-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Zyelor #97097 üzenetére
Mikor monitort kerestem valahol olvastam, hogy az Asus nvidia kártyával nem tudja teljes tartományban a "freeG"-syncet. Amennyiben ilyen kártyával akarod használni olvass ennek utána. Azt hiszem a tesztelt alany egy Asus MG279Q volt, de a panel a kettőben feltételezem ugyanaz.
-
Kiss_R
tag
válasz
Kiss_R #97092 üzenetére
Folytatom a korábbi hozzászólásom, írtam pár boltnak az Acer B277 miatt, egyikük szerint nincs freeesync, és ezt a linket küldte: [link]
Na most ezen a speciális jellemzők között van olyan, hogy Adaptive Sync. Ez nem ugyanaz, mint a Freeesync (Google alapján nekem úgy tűnik, ez egy és ugyanaz)? -
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Két monitorra szűkítettem a listám.
A választott monitor főleg multi fps-re lenne használva.ACER KG251QFBMIDPX
és
AOC G2590FXmindkettő 24,5 coll, TN, freesync 30-144Hz, és az ár is hasonló.
Az AOC-ra azt írják, hogy G-sync kompatibilis. sajnos nem találom az Oázisnál.Tudnátok valami segítséget/tapasztalatot adni a választáshoz?
-
Zyelor
aktív tag
válasz
Zyelor #96874 üzenetére
Sziasztok!
Továbbra is fennáll a kérdés, hogy jó választás lehet-e ez a monitor az alábbi feltételekkel:
- IPS
- 100k környéke
- FreeSync (G-Sync miatt)
- Legalább 24"
- 120 Hz felettEsetleg ezek a VA panelesek mennyire lehetnek alternatívák?
Ezt a kettőt néztem, ami még kb. beleférne anyagilag:
- SAMSUNG C24FG73FQU
- SAMSUNG C27FG73FQUMennyire hátrány a VA Panel az eredetileg kinézett Acer IPS-éhez képest?
Köszi
-
Hali,
32" WQHD felbontású monitor keresek max. 130eFt (de ebbe mar a pixelgar és a kalibrálás is benne kell legyen), nem ívelt, magasság állítás és DVI és HDMI kell, hangszórója soha nem lesz használatban. Játék nincs, csak munka (programozás), amatőr szintű képszerkesztés és néha filmnézés (VA panel jobb lenne emiatt esetleg?). Eddigi kiszemeltjeim:
AOC Q3277PQU
Benq EW3270ZL
Philips BDM3270QP/00 ( kérdés ez már a 7ms új verzió az oázisnál)
Esetleges egyéb ötlet?
Köszi
OPi
-
Kiss_R
tag
válasz
mcmike #97088 üzenetére
Üdv!
Hasonló cipőben járok, mint ovics. Bár még csak most körvonalózik az új PC, szintén RTX 2070 mellé keresek társat.
[link]: erről mi a véleményed, véleményetek? Elsőre nem tűnik rossznak (1440p IPS, 75Hz). Tud vajon Freesyncet (van olyan webshop, mely szerint támogatott, de itt pl nincs feltüntetve)?
Amire kéne nekem: az elmúlt évek játékai (vegyesen single és multi, utóbbinál egyelőre csak WoT) és sima otthoni felhasználás. Játszani nem játszok komoly szinten, így nem érzem szükségét a 144Hz-nek (maxolt grafikát szeretnék). Egyáltalán a 2070 ki tudja hajtani a játékokat ultrán a 1440p 144Hz-en?
Még ezt is néztem, ami beleférhet a keretbe, ha nagyon akarom: [link], de a 144Hz miatt már soknak tűnt a 2070 mellé.
Minden tippet kösöznök, mert már tanácstalan vagyok (még az FHD témán is átrágtam magam, de végül úgy érzem, azzal egy 2070-et megbecstelenítenék én, mint casual gamer) -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Miután nvidia így dönttött ahogy, szerintem vennék egy freesync-es monitort, valójában működni fog úgy, mint a mostani gsync-es monitorom, vagy ez ilyen lutri dolog?
A kiszemelt egy AOC CQ32G1!
Köszönöm a válaszokat
-
mcmike
őstag
Szerintem az a kártya megérdemel egy komolyabb monitort. Mondjuk egy 27" / IPS / 144Hz / 1440p / FreeSync-et tudót. Ebben a kategóriában most elég kedvelt típus: Acer XV272U
Bár ez túl lóg a kereteden (160k), de mégis érdemes lehet rajta elgondolkodni egy pillanatig. Én személy szerint kb. úgy vagyok ezzel a dologgal, mint a HiFi kapcsán az erősítő-hangfal párossal (ott ugye ez az ökölszabály: "a hangfalaid kétszer annyiba kerüljenek mint a hozzá választott erősítő, ha a bolti új árakat nézzük"). Hiába veszel "milliárdokért" erősítőt (itt most a drágább VGA-ra gondolok), ha egy olcsó hangfal szetten hallgatod a hangját (ez lenne a monitor jelen esetben). Nem fogod hallani (látni) a különbséget. Én egy sima GTX1070-el hajtok egy XV272U monitort. Nyilván a monitor kb kétszer annyiba került (újan) mint a kártya (használtan és jó áron).
De a HiFi-nél anno megtanultam: "a végén dől el minden". Magyarul, élményben sokkal többet nyújt egy nagyobb monitor szép képpel alacsonyabb FPS-el, mint egy FullHD felbontás magas FPS-el.Bocsi a rossz hasonlatért, de sztem kb. érthető az üzenet...
Hacsak nem versenyszerűen játszol kompetitiív játékokat...abban az esetben a fentiek nem helytállóak.
A fentiek az én személyes véleményemet tükrözik, kéretik nem megkövezni érte...
(#97080) JSandor: Acer XV272U
-
qwertly
addikt
Sziasztok! Szeretnék,egy jobb monitort ami ips paneles és legalább 27 legyen és kb.ilyen notebookhoz.Amit kinéztem ez lenne főként a USB Type-C port miatt,ez jelentősen drágábbá teszi a monitort.Milyen előnye van és szerintetek ebben az ár sávban van ennél jobb monitor?A monitornál milyen plusz előnyt kapok a USB Type-C csatkajozóval? Mivel tud többet vagy mást mint a hdmi vagy a DisplayPort?
-
gatesz
tag
válasz
gatesz #97055 üzenetére
Sziasztok, még egy utolsó kérdés, ma délután már megrendelem a monitort. Még mindig LGWK600 van kiszemelve. Az igazság az, hogy beszélem rá magam a WK500-asra. Indok: display port nem számít nekem, mert mini display van a notebookon és nem akarok még plusz kábelt is venni. HDR-ről többen azt irtátok, hogy ez még nagyon gyerekcipő... Ha minden másban teljesen ugyanaz a monitor akkor hogy lehet, hogy maximális fényerőben mégis különböznek??? Mégis csak más a két monitor? Vagy más benne a panel? Ha valakinek lenne tanácsa megtenné, hogy megosztja velem?
-
Pgraph
aktív tag
válasz
Vanilia #97083 üzenetére
Igen, nem vitás, hogy jók az Eizo-k, de (nekem) nem biztos, hogy annyival, amennyivel többe kerülnek. Habár a mostani NEC-m bő kilenc évvel ezelőtt 200K körül se volt semmi árú, cserébe még mindig monitor. Fene tudja...
Mindenesetre én is nézelődöm, olvasgatok tovább. Amúgy én mindenképpen ki akarom próbálni élőben ezt a WQHD felbontást, még nem ültem ilyen monitor előtt. Nem beszélve arról, hogy a 24" colos 16:10-esemhez képest, a 27"-os 16:9-es csak kb. 1 cm-rel magasabb, viszont jóval szélesebb. Távolabb nemigen tudok ülni tőle, mint a mostanitól (kb. 80-85 cm), úgyhogy a széleit nem tudom, hogyan lehet befognom majd nagyobb fejmozgatás nélkül. Mivel szemüveges is vagyok, nem árt, ha azért látok is valamit... -
Vanilia
csendes tag
válasz
Pgraph #97082 üzenetére
Szia!
Nem létkérdés a Type-C csatlakozó, de egy HP Thunderbolt Dock G2 -re lesz kötve, és talán most ez a legegyszerűbb. Van még rajta 2 db DP és VGA csatlakozó is. (a laptopom monitor kapcsolata már neccesebb, hála az új kornak, mert azon csak 2 TB illetve 1 HDMI van)
Az előbb belinkelt monitor úgy látom, hogy egy "frissített" Dell, így még tesztet sem találtam, de a paraméterei nekem úgy érzem megfelelnek.
Az Eizo EV2780 (maradnék a 27" -nál) már 300e Ft felett van, ez sok.
Még böngészek. -
Pgraph
aktív tag
válasz
Vanilia #97078 üzenetére
Szia,
a type-C-vel Te eléggé leszűkíted a kört, ahogy látom, nagyjából nem nagyon van más.
Mivel nekem nem fontos ez a csatlakozó, megfelelhet az U2719D is akár.
Vagy az U2717D Infinity Edge, ami jóval olcsóbb darab, nem tudom, mi az indoka, de a gyári leírás szerint 99% sRGB-je van.
Vagy a koxx kolléga által fentebb is ajánlott U2716D, ami színtérben a legerősebb, persze árban is.
Jómagam nagyjából ezt a 3-at ízlelgetem most, más gyártó egyelőre nem jön képbe ebben a kategóriában, Asus biztosan csak matricázik, az Acer, és a többiek munkásságát nem ismerem, de a nagyok (Eizo, NEC, LaCie, stb.) után még a Dell-t tartanám komolyabb gyártónak ezen a területen. Aztán lehet, hogy nincs igazam... -
ovics
aktív tag
sziasztok,
érkezőben van felém egy rtx 2070 és gondolkozok monitorváltáson is ezzel kapcsán.
most egy p2317h monitorom van és gondoltam kicsit előre lépnék, milyen felbontás és hz amire még alkalmas lehet az új kártya?
igazából 1440p-ben gondolkozom és 144hz-ben, de az szerintem sok lehet. lehet hogy inkább fhd-n kéne maradjak és 144hz?
24-27col max ami érdekel és szeretnék 100k környékén megállni.
a megjelenítés minőségéből természetesen nem szeretnék leadni.
játék és általános felhasználásra lenne.
köszönöm előre is! -
JSandor
tag
Sziasztok!
Mostanában böngészem a netet tesztek és leírások után, ugyanis masszívan keresek 1440p-s monitort.
Nem tudom mi lenne a megfelelő, olyan 27" tól max 32" ig méretben és min 144hz-es lenne, de sok a lehetőség/választék, árban 100-200eFt között maximum. Játékra kellene meg netezésre, viszont játékkal változatosan játszom, bármivel el tudok játszani napi 1-2 órát ezért nehéz dönteni a megfelelő monitorról, hiszen szeretném ha szépen nézne ki, viszont amikor fps játékokkal játszom akkor ki is tudjam használni a 144hz-et.SLI-ben használok két vga-t, szóba jött nálam a g-syncet támogató monitor is, de ahogy olvasgattam, nem igazán jön ki az sli és a g-sync egymással és fps veszteséget okoz(hat). Így nem tudom, hogy megéri azt a felárat a g-sync monitor.
Esetleg valami tanács/ötlet az esetemre ?
összefoglalva:
Márka végül is nem elsődleges szempont.
Méret: 27- max 32"
Felbontás: 1440p 144Hz
G-SYNC ? vagy freesync ? Azt olvastam hogy az nvidia elkezdte támogatni a freesync-es monitorokat szoftveresen.
Ár: 100-200eFt közt kb.Előre köszönöm aki segít!
-
Vanilia
csendes tag
válasz
Pgraph #97067 üzenetére
Szia!
A problémám hasonló 19" NEC (5:4 képarány), illetve 22" Eizo (16:10 áldás) leváltása 200e alatt.
Én ebben [link] gondolkozok.
Nekem fontos még a Type-C csatlakozás. (a NEC megy nyugdíjba)
Esetleg, ha találsz valami jobbat (talán másnak is van javaslata), kérlek írd meg.
üdv: -
Zoltn
senior tag
Az milyen már hogy 2 év hajlított monitorozás után, most vettem egy nem hajlítottat, és 3 nap alatt is homorúnak látom, egyszerűen zavar.
-
sanya53
aktív tag
válasz
Killerlaca #97063 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, minden csak pénz kérdése. Én az Asust választanám Sőt lehet meg is veszem. A véleményem szerint ez elég jónak mondható. Különben szerintem mindenki a specifikációra támaszkodik, ha jobban belegondolsz nem is lehet mást tenni mert minden monitort nem vehetünk meg és próbálhatunk ki. De, ha te megteheted akkor nagyon boldog lehetsz.
-
sittes79
addikt
Azt honnét lehetne kideríteni, hogy ez(freesync) a monitor rendben fog működbi az nvidia vga-mal?
Köszi
-
Mono_G
tag
válasz
Killerlaca #97059 üzenetére
Szia,
panel típust nem írtál, de ezt ha tudod nézd meg pl mMM-ben:
Freesync, TN, GTG 1ms, 144Hz, HDMI, DP, USB, Pivot...
MM honlapján nem találom, de az áruházban láttam belőle kiállított darabot 70 ezer környékén.
-
Pgraph
aktív tag
No, igen, úgy látom, Eizo megkéri az árat mostanában is... Nem lesz egyszerű olcsót és jót találnom...
100-200 ezer közötti DELL-ekből esetleg valami szóba jöhet? Vagy régebben az LG jó paneleket gyártott, náluk esetleg valami?
Több, mint 9 éve, hogy 200k körül vettem az NEC-t is. Tudom, hogy munkaeszköz lesz, de jó lenne fogni a költségeket is... -
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Grafikus munkára használt jelenlegi NEC 2490WUXi2 24"-os, 16:10-es monitorom mellé keresek társat.
- az NEC színtér lefedettsége kb. 96% SRGB, a mellé érkezőnek is legalább tudnia kell a 100% SRGB-t.
- IPS panel, elég a 60Hz
- 27", WQHD felbontás
- minőségi, homogén, tartós panel
- fontos, hogy lehetőség szerint a színvilága, nézési érzete kb. az NEC-hez közelítsen
A mostani monitorom 0,27 mm képpontmérettel dolgozik, ahogy nézem, a 27"-os WQHD felbontású monitorok 0,23 mm körülivel. Kb. 80-85 cm üléstávolságból ez milyen lehet a 24"-hoz képest? (Persze, ki kell próbálnom majd.) Illetve nemigen látok 27"-ban 16:10-es képarányt se, ezek szerint ez kiszorult.
Mik a lehetőségeim, egyelőre rászánt keret konkrét megjelölése nélkül? Nem követtem az utóbbi években ezt a területet... -
dargelot
senior tag
Hali, 144Hz-es monitorokról egyre több jót hallani. Van Magyarországon olyan hely/üzlet/kiállítás/rendezvény ahol meg lehet nézni működés közben ezt a technológiát? Illetve összehasonlítani a 60/75Hz-es monitorokkal?
Szeretném vásárlás előtt megnézni, hogy dob-e annyit az élményen, hogy megérje megvenni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, dargelot -
BK87
senior tag
Sziasztok. Új 27-es monitort szeretnék venni (75Hz, full HD). Több monitort is néztem, és két modelre szűkítettem:
Philips 276E9QJAB
Acer KG271bmiix
Melyik lenne a jobb választás a kettő közül, én a Philips felé hajlok? Esetleg valami jobb ebben az árkategóriában? Előre is köszönöm. -
niklebi
senior tag
Nem tudom,hogy jó helyen érdeklődök, de mivel monitorral kapcsolatos gondoltam itt kérdezem meg először. Szeretném lecserélni a több mint 10 éves Asus 22"-os monitoromat. A gondom az, hogy egy Intel® Core™ i5-6400T processzoros Asus Vivomini VC 65R-es PC-m van, amiben egy Intel® HD Graphics 530 IGP van. Amit szeretnék az egy 27"-os Wqhd-és monitor lenne. Nem játszom csak egyszerű játékokkal, böngészésre film nézésre használnám főleg. Szerintetek működne ez a monitor a leírt konfiggal? Ha nem akkor mit vegyek ami jó is lesz?
-
Dizson
tag
Hali.
24" vagy 27" monitor kb. 80 cm ülés távolságból?
-
sanya53
aktív tag
válasz
Killerlaca #97059 üzenetére
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani monitort?
Méret : 24-27"
Frissítés: min 75Hz
Válaszidő lehető legkisebb
Felbontás: Full HD szerintem elég
Főleg játszanék rajta.
A leírásomban szereplő konfighoz lenne.
Ár nincs tippem: mondjuk max 70-75 000FtKöszönöm
-
Speedy007
őstag
Sziasztok nem tudom hogy jó csoportba írok.A jelenlegi konfigom a következő: Ryzen 5 2600,MSI GTX 1660TI,MSI B450M Gaming Plus,2*8GB G.Skil Ageis DDR4 RAM.A monitorom egy viewsonic VA2407h létezik hogy a monitor le szabályozza az FPS-t?Minden létező játékot stabilan 60 FPS-n megy amivel semmi gondom nincsen csak furcsállom. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Mono_G
tag
válasz
Exodius #97053 üzenetére
Néhányat nézegettem:
Samsung C24FG73FQU - 144Hz, Freesync, ívelt, VA MM-ben 63-ért akcióban. Néztem róla teszt videót, és ha bekapcsolták rajta a fast response-t a játékhoz akkor egyből előjött a flickering.
Philips 278E9 - Elvileg 75Hz, freesync, hangszóró, ívelt, kedvező ár, hdmi, DP
BenQ EE277HDR - sík, brightness intelligence, hangszóró, 2 HDMI, HDR. Van egy Benq G2420HDBL monitor, lassan 9 éves, és még működik a családban (kopp-kopp-kopp).
Néztem IPS vs VA strapatesztet, ott az IPS kevésbé volt érzékeny a külső behatásokra (gyerek a családban), ezért ezeket is nézegetem, és még van néhány igény, ami nem az enyém, ezeknek is meg kell felelnie a leendő monitornak
Eddig csak a samsungnak láttam a képét MM-ben, szépnek tűnt a többi között, kicsit variáltam is ott néhány darabbal, mert egyiknek volt kékfény szűrés, másiknak nem, egyiken FULL HD anyag ment, másikon 720p 50Hz-n. Kevés helyen tudok képet nézni, úgyhogy ami lesz az online rendelős lesz.
Jelenleg a BenQ és Philips áll nyerésre, nem szempont a játékosság, inkább sorozatra és online tartalom fogysztásra kell, és a talpazat sem foglal nagy helyet. Jah és legyen matt, mert a fényviszonyok is olyanok.
-
meci77
tag
A GABA GL-2701FHD és GL-2702QHD monitorokról kéne valami bővebb infó, találtam róla [tesztet] is, a hazai pálya is ír most róla, de nem igazán győzött meg a dolog, mitől ilyen olcsó? Valamint akkor ez most TN, vagy IPS Paneles(2701)? Sok helyen látom hogy hol így hol úgy van írva. A [gyártó honlapján] meg sehogy. Aztán találtam [ezt is]. Ez van [hasonló tudásban] és árszinten, innen nézve reális lehet a GABA ára(már ha TN paneles). Igazándiból IPS monitorról váltanék, és elég közelről nézem sajnos (fél méter).
A célom 144Hz és FreeSync lenne a tearing miatt. Kizárólag FPS single/online játékokra.
Egy 2060-nal hajtanám meg, vagy Vega 56 (de még nem vettem meg).
Felbontásban FHD vagy QHD. Méretben 24" vagy max 27" férne el.
A cégnél amúgy TN paneles monitor van, és ott nem is zavar igazán. De játékra otthon TN panel?
Nem akarom elkapkodni a dolgot, és pár hónapot ráér a dolog, de a következő lépcső árban már túlszalad az ingerküszöbömön...
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung Odyssey G40B 240 HZ ( LS27BG400EUXEN )
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 34GS95QE-B 3440x1440p 240Hz OLED monitor eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest