- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
betunyo
csendes tag
válasz
Medige #19904 üzenetére
Figyi, ha neked a teljesítmény a lényeg és nem az hogy kilométereket hurcoljad és bírja a strapát (na és persze vagy elég óvatos vele és vigyázol rá), akkor nem ilyet vennék. 4-5 ezerrel dárgább a gép, de most ment le az ára és ha a benchmark listában megnézed a hardwareit akkor jóval előreébb lesznek:
MSI Megabook GX600PX-214HUSzóval ha megbízol az MSI-ben (és hogy őszinte legyek ismerőseim közül 2-nek van és snekinek semmi panasza nem volt de éjjel nappal gyűrik), akkor ezt ajánlanám. Ár/tudásban nagyon jó. viszont megbízhatóság más tészta... (valószínüleg erősen melegedhet a gép)
-
Bibby
addikt
válasz
Medige #19904 üzenetére
A geforce 8400 benne van abban a listában, csak tudni kellene hogy azon belül melyik fajta.
Ezt meg csak úgy filozofikusan: Nem értem az emberek miért vágynak a nagy teljesítményre egy notebook esetén. Ok, egy modern kétmagos processzor nem árt ha van, de mellé valami bika videókártya, amivel úgy melegszik mint egy villanyrezsó, üzemideje kb 1 óra. Főleg ezekben az alsó kategóriás "dobozokban".
Túl nagy divat lett a laptop úgy érzem, az is ezt vesz asztali helyett akinek nincs is szüksége rá. Elveszti az eredeti funkcióját a dolog.
-
amol
addikt
válasz
Medige #13766 üzenetére
Viszont megbízható, ezért nem épült ki a szervíze annyira!
Aki ilyet leír azt leginkább egy 5 betűs szóval tudnám jellemezni, de inkább nem írom le melyikkel. A Lenovo, Dell szervízhálózata biztosan azért jó mert sűrűn van rá szükség. Frászt.A gagyi anyagokról meg csak annyit hogy nézzd meg ezt a videót:
Ilyen teszteket minden gépen végeznek, ezek szerint mind nagyon strapabíró és mind sokkal jobb mint a többi. A használatban mégis sok elromlik. Aki hisz ezeknek a laboratóriumi körülmények között végzett tesztekről készült videoknak, az bekapta a horgot.nem értem mi a konkrét bajod az MSI-kkel? nekem szakértő ismerősöm mondta hogy jelenleg legjobbak a piason árkategóriában
Valószínűleg nem ő a legjobb szakértő a piacon árkategóriájában. Vagy inkább máshoz ért nagyon, mert ehhez nemigen. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Medige #13849 üzenetére
Egyrészt nem csak az MSI-re igaz. Másrészt fogalmam sincs, régen voltam már műinfen, de valószínűleg a felhasznált alapalkatrészek (így pl. az alaplap) és a vezetők (vagy ezekben használt anyagok, megmunkálás) okozhatják. Kicsit olyan mint a Forma1. IBM/Ferrari 1-2s-el a a többiek előtt van pl. SuperPI-ben (úgy, hogy a konkurens termék is ugyanazt a procit kapta). Egyébként a teljesítménybeli különbség nem releváns (hiszen 1-2s-ről van szó), mindenesetre elgondolkodtató.[B]
Theodolit[/B]: Kb. Go6800 felett felett, de inkább Mobility Radeon HD 2600, GeForce 8600M GT
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Medige #13846 üzenetére
Ami a legfontosabb, hogy pontosan vázold fel magadnak azokat a szempontokat, amik a legfontosabbak (kialakítás, billentyűzet, teljesítmény, anyaghasználat, ár, szerviz/garancia), valamint a teljesítményét a gépnek és a videokártyának (a szempontok között az árnak kell az utolsó helyen szerepelnie). Nekem ált. így néz ki: 1) anyaghasználat-szeviz/garancia 2) billentyűzet 3) kialakítás 4) teljesítmény 5) ár. Aztán semmi el ne tántorítson
csábító teljesítményre: ebben az az érdekes, hogyha mondjuk olvasol teszteket, hogy ugyanaz a konfig egy msi-ben és egy dellben/asusban vagy másban más értékeket ad, általában az utóbbiak javára.
-
Medige
csendes tag
-
harry
veterán
válasz
Medige #13835 üzenetére
Ezt megértem, nálam is volt már olyan, hogy valami tetszett, és amikor rákérdeztem, akkor azt mondták, hogy ááh. Hát nem épp kellemes, de ha tényleg így van, akkor azért érdemes megfontolni, főleg, hogy azért itt már nagyobb összegekről van szó.
Szerintem gondold át megint, érdemes rászánni még egy kis időt, megnézti a többi márka topicját, teszteket olvasgatni, stb. -
kekegsm
őstag
válasz
Medige #13836 üzenetére
Nezd, hiaba veszel meg egy izomeros olcso gepet, nem lesz benne koszonet, csak szivni fogsz vele, hidd el. Szerintem a legolcsobb, komoly jatekra is alkalmas noti a Dell Vostro 1500. En is ezert vettem ezt. De ez is kb 260-280ezer korul kezdodik.
Ha nincs ennyi penzed ra, akkor esetleg vegyel egy hasznaltat, de jo minosegut, vagy egy ujat, de add le a teljesitmenyigenyed. Gagyit ne vegyel, mert bar biztos tetszeni fog eloszor, de amint egy Thinkpad vagy Latitude vagy business HP lesz a kezedben, vagy hasonlo, rogton rajossz, hogy milyen nagy a kulonbseg.
peterkeT szavaival: "Nincs annyi penzem, hogy olcsot vegyek"
-
parandroid
félisten
válasz
Medige #13797 üzenetére
Van azoknak a véleménye, akik megvették életük első notebookját, valami MSI-t, meg van azoknak a véleménye, akik már több tucat gépet használtak, haasználnak napi rendszerességgel. Érdekes módon többnyire gagyi Thinkpadeket meg HP-ket. A 95:5 csak ott érdekes, hogy a 95 ember az első kategóriába tartozik, az 5 meg a másodikba. De tényleg az a szép a dologban, hogy arra hallgatsz, akire akarsz.
p
-
spyduck
nagyúr
válasz
Medige #13801 üzenetére
Szia!
Nem akarok veszekdeni de most jöttem rá én is jó pár noti után, h mi a gagyi és mi nem!
Ami most nekem van az is gagyinak mondható (utólagosan rájöttem, de a hibáiból tanul az ember)!
Egy noti azért noti mert lehet hurcibálni és amelyik nem erős az bizony szétesik a francba (pl.: MSI)
Szerintem is nagyon gagyik az MSI notik, de ha nagyon racionális akarok lenni akkor a Magyarországon árult notik 90%-a bóvli, de még lehet keveset is mondtam!
Ha notit vásárolsz szerintem ezek a fontosak:
-lehetőleg üzleti kategóriás legyen
-erős vázszerkezet (MgAI fémház vagy magnézium váz)
-megbízható szervíz
Így ezek maradtak:
-HP Compaq business/professionla/work station (utóbbi 2 nem üzleti kategória)
-IBM Thinkpad (all)
-Dell Vostro/lattitude (Vostro az nem üzleti kategória azthiszem)
(lehet kihagytam párat)
Amik még jónak mondhatók szerintem:
Fujitsu Lifebook
Toshiba Tecra
Lenovo N200 (ez sem üzleti kategória) -
harry
veterán
válasz
Medige #13799 üzenetére
Ez nem leszólás, hanem tény, ha valami gagyi, akkor gagyi, ezen nincs mit szépíteni. Az anyaghasználat szerintem azért elég fontos szempont, főleg egy mobil eszköznél (recseg/ropog, könnyebben törik, karcolódik, meolvad, vagy strapabíró, kényelmes, masszív). Nyílván mindenki vigyáz a cuccaira, de balesetek akkor is előfordulnak, konstrukciós hibák, anyagelhasználódás, stb. Egy videóból meg ne következtessünk már, azért elég sok típust gyártanak, másrészt ilyet mindenki csinálhat, csak körül kell nézni [link] [link]
Szervíz szintén fontos, hogy ha esetleg bármi gond lenne, akkor gyorsan intézzék. Az elméletedet követve, hogy azért nincs jó szervíz, mert fölösleges, akkor minek is adnak rá garit, úgy sem romlik el, nem?
És továbbra sem értem, hogy miért ragaszkodsz az MSI-hez, mégis mi köt ehhez? Rengeteg ellenvéleményt hallottál, olvass még teszteket akár, vagy nem tudom. Ha meg a marketing duma a fontos, vagy pont egy ember véleménye számít, akkor fölösleges fórumoznod. Meg ez a 95:5 nem tudom hogy jött ki, akkor meséld el, hogy az itt leírt ellenérvekhez képest, mégis mi miatt jobb ennyivel. -
harry
veterán
válasz
Medige #13797 üzenetére
Valóban. Itt azért írkálnak az emberek, hogy másoknak segítsenek jó döntéseket hozni. És ez a legrosszabb az egészben, hogy más képes húszadszor is leírni a véleményét, hogy esetleg még valakinek segíthessen, mutat alternatívákat is (ha ismeri az elvárásokat), és egyesek ezek után simán leszarják az egészet, így aztán tényleg érdemes segíteni.
Természetesen a végső döntés a tiéd, de ez a "de érdemben nem szóltál hozzá a témához csak leszóltad amit kérdeztem, és mutattál helyette egy gyengébbet drágábban!" sima fikázás, és az értelem teljes hiányára utal. -
harry
veterán
válasz
Medige #13788 üzenetére
Ehhez csak gratulálni tudok. Idejössz, hallasz véleményeket, érveket, javaslatokat, aztán leszarod az egészet. Minek jöttél? Hogy biztosítsunk az elképzelésedven, vagy reálisan vázoljuk a helyzetet? Ez előbbi hülyeség (bár úgy látszik ez állt fent), a második megtörtént, csak épp nem érdekelt. Ha nem is pont egy ember véleménye, de a topic átolvasásásából leszűrt következtetés azért mégiscsak jelenthet valamit, nem?
Nekem tetszett egy Asus, de elmondták, hogy mi a véleményük ezzel kapcsolatban (többen, többször is), mikre kéne inkább figyelnem, és meggyőztek, ennyi, nem kezdtem itt magyarázni, hogy de Bélának is tetszett az a noti, meg a honlapjuk szerint is jó... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13783 üzenetére
Már mondtam.
Gagyi anyagokból van. Nem szakértő ismerős mondta, nem videót néztem, hanem használtam.A magyarított billentyűzet indokolatlanul össze van nyomorítva, több ékezetes betű is a normális méret felével egyezik meg.
Nincs rendes szervizháttér. Még ha tényleg olyan megbízható gépek lennének is, akkor sem vennék olyat, aminek nincs rendes ellátottsága. Az MSI nemrég szállt be a notebook piacra, hosszú idő kell még ahhoz, hogy valóban jó gépeket tudjanak csinálni.
Javaslom, hogy olvass vissza egy kicsit, nézegesd meg, hogy kiknek mit ajánlottak, vagy egyszerűen csak keress rá a topikban az MSI szóra, aztán olvasgass.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13781 üzenetére
Egy MSI-hez képest istencsászár, de ahogy gondolod.
Ha szép gép kell, nézd meg az A200-as Toshibákat.
Bár azt meg szintén nem ajánlják, állítólag nem túl megbízhatóak.
Fel kell állítani egy rangsort, hogy a szépség, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság a fontosabb.
Ha ebből legalább hármat szeretnél, 200 ezer forintnál jóval többet kell kipengetned. És úgy gondolom, inkább érdemes egy csúnyább, de megbízható gépet venni, mint egy szebb, de gagyibbat. -
Kovács84
aktív tag
válasz
Medige #13766 üzenetére
Hát nem tudom, ilyen videókat csinált a Dell és az Asus is, mindegyik nagyon jól vágott, szép videó. Szerintem a leghitelesebb a Lenovoé, amikor valaki egy mobillal végigfilmezi a gyári tesztet.
Theodolit: lapiba szerintem bőven elég a X3100 (pár stratégia és FPS jól fut), a nagyobb teljesítményű videokarik a proccal egy hűtési rendszeren vannak és izzadnak is rendesen. Ami még jó választás lehet azok az Amd-s gépek, az új alaplapi chippel szerelt gépeken van egy 1250-es videokari, és egy 2600-as radeon, plusz egy kapcsoló, hogy melyiket, használja. Ilyenben jó választás lehet a Dell inspiron vagy az F3U-s Asusok. Az Asuson tuti van gomb, a Dellen szerintem bütykölni kell szoftveresen. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13771 üzenetére
Ezt megfontolnám a helyedben. Van dedikált vga, így egy kicsit lehet vele játszani is, szép nagy felbontása van a kijelzőnek, a Lenovo N200-as széria pedig kedvelt.
Az MSI-t, Acert, FS-t itt nem szeretik.
Nekem Acerhez nem volt még szerencsém, csak áruházban tapizás szintjén, FS-t és MSI-t már használtam. Inkább ne. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Medige #13766 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy én már használtam MSI notebookot.
Ezért volt startból kizárva az FS mellett, mikor magamnak választottam gépet.Ezen a megbízható, azért nem épült ki a szervize mondatodon jót mosolyogtam.
Hidd el, amiket itt ajánlgatnak az emberek, azt nem azért teszik, mert nekik hűdejó vicc lebeszélni a másikat egy jó gépről.
Mire használnád a gépet és mennyi lenne a maximum keret? Így könnyebb lenne ajánlani.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Medige #13522 üzenetére
Én is ilyen felhasználású gépet veszek jöv7-en már December óta folyamatosan keresgélek és azóta már volt 2 gépem is, ez lesz a harmadik: HP Compaq NC8430!
jellemzők: ati x1600 (erős vga), core2dou, fémváz, 4 órás akku és mind ez 195k! Sztem ez a legjobb gép a piacon, csak sajnos már vagy 1,5 éve nem gyártják szóval vagy az ASIS programon keresztül juthatsz hozzá vagy a RENEW programon keresztül!
Ha nem hurcibálod sokat esetleg egy 17" NX9420-at is vehetsz, ez szinte ugyan az csak nagyobb és nem fémvázas!
Ha megbízható boltot akarsz ahol vásárlás előtt ki lehet próbálni itt nézelődj: [link]A RENEW-ról és az ASIS-ról itt olvashatsz: [link]
Ha erős gépet akarsz amiben jó a VGA ésmegbízható akkor HP Compaq-ot vegyél (NC8430, 8510p, nx9420 stb....)
Ha nagyon megbízható gépet akarsz de a VGA nem olyan erős akkor IBM Thinkpad vagy DELL Lattitude, Vostro, sztem az Ispiron modellek se rosszak!
De most ez is relatív mert attól függ max mennyi pénzt szánsz rá (pontosan)???
Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- 16" macbook pro m1pro.
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest