Aktív témák
-
lacimaci
tag
válasz
Norbi.Sz #13189 üzenetére
hát, erre mondta gyurcsány öszödön, hogy "lószart, mama"
a megbízhatósági, ill. hibastatikat soha egy gyártó se adja ki
gagyi műanyag? filléres történet a plasztik, ha ezen bármi múlna, mindenki a legjobbat használnászeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy az őstagok ebben az iparágban dolgoznak, a szívből jövő tanácsok elsősorban kőkemény üzleti érdeket rejtenek, jellemzően olyan brandekneknek nyalnak be véresen, amik az áruházakban nem kaphatók, amik pedig rendszeres résztvevői az akciós újságoknak, azok szerintük gagyi.
jó reggelt mindenkinek
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
revisor #13195 üzenetére
Miért estek volna ki a jobb márkák? Ha "200pár ezer" forintot szánsz rá, akkor már lehet választani Dell-t és Lenovo-t is. Igaz, a Dell Inspiron sorozatából, de asszem az sem olyan rossz még (igaz még nem volt dolgom Inspironnal, úgyhogy hallgass meg a hozzáértőbb személyt is, aki már találkozott Inspironnal)
Viszont Lenovo-ban itt van pl. ez: [Lenovo (IBM) ThinkPad R61i (NF5DCHV)] 202.800,-
Ez már nem egy rossz kütyü, 2GB RAM-al, nVIDIA Quadro NVS 140M 128MB / 128MB Turbocache videokártyával (jobb, mint az általad írt Radeon X2300), ugyanúgy 160GB vinyó... Csak mindemellett ThinkPad!
-
revisor
csendes tag
válasz
revisor #13157 üzenetére
Van valakinek esetleg tapasztalata akár a fenti gépekkel, akár valamelyik komponensével kapcsolatban? Nagyon vágyom egy nem túl drága, de funkcióban és lehetőségekben gazdagabb Notebookra (max 200pár ezer). Ezért gondolom, hogy a top márkák kiesnek. A fenti 2 jónak tűnik, de soha sem volt még laptopom, szal csak tapogatózom.
-
Bandesz99
tag
Eljátszottam egy kicsit a HP oldalán. $1,137.99 USD.
dv6700z* – Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (32-bit)
* – AMD Turion(TM) 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-60 (2.0 GHz, 512KB+512KB L2 Cache )
* – 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
* – 2GB DDR2 System Memory (2 Dimm)
* – 256MB NVIDIA GeForce 8400M GS
* – HP Imprint Finish (Radiance) + Webcam + Microphone
* – 802.11b/g WLAN and Bluetooth
* – 120GB 5400RPM SATA Hard Drive
* – SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support
* – HP ExpressCard Digital/Analog TV Tuner
* – 6 Cell Lithium Ion Battery
* – Norton Internet Security(TM) 2008 - 24 Month Subscription
* – Microsoft(R) Works 9.0
* – HP Home & Home Office Store in-box envelopea 64 bites vista ugyanolyan árban volt, megéri vajon?
-
amol
addikt
Nem hiszem hogy bannolni kellene, teljesen idevág. Én csak azt nem értem miért nem kért papírt ami igazolja mikor jelentette be a hibát? Miért nem kapott munkalapot?
Én biztos nem fizettem volna egy fityinget sem, de lehet hogy rájuk borítottam volna az asztalt. De hát papír nélkül én sem tehettem volna többet.Az megint más kérdés hogy ki az aki képes kifizetni egy ilyen minőségű cuccért 19" kijelzővel fél millát.
-
Maeg
tag
Lehet, hogy meg fognak kövezni, de...
... a macbook-ok környékén is érdemes lehet körülnézned. Alkalmazásokra optimalizált rendszer, és lehet rájuk XPt telepíteni, úgy tudom. Az Apple megbízhatósága elég jó (bár álítólag addig jó a tulajnak, amíg nem romlik el), és nem vágom részletesen a témát, de azért egy megfontolásra ajánlanám őket...
-
Maeg
tag
Amol: kösz
"mi a baj az acerrel?"
Történt egyszer, hogy hősünk vett egy 19"os képernyővel, geforce 7XXX szériával szerelt acer laptopot, olyan fél millió körül. Bizonyára mondhatnánk, hogy beszálló modell, és olcsó húsnak híg a leve.
Sok idő eltelt, hősünk és laptopja nagy-nagy békességben éltek!
Igen ám, de történt egyszer, találkozásuk után 7 hónappal, hogy a laptop videokártyája megmakacsolta magát. Nem volt ám semmi mérgezett alma, vagy gonosz mostoha! Még csak rumoskóla sem! A videokártya egyszerűen csak jobblétre szenderült! De hősünket nem abból a fából faragták, hogy idejekorán feladja, fogta a sátorfáját, vállára vette a batyuját, lábára a 7mérföles csizmáját, és elvitte a laptopot a szervizbe, hogy garanciálisan meggyógyítsák. Másfél hónap után meg is gyógyították hű barátját, így meseországban újra béke és nyugalom honolt, amíg egy szép napon...
... a videokártya újból fellázadt, és nem volt hajlandó tovább működni. És az a nap már nem is volt annyira szép, talákozásuk után 11 hónappal. De hősünket nem ejtették a fejére, újfent elballagott barátjával a notebook csodadoktorhoz, hogy megoldást találjon a problémájára. Mivel a laptop még garanciális volt, megrendelték az alkatrészt, de a laptopot nem akarták bent tartani, mivel az alkatrész csak sokára érkezett volna. Így hát teltek-múltak a napok, s hősünk már epekedett a javítás után, de mind hiába. Aztán találkozásuk után 12 és fél hónappal megjött az alkatrész, és hősünket értesítették is erről. Beballagott a szervizbe, ahol elé tették a ~100 forintos számlát, mivel lejárt a garancia. Az nem érdekelte őket, hogy garanciális időben romlott el, és az alkatrészt is az alatt rendelték, nem volt mit tenni, ki kellett fizetni. Ráadásul még a csodadoktor is kifejezetten modortalanul bánt hősünkkel és az egyetlen drágaszágával.
A mese nem maradt tanulság nélkül, egyvalamit jól megtanult:
-soha a b*dös életbe ne vegyél Acer laptopot, mert a magyarországi garanciális ügyintézés botrányos
-soha ne vegyél laptopot 1 év garanciával
-mindig hagyd ott a szervizben a laptopot, ha alkatrészre várszBocsi a hosszú és terjengős offért, remélem a modiknak van egy kis humoruk és nem bannolnak ki ezért...
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Medika #13188 üzenetére
Bocsika, de ez csak amolyan "hirtelen keresés" eredménye volt... Nézz szét picit jobban, sőt, szívesen segítenek itt is, csak konkrét ár kellene, ami fölé már nem tudsz/nem akarsz menni.
Egy jó tanácsot mindenképp fogadj meg (amire itt szerintem senki nem fogja azt mondani, hogy ne tedd): mindenképp Dell, Lenovo vagy HP notit válassz a megbízhatóság és a szervíz-háttér miatt, és mert nem nagyon használnak gagyi műanyagokat, ami gyorsan tönkremegy, reped, kopik, stb.
-
Medika
csendes tag
válasz
Norbi.Sz #13172 üzenetére
huh köszi mindenkinek a tanácsokat, tisztul a kép.
[Lenovo 3000 N200 (TY2B1HV)] ez tűnik a legmegfelelőbbnek, és vlsz mellette is döntök, csak egy dolog bizonytalanít el, és nézzétek el nekem h analfabéta dolgot kérdezek (de lány vagyok) szóval a 84 gombos billentyűzeten lesz nekem hosszú Í-m?
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Bandesz99 #13185 üzenetére
1. nagyon ezt azért ne reklámozd
2. próbálj meg magaddal vinni vmi régebbi számlát ittonról, lehetőleg notebookról (kérj vkitől, aki vett a közelmúltban), valószínúleg nem kell majd, de ha mégis gáz van, legalább van esélyed kimagyarázni, márha kifogsz egy "hülyébb" vámost...
3. a dobozt lehetőleg hagyd az államokban, de ha mégsem akarod, akkor külön táska nagyon elrejtve...ne ezen bukj le!
4. ez alapból úgy működik, hogy ha viszel ki vmit magaddal, akkor azt be kell jelentened "kifelé" menet, és akkor kapsz róla egy papírt még a reptéren, amiből kiderül, hogy tényleg itthonról hoztad...namármost neked nem lesz ilyen papírod, de mondhatod azt, hogy elfelejtetted...
5. amúgy nyugi, ha a "zöld-folyosón" mész, akkor csak szúrópróbaszerűen szoktak ellenőrizni, mivel általában azok mennek azon a folyosón, akiknek nincs elvámolnivalójuk...
-
amol
addikt
válasz
fwgoze #13183 üzenetére
Nem vagyok vele napi kapcsolatban, de nem hiszem. Szoktam kérdezgetni róla és tökéletesen meg van vele elégedve, pedig egy relatíve olcsó Aspire, kb egy éves.
Van ilyen is. Mi (az állandó tagok) többet várunk el egy notitól mint amit ezek nyújtanak, de van akinek megfelelnek. -
-
mmdani
csendes tag
Amúgy szerintetek érdemes garit hosszabítani 1-2 évvel? Hp vásárlása esetén amire ahogy láttam átlag 1 év gari van
-
amol
addikt
Ide írogatnak páran akiknek a tapasztalata a tiédhez viszonyítva inkább 99 az egyhez.
Ha úgy vigyázol rá mint a hímes tojásra amit holnap kapsz, akkor eldöcög egy ideig. Tapasztalatok egy ismerős 2 éves Acer gépével ami rendeltetésszerűen volt használva:
- kijelző kerete eltörött csupán a használattól
- csuklótámasz anyagig kopott (festett)
- billentyűk tükörfényesre koptak
- hűtése többszöri takarítás, újrapasztázás ellenére is hangos és elégtelen (pedig integrált videos), a gép rendesen melegszik szinte idle használatnál is, hdd szintúgy
- hűtőelem felfogatása az egyik helyen kiszakadt az alaplapból (nem az előbb említett okokból)
- a levegőt alulról szívja, ha van alatta valami akkor elzárja a légutat és annak részecskéit azonnal beszippantja,
- a kijelző sokszor minden ok nélkül kikapcsol, csak újraindítás után működik újra
- recseg, ropog
- hajlik mint a nádszál
- a zsanérok kilazultak
- a kijelző kerete nem elég merevEnnyi jut eszembe hirtelen, dícséretet nem sokat hallottam róla (ehhez képest az 5 éves Toshibám olyan mintha új lenne és a jobban melegedő P4M+dedikált video ellenére halkabb). Ezeket az új gemstone szériákat állítólag jobbra csinálták és fogadkoznak hogy ilyen meg olyan minőségi fejlesztéseket folytatnak de én ebben nem hiszek.
Nincs harag. Ismerek én is olyat aki meg van elégedve az Acer gépével, ő nem igazán "power user" de azzal dolgozik és eddig nem jelentkezett probléma. Illetve hazudok, mert az egyik usb port meghalt de nem használja.
-
Ha még megengedtek még egy szót akkor félre ne értsetek én nem akartam haragot.
Azt hittem itt meglehet osztani mindenkinek minden véleményét és azokból összerakunk valamit.DE MÉGEGYSZER!
ÉN NEM KAROK SENKIVEL SEM HARAGOT!!! -
ABE
őstag
Saját Acer-em még nem volt, és nem is lesz. Három ismerősömnek is van, rövid ideig használtam egyiket, és ezek alapján nincs jó véleményem róla. A három gépre a statisztika:
1. Winchester elromlott, burkolat reped, nyöszörög, meg van kopva alaposan
2. DVD olvasó szarakodott
3. A gépre állandóan újra kellett telepíteni a Windowst, mert 2 hét alatt titokzatos módon állandóan lelassult, pedig nem volt nyüstölve, akksi haldoklottEnnyi röviden. Amikor lehetett, megvizslattam boltban a kiállított gépeket, utánaolvastam, ismerősöket kérdezgettem, és ezek alapján nekem nem az jött le, hogy valaha is Acer-be kéne a pénzem fektetni.
Szerk:
Egy dolgot nem értek: te magad ajánlgattad az Acer-t, és közben mégis arról kérdezősködsz, hogy mit tudunk róla elmondani? Hogy is van ez?
Válaszokat meg már megkaptad: elfut rajta a GTA, és az a baj vele, hogy rossz értelemben véve olcsó (gagyi, gyenge minőség), ebben különbözik az ajánlott márkáktól.
-
Bocsi tényleg,hogy ennyit értetlenkedek meg minden.
De azt szertném összevéve megkérdezni tőletek ,hogy:
-Mi a baj az acerrel ?
-Milyen az acer travelmate 5520: 5520
-Menne-e rajta a gta sorozat?
-Miben más mint a többi?Ha esetleg tudnátok válaszolni akkor azt nagyon megköszönném,előre is!
-
Norbi.Sz
senior tag
Akkor inkább ez: [Lenovo (IBM) Thinkpad R61e (NG18DHV)]
Vagy ez (nem ThinkPad, de jobb, megbízhatóbb mint az Acer): [Lenovo 3000 N200 (TY2B1HV)]
Az Acerral csak annyi a baj, hogy gagyi műanyagokat használ, a pánt hamar elkopik, megreped, gyenge a szervízháttér, nem túl minőségi alkatrészeket használ, stb-stb...
-
-
ABE
őstag
Én erre egy dolgot szoktam mondani: olyan nincs, hogy valamit azért ad olcsón egy gyártó, mert jófej. Ilyen nincs. Olyan van, hogy a jól mutató paramétereket, jelen esetben a teljesítményt kihangsúlyozzák, és azzal próbálnak eladni valamit. Az már más dolog, hogy a nevesebb konkurensekhez képest alacsonyabb árat valahol be kell hoznia. Ezt legkönnyebben úgy tudja megoldani, ha olyan dolgokon spórol, ami elsőre a vásárláskor fel sem tűnik. Így pl. szerviz, anyagminőség, összeszerelési minőség, apró konstrukciós trükkök. Utána meg lehet rájönni, hogy miért is volt olcsó a gép...
-
fwgoze
aktív tag
Ezt te most komolyan gondoltad?
Az a "fránya integrált videókari" teljesen elegendő a srácnak arra, amit akar, másrészt jeletősen megnöveli az akkus-üzemidőt is...ami szerintem az egyik legfontosabb szempont egy notebooknál...(mellesleg 2-3 éves játékok vígan elfutnak rajta...)
Az "Acer-t", és pláne a "vevő-centrikus szervízét" inkább hagyjuk...tudod hova viszik szervizelni az Acer tepsiket? Hát nem a szomszédba...hanem a szomszéd országbaAttól még hogy flancos futár viszi hozza, attól még kurv@ sok idő, míg visszakapod a notidat. Mindezek mellett az Acer kb egy szinten van a FuSi-val..ugyanolyan műanyag gagyi, aminek az áráért már egy jó renew, vagy egy közepes új HP-t lehet kapni...de gondolom szerinted a HP gagyi, mivel nem csak notebookokat gyárt, hanem nyomtatót, meg mi-egy-mást...no de mind1.
Hogy az Acerről te hol olvastál jókat, azt én nem tudom...Az Asus sem az a remek minőség, de attól még jóval magasabb színvonalat képvisel, mint az általad istenített Acer...noha valóban nincs benne a triumcirátusban
Szóval egy kicsit olvass utána, mielőtt elkezdesz zöldségeket írogatni vkinek, aki esetleg a te hatásodra fog olyan notebookra áldozni nem kevés pénzt, ami gagyi, és erre csak akkor fog rájönni, ha már megvett és késő lesz...nem egy ember csábult el az olcsó Acer, Fusi...stb modellek felé, és ahogy telik az idő egyre csak jönnek elő a problémák...szóval legközelebb kicsit utánajárhatnál, mielőtt ilyeneket összehordasz... -
revisor
csendes tag
A következő notebook szimpi: ASUS X53K (F3KE)
Eredeti Microsoft Windows Vista Home Basic operációs rendszer, AMD Athlon64 X2 TK57(1.9GHz,L2 256KB*2) processzor, 160GB-os SATAII merevlemez ATI Radeon X2300 videókártya, 2GB(1Gx2) DDRII 667MHz RAM 6cellás akkumulátor, WLAN, 15,4"-os LCD kijelző, 1,3Megapixeles webkamera, Super Multi Dual Layer DVD író
Mi a véleményetek? AZ opr. nélkül még meg lennék, viszont a Bluetooth az lehet, hogy jó lenne. A gép szimpi, ahogy van, még 1 alternatív ötletem lenne:
Utóbbival az a para, hogy külföldről hozzák befele...
Ebből talán kitűnik, hogy olcsóbban szeretnék egy Vistát jól futtató gépet, amely főként irodai munkára, és hurcolászásra de szükség esetén némiképp régebbi játékok futtatására is elegendő.
Mi a véleményetek erről a kettőről? Van esetleg 2 giga ramos, hasonló, vagy jobb viedeokártyás ötletetek 200 ezer körül?
-
törölt tag
válasz
Medika #13152 üzenetére
azért azt gondold meg, hogy tényleg kell-e neked dedikált vga-s gép. a sims2 biztos fut az x3100-on (a barátnőm egy gma900-as kártyával játszott), a san andreas-t nem ismerem, sosem játszottam vele.
de a lényeg, hogy egy ilyen kárty tud rendesen melegedni, és ha nem akarsz tojást sütni a csuklótámaszon, akkor nem biztos, hogy jó választás. ráadásul a hőtágulás miatt hamarabb elhasználódnak az amúgy sem túl jó minőségű anyagok a gépben, ezért kopik, reped, törik. a go8400 még nem olyan vészes kártya (teljesíŧményben sem), de már azért tud fűteni... -
cizoe
őstag
-
parandroid
félisten
A gondolatmeneted tökéletesen fals. Az Acer pontosan ugyanannyi dolgot gyárt, mint az Asus. nem mintha ennek bármi köze lenne a minőséghez... Ezen az alapon a Clevo és a Gericom a világ legjobb laptopmárkája, mert ők tényleg csak notikat gyártanak, a HP meg az IBM pedig ipari hulladék, hiszen ott van nekik az a sok egyéb számítógép, meg szerver, meg adattároló, meg monitor, meg nyomtató, meg ki tudja még micsoda, ami elvonja a figyelmüket a laptopgyártástól.
Egyéként ha alaposan utánanézel az Acernek, mint általános típusnak, arról sem fogsz túlságosan sok pozitívumot találni, leszámítva az első laptopjuk vásárlása miatti eufória ködébe vesző tulajdonosok kezdeti lelkendezéseit.
p
-
válasz
Medika #13148 üzenetére
Szia!
A kérdésed eléggé komplikál....
Én egyébként acer párti vagyok mert ők a második legnagyobb laptop gyártó...Mivel ők a laptop mellett nem valami sok mindent gyártanak...
Nah most én azért ajánlom az acert mert mivel ők kevés cuccot gyártanak a laptopon kívül,ezért kevés dolgot tudnak fejleszteni nagyobb odafigyeléssel.
És az acer most nagypon vevő centrikusan csinálta meg a szervízét.
de az ajánlott tipusban nekem csak az a ftránya integrált videókári nem tetszik..
Ha egy kicsit is érdekel a véleményem akkor nézd meg ezt: [link]De nézz körül több fórumon az acerről csak is jó dolgokat írnak..
