- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
gatesz
tag
Hú, ezt rendesen benéztem
Köszönöm az ajánlást. DELL monitort eddig egyáltalán nem néztem. Főleg miért ajánlott a DELL? Paramétereket tekintve nekem teljesen átlagosnak tűnik.
+ a nagy kérdés az még mindig az, hogy egy 29"-os 2560x1920-as monitort elbírna-e a gépem
Nagyon szimpatizálok velük. Úgy gondolom, hogy tanulásnál a képernyő osztás miatt ki tudnám használni a széles monitort.
Vélemények?
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Eljött az idő,hogy a konfigom picit képminőség terén is fejlődjön,szóval szeretnék valami méltó utódot az U2312HM-nek.
Nem vagyok hardcore FPS shooter szóval mindenképpen a kép minősége felé húzok mint sem milisecundumok...tehát IPS panel az biztos.
Kérdésem az hogy milyen irányban érezném igazán a fejlődést? vagyis maradjak 1080p-ben de nagyobb képfrissitéssel pl120,144hz,vagy magasabb felbontás max 1440p, kisebb hz szám? gtx 1080 felel a meghajtásért.
A keret olyan max 110000 lenne.
Kedvelt márkáim a Dell illetve az AOC,de természetesen ha ennyiért egy másik márka jobb alternativa, szivsen választom majd azt isKöszönöm
-
shouryuken
senior tag
válasz
YellowFlash #96765 üzenetére
Már miért kéne oled? HDR600-at láttam már, már az már kb. kiégeti a szemed. A 400 is észrevehető, de elenyésző a különbség, nem adnék érte + pénzt, döntő paraméternek meg semmiképp nem elég, ezzel teljesen egyetértek.
L4mie, a HDR-es fotóknak amikre gondolsz nem sok köze van a hdr-hez , HDR ésszel "művelve" pl. külön exponálva a felhőkre és a tájra elég gyakori eljárás természetfotósoknál, így az ég nem ég ki, és a táj részelei sem vesznek el.
-
Mono_G
tag
válasz
dopolgx #96762 üzenetére
Ez a Philips mitől ilyen olcsó dolog engem is érdekelne. Edigitben is van egy típus ami nem tűnik rossznak: [Philips 246E9QDSB/00]
Itt meg gyanúsan nagy százalékot írnak az sRGB és NTSC színskála lefedettségéhez: [DisplaySpecifications.com]Egyébként a fenti oldalon sok hasznos infó is van a monitorokról, érdemes nézegetni, és lehet összehasonlításokat is elvégezni. Persze a kiszemelt monitort minidg érdemes a gyártó oldalán is ellenőrizni.
Van valakinek tapasztalata az újabb Philips monitorokkal kapcsolatban? Esetleg a linkelt eszközt használja valaki, tapasztalatok róla?
@ (#96744) Jowanson: az LG 29WK600-P modell tud HDR 10-et is amit az 500 nem. Nem csak a Displayport és a fényerő a különbség.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
animatrix11 #96763 üzenetére
HDR 1000 alatt semmit nem ér a HDR. Ahhoz meg OLED kell.
-
L4mie
veterán
válasz
animatrix11 #96763 üzenetére
én már a fényképeken is hányok a hdr-től.
nekem nem jön be, nagyon művi....
bár...... ha így több a frag akkor kit érdekel a szépérzék!!!! need -
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Eddig ő a befutó: ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX
Viszont az a kérdés, hogy a HDR 400 elég vagy nézzek valami nagyobbat? Bár ilyen méretben és felbontásban max 600-as van és 60hz amit találtam és kb alig lehet kapni: dell s2719dcTaláltam egy jó oldalt itt elvileg kijön látványosan a különbség az sdr és a hdr között (bár az nem derül ki hányas hdr) [link]
-
dopolgx
kezdő
Kösz Koxx és Amerigo57! Olvasgattam róluk, 1-1 tesztet is, de teljes homály
Nem tudom eldönteni melyik miért lenne jobb/rosszabb választás (specifikációk szinte egyeznek), az árkülönbségek is gyakorlatban mikben lennének mérhetőek. Fel tudnátok világosítani? Azt sem értem, egy Philips 272B8QJEB pl. mitől ilyen brutálisan olcsó?? Mit tudtok róla, labdába rúghat a javasoltak mellett? Nem vagyok sóher, de 40-50e Ft árkülönbség nem kevés - amennyiben fel tudtok sorolni meggyőző érveket pl. a DELL javára, könnyen lehet hogy belátom hogy megér ennyit rátennem kijelző vásárlásra.
-
dopolgx
kezdő
Üdv.!
Új monitort vásárolnék ezen paraméterekkel: IPS, 2560*1440, 27 inch. Felhasználása játékmentes, "irodai" jellegű, napi 10+ óra használattal. Nincsenek magas szintű elvárásaim képminőségben, inkább a megbízhatóság a szempont, és amennyire van manapság ilyen tényező (?), lehetőleg szemkímélő legyen. Árban legyen kedvezőbb, de a minőség elsődlegesebb! Egyéb tényezők nem jutnak eszembe, ami még fontos lehet.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #96751 üzenetére
Egyébként lehetséges, hogy a Custom Resolution Utility (CRU)-val lehet még lejjebb vinni.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
s.bala31 #96749 üzenetére
Samsung C24FG73 Review: 1080p 144Hz 1ms FreeSync Curved Gaming Monitor
The CFG73 also supports AMD FreeSync but with a rather limited dynamic range of 70-144Hz.
As long as your FPS (Frames Per Second) rate stays within that range, there will be no screen tearing or stuttering.
In case your FPS rate drops below 70, the AMD LFC (Low Framerate Compensation) technology kicks in and makes the display’s refresh rate double or triple the frame rate which in turn maintains the gameplay fluidity by eliminating most of screen tearing and stuttering.
Note that you cannot use AMD FreeSync and the 1ms MPRT technology at the same time.
For FreeSync to work, you will need a compatible AMD graphics card or an Xbox One/S/X console. You can use the monitor with NVIDIA cards and PS4/Pro as well, but won’t benefit from the dynamic refresh rate.
Update: FreeSync now also works without any issues when using a compatible NVIDIA G-SYNC graphics card.CFG70-nek pedig érdekesen a FreeSync üzemmód tartománya 48-144 hertz
-
kspree
csendes újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni ultrawide monitor vásárlásban max 150-200ezer Forintig! Teljesen általános felhasználásra kellene, játék, film, sorozat és multitaskos munka/böngészés is lenne egyaránt. Játékok szempontjából elsődlegesen MMO/Moba és single playerek lennének, de nem vetem meg az online fps-t se. IPS panelt preferálnék 34 inchen, elsősorban 1440p felbontásban, de talán ki tudnék békülni egy 1080p-vel is, ha nincs jobb. Nem ragaszkodom hozzá, de jó lenne a 100 hz körüli képfrissítés, viszont ha csak 60-75 hz jön ki a keretből, akkor sincs tragédia, az asztalon be tudnék mellé állítani egy 24inches 144hz TN-t, ha mindenképp komolyabban akarnék fps játékokkal foglalkozni.
Sok garis használt monitort se vetnék meg apróról.
Köszönöm, ha ajánlással tudtok segíteni!
-
MM
őstag
-
moma
őstag
Az AOC Q27P1 monitorról vajon miért ennyire nulla info van a neten? Komolyan még egy youtube review se semmi.
gatesz: ha nem játszol, akkor amúgy mennyiben tesz jót, min 75Hz?
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #96718 üzenetére
Újra van még pár: Samsung C24FG73
23,5" ívelt gamer monitor 144Hz 1ms 2x HDMI, DisplayPort
Szerintem ennyiért jó vétel aki játékra keres olcsó még használható monitort. -
gatesz
tag
Sziasztok,,
Segítséget szeretnék kérni. Monitort szeretnék vásárolni otthoni felhasználásra. Ami bekorlátoz, hogy egy notebookra szeretném kötni:
Erről a notiról lenne szó.
[link]Az én véleményem szerint, bár nem vagyok túl nagy guru a témában, max Full HD felbontásban gondolkodnék.
Elvárások:
- Programozás tanulásra, böngészésre, pdf olvasásra használnám
- Elsősorban tanulásra
- Játék szinte semmi
- IPS panel fontos (alkalomadtán hobbi célból fotók szerkesztése)
- min 75Hz, elég sokat ülök a munkahelyen, és otthon is a monitor előtt.Nagyon tetszett a 21:9 képarány de nem merem bevállalni a felbontás miatt. Főleg a képernyő feloszthatósága miatt tetszik. Tudnék egyszerre videót nézni, könyvet olvasni, és gyakorolni.
Ami kérdés még, hogy 24 vagy 27 "? Nem tudom mennyire zavaró 27"-on a full hd felbontás.
Ár max 60 ezer de inkább olcsóbb.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jowanson
tag
Sziasztok
Beérett egy monitorcsere és 21:9-esre szeretnék váltani. A kérdésem hogy az LG 29WK500-P és LG 29WK600-P között van-e érdemi különbség ami miatt a 600-ast lenne érdemes választani? Jelenleg az egyetlen ok ami miatt amellett döntenék az a display port.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
moma
őstag
Ha a laptop amit használok épp Intel HD Graphics 520 GPU-t tartalmaz, ahol ezt írják: Displays can be connected via DP 1.2 / eDP 1.3 (max. 3840 x 2160 @ 60 Hz), whereas HDMI is limited to the older version 1.4a (max. 3840 x 2160 @ 30 Hz). Akkor ez mit jelent, ha egy 60Hznél többet tudó monitort kötök rá? Eltudja ezt magyarázni valaki?
-
Tuhajohn
tag
Ezekhez a programokhoz (maya, zbrush, substance painter) e 2 monitor közül melyik a jobb választás?
-Samsung U32H850 (540€)
-AOC U3277FWQ (340€)
Nem egy árkategória, de specikikációkból nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb.
Esetleg max 550€-ig melyik 4k-s 30" körülit vennétek? -
herrkoser
tag
válasz
jety91 #96740 üzenetére
Szia,
Előbbit nem ismerem, szerintem Brekk többet tudna róla mondani. Van benne még egy ki tudja milyen HDR támogatás, amiről nem tudok semmit (magasabb fényerő? 400nit?), illetve 5 év gari. Ha az Acer ezt a monitort szánta az XF270HUA utódjának, akkor vélhetően nem vacak darab.
-
jety91
őstag
válasz
herrkoser #96737 üzenetére
Csak hogy en is kicsit beszalljak a temaba. Nekem jatek es programozasra kellene freesynces monitor gtx 1070 melle, amit az nvidia kartyaval megfeleloen tudok hasznalni. Kovetelmenyeim ugyanazok, igy nalam ez a ketto maradt az altalad leirtak alapjan:
- ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX
- ACER NITRO VG271UPBMIIPXHa jol olvastam, akkor csak a talp es a csatlakozok szama a kulonbseg koztuk igaz?
-
herrkoser
tag
Szia,
Ez az Acer szerintem jó választás lenne, én is egészen megkívántam.
Gsync igazából nem külső hardver, hanem egy monitorba beépített plusz modul, amiért elkérnek kb 50ezer plusz pénzt. Ezzel szemben a freesync sokkal olcsóbb megoldás, funkcióját tekintve pedig ugyanazt a feladatot látja el, így nálam fontossági sorrendben kéz a kézben járna a hz, a tényleges válaszidő és a freesync.
Panel szempontjából kicsit vegyesebb a kép. Ha szűk a budget és mindenképp 144hz, vagy épp Te akarsz lenni a következő Fortnite milliomos, aki minmaxol ms-ek alapján, akkor a TN lesz a barátod. Ha a teljesítmény és a vizuális élmény között keresed az egészségesebb egyensúlyt, akkor IPS és VA vonalon mozogj.
IPS-nek jellemzője a képernyő szélén/sarkokban lévő bevilágítás, de ennek a legjobbak a színei és a betekintési szögei. VA kontrasztosabb, "szebb" a feketéje, ami filmeknél és egyes játékoknál előny, de úgy tudom kicsit lassabb a panel válaszideje, így ha nem tényleg jó minőségű VA modellt veszel, akkor pörgős játékokban előfordulhat maszatolás(smearing) és ghosting. VA-nál probléma lehet még a képernyőn történő olvasás, kevésbé élesek rajta a betűk és nekem állandóan fájt tőle a fejem, emiatt is adtam el végül a VA monitorom, pedig játszani hibátlan volt. Én magamnak IPS-t vennék.
-
kasa85
őstag
Upsz
Akkor van ilyen is tök zsír
Állítólag ami jön az is hozzá igazítja a szobában lévő fényforráshoz a világítást.
Viszont ez a TV túlságosan fel Kontrasztólja,és majd ki ég a szemem néha.
Lehet ez miatt a monitor miatt ment tönkre a szemem pár cilindert.
Nem tudom hülyeséget nem akarok mondani,de egy biztos bizakodom a lehendő masinámban,hogy jobb lesz,szebb,gyorsabb,formásabb.
Viszont amit a Smart TV tud eszméletlen.
IMAX 3 D meg mindenféle lehetőség.
Nem tudom bekalibrálni 0 pixel hiba mennyiért tudom elpasszolni fentebb írtam a típus számot.
Kis felhősödés van szürke,fekete háttérben,de állítólag ezeknél a Tévéknél normálisLehet adom is fel PH án csak nem tudom hirtelen mennyit kalibráljak be árnak.
Doboza nincs meg gar próba gar,és a készülék hibátlan 2015 fele vettem. -
phain
tag
válasz
herrkoser #96728 üzenetére
Elsőnek nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat, hogy segítettél !
Akkor ha jól értem kimondottan multihoz ez lenne számomra a sorrend :
( multiplayerben csak alacsony gépigényű lenne terítéken, ha valami "újabbal játszanék akkor az úgyis csak singleplayer lesz )Freesync/G sync ( mivel külső hardveres a g sync ebből adódik gondolom, hogy az a jobb ) ---> Hz --> ms
IPS is jó választás lehet ?
Esetleg EZ a termék ? Amit pár hozzászólással ezelőtt ajánlottak ?
-
kasa85
őstag
válasz
sirszevenap #96726 üzenetére
Huha
Úgy tudom csak 60Hz es a monitor.
Kicsit lassabb lesz mint a 144 es Display portal,de a Fre..... folyamatossá teszi a képet.
Szép színek,és elméletileg vissza veszi a kék fényt szemkímélő módban.
Extrém fogyasztás alacsonysága ami megint kiváló,és a betekintését is dicsérik.
Haver azt mondta FPS játékok alatt elég szép a reakció ideje.
Na meg van egy kis trükk a masinában
Túl sötét helyeket jobban megvilágít,így kiszedhető a kempelős gyerek éjszakai Online módban
a sarokból(#96727) L4mie
Ezer köszönet a segítségért
Kipróbálom a szemüveget mindenféleképpen.
Van rajtam már egy cilinderes.
Elég durva cilinder különbségek vannak ami zavart.
Majd a szemész megmondta 27 higany miniméternél elsődleges
nyitott zöldhájogom van.
Én is használok cseppet mellé műkönnyet elég sokszor
Segít is,de hát no azért már nem a régi sajnos a látásom pedig jó lenne
Kellett nekem a CRT monitort ennyit nézni a régi szép időkben -
YellowFlash
aktív tag
válasz
tonermagus #96731 üzenetére
Érdemes a "Response Times" részt elolvasni. Jobb féle Samu VA panel, szóval ez 99%-ban igaz a többi VA monitorra is. TFTCentral - Samu C32HG70 Főképp a "This gives rise to another problem, when it comes to refresh rate" bekezdést.
A 2 Acer sacc uaz sztem, az állvány a legnagyobb difi. Az XV-nek jobb.
-
tonermagus
aktív tag
válasz
YellowFlash #96730 üzenetére
Sok VA panelnél 4ms-t látok, akkor ezek szerint az a valóságban bőven 6 ms feletti?
Ez a Ghosting biztos hogy zavarna (sajnos ennyire jó a szemem), úgyhogy akkor ezek szerint lemondhatok a VA monitorokról.
Én is olvastam, hogy a XV272 jó vétel lehet, bár nem járnék jobban ha várnék pár hetet, és vennék egy Acer Nitro VG271UPbmiipx-t? Ez gyakorlatilag ugyan azt tudja, és még olcsóbb is...
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
tonermagus #96729 üzenetére
VA panelekkel az a gond, hogy nagyjából 8,5 ms körül van a válaszidejük, ami 120Hz-ig ad jó képet. Ha 144Hz-re feltolod a frissítést, akkor ahhoz már nem elég gyors a panel, szóval kicsit elkeni a képet. (lásd VA ghosting)
Zavaró tényezőt tekintve persze ez totál egyénfüggő. Valaki szinte alig, vagy egyáltalán nem veszi észre, valakit meg nagyon zavar. Ki kéne próbálnod valahol, ha teheted.
XV272-je egyre több embernek van itt a fórumon. Viszonylag pozitív a megítélése, persze ez a monitor sincs hiba nélkül. (összeszerelési minőség ingadozó tud lenni, + BLB szintén lottó // itt jegyezném meg, hogy a sivatagi brigád szerintem lecsekkolja a monitort mielőtt eladják, szóval náluk nem kéne hogy legyen összeszerelési panasz, de javítsatok ki ha tévedek //)
Én az Acert venném szsz.
-
tonermagus
aktív tag
Ma döntenem kellene a monitorról...
Ami fontos: 144Hz, Freesnyc, legalább 27', csak játékra használnám, csak szemből.Mi a véleményetek ezekről:
AOC C27G1: A legolcsóbb megoldás lenne. Csak fullHD, de talán még nem annyira zavaró. Tudja a FreeSnyc-et (meg tudom-e hajtani GTX 1080-al?). VA panel. Kérdés hogy a VA panelje milyen, 4ms nem zavaró-e 144 Hz mellett...
AOC C32G1: Olcsó és még éppen beszerezhető. 32'-es szintén VA, 1 ms-es (bár ez lehet elírás). Nyilván jobban érezném a váltást a méret miatt, csak sajnos ez csak FullHD. Gondolom ez akár kizáró ok is lehet egy 32-es monitornál?
AOC AG322QC4 32-es, 144Hz-es, 4ms VA, Freesnyc2, 1440p. Talán ez lenne a legjobb választás. A Freesync2 Geforce 1080-al boldogul?
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx: Az eladó erre esküszik. IPS kijelző és mindent tud amit kell. Csak kicsit a pénztárcámnak fájna. És csak 27"-es.
Én személy szerint kicsit az AOC AG322QC4 felé hajlok, mert így látszatja is lenne (27'-ról váltanék 32'-ra) annak, hogy elcseszek 100K-t. Na meg persze a 144Hz + Freesnyc.
Kell-e tartanom a 4ms-es VA-tól? Ti melyiket vennétek?
-
herrkoser
tag
Multi fps-hez kimondottan a képfrissítési frekvencia és a monitor válaszideje az elsődleges a panel típuson innen és túl. A magas frekvenciának elsődlegesen akkor van értelme, ha a proci és vga kettősöd stabilan ki tudja tekerni a megjelenítéshez szükséges mennyiségű fps-t. Kompetitív lövöldét részben ezért is szoktak inkább alacsony részletességű beállításokon játszani, leszámítva a csilivili effektek zavaró hatását.
Az általad linkelt monitor 1440p felbontású és ott már jóval kevesebb olyan játék van, ahol egy RTX 2060 stabilan tudna 144+ fps-t adni, pláne ha nem low grafon játszol. Ilyenkor lenne szerepe a freesync/gsync kettősnek, de ebben a monitorban egyik sincs, így mikro lagok és képtörés lenne a kísérő jelenség, persze ezekre nem mindenki annyira érzékeny. A Gsync a monitorokban egy külön hardver nem kevés pénzért, így a 70-80k HUF ársávban nem is fogsz ilyet látni. Mivel a Freesyncet már támogatják egyes Nvidia kártyák is, ezért én a helyedben szétnéznék az Acer Nitro monitorok között. Viszont ha kimondottan kompetitív fps játék a cél és nem csak alacsony gépigényű CSGO vagy Overwatch lenne terítéken, akkor lehet maradnék az 1080p felbontásnál, az RTX 2060 elsődlegesen ott lenne elemében 144hz mellett.
-
sirszevenap
addikt
válasz
kasa85 #96724 üzenetére
1, HDMI-vel csak 120Hz lesz. Csak DP-n van 144Hz.
2, Nem MM - nél vetted? Extreme Digitalnal nem is látom, ill mikor láttam akkor 78 volt talán.(#96725) phain:
Számomra: Hz > ms > Freesync (ami nálam G-sync). A VA panel állítólag lassabb és nem valós az 1ms. Gyakorlatban Én nem vettem észre a küll-t a TN panelhez képest ami szintén 1ms. De ez lehet csak Én vagyok. A színeiben viszont annál inkább. A VA nekem sokkal jobban bejön.Teszt alanyok: Acer KG251QFbmidpx(144,TN,1ms - Gsync ON) Vs. Samsung C24FG73FQU(144,VA,1ms - Gsync ON)
-
phain
tag
válasz
sirszevenap #96723 üzenetére
Igen közben látom. De mint újonc totál elvesztem a g sync freesync világban
Ha fel kellene állítani egy listát mi lenne a fontosabb ?
ms ? hz ? g sync/freesync -
kasa85
őstag
válasz
Ciccuka #96716 üzenetére
Köszi
Utána néztem a fontosabb infóknak amit linkeltem fentem monitort általam tegnap este rendeltem meg.
Ezért még egyszer köszönöm a segítséget.
Extreme Digital nal vettem +2 év garit kértem rá,így ki jöttem tisztító habbal,és 2m HDMI kábellal 67000e ft bol.
Remélem érezhető lesz a különbség végre én is érvényesülni szeretnék Online játékokban.
Nem tudom a 43Colos panelhoz képest a 27 mennyire lesz kisebb,mert 2m-re az ágyból csapatom nagyrészt kontrollerrel.
Igen kontrollerrel
Online marad egér klaviatúra .
Remélem nem csináltam rossz vételt azt írták akinek glaukómás,vagy érzékeny a szeme van benne szemkímélő mód ami sokat jelent.
Ebben a LG Smart TV 3D 42LA641S-ZC Monitorban még 45% on is csípi a szemet,és bevérzik homályosan látok.
Remélem érezhető lesz a különbség nem csak méretben,hanem minőségben is -
phain
tag
Sziasztok !
Sajnos semmi időm utána olvasni ezért gondoltam "beírok" ide egy gyors válaszért hátha.
Kimondottan mulitplayer- FPS játékokhoz keresek monitor.
VGA : Gigabyte RTX 2060 Gaming OC
Keret : 70-85K
Mit gondoltok EZ egy jó vétel ? Ennél találnék jobbat ilyen áron vagy nem ?Amúgy amire én szeretném használni annál melyik mondható fontosabbnak ? ms vagy hz ?
A nagyobb hz kesvésbé terheli meg a szemet ?
Bocsánat amiért úgy jöttem, hogy előtte nem jártam át a témát, Annak aki nem olt szét elsőre és segít inkább óriási :
-
Amerigo57
őstag
válasz
XFreestylerX #96714 üzenetére
Dell UltraSharp U2412M
DELL UltraSharp U2415
Dell P2419H -
sirszevenap
addikt
válasz
Ciccuka #96718 üzenetére
63k - ért vettem Én is. Tökéletes. Nagyon szeretem. Ahol képes vagy 70 fps (de inkább 100) felett tartani a játékot, ott a G-Sync is tökéletesen működik. Azalatt (Pl:. PUBG-nál) nekem enyhén vibrál. Amint 100 felé megy, tökéletes. De így ebben az esetben inkább kikapcsolom, mert iszonyatos mennyit droppol az a játék. Apex Legends 120+ szinte állandóan (de inkább 144-en stagnál), ott eszméletelnül jó. Meg úgy kb mindenhol megvan a 120+ fps, tehát nálam nincs gond, kivéve a PUBG-nál. Vele feladtam a harcot.(Megszoktam...) Mindegy milyen hardvert raksz alá.
-
tonermagus
aktív tag
Amit elfelejtettem leírni, hogy egy IPS-es Asus VX279H-W-t cserélnék le. Teljesen meg vagyok elégedve vele, csak a 144Hz-et hiányolom. Itt a fórumon dicsértétek a Acer KG271Cbmidpx-t. Ez árban is nagyon jó lenne, csak nem tudom hogy kell-e tartanom a TN paneltől, illetve hogy az még mindig ajánlott vétel? Csak szemből használnám és csak játékra. Ebben az esetben VA vagy a TN jobb?
A Acer Nitro XV272Pbmiiprzx nagyon tetszik, csak kérdés hogy mikor érkezik ?!?!
-
XFreestylerX
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni 24" méretben.
Kritérium: Dell márka, irodai munkára és filmnézésre.
50-70k között tudok rászánni.Köszönöm!
-
tonermagus
aktív tag
Mit javasoltok 100.000 Ft környékén?
144Hz lenne a minimum, legalább 27'-es, és olyan, ami támogatja Gefore 1080-am Freesync-el
Acer Nitro XV272Pbmiiprzx-ről lehet tudni mikor érkezik?
Ahogy olvasgattam az lenne a nekem való...Illetve +1 kérdés: ha már választani kell, akkor játékra VA vagy TN?
Mert nekem ez a Acer KG271Cbmidpx is tetszene, csak nem tudom mennyire kell tartani a TN paneltől. Illetve hogy ennek a Freesnyc-je tudja-e a Gsync-et... -
kasa85
őstag
válasz
Ciccuka #96706 üzenetére
Köszi
Am amit írtam fentebbi,vagy linkeltem monitort ugye játékra is jó FPS lövölde?
Haver azt mondta ég,és föld a különbség a LG SMART 3D TV hez képest.
Kisebbnek kisebb,gyorsabb,szebb,szemkímélő,és a F technológia folyamatos képet
akadás mentes futtatás biztosít igaz szoftveresen,mivel a G az már beépített a monitorokba.
A lényeg nem kell túlságosan gyors monitor egy átlag jó,vagy olyan ami inkább élénk,szép.
Minthogy fakó,gyors,és hetekig szenvedhetek vele a beállításokkal.
Betekintési szög is számít.
Azt írja a színeket megfelelően állítja be,és kíméli a szemet ami jó.
A szemem sajnos glaukómás ami nem jelent sokat,de hamar bevérzik magas kontraszt alatt.
Csíp,szúr,könnyezik.
Ezért is cserélem le a jelenlegi monitoromat,és azért is,mivel BF1 ben a magas imputlag miatt
olyan halál arányom van egy ovis is jobban játszik tőlem.
Épp teszteltem Bandicammal.
Ott hamar megjelenik amit én még nem látok ellenség.
Az 5X ledarált mire csak annyit vettem észre a monitoron,már fekszem.
Youtuberkedem igaz kevés még a néző,de szeretném a átlagot kihozni jó ár/értékben/minőségben.
Jelenleg 70 ezer Ft om van amit rá tudok költeni,és ezt lestem ki magamnak amit linkeltem.
Haver írta neki szépen megy,és 144Hz hez képest nincs nagyon alulmaradva.
Tesztet láttam van eltérés tény.
Viszont ami fontos jobb válaszidő mint ami jelenleg van,és jobb színek ami jelenleg van.
Akkor már jó is a helyzet a LG Smart TV hez képest ami max filmezésre ajánlottak játékra nem az
igazi.
Lehet nagy,szép,3D lehetőség van benne IMAX,és még több.
Viszont hajtépő BF 1 alatt multiban,hogy mindig ledarálnak csak akkor van ölésem amikor bénázik
valaki -
aximcore
csendes tag
Sziasztok jelenleg egy LG 29UM68-P monitorom van, szeretném lecserélni valami jobbra.
Amik főbb szempontok lennének
- 1440p minimum
- 144hz
- freesyncEddig ez tűnik a legjobbnak ár/érték arányban:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-predator-xz321qubmijpphzx-freesync-31-5-quot-hajlitott-umjx1ee009/9257/Vélemény ?
-
Ciccuka
veterán
Samsung S27F350FHU. Az egy jó monitor. Csak épp nincs rajta Display port. Így a FreeSync (HDMI) is csak AMD alapon működik.
Samsung PLS (IPS) paneles. Nagyon keveset fogyaszt, színei szépek. Csak épp játékra nem annyira a legjobb választás jelenleg. A 24"-os változatában általában a panel is Samsung gyártmány. FreeSync esetén a Range elvileg 48-72Hz között alakul itt írta valaki. -
Ciccuka
veterán
60Hz (VA Panel) hol?
Ez is Gamer Monitor 144Hz VA, Quantum dot technológia
-
Ciccuka
veterán
válasz
kasa85 #96703 üzenetére
Pont előtted írtam. Az a VA monitor jobb és árban még olcsóbb is. Egyedül a "hajlított" kialakítás a hátránya szerintem. TN-es monitorok nem annyira színteltek (fakóbb színek jellemzik), rossz a fekete megjelenítésük is, hátrány továbbá a gyengébb kontrasztarányuk és a kisebb betekintési szögük is általánosságban.
-
válasz
kasa85 #96703 üzenetére
Ha csak játszanál akkor vegyél inkább egy LG 24GM79G-B-t 65-ért. TN panel, 144Hz, freesync, 3 év gari. Ezzel biztos jobban jársz játékra. A Samu 27" fhd, 60Hz VA panel.
-
kasa85
őstag
Srácok adott egy ilyen monitor.
A lényeg,milyen szerintetek
Játékra használnám.
Jelenleg LG Smard 3D TV van.
Érezhető lesz a különbség
Ebben az árkategóriában ez a legjobb monitor
Köszönöm előre is válaszotokat ! -
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #96701 üzenetére
Samsung CFG73
24"(/23.5) Energiafogyasztás (Max) 59W, Energiafelhasználás (jellemző) 36W
27" Energiafogyasztás (Max) 79W, Energiafelhasználás (jellemző) 38WSamsung F350
24"(/23.5) Energiafogyasztás (Max) 25W, Energiafelhasználás (jellemző) 20W
27" Energiafogyasztás (Max) 25W, Energiafelhasználás (jellemző) 24WHát elég magas a fogyasztásuk úgy tűnik F350-hez képest.
-
Ciccuka
veterán
Samsung FG73 monitorok most akciósak.
Ezt írta róla egy tag. Ehhez tudtok még valamit hozzáfűzni?
Hosszútávon mennyire lehet zavaró a hajlított kialakítás, nem rontja/torzítja a látást idővel? Íveltsége miatt gondolom csak a gyújtópontban célszerű használni.27" nem túl nagy már FullHD felbontáshoz, ha a 24(/23.5)"-nál épphogy csak élesnek érzem a normál betűket?
Samsung PLS (IPS)-ről VA-ra váltáskor mik a hátrányok, amik feltűnnek és zavaróak lehetnek?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest