- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiiro_o
tag
Sziasztok. kinéztem egy monitort ami szerintem elég jó áron van.
Ő lenne az: philips 234e5qhaw/00
http://www.philips.hu/c-p/234E5QHAW_00/lcd-monitor-smartimage-lite-tal/specifications
Mitgondoltok róla? Esetleg más ajánlat? -
Teaway
veterán
válasz
Urban Terror #63746 üzenetére
Olvasd el ezt ► link Ezzel nem versenyezhet semmiféle 8 munkanapos úri huncutság.
-
oszkarfincs
aktív tag
NewEggen olvastam, hogy a Dell P2314H monitort szerelték normális RGB és "rettegett" BGR panellal. Most ebből mi az igazság és jelent ez bármiféle hátrányt?
Illetve mennyire zavaró az IPS glow ennél a típusnál?
-
BlindMind
tag
Sziasztok,
Szeretném meg köszönni old_artist -nak a sok segítséget amit a monitor választásban nyújtott ezúton is, illetve a profi és gyors kalibrálást és közben a jó kedélyű beszélgetést. Ki színezte a napom, és boldog tulajdonosa vagyok így már egy Eizo EV2436wFs -nek!
Köszönöm még egyszer!
-
Urban Terror
tag
Sziasztok, gyakorlati a kérdés/felvetés!
Online felületen vennék monitort személyes átvétellel. Több ezer forintért kínálnak a kereskedők 8 napos pixelgaranciát. Kérdem én, erre mi szükségem van nekem, vevőnek, ha elállási jogom 8 munkanapon keresztül áll amúgy is?
-
törölt tag
Üdv!
Az alábbi monitorok között válogatok. Nem nagyon értek hozzá, így csak a méretet néztem, árban 65.000.- Ft körül van a keret. Gondoltam megkérdem itt, előre is köszönöm a segítséget:
- AOC E2770SHE
- Philips 273V5LHAB/00
- Benq GW2760HM
- Samsung S27D390H
- LG 27MP37VQ
- ASUS VN289H LEDJátékra (főleg COD) netezésre és filmezésre lenne használva.
Az ASUS a legdrágább, de az a legszimpatikusabb, de egyáltalán nem értek hozzá, ezért is kérném a segítséget! -
access_denied
senior tag
Köszönöm az észrevételedet. Egy kicsit elszabadult a pokol. Vékony káva, 16:9 vagy még inkább 16:10 és IPS lenne az irány.
Eizo EV2450 vagy Eizo EV2455 vagy LG 24MP77HM?
A cél még mindig képszerkesztés, videóvágás.
Eizo: forgatható kijelző, állítató magasság.
LG: pénztárcakímélőbb megoldásKérdésem az lenne, hogy van-e olyan tulajdonság, mely valamelyik felé billentené a mérleg nyelvét?
-
Sharky__
csendes tag
Megpróbáltam, de nem müxik. Progi elindul, viszont elrendezést nem engedett választani. :/
Igaz már alapból hibaüzivel indult el.
Lehet h csak LG monitorral megy..Több ilyen progi(GridVista,MaxTo) viszont futott,részben működtek is, de pl filmet nem tudtam kitenni osztott részbe.
Lehet nálam marad a 2 monitoros felállás, csak nézek 2db 27-est.
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok
Melyiket vennétek?
Dell S2340L
SAMSUNG S24d590 -
Vistaboy
veterán
válasz
Degeczi #63739 üzenetére
A problémás részt úgy értettem, hogy remélem, ezzel a monitorral már minden rendben lesz. De egyébként igazad van, elvolt vele egy darabig. Most már megunta, azóta a fűtőtestre költözött, ott még jobban szeret lenni ebben a hidegben...
Hogy ON is legyek: Eddig azt kell mondjam, nekem jónak tűnik a monitor képe. Persze azt észrevenni rajta, hogy picivel világosabb a feketéje - pláne játékok alatt -, mint a VA panelesé volt, de messze nem olyan zavaróan világosabb, mint amitől tartottam.
Én főleg filmet - animét - nézek és játszok a gépen, úgyhogy eddig úgy néz ki, hogy erre bőven megfelelő az IPS paneles darab is. Most már megnyugodtam.
Így, hogy valamivel olcsóbb volt a VX297H, mint a VN279Q, még a Rise of the Tomb Raiderre is maradt pénz, úgyhogy most már úgy néz ki, lassan minden helyrejön.
Még egyszer köszönöm Brekknek, hogy átnézte a monitort.
MOD: Viszont aki kitalálta ezeket az érintésérzékeny gombokat, ahhoz lenne pár keresetlen szavam. Oké, egyszer kell csak beállítani és utána nem piszkálja az ember, de akkor is... legalább halványan világítanának a gombok felett a funkciójelző ikonok, sötétben gyakorlatilag lehetetlen kezelni így őket...
-
Maotun
őstag
üdv! nemsokára nekem is túrni kéne egy jó monitort, asszonypajti jóváhagyta a projektet de még:
Dell U 2715HDell S 2716DG közt variálok szinte csak szemből nézem 1m.-ről , nagyrészt 70% játék, 20% net 10% ofice,word és a Gsinc illetve nem is ez hanem a 144Hz nagyon csábít!
nagyon vállalhatatlan a szine az s 2716DG.-nek? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Vistaboy #63737 üzenetére
"A macskám egyből kisajátította magának a dobozt, most legalább ő is el lesz foglalva egy darabig. Remélem, hogy ezzel most már nem lesz semmi probléma"
Hát az leginkább a macskán múlik, lesz-e probléma abból, h övé a doboz
(amúgy tényleg nagyon jót tudnak ilyesmivel játszani - pláne, ha vki hajlamos a keze épségét kockáztatni azzal, h a nyitott szájú doboz előtt matat, amíg ő benntről kitámad) -
Vistaboy
veterán
Végre nekem is megjött az ASUS VX279H az Oázisból.
Eddig minden rendben van vele, a képminősége is jó, bár majd este - sötétben - fogom meglátni, mennyire lesz zavaró az IPS panel bevilágítása. Egyedül az zavar picit, hogy nem lehet állítani a magasságot, így az eddig megszokotthoz képest alacsonyabban van a képernyő, de ez annyira nem gond, majd valamit aláteszek.
A macskám egyből kisajátította magának a dobozt, most legalább ő is el lesz foglalva egy darabig.
Remélem, hogy ezzel most már nem lesz semmi probléma.
-
kp59
aktív tag
válasz
Sharky__ #63734 üzenetére
Nekem egy LG 34UM67-P monitor van és ahhoz adtak egy Screen Split nevű programot ([link]) amivel a képernyőt kétfelé, háromfelé vagy négyfelé lehet felosztani ilyen módon :
Itt van egy videó róla ha érdekel [link]
Azt sajnos nem tudom hogy más monitorokkal hogyan működik ez a program (ki kell próbálni).
-
GDani100
újonc
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem, remélem tudtok tanácsot adni.
Monitor vásárlás előtt állok és vacillálok, hogy milyen felbontásút vegyek. Konzol is rá lenne kötve, de nem tudom, hogy csak az xbox one miatt megéri-e az 1440p vagy afeletti monitor? Szóval a konzol képes lenne megfelelően használni az 1440p-s monitort?Illetve a másik kérdésem arra irányulna, hogy mi a véleményetek az Acer monitorokról? (Alapvetően Samsung vagy LG márkákban gondolkodtam, de keresgélés közben szembejött, hogy nem rossz specifikációval rendelkeznek.)
Köszi előre is a segítséget és a válaszokat!
Üdv. -
Sharky__
csendes tag
Heyy!
Monitor vásárlás előtt állok. Jelenleg 2db 24" monitor használok. Nem eyefinity -s kiterjesztett asztallal, hanem 2 külön asztallal. Nagyon hozzászoktam a 2 monitoros felálláshoz,de mivel vannak már 34"es 21-9 es monitorok is így elgondolkodtam ezen is.
Ami nekem fontos lenne ha 1db 34"-re cserélnék h meg tudjam osztani a monitort 2 felé , ugyanúgy mintha fizikailag 2 monitort használnék pl.: jobb oldalon tudjak "teljes képernyőn" filmet futtatni. Ne kelljen nekem méretezgetnem ,csak 2 katt és fut 1ik oldalt teljes méretben az adott film, program. Remélem érthető voltam.
Szal. ilyen programot keresnék, vagy az is lehet h ezek a monitorok már alapból tudnak ilyet, nem vagyok képbe ezekkel aktuálisan.
Nézelődtem neten, LG nek láttam h van ilyen képernyő felosztási opciója. Máshol nem láttam ilyet.
Am. Acer Predator X34 -el szemezgetek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
access_denied #63714 üzenetére
Egyetértek Brekk véleményével, ha ezek közül kell választani akkor a VN279-t venném a VA panel miatt.
(#63709) xSn: Igen, a korlátozott (16-235) és a teljes (0-255) tartomány már elég régóta állítható az nVidia driverekben.
-
BlackHardy
csendes tag
Üdvözlet !
Ezek a monitorok közül melyik lenne a legjobb egy szemüveges lánynak akinek néhány monitortól fája szeme ?
LG Flatron W2246 22"
AOC TFT22W90PS Monitor
VIEWSONIC VG2239M 22" LED MONITOR
24" Acer V243H
Samsung Syncmaster LED Monitor 22"-os FullHD S22C300
LG E2240S
Samsung SyncMaster E2220 21.5" LCD monitor
Samsung S22D300HYHa lehetséges valami sorrend szerűséget tudtok felállítani mert használtan nézem őket ! ?
Előre is köszönöm szépen !
-
Tomassyno
tag
Sziasztok.
Szeretnék laikusként segítséget, illetve néhány tippet kérni 50-70 ezer Pengő árfekvésű monitor vásárlásához.
Otthoni használatra (film, játék) lenne, 24 vagy több colosat szeretnék. -
GabeszHUN
tag
Sziasztok!Gyors kérdés.
Samsung 24d590 PLS vagy Dell S2340L IPS?
Kis indoklással melyiket vennétek?
-
Chrys_
addikt
válasz
haladó #62933 üzenetére
Létezik másik VA paneles 34" monitor 3440x1440 felbontással, ami támogatja a freesync-t?
A G-sync monitorok nem támogatják a freesync-t? Ez utóbbi ugye a vesa-féle szabványos megoldás ha jól tudom. Az előző Samsung egyiket sem támogatja, vagyis nem írtak róla semmit.
Elég szar, hogy egy monitor határozza meg, milyen kártyát érdemes a sync miatt a gépbe venni.Az Acer Predator XR341CKbmijpphz meg IPS-s, a glow miatt nem igazán próbálnám ki.
-
-
s3int
csendes tag
Tudnátok abban segíteni, hogy hol lehet megnézni a kiszemelt monitorok input lag-ját?
Sokan írtátok, hogy inkább ez az ami számít nem pedig az amit a gyártók megadnak.
Esetleg, ha konkrét típusokat írnák? -
Brekk
addikt
válasz
access_denied #63714 üzenetére
VX279, VC279, VN279 mind ajánlott vétel. egyedül a nagy pixelméret az ami néha nem tetszik mindenkinek. Ettől eltekintve eléggé rendben vannak. A VN279 VA paneles, remek feketével és kontraszttal rendelkezik.
-
Brekk
addikt
válasz
access_denied #63707 üzenetére
Szia!
Normál munkához sztem elegendő lehet, komolyabb grafikára azért vannak jobb monitorok is. Nyilván jóval drágábban. 100e alatt hatalmas különbségek nincsennek, mindenhol 6+2bites panel van. A nagy előrelépést a natív 8bit hozza meg, megfelelő elektronikával. De ezek bőven 100e felett indulnak.
-
Nojbee
tag
Sziasztok!
Dell u2311h lecserélésén gondolkozom már egy ideje, mert kezd kicsi lenni a felbontás főleg oldalirányban kevés a hely.
Legalább 27"-ban gondolkodom, viszont nem tudom, hogy a gtx970 mekkora felbontásra elegendő játékok alatt. 2560x1440-el megbírkózik még?
Ebben a felbontásban amiket nézegettem: Dell U2715H, BenQ BL2710PT, BenQ BL3200PT.Szimpatikusak még a 21:9-es monitorok is, mivel sok filmet nézek.
Itt viszont legalább 34"-ban gondolkozom, pl: LG 34UM65-P, LG 34UM67-P.Olyan monitort szeretnék, aminek a képminősége legalább ugyanilyen mint a mostani Dellemnek, és az sem hátrány ha ugyanúgy "van benne annyag". Kerek talpú monitort nem szeretnék. (nem tetszik)
Körülbelül 5 évre terveznék vele. Árban a tető 170k.
Extra csatlakozók mint pl usb, nem számít, hogy van/nincs.
Ezek alapján tudtok ajánlani 1-1 monitort 16:9 és 21:9-es kivitelekben?
Köszi
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Asus monitoroknak szép képe van általában?Erre gondolok
[link]Kérlek benneteket gyorsan válaszoljatok ide,vagy privátba köszönöm!!!
-
sutyesz96
őstag
-
*Ropi*
félisten
Ne keverjük már a szezont a fazonnal: nem rosszabbak a színek, csak mások. Bekalibrálva viszont nem mondod meg szemre, hogy milyen VGA hajtja.
(#63707) access_denied: Éppen csak...
-
access_denied
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Ez a monitor ajánlott modell, vagy van olyan tulajdonsága, ami miatt nem alkalmas képszerkesztéshez, videóvágáshoz?
Köszönettel várom a válaszotokat.
-
xSn
csendes tag
Sziasztok! Kis segítségre/infóra lenne szükségem: a napokban tervezek venni Dell U2414H-t monitort, a kérdésem csak annyi lenne (és nézzétek el légyszi, ha már feltették, 60ezer hozzászólást nehéz visszaolvasni), hogy jelen van e még az nvidia bug ezekben a típusokban, miszerint azokon rosszabbak a színek, stb.? (Ha jól tudom, egy ideig nem is volt elérhető ez a monitor típus). Vagy minden oké vele és még ma is jó buy-nak számít?
Köszi szépen a segítséget előre is!
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok
Egy gyors lényegre törő kérdés.Nagyon rég óta hezitálok e két monitor közt.Egyszerűen nemtudok dönteni, és segítségeteket kérném.
Samsung S24d590
Dell U2340lNemtudok dönteni.Amíg a Samsungnál a fekete fog meg, mivel szeretek este filmet nézni és olyan játékokkal játszok amik előszeretettel használnak feketét (Black Desert).
A Dell pedig a szép színei miatt.(Bár itt nem tudom mennyire zavaró az ips bevilágítása...Lehet engem zavarna mert este szoktam használni a monitorom.
Kérlek írjátok le hogy ti melyiket vennétek, kis indoklással.
Köszi szépen!!
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung Odyssey G40B 240 HZ ( LS27BG400EUXEN )
- Eladó monitor állványok, asztalra fogatható.
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest