Hirdetés

Játékosoknak szánt, de nem TN paneles FreeSync monitort villantott a Samsung

A Németországban zajló, játékosokat megcélzó Gamescom kiállításra időzítette legújabb monitorjának bejelentését a Samsung. Nem meglepő módon – az esemény apropójából kiindulva – a CFG70 család, amelynek egyelőre első és egyetlen tagja a 24 (valójában 23,6) hüvelykes képátlójú C24FG70 a játékos réteget célozza meg. Ennek ellenére szó sincs betekintésiszög-gyilkos TN+film panelről, helyette valószínűleg azt saját gyártású, Full HD felbontású, LSM236HP02 cikkszámú ívelt SVA panelt használják, amelyről két hónappal ezelőtt emlékeztünk meg.


[+]

A 178/178 betekintési szöget ígérő megoldás maximális frissítési frekvenciája 144 hertznél tetőzik, nyakába pedig megkapta az AMD FreeSync-et, ami HDMI-n is működik. A FreeSync üzemmód tartománya 48-144 hertz, míg a válaszidőt hivatalosan nem kommunikálták – a panel specifikációja nem nyilvános egyelőre, de egyes források 1-2 ezredmásodpercről (g2g) számoltak be.


[+]

Nem számoltak be a kijelző által elérhető maximális fénysűrűségről sem, de a 3000:1 kontrasztarány biztos, mint ahogy az is, hogy a vibrálásmentes háttérvilágítást a kvantumpontos technológia segíti, ami szélesíti a színteret. Ennek következtében az sRGB-nél szélesebb, de Adobe RGB-t el nem érő színtérre (a gyártó közleményét idézve "119% sRGB"...) van kilátás.


[+]

Érdemes szót ejteni a külső kialakításról, a talpat és a kijelzőt összekötő karos megoldásról is, ami jó ideje létezik ugyan, de nem annyira sűrűn használt. Utóbbi lehetővé teszi a széles körű állíthatóságot, beleértve a dönthetőséget, magasság variálását, sőt még a portré módot is, cserébe úgy tűnik, a VESA rögzítőpontokról le kell mondani. A kar becsatlakozása körül viszont kapott egy LED-gyűrű, ami egy kis fényt visz az összeállításba, és képes a hang-zene ütemére is pulzálni, ha a felhasználó úgy akarja. Szintén a hátoldalon található a menüvezérlő joystick, illetve a káva alján van néhány gyorsbillentyű, amin keresztül a játékosok könnyebben, gyorsabban elérhetik a számukra legfontosabb beállításokat. A csatlakozókat tartalmazó panelen két HDMI, DisplayPort bemenet, egy fülhallgató jack aljzat, valamint a külső tápcsatlakozó található.


[+]

A Samsung monitora októberben kerül a piacra 450 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés