasz
07_fecc_87 #15679 üzenetére
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/esprimo/esprimo_v5535_01
egy picit több, de van benne minden, sőt 3 év garancia is
-
BluEyes
őstag
válasz
#16820480 #15677 üzenetére
A driverek sokszor "egységcsomagban" érkeznek. Belenézve a kicsomagolt driver könyvtáraiba, nem ritkán ott figyelnek a w95, w98/Me, nt4, 2k, xp és vista 32/64 driverek, szépen külön alkönyvtárakba pakolva. De persze van hogy egybe vannak ömlesztve. A telepítő ilyenkor felismeri az OS-t, és csak a neki megfelelő drivert telepíti.
Természetesen a vista-driver amúgy leginkább nem jó XP alá, oda XP-driver kell. -
ABE
őstag
válasz
07_fecc_87 #15679 üzenetére
Szia!
Éhes vagyok, van 800 forintom. Mit ajánlasz? Lehetőleg finom, laktató és friss legyen.
Ha nem értenéd a célzást: olvass kicsit vissza, és meg fogod látni, hogy milyen igényeket és felhasználói szokásokat kell felsorolni, hogy tanácsot lehessen adni. Csak hogy ne egyenként kelljen rákérdezni...
-
(Kolombusz)
veterán
Ma szerváltam egy NX6110 HP-t.
1giga ram, 60-as winya, karcmentes, 15" 1024*768, wifi, dvd író, cerka m360, több, mint 2órás akku.Nagyszülőknek, netezős gépnek tökéletes lesz.
-
07_fecc_87
tag
Halisztok!
150-160e Ft-ot szánnék új laptopra, tudtok adni 1-2 tanácsot? Lehetőleg ASUS, HP, Toshiba, Acer, vagy MSI legyen... hangkártyát meg külön veszek sztem, mert a gyéáriak nem olyan hejjdejók úgy hallom... -
törölt tag
hát nem tudom, én még nem láttam olyan drivert, ami vista és xp alatt is ment volna. vagy egyik, vagy másik. ezt erősíti meg az is, hogy állítólag szinte nulláról írták újra a vista driverkezelését (ezt egy hozzáértőbb ember megerősíthetné/cáfolhatná azért).
a helyzet az, hoyg vista alatt nem nagyon szokott gond lenni manapság a driverekkel, de xp-nél mindenképpen előre illik letölteni, mert egyrészt nem biztos, hogy van hozzá, és akkor nem vesződsz feleslegesen, másrészt egy xp a modernebb gépekben átlagosan 0 (azaz nulla) hardverelemet ismer fel, amiben benne van a hálókártya is, tehát netről nem fogsz tudni leszedni semmit, amíg nincs megfelelő meghajtó fent. -
-
-
ABE
őstag
válasz
kislust #15672 üzenetére
Hali!
Celeron: nem lehet levenni az órajelét, így állandóan maximumon megy, jobban melegszik, többet fogyaszt; notebookba olyan proci való, ami a terhelés függvényében szabályozza a sebességet.
Üzemidő: ha nem nagyon akarod hordozni, akkor gondolom egy 15,4"-es képernyőjű gépben gondolkodsz kb. Ezeknek olyan 2-3 óra között szokott lenni gyengébb akkuval a teljesítménye. Ha nem hurcolászod, nem kell több, de pl. elképzelhető, hogy lakáson belül átcipeled valahová. Pl. ha ágyból, fotelból akarsz WLAN-on netezni, akkor sem jön rosszul, ha nem kell magad után vinni a töltőt.
Masszivitás: ha alapvetően asztali gépet vált ki, akkor ez kevésbé fontos elvileg, de alapvetően itt is érdemes a masszív, minőségi gépeket keresni, amik kevésbé érzékenyek a strapára. Pl. ha sokat gépelsz, akkor egy jobb minőségű, nem festett gépen nem fog annyira meglátszani a használat, nem kopik annyira.
Ami szerintem jó: a sok garancia. Én személy szerint minimum 2, de inkább 3 év garanciával vennék gépet. Dell-ek alapból 3 évvel jönnek, ezek közül 160-170e körül már megfelelő Inspiront találhatsz, esetedben egyedüli hátránya talán a festett felület. Ha vigyázol rá és nem strapálod nagyon, ez nem olyan vészes. Másik lehetőség pl., hogy egy IBM-Lenovo R61-et venni, ezekből a normálisabb olyan 170e körül indul, plusz a garit lehet rá bővíteni 36e körül. 200e körül elérhető pl. HP 6510b már 3 év garanciával, ez sem lehet rossz választás. Vagy van 150e körül már Toshiba A200 is 2 év garival, de erre a gépre vigyázni kell, nekem elég kényesnek tűnt. Tehát van választási lehetőség, én azt mondom, 150e alá ne menj semmiképp, inkább több legyen, 200e körül pedig már elég jót lehet választani. A legjobb az, ha személyesen megnézel egy bemutatóteremben pár gépet, és elkezded leszűkíteni a kört, hogy mi tetszik egyáltalán.
-
kislust
csendes tag
Szia!
Árat szándékosan nem írtam mert nem tudom, hogy mennyit érdemes költeni ilyesmire.
Nem fogom naponta huroclászni melóhelyre/ilyesmi, inkább csak lakáson belül...
Naponta fogom használni, de csak esténként itthon (hétvégente azért képes vagyok egész nap a gép előtt ülni), nem ez lesz a munkaeszközöm. Masszivitás: sajnos nem tudom, hogy milyen "szintek" vannak, nem árt, ha sokáig bírja, bár az ilyen kütyükre mindig kínosan vigyázok, óvom őket. Akku: mivel ritkán utazom, így szerintem egy átlagos üzemidő elég nekem, bár nem tudom, hogy az nagyjából hány óra...Persze egyértelműen örülnék, ha masszív lenne, hosszú üzemidővel és közben 1 kb alatt lenne, de sajna a legfonosabb változó jelen esetben az ár..
A celeron procik miért rosszak? Mindenki szídja őket, valami biztos van benne..
üdv:
kislust
-
ABE
őstag
válasz
kislust #15670 üzenetére
Nem írtad le az árat, hogy meddig tudsz elmenni, és azt sem, hogy mennyire fontos a gép hordozhatósága, masszivitása, akkus üzemideje, és mennyit fogod naponta használni. Teljesítményben gyakorlatilag bármelyik gép megfelelhet neked, egyedül Celeron procit kerüld, integrált VGA kártyák elegendőek neked. Egyébként ajánlok egy kis visszaolvasást, elég sokan keresnek hasonló igényekkel gépet, meg fogod találni az ajánlott típusokat.
-
kislust
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni: gépet szeretnék venni
előre jelzem, hogy sajna nem nagyon értek a notebookokhoz..
az ok, amiért vennék: az asztali gépem egy őskövület, és ha már veszek valamit, akkor hordozhatót vennék
amire kéne: internet, szövegszerkesztés, excel zene, néha-néha filmnézés, levelezés, msn, stb. játszani már nem nagyon fogok, vagy ha igen, akkor meg már úgyis megszoktam, hogy vacak felbontással is szaggat.. smile2.gif
amit mindenképp szeretnék: wifi, pár évig működjön (najó necsak pár, hanem sokáig..), vista(bár ez nem feltétlen kritérium, csak szeretem a csillivilli dogokat.. )
a legfontosabb: ársokmindenkit kérdeztem, hogy milyet érdemes venni, de valahogy mindig csak olyan válaszokat kaptam, hogy pl: celeron-t ne, mert az celeron..vagy csak core2duo-t, mert a dual core az sz@r...megosztott memóriájú videokarisat nem, mert az vacak...és ilyesmik...
Szeretném a segyítségetek kérni, hogy szereintetek mi az a minimális konfig, amit mindenképp "érdemes" megvenni (proci, memória, stb)?
Nekem az acer gépek nagyon bejönnek, ill. az asusok is, viszont ahogy nézegettem, utóbbiak drágábbak...
Örülnék, ha esetleg tudnátok konkrét típust is ajánlani...
Amennyiben valamilyen alapvető kritériumot nem írtam le, szóljatok...
előre is köszi:
kislust
-
enter11
csendes tag
Üdv mindenkinek, kis segítségre lenne szükségem.
Laptopot szeretnék, arra gondoltam lemondok a magyar billentyűzetről
a jobb ár érdekében és külföldről, Ausztriából szeretnék DELL notebookot rendelni. [Más hátránnyal nem jár a dolog vagy figyelmen kívül hagytam valamit
]
Típus idézőjelbe mind1, náluk működik a webes összeállítás, tehát majd összeállítok valamit. A kérdés az lenne, működik e a dolog, vajon szállítanak Magyarországra ?!?
Biztos gondolt már más is erre a megoldásra, probálkozott más ezzel ???Ha a DELL, a netes dolog nem megy megéri kinézni, milyenek az árak itthoniakhoz képest, mi a helyzet a garival ?!?
-
spyduck
nagyúr
válasz
bendeguz 76 #15667 üzenetére
Lehető legrosszabb választás!
A Pavilionnak nincs itthoni szervize, a viszonteladó szervizeli! 1 év garit adnak hozzá, az alaplapra pedig fél év garit amit elfelejtenek említeni!
Neked ez kell ha max 270k-t akarsz rákölteni és játékra is kell! Ebben aztán izmos vga van, 8700gt-nek fele meg és 17", és fémvázas, jó minőség!HPQ 8710p (GC100/101)
• 17"WXGA+ (1440x900pixel) antiglare • nVIDIA™ Quadro NVS 320M / 512MB TrueCache
• Core2-Duo T7300 (2.0GHz/4MB/800) • 1024MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl) fémház • Microsoft Vista Business / XP Prof.
• renew • 1év nemzetközi HP garancia
akciós bruttó ár: 269.988,--itt vehető meg: [link]
-
bendeguz 76
tag
munkatársamnak kellene ajánlani valami fain laptopot. a keret rá 250-270max.játékra is jo nagy 17-es legyen.márka mindegy.én ezt találtam neki:HP Pavilion dv9500 esetleg más alternativa?válaszokat előre is köszönöm
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
#16820480 #15664 üzenetére
"5. plusz fizikailag sem mindegyik cserélhető, mert egy pár alaplapon foglalat sincs neki"
Na jó, azért azt úgy értettem, hogy amelyik cserélhető karival rendelkezik... Nekem egyértelmű volt, hogy nem egy integrált karis notebook-ban akar bárki is videokártyát cserélni
-
zedok
őstag
hello! engem az érdekelne ha veszek egy notebook-t akkor később tudok-e benne videokártyát cserélni? (ha igen hol lehet venni hozzá?)
-
fwgoze
aktív tag
válasz
vehement69 #15660 üzenetére
A HP-ről nem oszlanak meg a vélemények...a HP-k (kivéve az 500-as szériát) ugyan úgy jók, mint a Lenovo ThinkPad-ek (nem az N-es csodák...bár azok sem rosszak, ha valaki kevés pénzből akar jót...), vagy mint a Dell-ek...
Velük egy lapon szerepelnek a Toshiba Tecra-k, valamint a FuSi Lifebook-ok...sajnos utóbbi kettőnek elég borsos ára van...
Toshiba Satelite modellek azok, amelyekről megoszlanak a vélemények...nem rossz, de nem is "igazi Toshiba"...jó áraik vannak az tény...de a kérdés az, hogy mit kapsz cserébe (nem akarok hitvitába bonyolódni senkivel, szóval itt a vége a Toshiba Satelite-kérdésnek...)
Van egy két Asus modell is, amit érdemes...de ezek áraiból is általában a fennt említett márkákból jobb gép vehető...
Viszont ahány árkategória, annyi rangsor...mert lehet, hogy 200k-nál még egy Dell a jobb, de 300k-nál már egy TP..szóval először azt kell eldöntened, hogy mennyit szánsz rá..ilyen szempontból én is azon a véleményen vagyok, hogy érdemesebb egyszer egy nagyobb áldozatot hozni, feltéve, hogy hosszú távon gondolkozol, és egy strapabíró "társ" kell...
-
vehement69
senior tag
válasz
flash7 #15658 üzenetére
IBM (ugye most lenovo Thinkpad néven kerülnek forgalomba), DELL a két legjobb márka
Arany középút talán a Toshiba, illetve az Asus (figyelve, melyik szériát veszed), bár erről vélemények megoszlanak. akárcsak a HP-ről.
Acer, Fujitsu Siemens, MSi kerülendő.
Ha erős és masszív gépet szeretnél, akkor szerintem Dell.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
flash7 #15658 üzenetére
Szerintem először az árkategóriát döntsd el.
Én is vívódtam: vehetek 180-200K-ért egy gépet, ami teljesítményre mondjuk megfelelne nekem. De nem autóval szállítanám, hanem van, mikor 5-6 órát utazok busszal/vonattal. Meg ha veszek, akkor nem egy évre veszek valamit. Meg nem akarom, hogy azért ne tudjam használni akár hetekig, mert valami eltört, megrepedt normál használattól. Nyilván ha az ember vigyáz rá, bármilyen gép hosszúéletű lehet, de az Ördög sosem alszik
Így úgy gondoltam, hogy ösztöndíj és nyári meló + tanulmányi verseny díj pénz félrerak és veszek egy normális(abb) notit ~300K körüli értékben. (Ez az én véleményem, nem akarok senkit befolyásolni.)
Ez még nem történt meg, de ígérem beszámolok majd róla
Szóval először ezt kéne mérlegelni, utána lehet konkrét típusokat nézegetni.
-
flash7
tag
válasz
BigBadPlaYeR #15657 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm, mindenkinek a válaszát...
Valami hasonlóra gondoltam én isCsak az az igazság, hogy még magam sem tudom mit is szeretnék
Van egy asztali gépem, azon kb minden elmegy olyan szinten ahogy én nekem kell, ha probléma lenne valami programmal, akkor könnyedén cserélni tudok bármit.
Én Gödöllőn tanulok, és két és fél óra vonatozásra lakok innen, otthon pedig csak egy gép van, amit a család is bőszen használ. Így aztán ha suliban van "lyukasórám", utazok haza, vagy otthon tanulnom kellene, de gépeznek a többiek, akkor nagyon jó lenne egy laptop.
És amit nem tudok eldönteni: hogy vegyek egy profibb gépet (min 300-350 eFt), amihez el kell adnom a gödöllői asztalit, vagy vegyek egy "gyengébb" notebook-ot, amin megy minden általánosan használt program (office stb.), és ha úgy alakul rajzolni is tudok egy kicsit, úgy is csak hétvégén vagyok otthon, amúgy meg ott az asztali elv alapján!!!Havernak van egy Dell Inspirion 1501-es gépe, AutoCad egyértelmű, hogy megy neki, de még a ProE 2-es is fut nála, igaz néha kicsit szaggat, de megy (és ha kikapcsolgatja amiket már megrajzolt szinte észre sem vehető), és a Solid V18-at is szokta használni.
Tehát itt tartok, még döntés sincs mi legyenHa veszek gépet, (akármelyik szempont szerint is), akkor melyik márkát kerüljem és mi az amiben nem csalódok??? Valaki tudna írni egy OBJEKTÍV rangsort!!!
.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
flash7 #15631 üzenetére
adm már válaszolt, csak konkrétumokat szeretnék mondani: Évfolyamtársam Solid Edge v20-hoz egy ASUS-t használ, C2D T7xxx, valami közepes Ati mobiliti kártyával. (RAM-ot nem mondok, mert occsón bővíthető) Teljesen jól elszaladgál rajta. Én hasonló céllal egy Vostro 1510-est akarok majd venni, mihelyst lehet nálunk is kapni.
Ehhez kapcsolódóan: Előrendelni érdemes szerintetek? (Dunaelektronika.hu)
-
Rick4
félisten
minimum rendszerigényről beszéltünk, és elmenésről...ha konkrét infó lett volna, hogy melyik az amelyik kell, mire, akkor nyilván nincs mellébeszélés sem. a minimum rendszerigény rendszerint messze van az optimálisan használható rendszertől, de megintcsak nem az volt a kérdés. ez így minden komolyabb progira igaz..
-
adm
őstag
átolvasva a tizenezer hozzászólást, a CAD valami megfoghatatlan dolog sok - egyébként a (hordazható)gépekhez értő - embernek is. cad - mint számítógéppel segített tervezés, ami nem csak 2d-s rajzolást, hanem adott esetben 3d-s tárgy/jármű/ruha/épület és folyamat/szerkezet modellezést is magába foglal.
nagy érzékkel a 4 program közül kiválasztottad a legkisebb erőforrást igénylőt. míg az autocad alap (2ds) felhasználással bőven elmegy egy egyszerűbb laptopon is, addig a másik 3 program - kis túlzással - bármekkora erőforrást (proci, vga, ram) ki tud használni.
flash7: minimum a diszkrét vga, két magos processzoral és 2gb rammal, ideális lehetne valamilyen mobil quadro, c2d procival és 2-4gb rammal és minél nagyobb felbontású kijelzővel (15"->1440*900, 1680*1050, 17"-> 1680*1050,1920*1200)
a probléma, hogy az effajta munkára való alkalmassággal valamivel csökken a laptop mobilitása, dejó megoldások vannak mindhárom nagy márka kínálatában a mobil munkaállomásokra: hp 8510w/8710w, dell vostro 1510/1710 vagy precision quadro-val vagy ezek kisebb quadro-s (8510p/8710p, tp-k) vagy normál geforce-os (dell vostro 1510/1710) változatai lehetnének ideálisak.
-
sowi
őstag
válasz
vehement69 #15650 üzenetére
errol mar volt itt szo, kinek a pap kinek a paplan, nekem a TP az etalon, szep is jo is,
-
Kbali
nagyúr
válasz
Padree.c2 #15598 üzenetére
Csak annyiban kötözködnék, hogy a Dell-nél és a HP-nál kicsit régebben gyárt notebook-ot a Toshiba.
Sajna a Satellite széria ma már nem az a minőség, mint 4-5 éve. Én bátran szoktam ajánlani FuSi és Acer és MSI helyett.
Valóban a Tecra sorozat az igazi business kategóriájuk, de már az sem észveszejtően drága, 240-250 körül már kapni. -
Torry
addikt
válasz
vehement69 #15650 üzenetére
HP-k tetszenek, ráadásul elég jó áruk is van. Csak az 1 év gar lehetne több akár.
-
vehement69
senior tag
válasz
Norbi.Sz #15648 üzenetére
A Dell is ronda, de szerintem élőben sem szebb a TP. Sosem értem meg, miért nem lehet legalább 1szer rendesen dizájnosra megcsinálni 1 gépet. Lehet, hogy 1 max 2 szériáig felvinnék az árakat, de könyörgöm, miért van az, hogy pont a DELL, illetve IBM, a két legjobb márka gépei szinte a legrusnyábbak? (jó, Fusi Amilok, illetve ACER TM-ek, etc vágom én, de akkor is)
-
Torry
addikt
Hi all!
Lassan majd kellene nekem egy laptop. 200e-ig lenne rá keret.
Alap dolgokra kellene.De ha már veszek, egy ideig legyen már használható.Játszani nem akarok, van xbox, de HD film lejátszása ne jelentsen gondot. Ami még fontos lenne, hogy nagyon halk legyen, és nagyon szép képe legyen.
Túl sokat várok el, vagy ebbe a kategóriába belefér?Előre is kösz!
-
Padree.c2
tag
válasz
Siege(L)Dori #15640 üzenetére
ezt nézted már?
ha picit visszaolvasol, láthatod, hogy ezeknek a gépeknek csak az ár/érték, aránya, ami jó, de a vele szembeállított garanciális szolgáltatások, nehézkes ügyintézés, az anyagok minősége bizony erősen elgondolkodtat.
az pedig hogy senki nem ajánlja, talán megállít a vásárlás előtt picit, és gondolkodásra késztet.
ajánlható laptopok IBM-Lenovo, Dell, HP [sokszor emlegetett 530, és 6720s széria kivételével]
második fele a kérdésnek:
a következő oldalon meg tudod nézni, hogy számok alapján melyik a jobb választás.
egyébként hacsak az utolsó pártíz hsz-t olvasod el, nembiztos, hogy feltetted volna a kérdést.
[szerk]:
számok alapján a Quadro NVS 140M mindegyik kártyánál jobb teljesítményű. -
Padree.c2
tag
az üzletről már szóltak előttem, viszont a gépről senki nem tett említést..
2 széria van a HP-nál, amit kerülni kell új gép vásárlása esetén: 530, valamint a 6720s széria.
de hogy ne csak egy véleményt hallj, olvass vissza, vagy írd a keresőbe a HP 6720s-t, és olvasd el, h miket írnak róla.. -
Siege(L)Dori
csendes tag
Sziasztok! SEgítséget szeretnék kérni! Szerintetek melyik notebook-ot vegyem? Note Acer TM 5520 G-502G16 15"4 WXGA/TL 60/ 2.0Ghz/2GB DDR2/160/Linux
AMD Turion X2 2Ghz | ATi Radeon HD 2400XT 256 DDR2, 160GB, DVD S-multi, webkamera 0,3 Mpixel171 468 Ft
vagy
Msi: EX600X -076HU 15"4
MSI,, Freedos, 15,4" ,WXGA (1280x800), Intel T5250-1.5 GHz, 160GB, 2x1024 DDR2, DVD S-multi, WLAN, Bluetooth,Webkamera 1,3 Mpixel, nV GO8400 256 MB (512MB) a videó kari GS jelzésű177 750 Ft
Játékra is szeretném használni és mondjuk egy Call of Duty 4 hogyan futna rajtuk? Vmint szerintetek melyik videókártya az erősebb és gondolok itt természetesen a notebook-os verzióra! A 8400GS 256 MB DDR2 vagy az ATi HD 2400XT 256MB DDR2 (gondolok itt játékokra | Call of Duty 2, Call of Duty 4, F.E.A.R, Quake 4, Need for Speed Underground 2, esetleg Unreal Tournament 2007) Válaszotokat előre is köszönöm! Ahogy válaszóltok én úgy megyek megvenni a laptopot!
-
nbk
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata az IPON Computer nevü céggel?
Kinéztem egy laptopot ami minimum 10ezerrel olcsóbb mint bárhol máshol...
Konkréten erröl lenne szó:
[link]köszi
-
Tim82
félisten
válasz
vehement69 #15637 üzenetére
Ennyi pénzért akár már T61-et is tud venni.
sowi (# 15633): ha gondolod, szívesen megcsinálom a sticky post-ot, hogy kétszázezerért Te milyen notebook-ot vegyél.
-
vehement69
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
visanci #15635 üzenetére
1. batár. notebook kell, vagy csak kevés a hely egy asztali gépnek? ha az utóbbi, akkor OK.
2. Acer... bár az Acer-ek közül a jobb minőségűek közé tartozik.
3. személy szerint nem szeretem a szappantartó dizájnt.
4. Acer notebook-ok topikjában biztosan árnyaltabb véleményt kapsz róla, itt (engem is beleértve) a "vegyél IBM-Lenovót, Dell-t, esetleg HP-t és Toshibát, mert a konzumerjeik esetleg kevésbé vacakok más gyártók hasonló kategóriás gépeihez képest" vélemény a meghatározó. -
visanci
csendes tag
Sziasztok!
gépvásárlás előtt állok, az alábbi gépről mi a véleményetek?http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=8044
A válaszokat előre is köszönöm.
-
sowi
őstag
lassan lehetne csinalni egy sticky post-ot valahova, hogy 200e-ig milyen notebookot vegyek
-
Rick4
félisten
válasz
flash7 #15631 üzenetére
[link]
AutoCAD 2007 System RequirementsIntel® Pentium® III or later processor or compatible, 800 MHz or higher
Microsoft® Windows® XP (Professional, Home Edition, or Tablet PC Edition with SP1 or SP2), Windows 2000 Professional with SP4
512 MB RAM
500 MB free disk space for installation
1024x768 VGA with true color
Microsoft Internet Explorer 6.0 (SP1 or later)
CD-ROM drive
Mouse, trackball, or compatible pointing device
In order for you to effectively use AutoCAD 2007, the requirements above are recommended
-
flash7
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan aki notebook-ot használ CAD-es rajzoláshoz. (AutoCad 2007, ProE, Solid Edge, Catia...) És ha van akkor mi az a minimum gép ami ilyen jellegű munkához kell? És mi az optimális?
A válaszokat előre is köszönöm!!!JA és, márkák közül mi az ami jó, és mi az amit kerüljek??? Tudom mindenkinek más-más...de valaki tudna, egy a többség véleményét tükröző, esetleg "objektív" rangsort írni.
Köszönöm mindenkinek
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
vehement69 #15629 üzenetére
A ThinkPad jó választás, de az extrém használatot az sem bírja... Ha "kalapáccsal" ütik, az is megadja magát. Van olyan Lenovo notebook, ami extrém körülményeket is kibír, de az szerintem bőven 1 millió felett van
Csak szövegszerkesztésre, internethez ez bőven megfelelő: [Lenovo ThinkPad R61]
-
vehement69
senior tag
Csáá mindenki!
HP DELL IBM, ez idáig oké, meg hála kedves fórumtársaknak, valamennyire képbe kerültem a notebookok terén. Viszont most egy szerintem igen speciális igénnyel fogunk notebookot venni. Nagyfaternak. Az az egészben különleges, hogy mittomén hány éven át (épp ma lett nyócvanszrí) írógépet használt, de most megtámadták az emlékek és notebookot szeretne venni. Ráadásul szegény írógépet is elég extrém módon használta, Jean-Calude Van Damme kb elkékülne irigységében, hogy valaki ekkorákat képes ütni....
Szóval az egyetlen igény az annyi lenne, hogy valami hihetetlen módon strapabíró legyen a billentyűzet... Ha meg notebookban mégsem tudtok ilyet mondani, akkor legfeljebb lesz külső bill..
Amúgy semmi különös, csak és kizárólag szövegszerkesztésre használt lenne a gép. (talán még annyi, hogy árban lehetőleg ne legyen 150 felett nagyon... :S tudom, nehéz ügy)
Én elsőre egy Thinkpade-et gondolnék, de hátha van valakinek valami jobb ötlete, gondolom megkérdezem.
Köszi!
VMNT
-
süti5
őstag
Köszi.
A vicc az, hogy nem terhelem le, tehát nem arról van szó, hogy driver nélkül netezésnél jó, driverrel meg netezésnél jó és pl. film vagy játéknál fagy ki, hanem feltelepítem a drivert, újraindít a gép, hozzá se nyúlok és kifagy....szóval nem terhelem a hardvert.
Driver nélkül meg terheltem, mármint képek, egy-két rövid klipp, és nem fagy ki..... driverrel meg terhelés nélkül is kifagy. -
ABE
őstag
Rossz topicba írsz, de röviden a válasz: azért ír ki 799 Mhz-et, mert éppen le van véve az órajel, gondolom automatikusan szabályozta le a sebességet. Terheld le, akkor a max. órajelet fogja mutatni. A másik hibáról annyit, hogy nem feltétlenül driver hiba. Simán elképzelhető, hogy driver nélkül még megy rendesen a cucc, de a drivert feltéve olyan terhelést kap a hardware, hogy nem bírja. Ha gyári drivereket szedtél le, és hibázik, akkor inkább látogass meg egy szervizt. Ha kísérletezni akarsz, akkor az ATI driver cseréjével próbálkozz.
-
ABE
őstag
Ilyen árkategóriában senki nem tud csodát csinálni. Én inkább a több garanciát részesíteném előnyben. Ha nem akarja a barátnőd, hogy kopjon a festék, akkor vegyen egy full fekete Thinkpad-et mondjuk, vagy pedig kössön egy kis kompromisszumot, és vigyázzon rá nagyon. Akksiról a megfelelő topicban tudsz érdeklődni leginkább, cimborám dícsérte a Dell-t, bár értéket nem mondott. Adatlapok alapján nekem a Dell akkuja erősebbnek tűnik. Egyébként a Dell fehér-szürke-fekete kombinációja szerintem nőiesebb, mint a HP külseje. Szerintem vidd el barátnődet megtapizni a gépeket, az általad linkelt helyen is van 156e-ért Inspiron: [link]. Az általam linkelt helyen tuti, hogy engedik megvizslatni a gépet.
-
süti5
őstag
Nah itt vagyok megint a fujitsu siemens amilo 1650-es problémámmal:-)
Hazamentem, winchester formáz, aztán xp fel, legfrissebb driverek a siemens oldalról le, bios frissít, driverek fel, örülök, újraindít, 2 perc múlva fagy a képernyő.....tiszta fehér lett, amit eddig is csinált...
Bedurrant az agyam, mert gyanús volt, hogy nem fagyott le, miközben telepítettem az xp-t, csak mikor felkerültek a driverek. Szóval xp le, újratelepít, drivereket nem tettem fel semmit, és láss csodát, nem fagyott le. Szóval valami driver hiba van, de nemtom melyik okozhatja. Tudtam netezni, minden, csak ugye így kisebb felbontású a képernyő stb, szóval a driverek azért elkerülhetetlenek. Reggel kipróbáltam, egy órát neteztem és semmi gond szintén.
Radeon xpress 200m, sempron 3300+ van benne, valakinek ötlete mi akadhat össze?
Kérlek benneteket a miért vettél fujitsut de szar kiszólásokat hagyjuk ki, úgy tűnik, nem is a hardverrel van gond.....
-
nbk
aktív tag
baromira gondolkodóba ejtettél ezzel a DELL-el
Mivel barátnőmnek lesz (nem, nem vagyok ennyire nagylelkű, csak elvesztettem az övét) ezért a fontos szempontok, fontossági sorrendben:
1. tetszen neki
2. pár év használat után is tetszen neki(pl. ne kopjon le a festék)
3. akksija sokáig bírja (ezért fontos a core2duo)
4. jó szervízháttér/garanciális ügyintézésNekem meg az a fontos, hogy olcsó legyen de ne szar
Ezért lett ez a HP az eddigi befutó (ezt látta és tetszik neki):
[link]
Az ajándék nyomtatót kapásból adnám el és úgy 135 körül meglenne és mégsem FuSI vagy ACER...A DELL jobban hangzik viszont +20 ezer és szerintem nem fog neki annyira tetszeni
de azér köszi a tanácsot és várom hogy győzzetek meg miért ne vegyem meg a HP-t -
darvak
senior tag
válasz
Padree.c2 #15609 üzenetére
sajnos jó a példa, mert pont megszívtam egy fényképezőgéppel egy Samsung Digimax 360, nem látsz mást csak sarkifényt, elment valami belső optika, pedig alig használtam és akkor még nem is volt olcsó, s akkor még azt hittem, hogy a samsung jó (fényképezőbe).
várnék példákat 200-ig.
köszi
-
Pityesz79
csendes tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik, de biztos tud valaki segíteni! ( itt legalább van élet )
Vettem HP notit ( minden ok vele ), freedos-al.
Letöltöttem egy VISTA ultimatet, de nem sikerült aktiválni, meg különben se kell.
Mondom magamnak, teszek XP-t. Lemez be, restart.
XP telepítő aszongya nekem, nincs merevlemez a gépben, telepítés leáll
Ilyenkor mi van?????
Segítség!!Előre is köszi!!!!
-
Padree.c2
tag
válasz
Koocka #15610 üzenetére
sajnos nem tudom a kérdésedre a választ, de tudok ajánlani erre egy megfelelőbb topikot:
[azonnali_notebookos_kerdesek_oraja]
linuxnál nem hallottam még ilyen gondról, de ez gondolom kliensfüggő.. -
Koocka
tag
Üdv!
Annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek a Asus F3SC-AP325 kódnevű masinánál (gondolom más ASUS is hasonló biossal van szal a gyártónál alapból.. ) ki lehet lőni a SATA-t? Egyelőre szeretnék XP-t tenni rá. Vagy ha ez nem jön be, Linux felcsúszik SATA-ra?
-
Padree.c2
tag
válasz
darvak #15600 üzenetére
ha csak ezt az oldalát látod az éremnek, tényleg igazad van, és nekem kell egyetértenem veled, viszont az érennek is 2 oldala van..
a konkrétumoknak este utánanézek, és írok néhányat.
jah és mégvalami.. ha az olcsó nagyszámos vs. minőségi szerényebb fényképezőkre gondolunk, akkor hiába van vmi, amire rá van írva, hogy rengeteg megapixeles, nagyonextra, mégis olcó - 'teszkós'. ezzel szemben áll vmi fényképezőgépeket is gyártó gyár fényképezője feleannyi megapixellel, számokban szerényebb teljesítménnyel, ennek ellenére nagyobb árral. mégis sokkal szebb, sokkal jobb képeket tudsz készíteni vele.
szvsz ez mindenelektronikai cuccnál így van. de talán nemcsak azoknál.
[szerk]: az "olcsó"laptop csak rövidtávon olcsó, ez a véleményem.. -
Enjoy
addikt
Köszönöm a segítséget!
IBM-Lenovo nem igazán tetszik, mert nagyon robosztusos a megjelenése, legalábbis képeken keresztül...
HP és Dell készülékek közül fogok választani.
Talán HP vmivel olcsóbb, Dell talán vmivel minőségibb...
Driver ellátottság szerint melyik gyártó jeleskedik jobban? -
Enjoy
addikt
200-250k ár körül szeretnék vásárolni nyáron egy új notit.
Különösebb igényem nincs a következőkön kívül:
-minőségi összeszerelés
-szép kijelző, max 14"
-viszonylag alacsony súlyú legyen
-2gb ram
-nem játékra, csak mindennapos használatra, film-zene, internet, meg ilyen apróságokra kellElőre is köszönöm az esetleges segítséget
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Horgász topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest