Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

Az egyik monitoromat (Dell U2311H) lassan nyugdíjba küldeném, mert egyre aggasztóbb a panel állapota, kalibrálás után már van egy-két visszamért szín (jellemzően a vörös csatorna környékén), ami már dE 5 felett jár és lassan, de folyamatosan romlik. Megfáradt na (igaz 8 éves lassan).

Nincs kitűzött árbeli korlát, egyelőre kíváncsi vagyok, hogy mennyit kellene a jelenlegi elképzeléseimmel elkülöníteni:

1.) 4K UHD monitort szeretnék
    2.) Méretben nagyobbat (28"-tól)
    3.) Pivot mód nem elvárás (eddig sem használtam)
    4.) Paneltípusból csak a TN-t zárnám ki
    6.) Minimum sRGB 100% legyen (de nem ártana így 2018-ban közelíteni a DCI-P3 felé)
    7.) Szerkesztenék fotót, vágnék videót, de ezeket csak öncélúan és webre, nem igénylem a wide-gamut EIZO és NEC szintet (ez megvan a munkahelyemen)
    8.) Játék csak nagyon casual szinten, jellemzően konzolt rákötve a PC mellett

Tudom értelmezni az adatlapokat és teszteket, elkezdtem már nézelődni, de akkora a piac és olyan gyorsan jönnek-mennek a modellek, hogy nehéz követni, az EIZO portfóliót oda-vissza ismerem, de ennyit szimpla otthoni felhasználásra nem akarok költeni. Dell, Samsung, LG, bármilyen márka szóba jöhet.

Egyelőre csak kíváncsi vagyok hol tart most a piac ilyen igények mellett. Nem kritikus a csere, de már érik.

Új hozzászólás Aktív témák