Most jön a híres asus
Nah most ha belegondolsz az asus a laptopon kívül még vagy ezer dolgot gyárt..
ezért ők több dolgot tudnak fejleszetni kisebb odafigyeléssel.Aztán ebben igaz adnak táskát meg még pár hokusz-pókuszt...de ez ne csábítson el az egész plussz nem tőbb mint max. 4-ezer.
És az asusról nincsenek pozitív adatok.Utószó:
Szerintem ha csak internetre kell akkor vedd meg az acert.de az aspire játékra nem alkalmas. Ha rám hallgatsz felpattansz arra alinkre ami írtam az acer-hez és megnézed és azt veszed meg ráadásul még olcsóbban is, de azon a a jó játékok is simán elmennek.
tehát ha internetre kell akkor acer aspire,ha bővebb dolgokat akarsz a linken szereplő traveémate.
Szerintem az asust klőhetjük a sorból,mert én nem olvastam róla túlságosan pozitív dolgokat.Ennyi volt a "rövidke " válaszom...
És még annyit,hogy nem az én laptop-om lesz de ne vegyél integrált vidi karisat ,ha csak nem irodai munkára kell,de ha 3000-rel olcsóbban akrod megúszni és egy nagyón jót akarsz venni akkor azt vedd meg amit belinkeltem!
Örülök ,hogy segíthettem.
-
Medika
csendes tag
Sziasztok!
segítségre lenne szükségem, mivel nem tudom eldönteni h melyik laptopot válasszam. a kört már sikerült leszűkítenem, de a végső döntéshez szívesen meghallgatnám egy, a témához jobban értő véleményét. Egyébként az egyetemi dolgaimhoz, pár éves játékokhoz (san andreas, sims2), filmnézéshez, internetezéshez kellene.
Szóval a befutók:Név: ASUS X51R-AP268
Extrák: Ajándék: Hordtáska és optikai egér
Processzor: Intel Centrino Duo Core 1,79GHz T2080
Chipkészlet: ATi X1100
Memória: 1GB DDR2 2667 MHz1Gb DDR2 667 MHz
Winchester: 80GB SATA 5400rpm
Videókártya: ATI X1100 integrált VGA
Hangkártya: Azalia compliant audio chip SB Compatible
Akku/üzemidő: 4400 mAh (Lithium-ion)
Multimédia: 4 az 1-ben kártyaolvasó
Garancia: 2 év
Ár: bruttó 142.788Név: ACER AS5720Z-1A1G16Mi
Processzor: Intel Centrino Duo Core 1,46GHz T2310
Chipkészlet: Intel® 960GL Express
Memória: 1GB DDR2 667MHz
Winchester: 160GB SATA 5400rpm
Videókártya: Intel® Graphics Media Accelerator X3100
Hangkártya: Intel High Definition audio compliant audio chip
Akku/üzemidő: 4400 mAh (Lithium-ion)
Multimédia: 5 az 1-ben kártyaolvasó, beépített webkamera
Garancia: 1 év nemzetközi
Ár: bruttó 142.788előre is köszi a segítséget!
-
válasz
Bandesz99 #13145 üzenetére
Üzlet emberek és túristák járnak-kelnek a világban mindenhol...Hol laptop-pal hol fényképezőgépekkel...és szerintem nem okozna nagy gondot csak simán átvinni...
Annyi üzletember jár-kel laptop-pal és nem veszik el tőlük...Nem tapasztalatból mondom ,nekem még nincs laptop-om,de ha mindenkitől elvennék akkor abból tuti nagy botrány lenne...
én úgy gondolom nem okozna nagy gondot a határon...De mégegyszer:
NEM TAPASZTALATBÓL MONDOM... -
Bandesz99
tag
USA-bol hazafelé a repülőtéren szerintetek mennyire ellenőrzik az elektromos eszközeinket? mert vszinü kint veszek laptopot s fényképezőt is... át lehet csenni vhogy? vagy csak egyszerűen áthozom és kész.
-
parandroid
félisten
válasz
Darth_Revan #13140 üzenetére
"válassz olyan notit ami asztali procikat kezel és nem mobil procikat."
A P4 (illetve P4M) széria óta nem találkoztam ilyen notival. Szerencsére.
p
-
Maeg
tag
válasz
Darth_Revan #13140 üzenetére
Hát ezaz, ha a gyártó honlapra nincs kiírva, az azt jelenti, hogy nincs benne chipset?
Nem, a 4mag csak totálisan opcionális, mint jövőbeli fejlesztési lehetőség.
De ezt a chipsetet tényleg ki kéne deríteni valami hivatalos oldalról, de a toshiba EU-s oldala elég szar, több notebookstore-konfigra azt írja, hogy nem kapható a környéken, persze adatot nem dob ki a szemétje -.- Na mindegy, ezt megérdeklődöm a toshiba topicban, hátha több info van róla.
Köszi a helpet -
q13579
senior tag
Találtam egy nagyon hasznos linket, ajánlom mindenkinek aki tanácstalan a CPU méretét illetően
Az én kérdésemre is megtaláltam a választ, mivel én egy 1.6os dual core és egy 1.8-as core duo között vacilláltam. (Elsődleges szempontom az, hogy teljesítményben érezhető legyen a kül a régi 1.73-as dothan magos sima Pentium M CPU és az új gépben levő között).
Az oldal eredményei szerint:
Pentium M 1.73: 737 pont
T2330 1.6 dual core (a200-1s9-ben található): 1344 pont
T2350 1.8 core duo (a200-14d-ben levő yonah mag): kb 1600 pontÍgy, ahogy kiderül lényegesen nem nagyobb a teljesítménye a core duo-nak, viszont a 7300 Go és a 2600 HD között lényegesen nagyobb a kül.
-
Darth_Revan
veterán
Én többnyire annak hiszek ami a gyártó oldalára van írva
4 magos mobil prociról meg még felesleges gondolkodni, jóóó pár hónap mire az a piacra kerülne (ezért is felesleges még találgatni is, hogy 965 tudja-e kezelni)...és akkor is az ára annyi lesz, hogy már kifutna egy közepes minőségű laptopot
De ha feltétlen szükséges a 4 mag és nem akarsz várni, akkor válassz olyan notit ami asztali procikat kezel és nem mobil procikat. (így az tudja kezelni a 4 magos Quad asztali procikat)
-
Maeg
tag
Akkor viszont az lenne a mérvadó, hogy egy T5750es procinál mennyivel erősebb az általam használd dolgokra a T7250 (nagyobb L2 és nagyobb fsb, azonos órajel)? Szerintem abba nem halok bele, ha a photoshop másfélszer annyi ideig renderel, türelmes ember vagyok, nem sietek
Itt meg azt írja, hogy 965ös chipset o.O A toshiba oldalon meg nem írja kiAzért 2 kérdés akkor is marad,
-drágább-e most eleve olyan procival venni, mint mondjuk másfél év múlva alacsonyabb áron beszerezni és beszereltetni a márkaszervízben notiba egy komolyabb procit...
-4magos mobil procik belemennek-e akár új biossal a 965ösbe(Sorry, hogy itt teszem fel a kérdést, de már pár napja böngészem a fórumot, használom a keresést is, de nem nagyon jöttem rá ezekre)
-
ABE
őstag
válasz
q13579 #13137 üzenetére
Intel 945GM chipset van benne, tehát a 667Mhz-es FSB-t támogatja, ilyen Core 2 Duo belemegy (a legerősebb elvileg a T7600-as). De az utólagos cserét nagyon gondold meg, mert a garanciát elveszti a gép, ha nem a hivatalos szervizben cserélik, és ott nem is biztos, hogy dolgoznak vitt alkatrésszel. Márkaszervizben procit venni pedig nem olcsó. Inkább úgy vegyél gépet, hogy már alapból megfelel számodra.
-
Maeg
tag
Én Toshiba notik között vacilálok, a kettő közt nem tudok jelenleg dönteni.... (wall of text incoming, sorry, de komplex probléma
)
A200-23O-GE
• ATi Radeon HD2600 -512MB • Core2-Duo T5450 (1.67GHz/2MB/667) • 2048MB DDR-2 • 200GB HDD • DVD+/-RW SMti
• 3év nemzetközi TOSHIBA garanciaA200-1S9-GE
• ATi Radeon HD2600 -256MB • Core-Duo T2330 (1.6GHz/1MB/533) • 2048MB DDR-2 • 160GB HDD • DVD+/-RW SMti
• 3év nemzetközi TOSHIBA garancia40 ropi a differencia, a 2. az olcsóbb... Igazából szerintem nekem nincs szükségem jelenleg 64bites macerára, és ha jól látom, mind2 notiban Mobile Intel® PM965 chipset van, szóval ha lemennek az árak, tudok bővíteni procit is, memot is stb. Akkor meg már valószínűleg nem szánok rá plusz 60 (20) ezret, hogy egy ilyet vegyek:
A200-1IW-GE
• ATi Radeon HD2600 -256MB • Core2-Duo T7250 (2.0GHz/2MB/800) • 2048MB DDR-2 • 200GB HDD • DVD+/-RW SMti
• 3év nemzetközi TOSHIBA garanciaÉrdemes a nagyobb l2 miatt T7es (8/9es) szériát venni? A memo úgyis csak 667MHzt bír, szóval az FSB előny nem nagyon releváns (ugye?)
[OFF]Még néhány dolog lenne: ebbe a PM965es chipkészletbe bele fog menni a 4magos mobil proci? És mennyire esnek a notebook proci árak? Plusz, tud valaki linkelni egy boltot, ahol noti alkatrész árlista van? Mert általában a google skilljeimmel nem szokott gond lenni, de most minden marhaságot kiadott, csak amit akartam, azt nem... Ez is eléggé beleszól, hogy milyet vegyek
Ti hogy döntenétek? (általában nem Crysis szintű játékokkal játszom, hanem zömében régebbiekkel, pl.: WoW, Caesar4), és a legkomolyabb program a Photoshop, amit futtatok
[/OFF]
És mi a bánatért nem működik az off &/off? (Bocs, newbie vagyok
-
q13579
senior tag
Sziasztok, lehet elsikkadt a többi hsz után, ezért ha nem probléma megkérdezném mégegyszer, hátha többen észreveszik és megosztják a véleményüket.
Jövőhét elején nagyon sürgősen vennem kellene egy laptopot. Olvasgattam elég sokat és a két versenyző:
Toshiba a200-1s9:[link]
Toshiba a200-14d: [link]A kettő között árban ugye nincs dif, ami szembetűnő a 1s9 előnyére, hogy 160-as a vinyó (120-szal szemben) és ebben HD 2600 radeon vga van, viszonyt "csak" 1.6-os core duo. Míg a 14d-ben 1.8-as, viszont ebben egy gyengébb 7300GO (265Mb) vga duruzsol egy 120 Gb HDD mellett.
(régebbi gépemben ugyanilyen 7300-as vga volt, viszont csak 128 rammal, de bőven elégnek bizonyult még játékra is)
A kérdésem, tehát az lenne, hogy melyiket érné meg jobban megvásárolni. A proci vagy a vga teljesítménye között van nagyobb olló, érdemes-e beáldozni 40 Gb helyet és egy erősebb vga-t 200 Mhz-ért??
(egyéb típus is szóba jöhetne, a lényeg, hoyg ne legyen integrált vga és bírja a HD filmet lejátszását)
Előre is köszönöm a válaszokat
-
parandroid
félisten
"Amúgy bevallom, picit féltem a régebbi, t2330-as procitól, hogy lassú lesz, de kezdem én érezni, hogy marketingduma"
Senki nem fog ezért megszólni. Általános használatra, kerülve a hardcore számításigényes alkalmazásokat bármelyik ma kapható processzor tökéletesen megfelel. Sőt, valószínűleg valamennyi önmagát leszabályozva, energiatakarékos módban fog működni - már amelyik képes rá. A 30-40k-t ezzel együtt túlzónak tartom, ez nem a processzorok közti árkülönbözet, hanem az azokkal szerelt gépek közötti.
p
-
Stehe
aktív tag
Hali!
No, jó találkozni vki hasonsorsúval itt a fórumon! :-) Én Dániában megyek Koppenhágába, szintén félévre. Az ottani árak miatt is választottam ezt az olcsóbb modellt. Eddig eszembe sem jutott venni notit, de most nem tudom kikerülni. Szóval a tapasztalataim:
- Itthon egy 2400+ Athlon XP-m van, ezt a Dual Core 1,6Ghz-s noti teljesítményben oda-vissza megveri
- Igaz csak egy hete használom, de eddigi tapasztalatok alapján nagyon halk, ami hangos rajta, az a dvd olvasó. Melegedni is csak egyszer melegedett fel jobban, legelső nap, amikor telepítettem. De az elmúlt 5 napban nem igazán éreztem, pedig ölben is használtam
- Képe szép, de hát gondolom ez standard
- A döntő ok a 3 év gari volt, és azt mondták a boltban, hogy nemzetközi gari, és külföldön is érvényesítheted, csak ott nincs disztribútor, szóval fel kell venni a kapcsolatot a kinti Dellel, és megoldják. Vagysi ott nem annyi, hogy visszaviszed a boltba, hanem írsz nekik egy emilt
- Én br 200-at szántam volna rá, de ahogy láttam a 170k után a köv kategória a 270k, közte nincs nagyon érdemi különbség.
- Itt vettem, nettó 140k, plusz 7k a plusz egy giga ram.
- Az akksiról még sok tapasztalatzom nincs, de netezéssel bő 3 órát bírja, talán többet is, pontosan nem számoltam.Amúgy bevallom, picit féltem a régebbi, t2330-as procitól, hogy lassú lesz, de kezdem én érezni, hogy marketingduma(bár ezért lehet többet leszólnak). Egy t5240-es Core 2 Duo kb. 30-40k-val kerül többe, teljesítménytöbbletben 10% alatt van, és tudom hogy ez a jövő, de nem hinném hogy az elkövetkező 3 évben 20-25%-os többletnél tudna többet nyújtani. Ez a különbség kb. annyi, hogy míg az egyik proci 60mp alatt tömörít ki valamit, addig a másik 54mp alatt. És ha egy projektet órákig futtatok, akkor az hogy 2 óra 40 perc v. 3 óra már oly mindegy...
A másik ok, ami miatt a Delltől tartottam, hogy kb fél-egy centivel vaskosabb az átlagnál. Tömegre nem nagyobb, csak vastagabb. De gyakorlatilag ezen is értelmetlen volt rágódnom, mivle táskában akkora mint a többi, az öledben szintén nem számít, és ha rárakod az asztalra akkor sem, mivel a bill és egér egy szinten van, tehát semmivel sem kényelmetlenebb.
-
piqla
őstag
Azaz, Erasmus
Merre mesz? En Gdansk, Lengyelorszag.
Istenigazabol abszolut nem baj, ha olcsobb, azert irtam annyit, hogy ne mondjak, hogy ennyiert ilyet nem lehet. Szimpatikus amit irtal! Megbizhatoak ezek a Dell gepek? A 2 giga ram es az X3100 nagyon jol hangzik. Nem porog allandoan a venti ugye? Es nem is lesz tartosan szortelenitve a labad, ha rahelyezed a gepet?
Te merre mesz? Majd keso este/hajnalban jovok csak, de mindenkeppen irj, hogy merre leszel -
Stehe
aktív tag
Hali!
Erasmus? :-) Én köv félévbn megyek, és én is hasonló gépen gondolkodtam, csak kisebb összeghatárral. Én végül Dellt vettem, amire 3 év gari van, nettó 150k-ért X3100-as VGA, dual Core-os 1,6 Ghz-s proci, és 2 giga ram. Ha ennyi pénzt szánsz rá, akkor a helyedben egy erősebb Thinkpadot vennék(aminek a billentyűzete is viszonlyag vízálló), vagy egy hasonló Dellt mint én, izmosabb procival. 1520 v. Vostro sztem jó választás! ;-)
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Bar en nekem csak egy ev mulva lesz szuksegem gepre, nem art, ha mar most korulnezek a piacon: ehhez kernem a segitsegeteket. Szoval: lenyeg, hogy megbizhato legyen, mert kulfoldon leszek fel evig es nem szeretnek szervizt keresni. Ne porogjon fel ketpercenkent a ventillatora, mert idegesit a hangja. Ket jatek fusson rajta, lehetoleg gyorsan: CS es Warcraft Frozen Throne--> Magyaran alapvetoen nem jatszom rajta, de ezekkel szoktam volt szorakozni, es hat evnyi CS utan csak kell az embernek neha egy kis szorakozas, nosztalgia szempontjabol. A kepernyo nem baj, ha 15-nel kisebb. Ne legyen Mac. Ne romoljon el, ha mondjuk zart allapotban rafolyik egy kis viz. Vagy vodka, vagy ilyesmi. Magyaran ne himestojaskent kelljen ra figyelnem. XP-t hasznalnek majd rajta. Ar: hat... Legyen 270 a felso hatar, ja es ujonnan szeretnem. Elore is koszi!
-
andris11
csendes tag
ÜDv
milyen vga chipsettel elátott notebook amivel jol lehet játszani Pl: san andreas ,cs, stb? Max 120 k ig ??
ha van akkor tudtok egy linket adni ahol a vga hasollitják ossze pontok alapján stb ... Nagyo megkösszöném -
q13579
senior tag
Sziasztok!
Jövőhét elején nagyon sürgősen vennem kellene egy laptopot. Olvasgattam elég sokat és a két versenyző:
Toshiba a200-1s9:[link]
Toshiba a200-14d: [link]A kettő között árban ugye nincs dif, ami szembetűnő a 1s9 előnyére, hogy 160-as a vinyó (120-szal szemben) és ebben HD 2600 radeon vga van, viszonyt "csak" 1.6-os core duo. Míg a 14d-ben 1.8-as, viszont ebben egy gyengébb 7300GO (265Mb) vga duruzsol egy 120 Gb HDD mellett.
(régebbi gépemben ugyanilyen 7300-as vga volt, viszont csak 128 rammal, de bőven elégnek bizonyult még játékra is)
A kérdésem, tehát az lenne, hogy melyiket érné meg jobban megvásárolni. A proci vagy a vga teljesítménye között van nagyobb olló, érdemes-e beáldozni 40 Gb helyet és egy erősebb vga-t 200 Mhz-ért??
(egyéb típus is szóba jöhetne, a lényeg, hoyg ne legyen integrált vga és bírja a HD filmet lejátszását)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
andris11
csendes tag
ÜDv
milyen notebook ajánlanátok 120 k ig ?
Ami legalább dual core stb és a játékok is futnak rajta (Nagyon jo vga van szerelve ) -
amol
addikt
-
spyduck
nagyúr
válasz
Bandesz99 #13107 üzenetére
A GTA sanandreas nagyon szépen megy már egy olyan notin ami 3dmark03-ban legalább 3000 pontot elér pl.: [link]
A TDU meg 2 magos procira van optimalizálva, és az is attól függ milyen grafikával és felbontásban játszol, szóval ez elég relatív!
Egy 8600m-gt-vel már elég jó! -
-
Bandesz99
tag
válasz
spyduck #13100 üzenetére
köszi mindkettőtöknek a segítséget!
ez a hpq 6715b egész jónak tünik! kérdés 2x512mb nem kevés?
2 x 512 MB DDR2
a bővítőhelyek 2 SODIMM foglalat kétcsatornás memóriaelrendezés támogatásával.
na most itt mit értsek a bővítés alatt? ha letelik az 1 év gari akkor nyilván felturbúznám 2GB-ra. ki kell cserélni a két kártyát vagy fér még oda?
Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest