- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Dell U2412M monitornál lehet tudni, hogy mely revíziók pwm-esek és melyek nem? -
sodokan
tag
a dell kódneveket hogy kell értelmezni?
mi az U és a P utána a szám a méret, az ok, utána lévő szám micsoda (12, 14) és mi a H az M és a HM? -
HUTCHDB
nagyúr
Srácok!
Bekötöttem a DELL2407WFPHC monitort.és
Hát ez brutális!
Iszonyat képminőség.
Kiderült időközben, hogy ez egy kalibrált darab, egy grafikus srácé volt, foltosodás szinte nulla, a színek...hát erre nem találok szavakat...kicsit meleg nekem, de én biztos, hogy nem nyúlok hozzá, így hagyom....
De mi lesz most a nappali falán lévő samu csúcskategóriás többszázezeres tv-vel?
Azt ki fogja nézni? -
törölt tag
Sziasztok!
BenQ-nál mit jelent a HE végződés egy-egy modell nevében?
-
gergely909
csendes tag
Van valakinek tapasztalata ASUS félfényes monitorokkal? Konkrétan a VN289H-ról lenne szó, hogy mennyit segít a tükröződéscsökkentő bevonat a képernyőn.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Olcso 19 (18.5-19) " - es monitort szeretnek vasarolni.
Csak netezesre es kisebb jatekokra (sakk, kartyajatekok stb...) lesz hasznalva.
En erre gondoltam: Samsung S19D300NY, ajanl valaki jobbat hasonlo arban?
Koszi! -
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Valaki segítene nekem találni egy GAMER monitort, amely:
-viszonylag nagy kijelzője van tehát ilyen 24 col körülire vagy az felettire gondoltam.
-válaszidő játékokra megfeleljen tehát 1-2ms
-falra szerelhető is akár
azthiszem 16:9es képarány, de szeretném a következő felbontásokat is használni néhány játéknál ,úgy hogy TELJES képernyőbe rakja ki: 1024x768 és 640x480 ..Lenovo G500as notebook-ra lenne csatlakoztatva
Ár: kb max 50e ftköszi
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Remélem beleillik a kérdésem a témakörbe. Kinéztem pár monitor tv-t, de nem tudok dönteni köztük. Főleg tv-zésre és játékra lenne használva (PS lenne rákötve, ezért kellene a monitor tv-s megoldás), és közben a laptop is rá lenne dugva, ha szükség van rá.
Ezeket néztem ki eddig:
Samsung T24D390
Samsung T27D310 (vagy T28D310?)Illetve most bejött a képbe egy LG is: LG 28MT45D-PZ
A két Samsung között a fő gondom a döntésben, hogy a nagyobb csak HD Ready, a kisebb ellenben Full HD. Viszont nem mindegy, hogy tv-zés közben mekkora a képátló, mert nyilvánvalóan nem 1m-ről nézném olyankor. Az LG kb egy szintnek tűnik (nekem legalábbis) a nagyobb Samsung-al.
A másik, ami nem teljesen tiszta, hogy míg a kisebb Samsung-ban PLS panel van, a nagyobban és az LG-ben VA panel kapott helyet. Őszintén szólva ezekhez nem nagyon értek. Melyik paneltípus az alkalmasabb főleg játékra való felhasználásra? Most játék alatt PS rákötését kell érteni, nem PC-t.
Árban egy kategória mind, szóval ez se döntő szempont.
Előre is köszönöm a segítségetek.
-
Sobriety
tag
Ma el kellett magyaráznom a TN panel-jelenséget laikusnak, így sikerült: "kommersz.., ez a legszebb szó rá".
(#53982) Télapó: attól függ "honnan jössz". Én az 5ms-ot is simán látom, mindenféle ügyeskedés-körítéssel és interpretációban, CRT mellétevése nélkül is, viszont kétségtelen, hogy a laptopkijelzőmnél jóval folyamatosabbak az 5ms-os monitorok, szóval viszonyítás és megoldás/filozófia/elektronika-körítés kérdése. Magyarul: neked kellene látnod.. Hogy a többi paraméterről: betekintési szögek, színek, szemfárasztás mozgás által, szemfárasztás háttérvilágítás által ne is beszéljünk. Teremts lehetőséget összehasonlítani őket. -
Télapó_
tag
nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam, segítsetek.
játékra, netezésre kellene a monitor.
fontos volna a válaszidő a felbontás és a nagyság.
ami elég nagy volna(27") de a válaszidejük 6-8 én sokallom, de lehet, hogy csak nem értek hozzá.
ezeket találtam, de ha van jobb ötletetek azt is szívesen elfogadom. -
Sobriety
tag
válasz
dabadab #53979 üzenetére
Köszi a gyors választ, ha rólam lenne szó már venném is, de egy átfogó újgép projectről beszélünk, s én csak segítő vagyok, csak új lehet mindenből, van egy ilyen rigolyája a megbízónak. Szóval akkor marad az IPS-LED megoldás(?). Ebből kérnék akkor egy árhoz mérten korrekt ajánlást, ha lehet.
-
dabadab
titán
válasz
Sobriety #53978 üzenetére
"55-65 ezerből kellene igényesebb felhasználásra monitort vásárolni, lehetőleg ne LED-est"
Akkor maradnak a használt monitorok, mert mostanra csak LED maradt (sőt, ebben az árkategóriában csak edge LED, talán a drága profi monitorok között van ténylegesen hátul lévő háttérvilágítás). Mondjuk egy pár éves Dell U2410-nek talán belfér a keretedbe (most néztem meg, az aprón van egy 60k-ért) és az teljesen rendben lévő monitor.
-
Sobriety
tag
55-65 ezerből kellene igényesebb felhasználásra monitort vásárolni, lehetőleg ne LED-est, bár nem tudom milyen szinten vannak a mai IPS-LED megoldások, de eddig jó tapasztaltom nem volt ezzel a háttérmegvilágítás-típussal. DELL 24" E2414H LED (most látom, hogy ez még a tetejébe TN is, pf) helyett mondjuk. Lehet bármi gyártmány, mi jó.
-
intuicio
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #53975 üzenetére
HáHá Furi
Ezt a típust akartad "rám erőltetni" magonAzóta sem tudtam eldönteni, milyen moncsit vegyek
De erősen hajlok a :
ASUS PB278QRTudod az a 2col
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Hátha ti tudjátok az egyértelmű választ, szemezgetek egy Dell U2415 -ös monitorral, vékony káva, igényes dizájn és jó teszt ahogy olvastam. Viszont nekem nem egyértelmű, hogy a szürke tartó az fém, vagy csak szürkére fújt k*cs*g műanyag??
Még egy kérdés, esetleg nem látott valahol valaki pletykákat a neten, hogy a Dell U2515H kijöhet még karácsony előtt? Igazából arra fájna a fogam a felbontás miatt, de én nem találok semmi konkrétat.
Köszi!
-
Phobion
őstag
sziasztok!
dell ultrasharp u2414h-ről mik a vélemények? Illetve, ennyiért, ekkora méretben mit ajánlotok még?
-
batt
aktív tag
válasz
HUTCHDB #53964 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani és akinek nem inge nem veszi magára! De a legrosszabb topic ahol volt eddig szerencsém! Pedig a cím magárét beszél!
Monitorguru és Oázis -tól a következő választ kaptam! (Sokkal részletesebb,de csak egy pár részt emelnék ki,amire én is szeretem volna választ kapni!) Hátha segít valakinek!
Kb ugyan az amit itt is írt-egy kolléga,csak ha már a 100k-s monitoromat cserélem ,szeretne az ember alátámasztást,hogy nem vesz xart! És nem csak annyit,hogy .....vegyed!Bocsánat,hogy a privát beszélgetést be posztolóm, de úgy érzem másoknak is segítség lehet! Remélem elnézi nekem! " ha jelenleg egy *VA paneles monitort használ,
> ami 6ms g2g, akkor a jelenlegi IPS paneles monitorok közül
> fps-re egy 25ms g2g válasz vagy reakció idejű monitort is választhat,
> sokkalta gyorsabb lesz, mint a *VA paneles. "> Itt sokszor az embereket félrevezetik a reakció vagy válaszidőt tekintve,
> különösen g2g értéket megadva a gyártók - PR fogás, és a saját bugyuta
> szabványuk.> Tulajdonképpen fps játékokra sokkalta fontosabb az Input-lag,
> ami a videó jelátvitelből fakadóan, milyen gyorsan jeleníti meg
> a képet, után húzás nélkül.
> A válasz vagy reakció idő csak a pixelek gyors mozgását tükrözi,
> és ami 20-25ms alatt van, azokkal már bővel lehet "fps játékkal játszani! ".A Dell "P" szériáját ajánlanám, ami filmezésre és játékra
> egyaránt kiválóan alkalmas!Nem akartam senkit megbántani! Világbéke!
-
sodokan
tag
sziasztok
1: (#53923) sodokan re várom a válaszokat
2: ha egy monitor 60Hz-es akkor van értelme 60fps-nél többnek? ha igen, miért? magyarázó cikk linkje is jó
3: van egy laptopom, ahhoz szeretnék monitort és ebben kérem a segítségeteket, hogy milyet vegyek
Általában mindennek jó alaposan utánajárok, de ebben a témában most a kedvem se olyan nagy hozzá, illetve időm sincs rá, ezért a Ti véleményetekre hagyatkoznék.
Wot, LoL, CS, Inventor, filmek, böngésző megjelenítésére használnám, FHD-t szeretnék.
Nem tudom mekkora méretű legyen, 59-60 cm-ről nézném. Vertikálisan mindenképp állíthatónak (dönthető) kell lennie. Fekvőből állóba forgatás nem létszükséglet. ~50k HUF a keret.
És ha ajánlotok egyet, légyszíves azt is mondjátok meg, milyen csatlakozót kell használnom, milyen kábelt vegyek mellé. Egy dell vostro 5470-es laptophoz lenne kötve, nVidia GT 740M videókártya van benne (nem tudom, hogy elég-e a FHD felbontáshoz)Válaszotokat előre is köszönöm!
-
HUTCHDB
nagyúr
Nyilvan az ar fuggvenyeben kell a dolgokhoz allni.
Ez a mozgas dolog minden muveletnel, megjelenitesnel jelen van?
Mert en nem jatszom...inkabb altalanos netezes, bongeszes, szovegszerk. Excell, es youtube, neha nagyon nagyon ritkan film.
Most egy kb 10-12 eves sony 4:3-as lcd-m van, egyebkent ezzel is elegedett vagyok... -
Brekk
addikt
válasz
HUTCHDB #53964 üzenetére
Nagyon szerettem azt a monitort, baromi jó fekete szuper színek és nagyon jó design. Egyedüli baja, hogy nagyon lassú, szürke háttér előtt elhúzol egy ablakot, és csíkot húz. Tipikus SPVA tulajdonság volt.
És mintha úgy rémlene, hogy 6-2bites volt, csak a 2408tól lett 8+2es. Mondjuk ezen nem akadnék fel, manapság 100e alatt minden 6+2es. -
HUTCHDB
nagyúr
Koszi a velemenyt!
Pixelhiba mentes, ki sem volt mozditva arrol a helyrol ahova eloszor vasarlas utan letettek.
Teljesen karc es serulesmentes, mint az uj.
Foltosodas nagyon nagyon minimalis jelen van, de melyiknel nem?
Az ar meg teljesen elfogadhato ahhoz kepest, amit te irtal...20e.
Szerintem megveszem. -
fatboy.slim
csendes tag
Sziasztok, ez a monitor tetszetős a paraméterek alapján. 40 ezer, plusz mínusz közelében akarok lenni.
Esetleg valaki ismeri?http://www.aqua.hu/24-asus-ve247t-led-monitor-185689.html
-
Isual
veterán
válasz
HUTCHDB #53956 üzenetére
Jó monitor, jó, hogy első tulaj, de állapottól függ.
Kijelző állapota - pixelhiba, foltos háttérvilágítás, egyéb anomáliák - , karc a kijelzőn, talp mechanikai állapota, nem nyeklik, nem gyenge...stb.
Ezek után ez mégis egy lassan 7 éves monitor és a CCFL csövek nem lesznek egy perccel sem fiatalabbak. Nagyon jó monitor, de szerintem 30 ezer Ft-nál nagyon többet nem érdemes rá szánni. Bár nem tudom ő mennyit akarna érte... -
minek?:S
őstag
Üdv.
Haver kinézett egy LG DM2352D-PZ-t. Meg is rendelte, Ám rosszat küldtek neki a boltból. Egy LG DM2350D-PZ-t. Mikor írt egy emailt, felajánlották, hogy 10k ráfizetéssel kaphat egy LG 23MT75D-PZ-t.
Most 40k-ért vette a mostanit, szóval 50k lenne összesen, ez 3,500 ft kedvezmény. Szerintetek megéri a cserét? DM2350 mellett szól a 3D, viszont van 1 db halott pixele. MT75 mellett az, hogy újabb és jobb panel van benne. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Remélem beleillik a kérdésem a témakörbe. Kinéztem pár monitor tv-t, de nem tudok dönteni köztük. Főleg tv-zésre és játékra lenne használva (PS lenne rákötve, ezért kellene a monitor tv-s megoldás), és közben a laptop is rá lenne dugva, ha szükség van rá.
Ezeket néztem ki eddig:
Samsung T24D390
Samsung T27D310 (vagy T28D310?)Illetve most bejött a képbe egy LG is: LG 28MT45D-PZ
A két Samsung között a fő gondom a döntésben, hogy a nagyobb csak HD Ready, a kisebb ellenben Full HD. Viszont nem mindegy, hogy tv-zés közben mekkora a képátló, mert nyilvánvalóan nem 1m-ről nézném olyankor. Az LG kb egy szintnek tűnik (nekem legalábbis) a nagyobb Samsung-al.
A másik, ami nem teljesen tiszta, hogy míg a kisebb Samsung-ban PLS panel van, a nagyobban és az LG-ben VA panel kapott helyet. Őszintén szólva ezekhez nem nagyon értek. Melyik paneltípus az alkalmasabb főleg játékra való felhasználásra? Most játék alatt PS rákötését kell érteni, nem PC-t.
Árban egy kategória mind, szóval ez se döntő szempont.
Előre is köszönöm a segítségetek.
-
Lomha 8V
addikt
Na kész, elegem lett a monitoros sz*rakodásból.
Megmérgeltem magam, benyúltam a zsebembe, minden haveromnak megmondtam, hogy semmit nem kapnak karácsonyra
és rendeltem egy DELL P2714H-t Oáziséktól. Holnap itt van.
-
HUTCHDB
nagyúr
DELL 2407 WFP-HC monitort ismeri valaki?
Pro-kontra vélemény?
Éppen vásárlás előtt állok, és kaptam egy szerintem jó ajánlatot....amúgy mennyi lehet egy ilyen szerkezetnek a reáils ára? 2008-as vétel, doboz, papírok, + HDMI - DVI-D kábel, első tulaj. -
Télapó_
tag
válasz
old_artist #53950 üzenetére
Igazad van a BenQ 58k.
-
gergely909
csendes tag
válasz
old_artist #53950 üzenetére
Persze hogy elírtam, 59000 az
-
old_artist
addikt
válasz
gergely909 #53948 üzenetére
Üdv!
Mind három jó választás, ... de a BenQ-nak az árát nem írtad el
, mert ha ennyi, akkor azt vedd.
-
El Kebir
őstag
ha be van állítva rendesen a hdmi, akkor ugyanazt a képminőséget kell tudja mint a dvi... (aztán én is találkoztam már olyannal, hogy hiába volt jól beállítva a képméretezés, mégis kicsit homályosabb volt a kép hdmi-vel... az már a monitor "sara" lehetett)
azért nem ajánlott a hdmi, mert állítgatni kell a jelen, néha a kábel mindkét végén (vga driver és monitor), sokkal több kábelhiba is van vele (több a nem megfelelő minőségű kábel)... képminőségre meg ugyanaz. (FHD@60Hz-hez nem kell több a sl-dvi-nél)
-
gergely909
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 monitor közül melyik a legjobb ár/érték arányú?
LG 27MP35HQ - 52000 Ft
Benq GW2760HM - 29000 Ft
LG 27MP65HQ - 66000 FtÁrban érdemes feljebb lépnem? Weblapszerkesztésre és játékra használnám, egy 19" 5:4-es FSC-t fog váltani (25ms
)
További szempontok: 27" matt,TNpaneles, Flicker-safe, és kikapcsolható vagy nem zavaró állapotjelző LED. Hang nem érdekel. -
woci
csendes tag
Sziasztok!
Ismét feltenném a kérdést:
20-25 ezer forintért milyen 20-22"-os monitort érdemes venni? (használtan természetesen).Játékra lenne használva főleg, DVI csatlakozó előnyben.köszönöm
-
sagesz93
addikt
Érdemesebb inkább d-subbal használni egy monitort mint hdmivel, ha ez a két csatlakozó van rajta?
-
dragonfx
veterán
áhh lehet én nem veszek mégse.
szerintme nálam cska kábelgond van rendelek hdmi.t. -
Rossi
addikt
Isual, dabadab, El Kebir: Én ezt a monitort néztem ki magamnak, elsősorban játékra, de pl. ezen sincs DVI csatlakozó.
Az általatok leírtak alapján ez nem ajánlható?
-
-
dabadab
titán
"Azt vágod, hogy a HDMI fejlettebb technológia, mint a DVI, ugye
"
Nem az. Mitol lenne fejlettebb?... Maga az adatformatum tok ugyanaz, annyi, hogy a HDMI-ben van egy rakat hazimozis feature (amiket mondjuk a monitorok nem tamogatnak).
Ami tenylegesen fejlettebb, az a displayport. -
batt
aktív tag
Sziasztok! Kb 75-ezer FT-ig milyen monitort ajánlanátok? Dell P2414H akartam bár jóval olcsóbb egyelőre más alternatíva érdekelne! Film+ FPS GAME!
-
törölt tag
Üdv!
Valaki azt mondja már meg nekem, hogy a mostani gépemet 3770k (HD 4000) IGP-t használom, és ezzel ami játékkal játszom cs:go 1024x768 / 1280x960 tudja a 75Hz-et kezelni. Viszont mikor a HD6950-es kártyát használtam, hiába volt alacsony felbontáson a játék, csak 60Hz-en ment.
Most még is mit hol kellene állítani hogy a VGA-n is tudja a 75Hz-et? Héten vissza kapom a kártyát, aztán jó lenne nem 60Hz-el használni, ha az integrált tudja a 75Hz-et, ezért furcsállom ez miért ne tudná.
Esetleg majd a Driverben kell valamit állítani? -
dantambt
tag
Sziasztok Erről mi a véleményetek. gamer monitornak lenne fontos a hz és az 1 ms
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék,, hogy milyen monitort ajánlanátok 20-25 körül, de, érték arányban 26-ért van jobb az is megfelel.
22-23-24" lenne az ideális illetve, hogy IPS legyen vagy, ha van annál jobb...nem követtem a monitorok fejlődését így most vakon tapogatózom illetve ősökre sem bízom a döntést.Annak idején ajánlottátok és vettem is meg az egyik monitort (LG Flatron ips231), így ismét rátok számítanék.
Nem, nem én nekem lesz, öcsém gépéhez. (Karácsonyi ajándék)
Segítséget előre is köszönöm!
-
Evome
senior tag
-
SSlyTR
senior tag
válasz
old_artist #53921 üzenetére
Persze, hogy nem ott veszem meg
Csak a webshopoknál nem tudom azt megcsinálni, hogy egymás mellett megnézek 20 monitort és összehasonlítom a képernyőjét. Itthon rákeresve kapásból megtaláltam 40ért, egy közeli boltban.
Azért ezt nézem, mert ennek szép színei és a feketéje is fekete még max fényerőn is.Ezek az acer-eke annyira jók lennének? Én már ott elakadtam velük, hogy TN panelesek. Inkább már ips-t vennék
DVI bemenet hiánya mennyire gáz?
-
sodokan
tag
válasz
old_artist #53924 üzenetére
képfrissítési ráta, válaszidő, fényerő, kontrasztarány, panel technológia, minden olyanra ami szerepel egy monitor termékleírásában a csatlakozókon meg forgathatóságon kívül
-
sodokan
tag
hogy tudom megnézni a laptopomon, hogy milyen paraméterekkel rendelkező kijelzője van?
-
old_artist
addikt
válasz
SSlyTR #53919 üzenetére
Üdv!
48k-ért sokallom, 39k-ért már lehet kapni, akár minimális féláras 8 vagy 15 napos pixelteszttel is - ne kapkodd el a vásárlást - így is kijössz max.41k-ból!
51k-ért már lehet "Acer B236HL ymdpr" monitort is kapni, ... ha egy kicsit gyűjtsz hozzá, de egy "Acer G247HL bid" se megvetendő választás árkereteden belül.A pixelhibákat EIZO teszttel érdemes átnézni.
-
intuicio
aktív tag
válasz
Vaszil76 #53862 üzenetére
Hali.
Nekem őt ajánlották: (1440p)
Acer B296CL
vagy
Acer B276HUL -
SSlyTR
senior tag
válasz
SSlyTR #53917 üzenetére
Ma körbenéztem a bestbyte-ban és az lg 24MP55HQ elég jónak tűnik. Mi a vélemény róla? van/volt valakinek ilyen itt? Az egyetlen gond vele, hogy nincs dvi csatlakozó. Ez mennyire gáz? Mennyire elterjedt? A notimon hdmi-van.
Hogyan tudok majd pixelhiba tesztet futtatni rajta? Tudtok valamit javasolni? Igazából akkor csinálok ilyen tesztet, ha van rá 3 nap gari, hogy derüljön ki az elején. Ha később valahogy megtalálom, akkor az nagyon bosszantana.
-
-
SSlyTR
senior tag
Sziasztok!
Én is monitort vennék. Kicsit sürgősebb lenne, mert diploma íráshoz jó lenne egy nagyobb monitor, a notim 14ese mellé.
Minimum 24es kellene és ha már veszek, akkor legyen jó "sokig", itt szép képre gondolok. IPS panel jönne szóba. Ahogy látom egy 24es ips-es kb 45be kerül, ha pedig mondjuk 27-est akarnék, akkor az már 55-58 körül van. Tudtok ajánlani valami olyat, ami ár érték arányban nagyon jó? Haveromank asus ips van a notijában és azt mondja, hogy a nagy samsung ips monatorja csapnivaló a noti monitirhoz képes, pedig nagyon drága samsung monitora van. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy attól, hogy valami dárga nem biztos, hogy jó is. Ezen a fórumon már kaptam nagyon jó tippeket, elsősorban fülesekkel és hangtechnikával kapcsolatban. Gondoltam most monitorban is megkérdezem a szakikatEgyébként az asus mva panel az milyen az ips-hez viszonyítva? Tudom gugli, de csak 3-5 éves cikkeket találtam és szerintem azóta már fejlődhetett mindkettő technológia.
Köszi a segítséget!
-
Geresics
addikt
válasz
Mentior #53915 üzenetére
szerintem iPONnál nincs kalibrálás, de nem néztem meg...
A Monitorkalibrálásról itt olvashatsz bővebben. -
Mentior
csendes tag
Hali!
Szintén mint az előttem szólók monitor vásárlás előtt állok. A választottak is megvannak, de jelenleg még információ gyűjtést tartok. Sokszor írtátok mostanában, hogy kalibráltatni kell. Ez mit jelent pontosan?
Ipon-ból ha rendelek ők megcsinálják, ha kérem?
Üdv és köszi!
-
Télapó_
tag
Sziasztok!
Szerintetek az asus 7870-es karim kihajtaná ezt a monitort? -
Geresics
addikt
válasz
monchichi20 #53912 üzenetére
Mondjuk én a 60-80cm-ről a 32"-t erős túlzásnak érzem, de hát ahány kocsma, annyi nóta...
A színt egyszerűen meg tudod nézni: felállsz, és megnézed szemből, esetleg egy másik szemüveggel!
...továbbra is azt mondom, azt a pár ezrest (és fél órát) megéri egy kalibráltatás! -
icons
addikt
válasz
Geresics #53896 üzenetére
A végére is teljesne biztos voltam abban, hogy mit szeretnék (pont ilyet ajánlottál
)
22-24", forgatható, FHD, IPS (lehetőleg, de már látom h ennyiből kijön), 60fps min, LED, digitális csatlakozók (alap).
Amit mondtál, illetve a P2314H is (ami szerepel az összefoglalóban) megfelel ezeknek, és úgy sejtem nincs ezeknél jobb választás!
Így hát köszönöm a segítséget, utána is járok, hol lehet ezek közül valamelyiket minél olcsóbban beszerezni
Ui.: aprón van 52ért teljesen új, annyit biztosan megér
-
Geresics
addikt
válasz
monchichi20 #53908 üzenetére
Ha bejön a mostani, akkor én első körben befizetném egy kalibráltatásra, az rendbe rakja a színeket!
Aztán ha továbbra is venni akarsz, akkor a szakik reméljük visszaolvasnak majd, és ajánlanak valamit, mert ez az árkategória meghaladja az én tudásomat! -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok. Jön a Kari és gondoltam beszerzek magamnak egy új monitort vagy tvt.
Jelenleg bő 9 hónapja a Samsung 32" B550-est használom a géphez.
Nincs is vele sok bajom csupán annyi hogy pakolgatnom kell ha családdal filmet nézünk (igen minálunk van családi mozizás még) Ez az egyetlen gondom meg talán az hogy fúra a szín (lehet le kéne takarítanom).
Tökéletesen hozzá szoktam a mérethez csak a animéket rossz rajta néha nézni.
Na de a lényeg. Nézegetem monitorokat IPS panelel csak 24"-tól kezdve (szerintem az a min egy ilyen kijelző után ami még annyira talán nem zavaró) 27"-ig meg persze tvt is.
Szerintetek megéri leváltani kisebb méretre (monitora) vagy maradjak a TV méreteknél
Monitora szánt összeg amúgy 80-85k Ft.
IPS Panel (DVI/HDMI) ,leginkább Játék, semmit tevés és filmezésre (anime) használnám. Elolvastam a első hszt is -
Geresics
addikt
Bocsánat, ha nem fogalmaztam egyértelműen...
Az általad linkelt listán nincs olyan monitor a 40-45eFt közötti ársávban, amit én meg mernék venni.
Én a közelmúltban ugyan ezen a dilemmán estem át, és végül gyűjtöttem még picit, és vettem egy Dell P2414H-t. Azért döntöttem így, mert sokat ülök előtte, és hosszú távon megéri szerintem a többletet! Persze ha valakinek nem ér ennyit egy monitor (vagy a saját látása), akkor felesleges akár 45eFt-ot kiadni egy monitorért, és kell venni egy LG 22MP55HQ-t, azt lehet kapni 30-35eFt-ért, és az már vállalható! A +2" szerintem nem ér meg +10-15eFt-ot (a Te linkeden 46eFt a 24MP55).
Összefoglalva tehát az én véleményem:
0. Nem ragaszkodnék a bolthoz...
1. Legjobban akkor jársz, ha gyűjtesz még picit egy olyan monitorra, amilyeneket az összefoglalóban találsz! (legjobb minőség/ár)
2. ...vagy lemondasz a 24"-ról, és vagy veszel egy már vállalható minőségű 22MP55-öt (legjobb ár/minőség)
3. ...vagy veszel egy (remélhetőleg IPS-es) 24"-os monitort 45eFt környékén, és tojsz a sznobokra, akik osztják az észt a 30%-kal drágább monitorjuk mögül, és röhögsz rajtuk (rajtunk), hogy a marketingesek Téged nem vernek át egy márkanévvel... [irónia off] -
Geresics
addikt
-
BoogeyM@n
tag
Segitsetek kicsit megérné ez a monitor itt az aprón [link]
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
LG 24MP76HM-S-ről mi a véleményetek?
Tudom, hogy a Dell UltraSharpok ajánlottak, de 10-en (lassan 20-on) éve mindig LG monitorom volt. Sőt, Goldstarral kezdtem.
Elsősorban játékra kellene.
-
Brekk
addikt
válasz
#75128832 #53899 üzenetére
Szia! Van rajta, csak a talp takarja, tehát arra fel kell készülni, hogy süllyesztve vannak a csavarhelyek. Itt egy 2410 hátulja, a csavarokat kell kicsvarni, és ott van a VESA felfogató. A P2414nél is igy van.
Amúgy azok a csavarok tényleg a monitort tartják egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASUS notebook topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest